NU DÅ?

2008-10-21, 19:02:12 / Kategori: Allmänt
Idag har jag varit på samtal hos läkaren på MVC. Ett sk kejsarsnittsamtal. Hon ville träffa mig och höra hur jag ställer mig inför denna förlossningen. Eftersom jag inte ställer mig annorlunda denna gången än mot förra då jag fick planerat snitt, så sa jag detta. Hon fattade galoppen ganska snabbt, och hon tyckte att det mest skulle vara bortkastad tid att ens skicka mig på aurorasamtal denna gången. Istället blev det en remiss direkt till Östra sjukhuset, där den sista domen faller. Behöver tydligen inte ens åka dit på samtal, utan de fattar ett beslut grundat på min journal. Hon sa att det inte brukar vara några större hinder att få kejsarsnitt nr 2 om man fortfarande är lika rädd.

Några timmar senare ringde läkaren igen. Hon sa att de hade fått positiva reaktioner  på Hepatit C på mina blodprov. Inte mycket, men dock en reaktion, så de vill ha mer blod från mig för att utföra ytterligare tester. Hon berättade att det kan ge utslag hos gravida kvinnor trots att man inte har Hepatit. Varför vet man tydligen inte, men det händer ibland sa hon. Hon tyckte inte jag skulle bli orolig.
Nähä... Visst sa jag, la på luren och kastade mig över datorn och Googlade upp Hepatit C. Hua mig... Låter inte bra! Men hur i hela friden skulle ja ha fått det?? Det är ju mest narkomaner som får det via nålar, eller om man har otur så kan man få det via blodtransfusion. Inget av alternativen har ju jag varit inblandad i, så sannolikheten är nog ganska liten. Men man blir ändå stirrig, eftersom det verkar vara en jobbig sjukdom att behandla.
Ska gå ner imorgon och lämna fler blodprov. Vill ha det undanstökat så snart som möjligt, så att jag kan lägga det bakom mig sen.

Håll tummarna!

Laura
BLOGG: http://papatya.blogg.se/ 2008-10-21 / 23:55:09

Oj, vad tråkigt! :( Hoppas verkligen att det är som de säger, att det är rätt så vanligt att testerna ger falskt alarm då man är gravid!!! Håller tummarna för att de nya testerna kommer att vara negativa och att du får testresultaten snabbt!



KRAAAAAM!




» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: