VECKA 15

2008-10-21, 19:10:28 / Kategori: Allmänt
Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kropssbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

fetal development at 14 weeksKring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror, att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.



Nu känner jag lill*n jättemycket mer, och mycket oftare. Det är kraftigare rörelser i magen nu, inte bara små pirr. Försöker lägga handen försiktigt utanpå magen för att känna, men det går inte. Så fort jag lägger handen på magen så blir det helt stilla där inne. En liten luring...

Drömmer helt bisarra drömmar, och har ett hejdundrande dåligt minne nu för tiden. Ingenting som fastnar nu för tiden. Svamphjärna. Ska man lida av detta fenomen i ytterligare 5 månader?





» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: