VECKA 38

2009-04-02, 11:54:13 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.


Elliot
Vikt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full längd: 46 cm


Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.


Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.



Snacka om uppblåst ballongmage... Laktosintolerans?? Lille killen. Så nyfiken på hur han ser ut. I och för sig så tar det väl några dagar innan den första bebissvullnaden har lagt sig och han ser lite mer normal ut. Tindra öppnade knappt ens ögonen under det första halva dygnet :) Som en liten kattunge.

Inskrivning på måndag. Tisdag är den sista "vanliga" dagen innan vi får träffa Elliot. Tindra har ju Påsklov hela nästa vecka, och på tisdag är hon hemma med mig hela dagen. Det ska verkligen bli en mamma-Tindra dag. Hon ska få styra lite vad vi ska göra, äta osv. Konstigt, men det känns lite vemodigt på nåt sätt. Självklart längtar jag till onsdag då hon blir storasyster, men det känns på samma gång som ett slags farväl på nåt sätt. Efter onsdag så är det inte längre bara hon. Det känns som att vi ska knyta ihop säcken för alltid, allra sista gången som det är bara hon och jag, som i "gamla" dagar. Skulle helst bara vilja ligga i sängen och kramas hela dagen!

14 kg plus totalt nu. Tur att det snart är över, annars vet man inte var det hade slutat. Händerna känns som två sprängfyllda vattenballonger på nätterna. Fötterna är också stora och vattniga :) Mockasiner skulle vara bekvämt, eller att få gå ut i mina fårskinnstofflor.
Nu är det verkligen bekväma kläder framför snygga som gäller!


Marih
BLOGG: http://familiaberglund.blogg.se/ 2009-04-02 / 17:21:55

Var hos BM idag och även jag ligger på +14kilos nivån. Man känner sig bara som en stor fet mage som kånkar runt. Man har väl dock en hel del vätska i kroppen nu med,märks på benen mina.



Var till ystad lasarett igår för besök på BB. Inte känt mig nervös innan och gör det inte nu heller. Känner mig redo :o)



Sååå underbart att du snårt får träffa lilla Elliot. Hoppas det är våran tur att se lill-tjejen snart också!



♥kram på er♥

Amanda
BLOGG: http://creyla.blogg.se/ 2009-04-02 / 18:57:31

Du har blivit utmanad. ^^

Marih
BLOGG: http://familiaberglund.blogg.se/ 2009-04-02 / 20:15:23

Jag lilltjejen våran ligger fixerat men lite ruckbart också. BM trodde att jag minsann skulle hinna komma på nästa besök också den 16april innan lillan kikar ut. Men det tror ju inte killen min så vi får väl se. :o)



Nu har jag varit in på FK och begärt föräldrar penning.Spännande och se hur det fungerar...Jag har noll koll på läget känns det som men men...

Carolina
BLOGG: http://carolina1979.blogg.se/ 2009-04-02 / 21:25:59

Härliga magen! Låter underbart att ni ska ha en mor-dotter dag, det kommer ju helt klart bli förändringar där hemma med en liten igen!




» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: