VECKA 33

2009-02-26, 17:42:26 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Elliot
Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm


Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig.
När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner.
Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.






  

Jaha, det här är Elliot nu för tiden. Inte mycket att se på än så länge.
Har den senaste vecka känt av sammandragningar och förvärkar mer och mer. Hade ju inget alls sånt här med Tindra, så jag vet inte riktigt hur det "ska" kännas, eller hur ont de ska göra innan man ska kolla upp det. Ska i alla fall lägga in telefonnumret till förlossningen på mobilen, om utifall att. Tänkte även ta fram sakerna som ska ner i BB-väskan. Bara för att vara på den säkra sidan.

Idag gjorde jag ett tafatt försök att bädda lite i vagnen, men gav upp efter en stund. Får väl vänta och se hur det blir när det ligger en bebis där i. Nu när den är tom kan man ju knö ner hur många filtar och sånt som helst.

Sover fortfarande kass, så nu är det snarare regel än undantag att jag sover på dagen.

Vi längtar efter dig lille gubben. Vi ses om 41 dagar! ♥
  

JOhanna
BLOGG: http://supersuperjojo.blogg.se/ 2009-02-26 / 20:05:28

Vilket fint namn ni har valt till er prins =)

Marih
BLOGG: http://familiaberglund.blogg.se/ 2009-02-27 / 09:06:01

God morgon!

Ja det är en mackapär för att suga ur både näsa o öron. Inte fördjupat mig så i den ännu men såg den på EKOhallen när jag var där och slog genast till. Lika så med amningsnappen,verkade praktiskt.






» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: