Spöklandet Danmark

2010-06-06, 21:14:38 / Kategori: Allmänt
Om man vill prova på hur det känns att vara den sista överlevande människan på jorden, så ska man nog åka till Danmark på deras Nationaldag... Mycket märkligt...

Resan var jättetrevig, och vi hade tur med vädret. Dock blåste det rejält var vi än kom i Danskeland, så det var bara att dra på sig långärmat. Ingen dansk bränna med andra ord ;) Men vi hade ju sol, så vi ska inte klaga!

Skagen var som att komma till en playa på Mallis... Vad vet jag om det iofs, har aldrig varit på Mallis, men i min fantasi så ser det ut så där :) Vita, långa stränder och alldels klart, turkos vatten. Vi var i och doppade fötterna, men det var så förbannat kallt att jag höll på att kissa på mig! Seriöst alltså!
Tindra skuttade iofs runt i vattnet en bra stund, tills vi till slut fick säga till henne att komma upp.

Men var vi än kom, genom vilken liten by/stad vi än körde, så var det som om alla människor var som bortblåsta... Nu är inte jag insatt i hur man firar Nationaldagen i Danmark, men det är inte genom tjo och tjim och högljudda tåg genom städerna. Vi såg knappt en enda människa i en trädgård ens...

Vi tog en sväng till Hirtshals, med förhoppningen om att Tindra skulle kunna doppa sig en snabbis i havet. Men när vi kom dit blåste det nåt vansinnigt, och vågorna slog stora mot stranden. Så det var inte ens i närheten av aktuellt för henne att få hoppa i där.

Som tur var hittade vi en strand i Jerup på vägen tillbaka till Fredrikshamn. Där gick vi en bra stund och plockade fina snäckor och stenar. Tror att det var lite plåster på såren för det missade badet för Tindras del :)

Allt som allt så hade vi som sagt en hellyckad dag. Alla var mycket nöjda, men trötta på vägen hem! Åker gärna tillbaka till Skagen snart igen, lite senare i sommar kanske när det blivit varmare och förhoppningsvis inte blåser fullt så mycket.




» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: