EN LÖRDAG I VARBERG

2008-08-31, 15:58:45 / Kategori: Allmänt
Gårdagen spenderade vi i Varberg. Min kusin var hemma från England på sitt årliga besök, och vi bestämde oss för att åka ner och träffa henne. Jag och min lilla familj, och syrran och hennes kille.


Kusin Marie och darlingenLilla TindrisenVärldens mumsigaste maräng! Ser iofs ut som en fågelskit på bilden, men den var svingo´


Det otroligt vackra kallbadshusetSen var det dags att golfa!Stilarna var mångaSyrran och hennes karl sitter på ljugarbänkenTindras glasshund, en bra avslutning på en jättetrevlig dag i Varberg!

VATTEN ÖVER HUVUDET

2008-08-31, 12:17:07 / Kategori: Allmänt

En våg av flit och energi sköljde plötsligt över mig för en stund sedan. Dags att städa alla köksskåp, slänga gamla grejer och ev uråldriga torrkonserver som man sparat på sig sedan Andra världskriget. Då slängde man minsann ingen mat, fråga min sambo. Man kan tro att han var med på den tiden nämligen.
Fram med Ajax och sedan satte jag igång. Efter två skåp var jag trött. Och nu sitter jag här framför datorn med ett glas saft och kippar efter andan. Det är så många skåp kvar... Och jag kan ju heller inte sluta halvvägs, det skulle ju bara vara för äckligt. Så jag ska strax återgå till mina husmorssysslor. Om man skulle äta lite glass först kanske? Det har väl aldrig skadat.RO I KROPP OCH SJÄL

2008-08-31, 10:34:11 / Kategori: Allmänt
Jag kom till insikt med en sak igår morse. En sak som nästan kändes som en uppenbarelse, så himlans underbart var det. Jag vaknade tidigt, gick på toaletten, och plötsligt slog det mig... Jag ska ju inte till jobbet idag! Och så var det som en sten hade ramlat från mitt bröst. Den där lätta ångesten som man har varje morgon när man vaknar, var plötsligt som bortblåst.

Nu har jag ju iofs inte jobbat på över en vecka, men det var först nu som det verkligen gick upp för mig verkar det som. Och när tioöringen ramlade ner, så fick jag en sån ohygglig sinnesro (hallelujah, jag vet det låter helt tokigt och religiöst nu.) Jag kände en sån lycka och lättnad, kan inte ens komma ihåg när det kändes så bra sist. Jag behöver aldrig någonsin sätta min fot på det stället igen, om jag inte vill vill säga. Den stressen som infann sig varje arbetspass är så långt borta nu. Jag mår bättre psykiskt än jag gjort på länge, jag känner mig inte längre som en vandrande magkatarr. Puh... Och plötsligt blir det ännu mer uppenbart vilken ohållbar situation det har varit för mig på jobbet det senaste halvåret.

Härligt, härligt! Livet känns mycket ljusare, trots att det nu för tiden är mycket mörkare ute. I will survive!SÅ SANT, SÅ SANT!

2008-08-30, 11:04:48 / Kategori: Allmänt
"En kvinnas gissning är mycket mer korrekt än en mans övertygelse."

Rudyard Kipling

SIDE, TURKIET 31 JULI-14 AUGUSTI 2008

2008-08-29, 13:16:34 / Kategori: Allmänt
Nu tar jag mig äntligen i kragen och lägger in lite bilder från vår underbara Turkietsemester i juli/augusti i år. Vi längtar redan tillbaka, och kanske planeras redan nästa års semester tillbaka dit.

Det finns så himla många fler bilder, så jag valde ut de bästa. Dessutom tar det så förbannat lång tid att lägga upp bilder här på bloggen, så jag riktigt känner hur de gråa håren växer på mig. Titta och njut!

SOLEN SKINER

2008-08-29, 07:40:09 / Kategori: Allmänt
Idag skiner solen, och det blir nog en underbart vacker höstdag. Borde egentligen gå ut och gå en långpromenad, rensa huvudet, få lite distans. Men jag orkar inte. Ska lämna Tindra i skolan och sedan ska jag lägga mig en stund igen. Kanske känns det bättre efteråt.

Inga planer i helgen direkt. Vi ska åka och kolla på födelsedagspresent till mig, jag ska få en klocka av darlingen.  Måste även skaffa lite skolprylar till Tindra.

Jaha, detta inlägget blev ju inte sådär muntert och härligt sarkastiskt som det brukar vara. Ber om ursäkt, och ska så snart jag kvicknar till återgå till mitt gamla jag. Ha en skön augustidag!JAG FINNER TRÖST I...

2008-08-28, 21:43:13 / Kategori: Allmänt


En deppares bästa vän! Sköljes ner med Sprite.

DEPPIGT...

2008-08-28, 14:28:37 / Kategori: Allmänt
Just nu känns livet bra tufft... Snacka om nedtur alltså, man vill bara gråta. Vill inte gå in på detaljer här, mina nära och kära vet vad det är som händer.
Suck...
SOS!!!

2008-08-26, 09:15:43 / Kategori: Allmänt


Igår hände något mycket märkligt och lustigt. Jag tyckte det var lustigt, men jag inser att de jag skrämde inte fann det lika underhållande.
Min mobil har en sån himla smart funktion. Om jag trycker på volymknappen på sidan 4 gånger tror jag det är, så skickar telefonen automatiskt iväg nöd-sms till utvalda personer. I sms:et står det : Jag är i nöd! Hjälp mig! När de som fått sms:et ringer upp, svarar mobilen automatiskt, och allt som sker hörs i luren. Jättebra om man blir kidnappad, ligger inklämd någonstans eller något liknande.
De utvalda personerna är mamma, syrran, sambon och Tindras pappa. Min egen pappa är tyvärr inte med på listan, eftersom han inte kan läsa sms. Man skulle hinna dö 14 gånger om innan han ens reflekterade över att han ens fått ett sms. Därför körde jag säkra kort, såna personer som jag vet nästan alltid har mobilen med sig.

Vi sitter i bilen på väg till Lager 157, när det plötsligt vibrerar i väskan. Oj nu ringer det, tänkte jag. Men när jag fått upp mobilen så hade den redan svarat, och inga knappar funkade att trycka på. I luren fanns Tindras pappa, helt stirrig. Vad är det som har hänt? Vad gör ni?
Vadå hänt, vi sitter i bilen, svarar jag. Jamen jag ahr ju fått nöd-sms från dig, jag blev ju skitskraj!!

Ooops... På något sätt hade jag lyckats klämma åt telefonen så den där knappen trycktes in, och därmed skickades alla sms iväg. Inte ett sms heller till varje person, utan tre. Tre! Strax därefter ringer det på syrrans mobil, och det är mamma som om möjligt är ännu stirrigare. Kommer inte ens ihåg vad hon sa, för i detta ögonblick har jag och syrran börjat garva åt det hela. När jag fått sagt til mamma att det var ett misstag utbrister hon : Jamen då måste jag ju ringa Jocke, han kastade sig i bilen och skulle åka och hjälpa er!
Ehhh.... Va? Han vet ju inte ens var vi är. Hur ska han kunna hjälpa oss? Plus att vi inte behöver hjälp heller.

Nu i efterhand inser jag att jag höll på att skrämma skiten ur min familj, stackarna. Jag och syrran däremot, tyckte det var vansinnigt roligt, och skrattade länge åt det. Jag hoppas att de andra kan skratta åt det också, nu när det inte var någon fara.
Ja ja, nu vet jag i alla fall att nödfunktionen på min mobil fungerar!!

ÄNNU EN MÅNDAG...

2008-08-25, 08:42:49 / Kategori: Allmänt
Underbart vackert väder att vakna till i alla fall. Det är ju ganska upplyftande. Igår hade vi en riktigt skön söndagsmorgon i sängen. Darlingen gick upp och hämtade tidningen (plus att jag tvingade honom att hämta jättepåsen med marshmallows...) Sedan låg vi i sängen jättelänge och läste tidningen och åt godis. Hur härligt som helst! Sedan var det slut på vilan, och upp och förbereda kalas. Tårta skulle bakas och det skulle städas.
Hade ett jättretrevligt litet familjekalas. Tack för alla presenter, ni är underbara ♥

På kvällen vankades film - Flyga drake. Läste boken på Turkietsemestern, och det var lätt den bästa bok jag någonsin läst, oavsett kategorier. Den var så bra att jag blev lite vemodig när den var slut, för jag ville läsa mer. Kommer definitivt att läsa om den många gånger.
Hade ganska höga förväntningar på filmen också, som fått bra betyg. Men nej... Man ska inte se filmen om man har läst boken. Och inte tvärtom, man måste nöja sig med den ena eller den andra. Oftast är det ju så att filmer inte gör böcker rättvisa, och i detta fallet var det verkligen så. Boken är mycket bättre än filmen, läs den istället! Gör det, den är underbar!

Idag då? Ska till Lager 157 med syrran i eftermiddag. Ska först och främst handla till Tindra, men man vet ju aldrig vad som slinker ner i påsen när man väl är där...
Nu ska jag äta min gröt. På återskrivande!

UNDERBARA UNGAR!

2008-08-24, 09:43:40 / Kategori: Allmänt
 De tio budorden

1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det.
Frida, 6 år
2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat.
Thea, 7 år
3. Du skall bara slå någon om du absolut måste.
Henriette, 7år
4. Du ska inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg.
Oscar, 7 år.
5. Du skall vara så snäll som du kan och annars kan du göra vad du vill.
Glenn, 6 år
6. Du skall lyssna på din mamma vad hon än säger och vilket tonfall hon än
använder.
Thomas, 7 år
7. Du skall bevara dig väl.
Kristin, 8 år
8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till.
Sebastian, 6 år.
9. Du skall älska gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han inte visar
sig trots att man ropar "kom fram"
Robin, 6 år
10. Du skall inte begära saker av din hustru. Och så sjunger man på mors dag,
annars blir det ett herrans liv.
Tom, 9 år

GAMMAL ÄR ÄLDST!

2008-08-22, 11:03:36 / Kategori: Allmänt
Ramlade in i kvartsfinalen i bordtennis i morse. Tur var väl det, eftersom Jörgen Persson spelade. VARNING FÖR SVORDOM SIV!! Men herrejävlar, sicken kille. Han vann ju för fasen! 42 år och gör ett helt grymt OS, det är magnifico som Tindra skulle ha sagt.

Nu måste man väl försöka kravla sig upp ur sängen inatt kl 4 och kolla på semin. Eller så hoppar man över att lägga sig alls. Nää hahaha, det har jag provat en gång för längesedan, och det var inte alls någon glimrande idé. Bättre att sova så man är utvilad. Vinner Jörgen semin så ska jag skrika så högt att gubbfan under oss hoppar ur sina sketna kalsonger!


Guldgosse?

LIVET ÄR EN KÄRRING IBLAND

2008-08-21, 23:28:37 / Kategori: Allmänt
Just nu känns det som att livet suger fett!!! Jag skulle i detta ögonblick vilja att livet var en liten ful boll som man kunde sparka på så gott i livet man orkar. Vadå? Livet fuckar ju med oss ibland, varför kan vi inte göra detsamma??
Är sjukskriven av div anledningar. Blir till att sitta hemma ett tag framöver och glo. Ta det lugnt och så.  Imorgon ska jag nog bara ligga i soffan och kolla på film. Försöka förtränga att livet är en ful kärring som borde ha stryk...

DET ÄR JU FÖLLSEDAG IDAG JU!

2008-08-20, 12:33:08 / Kategori: Allmänt
Hahaha, man är bra seg i kolan när man glömmer att man själv fyller år!! Men det blir inget kalas och tjo och tjim idag inte. Det får vi ta på söndag, när alla är lediga.

GRATTIS MARIA!
TACK TACK!
NEDFÖRSBACKE

2008-08-20, 12:28:51 / Kategori: Allmänt
Oj oj oj, vojne, vojne... Det går utför med min blogg. Är ju hur kass som helst på att skriva nu för tiden. Tiden räcker inte till. Eller orken.

Och nu är man sjuk också. Svinförkyld och igår kväll fick jag feber. Var och jobbade några timmar på förmiddagen idag med alvedon i kroppen. Men det är så jobbigt när tablettena börjar verka, och man plötsligt ska svettas ut den där förbannade febern. Man känner sig som en klimakterietant.
Laddade upp med glass, godis, kakor mm, så resten av dagen kommer att spenderas i soffan/sängen framför TV:n.

Inte många dagar kvar på jobbet heller. Känns skönt, även om de här dagarna faktiskt har varit helt genomförbara. Inga grava ångestattacker eller bråk i alla fall. Får se hur jag känner mig imorgon. Är totalförbjuden att jobba med feber säger sambon. If you say so...

BITTERF*TTA

2008-08-18, 10:47:08 / Kategori: Allmänt
Jag är ingen sån där äppelkäck, tummen upp-person. Åtminstone så känner jag mig sällan sån. Och nu har jag ett sånt solklart exempel. Så här några dagar efter hemkomst från Turkiet, så är jag riktigt, riktigt bitter och sur. Jag är sur för att den sköna semestern är över. Jag är sur för att jag vet att det dröjer minst ett år till nästa resa. Detta får mig att vilja gå i ide under de svenska höstmånaderna, och även under vintern. Jag kan tänka mig att vakan upp i maj nån gång, det skulle vara skönt.
Vissa människor kan så glatt se tillbaka på sina underbara resor, och minnas dem med glädje i hjärtat. Hrmpf... Jag minns dem också som något fint, men en lika stor del av mig är bara skitsne för att tiden gick så fort, och att jag inte fortfarande är där, och att det är slut.

Kanske bäst att jag slutar skriva, jag förpestar visst bara hela världen med mina negativa tankar. Vi ses i maj igen när jag har vaknat upp ur vinterdvalan!

TÅLAMOD

2008-08-16, 19:22:45 / Kategori: Allmänt
Det kommer bilder från semestern snart, jag lovar! Fast ett av mina I-landsproblem är att jag tycker det är tråkigt/jobbigt att föra över alla kort från kameran till datorn. Ja jag vet, jag är ett latarsle.

MIN GUD

2008-08-16, 10:22:11 / Kategori: Allmänt
Igår var vi och såg The dark knight på bio. Jättretrevligt, syrran och hennes kille och fyra kompisar till henne. Jag är inget Batman fan, och har, tro det eller ej, inte sett en enda film tidigare. Hade inga större förhoppningar på denna heller, men eftersom jag älskar Heath Ledger så tänkte jag ge denna filmen en chans.

WOW, I loved it! Den var så ball, så mörk och häftig. Heath Ledger gör en sån fantastisk roll, och man blir så tråkigt påmind om hans tragiska död. Det känns liksom så himla trist att man inte kommer få se honom i fler filmer i framtiden.
Rekommenderas i alla fall, gå och se den!


The Joker

RAGGSOCKOR OCH YLLEKOFTA

2008-08-14, 20:32:04 / Kategori: Allmänt
Att landa på svensk mark var ta mig fan en mardröm! Ca 23 grader kallare, snålblåst och en mörk hösthimmel? Vad är detta för välkomnande?!

Ska blogga mer senare, om jag hinner/orkar ikväll. Imorgon är det jobb igen direkt, suck. Två veckor kvar, sen slutar jag!