KVÄLLENS MENY

2008-12-31, 17:54:38 / Kategori: Allmänt
Vad köket har att erbjuda ikväll
Nyårsafton 2008


~ Förrätt
Crustader med rökt lax och pepparrotsvisp

~ Huvudrätt
Hel ugnsbakad smördegsinlindad fläskfilé fylld med vitlökssmör
Gogonzolasås, potatiskroketter och en grönsallad

~ Dessert

Panna cotta med bärsås


~ Dryck

Cider
Pommac vid tolvslaget


~ Tilltugg under kvällen

Chips
Ostbågar
Div godis




Hmm... Gissar att jag kommer vara ganska mätt och belåten när jag lägger mig ikväll.


NU KOMMER VI 2009!

2008-12-31, 17:35:59 / Kategori: Allmänt
Håll i hatten, nu är det full fart mot 2009! Inte många timmar kvar nu på gamla 2008. Ut med det gamla, in med det nya, på en massa olika sätt.
2009 kommer bli ett kanonår, det vet jag. Hur kan det bli annat än bra när lilla Sjörövar Fabbe äntligen kommer till oss i april? Och sen vet jag att det kommer att hända en hel del andra saker som är fantastiskt roliga!



Har jag uppnått allt som jag ville under det gångna året då? Tja, jag vet inte, för jag kan inte påstå att jag hade så himla många stora mål att beta av. Men med det är det inte sagt att det har varit ett händelselöst år.

♥ Tindra började ju skolan, det är en milstolpe.
♥ Två underbara veckor i Turkiet tillsammans med min älskade lilla familj. Det lever vi på länge allihop.
♥ I augusti blev vi gravida, snabbare än vi hade anat. Men fasen vad kul!

2009 kommer bli ett bra år med en massa gos med bebisen. Och jag är övertygad om att det kommer bli ett år fyllt av andra härligheter också.

Ha en magisk kväll mina vänner, och fira in det nya året rejält.
Hoppas att ni hänger med mig här nästa år också.

Puss & kram på er!




TVÅ FRAM OCH TILLBAKA DAGAR

2008-12-30, 22:51:37 / Kategori: Allmänt
Igår och idag har det varit ett farligt fläng på oss. Sprungit i affärer halva dagarna, och hit och åkt dit. Man får passa på att vara effektiv när Tindra inte är hemma, hon hatar ju att gå i affärer. Den genen har hon inte fått från mig!

Nu är vi nyss hemkomna från hockey. Hittade jättebilliga biljetter på Blocket igår som vi hade turen att vara först på, så idag blev det hemmamatch i Scandinavium mot Timrå. Bättre resultat denna gången än förra när vi var där, idag vann Frölunda. Det är så jävla häftigt att vara i ett nästan fullsatt Scandinavium när de gör mål. Fyrverkerier och grejer och ett publikjubel som nästan lyfter taket. Gött é det!
Sjörövar Fabbe hade nog också kul, antagligen pga den stora djungeltrumman som Frölundaklacken frenetiskt dunkar på. Blev i alla fall ett himla liv i magen när volymen var som högst.

Nyår imorgon, men ingen stor balunsfest för oss. Det blir trerättersmiddag hemma med darlingen, och en allmänt lugn och slapp dag. Ska bli skönt att vara hemma och göra precis vad man vill när man vill. Och så får vi väl se om jag och Fabbe orkar vara vakna till tolvslaget.

Nu är det dags att äta nåt igen. Ovanligt... Sov gott mina kära läsare!

14 VECKOR...

2008-12-29, 00:17:28 / Kategori: Allmänt
Hur ska man orka? Det är 14 veckor kvar till Sjörövar Fabbe kommer. Det känns faktiskt som en evighet idag, för just nu är jag ganska trött på det här. Trött i allmänhet pga brist på sömn, men även på alla fysiska defekter som medföljer den här graviditeten.
Dessutom så är det faktiskt mer obehagligt än trevligt när det är sjörövarfest i magen. Ibland kan tanken på att det ligger en människa inuti min kropp göra mig lite skraj. Särskilt när det är en liten människa full av fanskap som sparkar och lever loppan. Det känns inte som sparkar heller, utan oftast som om rövaren nyper mig inifrån! Läbbigt värre!!!
Märker dessutom att min lungkapacitet minskat drastiskt. Kan inte längre prata långa meningar utan att hämta andan mitt i. När jag ligger i sängen ska vi inte tala om, då stånkar jag fram orden stötvis.

Imorgon blir det en liten shoppingrunda. Ikea ska besökas, och där ska jag handla lite grejer till Fabbe bla, men även nya sänglampor till oss. Sen är det Biltema, och så ska jag lämna av min gamla mobil till en kille som ringde på min annons på Blocket.

De största och dyraste sakerna är i alla fall inlöpta till Fabbe nu, så som bilstolen, babykorgen, vagnen osv. Nu är det mest mindre plock som man kan beta av lite efter hand. Skönt det, framför allt för ekonomin.

Dags att slänga Fabbe i säng och jag ska försöka komma i ro med min bok som är så spännande. Räknar med minst en timmes vakentid i natt också. Härligt...

SVISCH!

2008-12-28, 21:24:54 / Kategori: Allmänt
Så känns det faktiskt som om tiden går nu. Hur fort som helst. Imorgon är det exakt 100 dagar kvar till Sjörövar Fabbe kommer! Och om 22 dagar får vi veta om det är en hon eller en han där inne.
Herrejisses, jag hinner inte med...

MINA MATVANOR NU FÖR TIDEN

2008-12-28, 15:22:38 / Kategori: Allmänt
Jag har vid ett flertal tillfällen den senaste tiden kommit på mig själv med att ha mycket störda matvanor. Senast nu för 5 minuter sedan. Vi var och åt lunch på ett café här i närheten, och fastän jag inte var så hysteriskt hungrig så kunde jag inte motstå deras största räkmacka. Mumsade i mig hela mackan och sen var jag så mätt att det såg ut som jag hade trillingar i magen.
Direkt när jag kom innanför dörren här hemma så kastade jag mig handlöst över min dammsugare som jag köpte igår. Alltså, kakan, inte städredskapet. Jag som var så mätt, vad hände?? Nu är den snart slut, men jag tröstar mig med att jag även har en Delicatoboll i reserv. Men den får nog vänta till ikväll.

Idag var vi och köpte bilstol till igelkotten. Igelkotten som snart kommer att döpas om till Sjörövar Fabbe eller något i den stilen. Snacka om att leva loppan. Passar säkert på där inne nu när jag inte kan komma åt den. Men det blir nog andra bullar när h*n kommer ut ska ni se.
Bilstolen var i alla fall så jävla fin, och jag är så nöjd. Nu står den bredvid mig, och hela tiden kastar jag kärleksfulla blickar mot den. Att den dessutom var billig gör ju att den bara blir ännu finare! 500 kr inkl bas, det är faktiskt nästan som hittat.







Nu fattas det bara en liten unge i stolen!

TACKA GUD

2008-12-26, 21:18:31 / Kategori: Allmänt
Tacka Gud för panna cotta!! Det kan omöjligt finnas något som slår denna underbara skapelse.

VAD HÄNDER I MITT LIV DÅ?

2008-12-26, 19:24:22 / Kategori: Allmänt
Dåligt med uppdatering här de senaste dagarna. Har haft fullt upp med att äta, äta, äta. Man måste ju passa på när det vankas julmat, det får man ju bara en gång om året!




Årets gran. Är jättenöjd med den, den var så himla fin i formen. Jag vill ha granar som är täta och har den "klassiska" granformen. Tyckte vi hittade en alldeles utomordentligt fin i år.





Julafton firas enligt tradition hemma hos mina föräldrar. Julaftonsmorgon inleddes med en liten klappjakt som vi ordnat för Tindra. Vi satte ett gosedjur i köket på en stol, med en lapp i famnen. På lappen följde en ledtråd till nästa station, och så fortsatte det till hon slutligen kom fram till målet som var en julklapp under hennes säng. Hon var så himla duktig och läste alla lappar helt själv, utan problem. Vi låg kvar i sängen under tiden och var måttligt stolta.

Efter det var det dags att bege sig till päronen. Där börjades dagen med dopp i grytan och en hel drös med annan god mat. Resultatet av det blev naturligtvis att alla blev asslappa och hamnade i soffan framför TV.n. Vi kollade Kalle Anka naturligtvis innan det var dags för ännu mer mat. GÖTT!!

I år hade vi ett tomteproblem. Vi hade ingen utomstående som kunde vara tomte. Eftersom Tindra de två senaste åren genomskådat våra utklädningsförsök, så var det ingen idé att köra med det gamla tidningsknepet. Istället gjorde vi det enda rätta, och lät henne själv vara tomte! Hon tyckte det var fantastiskt roligt ( åtminstone i förväg. ) Efteråt sa hon att det var lite obehagligt bakom masken, och att hon inte ville vara tomte nästa år.







Måste lätt vara den sötaste tomten någonsin!




Hmmm... Här kan man i alla fall inte påstå att mor och dotter är lika...

VECKA 24

2008-12-26, 13:12:31 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 163 av 280. (58,2%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 1 full dag (v23+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 117 dagar kvar till förlossning.


Bebisen

Vikt: 500 g
CRL: 20 cm
Full längd: 28 cm


Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.


Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt.

Barnet lägger nu på ungefär 85 g i veckan.


FORTSATT GOD JUL PÅ ER!

2008-12-25, 13:16:14 / Kategori: Allmänt


Hoppas ni alla hade en trevlig julafton och att resterande juldagar blir lika mysiga!

VILKEN DAG!

2008-12-23, 10:12:02 / Kategori: Allmänt
Igår hade jag en ån där kanondag som bara inträffar ytterst sällan. En sån dag då man blir glad och varm i hela kroppen. Trots att den började lite bökigt i och med att jag vaknade 05.45 och inte kunde somna om, så artade det sig under dagens gång.
När jag hade varit vaken en stund på morgonen bestämde jag mig för att krypa ner i sängen igen. Det som hände då var att jag råkade väcka darlingen, och sen somnade jag igen. Han däremot kunde inte somna, hihihi...

När vi hade ätit frukost åkte vi och hämtade min nya mobil, som visade sig vara en riktig liten pärla! Så himla fin och liten och nätt. Är hur nöjd som helst med den.
Efter det åkte vi till syrran och hennes kille för att hämta Tindrisen som sovit över där. Där bjöds det på fika innan vi begav oss mot Liseberg. När vi kom dit fick Tindra åka lite skidor i en minibacke som de har riggat upp. Jättekul att se, och Tindra älskade det! Sedan gick vi runt lite och spelade, och för en gångs skull vann vi jättemycket. Godis, leksaker, dockor mm. Tindra var helt lyrisk när vi gick därifrån.

På vägen hem ringde barnmorskan och berättade att  hon hade goda nyheter till mig så här innan jul. Hon hade fått besked om att mitt önskade kejsarsnitt var beviljat, och ville bara meddela mig detta som en liten tidig julklapp. Blev naturligtvis skitglad och lättad!
När vi kom hem hade även jag gått brev från Mölndals sjukhus med besked om tider mm. Så spännande!! Så nu kan vi räkna ner exakt på dagen. Har meddelat närmsta familjen om vilket datum som gäller, men er håller jag på halster. Det får bli en överraskning.

Hade även fått mitt nya bälte som jag beställt för foglossningen. Det kändes mycket bättre än kyskhetsbältet, och jag kommer nog kunna använda det mer.

Sådär ja! Det var min dag. Full av massa kuligheter, och jag är sååå nöjd. Åh jag glömde ju nästan att Tindra och jag klädde granen igår kväll också. Mitt perfektionistiska ego får ju sig en törn när en 6-åring är med, men det blev jättebra ändå. Hon fick lite instruktioner, och följde dem som hon skulle.

Nu ska vi äta frukost. Medans jag har legat här och tokbloggat så har Jocke griljerat skinkan. Nu luktar det ännu mer jul i huset, och den ska naturligtvis provsmakas nu!

VILKEN DAG!!!

2008-12-23, 00:44:57 / Kategori: Allmänt
Idag (eller igår blir det egentligen, eftersom klockan är 00.43) har det varit en helt fantastisk dag! På alla möjliga konstiga sätt. Orkar inte berätta allt nu, men lovar att uppdatera imorgon... Eller idag blir det ju... Blablabla. God natt!

FRESTANDE

2008-12-22, 07:21:25 / Kategori: Allmänt
Om man skulle börja dagen med några skumtomtar...?

TUPP I MAGEN??

2008-12-22, 07:20:29 / Kategori: Allmänt
Klockan 5.45 vaknade jag av att jag hade förgrymmat ont i mitt ljuvliga bäcken. I samma ögonblick som jag slog upp ögonen så vaknade igelkotten, och hej och hå, då var det slut på friden. Hur jag än la mig så skulle det sparkas och buffas och hickas. Den där hickan kan förresten driva mig till vansinne. Måste igelkotten vara så girig på att dricka fostervattnet så att den får hicka?! Ta´t lugnt lille vän, det finns plenty!
Funderar på att väcka Jocke så att han får vara sympativaken med mig. Men ska nog låta bli, jag hade själv blivit skogstokig om han väckte mig kl 7 när man inte alls behöver gå upp egentligen.  Å andra sidan vet jag att han inte hade blivit arg på mig, den lilla godhjärtade människan. Han älskar ju mig över allt annat, jag är en sån älskvärd person.
Åh, vilken iakttagelse! Blygsamheten är på topp så här tidigt på morgonen märker jag!

DAN FÖRE DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN!

2008-12-21, 13:42:54 / Kategori: Allmänt
Eller blev det där fel nu?? När jag skulle skriva det så blev det plötsligt komplicerat i min svamphjärna.
Har tagit paus nu, vi har städat hela förmiddagen. Nu är jag både trött och har ont. Ska dessutom jobba kl 16, så jag kanske ska varva ner lite nu innan dess.

Igår köpte vi gran! Höll på att inte bli nån, för jag tycker det är alldeles på tok för dyrt med närmare en femhundring för ett litet skogsträd. Vi hittade först en liten, liten kungsgran som var fin, men den skulle kosta 400 kr. 400 kr för en meter gran?! Nej tack! Vi åkte vidare, och till sist köpte vi en vanlig gran. Jag får stå ut med lite lösa barr. Plusset är att den luktar så himla gott, det gör inte kungsgranar. Kungsgranar luktar pissoar om man har tur. Jag har satt i ljusen och några snöflingor av guld, men klä den helt ska vi göra ikväll tillsammans när Tindra är hemma.

På kvällen igår var vi ute och åt italienskt med syrran och hennes kille. Enjoyhäftet är en makalös uppfinning!! Maten var supergod, vitlöksspäckad oxfilé med vitlökssmör och en massa annat gott. Till efterrätt blev det rabarber och hallonpaj med vaniljsås och vaniljglass. En jättetrevlig kväll med en massa skitsnack om allt och inget. Igelkotten var naturligtvis med och blev alldeles tokpigg i slutet av middagen. Kan det vara pga att jag drack både cola och kaffe...

Nu ska jag slappa lite innan det är dags att göra sig iordning för sushimakeri. Skön söndag på er, och en trevlig fjärde advent!

VARFÖR INTE?

2008-12-19, 14:04:14 / Kategori: Allmänt
Ingen har väl missat de senaste dagarnas tidningsskriverier om familjen i USA sonm har valt att döpa sin son till det ädla namnet Adolf Hitler?
Oj oj oj... Vad ska man säga. Man kan bara beklaga föräldrarnas dumhet och tycka synd om den lille killen. Han kommer fan inte få det lätt när han växer upp. Det kanske är ett jättelattjo namn om man bara umgås inom Ku klux klankretsar, men de verkar ju vara en "vanlig" (icke att misstas med normal!) familj, som dessutom påstår att de har goda vänner av olika nationalitet.

Ok, det kanske hade så taskig smak att de helt enkelt bara tyckte att Adolf Hitler var ett vackert klingande namn. Men man måste väl för fasen tänka på ungen också?! Jag tycker att glitterpinne är ett fint ord, men inte döper jag mina barn till det! Herrejesus säger jag bara. Ungen kommer få så mycket pisk i skolan av sina klasskompisar att han kommer se ut som ett vandrande blåmärke
Läste ni vad de andra barnen hette? Aryan Nation (arisk nation) och Honszlynn Hinler. Vackert så det förslår!

ÄNNU NÅGRA FINA, TÄNKVÄRDA ORD PÅ VÄGEN...

2008-12-19, 10:48:09 / Kategori: Allmänt











PÅ JÄSNING

2008-12-19, 09:42:57 / Kategori: Allmänt
Nu går det undan. Siffrorna stiger på vågen i en hejdundrande fart. Tror inte jag ska kolla på resultatet hos bm i januari. Kan hända att chocken blir alltför stor och förödande... Så här ser i alla fall bullen ut idag, vecka 23.







Hahaha, värsta ölkaggen ju!!

SPÄNNANDE

2008-12-19, 08:54:10 / Kategori: Allmänt
Igår beställde jag min nya mobil, och leverans väntas innan jul. Älskar att få hem såna här teknikprylar, och sitta och pilla med dem. Välja ringsignaler och lägga in alla saker. Kul. Ska inte mycket till för att roa mig som ni märker...

UTMANING!

2008-12-18, 21:52:49 / Kategori: Allmänt
Jag har blivit utmanad av Amanda!





Jag ska klistra in bilden ovan i min blogg och sedan lämna en kommentar på Amandas blogg där jag beskriver hennes blogg med ett ord. Sen ska jag utmana 5 nya i min tur.

Tadaa!!
Jag utmanar

Lena
Steffen
Sandra
Laura
Kim

JAG VISSTE DET!

2008-12-18, 20:41:41 / Kategori: Allmänt
Nu börjar jag bli mer och mer övertygad om att världen har gått ihop för att motarbeta mig på olika sätt. En konspiration av stort slag! Är det inte det ena så är det det andra. Jag vill bara krypa ihop i ett hörn och morra...



VECKA 23

2008-12-18, 16:04:24 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 125 dagar kvar till förlossning.


Bebisen


Vikt: 450 g
CRL: 19 cm
Full längd: 27 cm


Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker

BLIND DATE

2008-12-18, 15:58:58 / Kategori: Allmänt
Idag var jag på fika blind date med två andra tjejer, den ena gravid och den andra ganska nykläckt. Mycket trevligt, och lustigt eftersom den ena var en gammal Komvuxklasskompis. Kul att träffa henne igen, och ett roligt sammanträffande! Det blir definitivt fler fikadejter framöver, i synnerhet när alla barn är ute.

Trött som vanligt, nätterna kantas av återkommande vakna stunder. När jag vaknar till börjar jag alltid fundera på massa saker, och det gör det säkert ännu svårare att somna om. Inatt var det BB-vistelsen som spelades upp i mitt huvud. Och själva snittet, vad jag ska säga och be om när det är dags. Undrar vilken mat man får på BB, och om man får ett eget rum. Om jag måste dela med någon annan så vill jag åka hem så fort det bara går. Jag som sover så lätt hemma, hur skulle det funka i ett rum på ett sjukhus, tillsammans med en främling och dess skrikande barn?? Skulle ju inte få en blund i ögonen.
Förberedde även Jocke på att laptopen stannar med mig om jag nu måste stanna där ensam. Då sla den fyllas sprängfull med filmer som jag och knyttet kan kolla på ihop. Saw och såna filmer, det är lika bra att vänja dem med en gång!

Usch, skulle helst vilja lägga mig en stund, men Tindrisen har en kompis här. Känner mig som en miffo-morsa om jag lägger mig isoffan, för jag skulle garanterat somna. Då är man inte mycket barnvakt att hänga i granen...

EN HEMMAFRUS DAGBOK

2008-12-17, 11:58:20 / Kategori: Allmänt
Ska nog byta titel på min blogg. Tycker att dagens överskrift passar bättre. Och så ska jag skaffa mig ett förkläde och ett huckle att ha på huvudet, och sen är jag hemmafru/husmor ända ut i fingerspetsarna.
Idag har jag i alla fall beställt ett nytt bälte, så får vi se om det gör lite mer nytta än kyskhetsbältet jag fick från sjukgymnasten. Beställde ett sånt där elastiskt, det känns som att det ska vara aningen bekvämare. Och definitivt finare!





Idag händer det inte så mycket spännande. Vi ska till vårdcentralen och ge Tindrisen den sista Twinrix vaccinationen. Sen är hon skyddad i 20 år, kanon! Efter det har jag lovat henne att vi ska gå och fika, för hon lär tycka det är jobbigt med sprutan. Och då gör vi som vi alltid gör i vår familj, vi går och tröstäter någon god bulle eller nåt. Funkar alltid i alla lägen!

Ikväll när Jocke kommer hem blir det antagligen att åka och handla. Vill göra en liten julskinka bla, och så börjar det dra ihop sig till granköp. Förra året var vi ute i sista sekunden, och då finns det ju bara skabbgranar kvar. Ser ut som nån har kört över dem med en lastbil. I år satsar vi på bättre framförhållning. Kanske kan vi tom ta in granen i helgen och spä på julstämning rejält!

Igelkotten lever och frodas. Inte stilla många sekunder nu. Nu tycker jag det var skönt för några veckor sedan då det bara bubblade lite i magen. Då var jag orolig att igelkotten typ var förlamad. Nu är jag orolig att igelkotten har damp. Det sparkas och tumlar runt så man kan bli rädd. Vad står på där inne...?
Om drygt en månad kan jag sluta kalla igelkotten för igelkotten. Då är det antingen en hona eller en hane, och kanske kan vi kalla den vid namn. Eller son eller dotter. Det är också lite mer personligt än igelkotten.

NALLE-KÖP

2008-12-16, 13:29:46 / Kategori: Allmänt
Den här lilla godingen har jag spanat in, och som det ser ut nu så kommer det bli min egna julklapp till mig själv. Förlänger mitt abonnemang, för det är jag nöjd med. Har idag en Samsung, som är fasligt snygg, men kanske inte den bästa telefonen funktionsmässigt jag har haft.



Sony Ericsson W890i

INGEN LOGIK

2008-12-16, 09:24:48 / Kategori: Allmänt
Igår när Jocke kom hem frågade han om lov innan han tog lussekatter som jag hade bakat. Får jag ta en? Men vadå, varför frågar han om lov? Jag fattade ingenting... Jo men det är ju du som har bakat dem sa han då. Jaha, så bara för att jag har bakat dem så får jag äta upp allihop ensam?!
Näää så funkar det ju inte. För i vår familj är det ju han som drar in kosingen och jag som gör av med dem. Då är det väl inte mer än rätt att han får en lussekatt då och då?

FAST I HUSMORSFÄLLAN

2008-12-15, 15:24:59 / Kategori: Allmänt
Idag har jag verkligen känt mig som den hemmafru jag är. Men inte lyxvarianten då som bara dricker champagne och äter praliner, utan den hårt arbetande hemmamorsan.
Började dagen med bullbak. När jag hade hämtat Tindrisen och hennes kompis i skolan ställde jag mig och stekte pannkakor till dem. När jag ändå var igång så gjorde jag en rejäl sats smet, och på resterande pannkakor har jag nu gjort crepes med köttfärsfyllning till middag. Puh... Det får vara bra för resten av dagen. No more householding! Åh nej, maskinen är ju full med tvätt.

Har även hunnit smälla i mig tre lussekatter. Skulle kunna äta upp allihop, men man får väl försöka lägga lite band på sig.

NU ÄR DET BARA ATT HUGGA IN!

2008-12-15, 13:21:17 / Kategori: Allmänt
Dagens lussekattsbak blev lyckat, det receptet ska sparas! Men jag insåg att jag måste skaffa mig en sån där köksapparat som kan knåda degar. Det är så jäkla jobbigt att dra ihop en deg i en bunke med hjälp av enbart en träslev. Man får nästan amputera armen efteråt.



Degen fick knappt plats i bunken efter jäsningen.



Jäsa, jäsa...



Som att komma till himmelriket!!


Får nog baka en ny sats imorgon. De här kommer ju knappt räcka ikväll ens...

INGA ROSENROSA DRÖMMAR

2008-12-15, 09:23:28 / Kategori: Allmänt
Den sista tiden har min sömnkvalité definitivt  inte varit på topp. Helt katastrofal faktiskt. Inte en enda natts normal, skön sömn utan att det gör ont, jag är varm eller att jag drömmer såna sjuka drömmar så jag vaknar av att jag ligger och gråter eller skriker.
Sist i lördags natt. Tänker inte ens berätta detaljerna, för det var så totalt osmakligt, sjukt och bisarrt att jag bara vill spy. Men jag kan säga att det handlade om bebisar som var besatta av onda krafter, och man var liksom tvungen att ha ihjäl dem för att klara sig. Och inte bara döda dem heller, utan verkligen försäkra sig om att inget organ var funktionsdugligt, för då kunde de återuppstå. Ni kan ju själva fantisera ihop resten... Som värsta budgetskräckfilmen.

Idag tänkte jag nog baka lussekatter. Helst skulle jag bara vilja lägga mig och sova, men jag ska försöka låta bli så att jag blir riktigt trött till ikväll istället. Tror jag håller på att bli förkyld också, nyser hela tiden och näsan rinner.
Blir nog inget jobb imorgon heller, ryggen är fortfarande en pina. Suck... Den som kan visa mig en enda gravid kvinna som har den där magiska glöden och lystern ska få ett pris. Själv känner jag mig nämligen som en trollpacka som krupit ur en mörk, kall grotta.



Så här känner jag mig nu för tiden...

BESVIKELSE

2008-12-14, 11:50:22 / Kategori: Allmänt
Här tar man med sin 08:a till sambo på hockey i Scandinavium för första gången, och så går Indianerna och förlorar med 0-2!! Jockes allra första hockeymatch live blev alltså en mindre besvikelse. Jäkla skit... Vi satsar på den 26:e december istället, nästa hemmamatch, och hoppas att de vinner då.

Resan till Varberg blev i alla fall lyckad. Babykorgen var superfin, och jag är så nöjd! Dessutom fick vi med en sån där gammaldags barmatstol som man kan fälla ut så det blir som en låg stol med ett litet bord framför. 50 kr gav vi för den, det var allt extra vi hade med i cash, och han ville bara bli av med den. Nästa sommar ska den slipas och lackas, sen är den hur fin som helst.

Igår hade jag hur ont i ryggen som helst. Kunde fan knappt gå. Att sitta still var ok, så det var lugnt på matchen. Att däremot klampa upp för 24 våningar i Scandinavium var inte vidare skönt. Men men, det gick ju. Upp kom jag.
Idag känns läget oförändrat, så jag ska bara ta det lugnt. Fick ledigt de fyra timmar som jag skulle jobbat, det var tur. Hade nog inte fixat att stå där ikväll.

Nu ska jag kolla lite middagsrecept. Fantasin var inte heller på topp märkte jag, så på återseende!

HÄNGER HUVUDET UTANFÖR ELLER???

2008-12-12, 11:56:54 / Kategori: Allmänt
Seriöst, jag fick nästan känna efter innan. Det gör så förbannat ont mellan benen idag så jag börjar nästan undra. Tänkte om huvudet hade slunkit ut i smyg. Hahaha, ja jisses. Det hade varit en syn för Gudarna!
Ska ta maxdos av Alvedon och se om det släpper. Detta är ett bevis på att man inte kan jobba 8 timmar i sträck och bara sitta i 5 minuter. Funkar inte, då blir man invalido. Nu kan jag verkligen bara gå med små myrsteg, såsom sjukgymnasten rekommenderade. Som om någon har tejpat ihop knäna på mig, och det enda som kan röra sig är underbenen och fötterna. Tipp tapp tipp tapp...

Imorgon ska jag och darlingen gå på hockey. Det ska bli helt grymt kul!! Vi fick biljetter av Tindras pappa som hade hade vunnit i radio. Han ville inte ha dem själv så han ringde och frågade om vi ville gå. Hell yes!! Hoppas det blir en bra match, såg att Indianerna ligger två i tabellen nu. De har allt hostat upp sig rejält. Heja heja!

Har ett ganska allvarligt dilemma här hemma. Har en Kexchoklad, en Snickers och en Twix som ligger och svettas bredvid mig på skrivbordet. Vilken äter man först? I-landsproblem av högsta grad!



GRAND FINALE

2008-12-12, 10:11:44 / Kategori: Allmänt
Ikväll är det Idolfinal. Här är vi uppdelade i två läger, ett Alice-läger och ett Kevin-läger. Tindra hejar på Alice och tror stenhårt att hon kommer vinna. Tyvärr så tror jag hon kommer bli rejält besviken, för jag tror Kevin kommer whoopa ass rejält!! Han måste vara en av de bättre sångarna som varit med i Idol genom tiderna. Kanske den bäste tom?



Den här versionen får mig på värsta partyhumöret!!


Vem tycker ni är den bästa Idoldeltagaren genom tiderna??




BIGGER, BETTER...?

2008-12-12, 09:20:20 / Kategori: Allmänt


Svårt att se... Det första kortet är ju mycket mer inzoomat.

VECKA 22

2008-12-12, 09:17:16 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 149 av 280. (53,2%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 131 dagar kvar till förlossning.

Bebisen

Vikt: 400 g
CRL: 17,5 cm
Full längd: 26 cm


Bebisen och lägger nu på sig mer än 70 g i veckan. Bebisen har fått sitt eget möster av sömn och vakenhet och det är drömsömnen (REM) som dominerar.
Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Bebisens fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan, och bebisen har nu känsel. Den experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar.

Bebishicka kan vara ganska enerverande. Särskilt när man som havande mamma försöker sova. Plötsligt börjar det ploppa i magen, och det kan hålla på hur länge som helst. Antar att igelkotten är för girig med att svälja det goda fostervattnet. Uäh...
Det känns som om magen bara sa poff på en dag. Den blev mycket större jättefort. Ändå så tycker jag nog att den är ganska liten för att vara över halva tiden gången. Kanske bor det en liten smurf där inne.


                    


GÅ UNDER JORDEN

2008-12-10, 19:44:28 / Kategori: Allmänt
Det råder upprorsstämning i släkten angående könsultraljudet. Hua mig... Mamma och svärmor tar nog täten. Bäst att passa sig. Jag som trodde att det var vi som var gravida, inte de...?

BROTTSPLATS

2008-12-10, 12:01:31 / Kategori: Allmänt
Snart får vi märka ut vårt vardagsrumsfönster som en brottsplats. Ni vet med sån där polistejp och hela paketet. För det verkar som om just det fönstret har blivit en inneplats för små kamikazefåglar. Vet inte hur många små som har dunsat in i fönstret i full fart. Små stackare... Jag vågar ju knappt gå och titta heller, för jag är rädd att det ska ligga en halvdöd liten rufsig blåmes på balkongen. Jag kan inte slå ihjäl djur, även om jag ser att de lider. Jag skulle springa och lägga mig i sängen och gråta. Eller ringa pappa. Det är ett säkert kort.

Igår skojade vi på jobbet om min återkomst. Skulle så gärna vilja veta vad folk tänker och hur de pratar nu. Jag försvann plötsligt i augusti, var borta i drygt tre månader, och när jag kom tillbaka var jag på smällen! Hahaha, hur kul som helst. Kan riktigt höra alla gissningar och spekulationer.

DEN HÄR VILL JAG HA

2008-12-10, 11:02:59 / Kategori: Allmänt
Efter mycket om och men har jag bestämt mig för att vi inte köper en vagga först, och sedan en spjälsäng. Mest av ren lathet faktiskt, och även lite platsbrist. Var ska vi göra av den när vi inte kan använda den längre? Då måste man annonsera ut den på  Blocket till skampriser, och så kommer det folk från när och fjärran och vill pruta i alla fall.
Nej då är det bättre att köpa en rejäl säng direkt som man kan ha hela tiden.

Men! En liten babykorg kan man ju ha i början, så det letade jag efter på Blocket. Den är mycket mindre, och man kan visserligen kanske bara ha den i 3-4 månader. Men den kanske man kan göra plats för i förrådet och spara, för den tar inte lika stor plats som en vagga. Och så hittade jag denna lilla söta korgen.




Tycker den var supersöt, och man får med madrass och sånt. Har mailat tjejen och förhoppningsvis kan vi åka och hämta den på lördag om ingen annan snor den framför näsan på mig... Kanske inte skulle lägga ut den här förresten, då kanske ni tar den... Hmmm... Ni skulle bara våga!

Härlig natt. Inte. Vaknade kl tre och var på toaletten och så drack jag lite vatten. Det räckte, för sen låg jag vaken till halv fem. Igelkotten tyckte också det var kul att vakna mitt i natten, så det blev ett fasligt ståhej i magen. Spelade ingen roll hur jag låg, det boxades och knuffades ändå. Själv ville jag bara gråta, för i min värld är det onaturligt att vara vaken så länge mitt i natten om man inte har planerat det.

Idag tänkte jag hämta Tindrisen lite tidigare i skolan och åka til stan med henne. Tänkte gå till Panduro och köpa julpysselsaker, och sen har jag även planerat in en fika med en stooor bakelse. Det kommer nog Tindrisen att gilla. Hon måste verkligen digga sin mamma nu när halva mitt födointag består av glass, godis eller chips. Tror inte ens det kommer komma en bebis ut ur magen på mig, utan kanske en gris. En fet, välgödd gris som levt på onyttigheter i nio månader.

ÄNTLIGEN!

2008-12-09, 21:01:32 / Kategori: Allmänt
Ett namn som både jag och Jocke gillar!

~ Loke!

Jocke trodde inte att jag gillade såna fornnordiska namn, för att de ofta förknippas med nazism. Då är det väl dags att vi tar tillbaka de fornnordiska namnen, nationalsången och den svenska flaggan! Det är skam att nazisterna har gjort dessa till "sina" symboler som förknippas med dem!!

TITTA HÄR SÅ KUL

2008-12-09, 19:36:11 / Kategori: Allmänt
Detta tyckte jag var lite roligt. Inte för att man ska följa det till punkt och pricka, men man kan få ett litet hum om ungefär vad som händer.


Befruktningen ägde rum omkring: 31. juli 2008
Hjärtat börjar att slå: 25. augusti 2008
Embryot rör sig: 18. september 2008
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 25. september 2008
Alla inre organ är färdigbildade: 25. september 2008
Risken för missfall avtar: 9. oktober 2008
Illamåendet avtar för de flesta: 16. oktober 2008
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 23. oktober 2008
Fostret sväljer och kissar: 6. november 2008
Ungefärlig tid för ultraljud: 13. november 2008
Du kan känna fostrets rörelser: 20. november 2008
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 4. december 2008
Fostret börjar att höra: 25. december 2008
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 22. januari 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 26. februari 2009
Beräknat förlossningsdatum: 23. april 2009

JAG SLUTAR ALDRIG ATT FÖRUNDRAS

2008-12-09, 16:52:17 / Kategori: Allmänt
Vissa djur är så sjukt jävla kloka så att man blir nästan lite rädd... Ibland agerar och tänker djur på samma sätt som människor ju. Se på det här exemplet, solklart!

Lilla hunden...

DEN SOM SÖKER FINNER

2008-12-09, 15:35:00 / Kategori: Allmänt
Hittade just den här bilstolen hos Ellos. 499 kr för en splitter ny stol är ju jättebilligt. Den uppfyller EU:s säkerhetskrav och är CE-godkänd. Det sista har jag ingen aning om vad det betyder, men det låter ju bra. Godkänd på ett eller annat sätt. Den hade dessutom fått mycket bra betyg av folk som köpt den. Ska visa Jocke den när han kommer hem.



OBS! Den där arga ungen i stolen vill jag helst inte ha med på köpet...

HON ELLER HAN?

2008-12-08, 13:49:46 / Kategori: Allmänt
Nu har jag precis bokat tid för ett könsultraljud. Vi fick tid den 19 januari. Så alla ni som inte vill veta vem som bor i min mage bör kanske klippa kontakten helt en eller ett par veckr efter det. Så slipper ni få reda på det av misstag. Näää hahaha, jag kommer ju berätta för alla ändå. Jag vet att mamma inte vill veta, men hon blir nog allt bra nyfiken i alla fall. Och om hon inte blir det så kan jag ju alltid binda fast henne på en stol och berätta i alla fall, så det så.
Och så tycker jag det ska bli kul att kunna berätta för Tindra om hon ska få en lillasyster eller en lillebror. Det blir ju lättare för hennes produktion av bebissaker som är i full gång. Böcker, teckningar mm mm.

Jag mår inget vidare idag. Sov i flera timmar innan, och jag hade säkert sovit än om inte telefonen hade ringt. Har ont i huvudet också, så jag tog nyss en Alvedon. Kanske dricker jag för lite? Igelkotten kanske slurpar i sig all vätska så att min stackars kropp blir helt uttorkad. Ska hälla i mig en spann vatten nu så får jag se.

9 MÅNADERS TORTYR

2008-12-08, 09:03:32 / Kategori: Allmänt
Varför måste människan gå gravid i nio hela månader?? Det är ju nästan ett helt år. Suck... För mig känns det som nio långa månader med krämpor, och jag vill bara komma fram i mål och få min belöning.
Jag har ca fyra dryga månader kvar. Det känns som en oändlig evighet som aldrig tar slut. Det känns så overkligt långt bort, så jag tappar tålamodet. I fyra månader till ska jag ha ont, vara trött, bli tung som ett sjölejon osv. Önskar att jag vore en av de superkvinnor som älskar varje minut och dag av sin graviditet. Som njuter av varenda dag. Själv känner jag mig som att jag springer på ett löpband som aldrig stannar. Så jävla lattjo är det inte att vara gravid, tycker det är ganska överreklamerat. Åtminstone hade hälften av tiden räckt. Tiden bara sniiiiglar sig fram, som en sengångare med klister i arslet.

Jag vill ut och köra barnvagnen nu! Jag vill bädda spjälsängen och tvätta bebiskläder. Sätta in korgar under skötbordet och ställa fram alla små flaskor och sånt. Hfff... Nu ska jag gå och lägga mig, så rinner i alla fall lite av tiden iväg.

JÄVLA TUPP

2008-12-08, 07:00:02 / Kategori: Allmänt
Idag vaknade jag med tuppen. Har sovit så ruggigt dåligt hel natten, för det gör ont hur jag än ligger. Börjar bli riktigt trött på det här nu....  När Jocke åkte till jobbet 5.30 så vaknade jag naturligtvis, och sen har jag inte kunnat somna om. Så nu har jag hunnit surfa i över en timme redan. Igelkotten är också vaken, det boxas där inne i magen.
Hörs senare, nu ska jag strax väcka lilla Tindris och äta frukost med henne. Sen ska jag nacka den där förbannade tuppen!!

DÅ VAR DET HELG

2008-12-06, 18:31:17 / Kategori: Allmänt
Har inte skrivit på ett tag. Jag har varit så himla upptagen. Hahaha, eller hur...
Igår var det i och för sig fullt upp hela dagen, var inte hemma så mycket. Först till sjukgymnasten på förmiddagen för att prova ut bältet. Fick med mig världens fulaste tingest hem. Hade på det lite igår på kvällen, men jag vet inte. Det håller ihop bäckenet, men det värker ju forfarande. Får se om det hjälper, annars är det inget att göra åt. Det kostade bara 100 kr för hela perioden, så det är värt att prova.

Efter sjukgymnasten åkte jag direkt in till stan, där jag skulle träffa två kompisar över lunch. Mycket trevligt sällskap och god mat. Fick även hälsa på lilla bebisen som var en månad gammal. Vilken liten plutt. Längtar enormt till april då jag har en egen liten igelkott att passa på och ta hand om.

Raka vägen hem, hann vara hemma i 10 min kanske, sen bar det iväg till Ullared med syrran och hennes kompis. Väl på plats insåg vi snabbt att besöket inte skulle bli så väldigt långvarigt. Så j*vla mycket folk!! Utvecklade nästan torgskräck efter 5 minuter.
Hann plocka med mig lite saker i alla fall. Bla en skötväska som inte passade på vagnen när jag väl kom hem. En sån där liten badstol som bebisen ligger i när den badar, plastfrotté, två bebiskuddar mm. Och Othello! Ni vet det där gamla spelet man spelade på 80-90talet. Jag och Jocke tog några omgångar igår kväll, och det var lika roligt nu som då.

Idag har det varit en ganska soft dag. Har vansinnigt ont, så det blev inga stora äventyr. Kollade på TV efter frukosten, och sen åkte vi iväg och handlade lite. Var på ÖoB och plockade på oss lite schampo och såna grejer, och lite konserver och sånt. Sen åkte vi till Coop och köpte ett skötbord som vi kollat på där. Lite tidigt kanske, men jag tyckte verkligen om det, och jag var lite skraj att det skulle försvinna innan april. Så vi köpte det nu så kan det stå i lådan tills det är dags.
På vägen hem köpte vi med oss kinamat som vi sköljde ner med julmust. Märklig kombination kan tyckas, men nu för tiden används julmust till det mesta här hemma.
Ikväll blir det film och lugnt tempo. Ska ju jobba imorgon, så jag måste vila det förbannade bäckenet. Får se hur det blir efter morgondagen, om jag pallar att fortsätta.

Ha en härlig lördagkväll allihop!

VECKA 21

2008-12-04, 18:26:58 / Kategori: Allmänt

Bebisen

Vikt: 325 g
CRL: 16 cm
Full längd: 25 cm


Nu börjar bebisen ta små sovstunder, även om ett regelbundet sovmönster inte har utvecklats ännu.  För det mesta sover bebisen när kvinnan rör på sig och vaknar när hon sätter eller lägger sig ner. Vissa bebisar har nu hittat sin favoritsovställning.

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.


Till min stora fasa har illamåendet gjort sig tillkänna lite igen. Bläh, det vill jag inte vara med om igen tack. Trött är jag också, men det är runt denna tiden man kan behöva järn. Väntar till jag har varit hos barnmorskan i januari, så får vi se vad testerna visar.
De senaste dagarna har det blivit mycket mer livat i magen också. Som jag skrev tidigare så är det inte alls populärt när jag sitter vid datorn. Å andra sidan, vem är det som säger att igelkotten sparkar av missnöje? Den kanske tycker det är utomordentligt kul när jag surfar. Så är det nog.

SPRÄNGA NÅT I LUFTEN KANSKE?

2008-12-04, 18:10:02 / Kategori: Allmänt
Idag måste jag ha haft den tråkigaste dagen i hela mitt långa liv! Jag har varit så uttråkad så det finns inte. Från morgon till kväll. Och det är inte ens sen kväll än. En massa timmar att slå ihjäl. Gaaahhh....
Sjuk sambo och sjuk dotter, hur lattjo kan det bli här hemma? Skulle vilja ha en liten paket dynamit och spränga iväg nåt, bara för att få lite action. Det mest spännande jag har gjort på hela dagen är att jag åt brieost på mackan. Två gånger!! Har inte ätit brie sen jag blev gravid, men idag så var jag bara tvungen. Det var det mest givande på hela dagen. Gott som fan var det också.

Imorgon ska jag först till sjukgymnasten, och sen blir det lunch i stan med två gamla klasskompisar. Det ska bli riktigt trevligt. Den ena har dessutom med sig sin lilla bebis som knappt har hunnit bli torr bakom öronen. Inte för att jag kommer våga hålla i den, men ändå. Det är nåt sjukt obehagligt med att hålla i andras små bebisar. Ens egen kan man liksom slänga och dänga lite med hur man vill, men man vill ju inte gärna tappa någon annans bebis.
Okej okej, jag vill inte tappa min egen bebis heller. Bäst att skriva det så att man plötsligt inte har socialen knackandes på dörren. Men ni fattar väl grejen med andras bebisar?


Ett litet poff bara? Snälla??

INTE NÖJD

2008-12-04, 09:43:33 / Kategori: Allmänt
Igelkotten tycker inte om att sitta vid datorn. Detta visas demonstrativt genom att man sparkar ganska hårt och obehagligt.

ME AND MY LOVE

2008-12-03, 22:32:27 / Kategori: Allmänt
Nu har jag bokat en kryssning till mig och älsklingen. Vi åker till Karibien i januari. Hahahaha!! Eller hur.... Inte fullt så exotiskt och lyxigt, men en kryssning dock. Vi ska åka med Cinderella till Finland. Hittade specialerbjudande för ICA-kortmedlemmar, resan var gratis. Vi la till 196 kr för en bättre hytt över bildäck med fönster. Vågar inte sova under vattenytan, det känns obehagligt.
196 kr, det var billigt och bra. Bensinpengar tillkommer ju i och för sig, men det är inte så himla mycket. Eller om vi kollar tåg, men då riskerar man ju kanske att inte komma fram i tid...

Ska bli trevligt. Sista chansen på ett tag för oss att få egentid, sen väntar några sömnlösa, barnfulla år.

Måste ta en kvällsmacka innan jag lägger mig. Vi lagade så äcklig middag, ingen tyckte om den. Så nu är jag hungrig igen. Det är jag i och för sig alltid. God natt kära ni!

I´M BACK

2008-12-03, 12:38:23 / Kategori: Allmänt
Igår var alltså första dagen tillbaka på gamla jobbet. Hade lite ångest kvällen innan och ångrade nästan att jag hade frågat om jag fick jobba igen. Men när jag väl var där så var det ändå ganska trevligt. Det är ju skillnad på att jobba heltid och konstant känna stress, och som nu när jag bara jobbar ca 8 tim per vecka. När jag gick hem igår behövde jag inte oroa mig för morgondagen, om saker skulle vara förberedda osv. Jag skiter totalt i det nu, jag är ju ändå inte där. Så himla skönt att slippa den stressklumpen i magen varje kväll när man lägger sig.
Vi hade dessutom riktigt kul, och det kändes faktiskt inte som om jag ens hade varit borta. I alla fall inte i tre månader. På söndag jobbar jag igen, men då är jag ensam. Det är lite tråkigt, men samtidigt så är det så pass lugnt så jag kan nog i princip sitta ner när jag vill. Det kan behövas, för jag känner idag att jag har ondare av foglossningen efter att ha stått upp konstant i flera timmar igår. Ska till sjukgymnastiken idag och hämta ett bälte och se om det hjälper.


Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 140 dagar kvar till förlossning.


Hurra, idag är jag exakt halvvägs i graviditeten! Tror att resterande månader bara kommer rasa iväg. Den jobbigaste perioden är ju redan avklarad, den mörka och deprimerande hösten. Nu är det snart jul och sen går det fort. Längtar till april, är väldigt redo för att ligga och gosa med en liten rosa bebis nu.

VAD TYCKER NI OM DETTA DÅ?

2008-12-02, 17:42:46 / Kategori: Allmänt
Nytt namn på listan igen. Denna gången ett flicknamn. Håll i hatten damer och herrar!

~ Lily

Nå??

PSYKBRYT PÅ ICA

2008-12-01, 22:39:08 / Kategori: Allmänt
Först vill jag bara berätta om ett litet  "pris" jag har fått idag. Ett litet "I love your blog" pris. Blev jätteglad, det är kul att få lite cred för det man skriver, och att veta att det finns folk som läser här ibland. Hos Creyla hittar ni priset! Nomineringen lyder "Supergullig blogg om familjeliv med en liten hemma och en till i magen. ^^ Spännande fortsättning där..."
Blev jätteglad! Blondinbella och Kenza, släng er i väggen. Detta betyder mer för mig än 50 000 läsare i veckan, så det så!

Det hände nåt så vansinnigt roligt på ICA Maxi idag när vi var där och handlade. Jag dör nästan av skratt bara jag tänker på det nu. Ni vet det där ostmärket Kvibille? Det finns hårdostar, mögelostar mm mm. Ett tag efter att jag och Jocke hade träffats så skulle vi laga mat ihop. När vi var i affären så frågade han om vi skulle ta en Kvibble ost. Inte K-v-i-b-i-l-l-e utan K-v-i-b-b-l-e ost. Jag höll på att dö och sedan dess har det varit ett stående internt skämt.
Men idag hörde jag nåt som fan tog priset med hästlängder!! När vi står bland ostarna på Maxi kommer det fram två killar. Den ene stegar fram och utbrister högt och tydligt "här har vi ju sån Kvillebille ost, ska vi ta den?" KVILLEBILLE?!
Vänta lite, jag måste bara skratta färdigt...

....... Sådär. Herregud... Kvillebille! Jag kunde för mitt liv inte hålla mig för skratt, utan bröt ihop i ett sånt där hysteriskt gravidhormon-skrattanfall. Orkade ta några steg bort, men sen stog jag dubbelvikt och skrattade högt så att tårarna rann. Fick inte fram ett ljud och kunde knappt andas. Och när jag tittar bort på Jocke så står han kvar på exakt samma plats, helt orörlig, och rör inte en min.
I efterhand fick jag veta att han skämdes lite över sin gravida sambo, för han trodde att killarna fattade att jag garvade åt dem. Spelar roll. Hela resterande handlingstid drabbades jag av kiknande skrattattacker när jag tänkte på Kvillebilleosten.

Puh... Tur att man inte har torr humor i alla fall!



Får jag presentera - KVILLEBILLE!!

STRYK PÅ LISTAN

2008-12-01, 15:54:49 / Kategori: Allmänt
Maddox har mötts av vilda protester både här i hemmet och utifrån, så det namnet får jag nog vackert ta och stryka. När jag istället ber darlingen om att komma med ett annat namnförslag som han gillar så blir det Bert, Lars eller något i den stilen. Inte riktigt så illa kanske, men han har inget bättre att komma med.
Så bort med Maddox och Matheus ligger återigen i täten!

HEJ DECEMBER

2008-12-01, 11:29:06 / Kategori: Allmänt
Ny månad idag. Jisses vad tiden går fort!
Igår hade vi en supermysig dag hela dagen. Tindra vaknade kl 6 ( ! ) och efter en stunds sprattlande i sängen gick hon upp och kollade på barnprogram. Jag låg kvar några timmar till. När jag kom upp så gjorde vi iordning adventsfrukost. Vi åt risgrynsgröt, drack julmust (det får man göra till frukost när det är första advent) tände ljuset och lyssnade på julmusik. Underbart!!

Efter frukosten gick jag ut på balkongen och fäste granriset på räcket. I granriset fäste jag sedan fem små talgbollar till de minsta fåglarna. Tog bara en liten stund innan de glatt hoppade runt i riset och mumsade.
Sedan var det dags för julgodis. Vi började med chokladknäcken. Knäck ska ju koka så vansinnigt länge för att bli bra, så Tindra orkade inte vänta.





Efter knäcken följde ischoklad gjord på ljus choklad, och sedan ett recept från Leilas jul. Det sista blev svingott! Receptet hittar ni här.
När jag var färdig med allt godismakeri så dammsög jag hela lägenheten och sen tog jag en snabbdusch. Efter det var det bara att slänga sig i soffan med julmust och film och mysa med Tindra. Jag somnade naturligtvis efter en stund. Så är det nu för tiden.

På kvällen kom darlingen hem från Stockholm. Nu ska han jobba hemma till i alla fall jan/feb då det ev blir ännu ett jobb där uppe. Inget spikat än så vi får se.

Idag blir det ännu en heldag inne. Tindra är jätteslemmig i hals och bröst och har en jobbig hosta. Febern är dessutom fortfarande ganska hög, så hon får stanna hemma från skolan några dagar till. Jag skulle ju börjat jobba imorgon, men det får vi skjuta på.

Nähä, vad ska man hitta på hela dagen idag då...?