FAREWELL SWEDEN!

2008-07-31, 17:17:51 / Kategori: Allmänt
Och hej Turkiet. Nu ska vi strax åka till flygplatsen, och därifrån till tokvarma Turkland. Ska se om jag kan blogga lite därifrån, med risk för div konstiga tecken och bokstäver.

Farväl, nu vankas det sol och bad i två veckor. Tjohooo!!!


SKRATT OCH TÅRAR

2008-07-31, 11:44:16 / Kategori: Allmänt
Igår gjorde vi något här hemma som framkallade blandade reaktioner hos familjemedlemmarna - vi vaxade Jockes rygg. Herregud, vilket spektakel! När jag drog första remsan belv det så tyst i lägenheten att man kunde ha hört en knappnål falla. För ett ögonblick trodde jag att Jocke var död. Tindra stog framför honom och såg helt förskräckt ut. Efter en stund började jag asgarva, och samtidigt började Jocke kvida av smärta. Jag blev ännu mer hysteriskt road och försökte trösta honom samtidigt som jag höll på att kissa på mig av skratt.
Denna procedur upprepades 6 gånger, lika lustigt varje gång. Tindra försökte förvilla Jocke genom att läsa en barnbok för honom. Själv måste jag säga att jag njöt lite av tyrannrollen jag spelade. Men nu ser han inte längre ut som en vildvuxen gräsmatta på axlarna. Detta är något som absolut måste upprepas vid senare tillfälle.

Nu sitter jag med en lermask i nyllet. Måste bli lite schnygg innan avresan ikväll. Snart bär det av till frisören med Tindra, och efter det äter vi lunch ute. Har kastat en massa grejer i kylskåpet nu, så där inne ekar det. Måste försöka utrota alla jävla äckliga, feta bananflugor som har kommit också. Rötmånad är ingen trevlig uppfinning...

VOJNE VOJNE

2008-07-30, 11:27:48 / Kategori: Allmänt
Fick precis sms från Tindras pappa som nyss landat i Turkiet. Han skrev att det var varmt, att han nog aldrig har varit med om sån värme.
PUH... Vad har man gett sig in på...?

ÄNTLIGEN SISTA ARBETSDAGEN

2008-07-30, 09:27:39 / Kategori: Allmänt
Inte sista, sista. Men sista arbetsdagen före semestern i alla fall. Imorgonkväll åker vi! Nu är jag så spytrött på allt vad jobb heter, så det ska bli helt fantastiskt skönt! Tindras pappa är på god väg ner, han sitter som bäst på planet i detta nu. Han hinner få två dagar där nere innan vi kommer ner och terroriserar honom.

Och nu är det dags för kapitel tantgnäll. För den här värmen alltså, den tar kål på mig! Jag har nära döden upplevelser varje dag, flera ggr om dagen. Hade jag legat på en strand eller på en luftmadrass i vattnet så hade jag inte klagat kanske. Men nu står jag inne på en restaurang och jobbar i 32 gradig värme. Vad fan är det frågan om?! Det är mänsklig tortyr! Jag känner mig som svettig pizzabagare. Inte vill man äta, för det är så varmt så inget är gott. Sen plötsligt mår man illa för att man inte har ätit på hela dagen. Ja ja, bara man dricker så överlever man nog.

Nä, om man skulle packa istället för att sitta här och vara lustig. DEAL!

BAD ASS MORSA?

2008-07-29, 09:53:08 / Kategori: Allmänt
Kan man med att gå och lämna sin dotter på fritids iklädd en t-shirt med texten "FUCK HIGH HEELS, just cool tee". Klart man kan om man är en superball morsa som jag. Hmmm.....

FOBIER

2008-07-29, 09:50:24 / Kategori: Allmänt
Vad har ni för fobier?
Jag har ju några på lager själv. Inte fobier i den utsträckning att jag blir helt tårögd och faller ner på golvet i en kallsvettig hög, men tillräckligt starka för att jag ska känna gravt obehag.

  1. Drunkna. Förmodligen min största fobi. Jag känner ett vansinnigt obehag vid tanken på att inte kunna andas, utan att bara dra in vatten. Att fastna någonstans där vattnet stiger, och till sist har man inget andningsutrymme kvar, utan huvudet hamnar under vattenytan. Det räcker att jag bara skriver om det nu så får jag ett obehagligt tryck över hals och bröstkorg... *ryser*
  2. Fåglar. En fobi som av många anses löjlig, och folk fattar inte hur jag kan vara rädd för fåglar. Men det är jag ser ni. Särskilt fåglar av typen änder, svanar, gäss mfl. De är elaka sattyg som bara vill bitas och jagas och hålla på. Hönor är också vansinnigt obehagliga, liksom duvor, måsar, skator osv osv. Småfåglar funkar ganska bra, bara de inte kommer alltför nära med sin äckliga små ben och fötter...
  3. Insekter naturligtvis. Fjärilar är ett exempel på insekter som jag flippar ur för. Spindlar av storlek större, skalbaggar, gråsuggor, larver. Listan kan göras lång. Små myror och små spindlar är ok, så länge det inte myllrar av dem, då är det superäckligt.

Ja det var väl mina fobier, i rätt ordning. Usch, det var nästan lite läskigt att skriva om alltihop på en och samma gång... Fick fan rysningar. Sedan har man väl en hel del andra små nojjor, som inte riktigt är fobier, utan mer bara rädsla. Trånga utrymmen är inte heller någon stor favorit direkt. Hissar och sånt funkar, men jag skulle nog inte palla att krypa in i ett lekrör eller något annat trångt där jag liksom måste åla mig fram, eller där jag blir helt ihopknycklad...
Nej nu blev det jobbigt, dags att tänka på något annat!


SNART SNART SNART

2008-07-28, 22:24:02 / Kategori: Allmänt
Om 4 dagar så här dags så har jag hunnit spendera en hel dag vid poolen, drickandes goda drinkar. På söndagen ska vi hyra bil och åka till Alanya för en natts övernattning där. Vi passar även på att ta en utflykt till Dimcayfloden, och naturligtvis måste jag spana in shoppingen i Alanya.
Började packa lite smått idag, men insåg att det är ganska snabbt avklarat, så det räcker att avsluta det på onsdag kväll.I´M A PEOPLEHATER!

2008-07-28, 22:14:03 / Kategori: Allmänt
Ibland, nästan alltid när jag är på jobbet, så fullkomligt hatar jag människor! Jo det är sant. Och jag slutar inte att förvånas över den fräckhet som vissa människor besitter. Fräckhet, nonchalans, översittarfasoner, whatever. Kalla det vad ni vill.
I fredags kom det in en man i bara badbyxor och beställde mat. Men va fan, gör man så?? Går in på en restaurang halvnaken och beställer mat?! Nu satt det som tur var inga människor och åt, för då hade jag varit tvungen att säga till honom. Hade han gått in på en restaurang i stan och beställt mat i bara badbyxor? Förmodligen inte, men på vår restaurang duger det minsann att stövla in halvnäck.

Idag kom det in en tjej och beställde, och hon ville ha avocado på bitar som vi inte har avocado på i vanliga fall. Tyvärr, sa jag, vi jobbar inte med avocado på de bitarna, men det finns i de andra. Ja, men kan jag inte få det i alla fall då, svarar hon.
Men va faaaen är det du inte förstår människa, hade jag bara lust att skrika. Varför fortsätter man att tjata om något som inte finns med på menyn?! Vad är det som får en att tro att man kan komma och hitta på egna varianter, och göra helt egna fantasibeställningar? Jo, det är ren jävla fräckhet!

Går jag in på en pizzeria och hittar på en helt egen pizza? Näää det gör jag bannemej inte!
Går jag in på Mc Donalds och hittar på en egen hamburgare med div olika pålägg som egentligen inte finns, men som jag ändå vill ha för att det är gott? Näää det gör jag bannemej inte heller!! Det skulle aldrig falla mig in.
Hm, ni hör ju att jag är tämligen trött på mitt jobb och alla nötskallar som kommer in där. Tur att man inte är kvar så länge. Bara den tanken får mig att vilja jubla och kasta serpentiner och konfetti omkring mig.

SUCK...

2008-07-28, 08:37:59 / Kategori: Allmänt
Jag vill helst inte läsa orden bomb och Turkiet i samma mening bara tre dagar innan vi åker dit! Förvisso så ska vi ju inte till Istanbul där det small, men ändå. Det känns lite kymigt...
Och nu vet jag ju att mamma och mormor blir helt stissiga. Inte bra, inte bra.

Strax ska jag gå iväg med Tindrisen till fritids för första gången. Hon var så uppskruvad igår kväll att hon knappt kunde somna. Jag kommer ihåg den känslan från när man själv var liten. Första skoldagen, puh... Snacka om fjärilar i magen! Nej, dags att gå. Sedan vidare till mitt jobb för ännu 10 tim i 31 gradig värme. Kräkvarning på det!

SIMHUD OCH PLATTFOT

2008-07-27, 21:50:41 / Kategori: Allmänt
Idag när jag stod på jobbet ringde Jocke - Din dotter kan simma! Herregud, hur gick det där till egentligen? Häromdagen när vi var på stranden kunde hon inte simma, trots att hon försökte. Nu kan hon plötsligt simma. Men! Bara under vattnet hahaha!! Hon kan inte riktigt flyta än, så hon simmar under vattenytan istället. Det funkar ju lika bra det, men nackdelen är ju att hon inte kan simma så långt, eftersom hon måste upp och andas efter ett tag. Det kommer väl, plötsligt flyter hon nog på ytan som en kork. Misstänker många, långa timmar i poolen i Turket.

Jag har jobbat mina underbara 12 timmar idag. Fy faaan säger jag bara! Jag satt ner i ungefär 30 sekunder på hela dagen, och det var på toaletten en gång. Nej nu ljög jag förresten. Tog en kaffe med darlingen också, då satt jag i säkert 10 minuter. Sen har det varit full fart. Tycker det är lite jobbigt att alla måste äta sushi. Vad hände med pizzor folket??
Fick i alla fall skön fotmassage av älsklingen när jag kom hem. Han är en pärla den där Stockholmaren :)

Dags att sova. Imorgon ska Tindrisen på fritids för första gången. Jag tycker nog det är mer spännande än hon, hon är stencool. Själv ska jag jobba 10 timmar och förhoppningsvis hinna packa lite på kvällen när jag kommer hem.

Guten nacht!

FEBER

2008-07-26, 19:14:03 / Kategori: Allmänt
Började packa Tindras väska innan. Hennes små kläder tar ju ingen plats, plus att det går ganska fort, så den väskan är nästan färdigpackad. Ville börja lite smått, för imorgon jobbar jag 8-20 och på måndag 10-20. Det finns liksom inte så himla mycket tid över nu. Stress, stress! Medans jag packade fick jag i alla fall lite resfeber, det började krypa lite i kroppen på mig. Grämer mig lite till flygresan, för så här på äldre dar så har man ju gått och blivit både flyg- och höjdrädd. Försöker att inte tänka på hur högt upp man är, eller i vilken tung mackapär man åker i egentligen, men det är lite svårt att förtränga.

Idag har vi varit runt på en hysterisk shoppingrunda. Men för en gångs skull shoppade sambon mest tror jag.. Han gick loss som en galning, och kom hem med kalsonger för ett halvår, nya sandaler, skjortor, keps mm mm.
Jag köpte två kjolar på H&M, en klänning, skor, örhängen mm mm. Ok då, jag var kanske inte så mycket sämre jag :)

Nu ska vi grilla och sedan blir det Arn på DVD ikväll. Dags att se den nu va?!

LÄTTNAD

2008-07-26, 10:06:24 / Kategori: Allmänt
Jag glömde ju berätta en stor nyhet igår. Fattar inte hur det kunde "slip my mind" men det gjorde det. Nyheten är i alla fall att jag har sagt upp mig från mitt jobb som jag inte trivs på. Min sista arbetsdag är den 31 aug, så jag jobbar alltså bara två veckor efter semestern.
Så nu måste jag leta nytt jobb. Jag har ca två månaders inkomst till, en vanlig lön och sedan en semesterersättning som nästan är lika stor som en lön. Så det blir ingen ekonomisk kris omedelbart. Men jag måste ju ändå ta mig i kragen och leta jobb, så jag inte blir alltför bekväm och bara vill gå hemma och äta choklad och dricka champagne varje dag. Varvat med lite shopping naturligtvis.

LIKA TORRT I RABATTERNA SOM I HJÄRNAN

2008-07-25, 21:18:53 / Kategori: Allmänt
Nu när solen har hittat hit igen så verkar min hjärna och tillika bloggengagemang helt torka ut. När jag inte sitter vid datorn så kommer jag på en massa smarta, roliga och provocerande saker att skriva. När jag sätter mig framför skärmen är alla tokiga idéer borta, och det blir bara en massa blaj.

6 dagar kvar till solsemester. Hade nästan önskat att det regnade nästa vecka, det är alltid skönare att åka utomlands om man reser ifrån finvädret. Att åka från 30 gradig värme till 40 gradig värme känns ju lite same same.
Håller i alla fall på och förbereder min stackars kropp för det turkiska badet, hamam. Peelar ansiktet varje kväll, eftersom jag har en tendens att flaga lätt där när jag blir solbränd. Skrubbar dessutom hela kroppen med en sån där liten tuss i nylon... Hmmm, fattar ni vad jag menar? Lät ju helt galet.
Imorgon ska vi iväg och fixa de sista grejerna, som resestrykjärn mm.

Nu ska jag avlägsna mig från datorn en stund och se om alla de där braiga idéerna behagar återvända...

UNDERBAR TORSDAG

2008-07-24, 10:41:09 / Kategori: Allmänt
Det blev plötsligt en helt underbar torsdag. Först fick jag ledigt från jobbet, utan att be om det. Sedan ska jag på massage och kostrådgivning, och innan det nu så ska jag, syrran och Tindra åka till stranden och lägga oss och sola. Härligt!

FÖRÄLDRAPROV

2008-07-24, 10:12:11 / Kategori: Allmänt
Jag tycker det borde införas ett prov som vuxna måste genomgå innan man får lov att bli förälder. Man skulle vara tvungen att genomgå div tester och simulerade situationer.
Min ena arbetskompis berättade om något hon sett när hon skulle hem från jobbet en kväll förra veckan. Medans hon väntade på bussen kom en morsa med sin dotter på 3-4 år. Morsan var snorfull! Hon kunde knappt gå, hon försökte tända sin cigarett med sitt lypsyl, och hon sluddrade så att det inte gick att urskilja ett enda ord. Den lilla flickan sa till henne flera gånger - mamma, det är ingen tändare, det är ditt lypsyl. När det sedan började regna sa flickan - kom mamma, vi går in, det börjar ju regna, varpå mamman sluddrade något om mera bärs, och tog dottern med sig i släptåg mot en restaurang.
Min kollega följde efter, samtidigt som hon ringde polisen. Och det värsta av allt var att restaurangen serverade mamman ännu en öl, trots att hon var asfull, och trots att hon hade den lilla tjejen med sig. SKANDAL!

Precis vad som helst hade kunnat hända den lilla flickan. Någon kunde lätt ha plockat med sig henne utan att morsan gjorde något större motstånd eller ens märkte det. Åhh, jag blir så frustrerad! Vissa människor borde inte få ha barn.VÄNNER

2008-07-23, 10:43:32 / Kategori: Allmänt

Vi var ju som bekant på semester i Norge med Tindras pappa, dvs min före detta. Min nuvarande sambo var också med, och de två kommer väldigt bra överens. Så med andra ord var det som att åka med en god vän, inga konstigheter eller någon märklig, stel stämning.
Igår fick jag höra på jobbet att de pratat om mig på min semester. Inte pratat skit alltså, men de hade pratat om faktumet att vi alla hade åkt till Norge tillsammans. Någon hade sagt att det var märkligt eller konstigt att vi umgås allihop.
Visst, det tillhör väl inte vanligheterna, det kan jag hålla med om. Men å andra sidan är väl den sitsen vi alla sitter i nu den absolut ultimata för alla parter? I synnerhet för Tindra. Och vi andra har ju kul ihop, så varför skulle man då inte kunna umgås?

Alla separationer och skilsmässor behöver inte bli smutsiga. Oftast blir det så, men i sällsynta fall så blir det som vi har det. Man blir riktigt goda vänner istället. Och då kan jag tycka det är tråkigt att folk ska reagera och tycka det är märkligt och konstigt. Å andra sidan skiter jag fullständigt i vad folk säger! Det är 2008, man får lov att sätta sig själv och sina närmaste i första rummet.MIN STORA LILLA TJEJ

2008-07-22, 21:42:52 / Kategori: Allmänt
Jag hänger inte med... Min lilla böna har blivit så stor. Det känns som förra veckan när hon låg ihoprullad som en kaffeböna på min bröstkorg och sov så gott. En liten liten tjej. Och nu har hon blivit så stor! Jag blir nästan lite sentimental och tårögd när jag inser hur fort tiden har gått.
Ikväll satt hon och spelade Playstation när hon plötsligt kom på att hon ville sova över hos sin mormor och morfar. Hon packade sin lilla Shrekryggsäck med kläder och några dockor, tog ett gosedjur i famnen och sedan gick hon. Jag hängde över balkongräcket när hon gick, gosehunden satt på hennes axlar och hon vände sig om var femte meter och vinkade. Hon ringde när hon kom fram lilla gumman.
Och om knappt en månad ska hon börja skolan. Igår ville hon ta hål i öronen, jag har lovat henne att kolla upp det.
Min stora lilla tjej, jag älskar dig så!

JAG ÄR SÅ FÖRDOMSFULL

2008-07-21, 19:17:54 / Kategori: Allmänt
Jag inbillar mig att jag inte är fördomsfull, men det är det värsta hyckleri jag kan komma på. Blev så påmind om det idag när jag åkte bussen till stan. Där satt en tjej i 35-årsåldern och stickade. Stickade! På bussen?! Men va fan?! Genast började min elaka, fördomsfulla hjärna att jobba. Tänker inte ens skriva här vad jag tänkte, för då skäms nog mamma ögonen ur sig. Men tönt var bla ett av de ord som for genom min skalle. Lika bra att erkänna, jag är nog ond rakt igenom. Så, då var det sagt, nu känns det mycket bättre!

Tindras vaccination gick ganska bra. Hon var stencool när hon hoppade upp på britsen. När sköterskan kom med nålen och närmade sig den lilla armen var dock coolheten som bortblåst, och min dotter fick ett bryt. Började sprattla som en fisk på torra land och skrek "näääää jag vill inte!!" Jag fick ta henne i famnen, hålla fast henne lite lätt och sedan högg sköterskan henne i armen. Världens snabbaste sköterska tror jag, för det var över på en sekund. Tindra skrek AJ och på en millisekund hade sköterskan injicerat och dragit ut nålen igen. Fantastiskt. Kall dam den där sköterskan som högg så snabbt och effektivt.

Hittade en necessär också. Jag måste ha blivit världsmästare på shopping, och framförallt fyndshopping. Hittade en jättesöt randig liten sak på Yves Rocher för bara 10 kr. Hur fantastiskt är inte det då? 10 kr! Det finns ju knappt saker längre som kostar så lite.
Ska lägga in en liten bild senare kanske. Vet inte riktigt hur man bär sig åt med den nya kameran än (som för övrigt är helt grym!) Nu ska jag semestersurfa en stund! 35 grader varmt är det där nu, det duger ju.

NÅL OCH SHOPPING

2008-07-21, 10:23:56 / Kategori: Allmänt
Idag ska jag och Tindra in till stan för att ge henne den andra dosen av vaccineringen före semestern. Hon är inte alls nöjd med det eftersom det gjorde lite ont sist. Men jag har mutat henne med div saker, så det kommer nog gå jättebra. Hon ska bla få ett nytt cyklop (eftersom det har fastnat en penna i hennes gamla) vi ska luncha, och så ska vi köpa en digitalkamera till henne. Jag behöver även en necessär och lite sånt till resan. Känns för fattigt att alltid lägga sakerna i en plastpåse. Får av någon anledning starka associationer till Sällskapsresan Sun trip...

Imorgon är det jobb igen efter semestern. Usch... Under veckan som går ska jag dessutom fatta ett beslut om jag ska vara kvar eller säga upp mig. Måste väga lite för- och nackdelar innan jag bestämmer mig. Vill ju sluta, men jag måste ju nästan ha ett annat jobb innan jag kan göra det. Eller? Äh... Det löser sig sa han som sket i pooolen :)

Dags att kolla bussar och sätta lite fart, annars fastnar jag här hela dagen. Återkommer med bilder senare om jag shoppar något (för mina låtsaspengar, eftersom jag är ganska pank nu....)

GÅRDAGENS KAP

2008-07-20, 20:34:41 / Kategori: Allmänt


Här är gårdagens köp, en hel hög med bikinisar till det totala fyndpriset av futtiga 285 riksdaler! Är inte det ett kap så säg. Nu längtar jag verkligen tills jag får slänga mig i poolen.

RILLA I RAPPAN!

2008-07-20, 19:26:15 / Kategori: Allmänt
Idag var vi på bio och såg Kung Fu pandan. Jätterolig film måste jag säga. Jag älskar animerade barnfilmer, och denna var full av lustigheter. Rekommenderas verkligen om man har barn, eller om man bara har barnasinnet kvar.

När vi kom in på bion och skulle gå till våra platser gick vi först fel. Reklamen var redan igång, så det var ganska mörkt därinne. När jag vände mig om hade jag plötsligt glömt att vi hade gått upp fyra trappsteg, så jag tog ett steg rakt ut i tomma intet. Så kändes det i alla fall. Jag ramlade handlöst framåt, krampaktigt hållandes i min Fanta och popcornpåsen. Vad gör min sambo? Borde han inte ha kastat sig ner på golvet och frågat om det gick bra? Jo det borde han! Istället vände han sig om, tittade på mig som om jag var en hög med hundskit, och gick sedan vidare! Vad faaan?!?! Jag for upp fort som fan, för att ramla hullerombuller i en fullsatt biosalong tillhör inte mina favoritsysselsättningar. Piiinsamt!
Ont i hela kroppen fick jag. Men slutsatsen är: vad är det för empatilös karl jag har skaffat mig?!

FAMILJESÖNDAG

2008-07-20, 10:39:01 / Kategori: Allmänt
Idag blir det bio med familjen, vi ska se Kung Fu pandan. Ännu en animerad film som verkar riktigt rolig. Sedan har jag lovat Tindrisen att vi ska baka chocolate chip cookies. Mums.
Ikväll blir det även sammanstrålning med mina föräldrar. Kanske bjuder vi på nybakade kakor då, eller så gör vi våfflor. Ett annat alternativ är att vi äter både och. Varför välja bort något när man kan få båda??

UNDERBART VACKRA TROLLNORGE

2008-07-20, 00:13:33 / Kategori: Allmänt
Här kommer utlovade bilder från Norge. Det är så vackert där uppe att man nästan tappar andan ibland. Håll tillgodo!Ganska schysst utsikt från huset vi bodde i.Fisketur, men fiskelyckan uteblev.


SPONTANLÖRDAG

2008-07-19, 23:52:56 / Kategori: Allmänt
Det kan man verkligen säga att det blev. I förmiddags gav vi oss iväg för att hämta två paket på Hemköp. Efter det åkte vi iväg och handlade lite grejer till semestern, jag köpte en hel hög med bikinisar på Stadiums rea bla.
Sedan ringde syrran och frågade om vi inte ville ta en fika med henne och hennes sambo på Gunnebo slott som ligger inte långt härifrån. Efter en liten promenad i slottsparken tog vi en god fika i solen.

På väg tillbaka till bilen blev det diskussion om Marstrand, vilket resulterade i en helt spontan tur ut dit. Men innan dess hann vi åka förbi syrrans svärföräldrar i Kungälv, och där grillade vi gott innan det var dags att ge oss av mot glass på Marstrand. Väl framme där möttes vi av regn och sura vindar, men vad gör väl det. Sällskapet var gott, glassen likaså, och vi hade en himla trevlig dag ihop!

Marstrand är en värld för sig. Så fort jag sätter min fot därute så känner jag mig som ett svart får. Eller som en iller i hönshuset. För jag passar bannemej inte in där, det kan jag lova!
Två meter efter att man gått av båten så har man redan sett 48 killar i 18-årsåldern, iklädda knäshorts, seglarjackor, pastellfärgade t-shirts eller skjortor och page i backslick. SO NOT ME!!! Efter ännu två meter har man bockat av lika många bratstjejer med muskorta klänningar och även de i seglarjackor.
Båtarna som ligger i hamnen passerar lätt tvåsiffrigt miljonbelopp, och från nästan varenda en dunkar det hög musik och ett gäng backslicksnubbar eller musklänningbrudar ragglar runt på däck med x antal promille i kroppen.
Jag fick fan ångest bara av att se dem. Kalla mig kärring eller va fasen ni vill, men det där livet är jag så förbi. Nej tacka vet jag en skön hemmakväll med 5 kg lösgodis, joggingbrallor och en schysst film. Det är livet för mig!

DET SATTE SINA SPÅR

2008-07-19, 11:24:59 / Kategori: Allmänt
Att äta glass och godis typ varje dag är inget att rekommendera. För det gjorde jag nu när vi var på semester, och det visade sig glatt på vågen när jag kom hem. Plus 1 kg igen, GAAAHHHH!!! Å andra sidan får jag skylla mig själv. Det är ju inte så att någon har gött mig, jag har ju tuggat och svalt själv utan problem.
Träning de sista dagarna innan nästa semester!!

TRAGISKT MEN SANT

2008-07-18, 23:00:36 / Kategori: Allmänt
Ikväll kom vi hem från Norge. Hemresan blev en trevlig avslutning på en skön vecka. Vi stannade i Lillehammer, Hamar och till slut i Oslo där vi åt "norsk" kebab innan vi åkte vidare hemåt.
Som sagt, det har varit en jätteskön vecka, utan måsten och stress. Att komma ut så på landet är ovant, men så snart man har vant sig vid lugnet så känns stadslivet plötsligt vansinnigt avlägset.

Under veckan som varit har jag dock gjort tre obehagliga upptäckter. Till min stora förskräckelse har följande uppdagats:


  • Jag verkar lida av restless legs, även kallat myrkrypningar i benen. Har haft det från och till den senaste tiden, vid olika tidpunkter. Märkte av det vid flera tillfällen under veckan, både på kvällarna när jag skulle sova, men även i bilen bla. Mycket obehagligt, och faktiskt lite lätt psykiskt stressande måste jag säga. Hoppas att det bara är tillfälligt, för det här obehaget vill jag inte lida av resten av mitt liv.
  • Jag har definitivt drabbats av åksjuka så här på äldre dar. De norska slingriga bergsvägarna var inte längre en njutning för ögat, utan snarare en plåga för magen. Herregud, jag trodde verkligen jag skulle behöva en brun spypåse där jag satt i baksätet. Uscha mig!
  • Ett nytt fenomen som jag vill kalla "semesteracne". Plötsligt så drabbades jag av acne i ansiktet. Finnar poppade upp lite här och där, på hakan, mitt på kinden tex. Jag har aldrig varit besvärad av acne på de områdena, men nu förvandlades jag ofrivilligt till en salami. Och jag erinrade mig plötsligt att varje gång jag har varit utomlands på semester så har min hy i ansiktet blivit mycket orenare. Varför då? Då vet man vad man har att vänta om två veckor när vi är i Turkiet i 14 dagar. Salami de luxe.

Detta var de tre upptäckterna. Banala kan tyckas, och det finns ju alltid de som har det värre. Men det gör inte mina problem mindre för mig. De två sistnämnda kan jag leva med, men det första är riktigt jobbigt, och jag hoppas som sagt att det är en tillfällighet.

Nu ska jag och darlingen gå och lägga oss i vår egna säng. Borta bra men hemma bäst! Se där, en tantvarning utfärdas härmed för kloka och klämkäcka ordspråk!
Imorgon lägger jag ut bilder från det otroligt vackra och mäktiga nord Norge. Natta så länge!

ÅKA HEM = TRÅKIGT!

2008-07-17, 12:51:40 / Kategori: Allmänt
Den långa, långa bilfärden är inte alls något jag ser fram emot... Bläh... Inte att börja jobba heller för den delen. Nu händer det i och för sig grejer på jobbet, och om allt går som det ska så har jag nytt jobb i sep/okt. Spännande! Dessutom ska det bli intressant att se vilka erbjudanden som dalar in från gamla jobbet nu när jag funderar på att röra mig vidare. Eller funderar och funderar, jag har väl i princip bestämt mig. Ska ha "möte" med ena chefen nästa vecka, så då får vi se vad som erbjuds.

Och snart är det Turkiet. Tjo och tjim. Har en massa grejer att fixa innan den resan bara, så nu gäller det att vara effektiv de dagarna som är kvar. En bra kombination mellan jobb och reseplanering får det bli.
Vi ska köpa en liten budgetkamera till Tindra. Istället för att ge henne skitengångskameror så köper vi en billig digital som är bara hennes. Hon gillar att ta kort, men det är ju inte alltid man vill fylla sin egen kamera med bilder på pommes frites och skabbiga, turkiska katter :) Idag beställde även vi en ny kamera, så nu vankas det finbilder från playan i Side.Silver it is!

HEMFÄRD

2008-07-16, 22:04:11 / Kategori: Allmänt
Om ca ett dygn är det dags att bege sig hemåt igen. Första semesterveckan börjar gå mot sitt slut. Sköna, slappa dagar i vackra Norge. Dock ingen fiskelycka. Fiskfanskapen höll sig minsann undan när vi var ute. Fick upp en finfin torsk, men när vi satte kniven i den var den riktigt dålig, så den åkte överbord igen. Inte ens måsarna tog den. Bad sign.

Nu är det dags att sova. Vi tar en annan hemväg än planerat, så det blir en stund i Lillehammer på vägen hem. Trevligt värre. Vi har ingen brådska hem, så vi unnar oss en trevlig hemresa. Så håll ut, snart är jag hemma igen, och då är bloggandet i full gång. So long!

VAR FAN ÄR NI??

2008-07-15, 00:28:58 / Kategori: Allmänt
Oavsett om jag bloggar eller inte så vill jag i alla fall att ni kikar in lite då och då. Jag vill inte kolla statistiken och se att ingen varit inne på 2 dagar! Då blir det sura miner, och kanske slutar jag blogga helt i ren protest. MOAHAHAHA!!!

KANALTÖMNING

2008-07-11, 22:25:05 / Kategori: Allmänt
Jag bloggade aldrig igår kväll efter jobbet. Men ikväll kommer det heta boktipset som jag pratade om.
Boken är sann, och handlar om en familj i Holland, där mamman en dag får veta att hon har bröstcancer. Cancer som sprider sig fort, och som till sist är obotlig. Samtidigt under mammans sjukdomstid får man följa pappans liv, ett liv som är kantat av otrohet och förhållanden vid sidan om.
I vissa delar av boken blev jag så vansinnigt illa berörd att jag mådde fysiskt illa. Tex i det kapitel där de får cancerbeskedet. Jag fick sån jävla ångest och var tvungen att sluta läsa den kvällen.
De sista kapitlena är bara helt oförklarligt sorgliga. Det var så ångestladdat, och jag grät och grät och grät. Jag vet fasen inte när jag lipade så mycket sist, tårkanalerna fick sig en rejäl genomkörare! Fick torka av snoret på täcket, och kudden var helt blöt av tårar.
Jobbigt, men bra. Rekommenderar boken varmt om man tycker om att läsa om andra människors livsöden.

Imorgon är det sista arbetsdagen och sedan är det semester! Direkt efter jobbet blir jag hämtad och så påbörjar vi resan mot Nord Norge. Där spås det regn och typ 10 grader varmt... Mmmm, man åker inte direkt mot varmare breddgrader. Men det lär garanterat bli en schysst slacksemestervecka, där man inte gör mer än nödvändigt.

Idag är jag dessutom lite extra glad, för jag fick lite goda nyheter på jobbet som var riktigt upplyftande. Kan tyvärr inte gå in mer detaljerat på det än, men om allt går enligt planerna så blåser snart förändringarnas vindar. Spännande!

Nu ska jag äta upp min sista bunke glass innan jag lägger mig. Imorgon blir det inget bloggande, då jag sitter i bilen hela natten. Vet inte hur det är med datortillgång uppe i norr, men om tillfälle ges så rapporterar jag därifrån under veckan som kommer.
Skön julihelg på er allihop - och glöm mig inte!

IDAG DÅ?

2008-07-10, 10:56:19 / Kategori: Allmänt
Idag är det återigen fullspäckat på schemat. Först bär det av till frisören om en timme, är i badly behov av en klippning nu före semestern. Efter det ska vi åka iväg och kolla på ny digitalkamera. Ska även köpa lite grejer till Tindra som hon kan ha i bilen på vägen till Norge. Det är ju trots allt en hel del timmar som ska slås ihjäl.
Sen kl 16 är det dags att jobba igen. Suck... Men nu är det inte många dagar kvar. Bara några timmar idag och sedan fredag och lördag. Förvisso ganska långa dagar då, men sen är det faktiskt semester!! Dessutom närmar sig Turkiet med stormsteg!
Ibland när jag sitter och kollar på bilder och drömmer mig bort så riktigt känner jag alla lukter från Turkiet. Den fuktiga värmen, lukten från havet, poolerna, alla restauranger mm. Herregud vad roligt det ska bli. Har hört så jäkla mycket bra om Side nu också, så jag är verkligen nöjd med att vi valde det.

Dags att göra mig iordning nu! Ikväll när jag bloggar ska jag ge er ett boktips. En av de bästa, hemskaste böcker jag någonsin läst. Har sällan blivit så illa berörd av någon bok. Men det kommer ikväll. Tålamod som Tindra brukar säga :)

MED BERÖM GODKÄNT

2008-07-09, 21:03:50 / Kategori: Allmänt
Idag på förmiddagen var det dags för domen att falla på hälsokontrollen. Det började med blodprover för att kolla kolesterol och glukos mm. Alla värden var på topp, förutom ett. Hade lite låga värden på det "bra" kolesterolet, och hon ville att jag skulle försöka höja det lite genom att ite äta lightprodukter och ha vanligt smör på smörgåsen istället för Lätta och liknande. Inte konstigt att de värdena var lite låga egentligen, med tanke på att jag har skurit ner på allt sånt de senaste månaderna. Men men, det ska det bli ändring på, vi höjer siffrorna till nästa gång.

Sedan var det vägdags. Obehagligt... Men! Siffrorna var överraskande bra. Låg bara 6 tiondelar över normalgränsen på fettmätningen (trodde det skulle vara bisarrt mycket mer) och muskelvikten var 40.8 kg. Dvs att det "bara" är 21 kg "annat" på min kropp, tex fett.
Summan av kardemumman var att jag är normalviktig, vilket jag inte riktigt tror på. Jag har ju tänkt tappa i alla fall 5 kg till. Å andra sidan så blir det väl mer muskler då, så själva vikten kanske inte förändras radikalt.

Om två veckor ska jag tillbaka på ett kosthållnadsmöte. Vi ska gå igenom vad jag äter, vad jag kan förbättra i kosten osv. Ska dessutom få 40 min massage, något som jag ser fram emot till den milda grad!!

Så för att fira dessa ljuvliga siffror och värden ska jag nu äta Häagen Dazs och kolla på Narnia. Trevlig kväll folket!

FASTA

2008-07-08, 22:28:05 / Kategori: Allmänt
Imorgon gäller det ju, då är det dags för den däringa hälsokontrollen eller vad det kallas. Ska bli så spännande att se hur mycket fett jag egentligen har på kroppen. Antagligen kommer siffrorna vara så höga att resten av dagen  kommer vara förstörd...
Jag fick i alla fall order om att fasta före kontrollen. Hmm, svårt. Ska inte dit förrän kl 11, och nu så här sent på kvällen är jag redan hungrig pga ännu en arbetsdag med på tok för lite mat. Kommer ju vara sketahungrig imorgon när jag går därifrån. Det blir raka vägen till lunch någonstans innan jag börjar jobba.
Grämer mig redan för blodprovet i fingret. Tycker det känns som att man blir stucken i fingertoppen med en sån där äggpickare om ni fattar vad jag menar? En sån man sticker hål i skalet med när man kokar ägg. Jag är nästan helt övertygad om att det är en sådan de använder, den låter ungefär likadant.DESSA LUSTIGA LUSEKOFTOR

2008-07-07, 23:08:02 / Kategori: Allmänt
Är det någon mer än jag som kollar på Norges herligste? Norska motsvarigheten till Sverigen 100 höjdare. Skillnaden är egentligen inte så stor, då programmet går ut på samma sak - att hitta orginella och udda människor landet runt. Såg programmet ikväll, och jag garvade så gott.. Sicka original det finna i världen. Att de dessutom pratar norska gör ju bara saken ännu lustigare! Dessutom kan jag ju inflika att jag är lite hemligt förälskad i den ena programledaren. Han är så söt så man vill bara ta honom och låsa in honom någonstans. Att han pratar bergensiska gör ju inte saken sämre, eftersom jag verkar lida av någon form av dialektfetisch.
Annars då? Jag har blivit besatt av shoppingdjävulen själv. Vill bara shoppa kläder hela tiden. I helgen hittade vi till Lager 157, och det var ju en ren och skär guldgruva. Vilkak kap man kunde göra där! Helt fantastiskt!
Idag gick jag in i en affär innan jag gick till jobbet. Skulle kolla efter jeans eller lite längre shorts, men kom ut med en kortärmad vit skjorta som var så fin att jag nästan vill sova med den på. Har inte visat den för Jocke än, men jag planerar att lite diskret hänga in den i garderoben och bara låtsas som om jag haft den länge. Å andra sidan är det ju kört med det tricket om han skulle läsa min blogg.... Hmmm.... Detta gott folk är vad vi kallar I-landsproblem!

COUNTDOWN

2008-07-07, 22:58:09 / Kategori: Allmänt
24 dagar till Turkiet.
5 dagar till Nord Norge.

GOOGLE ÄR MIN GUD

2008-07-04, 13:46:09 / Kategori: Allmänt
Alltså, tacka Herren för Google säger jag bara! Denna sökmotor är bara så fantastiskt fenomenal. Man hittar fan ta mig allt på Google. Jag vet inte hur många gånger om dagen jag Googlar, men det händer titt som tätt.  Jag söker på allt mellan himmel och jord, mat, recept, texter, bilder osv osv.
FANTASTISKT!!

LYSSNA OCH NJUT

2008-07-04, 11:00:45 / Kategori: Allmänt
Paul Mc Cartney
This never happened before

Från filmen The lake house


ANDAS UT

2008-07-04, 08:43:38 / Kategori: Allmänt
Idag börjar jag inte jobba förrän 14.30, vilket är jätteskönt! Vi hade en totalt hysterisk dag igår på jobbet, jag fattar ingenting. Är det inte semestertider?? Ska det inte börja droppa av snart? Näää, istället äter folk sushi som om det vore deras sista måltid här i livet.
Idag vaknade jag i alla fall upp med värk i handen, vilket betyder att inflammationen har blossat upp igen. Voltaren intogs därför till frukosten.

Annars då. Igår beställde jag tid för den där hälsokonsultationen. Jag ska dit nästa onsdag redan, och det ska bli sjukt spännande! Ser verkligen fram emot det. Igår visade vågen dessutom minus ett drygt halvt kilo, och summan av kardemumman är att jag nu har gått ner 7 kg! Hurra för mig. Nu har jag kommit längre än halva vägen, och mitt delmål som jag gärna skulle vilja bocka av före Turkietresan känns plötsligt inte längre så långt bort. Det kan gå om jag ger mig fan på att jag ska klara det.

Jag har lagt märke till ett mycket konstigt fenomen hos mig själv. Här har jag gått och suckat i ett halvår över att det är så lång tid kvar till min semester. Nu när det plötsligt börjar närma sig med stormsteg, så blir jag stressad över det. Jag blir stressad över att jag snart ska ha semester. Hur mycket 2000-tal skriker inte det då?? Man går fan runt och är stressad över något hela tiden. Alltid är det nåt.
Om en vecka åker vi ju till Norge. När vi kommer hem därifrån jobbar jag i en och en halv vecka, och sedan är det Turkiet. Herregud, hur ska jag hinna med allt som ska fixas innan den resan? Jag ska till Apoteket, köpa nya bikinisar (eller vad fasen det heter i plural?) köpa underkläder mm mm mm. Oj oj oj, i ett vips så  var man uppe i varv igen. Den här lediga dagen måste vi genast göra något effektivt av. Bocka av några punkter i alla fall. Så, sätt fart!!

HOLY FUCK!

2008-07-02, 22:23:50 / Kategori: Allmänt


Det finns liksom inga ord som räcker till i detta ögonblick. Jag har just dött och kommit till himmelen.
När jag äter något riktigt gott så brukar jag säga att det här skulle jag välja som min sista måltid om jag satt i fängelse och väntade på dödsstraff. Tur att Sverige inte har dödsstraff, då får man lov att säga så utan att vara rädd för att hamna där. Äh, ni fattar vad jag menar.

Men tack gode Gud i himmelen för denna ljuva skapelse!!! Det kan vara den godaste glassen jag någonsin ätit...

INGEN NÅD

2008-07-02, 22:01:02 / Kategori: Allmänt
Nu har jag bestämt mig för att gå på en så kallad.... Vad kallas det då? Ingen aning. Men det är en undersökning där man mäter kolesterol, glukos, blodtryck, fettmassa och  muskelmassa. Hur spännande som helst! Men även en relativt skrämmande tanke.
I min fantasivärld säger tjejen som utför undersökningen att " Du väger så mycket för att du har en rejäl muskelmassa."
I verkligheten kommer det med all sannolikhet att låta så här " Du väger så mycket för att du är rejält fet och inte kan sluta äta godis och glass och andra onyttigheter. Skäms på dig!! "

Jävla skit kommer jag säga då och kanske tom brista ut i gråt... Sen kommer jag lova vid min själ att aldrig mer äta godis, choklad, kakor och liknande. För att trösta mitt sårade ego efter konsultationen kommer jag sedan gå raka vägen och köpa mig en Plopp.
Nej!! Ingen nåd! Imorgon ska jag ringa och boka en tid, och vill helst klämma in den nästa vecka innan semestern. Nyfikenheten är större än rädslan för resultatet. Bara det förklarar ju varför jag borde vara mamma till Nicke Nyfiken.
JAG TROR JAG STUPAR

2008-07-01, 21:07:27 / Kategori: Allmänt
Jag är så fantastiskt trött. Min kropp orkar liksom inte mer känns det som, jag har ont överallt. Detta i kombination med på tok för lite mat kan aldrig bli bra. Vad har jag ätit idag? En knäckemacka, en liten smoothie, 4 bitar sushi. Magkatarren kommer ju som ett brev på posten.
Hittade inte nagelfilen nyss, och det var en katastrof stor nog för att nästan få mig att börja grina. Snacka om att ha nerverna på utsidan...

EN LITEN LEK

2008-07-01, 08:14:27 / Kategori: Allmänt
Gissa var jag ska nu om ca 20 minuter?? Den som gissar rätt vinner äran som fröken alltid sa i mellanstadiet. Jag ska ju för bövelen till mitt älskade jobb, var annars?! Det känns som om jag har fotboja, och den tillåter mig bara att gå mellan hemmet och jobbet.
Mmmm, optimist idag märker jag... Varje dag är en närmare semestern!


~11 dagar till Nord Norge.~
~30 dagar till Turkiet.~