COUNTDOWN

2008-06-30, 21:47:33 / Kategori: Allmänt
12 dagar till Nord Norge.
31 dagar till Turkiet.


PS! Hamam bokat idag. Hur gött ska inte det bli då?!

HUSMORLIGT

2008-06-30, 21:31:03 / Kategori: Allmänt
Igår hade Tindra och hennes pappa varit och plockat jordgubbar. I Tindras spann var det en salig blandning av ditt och datt, smått och stort, rött och en del vitt. Kan förstå att hon tycker de minsta gubbarna är söta, men de är ju faktiskt inte alls goda att äta. Särskilt inte när de är omogna till på köpet.

Så idag när det var dags för lunch tog jag på mig husmorsförklädet och letade fram ett recept på jordgubbskräm. Mamma brukade alltid göra det förr, och det är så gott med hemmagjord kräm. Och jisses vad lätt och snabbt det gick! Så nu ska här inhandlas rabarber och äpplen och kokas kräm på.


Jordgubbshjärta!






Mumsmums!!


Efter lite träning var det dags för middag. Vi beställde sallad som Tindras pappa hämtade hem på väg från jobbet. Sicken klippa han är den där Lusekoftan :)



EN DAG I JULI

2008-06-30, 21:23:01 / Kategori: Allmänt
Ibland slås man nästan till marken av vacker natur. I detta fallet är det utsikten från Marstrand, utanför Göteborg som är slående vackert!





Lite dåliga bilder pga för mycket solljus. Eller rättare sagt, fel placering av mig när jag tog korten.





Här skulle man kunna tänka sig att bo. Lätt. Dock inte på vinterhalvåret, då jag kan tänka mig att det viner bra i knutarna.

SÅ DET KAN BLI NÄR MAN ÄR TRÖTTER...

2008-06-29, 22:38:47 / Kategori: Allmänt
Inte är det 16 dagar kvar tills vi åker till Nord Norge. Det var det ju häromdagen, och då kan det omöjligt fortfarande vara 16 dagar kvar idag. Ooopsi daisy...


Så här ska det se ut på riktigt.

13 dagar kvar till Nord Norge.
32 dagar kvar till Turkiet.


COUNTDOWN

2008-06-29, 21:09:57 / Kategori: Allmänt
16 dagar till Nord Norge.
32 dagar till Turkiet.

ZZZZZ

2008-06-29, 21:08:29 / Kategori: Allmänt
Det känns som om jag sover med öppna ögon. Eller, att kroppen sover men inte ögonen. Jag är så trött så ni kan inte föreställa er! 12 tim på jobbet idag, helt ensam. Att prata med kunderna är inte alls samma sak som att vara två stycken som jobbar. Det har varit sååå tråkigt!

Igår var jag på Marstrand hela dagen, i hemliga affärer :) Det är så fint där ute så man tappar fan andan. De Göteborgska öarna är helt fenomenalt vackra. Jag tog några bilder, lägger ut dem imorgon. Orkar nämlligen inte ens koppla in USB-kabeln ikväll ser ni. Då är man bannemej trött i mössan.

COUNTDOWN

2008-06-26, 08:24:01 / Kategori: Allmänt
16 dagar till Nord Norge.
35 dagar till Turkiet.

ÄH JÄVLA SCHEISSE!

2008-06-25, 22:49:22 / Kategori: Allmänt
Turkiet åkte ur fotbolls-Em. Skiiiit säger jag bara. Jag tycker det var på tiden att det kom in lite nytt blod och nya länder i toppstriden. Visst tog Turkiet sig mycket längre än någon hade tippat, men jag hade så gärna sett dem gå hela vägen till final. Det var de värda. Men det gick inte denna gången. Turkiet kommer dock vara mitt nya favoritland i fotbollsturneringar framöver.

Nu är det dags att sova. Tandläkarbesöket idag gick över förväntan, det känns tom som om min skräck är lite botad. Min tandläkare är jättebra och lugn. Däremot är jag fortfarande lite irriterad över att det är så ohyggligt dyrt. Totalt landar jag på 2500 kr. Inte klokt vet ni vad?! Och det är dessutom ca 600 kr billigare än vad äckliga Folktandvården skulle ta för samma behandling. Aha, lurendrejare!!

Imorgon är det ännu en ny, lång arbetsdag. Räknar timmar till semestern nu...

NU ÄR DET TUNGT...

2008-06-25, 11:14:54 / Kategori: Allmänt
Jobbar ca 55 timmar denna veckan, på 5 dagar. Ni som har lite mattehjärna ser ju snabbt att det är ganska långa dagar. 12 tim igår, 12 imorgon och 12 fredag och söndag. Snacka om att inte se något ljus i tunneln. Nähäh, jag ser fan inte ens min hand, så becksvart är det...
Längtar till vecka 29 som är min första semestervecka. Lördag vecka 28 är min sista arbetsdag, och då åker vi till NordNorge med Tindras pappa. Ska bli så kul, det är så underbart fint där. Fjordar, skogar, berg och dalar. Lovar er underbara bilder som jag ska lägga ut här när vi kommer hem.

Idag är jag i alla fall ledig. På dagordningen står det rotfyllning och sedan Liseberg. Märklig kombination kan tyckas. Och jag håller med. Ska ta meden hel armé med Panodil ifall jag får ont sedan när bedövningen släpper. Man kan ju inte ha ont när man ska gå på Liseberg, det går inte an.

Nu är det bara 2 dagar kvar för Tindrisen hos sin dagmamma. Hur trist som helst. Hon har ju varit där sedan hon var 1.5 år, och hon har alltid älskat det. Och vi är så nöjda så det finns inte ord som räcker till. Har inte ångrat en sekund att jag valde familjedaghem istället för dagis, för jag ser enbart fördelar!

Nu är det dags för powerwalk. Måste försöka skaka av mig några kilon till innan semestern. Borde klara 2 kg, om jag bara kunde hitta den där förbannade motivationen. Tycks ha tappat den väldigt långt bort, och nu är den klurig att hitta igen.



Första punkten på dagordningen



Och sedan det här. Betydligt roligare än föregående bild...

HEJ HEJ GOTT FOLK!

2008-06-23, 21:19:50 / Kategori: Allmänt
Hade ni en bra Midsommar? Jag är i alla fall tillbaka på hemmaplan igen, efter att nästan ha regnat och blåst bort. Scheisse alltså, sicket väder! Vi satt inne i husvagnen och tryckte. Visst var det trevligt, vi åt en massa god mat och så, men det är väl alltid trevligare med sol.






Som ni ser så bjöd Midsommarbordet på det traditionella - sill, färskpotatis, jordgubbar, öl i olika versioner mm mm. Tindra och Jocke är lika märkliga båda två. Smygsupit kanske??
Igår när vi kom hem hade Tindra tjatat om tårta hela dagen, så det var ju bara att vara henne till lags :)




Förresten, såg ni Turkiet-Kroatien matchen?? Herreguuuud!!! Jag höll på att dö av hjärtinfarkt. Det var så jävla spännande! Jag höll på Turkiet, för jag har inte den minsta anknytning till Kroatien. Inte till Turkiet heller för den delen, mer än att jag gillar att semestra där. När turkarna kvitterade skrek jag till så högt att Tindra hoppade till hela hon (hon låg i mitt knä och sov.) Och under straffarna var det så spännande att det var baskemej tur att man inte har inkontinensproblem.
Turkiet är defintivt mitt favoritlag som är kvar nu. Drömfinalen? Turkiet-Ryssland naturligtvis.



ÄNTLIGEN!

2008-06-19, 22:01:45 / Kategori: Allmänt
En liten minisemester stundar minsann. Ledig i 4 dagar. Känns nästan lite lyxigt, och det säger väl en del om min arbetssituation. Jag är aldrig helledig någon helg tex. Inte enligt schema i alla fall, men det går ju att byta ibland om man fjäskar för sina kollegor. Eller rättare sagt för en av dem, den andra vill aldrig byta eller ställa upp.
Ja jag vet att ni tycker att jag gnäller om mitt jobb, och att det aldrig händer något. Jag får väl skylla mig själv helt enkelt. Men till hösten, efter alla semestrar, då ska det bli ordning på torpet. Förändringarnas vindar kommer att vina!

Imorgon blir det Midsommarfirande i Ulricehamn. Världens navel. Antagligen i regn, men förhoppningsvis i gott sällskap av mina små päron. Om jag inte hinner skriva nåt imorgon så önskar jag er en riktigt trevlig Midsommarhelg allihop, och på återseende på söndag.



SVERIGE, TACK OCH ADJÖ

2008-06-19, 11:13:29 / Kategori: Allmänt
Sverige sög ju igår. Sicken pyttipanna alltså. Man anade ju utgången ganska tidigt i matchen, så jag följde inte resten så noga. Plockade fram laptopen istället i soffan, och så hittade jag Sex and the city maraton på 3:an som jag kollade på. Allt var bättre än den jäkla skitmatchen.

Idag är det jobb om några timmar, sedan ledigt i 4 dagar. Minisemester, härligt. Kan behövas då jag har åkt på inflammation i handen igen och knaprar Voltaren för fullt.
Tandläkarbesöket igår gick bra förresten, tack för att ni frågar :) Jag kände mig himla mallig där jag låg i stolen när han borrade på som en tok. Blev alldeles yr i huvudet av den grova borren. Så, vips var han färdig och jag var nöjd och stolt. Men då släppte han bomben. Jadu, jag fick gå ner ända in i pulpan på den tanden. Det vi får göra är att rotfylla eller dra ut den.
Eh va?! Jag som trodde vi var färdiga med varandra och att tanden var hel och fin igen. Suck... Dra ut den kan jag inte göra, eftersom jag har en på andra sidan som antagligen ska dras. Kan ju inte bli helt jävla tandlös. Så på onsdag är det återbesök och rotrensning. Ni hör ju själva, rotrensning. Onsdag kommer defintivt inte bli någon lill-lördag för mig inte...

NÅGRA KG LÄTTARE

2008-06-17, 21:27:34 / Kategori: Allmänt
Ser man någon skillnad på de här bilderna tro?



Det här är My virtual me. En liten lustig sida där man kan lägga in sina mått och få upp en databild på sig själv. Kul att gå in och jämföra tycker jag, för ibland kan det vara svårt att se skillnad själv i spegeln.
Jodå, lite mindre flobb är det allt på bild nr 2. Skulle väl bara fattas iofs när jag har tappat nästan 6 kg.
Idag på jobbet sa min kollega att mina bröst har krympt. Jesus och Ave Maria, det är ju typiskt! Om man vill bli smal så måste man tydligen gå miste om sina största tillgångar till på köpet. Orättvist är vad det är!!





SÅ TRÖTT!

2008-06-17, 17:49:25 / Kategori: Allmänt
Det blev ingen spruta för mig. Av ren snålhet faktiskt. Efter konsultation med sjuksyrran kom vi fram till vilken vaccinering som var den bästa. Det skulle varit Tvinrix, trippeldos. Totalt kostar den dryga 1500 kr. Mycket mer än vad jag hade räknat med, så jag blev lite tveksam. Visst, det kan vara värt pengarna att kanske klara sig undan hepatit. Men samtidigt så har jag varit i Turkiet så många ggr förr, utan vaccin.
Oavsett snålhet eller inte så fick i alla fall Tindra sin första spruta. Det gick jättebra, och om en månad är det dags för nästa.

Ingen träning idag heller. Jag är så jävla trött så jag tror jag dör! Innan fick jag en yrselattack och höll på att ramla. Fattar inte vad det är med mig... Som jag skrev i det tidigare inlägget, det känns verkligen som om luften har gått ur mig. Jag känner mig typ deprimerad, känns som om jag skulle kunna börja grina när som helst. Vill bara ligga kvar i sängen och inte göra nånting!
Är nog i desperat behov av semester och ett nytt jobb. Semester är det om en månad drygt. Nytt jobb får jag vänta med tills efter sommaren...

30 MIN BORT...

2008-06-17, 14:01:36 / Kategori: Allmänt
... är sprutan i armen. Vi ska dra om 15 min. Har inte alls lust. Vill bara lägga mig i soffan och glo på film idag. Är så himla trött, fattar inte varför?! Har lagt mig tidigt och fått i alla fall 8 tim sömn, men det verkar ändå inte räcka. Skulle träna idag också, men som det känns nu så blir det inget av det heller.
Känns som om luften bara gått ur mig...

HITTA NEMO?

2008-06-16, 21:27:42 / Kategori: Allmänt

SKRÄCKVECKA

2008-06-16, 20:57:45 / Kategori: Allmänt
Denna veckan blir det många skräckupplevelser. Darrar nästan av bara tanken. Det är ju som sagt var tandläkaren på onsdag. Brrr....
Och imorgon, då är det något som kommer på en god andraplats efter tandläkarbastarderna. Vaccination! Sprutor alltså, uff uff uff... Inte bra, inte bra. Jag och Tindrisen ska luffa ner till VC och klämma i oss lite hepatit-blockeringar av olika slag inför Turkietresan. Jag borde inte ens lipa, för jag ska bara ta en spruta. Tindrisen får en imorgon och sedan en om en månad. Lilla gumman.
Och så måste man ju ändå försöka vara en stöttande och lugn, trygg morsa. Någon som klappar så där mjukt på huvudet och viskar att allt kommer bli bra (trots att det oftast är ljug och gör svinont.) Men något säger mig att det blir omvända roller. Jag flippar över och börjar tjuta, och Tindra klappar mig på mitt svettiga huvud. Sen går hon och köper en bulle till mig som belöning för att jag har varit så duktig. Undrar vad jag får av henne när jag har varit hos tandläkaren på onsdag? Kanske en ny digitalkamera? Det hade ju varit festligt!



BORTA

2008-06-16, 17:04:17 / Kategori: Allmänt
Nu har jag flyttat på cykeln. Inte för att vara gubbfan till lags, tvärtom. Men jag fick en sådan lustig idé i huvudet. Vet att han kommer ringa hyresvärden imorgon och klaga. Och det kommer vara så skitroligt när de kommer hit, och så finns det vips ingen cykel där längre! För då har gubben skitit i det blå skåpet! MOAHAHAHAHA!!!!

GUBBFAN

2008-06-16, 16:26:05 / Kategori: Allmänt
Under oss bor det en gubbfan. Från första dagen vi flyttade hit har han bankat frenetiskt i sitt tak, vårt golv, så fort han har hört något minsta lilla ljud. Ett tag kunde vi inte ens gå runt vanligt i lägenheten utan att det bankades. Han har även slagit i sina element, något som måste ha skallrat i hela huset.

Nyss när jag kom hem och låste fast cykeln nere i trappuppgången under trappan hoppade den lille fan ut från sin lägenhet. Han började gapa och skälla att där fick man minsann inte ha cykeln, det är brandfara!! När jag vänligen påpekade att det är det inte alls så blev han helt rabiat. Det ska fan inte stå cyklar här, det ska inte se ut som nåt jävla slumområde!!!
Ja ja
, svarade jag. Lugn och fin lille gubbe.
Egentligen var jag inte alls så behärskad som jag betedde mig. Inombords kokade jag, och helst ville jag faktiskt bara gå fram och ge honom en riktigt fet lavett, så att löständerna åkte ur käften på honom. Eller ta hans käpp och bryta den i två delar, och sedan kasta dem på honom. Gubbfan!

Till saken hör att jag har varit i kontakt med hyresvärden ang hans ständiga klagande på ingenting. De sa att om han blir för jobbig så skulle jag bara återkomma. Till saken hör att man kan bli vräkt om man utan anledning håller på och klagar och gör livet allmänt surt för sina grannar, utan anledning.
Åh nej, vi får ju verkligen inte hoppas att det händer. Verkligen inte...

ÅNGEST. IGEN

2008-06-16, 07:18:32 / Kategori: Allmänt
För i övermorgon ska jag till tandläkaren. Men jag har redan bestämt mig. Innan jag öppnar munnen i stolen så ska jag hålla ett tal. Talet ska handla om att om tandläkaren skäller på mig det minsta, för att jag har så mycket som ska göras iordning och fixas, och att jag borde gått till tandläkaren tidigare, då tänker jag aldrig mer komma tillbaka. Nån måtta får det ju vara. Tandläkare är ju redan onda människor. De behöver inte skälla på folk och bli ännu ondare.

LEJON LOVE

2008-06-14, 20:17:47 / Kategori: Allmänt
Ännu ett Youtube klipp. Ni som inte gillar klipp därifrån får hänga på någon annan blogg. Denna filmen är underbar!



STACKARS SNIGELBARN...

2008-06-13, 23:13:25 / Kategori: Allmänt

H&M ROCKS

2008-06-13, 18:33:46 / Kategori: Allmänt
Idag fick jag hem min stora, spännande låda från H&M postorder. Satt ju och tokshoppade online för några veckor sedan. Idag fick jag äntligen slita upp paketet med alla saker! Hade typ glömt av vad hälften av sakerna var, så det var helt ohyggligt spännande.
Blev så nöjd med allt att jag nästan blev rörd till tårar. Alla mina saker passade så fint så fint. Tindras kläder var kanonfina de med.



Vem skulle inte vilja ha de här söta Kittysakerna? Tindras beachoutfit till semestern.


Ikväll blir det grillat kött och färskpotatisklyftor med timjan till middag. Toppat med lite vitlökssmör. Efter dineringen ska vi över till några kompisar och halsa kall bira. Längesen jag tog mig en öl nu, det ska baskemej bli svingott.
Nu måste jag nog hjälpa till med maten... Skön fredag på er allesamamns!

DRA MIG BAKLÄNGES!!

2008-06-11, 20:27:23 / Kategori: Allmänt
Vad i hela friden är det som händer? Här kommer man hem efter en 12 timmars tortyrarbetsdag, och möts av det glädjande beskedet att man har haft 18 unika besökare idag. Herregud, 18 st!! Ni vet, jag som var helt exhalterad över mina 11 häromdagen. Nu kan ni nog knappt föreställa er hur fjortigfnissig jag blev när jag såg detta. Kissade nästan på mig. Å andra sidan kanske det var för att jag knappt hunnit gå på toa på hela dagen...

Hmm... Eller... Kan det vara så att folk har hittat till min blogg för att jag har dissat Zlatan? Himmel och pannkaka! I så fall ligger jag nog rätt dassigt till. Snart har jag väl hela juggemaffian utanför dörren, tätt följda av alla människor som bor i Rosengård. Bäst att sova med ett basebollträ under kudden inatt.



Lifesaver

GOD MORGON

2008-06-11, 07:22:58 / Kategori: Allmänt
Eller god och god...
Man vaknade till regnblöt asfalt idag. Grått och molnigt, och det blåser fortfarande friskt. Hmmm, undrar om det här är början på fortsättningen på sommaren? Får såna illa flashbacks från sommaren 2007. Blir nästan lite tårögd av rädsla för att den skräcksommaren ska upprepas.
Iofs så har vi ju garderat oss det här året med solsäkra Turkland. Nu ligger tempen på över 30 grader där. GÖTTIGÖTT!

Har även en 12 timmars arbetsdag framför mig, så det var nog därför det var extra jobbigt att gå upp idag. Man ser liksom inget slut på dagen. Känns som att stå och trampa i kvicksand.
Vi kanske inte ses förrän imorgon igen då. Ikväll när jag kommer hem lär jag vara sliten, och så ska man upp tidigt imorgon igen. Suck... Om man skulle ta bilen och köra ner i Landvettersjön som mamma alltid sa i svåra stunder när jag och syrran var tonåringar.


BOJKOTT

2008-06-10, 20:40:59 / Kategori: Allmänt
Tänkte först kolla på Sverigematchen ikväll, men sedan slogs jag av två saker.
  1. Jag orkar helt enkelt inte vara vaken så länge, eftersom jag nu för tiden verkar vara onormalt morgontrött.
  2. Jag kom plötsligt på hur mycket jag ogillar Zlatan.
Ok då, punkt 2 kanske inte var en godtagbar ursäkt. Men för mig är den det. Visst, Zlampan kan säkert sparka boll jättebra, det vet jag. Men jag tycker att han är alldeles vansinnigt... osympatisk som person. Nu har jag ju aldrig varit på personalfest med Zlampan, men det är det intrycket jag får när jag ser honom på dumburken. En arrogant diva.

Så, nu ska jag först skaffa ett Forex Visakort, och sedan lägger jag mig med Tindrisen och läser en bra bok.
Heja Sverige ändå!!

LIVSFARLIGT...

2008-06-10, 19:21:07 / Kategori: Allmänt
... att vistas utomhus här på Västkusten nu skulle jag vilja påstå. Hujedamej sicken storm! Hela min balkong är ommöblerad, och ser numera ut som om gänget från "En annan del av Köping" har varit här och gjort en Extreme home makeover. Rena pyttipannan.

Har förresten mailat ang RIB-båtturen nu. Hoppas inte det är för sent! VILL ÅKA!


TJOHOOO!!

MODIGT MEN FÖR SENT

2008-06-10, 18:48:46 / Kategori: Allmänt


Idag fattade jag det stora, vuxna beslutet att ringa till tandläkaren. Obehagligt värre. Men eftersom det är evigheter sedan jag var där, och jag vet att jag har en hel massa saker som måste åtgärdas så tänkte jag ta tjuren vid hornen idag. Har börjat få  lite ont i en tand, och vill inte riskera att förstöra semestern i juli med en sketen tandvärk.


Så, hej och hå, jag letade upp tandläkarens tel nr, och satte mig bekvämt. Hade dessutom skrivit en lista med saker jag ville fråga och saker jag var tvungen att påpeka. Som tex att jag måste få komma till en snäll tandläkare, eftersom jag är så rädd. I mina ögon är tandläkare bara onda människor.
Men, när jag ringer så har jag missat telefontiden med 7 min. TYPISKT! Faktiskt så tycker jag ärligt det, för nu var jag så inställd på att ta tag i saken. Imorgon kanske jag är på slingerhumör igen, och då kanske jag inte ringer. Slingrar mig istället som en boa constrictor i djungelns palmer...


KLAPPELIKLAPP

2008-06-09, 17:19:37 / Kategori: Allmänt
Applåd och tjo och tjim. Igår ökade jag mina nya besökare med hela 4 st! Fantastico!! Så igår hade jag 10 unika läsare. Är det inte helt underbart?! 10 st, det är ju inte klokt. Nu närmar jag mig Blondinbella, Kenza, Plippa och Ploppa med stormsteg. Not. Men jag har hellre en intressant och kul blogg med 2 läsare, än en ointressant bajsmodeblogg med 1200 läsare. Så det så!

Nu är det spinning. Puh... Later babes!

LITE IQ TACK!

2008-06-08, 21:25:34 / Kategori: Allmänt
Kom på en sak...
Nämner inga namn, eller något som kan hinta till vem jag riktar mig till. Vet inte ens om de/den jag riktar mig till hänger på min blogg och läser. Men om, så vill jag bara säga ett par ord.

Ska man prata skit om människor så måste man vara lite smidig! Man snackar väl för fan inte skit om någon, till någon som har en eller annan nära relation till personen i fråga?! Eller, tydligen så gör man det... Men det blir så vansinnigt pinsamt! Piiiiinsamt!!!
Så, om ni känner er träffade, så skulle jag gärna vilja be om en tjänst. Tänk efter före! Gräv fram några gamla grå hjärnceller innan käften som tydligen är större än hjärnan börjar mala!!

Night night!



BRA HELG SOM KUNDE VARIT BÄTTRE

2008-06-08, 21:10:58 / Kategori: Allmänt
Slänger bara in ett kort inlägg idag, eftersom jag inte tänker fastna framför datorn ikväll som jag brukar. Återkommer imorgon med utförligare rapport.

Helgen har varit ok. Fortfarande helt otroligt fint väder här på västkusten. Igår (lördags) packade vi en jättematsäck och begav oss till Kärradal strand vid Varberg. Jag tyckte det var jätteskönt, och det fläktade så lagom mycket. Sambon och dottern satt påklädda mesta delen av tiden och hackade nästan tänder. Så det blev en betydligt kortare dag där än vad jag hade tänkt mig... Var allt bra sur när jag var tvungen att åka hem.

Idag vid frukosten fick vi ett spontaninfall att åka till Skara sommarland. Hur kul som helst!! Vi sa inte heller något till Tindra, för vi ville överraska henne. Hon blev jätteglad när vi kom fram, och särskilt när hon såg vattenlandet. Hon hoppade genast i och var hur glad som helst.
Efter några minuter skulle jag och hon åka en rutschkana tillsammans. När vi "landade" tappade jag greppet om henne så hon hamnade lite under ytan. Dessutom råkade hon skrapa upp två yttepyttesmå sår på tårna, och det var då katastrofen var ett faktum.
Hon vägrade att bada mer och skulle bara sitta på bänken resten av dagen. Detta var tillräckligt för att jag skulle flippa över, så jag blev asförbannad och packade ihop alla våra saker. Trots flera upprepade förfrågningar så ville Tindra inte bada mer. Man kunde dessutom tro att tårna skulle ramla av, dramaqueen som hon är.

Resultat söndagen - 3 timmars bilresa fram och tillbaka. Ca 1000 kr totalt som vi bokstavligt talat kastade i sjön på 10 min. GAAAHHHH!!!
Need I say more??

Har lite bilder ändå, lägger in dem imorgon. Vi får göra ett nytt försök någon annan gång.

Nu är det dags för skönhetssömn. Även om jag inte behöver den så kan det vara bra att fylla på reservlagret :)

IIIIHIHIHIHI

2008-06-06, 11:19:02 / Kategori: Allmänt
Ser ni, ser ni?! Vilken underbar fin blogg jag har fått?! Jag är sååå nöjd, och väldigt glad att den här underbara tjejen har gjort den till mig.
Tusen tack Kim, du är en ängel!

BARN - EN BÖRDA?

2008-06-06, 10:38:23 / Kategori: Allmänt
Kan inte gå riktigt än, kom på en sak jag skulle skrivit om häromdagen.
Vi lyssnade på radio på jobbet, kommer inte ihåg vilken kanal det var. Men det var i alla fall hon Sofia Wistam, Orups gamla fruga. Ämnet de diskuterade var vare sig man skulle ta med sig barn på restaurang eller inte. Sofia som har knôtt ut ca 42 ungar kunde absolut inte tänka sig att ha med barnen. Det var så jobbigt tyckte hon, eftersom de inte kan uppföra sig lugnt och sansat osv. Och hon ville själv heller inte att andra skulle ha med sig barn så att hon blev störd.

Vi blev så irriterade att vi var tvungna att byta radiokanal! Varför ska man inte kunna ha barn med sig på restaurang?! Det är så typiskt jävla svenskt!!!
Utomlands är barn helt självklara inslag på restauranger. De får jättemycket uppmärksamhet av personalen och behandlas inte som något störande som inte hör hemma där. Men här i Sverige är folk så stela och tråkiga så det liknar fan ta mig ingenting! Det ska vara tyst och stelt och man ska sitta rak i ryggen, tugga sin mat 37 gånger innan man sväljer och sedan med en mycket diskret vink beställa in notan. Det enda oväsen eller oljud som får höras är överförfriskade vuxna människor som skrålar, gapar och garvar häcken av sig.

Tacka vet jag de få restauranger som varmt välkomnar barn. Ett exempel är den restaurangen jag skrev om för någon vecka sedan, That´s Amore på Linnéplatsen. Vilka andra än italienare vet hur man uppskattar familjen, oavsett ålder? Där är alla välkomna, gammelmormor, lilla bäbisen, tonåringen.
Tindra blev helt underbart behandlad där. De kom fram och pratade med henne flera gånger, klappade henne på huvudet när de gick förbi. Efter maten kom de med en jättestor godisskål som de ställde fram rakt framför näsan på henne.
Inte heller var det någon på restaurangen som tittade snett på oss för att vi hade ett barn i sällskapet. Varför skulle de?!

Nej gott folk, ser man sina barn som en börda så blir de en börda. Kan inte barnen uppföra sig om de följer med på restaurang, så ligger problemet hos föräldrarna som tydligen inte har lyckats helt med uppfostran. Skäms på er föräldrar som lämnar barnen hemma!


PS! Siv, jag ber om ursäkt om jag svor några gånger nu...

GRATTIS SVERIGE

2008-06-06, 10:23:11 / Kategori: Allmänt


Idag är det då Sveriges nationaldag. Och vad händer då?? INGET, NADA, ZIP, NIENTE! För Sverige suger när det gäller att fira nationaldagen. Vi får sååå mycket stryk av våra grannar lusekoftorna på denna punkten. Eller rättare sagt, vi kan inte ens mäta oss med dem överhuvudtaget.

Om jag hade haft ett normalt jobb så hade jag varit ledig idag som resten av Sveriges befolkning. Men så är tyvärr inte fallet, så jag ska trampa ner till jobbet och göra sushi hela kvällen. En helkväll med andra ord. Inte.
Jag är i alla fall ledig hela helgen, vilket är ganska ovanligt det med. Imorgon ska vi packa matsäck för hela dagen och bege oss ner till Falkenbergs fina stränder igen. Så ikväll ska här stekas pannkakor och göras pastasallader.

Igår var jag och tränade på kvällen. Jisses... Det är så jobbigt nu i värmen. Jag var nästan svettig redan när jag kom in i salen. Sedan körde hon skiten ur oss på passet, så när jag skulle cykla hem var jag helt slut. Cyklade så långsamt att jag nästan tappade balansen och ramlade. Nää, där ljög jag ju. Men det kändes så i alla fall.

Dags att hänga upp tvätt. Man hinner knappt ta fram den ur maskinen innan den är torr. Det är definitivt en fördel med högsommarvärme!

SPÖKEN?

2008-06-04, 08:48:12 / Kategori: Allmänt
Häromdagen när jag kom hem från jobbet inträffade det något märkligt. På morgonen innan vi gick så hade Tindra tittat på film. Vi hade på förstärkaren, eftersom filmen låg på datorn, så hon kollade därigenom.
När vi gick hemifrån stängde jag av både TV:n och förstärkaren. TV:n på standby-knappen, och förstärkaren på huvudströmbrytaren.

När jag låste upp dörren på eftermiddagen hörde jag musik. Fattade ingenting när jag gick in. När jag kom in i vardagsrummet stog TV:n på och förstärkaren också, på jättehög volym på radiokanalen. Skumt! Visst om jag hade glömt stänga av förstärkaren på morgonen, men jag vet att jag stängde av den. Dessutom hade vi ju inte på radiokanalen då, så det hade inte spelat någon roll.
På något sätt hade de båda apparaterna gått igång av sig själva under dagen. Undrar vad grannarna tänkte när vi spelade så hög musik hela dagen... Trots att vi inte gjorde det.



Vem är den skyldige??

VAMOS A LA PLAYA

2008-06-03, 21:35:00 / Kategori: Allmänt
Det är ju helt galet vilket väder vi har gott folk, eller vad säger ni? Jag vet liksom inte vad jag ska ta mig till... Det finns inga andra alternativ än stranden tycker jag. Jo igår fanns det ett annat alternativ, och det var träning, vilket visade sig vara en dålig idé. Stod på ett step up pass i en timme och höll på att dö av överhettning av hjärnan. Hängde inte med alls, koncentrationen var som bortblåst, och jag måste ha sett ut som någon efterbliven typ som hamnat helt fel.

Idag jobbade jag några timmar på förmiddagen i ungefär 30 gradig värme inomhus. Så går det när vi inte har råd med vare sig aircondition eller något annat i den stilen på jobbet. Man känner sig som en svettig pizzabagare när man går hem.
Hämtade Tindrisen och sedan packade jag matsäck som kunde ha räckt till halva Somalia. Racerfart till stranden där vi sedan låg i över 3 timmar. Jätteskönt med både bad och sol!




Nu måste jag tvätta bort lermasken jag har haft i ansiktet alldeles för länge...






OM JAG HADE PENGAR TRALALALALALALA

2008-06-01, 22:38:37 / Kategori: Allmänt

Så skulle jag köpa det här huset och flytta till Örebro utan att blinka! Vem bor så här?? Det ser ju så hyperstylat ut, och nästan som det är riggat för en filminspelning eller nåt...





Jag skulle kunna sälja min egen mamma om jag fick bo i det här huset. Förlåt mamma! Jag skulle naturligtvis se till att du kom till en bra köpare!
Jaha, om man skulle börja spara... Utgångspris 4 200 000 kr. Jag har ca 1000 kr på mitt konto, det kanske duger som handpenning...?




 
 


INGEN FARA!!

2008-06-01, 21:04:43 / Kategori: Allmänt
Jag lever!! Men jag har varit skamligt dålig på att blogga de senaste dagarna. Man vill ju inte sitta inne när det är nästan 30 grader varmt ute. Då ska man sola och bada, och det är precis vad vi har gjort.
Lovar att jag ska blogga ordentligt imorgon och berätta om min sköna helg!