JAG KOMMER BLI 180 ÅR!

2008-09-30, 19:03:48 / Kategori: Allmänt
Om ett gott skratt förlänger livet, så kommer jag inte dö på många, många år. Särskilt inte efter dagens practical joke som jag och Tindra drog på mamma. Börjar fan garva bara jag tänker på det!!
Jag hade köpt såna där skämtkarameller, hårda sugkarameller inpackade i plast. Så tog vi med dem till mamma och bjöd henne på dem. Poängen med dem var att man blir alldeles blå i hela munnen när man äter dem. Mamma var så nöjd, intet ont anande. När vi bad henne öppna munnen sen så höll både jag och Tindra på att dö av garv. Helt blå i hela käften! Herregud, vilken syn.

Nu kommer jag i alla fall inte äta något som mamma bjuder på, om inte hon äter detsamma själv. Jag misstänker att hämnd är utlyst...

PSST...

2008-09-29, 17:37:57 / Kategori: Allmänt
Jag har en hemlighet som ingen vet... Nej, där ljög jag. Okej så här då. Jag har en hemlighet som ni inte vet. Ska suga lite till på karamellen, och sen om ni är snälla så ska jag berätta. Moahahaha!!!

NU PYSER VI

2008-09-25, 13:09:53 / Kategori: Allmänt
Om en liten liten stund åker vi in till centralen, för att där hoppa på tåget som tar oss uppåt i landet. Vi ska till världsmetropolen Strängnäs och hälsa på mina svärföräldrar. Ska bli trevligt och skönt med en liten miniresa. Jocke är redan där uppe, så det är jag och Tindrisen som åker tåget upp.

Så, bli inte förskräckta, jag har inte slutat blogga. Men kommer nog inte blogga igen förrän på söndag när vi kommer tillbaka. Have faith!
Och hoppas ni alla får en skön, fin hösthelg.

VEM BEHÖVER LYX?

2008-09-25, 11:13:38 / Kategori: Allmänt

HÖSTKVÄLL

2008-09-24, 21:57:06 / Kategori: Allmänt
Då ser det ut så här på mitt vardagsrumsbord...










SÅ LITE GÖR SÅ MYCKET

2008-09-24, 18:44:10 / Kategori: Allmänt
Ibland ska det inte mycket till för att man ska bli  glad. Idag hände det en sån liten grej som gjorde mig alldeles lycklig. Gick omkring i stan när jag plötsligt blev lite sugen på något salt godis. Stack in på Pressbyrån och köpte en ask med Salta katten. Öppnade den och stoppade en i munnen, redo att ha den kvar länge eftersom de brukar vara så hårda så man måste suga på dem. Ohh döm av min förvåning när den var helt mjuuuuk. Mjuk och alldeles färsk och nygjord. Blev så glad, för man brukar ju typ bara få "gamla" hårda godisar.
För ett ögonblick ville jag springa in och köpa jättemånga askar och ha hemma, men insåg snart att jag skulle framstå som sinnessvag, så jag lät bli.
För mig var detta dagens hallelujah-moment! Kanske skulle jag införa det här på bloggen. Dagens hallelujah-moment. Då kanske man skulle bli bättre på att värdesätta små saker i vardagen?



UNDERBAR SEPTEMBERDAG

2008-09-24, 08:35:57 / Kategori: Allmänt
Solen skiner och jag vaknade kl 7 fastän jag hade sovmorgon. SKIT också säger jag bara. Brukar ju vara helt däckad vid den tiden annars när jag ska gå upp. Idag vaknade jag, pigg som en lärka. Typiskt...
Ska int till stan nu på förmiddagen och luncha med en gammal kompis. Vi träffas alltför sällan, men det är svårt att få till när man har familj och småbarn och jobb som ska tajmas ihop. Men nu gick det.
Måste även shoppa lite kläder till Tindra, jacka och nya byxor framför allt. Kanske nån mössa, det börjar bli kyligt på morgnarna. Nu har jag inte tid med det här mer! Hej så länge!

DÅLIG KVALITET

2008-09-23, 10:27:58 / Kategori: Allmänt
Vilken skitburk! Alltså den som jag stoppade de goda chokladkakorna i igår. Över natten måste en liten mus eller kanske en liten fågel varit inne i köket, öppnat burken och haft värsta kalaset. För det är inte alls många kakor kvar nu. Helt värdelöst!



VAD HÄNDER OM 93 DAGAR?

2008-09-22, 19:45:04 / Kategori: Allmänt
Då är det Julafton bannemej... det läste jag i alla fall någonstans. Sen om jag väljer att tro på det, det är en helt annan femma!



EKO EKO EKO

2008-09-22, 18:14:39 / Kategori: Allmänt
Just nu ser det verkligen inte klokt ut i vårt vardagsrum. Vi håller på och säljer ut våra möbler eftersom vi ska byta ut allt. Ikväll ringde en kille ang vår TV-bänk. Han bodde alldeles i närheten, så jag fick krafsa ut allting på 5 min. Tur att man inte är dammallergiker, för då hade jag dött på kuppen. Bakom bänken var det en helt egen flora och värld av dammråttor och annat knas som attackerade mig.
Nu står platt TV:n på golvet, och Tindrisen sitter som ett litet afrikanskt barn framför den på en filt och kollar på Bolibompa. Känns hur fattigt som helst. Tur att vi ska till Ikea imorgon och köpa den nya TV-möbeln!



Det kunde bott en sån här bakom TV-bänken..

YRKE? HEMMAFRU!

2008-09-22, 13:46:31 / Kategori: Allmänt
Som mitt personlighetstest sa så skulle jag passa bra som hemmafru. Ju mer jag tänker på det desto mer övertygad om att det stämmer blir jag. Gå hemma på dagarna, pyssla om barn, städa lite, baka, laga mat. Varför inte? Om man mår bra av det så go for it!

Idag har jag i alla fall lekt hemmafru en stund. Slängde ihop chokladkakor i en hast, så himla lätta att göra! Och fort gick det. Kanonrecept om man plötsligt blir akut sugen en kväll.



Före. Ser mest ut som en hund som varit dålig i magen.



Men hokus pokus så blev hundbajset såna här små godingar!


Chokladsnittar

ca 25-30 st

Ingredienser:

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
1 ägg

Pärlsocker till garnering

Rör ihop alla ingredienser utom lite av ägget som sparas till pensling. Knåda ihop till en smidig deg. Rulla degen i rullar som är ca 3 cm tjocka. Lägg på ett bakplåtspapper. Pensla rullarna med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 200° i ca 15 minuter.

Skär kakorna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

SÅN HÄR ÄR JAG

2008-09-21, 18:46:24 / Kategori: Allmänt
Enligt personlighetstestet på http://se.41q.com/ så är det så här min personlighet ser ut. Vad tycker ni som känner mig? Stämmer det?


Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

 

Jag tycker personligen att det stämmer alldeles förträffligt! Empati och en önskan om att alla ska må bra är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det kan vara den ondaste människa, men ändå kan jag på något sätt tycka synd om honom/henne. Inte i alla fall naturligtvis, men det händer.

Jobben som rekommenderas är dessutom jobb som jag skulle kunna tänka mig. Socialarbetare ellerpsykolog tex. Har alltid haft en stark vilja att kunna hjälpa människor. Och detta går ju hand i hand med min empatiska sida.

 

 

 

 


BOOOORING!

2008-09-19, 21:25:31 / Kategori: Allmänt
Jag funderar på att sluta blogga. Vem bloggar jag för egentligen? Mamma, syrran och Tindras pappa? Ja men dem träffar jag ju var och varannan dag, vi kan väl snacka face to face?
Och det är ju inte så att det är någon tokrusning av folk som läser min blogg heller. Som högst toppar jag 18 unika besökare på en dag. Jihoo... Eller inte.
Vi får se. Men jag lovar i alla fall att säga adjö innan jag drar mig tillbaka om så blir fallet!

VÅGAR NI?

2008-09-18, 16:44:58 / Kategori: Allmänt

Tar bort ansikte och armar med tråd?? Men det står ju utan ont...



Oj oj oj...



Alla råtter serveras med garnering! MUMS!

VAD TROR NI?

2008-09-17, 16:32:38 / Kategori: Allmänt
Den kände svenske artisten är nu häktad för misshandel på sin fru. Och det låter ju sannerligen lite suspekt när man läser om det. Å andra sidan är väl inte Aftonbladet den mest pålitliga källan som finns. De skriver i alla fall att frun låg ute i trapphuset. Artisten öppnade dörren inifrån och frågade vad som hade hänt. Men vittnen berättar att det var helt blodigt på dörrens insida. Låter inte det skumt eller??
Svårt det där. Hoppas i alla fall att det blir rätt i slutändan. Artistens fru hävdar bestämt att det inte var han som misshandlade henne, utan att hon ska ha fått en panikångestattack och ramlat och slagit huvudet. Fast fortfarande, varför var det då blod på insidan av dörren?? Om hon ramlade där inne skulle ju den häktade mannen märkt det.

Äh, det går alltid att spekulera fram och tillbaka, gissa hit och dit. Men rättvisa hoppas vi på i alla fall!



Skyldig??

NYA GENERATIONENS BADMÖSSA

2008-09-16, 08:43:35 / Kategori: Allmänt
När jag var liten hade jag en duschmössa i skolan som inte såg riktigt klok ut. Det inser jag nu i efterhand. Den var i modellen ungefär som en papperspåse som man trätt över huvudet, med ett litet plastfönster framför ansiktet. Man såg tamejfan inte klok ut, vem uppfann den modellen?!

Satt idag och funderade på om man skulle köpa en duschmössa till Tindra nu till vintern. Vill ju inte att hon går ut med blött hår efter jympan och får hjärnhinneinflammation. Eller, det där är nog ensån där gammal skröna bara, att man kan få hjärnhinneinflammation. Eller? Ja jag vet inte, men det skulle kunna vara så, för mycket av det som mamma och pappa sa när vi var små var inte sant!

Hittade i alla fall jättesöta duschmössor. Funderar på att köpa en till Tindrisen.


       

HÖST I ULRICEHAMN

2008-09-15, 18:33:16 / Kategori: Allmänt
Här kommer några höstbilder från helgen.




Tindra är redo för svampplock.




Har ni sett Herr Kantarell? Bor i Enebacken...
Men det här ser nästan ut som en pessarsamling...











Mycket svamp att rensa. Tindra rensade kanske 25 st, sen kom hon på nåt roligare att göra.

DAGENS SKÖRD

2008-09-15, 18:21:55 / Kategori: Allmänt



Min dotter samlar nötter som om hon vore en ekorre som ska bygga upp ett stort lager över vintern. Nej, jag vet inte vad hon ska göra med dem, så ni behöver inte fråga. Jag hittar nötter överallt. Dagens skörd låg i två byxfickor. Det ligger även några hg i hennes skolryggsäck, men den har jag inte orkat tömma än.
 

DET VAR EN GÅNG EN MÅLARE

2008-09-15, 11:59:56 / Kategori: Allmänt
Nu är jag igång. Just för tillfället sitter jag och äter lunch, men är strax färdig och ska kasta mig ner i färgburkarna igen. Det blir finfint när det är färdigt tror jag. Vi har en fondvägg i sand bakom huvudänden på sängen, de andra väggarna går i offwhite. Hittade väggdekorationer på IKEA som jag tänkte köpa och sätta upp på den sandiga väggen. Eller så tar jag de brunfärgade och sätter på en av de vita väggarna. Får se vilken nyans de bruna går i, de kanske inte ens passar in. Annars blir det de svarta på beige vägg.

Nu är rasten slut!



ALFONS OCH JAG ♥

2008-09-15, 09:54:09 / Kategori: Allmänt


Jag har återigen fastnat framför datorn istället för att göra något vettigt här hemma. Tänkte börja måla i sovrummet, så att det kanske blir färdigt i veckan. Det har trots allt stått sådär halvmålat i över ett år nu. Snacka om att jag och sambon är de mest oföretagsamma personerna på denna jord.
Ska se om jag kan ta lite före och efter bilder. Dags att sätta fart! Ska bara...

MAN SKA HA HUSVAGN...

2008-09-14, 21:56:31 / Kategori: Allmänt
Har spenderat helgen i päronens husvagn. En skön, lugn hösthelg som innehöll en chockmängd svamp. Vi åkte ut i skogen i lördags för att leta efter svamp. Vår familj älskar att plocka svamp. Eller plocka är väl fel ord, eftersom vi oftast kommer hem utan några större fynd. Men vi letar i alla fall.
Men nu kan jag säga, har jag nog stillat mitt svampplockarsug för flera år framöver. Det var jättekul i skogen när vi hittade alla svampar, och man kunde sitta i en kvart på samma ställe och bara plocka och plocka. Inte fullt så underhållande sen när alla svampj*vlar skulle rensas. Vi höll på i timmar, och till sist drabbades jag tom av en lättare arbetsskada. Vilket enformigt, skittråkigt jobb det var!!

Men nu har jag en massa svamp i frysen, så det är bara att slänga ihop svampstuvning till mackor när som helst. Härligt med lite lön för mödan!

PÅ DAGORDNINGEN IDAG

2008-09-12, 07:46:40 / Kategori: Allmänt
Tandläkaren kl 11.15. Sedan är äntligen den förbannade tanden färdig! Måste ta en vilopaus på ett halvår innan jag går tillbaka till tandläkaren igen, så att ekonomin får en chans att återhämta sig. Stackars pengar...
Efter tandläkaren tänkte jag ta en sväng i stan när jag ändå är där. Har presentkort på HM, så jag ska kolla lite där. Ska även till Clas Ohlsson och köpa en liten radio att ha i köket. Tycker den är lite söt faktiskt. Eller ful kanske. Fulsöt.




Sedan är det hem och packa lite saker, för vi åker till husvagnen med mina föräldrar i eftermiddag. Det ska bli skönt att bara ta det lugnt och slippa tvätt och sånt ett par dagar. Om vädret är ok ska vi gå ut och leta efter svamp. Med vår tur så blir det väl 4 små livrädda kantareller kanske på sin höjd. Nackedelen med svamp är att man inte kan göra som man gör när man fiskar. Om man får en liten liten fisk så kan man alltid hysta tillbaka den, och man känner sig så snäll och god. Om man bara hittar 4 svampar däremot så spelar det ju ingen roll om man kastar tillbaka dem i mossan. Det blir ju ingen skillnad, de är ju redan döa´.


ÄR JAG SJUK?

2008-09-11, 21:06:53 / Kategori: Allmänt
Jag är lite orolig för min hälsa. Något måste vara fel i alla fall. För vet ni vad som hände idag? I en väska så hittade jag en Snickers. EN SNICKERS!! Fattar ni?! Jag har någon gång köpt en Snickers, lagt den i väskan och helt glömt av den! Usch, jag blir nästan gråtfärdig när jag tänker på det. Det har aldrig hänt tidigare, att jag har glömt bort choklad. Herregud, det går bara utför nu.



UNDER PISKAN

2008-09-10, 22:45:02 / Kategori: Allmänt
Usch... Nu har man gått och blivit Idol-slav också. Det var inte alls planen. Men nu är man fast, och jag har redan onda aningar om att jag slaviskt kommer följa varenda avsnitt. Och antagligen kommer det även i år sluta med att jag sitter bänkad framför finalen, hejandes på min favorit som naturligtvis inte kommer vinna. Då följer den obligatoriska frasen "jävla skit program, jag ska aldrig kolla på det igen!!"
Om jag inte hade börjat kolla på auditions:arna... auditionsnsnchnasasa.... Vet inte vad det heter i plural. Om jag inte hade börjat kolla på dem så hade jag nog inte följt resten av avsnitten heller. Men nu hittar man ju sina små favoriter, och då vill man ju se hur det går för dem.

Å andra sidan, det finns ju ögongodis i juryn, så vem fan behöver en massa bönner som sjunger illa? Kolla bara här.



Men ibland blir man förbannad. Har folk ingen verklighetsuppfattning alls? Det ramlar in så många "locos" där att man kan tro att de öppnat portarna på nåt regionalt dårhus, och släppt alla fria. Många verkar även typ efterblivna, och dem är det mest synd om. Inte alla verktyg i lådan där inte.

Nu ska jag lägga mig och kolla färdigt på en av världens bästa filmer. Gråter nästan redan nu, för jag vet hur den slutar eftersom jag har sett den förr. I am Sam heter den. Lägg det på minnet, och se den!! Helt fantastisk roll av Sean Penn. Så, dags att gråta. God natt!

NYHET! NYHET! NYHET!

2008-09-09, 13:02:49 / Kategori: Allmänt
Polisen meddelar att man har gripit några av Usama bin Ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme Laden och hans två bröder Choko Laden och Remou Laden. I lördagskväll tillfångatogs även hans syster, Pina co Laden. Man spanar nu efter hans kusin, Sal Laden.

EKONOMISKT EFTERBLIVEN

2008-09-09, 09:05:27 / Kategori: Allmänt
Det var exakt vad som hände mig denna månaden. Och allt pga den fördömda tandläkaren!! Han tar ju alla mina pengar. Och detta för en enda liten ynka tand. Hade jag fått alla gaddar blekta till värsta Carola-leendet, så hade jag inte klagat. Men jag håller ju för fasen på att rotfylla en tand bara. Inte ens en rotfyllning i guld, utan en vanlig vit tand blir det. Jäkla utsugare!!
Nu fick jag ringa och boka om min nästa tid, eftersom den provisoriska fyllningen han la för en vecka sedan typ har ramlat ut. Och det kan ju aldrig vara bra. Så nu ska jag tillbaka på fredag och göra färdigt tanden. Detta betyder att jag kommer ha lagt 1700 kr på en tand denna månaden. Tänk så mycket kul man kunde haft för de rublerna istället.

Så nu sitter man här, ensam och fattig. Det blir soppa på spik resten av månaden. Om man ändå hade haft råd att köpa en spik...



VAD HÄNDE MED ETIK OCH MORAL??

2008-09-08, 20:40:57 / Kategori: Allmänt
Så jävla osmakligt att det vänder sig i magen på mig! Tydligen kan man nu på nätet få tag på polisens förundersökning i Arbogamålet. Genom ett par klick kommer man även över obduktionsbilder på de två små barnen.
Pappan har vädjat till sajten (Pirate bay) att de ska ta bort materialet. På detta har han fått svaret "Det var ett jävla tjat. Nej, nej och åter nej."

Jag blir fan mörkrädd alltså. Vart är vi på väg?! Vad i helvete finner människor för nöje att leta fram detta och sitta och vältra sig i brutala bilder och textmaterial? Och den stora frågan är ju - vem är så sjukt jävla dumfuntad så att han/hon lägger ut detta på nätet?!?! Jag fattar ingenting!!!

Pirate bay är inte ansvariga för vad som ligger ute hos dem, det är upp till var och en vad man delar med sig av där inne. Men jag tycker faktiskt att detta är så långt över gränsen man kan gå. Pirate bay borde stå upp och -  kanske mot sina egna principer -  i detta fallet välja att ta bort materialet. Visa lite mänsklig empati och respekt för barnens föräldrar. Visa att det inte är ok, att de inte lägger ut vilken jävla skit som helst på sin sida. Ta lite ansvar!!

Åh, jag blir så arg att jag nästan börjar gråta. Vad händer med människan??

TRÖTT I MÖSSAN

2008-09-08, 13:34:42 / Kategori: Allmänt
Ja hahaha, det kan man säga. Imorse när klockan ringde så klarade jag knappt att öppna ögonen. Trodde det var ett skämt. Ett riktigt skitdåligt skämt i så fall ska tilläggas.
När jag hade lämnat Tindrisen i skolan gick jag hem och åt frukost, och sen la jag mig i soffan. Tänkte bara sova till absolut senast 12, och sedan gå upp, käka lunch och fixa lite mer här hemma. Tog nog tre minuter innan jag somnade. Vaknade nu för en stund sedan av att mamma ringde och väckte mig. Hm, sov i fyra timmar nästan. Men känner mig forfarande trött ju... Nu får jag försöka hålla ut tills ikväll.

Åt precis risgrynsgröt till lunch, och ska snart ta mig i kragen och sätta fart här hemma. Inte sova mer!

NÄÄ FY FAN

2008-09-08, 08:31:28 / Kategori: Allmänt
På en av mina favoritbloggar hittade jag en kul grej. En sk namngenerator. Man fyller i mammans namn, pappans namn, och vips så får man upp namnförslag på framtida döttrar och söner. Här hittar ni detta roliga!
Så, Maria och Joakim skulle leda till en Ester, eller en Fransiscus. Jag tror jag tappar brallorna. Fransiscus?! Ja, om man levde för flera hundra år sedan i typ Grekland eller Italien, så hade det namnet säkerligen varit hur ball och inne som helst. Idag, 2008, så tror jag däremot att Fransiscus skulle leda till knuffar i skolkorridoren och liknande. Nej, det namnet går fetbort.

TOM!

2008-09-07, 20:30:48 / Kategori: Allmänt
Helt tom i skallen. Ingenting att skriva om alls...

Idag har vi fixat iordning i köket. Blev skitnice! I vanlig ordning kom jag på efteråt att jag borde tagit före- och efterbilder. Men då är det ju redan efter, och aningen försent.
Tre nya hyllor på väggen blev det, och nya köksmöbler. Ett helt nytt kök! Ska bli asmysigt att sitta där och äta imorgon.

Jaha... Det var det som fanns i huvudet på mig. Inte mycket att skryta över med andra ord. Darlingen åkte till Stockholm idag, och denna gången stannar han 1 1/2 vecka. Snyft... Det är länge det, nu när jag vant mig vid att ha honom hemma. Får trösta mig med lilla Tindrisen istället!

TANDLÖS

2008-09-05, 09:51:42 / Kategori: Allmänt
Jag har en återkommande mardröm som dyker upp lite då och då. Kan inte direkt koppla den till någon speciell händelse i mitt liv vid just den tidpunkten, utan den bara kommer lite hipp som happ.
Hade den inatt, och det är en sån befrielse varje gång jag vaknar efter den. Jag drömmer att jag äter eller att jag inte gör något speciellt. Plötsligt känner jag att jag har något i munnen. Spottar ut det och ser att det är en tand. Och sen, som om jag tryckt på en knapp, så ramlar det tänder ur munnen på mig, en efter en. Jag spottar och spottar, och till sist finns det bara små stumpar kvar. Fyyyy!!!

Åh, det är ångest av högsta klass! Och gissa om det är skönt att vakna och känna att varenda tand sitter kvar där den ska.



Kunde varit jag...

HÅLL TUMMARNA!

2008-09-04, 10:37:35 / Kategori: Allmänt
Idag skulle jag behöva lite tumhållande! Säger inte varför, ni kan gott få fantisera ihop egna teorier. Men håll tummarna för faan!



BOKTIPS FÖR ER MED BISARR HUMOR

2008-09-04, 09:31:14 / Kategori: Allmänt
Igår hittade jag en helt underbar bok. Jag skrattade i bokhandeln så jag nästan kissade på mig, och till sist fick jag gå och betala för den. Ville så gärna ha med den hem!
Suicidal bunnies heter den. En bok full med tecknade kaniner, vars mål är att på ett eller annat sätt ta livet av sig. Och de har de mest konstiga, komiska, bisarra tillvägagångssätt.



Kolla här, man skrattar ju ihjäl sig!!!




Detta är humor gott folk. Min torra, sjuka humor!

ÄRTSOPPE-TORSDAG

2008-09-04, 09:25:29 / Kategori: Allmänt
Jaha, vad gör man idag då? Inga planer alls. Tänkte sova länge eftersom jag varit så himla trött den senaste tiden. Så trött att jag igår fick köpa en hel påse med apelsiner. En liten c-vitamindos kanske är vad jag behöver nu när höstmörkret faller på.
Sovmorgonen demolerades av två ting. Ett - jag vaknade och var stel i ryggen som en vandrande pinne. Kändes som om jag inte hade vänt på mig en enda gång i sängen under natten. Det har jag ju gjort, eftersom jag vaknar typ varje gång jag vänder mig. Två - telefonen ringde. Och när det ringer hem så där på morgonen så finns det bara en människa som kan vara skyldig - min mamma.
Så jag gick upp och käkade frukost. Lika bra det. Känner mig fortfarande vansinnigt trött, så kanske måste jag vila middag så som äldre människor och barn gör.



Idag blir det ärtsoppa och pannkakor till middag. Mumsibabblan! Det där en gammal mattradition som definitivt går hem hos oss. Och även stekt fläsk, det är så jäkla gött. Och kålpudding. Och lapskojs. Gammal hederlig husmanskost med andra ord.



USCH OCH FY, SÅ FÅR MAN VÄL INTE SÄGA?!

2008-09-02, 13:30:36 / Kategori: Allmänt
Nu var det en tanke som slog mig, som jag först inte tänkte blogga om, eftersom det är ett lite småkänsligt ämne. Men jag har ju ingen fantasi, så jag tänkte va fan har jag att förlora? Några läsare kanske, men det överlever jag.

Jag är en sån där hemsklig människa som kan tycka att vissa barn är fula. Joho du, du läste rätt. Vissa barn är fula!! Såg alldeles nyss ett skitfult barn på nätet. Hua...
Och så finns det ju vuxna som äter moralkakor dagarna i ända, som säger att det finns väl inga fula barn?! Nämen varför skulle det inte finnas fula barn?? Det finns ju massa fula vuxna människor, och någonstans kommer ju de ifrån. De var helt enkelt fula när de var små. De har ju inte bara ramlat ner från fulträdet i vuxen ålder.

Jag vet att alla föräldrar tycker att ens egna barn är det finaste som finns. Det gör ju jag också. Men jag är även medveten om att det säkert finns någon i världen som tycker att min dotter är ful som stryk, trots att hon är vacker som en älva i mina ögon. Och det får folk gärna tycka i så fall. Jag har sett en massa ungar i mitt liv som är fula. Uglyfuck!

Så, nu är det sagt. Bäst att jag går och gömmer mig nu när alla moraltanter och predikare dyker upp för att försvara de fula barnen.





OBS! Ett litet tillägg. Bara för att ungarna är fula betyder det inte på något sätt att de är mindre värda eller att de är dumma. Bara så ni har det klart för er, så tycker jag inte. Nu pratar jag rent utseendemässigt.

DÅLIG DAG?

2008-09-01, 21:16:30 / Kategori: Allmänt
Det finns alltid folk som har det värre!













Ha en skön kväll!