TIDEN RÄCKER INTE TILL...

2009-04-29, 12:58:10 / Kategori: Allmänt
Jag behöver nu för tiden åtta dagar i veckan och fler timmar på dygnet! Jag hinner inte med nånting känns det som, dagarna rusar iväg. Jag vaknar, följer Tindra till skolan, ammar, sover lite och sen vips är det kväll och så ska man amma lite till innan man stupar i säng. Oj oj oj... Men jag antar att man får mer kläm på rutinerna allt eftersom. Sen handlar det även om prioritering. Som idag tex, nu prioriterar jag bloggandet framför dammsugandet. Har ju inte bloggat på hur länge som helst, inte heller dammsugit känns det som. Men idag fick nöje gå före nytta :)

Var på Elliots tredje BVC besök i måndags. Killen äter som han ska i alla fall. 210 gr hade han gått upp denna gången, på fem dagar. Lille tjockisen :) Han börjar fylla ut det där skinnet som var för stort. Och dubbelhakorna kommer som ett brev på posten. Det var väl otur att han skulle ärva dem från mig.
Han äter fortfarande runt varannan, var tredje timme på dagen. Jag ammar och ammar och ammar. Försöker lura honom att ta bröstet utan amningsnapparna, men den går han inte på. Men skam den som ger sig, jag tänker fortsätta försöka. Nån gång ska han väl fatta galoppen?

I natt fick han sova på mig igen. Vi försöker vänja honom vid att sova i spjälsängen nu, men igår gick det inget vidare. Det slutade med att han sov jordnöt på mitt bröst. Och då sover han hårt minsann! Jag vaknade efter ca 4 timmar, och då sov han som en stock. Fick lite liv i honom så att han åt lite, men sen somnade han om igen. Denna gången nöjde han sig med att sova bredvid mig i sängen, och inte på mig.
Nu ligger han och snusar gott i spjälisen. Hoppas att han kan vänja sig vid den på natten också. Några tips på hur man gör det lättare för dem?

Annars då...? Tindra har det lite kämpigt nu för tiden. Sista veckan så har hon vid ett flertal tillfällen sagt att hon känner sig utanför i skolan. En förälders mardröm att höra nåt sånt, även om jag inte tror att det har nått katastrofala höjder än, men ändå. Jag har ju ångest att hon ska vara ledsen och så i skolan.
Vi var på utvecklingssamtal i måndags, och då pratade vi om det med lärarna. De hade inte lagt märke till det, men lovade att de skulle hålla ögonen öppna.

Dessutom har det visat sig vara tuffare för henne än väntat med Elliot. Hon har varit ledsen oftare och tycker att ingen bryr sig om henne längre. Det är så svårt nu i början! Självklart är det svårt för henne att förstå varför all fokus inte längre ligger på henne. Hon är inte van vid att behöva vänta, förr har det ju bara varit hon. Nu kan jag inte alltid komma direkt, om jag ammar tex. Och det är jobbigt för mig som mamma att se att hon blir så svartsjuk och ledsen. Men vad ska man göra mer än att försöka prata och förklara?
Det går sakta bättre och bättre, och man får bara ge det lite tid tror jag. Men jag ska inte sticka under stol med att det gör ont i hjärtat på mig att jag inte kan ge båda barnen den uppmärksamhet de vill ha...
Hur har ni andra gjort? Några bra, användbara tips?

ÄTA, ÄTA, ÄTA

2009-04-26, 15:00:54 / Kategori: Allmänt
Elliot har fått nån ätstörning, det är jag tämligen övertygad om. Han vill äta ungefär varannan timme. Ibland verkar det även som om han vill äta ännu oftare än det. Men det känns ju helt märkligt... Så mycket mat i den lilla magen?
Ni som har små barn, hur ofta ammar ni dem?

Det verkar dessutom som om han inte kan komma till mig utan att börja leta efter mat. Han kan vara hos Jocke eller nån annan och vara vaken och lugn. Så fort han kommer till mig börjar han leta efter mat, smaska och picka med huvudet som en liten duva. Kul att bara bli förknippad med mat :) Jag ser väl ut som en stor mjölkkanna i hans ögon.

I natt sov han i alla fall i sin korg, även om han vaknade med ungefär två timmars mellanrum. Vi la en kudde i korgen så att det blev trångt och att han låg riktigt tight. Det verkar funka, ta i trä. På morgonen vid sju fick han komma över till vår säng. Då ligger vi sida vid sida jag och han, och han kryper så nära han bara kan. Mysigt! Det är bättre än när han sover på mitt bröst, även om det är gosigt också.

Imorgon är det BVC igen. Då får vi se hur mycket vågen pekar uppåt denna gången.

ZOMBIE...

2009-04-23, 13:40:30 / Kategori: Allmänt
Jag känner mig som en zombie idag... Natten som gick var även den orolig för Elliots del. Han totalvägrar att sova i sin säng nu. Han bara ligger och toksprattlar med armar och ben, samtidigt som han frustar och stånkar och stönar. Han gråter inte, men han visar sitt missnöje klart och tydligt på annat sätt. Plöstligt har han sprattlat upp sin filt över sitt ansikte, och då flåsar han ju ännu mer. Plus att han gör små gnälliga ljud som låter ungefär som en rostig dörr, eller som om man trampar ihjäl ett marsvin.
Så i natt har han sovit ihoprullad som en jordnöt på min bröstkorg. Han ålar sig så långt upp han kan komma och sen somnar han. Jag får ligga i dvala hela natten så att jag inte tappar honom. Extra jobbigt blir det av att höra Jocke snarka som en valross. Hans sömn blir inte mycket störd av småbarnslivet :) Det är i och för sig bra nu när han ska börja jobba.

I takt med att Elliot går upp i vikt så tappar jag mina graviditetskilon. Gick upp 15 kg, och 8 har redan försvunnit. Väldigt skönt, men lite märkligt ändå, för jag slarvar forfarande lite med maten. Godis och glass är ju tyvärr också fortfarande väldigt gott... Måste lägga ner allt sånt nu när han är ute. Annars stannar vågen upp.
Får i alla fall på mig förlovningsringen igen, det var lite trevligt. Fingret ser inte längre ut som en sprickfärdig falukorv när jag tar på den.

Om man skulle vila lite. Jocke är ute med Elliot och Tindra, så jag borde passa på. Eller så äter jag lite glass i smyg...

BVC BESÖK NR 1

2009-04-22, 21:14:27 / Kategori: Allmänt
Idag var det dags för Elliots första BVC besök. Om man bortser från hembesöket förra veckan alltså. Tycker det känns lite nervöst med vägningen. Det känns inte som att jag har någon koll alls på hur mycket han äter och får i sig nu när jag ammar. Det var lättare när han åt från flaskan, då hade man ju stenkoll på varje milliliter.

Men han får i sig tillräckligt! Sedan i fredags så hade han ökat 150 gr i vikt. Det betyder att han hade sprängt 3 kg:s gränsen idag, och vägde 3030 gr! Han har alltså även toppat sin födelsevikt nu. Så himla skönt att han börjar lägga på sig lite nu den lilla jordnöten :) Han hade även växt 2.5 cm på längden. Tycker det låter väldigt mycket på bara två veckor, men det kan ju hända att det diffar lite när två olika personer mäter honom. Hädanefter blir det ju samma BVC-sköterska som gör det.
Frågade även om vi måste väcka honom på natten om han inte vaknar själv. Det behövs inte nu när han går upp så bra i vikt. Skönt, då kanske det betyder att både han och jag får lite mer sammanhängande sömn vissa nätter.

Idag kom Tindrisen hem och hade stukat foten. Hon sa att hon hade ramlat ner från en klätterställning och fått ont. När vi kollade så var ankeln svullen, och hon ömmade rejält på den. Får se om hon fixar att vara i skolan imorgon, det är ju svårt för en 6-åring att ta det lugnt på rasten och inte belasta foten för mycket. Har man myror i brallan så är det närmast omöjligt skulle jag nog vilja säga.

På fredag ska Jocke tillbaka till jobbet. Det betyder att det blir första dagen för mig som jag är ensam. Får väl ha sjukt bra framförhållning på morgonen så att vi hinner till skolan i tid. Det ska nog gå bra, man får pröva sig fram.

Snart dags att krypa ner i sängen. Ska göra Elliot färdig först, och sen blir det lite TV-tittande innan det är dags att sova.

RUTINER?

2009-04-21, 20:47:41 / Kategori: Allmänt
Det känns som om man börjar få lite kläm på rutinerna nu. Fast samtidigt inte... Jag är fortfarande i nåt slags chocktillstånd på nätterna när jag ska upp och amma och byta blöjor. Hjärnan hänger inte med.
Elliot vill ju dessutom helst bara sova på natten, så om jag inte skulle vakna av sprängfyllda tuttar så skulle vi nog sova gott hela högen. Hoppas att kroppen snart ställer om sig och reglerar det här hysteriska mjölkproducerandet.

Annars har dagen sett ut som de gjort den senaste veckan. Jag går runt i morgonrock till mitt på dagen. Inga tider att passa, men en himla massa grejer som behöver göras här hemma. Tvätt, disk, dammsugning (som fortfarande är Jockes ansvar. Är rädd att magen spricker på mig om jag gör det :) )
Nästa vecka börjar Jocke jobba igen, och då är det jag som ska följa Tindrisen till skolan. Hua mig, hur ska det gå? Upp med lille jordnöten Elliot, klä på honom, kanske amma och sen iväg hela högen. Det blir väl världens cirkus...


Vårbukett från Tindra ♥


Så här ser Elliot ut när Tindra får välja kläder :)

Amningen funkar fortfarande, men dock med napp nu. Elliot har fått för sig att han inte ska äta direkt från bröstet, utan måste ha amningsnappen. Om jag inte sätter på den så ligger han bara och jönsar sig, och så har vi mjölk överallt. I hela hans ansikte, öronen typ, det rinner på hela min mage osv osv. Så kan vi ju inte ha det, särskilt inte mitt i natten. Vi får väl använda den där meckiga nappen ett tag och se om han kan äta som vanligt sen.
Så här kan man göra när mamma och pappa tjatar :)


BADKRUKA

2009-04-20, 15:50:29 / Kategori: Allmänt
Idag var det dags för Elliots andra bad. Det första förra veckan var ingen direkt avslappnande stund för någon inblandad. Han skrek som en stucken gris och sprattlade som bara han kan. Idag tänkte vi inviga hans nya badbalja, och trodde i vårt stilla sinne att det kanske skulle bli lugnare denna gången. Eller hur... Så fort han kom i vattnet så började han skrika och sprattla som om det gällde liv eller död. Man kan nästan tro att vi badade honom i syra så som han skrek.
Det blev med andra ord ett snabb-bad denna gången också. Så fort han kom upp ur vattnet igen så var han nöjd och tystnade.


Mmm vad skönt att bada. Inte...

Natten som gick var väldigt lugn. Elliot åt vid 23 tiden, och somnade sedan. Då gick även jag och la mig. Vid halv fem vaknade jag och då sov han som en stock fortfarande. Jag låg halvvaken en stund, och sen väckte jag faktiskt honom så att han skulle få i sig lite mat. Han var väl måttligt intresserad, men åt och somnade om lika fort igen. Han sover superbra i sin lilla korg som vi köpte på Blocket. Det är nog definitivt det bästa köpet vi har gjort av alla bebissakerna!

Vid halv nio imorse vaknade Jocke, och då sov Elliot fortfarande. Återigen fick vi väcka honom så att han fick mat. Känns lite elakt att väcka honom när han sover så gott. Ska fråga på BVC på onsdag om man verkligen behöver väcka honom, om han nu går upp i vikt som han ska. Han äter ju som en häst på dagarna.

Amningen funkar kanonbra nu. Provade utan amningsnappen igår, och märkte att det gjorde betydligt mindre ont utan den än med. Misstänker att han fuskar lite när han äter med den. Men nu funkar det ju kanon utan, och det är ju skönt. Han har dock en grej för sig, och det är att ligga och fippla en stund innan han hugger in. Han låtsas ta tag om bröstet, sen släpper han, ligger och tittar, vrider på huvudet och gör sig ingen brådska alls. Så där kan han hålla på i några minuter innan han störtdyker på bröstet och börjar äta. Lustigkurre.Lägger in en bild på min mormor som vi hälsade på igår. Här sitter hon med famnen full av barnbarnsbarn. Plutt-Elliot och hans syssling Liam. Liam är dryga 4 månader gammal och sååå söt! Men vilken skillnad på storlek det var på dem. Ser ju hur kul ut som helst. Två gullungar i alla fall!

UPP I SADELN IGEN

2009-04-18, 17:09:20 / Kategori: Allmänt
Idag kände jag att det var dags att försöka ge sig på amningen igen. Men herre jisses, snacka om att smärtan har satt sig som ett frimärke i minnet på mig. Började nästan grina och må fysiskt dåligt bara vid tanken på att det kanske skulle göra lika ont igen. Samtidigt så vill jag ju så gärna att det ska fungera! Så det var bara att ignorera alla psykiska spärrar och lägga den lille glufsaren till bröstet igen. Med amningsnapp dock, ska påpekas. Hade även gett honom lite på flaska innan, så att han inte skulle vara alltför girig och ivrig. Då kör han ju bara med det där "haj-tricket" när han vrider huvudet hysteriskt fort åt höger och vänster, fram och tillbaka och letar efter mat. Ser inte klok ut...
På med nappen, fram med Elliot och vips så åt han. Jag satt och bet ihop käkarna, helt skräckslagen inför den eventuellt kommande smärtan, men det gick hur bra som helst. Kände ingenting. Så förhoppningsvis funkar det bra nu, och kanske kan vi även lägga undan amningsnappen om ett tag.

Idag ska vi premiärgrilla! Det ligger en marinerad fläskytterfilé i kylen och väntar. Till den ska vi göra en sallad och vitlöksbröd. Vattnas i munnen bara jag tänker på det!

Ska nog passa på att vila en stund nu när matvraket sover. Så kanske man orkar vara lite social ikväll, det är ju trots allt lördag.

SOL OCH MATVRAK

2009-04-17, 20:11:40 / Kategori: Allmänt
Vilken underbar dag. Full av solsken och värme. Våren är verkligen här, och det bekräftas även av att grussopningen är i full gång på gårdarna här. Det är ett säkert vårtecken! Vitsipporna har fullkomligt exploderat, och det är vitt i backarna och skogarna precis som om det låg snö där. Ska ta kort på det och visa hur härligt det ser ut.
Var ute med hela familjen och några kompisar idag och grillade korv. Kidsen lekte och vi satt i solen och bara njöt. Elliot kunde nästan ha stannat hemma, för han sov precis hela tiden. Han kan inte fått ut mycket av vår första utflykt tillsammans :) Jo det är klart, lite frisk luft och sol på kinderna, men inget anat.

Hade ju hembesök av BVC idag. Hon vägde Elliot och sedan satt vi även och pratade och fick lite allmän information. Nu vägde han 2880 gram. Barnmorskan sa att de rekommenderar en viktuppgång på 100-150 gram per vecka. Elliot hade gått upp 170 gram på fem dagar :) Mer än väl godkänt med andra ord. Å andra sidan hade det väl varit konstigt om han inte hade ökat rejält i vikt, så som han äter nu. Vi lär snart se resultat på hans små ben. Det där skinnet som är lite för stort lär snart fyllas ut.

Nu verkar han även ha lagt till med en liten rutin, och det är att kissa när blöjan är av, och i synnerhet när det är jag som byter på honom. Idag fick vi första riktiga okontrollerade strålen, rakt över hela badrummet. Som tur var befann jag mig inte mitt i skottlinjen, och klarade mig torr undan. Men det är lite som roulette, man vet aldrig när det händer eller hur :)

Dags att pumpa lite. Börjar känna mig som en mjölkko, men förhoppningsvis kan jag försöka amma igen imorgon eller på söndag.
Sen blir det soffan eller TV-tittande i sängen resten av kvällen. Kanske i sällskap med lite glass :)

Ha en skön kväll ♥

LILLEN TVÄRTOM

2009-04-16, 22:25:10 / Kategori: Allmänt
Vi har de senaste nätterna lagt märke till en sak med Elliot. Han sover så mycket hårdare på dagarna än på nätterna. Varför är det så??? Är det för att det är en massa ljud omkring honom på dagarna eller? På natten är det ju knäpptyst, får han lite ensamskräck då?
När han ligger i sin korg på dagen så verkligen stensover han. Man kan göra vad som helst, köra korgen över trösklar, spela musik, telefonen ringer osv osv. Inte en min rör han. Men på natten, då ska det sprattlas, stånkas och pustas. Nappen flyger all världens väg, och så börjar han frusta efter den som en hel gris. Fattar ingenting...

Natten som gick var ändå väldigt smidig och tacksam. Elliot åt vid ett, halv två och somnade sedan om jättesnabbt. Vid halv sex vaknade han igen, och glufsade då i sig sina 80 ml. Somnade när jag höll på att byta blöja på honom, och märkte inte ens att jag la ner honom i korgen. Jag pumpade, och inom 45 min var allt avklarat. Hur smidigt som helst. Sen sov vi allihop fram till halv tio ungefär.
De föregående nätterna har jag varit tvungen att ha honom sovande på bröstet. Han vill helst ha sitt pyttelilla huvud intryckt under min haka, med örat mot bröstkorgen. Det blir ju ingen djupsömn direkt när man har en liten sparv att hålla i. Men igår så fick jag sova helt ensam, vilket var väldigt skönt!

Idag skulle vi gå en promenad i solen till apoteket. Märkte ganska snart att man inte varit så fysiskt aktiv de senaste månaderna, för fasen vad jobbigt var att gå. Blev helt slut, och dessutom fick jag ont. Inte i såret, där känner jag fortfarande ingenting nästan. Men i bäckenet, det verkar som om foglossningen inte har släppt alls. Ve och fasa! På väg hem trodde jag att jag skulle ramla ihop, och jag gick verkligen jättesakta. Väl hemma hade jag skitont igen och kunde knappt gå och stödja på benen.
Hoppas verkligen att detta släpper med tiden, vill ju inte ha problem med det nu när man inte längre är gravid.

Om man skulle ta och krypa ner i sängen framför TV:n. Om några timmar är det väl dags att mata lillen. Och så vill jag ju inte se ut som ett ras imorgon när BVC tanten kommer.


DÅ HAR VI KOLL PÅ DET!

2009-04-16, 11:25:50 / Kategori: Allmänt
Häromdagen satt vi och åt middag, och Tindra kom in på samtalsämnet släktband. Hon frågade mig om jag blir moster till min systers bebis som föds i juli. Ja precis, svarade vi. Hon såg ut som om 10-öringen verkligen ramlat ner när hon sedan vände sig till Jocke och sa Jaha, och då blir ju du bebisens faster!
Mmm, alldeles korrekt :)

Måste säga att återhämtningen denna gången efter snittet har gått oförskämt bra! Är faktiskt lite förvånad själv. Idag, 8 dagar efter operationen så känner jag mig hur pigg som helst. Om man bortser från sömnbristen, men den hade ju kommit ändå.
Har inte haft speciellt ont alls, utan klarade mig på enbart Panodil under de två dygnen på BB. Åt även samma mängd tabletter, 2 st var sjätte timme, under det första dygnet hemma eftersom jag hade kvar från BB. Men när de var slut ville jag försöka klara mig utan i den mån det gick, och de var inga problem alls.
Nu äter jag inga smärtstillande alls, är hur rörlig som helst, och ärret ser jättefint ut. Visst, magmusklerna är obefintliga, så det är lite knixigt att ta sig upp till sittande från liggande ställning tex. Men med lite teknik så går det med. Om ungefär fem veckor får jag börja träna magmusklerna lite smått. Fram tills dess får jag försöka ta det lugnt, och inte heller bära tunga saker. Det kan vara svårt ibland i och med att jag mår så bra, jag tänker mig inte riktigt för. Jocke brukar skälla lite på mig när han tycker att jag gör för mycket :)

Imorgon får vi hembesök av BVC. Ska bli spännande att se hur mycket det lilla trollet har ökat i vikt nu. Från söndag till tisdag hade han ökat ett drygt hg. Efter det har han utvecklat ett hysteriskt ätbehov. Frågade BVC-sköterskan hur mycket i ml de ska äta ungefär. Runt 40-50 ml svarade hon. Jaha, Elliot äter runt 80-90 ml åt gången. Hmm... Vart ska detta sluta?
Men han behöver ju lägga på sig lite och bli en stadig liten grabb.

Nu ska vi sätta fart här hemma och göra oss i ordning. Ska gå en sväng i solen till apoteket och inhandla div praktiska saker man behöver till en bebis och en nybakad mamma. Sen kan det hända att vi äter en glass när vi ändå är igång.

Ha en skön vårdag allihop!

HÖNSPAPPA OCH FILBUNKSMAMMA

2009-04-15, 22:07:42 / Kategori: Allmänt
Jisses, tiden rusar iväg! Idag för en vecka sedan låg vi på BB med en n ykläckt liten sparvunge. Elliot har redan hunnit bli en vecka gammal. Känns helt sjukt.
Nu i efterhand kan jag faktiskt sakna BB lite, men när jag väl var där ville jag bara åka hem. Det är ju trots allt bäst hemma.

Det tog inte så lång tid innan vi la märke till ett "lustigt" fenomen, som inte är förvånande alls, men som ingen av oss tänkt på. Eftersom det är Jockes första barn så är han sådär hönsig som alla förstagångsföräldrar är. Kollar 10 gånger i minuten om Elliot andas osv osv. Själv faller jag in i facket som "coolare" andragångsförälder. Jag är inte alls så stirrig som jag var med Tindra, och känslan av att allt ordnar sig är ganska stark.

I Jockes värld har Elliot både det ena och det andra konstiga sjukdomssymptomet, medans i min värld så har jag ingen aning om vad han pratar om. Det blir en krock, flera gånger om dagen. Men jag antar att det är sånt som mattas ut med tiden.
Har lite problem med amningen. Har gott om mjölk, men Elliot har liksom demolerat mina tuttar. Det gjorde så sjukt ont de sista gångerna jag ammade att jag skrek rakt ut. Så kan man ju inte ha det... Nu pumpar jag ut och så får han det på flaska. Ska försöka ge boobsen en chans att läka, och sen göra ett nytt försök att amma. Funkar det fortfarande inte då så får det bli pump, flaska och lite ersättning. Men vi får hålla tummarna att det löser sig. Han har varit lite slarvig och hetsig när han äter, och ryckt och slitit. Kanske går det bättre när han växt till sig lite.


Lille underbara älsklingen en vecka gammal ♥


TACK!

2009-04-13, 16:19:17 / Kategori: Allmänt
Tack förresten, allihop! Ni som har följt mig i bloggen den senaste tiden och som gratulerat mig efter förlossningen. Ni är så gulliga, det värmer verkligen ♥

♥ LILLE ÄLSKADE ♥

2009-04-13, 15:10:43 / Kategori: Allmänt
De där timmarna som skulle gå igår försvann ganska fort. Det är bara att inse, planering är svårt så här i början av bebistiden. Man får ta det som det kommer.

Med risk för att detta blir ett mastodontinlägg så tänkte jag berätta om dagen då lille Elliot föddes.

Klockan ringde strax efter sex på morgonen den 8 april. Dags för mig att gå upp och ta ännu en dusch med de bakteriedödande svamparna, precis som jag gjort kvällen innan. Var så himla trött, antar att sömnen inte var nåt vidare den natten.
Lite före klockan sju kom vi fram till sjukhuset. Vi gick in och satte oss på angiven plats och väntade på att bli hämtade av barnmorskorna. De var sena, så klockan hann nog bli nästan 7.20 innan de dök upp. Då var det raka vägen in på ett rum där alla förberedelserna skulle påbörjas. Nya blodprover skulle tas, för att se om jag skulle sövas eller om det räckte med ryggbedövningen. Två droppnålar sattes i armarna, och även den ljuvliga katetern. Sen var det bara att ligga kvar i sängen, iklädd den snygga sjukhusskjortan och vänta.
Efter en stund rullades jag upp till operationssalen. Väl där fick jag gå in och sätta mig på operationsbordet och vänta. Narkosläkaren kom och kollade var hon skulle sätta ryggbedövningen om det nu skulle bli den. Hela tiden kollades mitt blodtryck av, eftersom det varit en aning för högt tidigare i veckan.

Tiden gick och vi blev lite försenade pga att blodproverna var sena från labbet. Men plötsligt fick de svar - allt såg bra ut. Då var det bara att tuta och köra, och det blev full fart i operationssalen.
Jag fick sätta mig med kutad rygg, så gott det gick med en stor mage i vägen. Ryggbedövningen sattes utan problem, och även om det inte gjorde riktigt så ont som jag hade föreställt mig, så var det ändå ganska obehagligt.
Så fort det var klart fick jag lägga mig ner, spändes fast med remmar och armarna rakt ut som självaste Jesus på korset. Med kyla kollades det snabbt av hur långt upp bedövningen hade tagit, och när de var nöjda var det rock ´n´roll.

Att ligga där är verkligen skräckblandad förtjusning! Man känner allt som görs, dvs tryck, beröring, men ingen smärta. Samtidigt var jag lite nervös att det hade blivit nåt fel och att jag plötsligt skulle känna när läkaren började skära i mig. Naturligtvis hände inte detta,men jag kände när han la snittet, och jag hörde även när han klippte i Gud vet vad...
Efter bara några minuter sörplar det till, och fostervattnet sugs upp. Därefter dröjer det bara nåt ögonblick innan de säger och här har vi bebisen. Sen hör vi lille Elliot fylla sina lungor med luft och avge sitt allra första skrik. Vilken känsla, det går inte att beskriva!
De lyfter upp honom till mittt ansikte så att jag får hälsa och ge det lilla blålila, kladdiga knytet en puss. Sen får Jocke följa med ut när de gör den första undersökningen. Under tiden sys jag ihop, och allt börjar närma sig sitt slut.

Efetr en stund kommer de tillbaka med lillen, och han får ligga på mitt bröst. Han är så liten! Vilket även bekräftas av hans mått - en liten grabb på 2950 gr och bara 47 cm lång. Men perfekt på alla sätt och vis ♥

När allt är färdigt inne på operation rullas jag ner på uppvaket, där jag måste ligga ensam tills bedövningen har släppt. Det var de längsta timmarna i hela mitt liv tror jag. Jocke fick ta hand om Elliot, och jag ville ju inget annat än att vara tillsammans med dem. Efter ungefär tre timmar fick jag åka tillbaka och äntligen träffa det lilla livet igen. Trött, lite omtumlad, men världens lyckligaste. Vilken ljuvlig liten varelse.

Samma kväll som jag opererades var jag uppe på benen och gick, om än i mycket makligt tempo. Men ju fortare man är på benen, desto snabbare återhämtning.
Två dagar senare kände jag att jag var redo att åka hem. Jag mådde jättebra och hade inte speciellt ont. Klarade mig på enbart Panodil som smärtlindrande. Eftersom Elliot mådde bra och barnläkaren OK:ade hemresa så fick vi åka hem på Långfredagen. Så skönt att få komma hem till sina egna saker, sin egna säng och framför allt till Tindra. Världens stoltaste storasyrra!


Sista bilden med magen. Redo för operation när som helst.


Så här läcker var darlingen inne i operationssalen


Strax före jag blev nerkörd till uppvak.


Äntligen på mammas bröst, lite svullen och röd fortfarande :)


Elliot ca 10 timmar gammal.

 


Äntligen hemfärd! Alla kläder är för stora...


Missuppfattat det där med napp eller? :)


JAG LEVER!

2009-04-12, 19:09:33 / Kategori: Allmänt
Hej allihop! Kände att jag bara var tvungen att kika in och säga hej - jag lever! Har ju inte skrivit ett enda ord sedan vi kom hem från BB. Dagarna  bara rusar iväg.
Men idag lovar jag att lägga ut bilder och skriva och berätta om hur det var på BB! Ge mig några timmar till så är jag tillbaka med utförlig information :)

1:A VÅNINGEN...

2009-04-07, 22:27:10 / Kategori: Allmänt


Nu är vi snart framme. Från och med imorgon så blir det inga fler hissbilder. Lite ledsamt faktiskt, för även om det har varit jobbigt den senaste tiden så kommer jag nog sakna bullmagen lite. Sen har jag ju ingen godkänd anledning till att vara fet längre menar jag :)

Är övertygad om att han inte hade stannat så länge där inne ändå, för det är ett våldsamt tryck neråt ibland. Jag måste flåsa som en gammal hund för att få luft. Han är nog lika redo att kika ut som vi är ivriga att få se honom nu. Vår lille sumo :)

Ska vara på Mölndal kl 7 imorgon. Måste väl upp vid 6 kanske och ta sista duschen med äckelsvampen. Skulle duscha ikväll och tvätta mig med Descutan eller vad den hette. En sån där bakteriedödande tvättsvamp som man ska skrubba hela kroppen med. Jisses säger jag bara... Den luktade inte hallon! Blev alldeles yr av spritångorna hahaha. Näsan sved också.
Spännande att se hur hungrig jag hinner bli imorgon. Har en och en halv timme på mig ikväll tills jag inte får äta mer. Sen är det bara vätska fram till 04 i natt. Så med andra ord, när jag vaknar imorgon så är det total fasta som gäller. Men jag måste ju kunna skölja munnen med lite vatten om jag blir alldeles uttorkad.
Ska försöka ta så många bilder jag kan. Jocke får tycka att jag är som en turist, han skäms lite ibland. Men man vill ju ha så många bilder som möjligt. Filmkameran ska med in i op-salen så att narkosläkaren får filma hela grejen. Särskilt om jag ska sövas.

Nej gott folk, dags att packa det sista och sen försöka sova. Känns fortfarande helt sjukt overkligt. Sista natten utan bebis...

På återseende mina vänner ♥

NYA BUD!

2009-04-07, 22:14:42 / Kategori: Allmänt
Det har ramlat in lite nya siffror angående Elliots mått. Lägger in dem också här för skojs skull, så får vi se vem som var närmast sen.

Maria
Längd 51 cm
Vikt 3761 gram

Jocke
Längd 49 cm
Vikt 3428 gram

Lena
Längd 49 cm
Vikt 3370 gram

Andreas
Längd 47.7 cm :)
Vikt 3333 gram

Linda
Längd 52 cm
Vikt 3800 gram

Jag och Linda tror på den största klumpen :)

SÅ HÄR TROR VI...

2009-04-07, 17:53:17 / Kategori: Allmänt
Jocke och jag har lekt en gissningslek. Vi har gissat på vikt och längd på den lille skrutten. Den som vinner får... Ja vad får den? Kanske slipper den byta bajsblöjorna några veckor framöver :)

Maria
Längd 51 cm
Vikt 3671 gram

Jocke
Längd
49 cm
Vikt 3428 gram

SÅ KAN DET GÅ...

2009-04-07, 11:21:26 / Kategori: Allmänt
... om man låter en 6-åring sköta sig själv. I natt runt 3.45 tiden så började Tindras nya Hello Kitty väckarklocka att ringa för fullt i hennes rum. Och inte vaknade hon själv heller, utan Jocke fick springa upp och stänga av den. Tror att det skulle kunna landa en helikopter i huvudet på Tindra mitt i natten utan att hon skulle reagera. Tur att nån kommer kunna sova sen när Elliot har kommit :)
Men hädanefter får vi nog kolla den där klockan innan vi lägger oss. Hon ville ställa den på fem så hon inte skulle missa Bolibompa. Inte så lätt när man inte kan klockan att veta att det kommer fem på morgonen före fem på kvällen :)

Sen kom hon in och väckte mig vid halv nio, och sa att det står en ambulans utanför mitt fönster. Hon trodde att de skulle hämta henne för hennes synkontroll hahaha!! Hur kul som helst. Ja det vet vi ju alla att ambulansen kommer med påslagna sirener när barn ska till ögonmottagningen.
De var i alla fall här för att hämta glada gubben som bor under oss. Kanske har hans lungor kollapsat så mycket som han röker. Man håller ju på att kvävas i trappuppgången när han har öppnat sin dörr.
Så idag är den som vill välkommen hit på träskodans och säckpipeblåsning. Lika bra att passa på nu när han inte är här och dunkar i golvet.

Vi går fortfarande runt i pyamas. Tindra ska få spela sin dagliga halvtimmes dataspel snart. Funderar på att sy gardinerna under tiden så är det gjort innan vi åker till BB. Sen ska vi köpa hem "Den magiska leksaksaffären" på TV och mumsa i oss popcorn och cola i sängen. Ikväll blir det hämtmat i någon form. Sen får man väl se om man kan somna när man lägger sig. Känner mig ganska lugn än faktiskt. Ta i trä...

MEN AJ...

2009-04-06, 22:36:52 / Kategori: Allmänt
Vad ont jag har i magen då... Tänk om den lille parveln får för sig att smita ut innan kontraktet gått ut?! Det är ju fusk! Han kanske hörde allt vi pratat om idag. Kanske försöker sig på en luring... Ska knipa ihop i natt, det kan jag lova.

Nu är det god natt ♥

2:A VÅNINGEN - SNART MARKPLAN!

2009-04-06, 21:14:08 / Kategori: Allmänt


Snart går hyreskontraktet ut för Elliot. Då är det dags att ta sitt pick och pack och flytta till nåt större ställe. I nästan nio månader har han varit inneboende i mig, nu är det dags att komma ut och hälsa på sin hyresvärd. Lille vän...
Fick se en liten snabbis av honom idag på ultraljud när läkaren skulle kolla så att huvudet låg neråt. Men det var inte så mycket jag såg, ett litet huvud och ett hjärta som dunkade på.

Läkaren blev förresten väldigt förvånad över hur fint mitt ärr är från förra gången. Hon sa det flera gånger, och jag tycker själv att det läkte fantastiskt fint. Hon frågade hur jag ville att de skulle lappa ihop mig denna gången. Man kan välja mellan sutur, klamrar eller limning. Eftersom jag limmades sist och det blev så bra så kör vi på det igen. Konstigt egentligen att man kan limma ihop ett operationssår så att det håller.

Imorgon är en riktig slappardag för mig och Tindrisen. Film och popcorn i sängen står bla på dagordningen. Vi ska inte göra många knop alls, utan bara softa och njuta av den sista tjejdagen tillsammans. Mysigt, samtidigt som det kommer kännas lite konstigt.

Vi är i alla fall först ut på onsdag med att snittas. Så om allt går som det ska och inga akutsnitt tränger sig före så har vi lille Elliot hos oss runt nio hugget ungefär. Jag är inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara, eller som jag minns att jag var förra gången. Det är klart, jag är ju sex år äldre nu, och det är inte första barnet. Men man vet ju aldrig, kanske får jag ett bryt på onsdag när jag är på plats :)

Dags att stoppa dockan i säng. Avlägger de sista rapporterna under morgondagen innan det är dagen D!

TRÅKIG SJUKHUSDAG

2009-04-06, 17:39:35 / Kategori: Allmänt
I morse kl 8 var det dags för inskrivning inför snittet. När vi kom till sjukhuset var det redan fullt med folk där som också ska snittas under morgondagen och onsdagen. Jag tror vi var åtta eller nio par som trängdes där.
Barnmorskan inledde med ett litet allmänt infomöte, och sedan var det bara att vänta och vänta och vänta... Efter en dryg timme var det dags för mina blodprov mm, och sedan väntrummet igen för att få prata med narkosläkare och kirurg.

Par efter par blev färdiga. När vi väl kom in till kirurgsamtalet så tyckte hon att mitt undertryck var för högt igen. Hon kollade flera gånger och bestämde sig sedan för att de skulle ta fler, nogrannare prover på mig, bla nya blodprov och urinodlingar. Bara att sätta sig igen...
Vi blev inkallade till narkosläkaren, och trodde att dagen närmade sig sitt slut. Men vi hann inte prata med henne mer än i ca 10 min innan hon fick ett telefonsamtal och var tvungen att rusa på ett akutsnitt. Eftersom narkosläkaren är med under hela snittet insåg vi att det skulle ta minst en timme innan hon var tillbaka för att avsluta vårt samtal. Började bli ganska less vid det här laget.

Barnmorskan kom och så fick vi följa med henne till förlossningen för att ta de nya proverna. Eftersom jag är svårstucken i armvecken, och redan var stucken i höger armveck, valde hon att sticka mig på framsidan av vänster handled istället. När det var färdigt och hon drog ut nålen så gjorde det svinont, och när jag tittade ner på handleden var den supertjock! Blev skitskraj och frågade vad som hände. Tydligen hade venen gått sönder och jag fick en blödning. Fick hålla jättehårt runt handleden för att få svullnaden att gå ner och blödningen att sluta. Nu väntar jag på ett megablåmärke där, och det gör fortfarande jätteont. Kan inte riktigt vinkla handen upp och ner.

Efter ännu mer väntan fick vi till slut träffa en annan narkosläkare. Han gick igenom allt, och jag fick ställa mina frågor. Helt plötsligt sa han att jag ser att ditt blodtryck är lite för högt. De proverna kommer vi att ta om på onsdag morgon när du kommer in. Är värdena likadana då så kan vi inte ge dig ryggbedövning, utan då får vi söva dig.

Va?! Höll på att kissa på mig när han sa det. Jag vill inte sövas... Jag har nån lätt fobi, och tror att jag aldrig ska vakna upp igen om jag sövs. Dessutom missar jag ju hela "utplockningen" av Elliot, och de allra första timmarna med honom. Får ju inte ens se honom när han kommer ut ur magen!
Nej så här ska alla tummar som finns hållas för att blodtrycket är lägre på onsdag! Å andra sidan känns det väldigt tryggt att de tar det på så stort allvar, och inte bara rycker på axlarna. Man vet ju hur vansinnigt illa det kan gå med havandeskapsförgiftning, så det är klart att det är bättre att vara på den säkra sidan.

Men det känns fortfarande ganska overkligt... Om två dagar har man en bebis att nypa i kinderna ♥

3:E VÅNINGEN

2009-04-05, 19:22:26 / Kategori: Allmänt
Glömde att ta kort från utsikten på 4:e våningen igår. Ingen katastrof, vi bjuder på en liten bild från 3:e idag istället. Utsikten är nog någorlunda den samma.


Igen, det ska bli så skönt att det är över på onsdag! Jag har så ont nu, och Elliot har verkligen inte slagit av på tempot. Tvärtom, han är helt komplett skogstokig. Så livlig där inne att det bara är rent obehagligt faktiskt. Han är liksom för stor nu för att hålla på med såna akrobatiska grejer.

Nu måste jag springa till köket. Det vankas våfflor en sista gång innan BB, och så ska vi se på Wipeout som vi brukar. Sen ska Tindra sova hos mina föräldrar i natt eftersom vi ska på inskrivningen imorgon på sjukhuset. Bloggar kanske lite mer senare.

AWARD ♥

2009-04-05, 19:11:21 / Kategori: Allmänt
En trevlig lördagsöverraskning - jag har fått två awards! Den ena kom från Carolina, och den andra från Amanda. Tusen tack tjejer, I love you ;)Då väljer jag att ge den vidare till

Johanna


Kanske snålt att ge den vidare bara till en blogg, men jag tror inte att ni andra tar illa upp. Följer Johannas blogg noggrant, eftersom även hon ska ha bebis nu i april, och vi har följts åt ett tag på en föräldrasida.

♥ ♥ ♥

2009-04-04, 20:23:38 / Kategori: Allmänt
Min lilla älskling ♥VÅR OCH FAMILJEN TVÄRTOM

2009-04-04, 19:53:02 / Kategori: Allmänt
Idag har man minsann fått rejäl försmak på sommaren! Vilket väder, helt otroligt. Det tog lite tid för oss att komma ur startgroparna i förmiddags, men varför stressa?
Jocke var först iväg med TV:n vi köpte eftersom den inte funkade som den skulle. Men den blev snabbt fixad på plats och är nu tillbaka i vårt vardagsrum.

Efter lite velande fram och tillbaka vad vi skulle hitta på i solen, så bestämde vi oss för en fika i Bertilssons stuga vid Delsjön.


Underbart god bärpaj med vaniljsås och en kopp kaffe i solen som stekte.


Utsikten från serveringen. Lite brunt och halvdassigt nu, men om några veckor är det nog grönt och fint.


Ingången till Bertilssons stuga. Hur mysigt som helst, rekommenderas verkligen!


En liten å som rann under vägen fram till stugan.
Underbart fina gångvägar.


Såna här siffror ser jag gärna på termometern hädanefter. GÖTT!


Efter fikan insåg jag att jag inte bara kunde leva på paj och vaniljsås. Så i omvänd ordning åkte vi iväg och köpte hamburgare på vårt stamställe Franks vid Åby travbana. Det gjorde inget alls att maten kom i fel ordning, allt var precis minst lika gott ändå.

När vi kom hem satte jag mig på balkongen en stund i solen, men det var faktiskt ganska varmt. Ville inte koka Elliot i magen, så jag gick in och la mig och vilade en stund i sängen istället. Nu är middagen på G, fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Bara ett glas vin som fattas...

5:E VÅNINGEN

2009-04-03, 22:05:20 / Kategori: Allmänt


Igår när jag la mig blev jag nästan lite skraj. Elliot var helt galen, och höll på och krångla där inne så jag inte fick luft. Låg och kippade som en fisk på torra land efter andan. Jocke blev alldeles rädd och frågade om vi skulle åka in till förlossningen.
Nu känns det verkligen som om jag har en kokosnöt mellan benen, både framåt och bakåt. Jag kan inte i ord säga hur glad jag är att jag inte ska gå tiden ut. Då hade jag nog blivit sängliggande de sista veckorna. Nu är det riktig ankvaggning som gäller när jag går.

Ska verkligen försöka vila och sova ut nu i helgen. Minns ju att de första två dygnen på BB förra gången bara innehöll sömn i form av dvala. Kanske är det lite lättare att slappna av nu när det är barn nr två, men man vet aldrig. Att sova på sjukhus är väl inte så där übermysigt kanske.

Hoppas på fint väder i helgen i alla fall. Kanske kan det bli ännu en kopp kaffe på balkongen i bara linne.


 
7 dagar sedan                                                         Idag

UTMANING!

2009-04-03, 12:05:23 / Kategori: Allmänt
Höll på att glömma att jag blev utmanad av Amanda igår.

Utmaningen består av att man ska svara på nedanstående utvalda frågor, och sedan utmana ytterligare fyra personer.

Fråga 1: Vilken mat äter du ofta?
Svar : Pasta, sushi, husmanskost

Fråga 2: När du är på kalas, är du den som sitter kvar eller hjälper du till att duka av?
Svar: Det beror helt på vem jag är hos och vilken typ av kalas det är.

Fråga 3: Var sitter du helst när du bloggar?
Svar: Vid vårt lilla datorbord med den stationära datorn.

Fråga 4: Köper du ofta trisslotter?
Svar: Gjorde det förr, men insåg hur minimal chansen var att vinna så nu gör jag det nästan aldrig längre.

Fråga 5: I vilken stad eller land har du haft din bästa semester?
Svar: Älskar London, och sen har jag ju varit i Turkiet x antal gånger.

Fråga 6: Vilken TV-kanal tittar du helst på?
Svar: Nu sen vi fick digitalboxen så är det TV4 fakta för hela slanten!


Jag utmanar

♥ Carolina
♥ Steffen
♥ Linda
♥ Marih

GOURMET-DOTTERN MIN

2009-04-03, 11:32:14 / Kategori: Allmänt
Igår sa jag till Tindra att vi ska ha en riktigt mamma-dotter dag på tisdag. Ev ska vi gå på bio om jag inte har för ont, och så sa jag att du kan få välja helt själv vilken mat du vill att vi ska äta. Inte hade jag väntat mig ett lyckligt leende och svaret BLODPUDDING!

VECKA 38

2009-04-02, 11:54:13 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.


Elliot
Vikt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full längd: 46 cm


Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.


Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.Snacka om uppblåst ballongmage... Laktosintolerans?? Lille killen. Så nyfiken på hur han ser ut. I och för sig så tar det väl några dagar innan den första bebissvullnaden har lagt sig och han ser lite mer normal ut. Tindra öppnade knappt ens ögonen under det första halva dygnet :) Som en liten kattunge.

Inskrivning på måndag. Tisdag är den sista "vanliga" dagen innan vi får träffa Elliot. Tindra har ju Påsklov hela nästa vecka, och på tisdag är hon hemma med mig hela dagen. Det ska verkligen bli en mamma-Tindra dag. Hon ska få styra lite vad vi ska göra, äta osv. Konstigt, men det känns lite vemodigt på nåt sätt. Självklart längtar jag till onsdag då hon blir storasyster, men det känns på samma gång som ett slags farväl på nåt sätt. Efter onsdag så är det inte längre bara hon. Det känns som att vi ska knyta ihop säcken för alltid, allra sista gången som det är bara hon och jag, som i "gamla" dagar. Skulle helst bara vilja ligga i sängen och kramas hela dagen!

14 kg plus totalt nu. Tur att det snart är över, annars vet man inte var det hade slutat. Händerna känns som två sprängfyllda vattenballonger på nätterna. Fötterna är också stora och vattniga :) Mockasiner skulle vara bekvämt, eller att få gå ut i mina fårskinnstofflor.
Nu är det verkligen bekväma kläder framför snygga som gäller!


6:E VÅNINGEN

2009-04-02, 09:59:27 / Kategori: Allmänt
Svisch... Nu är vi nere på våning 6, och börjar ana bottenplan.

Känner mig som ett hängbukssvin nu... Men Elliot tycker fortfarande det är kul att borra huvudet längre och längre ner mellan mina ben. Huvudet var helt fixerat nu sa bm idag när vi var där på det sista besöket. Rumpan åt vänster och fötterna och de små benen åt höger. Stämmer bra med hur magen brukar forma sig när han tar spjärn.

BILLIGARE ÄN ULLARED!

2009-04-02, 09:55:33 / Kategori: Allmänt
Beställde ju hem en hel del kläder till Tindra förra veckan från Linus & Lotta. Hon behövde framför allt tröjor, så jag klickade hem ett helt gäng vanliga långärmade och några hoodies. Inkl frakt så gick det hela på 440 kr, och då fick jag allt det här!

                    

Den svarta I´ll be your rock girl tröjan hade jag beställt hem även i rött och lila. Har ingen aning om hur kvaliten är på deras kläder eftersom det är första gången jag handlar från dem. Men tyckte i alla fall att det var sjukt mycket kläder för den summan. Är himla nöjd!

WIIII!!!!!

2009-04-01, 14:37:29 / Kategori: Allmänt
Det är sååå varmt ute!! Nästan sommarvärme ju. Blev helt galen när jag var ute nyss och handlade. Ska röja på balkongen nu och sätta mig där med en kopp kaffe och ett par kakor. Humlorna har vaknat, flugorna likaså, helt ljuvligt.

8:E OCH 7:E VÅNINGEN I ETT SVEP!

2009-04-01, 08:41:11 / Kategori: Allmänt
Glömde visst lägga in en bild igår från 8:e våningen, så idag susar Elliot ner två våningar på samma gång!

 

Ingen större skillnad... Kanske var en lite löjlig idé det här, magen kommer väl inte sjunka avsevärt från dag till dag. Men för min egen del kan det ändå vara kul att ha bilder så här i slutet.
1:a april, äntligen är vi inne i bebismånaden. Och än så länge gör april ett mycket gott intryck, sol, klarblå himmel och jätteskönt ute. Hoppas det håller i sig nu, hade varit mysigt med en lång, härlig vår i år.