ONT I FILÉERNA

2009-02-28, 18:02:08 / Kategori: Allmänt
Nu sitter vi och väntar på att middagen ska bli färdig. En riktigt svennig husmanskost blir det idag, nämligen kålpudding. Kanske inte världens kalaslördagsmiddag, men vad gott det ska bli! Vet inte när jag åt det sist. Har underbara minnen från min farmor som "alltid" gjorde kålpudding.
Resten av kvällen kommer sedan att spenderas framför TV:n med div onyttigheter. Det blir Melodifestivalen narutligtvis. Har stora förväntningar på Sarah Dawn Finer. Hennes låt låter som en riktig käftsmäll, och jag tror den kommer spöa skiten ur de andra bidragen. Vi har fusklyssnat lite på nätet, och ikväll var det faktiskt flera bra bidrag. De har uppenbarligen sparat det bästa till sist av någon märklig anledning.

Inget spännande har hänt idag. Var och storhandlade veckans middagar och så. På Maxi fick man prinsesstårta, gissa vem som knödde sig fram i kön. Det var Aftonbladet som bjöd på tårta i anledning av kronprinsessans förlovning. Jag skiter blankt i förlovningen, bara jag får tårta! Farligt med gravida kvinnor och gratis bakverk kan jag säga...

Imorgon får det bli en lugn dag. Jocke och Tindra ska åka och bowla på förmiddagen, och jag planerar inte ens att klä på mig innan de åker. Tänker slänga mig i sängen så fort de har åkt. Köpte en ny bok idag som jag ser fram emot att börja läsa.
Måste vila ryggen, den tål inte mycket nu för tiden. Bara av att åka och handla så fick jag svinont i ryggfiléerna. Fattar ni vilka delar av ryggen jag menar då? De två filéerna som sitter på varsin sida om ryggraden liksom. Där gör det fasligt ont nu. Inte kan man lägga sig på magen och få en rejäl ryggmassage heller, för då sprätter väl Elliot ut genom munnen på mig i en hiskelig fart...

Nu är kålpuddingen färdig! Luktar pruttkål i hela lägenheten. Mums!

ÅH SOFFAN...

2009-02-27, 14:20:40 / Kategori: Allmänt
Mina planer om att hämta Tindra i skolan, gå en sväng till 7eleven och köpa nåt mumsigt, och sedan dundra hem och slappa gick ju totalt i stöpet! När jag kom till skolan ville Tindras pojkvän följa med hem till oss. Nu sitter man här med två galningar. I och för sig så håller de sig lugna, nu tittar de på film. Om en stund ska de få spela Star wars på PS2.
Men det blir ändå inte samma sak som när man är "ensam". Då hade jag kastat mig i soffan är jag kom hem. Kan inte riktigt med det nu när vi har "gäster". Dock skulle min rygg gilla det minst lika mycket som jag...

Våren kom tillbaka idag i alla fall. De små snödropparna i rabatten utanför är så fina. Hoppas det blir en lika tidig och varm vår som förra året. Jag längtar redan tills jag kan ta fram möblerna på balkongen och sätta mig där med en kopp kaffe i lä i solen. Längtar också till fram i maj, juni då jag kan sitta där ute och Elliot kan ligga i sin korg och sova strax innanför dörren i köket. Mysigt!

Nähä, jag får väl aktivera mig på nåt sätt så att jag inte framstår som en dålig morsa...

DET VAR DEN VECKAN DET

2009-02-27, 09:08:44 / Kategori: Allmänt
Jaha... Helg igen. Tycker det är helg hela tiden. Men det är väl trevligt i och för sig, man ska inte klaga! Vi har inga stora planer inför den stundande ledigheten. Jocke har pratat om att ta en helg då bara han och Tindra ska hitta på saker tillsammans så att jag får en chans att vila i lugn och ro. De skulle ev åka och bowla bla, något som Tindrisen älskar.
Jag skulle verkligen uppskatta en heldag i sängen. Igår kväll hade jag så ont i magen att Jocke blev orolig och frågade om vi skulle åka in. Förvärkar är inte min grej, det har jag definitivt konstaterat. Obehagligt! Igår fick jag dessutom jävligt ont i ryggen, så jag blev nästan lite skraj att det var nåt fuffens på gång. Tog en Alvedon och i natt har jag inte känt nåt som tur är.

Åh! På onsdag har darlingen en jobbintervju förresten! Han snackade med en gubbe/kille igår, och det lät riktigt lovande. Ska hålla tummarna för att det går vägen på onsdag när de träffas. Det hade varit en sån sjuk lättnad att slippa oroa sig över detta mer. Dessutom så ligger tydligen den firman högt i toppen när det gäller löner. Ännu bättre!
Har kommit fram en hel del mindre charmiga saker när det gäller hans gamla jobb. Inget jag tänker ta upp här, men det har visat sig att saker inte har skötts snyggt på många olika områden. Lika bra att det gick som det gick kanske...

Igår när jag och Tindrisen åkte bussen in till stan för att bada så höll vi på att krocka med en bil. Och det var så nära att jag fattar fortfarande inte riktigt hur det gick att undvika.
Bussen kom i ganska hög hastighet i en lång nedförsbacke, och plötsligt svängde det ut en bil från en mindre väg. Jag skojar inte om jag säger att bussen låg helt in i röven på bilen, det kan max ha varit en meter mellan dem. Busschauffören trampade så hårt i livet han kunde på bromsen, och som tur var så gick det bra. Men det var riktigt obehagligt ändå, och jag hann tänka en massa otrevliga tankar. Tindra blev jätterädd och började nästan gråta, och resten av resan satt hon och höll sig stenhårt i min arm.

Nu ska jag slänga ihop en kaka till ikväll. Frozen cheesecake blir det - hur gött som helst!


VECKA 33

2009-02-26, 17:42:26 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Elliot
Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm


Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig.
När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner.
Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.






  

Jaha, det här är Elliot nu för tiden. Inte mycket att se på än så länge.
Har den senaste vecka känt av sammandragningar och förvärkar mer och mer. Hade ju inget alls sånt här med Tindra, så jag vet inte riktigt hur det "ska" kännas, eller hur ont de ska göra innan man ska kolla upp det. Ska i alla fall lägga in telefonnumret till förlossningen på mobilen, om utifall att. Tänkte även ta fram sakerna som ska ner i BB-väskan. Bara för att vara på den säkra sidan.

Idag gjorde jag ett tafatt försök att bädda lite i vagnen, men gav upp efter en stund. Får väl vänta och se hur det blir när det ligger en bebis där i. Nu när den är tom kan man ju knö ner hur många filtar och sånt som helst.

Sover fortfarande kass, så nu är det snarare regel än undantag att jag sover på dagen.

Vi längtar efter dig lille gubben. Vi ses om 41 dagar! ♥
  

HÖST IGEN?

2009-02-26, 10:17:49 / Kategori: Allmänt

När man tittar ut genom fönstret så kan man tro att vi under natten har spolats tillbaka till oktober. Det blåser, regnar och ser allmänt otrevligt ut. Vad hände med de där vårkänslorna man anade häromdagen? Som bortblåsta.

Har precis ätit frukost. Två ostmackor utan ost, samma fenomen som med äggmackorna tidigare i veckan. La på en massa ost men efter första tuggan så var det inte alls gott med ost, så den åkte av. Jag är lite trött på den här avsmaken man har för viss mat nu. Skulle vara skönt att kunna äta allt som vanligt igen, utan att få kväljningar.

Idag ska jag och Tindra åka och bada. Helst skulle jag vilja stanna hemma och slippa gå ut i det här skitvädret, men jag har ju lovat henne. Det lär bli ett himla holabalo om jag ändrar mig. Plus att vi får passa på nu medan vi kan hitta på sånt här på tu man hand. Snart är jag ju enbart en mjölkmaskin åt lillebror.

Ska tvätta lite nu och kanske dammsuga. Det har varit Jockes uppdrag de tre senaste dagarna, men det ser vi  ju alla hur bra det har gått. Att det ska en kvinna till att ta tag i all världens problem.

SOFFAN OCH GODIS

2009-02-25, 14:11:50 / Kategori: Allmänt
Nu har jag kommit hem från jobbet, och som vanligt är jag helt slut. Har inte riktigt så ont i ryggen/bäckenet som jag brukar, men det det gör ont. Behöver lägga mig raklång och sträcka ut ryggen, detta i sällskap med min lilla godispåse som jag köpte med mig hem på hemvägen.
I morse när jag sträckte på mig så fick jag sendrag som fasen i höger vad. Detta gjorde att jag spände mig i hela kroppen, och då fick jag kramp även inne i höger höft. Där som jag alltid har så himla ont. Jisses... Vilket undebart mjukt sätt att vakna på.

Här kommer det några bilder på gårdagens resultat av syslöjd hemma.






Påslakan och örngott som blev jättefint om jag får säga det själv...





Fleecefilten till babykorgen.



Och så en bild på gårdagens chokladsubstitut. Har man ingen chokladkaka hemma och är alltför lat för att gå och köpa sig en så duger det utmärkt att äta Nutella med sked!


Nu ska jag ta godispåsen och lägga mig i soffan!
Hej så länge ♥


SYSYSYSYSYSY

2009-02-24, 18:27:12 / Kategori: Allmänt
Nu går fan på torra land! Och då menar jag inte att Victoria ska gifta sig 2010, vilket intresserar mig mitt i.... Nej jag menar att jag äntligen fick fram symaskinen och alla mina tyger. Detta hände efter att jag hade somnat i badkaret och legat där i typ en timme och sovit. När jag vaknade var vattnet inte alls sådär skönt och skållhett, utan det kändes mer som om jag låg och guppade i nån äcklig, kall damm.

Sen drog jag fram min gamla oranga Huskvarnamaskin. Började med att sy två fleecefiltar, och sedan gav jag mig på tyget som skulle bli sängkläder till spjälsängen. Eftersom detta i början bara var tänkt till skötbordsdynan, så var det bannemej på håret att det räckte till ett påslakan och ett örngott.
Men! All världens syslöjdsfröknar hade gråtit blod om de hade sett mina tekniker och metoder. Jag orkar tex inte nåla tyget innan jag börjar sy, och helst vill jag slippa att sicksacka kanterna först också. Detta insåg jag dock att jag inte skulle kunna komma undan.
Till slut blev det i alla fall riktigt bra, och jag ska bara tvätta dem en snabbis innan det kan bäddas med dem. Jag bäddade ju sängen för nån vecka sedan, men jag vill nog lägga i de här nya nu när de blev så fina. Ska ta bilder på sängen sen igen när det är ombäddat.

ÄGGMACKA UTAN ÄGG

2009-02-24, 11:18:30 / Kategori: Allmänt
Tog tag i köksfönstrena nu, för solen försvann ju ändå. Så länge hade man glädje av den... Nu är det skinande blanka rutor i köket också.
När jag var färdig kände jag att jag var hungrig och kokade därför två ägg som jag skulle ha på mackan med kaviar. En stor kopp te till detta. Men när jag tog första tuggan på äggmackan så var det inte alls gott med ägg, så dem pillade jag bort. Nu ligger de här i en hög på tallriken till ingen nytta. Inte mycket till äggmacka det där.

Funderar på om jag ska dra fram den där symaskinen idag. Det har ju varit så mycket snack om den fram och tillbaka. Tänkte även ta ett skumbad... Ska nog göra det först, så kan jag ligga där och slappa och samla nya krafter.

Fan, idag är det ju Fettisdagen. Jobbigt läge att jag inte längre är sugen på semlor då. Jag åt nog för många då för några veckor sedan. Men man kunde ju kanske köpa nån annan god bulle eller kaka. Eller baka... Jisses, ska jag hinna med allt det här så får jag sätta fart!

SUCK...

2009-02-24, 10:20:23 / Kategori: Allmänt


Man blir alldeles varm i hjärtat av de här små strumporna...

SOPOR ELLER LIK?

2009-02-24, 09:05:28 / Kategori: Allmänt
Förresten så luktade det död huggorm i trappuppgången när vi kom ut i morse. Var det bara någon granne som hade haft riktigt dåliga sopor med sig ut, eller är det gubben under som har dött? Har inte sett honom på ett tag...

SER LJUSET I TUNNELN

2009-02-24, 09:04:00 / Kategori: Allmänt
Vilken skillnad det är på morgnarna nu, det är ju faktiskt dagsljus när jag följer Tindrisen till skolan. Idag hann tom solen nästan titta fram, och nu skiner den för fulla muggar. Det kändes dessutom lite varmare i luften också, trots att det var några minusgrader ute. I rabatten utanför vårt hus såg jag små försiktiga snödroppar som börjar vakna till liv. Det kanske blir vår snart trots allt. Ibland känns det ju vansinnigt långt borta...
Den enda nackdelen jag kan komma på när solen skiner är att jag grämer ihjäl mig att jag inte kan gå ut och ta en riktigt lång promenad. Kan och kan... Jag kan ju halta iväg i sengångartempo, men det finns en överhängande risk att jag fastnar nånstans på vägen och har så ont att jag inte kan ta mig tillbaka. Dessutom ska jag ju jobba imorgon, så jag ska nog bara hålla mig i skinnet idag.

Tvättade lite bebiskläder igår. Allt är så smått, ändå är det så stort när man får på kläderna på pyret. Om det inte bor en blåvalsunge i min mage vill säga. Jag hoppas mer på en liten knubbsäl.
43 dagar kvar bara... Det är både mycket och lite på samma gång. Nu känner jag mig åtminstone inte så stressad över allt jag måste hinna, eftersom jag har betat av det mesta. Inga större projekt kvar.
Det som stressar nu är ju fortfarande Jockes jobbsituation. Inget nytt på den fronten, och dagarna bara rinner iväg. De där två månaderna som han får vanlig lön försvinner snart. Vill inte ens fantisera om hur det blir sen. Jag vill ju verkligen inte att han ska behöva jobba i Stockholm när Elliot är född. Det vore rena mardrömmen...

SKINANDE RENT

2009-02-23, 14:08:56 / Kategori: Allmänt
Nu har jag putsat några fönster här hemma. Inte alla, det orkar jag inte på en gång, så jag betar av några om dagen tänkte jag. Det är kul att se hur rent det blir när man har gjort det. Inte lika kul om ett par veckor när de återigen är alldeles gringliga. Men det stillar i alla fall mitt städsinne en stund. Om några veckor är jag dessutom alldeles för fet för att orka bry mig.
Nu tänkte jag dra igång maten och sen är det dags att hämta Tindris i skolan. Idag ska jag göra timjankyckling med fransk senap. Låter hur gott som helst.

MENINGSLÖST

2009-02-23, 12:54:43 / Kategori: Allmänt
Nu har jag precis sovit i 2.5 tim. Blev jag piggare då? Nähä inte, snarare tvärtom. Fick verkligen tvinga mig upp ur sängen när jag såg vad klockan var. Nu har jag käkat ett par mackor och det börjar väl dra ihop sig någon vettig hushållssyssla idag. Ska torka av några speglar och glasrutor i alla fall.

På onsdag ska jag jobba några timmar. Tackade ja för längesen, så jag kan inte med att ångra mig nu. Men vad jobbigt det är när man har ångest redan idag för att man ska dit. Ja ja, skyll mig själv!

HELGEN SOM VAR

2009-02-23, 09:01:28 / Kategori: Allmänt
Har haft en bra helg. Ganska lugn, inga stora äventyr. I fredags blev det pizza och Let´s dance med darlingen. En lugn och mysig hemmakväll. Lördagen innehöll veckans storhandling, och så var vi och hämtade den fantastiskt roliga babyboxen från Babyproffsen.




Är helnöjd med den, och så fick man med ett gäng blöjor, napp, våtservetter mm. Sånt som går åt med andra ord.

Lördagkväll bjöd vi över mina föräldrar på tacos och så kollade vi på Melodifestivalen tillsammans. Blev väl inte direkt tagen med storm av denna omgångens bidrag heller, men det var dock bättre än jag förväntat mig. Sämre hade ju i och för sig varit svårt!

Söndagmorgon fick vi ställa klockan eftersom vi skulle på dop i Falkenberg kl 10. Min kusins lille son Liam skulle döpas. Han är så tjock och söt nu så man ville bara bita honom i alla hakor och de små runda kinderna.
Vi fick så himla god mat, och jag åt så mycket så det kan knappt ha varit någon plats över till Elliot i magen. Varmrökt lax med kall sås och potatis, och till efterrätt blev det sån där ljuvligt god hemmalagad frozen cheesecake. Var jag inte tjock innan så blev jag det då i alla fall!
Och inte nog med det, när vi kom hem så blev vi bortbjudna till Tindras pappa på äpplepaj. Och äpplepaj kan man inte tacka nej till, det vore ju ren och skär idioti.

Idag ska jag bara vila. Fick såna hysteriska sammandragningar hela kvällen igår, vissa av dem gjorde lite ont faktiskt. Mår dessutom jättekonstigt, lite illamående samtidigt som kroppen känns helt mör. Fick i alla fall sova hyfsat i natt, då jag tvingade Jocke att sova i Tindras säng och så fick hon sova hos mig. Hon snarkar inte riktigt lika högt som han gör. Får se om jag kan upprepa den överenskommelsen i alla fall en natt till.
Tindra har aldrig varit ett sånt barn som vill sova hos oss. Inte ens när hon var liten och var sjuk, hon ville fortfarande sova i sen egen säng. Så de gånger som hon tex hade riktigt hög feber och så fick man tvinga henne att sova hos oss så att man hade lite koll på henne. Konstigt, men skönt naturligtvis. Nu ska ni se på katten att Elliot blir raka motsatsen... Ta i trä!!!

SÖMNLÖS SAMBO

2009-02-21, 12:02:36 / Kategori: Allmänt
Idag är det lördag och då ska man sova så länge man bara kan. Särskilt när Tindra inte är hemma, då får man ju verkligen passa på.
Men istället för en 6-åring som sprätter upp så har man en sambo på 31 som slår upp sina blå klockan åtta och går upp och börjar stöka. När han dessutom har väntat tillräckligt länge enligt hans egna tycke, då "smyger" han in till mig för att se om jag sover. Eftersom jag sover så lätt så väcker han ju mig. Galenpanna! Ska du sova länge till frågar han då. Nää, uppenbarligen inte.

Idag ska vi iväg och storhandla mat för nästa vecka. Ska även försöka lura med mig Jocke till Babyproffsen så att vi kan hämta det där startpaketet. Är nyfiken på den där blöjspannen, hoppas den är bra!

Får väl börja klä på mig så att vi kommer iväg sen. Hej så länge!


♥ 46 dagar kvar till bebis! ♥

PRESENT TILL BABYDADDY OCH MIG

2009-02-20, 11:07:10 / Kategori: Allmänt
Jag måste ju verkligen försöka tygla mina shoppingbegär nu när vi liksom sitter lite i skiten med jobb och pengar. Tur att det mesta är köpt i bebisväg i alla fall. Tänk om vi hade lyssnat på alla kloka råd och väntat tills nu med att börja handla. Då hade jag fått dra runt Elliot i en brun pappkartong som jag hade klistrat fast låtsashjul på.

Beställde i alla fall en liten gemensam present till mig och darlingen nyss från CdOn. En mamma-pappabok som man ska fylla i från varsitt håll. Den blir kul att ha som minne om några år, särskilt eftersom detta är Jockes första barn. Tråkigt att jag inte har en sån från när jag väntade Tindra, men men...





Nu är jag nyduschad och redo att ta tag i dagens plikter. Det är jag och Askungen...
Numera när man borstar tänderna ser det ut som om man har gått minst tio ronder mot Mike Tyson. Blodet forsar ur käften på mig, och handfatet färgas klatschigt rosa av blodblandat tandkrämsskum. Ännu en härlig bonus man har som gravid!

KRIGSZON

2009-02-20, 09:27:46 / Kategori: Allmänt
Idag kommer det bli en jobbig dag, det känner jag på mig. Efter ännu en toalettstafett så väcktes jag brutalt runt femtiden av att tredje världskriget bröt ut. Ja man kunde fan inte tro nåt annat, världens oväsen och liv utanför på gården.
Insåg efter en stund att det inte var tyskarna, utan bara plogbilarna som hade fått rascha och plogade snö för glatta livet. Jisses tänkte jag, det måste ha toksnöat under natten, så som de kör fram och tillbaka som om det gällde livet. Men när jag vaknade och tittade ut så var det väl en 3 cm på marken kanske. Är det verkligen nån idé att väcke ett helt bostadsområde för det lilla snötäcket?! Nej kom tillbaka när vi snackar en halvmeter!

Idag är Tindris hemma från skolan. Hon är slemmig och rosslig i halsen, så jag tyckte det var bättre att hon fick en dag inomhus i värmen. Svårt att ta det lugnt när hon är i skolan, då blir hon ju så uppjagad av alla kompisar. Bättre att stanna hemma och sitta under en filt och dricka te med mig. Ska nog göra lite pannkakor till lunch också.

Ser nu att det har börjat snöa ymnigt igen. Kanske kommer tyskarna tillbaka... Ingen idé med andra ord att försöka vila middag.



Nya väckarklockan...

PEST ELLER KOLERA?

2009-02-19, 20:15:26 / Kategori: Allmänt
Just nu känns det som att jag ofta måste välja mellan bajs eller spya... Alltså inte bokstavligt talat, utan det är en jämförelse. När jag sitter eller står upp så trycker Elliot på utav bara fasen upp emot mina revben och snett utåt. När jag trycker där så känner jag att det är stenhårt av antingen små fötter eller knän. På andra sidan är det mjukt, så där verkar det finnas gott om plats. Ibland trycker han på så hårt att jag tappar andan. Obehagligt är det i alla fall.
Lösningen på detta problem är att jag kan lägga mig, i soffan eller i sängen. Det är skönare för magen, och lungorna får lite mer utrymme. Men efter ett tag får jag ju så jäkla ont i bäckenet.

Vilket gnäll. Men även nu i skrivande stund så trycker lillen på för allt i världen han orkar. Vad fasen är det han vill egentligen?! Give me a break!!

VECKA 32

2009-02-19, 14:28:29 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Bebisen
Vikt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full längd: 37 cm

Nu fungerar barnets fem sinnen
och han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95 % av tiden - men under de vakna perioderna tränar det på att öppna och stänga sina ögon.

Nu tränar barnet aktivt på att svälja och kissar cirka en halv liter om dagen. Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det svalda fostervattnet lagras som mekonium, babyns första avföring, som kommer ut under de första timmarna efter födseln.
Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga.

Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken.



  

Lille Elliot måste vara en ivrig och ambitiös lite pojke som kör andningsövningar dagarna långa. Den där hickan känner jag av ofta. Å andra sidan är det väl bara bra att han övar sig på att andas så att han kan det när han kommer ut.


Så här ser det tydligen ut där inne nu. Stackaren, det är inte mycket plats kvar längre. De där små fötterna som pekar uppåt mot revbenen känns obehagligt bekanta. De får jag ofta känna av. Men man får väl ha lite förståelse, jag skulle nog själv tycka att det vore ganska knöckligt att ligga så där redan nu och ändå ha 7 veckor kvar. Under dessa sju veckor ska han dessutom bli ännu rundare och med det så minskar ju platsen ännu mer.




Lille killen... Ligger ju och sparkar sig själv i ansiktet, hur skönt kan det vara?!

Nu för tiden mår jag illla ganska ofta. Läste att det beror på att trycket på pulsådern är stort nu, och det kan orsaka illamående både hos mig och Elliot. Undrar verkligen om han mår illa där inne??
Min högra höftled tar nästan kål på mig under nätterna. Råkar jag hamna i "fel" läge så får jag nästan som kramp inne i höften. Den smärtan går inte att beskriva! Den kan dessutom komma vare sig jag ligger på höger eller vänster sida. Samma sak när jag ska upp ur sängen, eller från liggläge överhuvudtaget. Då måste jag stå upp i ca 30 sekunder innan jag kan ta några steg. Går jag på en gång så gör det så förbannat ont från skinkan ner i låret, och benen bär helt enkelt inte. Har man bara tålamod till detta mitt i natten så kommer man sig till toaletten till slut efter mycket om och men...

♥ 48 dagar kvar! ♥






MEN ÅHHH, TUSEN TACK!!

2009-02-19, 10:45:01 / Kategori: Allmänt
Den där Carolina är allt en pingla! Nu har jag fått en award från henne. Tack så hemskt mycket, det värmer verkligen!





Reglerna för Awarden är enkla:


1. Ladda upp Awarden på Er egen blogg.


2. Länka till den som Du har fick den ifrån.


3. Länka till 5 personer som Du vill ge denna Award till.


4. Lämna en kommentar i deras bloggar.


Jag följer ju inte så himla många bloggar. Men jag lyckades i alla fall plocka ut fem stycken för denna gången!


Laura

Linda

Marih

Steffen

Lena


SKULLE INTE JAG SY... ELLER...?

2009-02-18, 13:41:20 / Kategori: Allmänt
Ni kan ju gissa hur mycket jag har sytt eftersom jag nu gör inlägg nr 327 idag. Jag hittar liksom en massa bra andra saker som jag kan göra istället för att ta fram symaskinen. Usch, det blir inget syande idag, är inte alls sugen. Måste ju ta alla mått och så på sängkläderna också så jag vet hur stort allt är. Det orkar jag helt enkelt inte. Känner mig helt orkeslös idag och funderar faktiskt på att bara lägga mig i soffan nu. Bara jag inte håller på att bli sjuk...

Måste äta nån lunch också, sen blir det soffan känner jag. Allt för att slippa sy hahahaha!!



SKUMBAD OCH DRÖMMER MIG BORT

2009-02-18, 12:37:02 / Kategori: Allmänt
Nyss uppkommen ur ett gigantiskt skumbad. Det är så jäkla skönt! Har helt fått dille på att bada nu för tiden, det är väldigt avslappnande. Helst ska badkaret svämma över av skum också.


  


Här i låg jag och lyssnade på en svinbra jazzplatta som jag funderar på att ta med till op-salen i april. Det är så himla skön, soft musik. Jag skulle själv uppskatta att födas till sån schysst musik. Nu vet vi ju i och för sig inte om Elliot tar efter sin pappa och blir hårdrockare. Ta i trä!!



Denna cd:n rekommenderas varmt om man gillar lite skön cocktailjazz!

Nu ska jag nog dra fram symaskinen och börja sy på alla grejer till Elliot. Ska ju sy sängkläder till spjälisen två set, plus en del småsaker till vagnen när vi ska bädda i den. Lika bra att sätta igång!
Har de senaste dagarna fått för mig att jag måste packa BB-väskan. Är det nåt undermedvetet tro? Inte för att jag har några tecken på att killen vill kika ut redan nu, men det har bara varit en känsla som legat i bakhuvudet... Kan ju i alla fall skriva en lista på vad som ska med i väskan.





DYSTERT LÄGE

2009-02-18, 11:02:18 / Kategori: Allmänt
Idag ska Jocke och hans arbetskompisar till facket och Arbetsförmedlingen för att ha möte om den närmaste framtiden. Igår när han kom hem släppte han bomben att det kan dröja minst tre veckor till de får några pengar. Inte riktigt vad man hade räknat med, i och med att det är lön nästa vecka. Ska våra pengar räcka en hel månad till?? Skrattretande...
Usch, vilken jävla sits vi har hamnat i. Även om man vill tänka positivt så maler detta i bakhuvudet hela tiden. Jag som är kontrollfreak måste ju vet att vi har koll på läget framöver, vilket vi inte alls har nu. Vi vet ingenting, allt kan barka käpprätt åt h-vete. Muntert...

Nej nu ska jag inte sitta här och förvandla detta till en dyster deppblogg. Tråkigt för er som läser...

Natten har varit som en enda lång toalettstafett. Jag brukar klara mig med ett toabesök under natten, men i natt var det snarare ett i timmen. Jobbigt, men bara att vänja sig antar jag. Om några månader är det amningsstafett istället.
Så fort jag har varit i upprätt läge verkar Elliot tro att det är dags att vakna, för när jag lägger mig igen så är han inte alls med på noterna på en lång, lång stund. Inte lätt lille killen, hur ska han veta vad som är upp, ner, natt eller dag??

Såg någon den bisarra dokumentären igår på kanal 5? Kvinnor som födde barn hemma utan minsta hjälp av sjukvården, dvs ingen barnmorska som närvarade eller nåt i den vägen. Jag kan inte i ord uttrycka hur vansinnigt idiotiskt och ansvarslöst det är. Flera av dem ville föda hemma pga dåliga erfarenheter av tidigare förlossningar på sjukhus. Ja det är klart att den enda lösningen då är att föda ensam hemma i en liten barnbassäng, med familjen som tittar på och assisterar.
Det låter hemskt och kallt att säga, men jag önskade nästan att det skulle tillstöta komplikationer. Visst, folk föder barn på potatisåkrar eller risfält runt om i världen, och förr var det alltid så. Men så dör också både barn och mammor pga komplikationer och brist på kunskap. Varför vill man ens riskera det idag år 2009?!
Nej tack, det där är inget för mig!

Nu ska jag tappa upp ett varmt bad och sätta på musik på hög volym och bara ligga och slappa.

HAR DEN ÄRAN!!!

2009-02-18, 10:43:49 / Kategori: Allmänt
Idag vill jag utbringa en skål och utbrista i ett stort

♥ ♥ ♥ GRATTIS PÅ 65-ÅRSDAGEN PAPPA! ♥ ♥ ♥



Ikväll ska vi fira världens bästa pappa på hans stora dag.

Puss & Kram på dig lilla pappsen!





NEDRÄKNING!

2009-02-17, 14:00:37 / Kategori: Allmänt

... dagar kvar till bebis!

TILL ELLIOT

2009-02-17, 09:40:21 / Kategori: Allmänt
I brist på sysselsättning igår kväll sydde jag ett litet hjärta till Elliot som jag har satt uppe på hans kudde i spjälsängen.


E:et blev kanske inte så lyckat, men det får duga. Kan sy fler roliga figurer som jag kan lägga i hans säng.

Vad skönt det är att det är ljust nu på morgonen när man ska följa Tindra till skolan. För någon vecka sedan var det ju fortfarande mörkt och jävligt. Nu är det ljust, och man blir lite piggare. Idag tog det däremot emot att gå ut när jag såg hela minus 11.5 på termometern. Benen var som två isblock när jag kom hem.

När Tindra var mindre och fortfarande satt i vagnen så frös hon alltid om ögonen när det var kallt. Så på vintern fick vi lägga en filt rakt över ansiktet på henne, annars började hon grina. Sen låg hon där under, nöjd och varm om sina ögon.. Hahaha, barn alltså...

DEJA VU...

2009-02-17, 08:47:34 / Kategori: Allmänt
Jaha, då sitter man här idag, i samma sits som för sex år sedan. Ett barn på väg och sambon har blivit arbetslös. Precis samma sak som hände när jag väntade Tindra. Hur stora är oddsen?! Jag kan i alla fall konstatera att jag är en jävel på att tajma in barn dåligt alltså!
Jocke kom alltså hem igår eftermiddag efter ett möte med jobbet. De har gått i konkurs, så alla gubbar får gå. De har några småjobb kvar som ska avslutas, men sen är det over and out. Och med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut nu för tiden så känns ju allt ganska mörkt och dystert. Fan, det kunde verkligen inte ha kommit mer olägligt!
Lider med hans chef också, måste vara riktigt jobbigt att se sitt företag stupa efter 20 år. Vi visste ju att det gick lite dåligt för tillfället, men man hoppades ändå på att det skulle vända.

Så nu får vi se vad framtiden bringar. Blir det riktigt jävla illa så får väl Jocke börja jobba i Stockholm igen och pendla. Mardrömsscenariot med en liten här hemma, men vad fasen ska man göra?? Hade hoppats slippa uppleva den här stressen och oron igen, men nu är man tillbaka. Och inget kan man göra...

Så, har ni några jobb att tipsa om så tveka inte! Tänk på oss!

NU I RO SLUMRA IN...

2009-02-16, 14:41:56 / Kategori: Allmänt
Nu har jag bäddat spjälis! Tom det var jobbigt, för först skulle Elliot (kan lika gärna börja kalla honom för det offentligt nu) göra tappra försök att sträcka ut sin fulla längd inne i min mage. Inte så lyckat tyckte jag nog, det var mycket obehagligt. Det spände som fasen både uppåt och neråt i magen, som om huden skulle spricka. Sen kom sammandragningarna och magen blev stenhård. Det är heller inte så skönt, så det tog sin modiga tid att bädda färdigt. Men till slut var jag klar, och det blev så mysigt så.


       



Här ska lille killen sova.






GOD MORGON. IGEN...

2009-02-16, 13:26:22 / Kategori: Allmänt
Sådär, nu har jag sovit ett par timmar. Känner mig lite mer som en människa, men skulle nog ändå kunna sova ännu mer. Men nu kändes det som att det var dags att gå upp och äta om inte annat. Kanske även göra nån nytta här hemma. Å andra sidan fastnade jag  ju här nu, så vi får väl se hur det blir med det...
Det blev i alla fall aningen bättre i rygg och bäcken. När jag hade lämnat Tindra i skolan imorse var det knappt att jag kunde ta mig hem. Det gick verkligen inte undan kan jag lova!

Imorgon tänkte jag börja nedräkningen här på bloggen. Då får ni hänga med!

TUPPEN, SLÄNG DIG I VÄGGEN

2009-02-16, 08:43:41 / Kategori: Allmänt
Jaha, ännu en morgon då man vaknar vid fem och inte kan somna om. Halv sex ringer Jockes klocka, och medans han gör sig redo för jobbet kan jag definitivt inte sova. Även om jag har en hel timme på mig sen innan vi ska upp så verkar jag få någon slags psykisk blockering och kan under inga omständigheter somna om. Vid enstaka tillfällen har det hänt att jag somnat om en kvart innan min klocka ringer. Stor idé...

Natten har varit rena tortyren. Fy f*n vad ont jag har haft. Det spelar ingen roll hur jag ligger, efter tio minuter gör det så ont att jag inte står ut. Då kommer nästa utmaning, att vända sig utan att skrika högt.
Att jag dessutom måste börja krafsa efter mina öronproppar i tid och otid gör ju inte saken bättre. Varför måste Jocke utveckla grav snarkning nu när jag verkligen behöver sova?! Att försöka putta på honom för att få honom att ändra sovställning är likvärt med att ensam försöka rädda en strandad blåval. Han är totalt avdäckad, inget i världen kan få liv i honom. När man knör på honom så är det som en stor degklump som liksom bara rinner tillbaka...

Idag blir det inga stora aktiviteter. Ska bädda spjälsängen kanske och tvätta nån maskin. Sen blir det vila. Ska nog ta det i omvänd ordning nu när jag tänker efter...

SÖNDAG IGEN

2009-02-15, 12:17:05 / Kategori: Allmänt
Då var denna veckan slut, hej vad det går! Man hinner inte med. Det har varit en skön sportlovsvecka, även om vi inte har gjort så supermycket. Imorgon är det tillbaka till gamla banor igen, upp och stressa iväg lilla Tindra till skolan. Väcka henne trots att man bara vill låta henne sova längre. Ja ja, om sju veckor är det ju Påsklov. Det går ganska fort. Och nu tycker jag man börjar få lite vårkänslor också. Solen har ju varit framme i stort sett hela helgen.

Igår hade vi en trevlig dag som inleddes med bad på Åby simhall med Tindra, syrran och hennes karl. Tindra är som en fisk och skulle nog helst simma omkring tills hon fick klorförgiftning. Hon åkte även vattenrutschkana, både den lilla och den stora som egentligen var för barn från 7 år. Man hörde henne genom hela banan, ett gällt skrik som utlöstes i ett förtjust skratt när hon väl var nere.
Efter badet åkte vi och köpte med oss asgoda mackor, och sen åkte vi hem till mamma och pappa allihop och fikade.

På kvällen var vi bortbjudna till en kompis på tacos och Melodifestival. Det var jättetrevligt, och barnen lekte jättebra ihop. Själva Melodifestivalen kunde man ju än en gång varit utan, sicken skit! Alla de här jävla omröstningarna, det blir ju för löjligt alltså. Plus att Petra Mede inte alls är lustig på något sätt, snarare pinsam och tillgjord.
Tindra fick en smärre livskris när Amy Diamond inte gick vidare... Tänk vad det ska lite till för att stjälpa en 6-årings lycka!

Idag ska jag jobba några timmar. Börjar kl 16 och så stänger jag 19, så det är inte så länge. Hoppas det blir hyfsat lugnt så att jag kan äta min egen sushi i lugn och ro. Har även fått ett arbetspass den 25 feb, och det får nog vara det sista. Sen är det ju trots allt bara knappt 6 veckor kvar tills lille knodden kommer. Tänker minsann inte stå och knåda sushi till dagen D.

Nu ska vi göra våfflor och bjuda över mina föräldrar på våffelkalas med sylt och grädde. MUMS! Ha en fortsatt skön söndag allihop!



SKYLL MIG SJÄLV...

2009-02-15, 00:16:43 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag gå och lägga mig med en vild cola-påverkad bebis i magen. Har blivit några glas för mycket ikväll, och det märks på lillkillen. Han dansar rumba nu. Får väl ligga och läsa och se om han tröttnar snart.
I morse väckte vi honom med Jockes alarmsignal på mobilen. Han vaknade inte när jag vaknade, så vi gjorde ett experiment. Eftersom han alltid vaknar när Jockes klocka ringer så provade vi det idag också. Vi lät den ringa några omgångar och sedan väntade vi en stund. Jo men visst, plötsligt så vaknade även minstingen i familjen. Lite bök och stök och stretch och tänj, sen var han redo för denna dagen.

Ska blogga mer i morgon, har ju varit lite dålig med det i helgen. Uppdatering lovas under morgondagen.

Sov så gott ♥




TVI TVI TVI

2009-02-13, 12:29:47 / Kategori: Allmänt
Kom just på att det är fredag den 13:e idag... Inte för att jag är skrockfull, men jag tycker ändå att fredag den 13:e är ett sånt illa klingande namn. Det låter elakt liksom. Hoppas inte denna dag har något utöver det vanliga att erbjuda, om det inte är av det positiva slaget vill säga.



Har ingen aning om vad det är med lillskiten i magen idag. Han har varit totalt galen hela förmiddagen och uppför sig inte alls passande. Vad har han att vara missnöjd över?? Kanske lite dåligt med plats i hans lägenhet nu, men ändå. Mat får han gratis, varmt och skönt är det och inga räkningar att betala. Jag hade i alla fall visat lite uppskattning...
Ska ta en kopp te nu, kanske även hämta boken och lägga mig i soffan och hoppas att terroristen snart är utmattad.




MAMMA-DOTTER BRUNCH

2009-02-13, 10:51:18 / Kategori: Allmänt
Idag blev det ingen riktig frukost. Jag gick upp runt halv tio som vanligt. Vaknade strax efter fem i morse av att Tjabo levde loppan. Börjar bli en dålig morgonvana på honom nu, usch... Sen är det precis som om han liksom ska hänga med sin pappa upp när han går upp och ska till jobbet. När Jockes klocka ringer blir det om möjligt ännu mera stök och bök där inne, och det slutar inte. Kanske drömmer Tjabo att han också meckar med rör och vattenledningar hahaha!!!
När Jocke hade åkt kunde jag under inga omständigheter somna om. Gick upp och hämtade ett stort glas Proviva eftersom jag var lite hungrig, och sedan lusläste jag den senaste föräldratidningen. Efter en timme kanske så blev jag lite trött och slumrade till. Men sen vaknade jag ju när Tindra gick upp, och efter det låg jag bara och slumrade lite lätt.

Därför bestämde jag mig, som den dåliga morsa jag är, för att det skulle bli våffelfrukost idag. Började steka våfflor och tog fram sylt och blåbär. Tindra blev naturligtvis överlycklig över lite variation till ostmackorna och flingorna. Och det var riktigt gott faktiskt.
Nu har jag satt henne i badet, för halva hon blev blå av alla blåbär hon tryckte i sig. I eftermiddag ska hon till en kompis, så då ska jag nog slappa i soffan. Verkar som min ensamma hemmakväll går i stöpet, för Jocke är inte helt frisk. Vi får väl packa ner oss i soffan tillsammans och kolla på Mirrors, rysaren med Kiefer Sutherland.

Nu ska jag stryka sängkläderna till spjälsängen och bädda den. Måste köpa nån mer liten nalle eller nåt att sätta i den också.

Hej så länge ♥

UNDER EN STEN

2009-02-12, 20:35:45 / Kategori: Allmänt
Om jag ska ha fler barn så ska jag under nästa graviditet definitivt bosätta mig de nio månaderna under en hemlig sten i skogen, där ingen kan hitta mig. Ingen som kan få mina hormoner att köra tjurrusning, eller något annat som helst som kan störa mig. Nu känner jag nämligen att jag är som en tickande bomb. Så fort jag öppnar munnen så hör jag att jag är arg och gapar och håller på.
Lämna mig i fred, utmana inte ödet!!



VECKA 31

2009-02-12, 18:49:05 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Bebisen
Vikt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full längd: 36 cm


Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt.
Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Bebisens matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklat.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt
.
Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar lungorna, genom att "andas" ner fostervatten i dem.




Känner mig fortfarande inte tung, men börjar känna mig orkeslös och utmattad. Småsaker känns jobbiga, tex att stå på huvudet ner i tvättkorgen, eller att gå kortare sträckor.
Det märks att det börjar bli lite dåligt med plats i magen för Tjabo, det är inte alls samma karaktär på sparkarna nu. Fortfarande kan han få in några rejäla hårdingar, men nu buffar han runt mer. Jag känner hur han liksom bökar och knör och inte riktigt har samma utrymme längre. Sparkarna har bytts ut mot ett envist sträckande, och ibland känns det som om huden på magen inte riktigt räcker till. Han gillar dessutom att knö runt med huvudet och boxas med armarna samtidigt långt ner i bäckenet på mig.
Åtta veckor kvar, det går fort!

CAROLINA STRIKES AGAIN!

2009-02-12, 18:16:50 / Kategori: Allmänt
Carolina utmanar mig igen, och jag måste naturligtvis anta utmaningen.

REGLER
1.
Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!


7 sanningar om mig
1. Jag har varit cheerleader för Frölunda Indians och dansat inför ett fullsatt Scandinavium.
2. När jag bodde i Norge påstås det att jag på fyllan tillsammans med en vän hoppade i en liten hoppborg för barn som tydligen gick sönder...
3. Jag skäms inte en sekund för att mina barn föds med kejsarsnitt!
4. Jag äter alltid upp pommes fritsen (eller hur det stavas) först innan jag börjar på hamburgaren.
5. Jag ska skaffa tatuering nr tre, eller göra en cover up när lille Tjabo har kommit ur magen.
6. Drömmer om att en dag kunna bosätta mig utomlands i sol och värme.
7. Har hoppat bungyjump från Eriksberg ca 84 m.


Jag utmanar

- Alla som vågar!







MYSIG KVALITETSTID

2009-02-12, 18:02:15 / Kategori: Allmänt
Det har varit en härlig dag tillsammans med Tindra. Måste försöka klämma in lite mer sånt här innan april. Då lär man inte ha många sekunder kvar på dygnet att umgås enbart mamma-dotter.
Min lilla tjej är så stor, hon är som min allra närmsta lilla tjejkompis nu!

Filmen vi såg, Chihuahuan från Beverly Hills, var bra faktiskt. Så bra en barnfilm med hundar kan vara. Men den hade sina små poäng, och det var kul att de flesta hundar var mexare och bröt på sån där rolig tacospanska. Tindra tyckte den var jättebra, och det är ju trots allt huvudmålet.
Märkte dock att min rygg inte riktigt pallade att sitta i en obekväm biostol. Nästa gång jag ska på bio får det nog bli VIP-salongen på Bergakungen. Låter lyxigt, det skulle man unna sig!

Alla hjärtans dag blir nog en lugn hemmakväll. Lite taskigt med cash just nu, så vi fixar ihop en schysst middag hemma istället. Jag har ju varit sjukt sugen på smörgåstårta i flera veckor nu, så det är en het kandidat.

Imorgon ska Jocke ut med en kompis, och Tindra ska sova över hos antingen mormor och morfar eller moster. Detta betyder en hel fredagkväll för mig själv i soffan, nedpackad i filtar med cola och 5 kg godis. Herregud, snacka om himlen runt hörnet!

TJEJDAG

2009-02-12, 10:21:45 / Kategori: Allmänt
Idag blir det mamma-dotterdag. Tindra och jag ska ju gå på bio och även käka på McDonlads som jag lovat henne. Inte mig emot, det funkar alltid med en hamburgare.

Imorse hörde jag hur Tindra vaknade strax efter åtta. Men istället för att komma in och väcka mig med tjo och tjim så hörde jag hur hon började leka i sitt rum. Förstod att det Littlest Pet shopdjuren hon lekte med, det hördes på röstläget och konversationen.
Jag slumrade om och vaknade vid nio. Tänkte busa med Tindra och ringde därför till hemtelefonen från min mobil. Men istället för att svara kom hon inspringandes till mig med hemtelefonen, så det buset funkade inte som jag hade tänkt mig.
Nu har vi precis ätit frukost och sitter och bara gottar oss i pyamas.

Imorgon kväll ska Jocke ut med några kompisar, så då blir det tjejkväll också. Blir väl Let´s dance för min del, men Tindra brukar bara vara intresserad av att se Magnus Samuelsson. Jag får väl locka och muta henne med popcorn.

Dags att slänga in en maskin med tvätt! Lika kul och upplyftande som vanligt.

HÄR SITTER JAG

2009-02-11, 20:39:40 / Kategori: Allmänt
Skrev ju tidigare att jag kände mig på dåligt humör, och att det nog fick bli sängen tidigt ikväll. Istället blev det utpsykning av min stackars sambo, som nu han har gått och lagt sig. Han fick en utskällning om att han går mig på nerverna stackaren... Och han vet tydligen bättre vid det här laget än att stanna och fightas, så han flydde fältet.

Fan alltså, de här dåliga sömnlösa nätterna tär på kroppen alltså. Jag har ingen ork alls och vi ska inte tala om tålamodet. Det är tråkigt, för jag kan ju inte hjälpa det. Ja ja, vi är i alla fall på slutspurten nu, snart ser vi mållinjen. Bara att bita ihop den sista tiden.

Kanske ska jag trösta mig med en Dubbelnougat??

SUGEN!

2009-02-11, 19:21:51 / Kategori: Allmänt
När man går runt och är höggravid och väntar på dagen då ens egen bebis ska ploppa ut, så blir man lite extra sjuk när man träffar andra människors små rosa knyten.
Hade en kompis här hemma på fika idag, och med sig hade hon dottern som var 5 veckor gammal. Sicken liten, liten varelse. Jag slutar aldrig att förundras över hur små de faktiskt är i början.
När de hade gått hem blev jag så himla bebissjuk att jag var tvungen att tvätta sängkläderna till spjälsängen så att jag kan bädda den.

Imorgon står det biobesök med Tindrisen på listan att göra. Vi ska se Chihuahuan från Beverly Hills efter önskemål från Tindra. Får väl se om jag kan hålla mig vaken hela filmen. Det brukar ju lyckas bara man har något att äta på hela tiden.
Har lovat henne att käka på gula måsen också före filmen.
Vi har verkligen inte levt upp till ordet Sportlov. Snarare tvärtom, vi har väl degat som aldrig förr denna veckan. Tindra går upp vid 8 och sätter på barnprogram, och sen masar jag mig upp vid halv tio. Pyamasen åker inte av förrän ett par timmar senare. Men det är det som är skönt när man är ledig, att slippa morgonstress.

Vet inte vad jag ska sysselsätta mig med ikväll. Känner mig sur och lättretlig, så kanske är det bäst lägga sig ensam i sovrummet och morra en stund.

MITT LIV SOM DEMENT

2009-02-10, 21:24:29 / Kategori: Allmänt
I det här inlägget tänkte jag dela med mig av dagens graviddementa händelse.

Var och handlade med mina föräldrar på Coop. Handlade inte supermycket, men en del matvaror som behövdes hem. När jag hade betalat gick jag till mamma som stod en bit bort. Jag berättade för henne att det var så konstigt, för jag kom liksom inte ihåg att jag hade tagit upp pengar ur plånboken när jag skulle betala. Jag fick ju rätt växel tillbaka och så, men själva momentet där jag tar upp cash var som om det aldrig hade hänt. Bara detta var ju lite skrämmande...

Efter en sväng på IKEA åkte vi sedan hem. När jag skulle lasta ur mina saker ur bilen så insåg vi strax att min matpåse inte fanns där. För ett ögonblick stog vi som ett par fån och tittade, innan vi verkligen kom fram till slutsatsen att den verkligen inte var där.
Och inte blev jag något klokare av var den kunde vara heller. Funderade och funderade, och var tämligen säker på att jag ändå hade haft den med mig ut från Coop.
Eftersom pappa ändå skulle tillbaka i ett ärende så skulle de gå in på Coop och kolla om någon hade hittat min påse.

Jomen visst ser ni. Jag hade tydligen inte ens packat ner maten i påsen, utan bara betalat och gått ifrån kassan. Antagligen så förbryllad över betalningsmomentet att jag helt glömde av sakerna jag hade betalat för. Herregud, vad ska man säga?!
Det blir fan ta mig snart utegångsförbud på mig! Eller så får jag ansöka om personlig assistent.

FANTASIBULLE!

2009-02-10, 10:27:43 / Kategori: Allmänt
Igår var jag hos barnmorskan. När jag kom dit var det en annan än min vanliga, då hon var hemma med sina barn under sportlovet. Hon var också jätteduktig och trevlig, men nackdelen var ju att hon inte alls var insatt i just mina siffror, värden osv.
Alla prover var fortfarande bra, blodtrycket en aning högre än sist, men fortfarande normalt. Sen var det dags för den brutala vägningen. Jag ställde mig på vågen och meddelade resultatet till barnmorskan. Eftersom hon inte visste vad jag vägt tidigare så frågade hon mig och jag svarade vad jag hade vägt in mig på första gången, plus vad jag vägde sist. Snabbt insåg jag att jag hade gått upp 13 kg totalt hittills! Och bara på en månad så hade jag gått upp 7 kg! Jag blev helt paff, för jag tycker ju att magen är liten, plus att jag inte har en massa vätska i kroppen än. Barnmorskan sa tom till mig att nu kanske jag ska börja tänka på vad jag äter.

Detta malde i huvudet på mig hela vägen hem sen. 7 kg på en månad, det är ju fan nästan 2 kg i veckan, är det ens fysiskt genomförbart?!
När jag kom hem och skulle skriva in alla värden i min almanacka så såg jag något uppiggande. De siffror jag hade sagt till barnmorskan stämde inte alls. Jag sa en vikt till henne, men i själva verket vägde jag faktiskt 4 kg mer än det när jag vägde in mig. Vet inte var jag fick allt ifrån när jag satt där, för inget av det jag sa stämde. Så summan av kardemumman blev att jag nu gått upp total 9 kg. Det känns helt ok, jag är nöjd med det och firade detta genom att slänga i mig en Delicatoboll som jag hade hemma.

Dessutom fick jag svar på mitt senaste hepatit c prov. Resultatet är fortfarande detsamma, men eftersom det nu ha gått så lång tid så hade läkaren sagt att det bara är en kemisk reaktion under graviditeten, och att jag kan glömma det. Jag har alltså inte hepatit c, det var ändå en liten lättnad!

SOVMORGON?

2009-02-09, 09:49:28 / Kategori: Allmänt
Imorse konstaterade jag att sovmorgon i ett barns värld inte betyder samma sak som i en vuxens. För mig är inte sovmorgon att få sova en halvtimme längre än i vanliga fall, då man ska upp och göra Tindra klar för skolan. Men i Tindras värld räcker det med 30 min extra sömn, sen är hon hur happy som helst över sin sovmorgon. Oj oj oj...

Helgen har varit full av fysiskt arbete, men nu är vardagsrummet äntligen klart! Blev superfräscht, dock vitare än vad vi trodde. Vi hade valt en färg med en aningen gråaktig nyans, men när vi klaskade på färgen på väggarna blev det i princip vitt. Dessutom köpte vi på tok för mycket färg, så bara halva 10 l burken gick åt.



Den underbara gröna färgen före extreme make over. Hur fasen har vi kunnat ha det så här i två år?!



Gallgrön skulle jag vilja kalla den här färgen...



Nu ser det ut så här! Tadaa!!






Nu ska vi bara hitta nåt schysst att hänga upp på väggen bakom soffan.


Dessa två möbler ska också införskaffas från IKEA, sen är rummet färdigt.









SÄGER BARA HEJ SNABBT!

2009-02-08, 10:59:50 / Kategori: Allmänt
Hej!

Dåligt med uppdatering här i helgen, då vi håller på och målar om i vardagsrummet. Idag ska vi dänga på den riktiga färgen, hoppas det blir bra.
Däremot kunde jag snabbt konstatera igår att vi kanske inte skulle ha väntat med att måla om till jag var i graviditetsvecka 30. Om vi hade gjort det tidigare så hade Jocke sluppit en massa suck och stön från mig i alla fall. Jobbigt när magen var i vägen hela tiden. Tjabo gjorde sitt genom att sparka åt alla håll och kanter.

TV:n är tillfälligt inflyttad i sovrummet, så det blev Melodifestival i sängen. Lika bra det, för det var ungefär lika underhållande som att sova. Sicken skit...
Somnade ganska fort efter det. Humlan i örat tycks ha tagit paus för tillfället. Nu har jag bara lock för öronen, men hellre det än det där surrandet.

Nu är det dags för frukost innan vi ska sätta fart att jobba igen. Sjka ta bilder så ni får se före och efter. En del nya möbler ska införskaffas från IKEA också, men det får nog bli på nästa lön.

Tjing så länge!

TYSTNAD... TA I TRÄ

2009-02-07, 11:13:01 / Kategori: Allmänt
Igår fick jag vackert lägga mig med humlan som surrade bakom trumhinnan. Läste och läste i min bok tills jag blev dödstrött, och lyckades faktiskt somna efter ett tag trots surrandet.
Vaknade mitt i natten för den obligatoriska gravidkissen, och då var humlan borta!! Jippie! Och nu på morgonen när jag vaknade hör jag fortfarande ingen humla. Det är så himla skönt, men vi får väl se hur länge det håller i sig.

Vi ska strax ge oss iväg för att handla färg till vardagsrummet som ska målas om i helgen. Jocke ska även kolla på glasögon, eftersom han nu på äldre dagar har gått och blivit synskadad på riktigt. Med andra ord, när han sedan får sina glasögon finns ju inga ursäkter för att inte städa och tvätta. Då måste han ju se allt som behöver städas här hemma.
Nej nu måste jag fixa iordning mig så vi kommer iväg. Vi hörs senare!

♥ ♥ ♥

NU TAR JAG REPET...

2009-02-06, 13:40:05 / Kategori: Allmänt
... och går upp på vinden. Om vi hade haft nån vind alltså. Det här förbannade öronsusandet tar död på mig!!! Jag blir psykiskt labil för fan!!
Läkaren såg inget konstigt när han tittade in, en aning rött i hörselgången bara, men det är ju inget som ska få det att surra som ett fett bi i örat på mig. Fick örondroppar som jag ska prova. Nu har det surrat hela dagen, och idag har varken Alvedon eller Sinova hjälpt. Känner på mig att en gråtattack kommer vara oundviklig ikväll när jag ska sova om det fortsätter så här.
Det kan vara slemhinnor i mellanörat som spökar nu under graviditeten sa läkaren. Men hallå, betyder det att detta kan sitta i i hela nio veckor till?? Nähahaha, skulle inte tro det!

Nu ska jag och Tindra slänga oss i soffan framför en film. Jag måste få vila lite, känner mig helt på bristningsgränsen nu...

DET HÄR GÅR INTE

2009-02-06, 08:41:50 / Kategori: Allmänt
Igår var den tillbaka igen. Den tillfälliga tinitusen. Det var som att trycka på en ON-knapp, så plötsligt kom det igår vid 21-tiden. BZZZZZZ....... Dessutom tog det till riktigt jävla ordentligt igår, och var inga korta toner, utan en enda lång baston som aldrig tog slut. Tog Alvedon och Sinova, men utan resultat. Till slut fick jag lyssna på musik i det örat som surrade, för annars hade jag blivit fullkomligt galen. Somnade nästan till, och efter ca 1.5 tim så hade ljudet i alla fall dämpat sig så pass att jag kunde ta ut hörluren.
Imorse när jag vaknade så var ljudet borta, Gudskelov! Men så här kan jag ju inte ha det, så jag har fått tid på VC idag kl 11. Måste kolla upp det. Sköterskan sa att det kan vara vätska bakom trumhinnan som spökar. Vi får se vad farbror doktorn säger när han kikar in.

Här har det då kommit mer snö, men naturligtvis blöt sådan. SKITVÄDER! Igår när jag hämtade Tindrisen i skolan så var hon som en dränkt katt. Som om någon hade spolat ner henne i toaletten.
Idag ska jag hämta henne tidigt, redan efter lunch, och så ska vi hem och baka lite innan hon ska med sin pappa till Skåne.
För mig och darlingen står målning av vardagsrum på dagordningen i helgen. Är verkligen inte alls sugen, men jag vill ha det gjort innan Tjabo kommer. Tål inte att se de här gallgröna väggarna mer.

Nu ska jag hoppa i duschen så att håret hinner torka innan jag ska till läkaren. Annars får man ju hjärnhinneinflammation, det visste ni väl?!

Hej så länge!


VECKA 30

2009-02-05, 14:55:01 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.


Bebisen

Vikt: 1350 g
CRL: 25,5 cm
Full längd: 35 cm


Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.
Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna nästan 6 cm långa.








Vecka 30, nu börjar det hända saker. Nio veckor kvar, det är faktiskt inte så fasligt länge. Tycker fortfarande inte att magen är sådär galet stor. Ska till barnmorskan på måndag, så vi får se vilket sf-mått jag har då. Förra gången var det ju helt normalt. Antagligen har vågen börjat ticka iväg också, och de där 6 kilona är nog ett minne blott.

Usch, har läst på flera sidor nu att den dygnsrytm som bebisen har nu är ofta den samma som efter förlossningen. Vad ska det vara bra för?! Det betyder ju att Tjabo vaknar till liv efter kl 22 på kvällen. Hua mig... Det är i såna här stunder jag väljer att absolut inte alls tro på allt som står på nätet.

Höger revbenssida är fortfarande det hetaste målet att rikta sparkarna mot. Inte en enda gång har jag fått ont på vänster sida. Lite omväxling hade inte stört mig, men där verkar vi vara oeniga.

Elliot är fortfarande namn nr ett. Det känns helt rätt, och när jag pratar med magen så säger jag numera Elliot till den lille skiten. Det känns så mycket mer personligt att kalla honom vid namn, än att bara säga bebis hit och dit.

Hoppas de nio veckorna gå fort, jag längtar verkligen efter att få se hur han ser ut. Vem blir han lik, kommer han likna Tindra mycket? Kan nästan sätta pengar på att han får sin pappas fladderöron. Då kan vi kalla honom för vingmuttern, som min pappa kallades när han var liten.

♥ ♥ ♥


GRÅ TORSDAG

2009-02-05, 14:30:30 / Kategori: Allmänt
Idag har det varit en väldigt grå dag som bara har flytit på utan några spännande händelser. Satt och surfade i förmiddags när mina föräldrar ringde och frågade om jag ville följa med in till stan. I brist på annat och för att inte fastna framför datorn hela dagen så hängde jag på, trots att jag inte hade några som helst ärenden att göra.
Det jag gjorde i stan var att äta en cheeseburgare och en vaniljshake på McDonalds, och så köpte jag varsin semla till Tindris och mig som vi åt när vi kom hem.

Nu leker Tindra i sitt rum med alla sina Pet shopdjur, och jag sitter här och gäspar. Ikväll kommer ett par kompisar på fika med sina tre barn. Får ta och rycka upp mig så jag inte är helt apatisk när de kommer. Hinner kanske vila en stund på soffan innan.

Fick hem tre paket med bebiskläder från Tradera idag också. Nu har vi så vi klarar oss ett tag framöver. Idag var det mest byxor som kom, det var det vi hade dåligt med. Alla kläderna var jättefina, och jag bara älskar de där små plyschbrallorna!



Tjabo kommer bli värsta plyschungen.

UTMANAD!

2009-02-04, 18:59:12 / Kategori: Allmänt
Fick ännu en utmaning på halsen, denna gången av Carolina.  Jag skulle gå in där mina bilder ligger på datorn, gå in i mapp sex och välja bild sex.

Detta blev resultatet!



Fan vad gott! En tårta jag gjorde till Tindras pappa för fyra år sedan när han fyllde 30.


Jag utmanar inte sex personer direkt, då jag vet att vissa ogillar utmaningar. Men de som känner sig träffade får anta utmaningen. Sist jag gjorde så här var det inte en själ som vågade. Får se om någon tuffar till sig nu?

OJ OJ OJ...

2009-02-04, 12:14:12 / Kategori: Allmänt
Detta är enligt mig en av världens vackraste sånger och texter.




Josh Groban live i Californien
To where you are


LAGOM ÄR BÄST

2009-02-04, 11:37:35 / Kategori: Allmänt
Herregud vad jag har sovit i natt. Som en drogad björn. Har inte varit uppe en enda gång på toaletten, eller vaknat av att det gör ont när jag vänder mig i sängen. Fattar ingenting... Vaknade lite lätt när Jockes klocka ringde, men när han hade gått somnade jag om igen som en gris och vaknade nu vid elva. Så skönt att få sova ut! Men så märkligt ovanligt det var att få göra det.

Med en gång när jag vaknade blev jag däremot lite rädd, för jag har inte vaknat en enda gång av att jag har känt Tjabo rumstrera runt i magen. Inte ens när jag vaknade och sträckte på mig gjorde han nåt livstecken ifrån sig som han brukar. Puttade och tryckte på magen som var helt mjuk, jag kunde inte ens känna honom. Hann naturligtvis bli skiträdd och trodde han hade dött under natten innan han gjorde mig glad och lugn igen genom en puff och sen några sparkar.
Jäkla unge... Kan det inte vara något mitt emellan kampsportssparkar och total stillhet?

Tindra var ett sånt himla tacksamt barn när hon var liten, och är det nog fortfarande om man jämför med många andra. Vi utsattes aldrig för smörgåsar i DVD-spelaren, telefoner i toaletten, gamla tuggumin eller skräp från marken i munnen osv osv. Hon var liksom nöjd med sin tillvaro utan att behöva ställa till med en massa fanskap.
Hon var dessutom inte gammal när hon började sova hela nätterna igenom. Det var kanske i samma veva som jag slutade amma henne.
Men nånting i mitt bakhuvud säger att Tjabo här kommer vara den raka motsatsen. Om Tindra är svart så är han vitt. Som att vända en hand. Kanske får man denna gången igen allt för sina synder. En totalt sjövild liten kille som är högt och lågt på samma gång. Puh... Måste nog vila en stund till när jag tänker på det...

SKITSPEL

2009-02-03, 22:47:09 / Kategori: Allmänt
Jag vinner minsann aldrig i Alfapet online! Känner mig som värsta analfabeten när jag spelar mot vissa Einsteins som inte gör nåt annat än läser ordlexikon hela dagarna. Äh... Skitspel är vad det är. Men jag tänker inte ge mig förrän jag vinner några omgångar!

NÅGON SOM VILL KÖPA DENNA?

2009-02-03, 21:32:21 / Kategori: Allmänt


Jag köpte ju denna fina Labanoverallen på Tradera för ett tag sedan. När jag fick hem den märkte jag att den var större än vad jag hade föreställt mig, och jag insåg att den inte alls kommer passa Tjabo när han kommer. Han skulle drunkna i den i april, och den kommer vara för liten till honom till hösten.

Så nu undrar jag om någon av er som läser här som är gravida vill köpa den för 100 kr, dvs samma pris som jag köpte den för på Tradera. Den är jättefin, och det irriterar mig lite att den inte kommer passa. Storlek 60 är det på den.

Hör av er i så fall!

SÅ NÖJD SÅ NÖJD

2009-02-03, 19:16:31 / Kategori: Allmänt
Har precis gått igenom sakerna jag köpte i Ullared. Dvs ryckt upp alla bebiskläder ur plasten och petat och grejat med dem. Och än en gång förvånats över hur jäkla billigt det var!



2 bodies 39 kr st och ett par byxor 39 kr.



Jättefin fleeceoverall med små tossor att dra över både händer och fötter.
59 kr.



Massa små strumpor för ca 15 kr / 2 par.



En badcape i frotté 39 kr.



2 pyamasar med fot 39 kr st.



Ett litet tre-delat set för 99 kr.



2 par byxor med mudd 39 kr st och en body för 10 kr.



En liten sparkdräkt också den för ca 40 kr.



Nappar och en liten flaska för nödfall.



Babysitter med lekbåge. Denna fick vi av mina snälla föräldrar!



Littlest pet shop till Tindra.


Och ett litet smart matsäcks-kitt som Tindra ska ha i skolan när de går till skogen.


Väntar ett tag till med att tvätta alla kläder. Det känns som om de bara ligger och blir sunkiga igen om jag tvättar dem nu. Köpte även ett täcke till spjälisen för 79 kr och en kudde.
Det slank även ner en del andra saker som var billiga, som nya sänglampor, brödkorg, servetter mm mm. Hittade även ett par schyssta skor som var sänkta från 300 kr till 50 kr. Nu blir det nog ingen mer shopping på ett tag...

Måste lägga mig och sträcka ut kroppen lite nu. Magen spänner som fasen, och inatt vaknade jag ungefär en gång i timmen av sammandragningar som gjorde ganska ont. Straffet för att jag stressade på jobbet igår kanske. Ska slappa lite framför TV:n med darlingen nu.








  

JIPPIE!

2009-02-03, 15:34:05 / Kategori: Allmänt
Tänk att lite shopping kan få en på så gott humör! Nyss hemkommen från Ullared med knökfulla påsar och en massa braiga saker. Ska ta bilder på allt och visa er, men nu måste jag kasta mig i soffan och kolla på mitt favoritprogran Mannen som talar med hundar.
Återkommer med bilder på mina bebisfynd!

♥ ♥ ♥

PROTEST!

2009-02-02, 18:25:18 / Kategori: Allmänt
Jag tror inte jag kommer jobba mer nu... Varje gång jag jobbar så inträffar det en smärre världskatastrof, och sushi verkar vara det enda som folk kan komma åt att äta. Resultatet blir naturligtvis kaos och konstant stress. Att på fyra timmar inte ens hinna dricka lite, än mindre äta, när man är gravid i sjunde månaden är inte direkt det ultimata. Nu har jag dessutom så förbannat ont i ryggen och bäckenet att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.
Stackars lille Tjabo, han fick nog en överdos av mina stresshormoner idag. Så bra pengar är det inte så att det är värt det faktiskt.

KOM IGEN KATTEN, DET SVÄNGER JU!

2009-02-02, 09:59:06 / Kategori: Allmänt
Den här låten spelar jag på högsta volym hemma för mig och Tjabo nu för tiden! Rockar som fasen, och de gamla Tom Cruise-klippen är ju bara grädde på moset :)



HÄRLIG START

2009-02-02, 09:28:41 / Kategori: Allmänt
Februari månad har verkligen bjudit på en härlig, uppiggande start. Kallt som attan, men soligt och klarblå himmel. Det ska inte mer till för att pigga upp en efter en mörk, regning höst och vinter.

Har precis ätit min kalla mannagrynsgröt. Ni behöver inte tycka synd om mig, för det är jag själv som vill ha gröten kall ju. Häller upp den i skålen när den är klar och sen får den stå där tills den kallnat.
Ska surfa runt lite, och om en timme ungefär bär det av ner till jobbet. Ska göra sushi i 5 timmar idag. Räknar med att det blir hyfsat lugnt, det är en kall måndag. Folk kanske föredrar varm mat, plus att måndagar över lag är ganska lugna.
Ska ta med mat hem till mig och Tindra när jag slutar, eftersom Jocke ska på spinning med Tindras pappa. På tiden att soffpotatisarna kommer igång med det där nu. Det har liksom varit mycket snack och liten verkstad länge nu!

Är så nöjd med spjälsängen förresten, det blev så fint! Imorse kikade jag ner igen och låtsades att det låg en liten skrikande Elliot där. Mysigt ♥ Kan knappt bärga mig till den lille skrutten kommer. Det blir en massa nya erfarenheter med en liten kille i familjen. Jag har redan börjat planera hur blöjbytena ska se ut så att jag slipper bli urinerad på hahaha!!!

Ha en underbar dag mina vänner, på återseende ikväll!
♥ ♥ ♥

DÖVÖRA OCH PSYKBRYT

2009-02-01, 19:57:19 / Kategori: Allmänt
I natt vaknade jag vid 5.30... Ja det är natt för mig! Vaknade av att jag hörde någon i huset spelade jättehög musik och att basen dunkade i mina trumhinnor. Jag hörde inte själva musiken, utan bara det där jobbiga basdunket. Hur jag än vände och vred på mig i sängen så trängde ljudet igenom. Jag provade även med öronproppar, men det funkade inte ändå. Gick upp och försökte analysera varifrån ljudet kom, men blev inte klokare.

Plötsligt insåg jag till min fasa att det var i mitt högra öra som det susade/dunkade. Det gjorde inte ont, men ljudet var där konstant, pulserande. Tänkte att om jag drack lite vatten så kanske det skulle släppa, men ack nej. Försökte lägga mig och se på TV för att få ett ljud att lyssna på, men dunkandet var alldeles för högt och störande.
Började nästan gråta och var övertygad om att jag av okänd anledning hade fått tinnitus. Varför man nu skulle få det bara så där mitt i natten, men det verkade ju inte bättre. Bara på den timmen jag var vaken så höll jag på att få ett psykbryt.
Till slut tryckte jag i mig en alvedon plus två Sinova, och la mig i soffan framför TV:n igen. Det började avta såpass att jag kunde somna, och när jag vaknade imorse var det borta. Dock hade jag aningen ont i örat, och det är ljudkänsligt igen, så jag måste nog gå och kolla upp det här i veckan. Har ju haft lite ont från och till länge nu.

Imorgon ska jag jobba, inget jag ser fram emot med min rygg. Men tänkte att det blir lite mer pengar att ta med till Ullared på tisdag då jag ev ska åka dit med mina föräldrar.

Nu ska jag nog lägga mig och ta igen lite sömn. Ha en fortsatt skön söndag!

HÄR VA´RE DÖTT

2009-02-01, 18:12:37 / Kategori: Allmänt
Nu har det varit dåligt med uppdatering här på ett dygn. Har varit så himla busy. I wish...

Igår var vi i alla fall ute och åt och firade min pappa som gått i pension. Jättetrevligt och mycket god mat! Min bror och jag hette restaurangen, och de hade lite Medelhavsinspirerat kök. Åt friterad fetaost med tzatziki till förrätt, och det är så himmelskt gott! Till huvudrätt tog jag grillad oxfilé på spett. Lika gott det.
Skulle ta bilder på maten och fresta er, men jag kom inte längre än till förrätten. När huvudrätten kom in kastade jag mig över den som en dreglande varulv, och hade hunnit äta hälften innan jag kom på att jag skulle fotat tallriken. Jaja...

När vi kom hem igår på kvällen hittade jag en spjälsäng på Blocket som såg jättefin ut. Klockan var ju ganska mycket, så jag messade tjejen, och hon lovade att hålla den till oss idag.
Hade inga jättehöga förväntningar på att den skulle vara fin, efter det förra missödet. Uppenbarligen har ju folk olika åsikter om vad fint skick innebär. Men jag tröstade mig med att jag personligen skulle följa med denna gången och avgöra på plats.
Sängen var jättefin, ett par små små skav, men det är snabbt fixat med en liten dutt vit färg. En jättetjock bäddmadrass fick vi med också, så vi gjorde verkligen ett fynd för 450 kr!
När jag kom hem och kikade på Blocket igen såg jag att den första sängen var ute igen. De får inte sålt den verkar det som, och jag undrar varför...? Den platsar bättre på tippen än i ett barnrum.






Här ska han ligga, den lille trollungen. Har bara provbäddat, för det mesta ska tvättas innan det är dags att bädda ner bebis där i.