VECKA 31

2009-02-12, 18:49:05 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Bebisen
Vikt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full längd: 36 cm


Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt.
Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Bebisens matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklat.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt
.
Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar lungorna, genom att "andas" ner fostervatten i dem.




Känner mig fortfarande inte tung, men börjar känna mig orkeslös och utmattad. Småsaker känns jobbiga, tex att stå på huvudet ner i tvättkorgen, eller att gå kortare sträckor.
Det märks att det börjar bli lite dåligt med plats i magen för Tjabo, det är inte alls samma karaktär på sparkarna nu. Fortfarande kan han få in några rejäla hårdingar, men nu buffar han runt mer. Jag känner hur han liksom bökar och knör och inte riktigt har samma utrymme längre. Sparkarna har bytts ut mot ett envist sträckande, och ibland känns det som om huden på magen inte riktigt räcker till. Han gillar dessutom att knö runt med huvudet och boxas med armarna samtidigt långt ner i bäckenet på mig.
Åtta veckor kvar, det går fort!




» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: