VAR I HELA FRIDEN TOG TIDEN VÄGEN?!

2009-07-31, 14:32:01 / Kategori: Allmänt
Tiden bara rusar iväg, jag blir nästan rädd ibland! Det låter som en klyscha, men det känns faktiskt som igår som Elliot föddes. Eller åtminstone förra veckan. Inte snart 4 månader sedan. Nästa vecka blir han 4 månader. Det känns totalt obegripligt...

Igår fick han smaka på mild havregröt för första gången. Först fattade han inte riktigt att han skulle öppna munnen, så jag fick liksom lirka in skeden. När han väl fick in det så såg han jätteförvånad ut när han smaskade. Det var tydligen godare än han hade förväntat sig :)
Idag fick han ännu en smakportion av gröten till frukost. Nu var han betydligt mer ivrig och gapade när skeden kom nära munnen. Han gnällde även när han inte fick något, han tyckte väl att jag var långsam :)


Hur förvånad kan man egentligen se ut?!


Igår var jag och syrran i stan med bebisarna! Hur kul som helst, det var första gången tillsammans med de små. Misstänker dock att det kommer bli några såna rundor nu under våra mammaledigheter :)
Nu borde man passa på att handla kläder och sånt till barnen. Rea på rean, kan det bli bättre?! Så mycket man får för pengarna. Jag köpte två mössor (inte på rea iofs, de var billiga ändå) en t-shirt och två pyamasar till Elliot. Det gick på dryga hundringen för allt.





Nu ska jag och lilla sjuka Tindrisen baka havrebollar! Hon var hos läkaren idag och fick penicillin. Nu får vi se om jag klarar mig eller om det är kört för min del också...

TÄVLING!

2009-07-29, 18:41:50 / Kategori: Allmänt
Vad ska bort? Det är nåt på bordet som inte passar in. Ni får gissa vad :)






Det var den här lille skiten som inte passade in på matbordet :)
Invigning av nya Bumbostolen!





LILLA SJUKLINGEN ♥

2009-07-29, 15:42:30 / Kategori: Allmänt
Lilla Tindra är jättesjuk nu stackaren. Hon gick och la sig i sin säng för några timmar sedan och stensomnade. Nu när hon vaknade kollade jag febern på henne, och då hade hon 39.6 :( Lilla gumman, hon var varm som en glödande kolbit. Det var bara att ge henne en alvedon och stoppa om henne igen. Nu ligger hon och kollar på film.

Tänkte bjuda på några bilder från förra veckan.


Tindra hjälper svärfar att klippa gräset!


No hands!! Som på Liseberg nästan :)




PARKEN ZOO ESKILSTUNA


I djurparken hittade vi den här märkliga kängurun med sin lilla konstiga unge i fickan på magen :)




Tindra på Fantomens häst


Det ser ut som den här lille rackaren står och pissar hahaha :)


Flamingo får mig att tänka 80-tal och Florida:)


Nu är Jocke iväg och storhandlar. Det blir även en Bumbostol till Ellioten. Kul för honom att slippa sitta i babysittern på golvet när vi sitter och äter middag tex.
Nu ska jag pyssla om Tindrisen en stund!


Kan man få in den här blåa bollen i munnen tro??


HÄR SKA DET DRICKAS UR FLASKA!!

2009-07-28, 21:01:19 / Kategori: Allmänt
Idag har vi spenderat vår tid i Halland hos kära släktingar. Först åkte vi till min mormor och överraskade henne. Även syrran och hennes lilla familj kom dit och och överraskade efter en stund :) Det dukades upp ett rejält kakbord med wienerbröd och andra godsaker :)

Efter en fika så åkte vi vidare till vår kusin för att hälsa på henne. Vi skulle också kolla på de 11 hundvalparna som de fick för några veckor sedan. Hur söta var inte de då?? 11 små svarta klumpar som tumlade runt i en hög. Tindra blev naturligtvis hopplöst förälskad och ville köpa en. När hon insåg hur många års sparande av veckopengen det skulle kräva så blev hon lite sur och besviken...

På vägen hem stannade vi på Burger king för att köpa med mat hem. Då sa Tindra att hon mådde illa och hade ont i magen. och när vi kände på henne var hon jättevarm. När vi kom hem kollade vi febern och då hade hon 38.7. Så nu ligger hon nerbäddad i sin säng med en alvedon i kroppen. Får väl se om jag och Elliot klarar oss från den här muntra semestersjukan.

Idag har jag bestämt mig. Nu ska jag börja trappa ner på amningen. Elliot verkar inte längre lika nöjd med att bara amma, han verkar inte bli så mätt. Jag kan amma honom på båda sidorna, och en halvtimme senare är han hungrig igen och slurpar i sig ca 150 ml ersättning. Och han äter nästan bättre ur flaskan nu för tiden. Han bara sprattlar runt och håller på när han ligger vid bröstet. Så imorgon tänkte jag ge honom övervägande ersättning, kanske något enstaka amningsmål, och sen "lättar jag bara på trycket i brösten" när det behövs. Snart tänkte jag även börja ge lite smakportioner igen.

Elliot fick provsitta en Bumbostol idag hos min kusin, och det gick faktiskt ganska bra. Han satt stadigt och såg ganska nöjd ut. Mailade en tjej som sålde en stol på Blocket, får se om vi kan hämta den imorgon. Han får ju inte sitta så långa stunder i den nu ändå, men man kan ju vänja honom sakta.

Nu ska jag slappa framför TV:n en stund. Imorgon får vi väl stanna hemma om Tindra är sjuk. Tråkigt, men men... Årets semester har ju ändå bara varit ett stort skämt.

SHIT... VILKEN VECKA!

2009-07-27, 22:36:17 / Kategori: Allmänt
Först och främst kan jag väl be om ursäkt för det dåliga bloggandet under semesterveckan hos svärföräldrarna... Men alltså, det blev en helt galen upp-och-ner vecka, så bloggande stog absolut sist på "att göra" listan.

När vi kom upp på söndagen märkte vi snart att jag hade glömt min neccessär hemma med alla hygiengrejer. Jocke hade glömt att bära ut den i bilen. Gissa om jag blev arg, men jag försökte hålla god min. Svärmor räddade situationen med de allra nödvändigaste sakerna som tex ny deo, tandborstar mm.

På måndagen skulle vi åka till Jockes farfar som låg på sjukhuset och var ganska dålig i cancer. Alla packade in sig i bilarna, och när vi hade åkt ca halvvägs ringde det på svärfars mobil. Då hade farfar precis gått bort! Så himla tråkigt, vi som var på väg... Så hela den dagen blev lite konstig.

På tisdagen började Jocke bli sjuk, han hostade mer och mer och kände sig hängig och orkade inte göra nåt speciellt. Jag fick sysselsätta mig bäst jag kunde, och tänkte att dagen därpå i alla fall skulle bli trevlig, eftersom vi skulle åka till Finland. Jo eller hur... Onsdag morgon kom, och Jocke var jättesjuk och kunde inte åka. Jag ställdes inför valet att åka med båda barnen och svärföräldrarna, men valde att stanna hemma jag med. Tyckte det blev för mycket att ha hand om barnen ensam på båten, även om jag hade fått mycket hjälp av Jockes föräldrar. Men det blir ändå inte samma sak riktigt.
Jocke blev kanonsjuk med jättehög feber, så han låg däckad hela onsdagen. Ännu en hel dag för mig att slå ihjäl med barnen. Kändes som om den aldrig skulle ta slut kan jag säga.

Sen var Jocke mer eller mindre utslagen resten av veckan, trots att han fick penicillin. Jag ville bara åka hem, men insåg att det skulle vara ganska tufft att åka tåg ensam med kidsen.
På lördagen tvingade vi oss iväg till Parken zoo i Eskilstuna i alla fall, och hade en jättetrevlig dag där. Så en hellyckad dag fick vi skrapat ihop på den här semesterveckan i alla fall... Den avslutades sedan med en hemresa i en bil utan AC, bara för att lägga lite grädde på moset.

Gissa om det var skönt att komma hem?!

PACKAD

2009-07-18, 22:56:32 / Kategori: Allmänt
Nu är vi packade hela högen. Inte berusade alltså, utan våra väskor är packade inför morgondagens resa till svärisarna. Plötsligt blev det en massa extra packning när man hade en bebis med sig :)
Elliot ska för första gången få träffa faster nr 2 och hennes kille. Och farmor och farfar har ju inte sett honom sen han var ca 2 veckor gammal, så det blir nog kul för dem också. Han har ju förändrats hur mycket som helst. Vi ska även hälsa på Jockes farmor och farfar en dag, de vill också gärna hälsa på den lille :)

Känns som jag har packat hela dagen. Nu hoppas jag att allt är med, och snart ska jag lägga mig. Var bara tvungen att kolla igenom mina dagliga sidor först :) Resten av familjen sover redan.
Elliot verkar bättre i magen nu, han bajsar inte två gånger i timmen som det kändes som han gjorde för nån dag sedan. Ringde sjukvårdsupplysningen igår, och de sa att det kan bli så när man börjar ge dem smakportioner. Nu ska hans mage få vila ett tag tänkte jag, och så tar vi nya tag när han är runt 4 månader igen. Då provar vi med lite mat och även kanske lite gröt.
Han har i alla fall återgått till sina vanliga sovrutiner på natten, och det är väldigt skönt. Ikväll somnade han runt 20, vilket inte var helt idealiskt eftersom han brukar lägga sig runt 21.30-22. Vi fick väcka honom vid 21.30 och det var en pärs kan jag säga. Han ville inte alls vakna, och han blev arg som ett bi när jag skulle byta blöja och ta på pyamasen. Sen ammade jag honom och så somnade han som en sten igen. Nu hoppas jag att nästa amning inte blir den förrän tidigt på morgonen, nån gång runt 5 tiden kanske.

Dags att sova. Blir en del småbloggande under veckan, ska försöka att inte slappa till mig helt :)

Ha det bra!

DÅLIG UPPDATERING!

2009-07-17, 21:27:49 / Kategori: Allmänt
Jag vet! Skäms på mig! Och det tråkiga när jag är så här dålig på att blogga är ju att jag snart glömmer vad jag har gjort och vad som har hänt :)

Igår var i alla fall jag, Jocke och Ellioten på Gekås. Tro det eller ej, jag fick lurat med mig Jocke dit ja. Andra gången han var där, och nu lär det inte bli fler... Det var så mycket folk, och redan innan vi hittade parkering så märkte jag att darlingens tålamod började tryta. Jag hade dock sagt till honom på vägen dit att han inte fick bli sur och stressad och vilja åka hem direkt. Så han var så snäll och bet ihop i flera timmar där inne i kaoset :)
Några tusingar fattigare åkte vi hemåt, med bilen full av gula påsar.

Idag var vi på Bushuset med Linda och hennes tre barn. Det var full fart från första stund, och barnen var alldeles röda i ansiktet och svettiga när vi gick därifrån. Skönt för dem att leka av sig lite.
Efter Bushuset åkte vi till min syrra för att hälsa på lilla Isabelle. Och syrran och hennes sambo också såklart :) Än en gång så tyckte vi att det såg väldigt kul ut när Elliot ligger bredvid lilla Isabelle, han ser ut som en stor padda med världens största huvud :)

Vi har börjat förbereda inför resan till Jockes föräldrar på söndag. Mycket som ska packas nu när man har två barn. Barnvagnen tar dessutom upp halva bilen känns det som, så man får verkligen tänka praktiskt. Blöjor ska Jockes föräldrar fixa så att det finns där uppe. Känns onödigt att släpa med det hemifrån.
På vägen upp planerar vi att stanna i Gränna och kolla på lite polkagrismakeri :) Även köpa med oss nåt förmodligen :) Sen pratade vi om att stanna till på Cloetta i Lönköping också. Som ni märker så stannar inte vår familj och tittar på vattenfall eller andra vackra saker, utan det är alltid godis inblandat :)
Som om inte det räckte så ska vi ju till Finland på onsdag, och då blir det väl en del godis i taxfreen. Hmm...


Elliotens nya kompis som han fick från min chef :)

TRÖTT MAMMA

2009-07-14, 22:06:28 / Kategori: Allmänt
Gode Gud, låt det vara en fas Elliot går igenom nu, och att det inte är något långvarigt!

Han har nämligen börjat vakna på nätterna igen, och jag håller på att krypa ur skinnet av trötthet. Han vaknar inte av att han är hungrig i och för sig, utan för att han bajsar. Men när han ändå är vaken så passar jag på att ge honom lite mat, i hopp om att han sen ska sova till tidig förmiddag. Mmm, eller hur... Han vaknar åtminstone en gång till och bajsar.
Kom igen, vad är det frågan om?! Bajsa kan man göra på dagen!!

Amningen är väl fortfarande lite bökig. Det är ett farligt sprattlande och sparkande. Mina stackars bröst... :( Idag har jag inte behövt ge någon ersättning i alla fall, utan han har varit nöjd med "bara" mjölk.

Idag var vi i Kungsbacka på mamma-bebisträff. Vi började med att gå till några second hand affärer och titta lite. Hittade lite kläder till både Ellioten och lilla Isabelle, syrrans dotter. 10 kr st, som hittat ju.
Eter det var det dags för fika hemma hos en av tjejerna, och återigen blev golvet invaderat av små bebisar i olika former och storlekar :)
En jättetrevlig dag!

Elliot har varit på strålande humör de senaste dagarna. Han är en riktigt glad liten skit som skrattar så fort han ser oss. Då kan ju vi inte låta bli att skratta, för han är ju så söt, och det får honom att skratta ännu mer. Han "pratar" massa och har börjat leka med små leksaker som han kan hålla i och bita på. Allt åker in i munnen, tom gosefilten.

Ska nog stänga godispåsen nu :) Dags att bege sig mot sängen ifall bajsaren vaknar i natt också...

YEAH!!

2009-07-11, 22:28:18 / Kategori: Allmänt

DET VAR DEN LÖRDAGEN

2009-07-11, 22:12:14 / Kategori: Allmänt
Grillning och mina föräldrar plus Tindras pappa på middag idag. Jättegod mat och trevligt sällskap. Elliot var vaken det mesta av kvällen. Han var lite gnällig i början, men efter ett blöjbyte fick han ligga naken på en handduk på vardagsrumsgolvet. Då blev det liv i luckan, och han tjöt förtjust. Han låg så jättelänge, och hann kissa ner två badlakan :)
Trodde sen han skulle sova en stund innan kvällsmålet, men det ville han inte, så han var vaken från ca 18-21.30.

Jag fortsätter att amma och erbjuda ersättning ett tag till. Om han kommer vilja ha ersättning efter de flesta mål, så blir det nog att jag lägger ner amningen och bara ger honom ersättning. Det är ju inte så länge kvar till det är dags för riktiga smakisar heller.
På ett sätt får jag lite dåligt samvete vid tanken på att sluta amma, men varför i h-vete får man det egentligen?! Det är ju inte så att Ellioten kommer fara illa av att bara få ersättning. Men det blir väl så när samhället anser att "riktiga mammor ammar!" Äh, bara att skaka av sig!

Imorgon kommer äntligen darlingen hem igen. Ska bli skönt att få hem honom nu. Kidsen längtar nog också efter honom.

Nej, dags att surfa vidare och sen hoppa i säng!

INNEDAG

2009-07-11, 15:43:25 / Kategori: Allmänt
Jag har inte så mycket som stuckit ut näsan idag. Bara varit inne med barnen och grejat här hemma som vanligt. Tvättat några maskiner, dammsugit, matat Elliot som har förvandlats till ett matmonster. Tindra har lekt med en kompis inne på sitt rum hela dagen, så henne har jag knappt sett röken av.

Elliot är nog inne i nån tillväxtperiod nu. Han tömmer först hela mjölkbaren, och sen ska han ha ersättning på det! Som dessert typ. Om jag mot förmodan inte har gjort nån ersättning så blir han sur...
I natt vaknade han redan vid fem, och jag blev alldeles skraj att nattamningarna skulle ta fart igen. Men jag märkte snart att han hade bajsat, så det var nog därför han vaknade så okristligt tidigt. När han ändå var vaken så fick han mat, och sen somnade han om till kl 9 då Jocke ringde och väckte oss alla tre.

Idag ska mamma, pappa och Tindras pappa komma hit och äta middag. Vi ska trotsa vädret och grilla. Vi grillar bara på min elgrill på balkongen, så vädret spelar ingen större roll egentligen, vi äter ju ändå inne.

Tindra är iväg nu och köper nya örhängen, det är snart dags för henne att äntligen få lov att byta! Elliot sover som en liten gris, kanske skulle även jag vila lite nu när jag kan.

SPÄNNANDE!

2009-07-10, 22:30:11 / Kategori: Allmänt
Mina föräldrar var här ikväll och fikade. Vi satt i vardagsrummet och kollade på TV samtidigt. Elliot satt i både mormor och morfars knä, och han såg bara för rolig ut! Han såg ut som en liten gubbe, och han var fascinerad av TV:n.




Oj oj oj så spännande. Man kan tro att han ser på värsta skräckfilmen :)


Morfar och Ellioten. Elliot ser fortfarande lite halvrädd ut...



Idag har vi inte gjort så mycket. Tindra har lekt med en kompis hela dagen, och jag har plockat och plockat här hemma. Röjde ur kläder som Elliot växt ur bla. Känns som om det var igår jag gjorde det. Nu har jag börjat fylla på med det sista, snart är det dags att inhandla nytt, för i nästa storlek har vi ingenting.

Båda barnen sover nu. Blev ingen film för mig igår, jag fastnade vid datorn. Funderar på Benjamin Button ikväll, men jag får se. Den är ju så himla lång...

Elliot gör mer och mer ljud ifrån sig. Nu har han kommit på hur man tjuter riktigt högt och gälla toner. Det gör han därför i tid och otid när han blir förtjust och upphetsad. Nu ikväll när jag bar honom från skötbordet till sin säng så tjöt han till rakt i mitt öra. Kändes som trumhinnan skulle spricka :)


Frenetiskt tuggande på bitringen.


Har fått börja ge Elliot ersättning vid varje amning nu. Vet inte om han är inne i en tillväxtperiod eller om det är så att min mjölk börjar sina. Han äter på båda sidorna, sen äter han 110 ml ersättning direkt efteråt. Vi får se hur det utvecklar sig.
Idag gav jag honom två teskedar med morotspuré, vilket inte såg ut att vara någon hit. Han svalde snällt, men han rös i hela kroppen så där som bara barn kan göra :)




FYSISK AKTIVITET

2009-07-09, 22:31:55 / Kategori: Allmänt
Vi har varit lite dåliga på att låta Ellioten ligga på mage och öva på att lyfta huvudet. Men nu försöker jag göra det så ofta jag kan, och när han är på humör. Men jag kan väl inte påstå att det går så himla bra :) Så här ser det oftast ut.



Näsan i mattan och så suger han frenetiskt på sina händer. Lite lyfter han väl på huvudet, men är oftast alltför upptagen med sugandet :)

Nu har han dessutom börjat hitta sina händer, och det ser så kul ut när han ligger och tittar på dem. Som om de vore två helt främmande objekt. Väldigt fascinerande :)





Vilket väder! Regnet står som spön i backen. Fortsätter det så imorgon så blir det till att hålla sig inne hela dagen. Då får vi baka och göra andra inneaktiviteter som att kolla på film och sen äta upp det vi bakat :)

Ska nog hoppa i säng snart och se om jag kan köpa hem nån film och se på.


VÄRLDENS SNÄLLASTE BARN

2009-07-09, 14:17:52 / Kategori: Allmänt
Jag verkar ha haft tur att få ett väldigt snällt litet barn. Snällt och lätthanterligt, särskilt vid läggning.

Elliot låg i sitt babygym nyss och lekte. Plötsligt pruttade han så han blev rädd själv, och han spratt till i hela kroppen. Längst ner i babygymet hänger en apa som börjar spela melodier om man rör den på magen. När Elliot sprätte till så fick han igång apan, och detta fick honom att se väldigt förbryllad ut. När jag satte mig ner bredvid honom och frågade vad han gjorde så log han ett av sina underbaraste leenden, och jag smälte ♥ Sen såg jag att han såg trött ut, så vi gick och bytte blöja. Efter det bar jag in honom i sängen, gav honom nappen och la gosefilten vid hans ansikte. Innan jag gick ur rummet hade han somnat. Mammas lille godis ♥

Nattningen på kvällarna går också löjligt lätt. Igår la jag honom i sin säng och vred på musikmobilen. Han låg där och sprattlade och skrattade, och jag fick gå dit och vrida igång den kanske ett par tre gånger. När den stannar så ligger han och pratar med den en stund, och sen vips blir det tyst. Då har han somnat.

Men men, ta i trä. De här rutinerna kan ju ändras med åldern. Men nu är det i alla fall vansinnigt skönt att det går så lätt.

Sitter här helt ensam nu. Tindra är hos en kompis och leker. Provkörde nya vagnen dit, och den fick verkligen bekänna färg på invigningsturen :) När jag skulle gå hem började det ösregna, och gör fortfarande. Hade redan bestämt att jag skulle till 7eleven och köpa lunch, så jag fick vackert traska dit. Tog en genväg på en liten stig, och även där gick det ganska bra att köra vagnen, trots de mindre framhjulen. Måste nog säga att så långt så är jag mer än nöjd med mitt fynd :)

Nu ska jag leta runt lite efter någon som kan göra en ny design till mig här. Dags att förnya sig lite känner jag.

KASS!

2009-07-08, 23:10:13 / Kategori: Allmänt
Jag har blivit totalkass på att blogga ju. Vad är det frågan om? Det händer så mycket runt omkring mig så jag hinner inte med. Och då hamnar bloggandet i andra hand. Tråkigt, men man prioriterar ju andra saker först.

Tex syrrans lilla groda. Sicken liten bebis! Ändå vägde hon ca 700 gr mer än Ellioten när han föddes. Men nu såg Elliot ut som en baotabebis bredvid den där lilla sparven :)
Idag hade de fått åka hem från BB, och nu väntar den första hemmatiden som sömnlös småbarnsförälder :)

I morse åkte Jocke till Stockholm, så nu är jag ensam med barnen. Känns jättekonstigt, och lite jobbigt faktiskt. Det är bara jag dygnet runt nu fram till söndag kväll. Ingen som tar över när det börjar kännas jobbigt, utan nu är det bara att gilla läget och bita ihop. Tur att man har så rara barn som man har ändå. Det finns ju ungar som är tio resor värre, så jag ska väl inte klaga.

Var på mamma-bebisträff idag också hemma hos en kompis. Ett jättegäng med mammor och bebisar, god lunch och god fika. Verkligen jättetrevliga tjejer, och det är kul att jag har ramlat in i deras gäng, och blivit välkomnad med öppna armar :) Alltid trevligt att träffa tjejer i samma vardagssituation som en själv. Ska man bara gå hemma hela dagarna med en bebis så blir man snart knäpp...

Och så... Hittade en vagn på Blocket idag som jag fastnade för direkt. Annonsen hade legat ute ett tag, så jag trodde faktiskt den hade blivit såld. Inte alla är ju så bra på att ta bort annonserna då sakerna försvinner. Chansade och slängde iväg ett sms, och fick svar att vagnen fanns kvar.
De ville ha 2000 kr för den, men jag frågade direkt om de kunde tänka sig att gå ner i pris. 1500 kr fick jag till svar, och jag drog en rövare och erbjöd 1300 kr.
Fjäskade lite för Tindras pappa, så han skjutsade upp mig till Bohus där vagnen fanns. Den var verkligen i superfint skick. De hade ju köpt den i februari i år och knappt använt den sen, då de var tvungna att skaffa syskonvagn.



Den här goingen är jag numera ägare till. 1300 kr är ett jättebra pris måste jag säga, för den är verkligen i nyskick. Den är ganska liten och smidig när den är ihopfälld, så det blir bättre plats i bilen när man ska åka nånstans. En massa käcka finesser på den också.  Är jättenöjd!
Nu återstår frågan hur nöjd Jocke kommer vara med detta inköp... Måste kanske smöra en hel del...

HALLÅ!!!!!!!!!!!!!

2009-07-05, 21:45:18 / Kategori: Allmänt
Jag har blivit moster!! Min syster fick idag en liten dotter ♥ Imorgon ska vi få åka och hälsa på henne, lilla dockan. Gud så spännande och roligt det ska bli!

VILL HA!

2009-07-05, 21:43:24 / Kategori: Allmänt


Den här vagnen är jag sjukt sugen på! Den finns att hitta splitterny på tyska Ebay för en alldeles löjlig summa. Vissa av vagnarna går för under tusenlappen inkl frakt. Samma vagn finns att köpa i Sverige för runt 5000 kr, och begagnade ligger de på ca 2000-2500 kr.

Det är en identisk vagn med Brio sing, som jag först var inne på att köpa när vi letade vagn. Denna kommer med sittdel som går att ha åt båda hållen.

Skulle det visa sig att den inte alls känns bra och att jag är missnöjd, så säljer jag den helt enkelt. Och man kan ju tydligen lätt göra sig en liten hacka på att sälja den här i Sverige. Om den däremot känns jättebra och vi är nöjda, så kan jag istället sälja den andra vagnen, och den bör jag lätt få mer än 1000 kr för. Så oavsett hur jag bär mig åt så kan jag tjäna en slant på den här affären :)

STACKARS SMÅ LÅR!

2009-07-04, 14:47:07 / Kategori: Allmänt
Igår var vi på 3 mån-kontrollen med lille Ellioten. Vägning, mätning och så de två fruktade sprutorna. En i varje lår. Jocke följde med, och det var han som fick sitta med Elliot i knät när det var dags att hugga. Jag hade väl helst gått ut ur rummet, men satt kvar och försökte hålla god min.
Inte blev det bättre av att BVC-sköterskan sa att båda sprutorna gör ont, särskilt den andra, som är ny. När hon gav den första såg man på lillen hur han stelnade till i hela kroppen och började storgråta. Sen fick han ett ögonblick på sig att lugna sig, men då var det dags för nästa spruta. Och herregud säger jag bara, stackars lilla barn. Han blev helt förtvivlad och grät så han nästan tappade andan. Gissa om det gjorde ont långt in i själen på mig!

När vi kom hem sov han en stund, men när han vaknade så var han inte alls sig lik. Min lille söte, glada Elliot var borta, och istället var det en ledsen, kinkig bebis :( Han ville bara sova, och när han vaknade grät han så hjärtskärande. Efter en stund gav vi honom Alvedon, och det hjälpte. Han blev lite lugnare igen, och skrattade lite. Det blev en lugn kväll hemma, och Elliot sov det mesta.

Det verkar som om han har fått riktigt bra nattrutiner, det är vansinnigt skönt. Han sover fortfarande mellan ca 22-06. Inga nattmål, och efter första morgonamningen somnar han om igen i ett par, tre timmar.
Igår somnade han i vår säng, och när vi skulle lägga oss runt tolvtiden låg vi och tittade på honom länge. Jag kunde inte låta bli att pilla på honom, för han var så söt. Då råkade han vakna, och jag trodde att jag skulle behöva amma honom igen. Men han somnade om efter att ha busat med oss en stund, och sov till kl 6 :)

Ikväll ska vi hem till en kompis på middag. Bebisarna ska leka och vi vuxna ska äta gott och dricka kall alkoholfri öl. Denna underbara uppfinning!!

Ha en skön, varm lördag!

SERIÖST!

2009-07-02, 22:26:31 / Kategori: Allmänt
Nu får det bannemej regna några droppar så att vi får lite svalka. Det här är ju helt galet! Vi är ju så vana vid regninga somrar att vi håller på att kola av värmeslag nu. Tycker mest synd om alla små bebisar i värmen. Man märker att de lider lite. Det är bara att mata, mata, mata som gäller så att de inte blir uttorkade.
Elliot har sovit det mesta av kvällen, och bara vaknat när det har varit matdags. Lille killen... Sover i bara blöja men är ändå helt klibbig. Fast oförskämt glad ändå måste jag säga, när han väl är vaken.

Vi tog picknickfilten idag och gick bakom huset, där det är som en liten park. Parkerade oss i skuggan med dricka och bullar. Efter en halvtimme kunde jag ha tänkt mig att gå in, så varmt var det. Det blåste minimalt, så värmen blev nästan outhärdlig även i skuggan. Men Tindra var ganska nöjd och lekte med sina Pet shop, så jag fick bita ihop. Elliot sov mest i antingen vagnen eller på filten.

Imorgon är det dags för 3 månaderskontroll. Och sprutor, hua mig! Jocke ska följa med som tur är, jag får ont i hjärtat bara vid tanken på att de ska hugga min lille prinskorv två gånger i låren :( Hoppas inte han blir dålig av sprutorna, men vi ska gardera oss och köpa hem Alvedon. Vi ska även köpa hem vätskeersättning. Det är en bra sak att ha hemma om han plötsligt skulle bli dålig nån gång.

Jockes sista dag på jobbet imorgon, sen är det semester i fyra veckor. Vi har inga spännande planer alls, det enda som är inbokat är en vecka hos Jockes föräldrar i världsmetropolen Strängnäs :) Sen får vi se om det kanske blir Skara sommarland, eller några andra små dagsutflykter.

Drickapaus!

SVETTIG SHOPPING

2009-07-01, 23:07:05 / Kategori: Allmänt
Kan säga att alla människor befann sig inte alls på stranden istället för på Gekås :) Men det gick ganska smidigt ändå. Elliot var jättesnäll. Han blev lite ledsen efter ett tag, men då fick jag låna en bärsjal som jag satte honom i, och då somnade han. När vi kom ut såg jag att han hade bajsat, och det var väl därför han blev ledsen en stund.

Shoppade i alla fall en del grejer till barnen. Lite kläder bla, Elliot fick en musikmobil till sin säng och ett par skallror. Mobilen har han legat och tittat på halva kvällen och skrattat åt. Armar och ben går i ett :)
Busade även med honom i sängen tidigare ikväll, och kittlade honom under hakan. Plötsligt så började han skratta högt! Jag gjorde det om och om igen, för det var ett sånt underbart ljud att höra, och han var så söt! Det slutade med att Tindra höll på att kissa på sig, för även hon skrattade när Elliot gjorde det.

Han premiärbadade även i sin nya lilla pool idag. Den är pytteliten, och lämpar sig förmodligen bättre till lite större barn som kan sitta i alla fall. Han får ligga i den, och då kunde han inte riktigt sträcka på sig :) Men det var nog kul ändå, och han sprattlade hej vilt. Skönt men konstigt kanske att få bada ute på balkongen :)

Imorgon blir det stranden med Tindra och syrran. Hoppas inte syrran föder bara, är lite nervös nu när det närmar sig utsatt datum... Jag vill ju att den ska komma ut, men jag vill helst inte närvara.

Nej, god natt alla sockertoppar! Lovar lite bilder imorgon!

DET ENDA RÄTTA I VÄRMEN...

2009-07-01, 10:29:36 / Kategori: Allmänt
... är att ta med sig Ellioten till Ullared! Vi åker om en stund med en kompis och hennes lilla tjej. Kan undra om det är nåt folk där idag? Alla borde vara på stranden tycker jag :)

Återkommer senare med lite bilder på mina fynd :)