URSÄKTA MIG...

2009-06-29, 23:30:19 / Kategori: Allmänt
... för bloggtorkan, men jag är så slapp nu för tiden i den ohyggliga värmen. Jag ska skärpa mig, I promise!

Helgen som gick var kanon! Återträffen var väldigt lyckad, och vädret kunde ju inte varit bättre. Nästan lite för bra, vi höll på att kola hela högen på Liseberg i lördags... Plus att det var löjligt mycket folk! Jag köpte ett åkpass, men fick väl inte direkt valuta för pengarna. Åkte typ 3 saker för 290 kr.

Idag stack jag till affären med kidsen och handlade på oss en rejäl matsäck. Sen gick vi vidare till Miljöarken, där vi la oss under ett träd i skuggan. Hur skönt som helst, och barnen var jättenöjda. Elliot somnade gott på filten under trädet, och Tindra sprang runt och lekte.








Imorgon har jag och barnen blivit medbjudna på en mamma-barnträff. Det ska bli himla roligt faktiskt, det är ett stort gäng som brukar träffas ofta, och nu blev jag medbjuden av en kompis som brukar vara med. En massa bebisar kommer det att bli, och det skulle även komma en lite äldre tjej som Tindra kunde leka med. Spännande!

Dags att sova. Ska ställa fram pumpen, den lär behövas nån gång i natt eller tidigt imorgon. Elliot sover som en gris på nätterna nu. Igår somnade han helt på egen hand vid 21.30, och vaknade inte förrän 6.30 i morse. Då inbillade jag mig att han var superhungrig, och att han skulle lätta lite på trycket. Men njae... Han åt litegrann, sen ville han sova mer. Så det var bara att pumpa och ställa in i frysen. Elliot vaknade inte förrän vid niotiden. Lite lyxigt faktiskt att få sån sovmorgon när man är småbarnsförälder :)

God natt! Vi hörs imorgon!

ETT SNABBT HEJ!

2009-06-25, 22:53:21 / Kategori: Allmänt
Kikar bara in en snabbis och lägger in några bilder från idag. Blir inte så mycket bloggande i helgen heller, då vi har återträff med goda vänner från min tid i Norge. Men efter helgen misstänker jag att jag har mycket att skriva och berätta om! Ha tålamod!



Så himla underbar bild på Elliot och hans morfar ♥



Mormor, Elliot och Tindrisen



Tindra kastar boll ♥



Vattenpaus!



Elliot försökte balansera på mosters stora mage, men det var svårt! Därav den koncentrerade minen :)



Elliot med sommarpyntade öron.




STORKEN VAR ÄR DU???

2009-06-23, 22:25:31 / Kategori: Allmänt
Om 15 dagar är det meningen att jag ska bli moster ju!! Känns lite sjukt faktiskt, att lillasyrran ska klämma ut en bebis :) Men vad kan gå fel, med en så häftig moster som mig?! Och vad kul med två jämngamla kusiner.

Jag är riktigt nyfiken på hur den lille parveln kommer se ut!! Så Storken, lägg på ett kol nu!!

SUNNY - FUNNY

2009-06-23, 22:21:03 / Kategori: Allmänt
Tänk vad lite sol kan pigga upp!

Idag har jag hunnit med ganska mycket. Upp i ottan för att åka till ögonmottagningen med Tindra. De kollade hennes ögon, men kom fram till att det var för lite synfel för att de skulle korrigera det. Vi får en ny kallelse till vintern för att se om det skett några förändringar då. Det kan vara så att det bara beror på att ögat inte växt färdigt än. Så det blev inga glasögon, till hennes stora besvikelse :)

När vi kom hem var det dags att packa väskan till Tindra igen. Hon skulle åka med mina föräldrar till husvagnen. Inte länge hon var hemma efter Norge, men det är väl bara kul för henne att hon får hitta på roliga saker på sitt sommarlov!

En liten stund efter det kom en kompis på besök med sin lilla dotter. Vi satt och pysslade en stund, närmare bestämt så stämplade vi disktrasor :) Det låter både konstigt och en aning töntigt kanske, men det är vansinnigt kul! Ska lägga ut bilder här sen när jag har målat färdigt några fler.
Pysslandet gjorde oss hungriga, så vi bestämde oss för att ta en promenad till gatuköket för att svulla hamburgare. Det fick även bli en amningspaus i gröngräset bakom Atlet innan vi drog oss hemåt igen.

Eftermiddagen och kvällen har varit lugna, och vi har varit hemma. Elliot har varit lite orolig, magen har varit lite körig på honom. Men när han väl fick ut det onda så somnade han gott i pappas famn. Hoppas på ännu en bra natts sömn.

Imorgon ska vi på mamma-dejt i Slottskogen. Det ska bli riktigt trevligt, och jag hoppas man klickar med resten av morsorna! Hade varit kul att bli ett gäng som träffas regelbundet med de små. Vädret ska ju bli grymt, så det blir gott med en picknick i det gröna!

Dags att stoppa lillen i sin säng och sen sova själv.

TURISTANSTORMING!

2009-06-22, 22:47:31 / Kategori: Allmänt
Idag hade vi inga planer alls, vilket resulterade i en slapp morgon och förmiddag hemma. Efter en hel del velande fram och tillbaka, och efter X antal klädbyten så fick jag ett spel. Har inga kläder alls som passar, eller funkar att amma i. Så det blev att bege sig till sora staden för shopping. Konstig idé kan tyckas, när vädret var så himla härligt. Men jag hade någon sned fantasi att det kanske var lite folk i stan, att alla var på stranden eller nåt. Jo tjena... Antar att det är reorna som lockar, för det var fullt med galna människor i stan! Man märker att turisterna har börjat komma också.
Hittade i alla fall en jättefin klänning, ett linne och en t-shirt. Det slank även med skor till både mig, Tindra och Ellioten.

Imorgon ska det ju bli lika fint väder, härligt! Vi ska till ögonmottagningen på Mölndal och kolla Tindras syn på morgonen. Det blir nog glajjor på henne misstänker jag. Hon verkar i alla fall se dåligt.
Efter det blir det lite pyssel hemma med en kompis, och sen planerar vi utomhusfika i solen med kidsen. Tindra åker förmodligen med mina föräldrar till husvagnen.

Fyra dagar kvar till helgen, som jag verkligen ser fram emot. Vi ska ha återträff med gamla kompisar från min au pair tid i Norge! Det kommer folk från både Norge och alla möjliga delar av Sverige till Göteborg och stannar över helgen. Vissa har jag inte träffat på ca 9-10 år, så gissa om jag ser fram emot detta! Alla tar med sig barn och respektive dessutom, så det blir ett stort gäng på ca 21 pers. Hur kul som helst!

Nej dags att sova om man ska orka upp med tuppen imorgon. Usch, vill inte alls väcka kidsen så tidigt. Särskilt inte Elliot nu när han sover så himla bra. Men men, bara att gilla läget!

GLADER OCH BUTTER

2009-06-21, 19:40:46 / Kategori: Allmänt

Svårt att få Ellioten att skratta på beställning. Han blir alltid så fundersam och allvarlig när kameran kommer framför hans ansikte :)

Är det förresten bara jag som ser en klar likhet mellan Elliot och Forest Whitaker?


♥ KÄRLEK ♥

2009-06-21, 14:43:56 / Kategori: Allmänt




VITA TRÖJAN MED LÅNGA ÄRMAR NÄSTA!

2009-06-21, 13:25:03 / Kategori: Allmänt
Jaha, denna dagen blev ju himla munter. Not! Verkar som om jag har fastnat i en loop av både dåligt tålamod och humör. Vilken underbar blandning. En liten oenighet med Jocke utlöste dagens dåliga humör, som nu är på topp. Det dåliga humöret är på topp... Kan man säga så?

Nu har i alla fall de tre musketörerna lämnat mig i en stunds total ensamhet. De gick ut en sväng, och jag är helt ensam. Borde lägga mig mitt på golvet i vardagsrummet, stänga av radion och bara suga in varenda minut av ensamtiden.

Sen är det det här med amningen. Allt funkar ju utmärkt nu, det är inte det. Men jag känner mig så jävla bunden! Visst är det praktiskt på alla sätt, hej och hå, man har alltid maten med sig, rätt temperatur osv osv. Men samtidigt så blir man som ammande mamma vansinnigt låst. Det hänger alltid på mig när det är dags för matning, jag är den som ska ha koll på när han senast åt, kan han vara hungrig igen...? Jag måste alltid tänka på vilka kläder jag har på mig, är de amningsvänliga, kan man amma här och där osv osv. Det är jag som måste upp mitt i natten sju dagar i veckan, och jag kan aldrig vara borta flera timmar, för då blir Ellioten utan mat och jag får två överfyllda tuttar.  Och för tillfället är jag jävligt less på detta!
Jag känner mig som en matmaskin, som i vissa fall kanske kan vara lite underhållande också om jag har tur. GAAHHH!!!

Funderar starkt på att börja ge flaska istället. Jag tillhör väl inte skaran som tycker det är så där underbart ljuvligt, myspysigt att amma. Det är inte obehagligt, men i mina ögon gör jag det mest för sakens skull, för att Ellioten ska få mat. Och i dagens läge kan faktiskt bebisar få mat på andra sätt också, och det är ingen som har dött av att bli uppfödd på enbart ersättning. Och så som det är nu så både ammar han och äter ersättning, i ett och samma mål.
Jag vet inte... Kanske kan jag försöka hålla ut till han blir 4 månader och det är dags för smakportioner och så. Då kanske man kan trappa ner på amningen och börja ge honom ersättning istället.

Mmm, vilket underbart positivt inlägg. Men jag måste få ur mig det, annars blir det dårhuset nästa, och den berömda vita långärmade tröjan...

BORING SÖNDAG... ELLER?

2009-06-21, 11:49:36 / Kategori: Allmänt
Söndagar är inte de roligaste dagarna i veckan direkt. De blir väl vad man gör dem till, men det har alltid känts som om söndagar bara är trista och sega.
Är ganska utsövd idag, Elliot sov superbra i natt. Somnade för natten runt 22.30 och kl 5 på morgonen vaknade jag, då sov han fortfarande. Han började gny lite, så jag plockade upp honom för matning. Han somnade som en sten mitt i amningen, och sen sov han till 8.30 igen. Hur skönt som helst! Behövde nog det, för igår kändes det lite som att luften var på väg att gå ur mig. Elliot var inte alls på humör på hela dagen, och det tär på tålamodet. Vet inte riktigt vad det är med honom, men han är lite allmänt missnöjd hela tiden. Men hur ska man veta, är det magen som krånglar, vill han bara ha närhet, är han mer hungrig??

Igår kom i alla fall Tindra hem igen, och det var så gott att få krama henne igen. Hon var nog trött efter den långa bilresan, för även hon sov länge i morse. Nu sitter hon i badet och pratar med sina leksaker :)

Vad ska man hitta på då? Vill inte att det blir ännu en dag som man bara sitter hemma. Men förslagen verkar inte direkt hagla här, så jag vet inte... Tindra ville helst vara hemma, och på ett sätt kan jag förstå det. Hon har ju varit hemifrån en hel vecka, från alla sina saker och så. Men samtidigt är det lite tråkigt att bara sitta hemma hela dagen. Ja ja, vi får väl se. Om inte annat så får jag väl ge mig ut en sväng, så jag inte blir knäpp :)

GRYM LÅT!

2009-06-18, 14:37:40 / Kategori: Allmänt
En av de bästa som spelas på radio nu för tiden!
En acustisk version
Glasvegas - Daddy´s gone






MIN BLOGG ÄR CHARMIG!

2009-06-18, 13:41:44 / Kategori: Allmänt
För det har Carolina sagt!
Fick en award av henne, och jag tackar och bockar som vanligt! Det är lika kul varje gång, om inte roligare för var gång man får en ny. Det betyder ju att man inte är bortglömd i alla fall :)



Jag slänger den vidare till:

- Syrran

- Amanda & Oscar

- Johanna


MYCKET ATT TA IGEN!

2009-06-18, 13:36:25 / Kategori: Allmänt
Vilket slarv det har varit med mitt bloggande denna veckan. Tidsbrist är något man har gott om när man har spädbarn, det är i alla fall säkert.

Vad har jag gjort då?
Ja den som kom ihåg det. Förmdligen så har den största delen av fritiden gått åt till att fika med vänner. Detta är väl inte fy skam i och för sig, men det går ju åt pepparn med viktminskningen. Men det är så sjukt tråkigt att behöva tänka på vad man äter hela tiden. Det känns som att man lika gärna skulle kunna sova sig igenom livet då :)

Igår var jag iväg hela dagen. På förmiddagen var Ellioten och jag på Allum med Linda och Felix. Blev en del shoppande, men det var ju meningen. Behövde ju fylla på Elliots 62 förråd nu när 56 är för litet. Han är visserligen inte så himla lång, men jag antar att han fyller ut kläderna på bredden istället.



 








Efter en trevlig shoppingdag och lunch på Allum så åkte vi hem en stund. Elliot fick mat, och sen gav vi oss iväg igen för att träffa en annan kompis på en liten snabbfika.
Sedan var det dags att göra lite nytta, så då gick jag till min syster på hennes jobb. Eftersom hon går på mammaledighet nu så skulle hon städa ur sitt arbetsrum. Tänkte att jag skulle hjälpa henne, höggravid som hon är. Det var trevligt, för städningen varvades med frenetiskt bullätande :) Elliot låg i sin insats och tittade på div saker som vi hängde upp åt honom. Efter ca 2.5 tim var vi nästan färdiga, och syrran tog det sista själv. Jocke kom och hämtade mig och Ellioten, och sen blev det middag från Burger King. Riktigt gott faktiskt!


Lille älsklingen


Elliot har börjat sova riktigt bra på nätterna nu, och det är sååå skönt för mig! Inte för den översvämmade mjölkfabriken visserligen, men det kan jag leva med. I natt sov han från 22 till 5 på morgonen, då han gjorde ett pliktskyldigt försök till att äta. Det verkar nästan på honom som om hangör det för att vara snäll mot mig, för han är inte superhungrig. Sen somnar han antingen om omedelbart, eller så ligger han i sin säng och skrattar och pratar med sina små Bamsefigurer som hänger på kanten. Vid åttahugget är det dags för mat igen, och lite lek i sängen. Jätteskönt och framför allt mysigt att kunna slappa och bara ligga och gosa och busa!

Idag skulle jag varit hos en kompis och pysslat lite. Men när jag vaknade anade jag oråd, eftersom det var helt mörkt i rummet. Jo men visst, utanför blåser det storm och regnet har öst ner. Så vi stannar hemma istället och tar en raincheck på pysslandet till nästa vecka!

Dags att hänga tvätt och läsa alla mina favoritbloggar! Ha en trevlig dag!




BLÄHH...

2009-06-15, 11:48:14 / Kategori: Allmänt
Fy fabian alltså vad jobbigt det blev igår när Tindra skulle åka till Norge. Usch och fy säger jag bara! Även om jag på Facebook uttryckte mig betydligt grövre... Men det var mitt i tårarna, så det blev lite dramatiskt.
Tindra blev jätteledsen här hemma och bara grät och grät och klamrade sig fast vid mig. Jag försökte verkligen att inte visa henne att jag också blev ledsen, men det var så himla svårt. När hon till sist skulle krama Elliot hej då, då kunde inte jag hålla emot längre. När hon satt i sängen och kramade honom jättelänge så började även mina tårar att trilla.

Ja ja... Det är ju "bara" en vecka, och det går fort antar jag. Men det känns så tomt här hemma nu, och konstigt när hon fattas. Familjen är inte komplett. Måste hitta på saker att fördriva tiden med så att dagarna går fort!

Idag är det ju ganska fint väder faktiskt tex. Blir väl en promenad sen. Nu ligger Ellioten och sover middag och jag ska passa på att duscha. Är jäkligt trött faktiskt, för jag sov riktigt dåligt i natt. Och när jag väl lyckades somna så vaknade Elliot och var orolig. Kanske kände han på sig att det var nåt, i och med att alla var ledsna, vad vet jag...

Har börjat ge ersättning efter vissa amningar nu, för det verkar som om han är inne i en tillväxtperiod. Han har verkat missnöjd trots mat, torr blöja och sömn. Nu verkar det bli bättre med lite mer mat och mer ordentlig sömn. Han sover alltid middag i sin spjälsäng nu, och då har jag märkt att han sover mycket bättre. Detta resulterar i en ännu härligare unge som är glad och pigg. Nu börjar det komma ljud när han skrattar också, och han har börjat prata jättemycket. Hur kul som helst!

Nej, om man skulle passa på att duscha medans man kan!

HEJ ALLIHOP

2009-06-14, 12:39:35 / Kategori: Allmänt
Nu är jag tillbaka igen, någorlunda tillfrisknad. Skönt att det inte blev nån sån värstinginfluensa. Är för tillfället helt ensam hemma, om man bortser från Ellioten såklart. Men han ligger och sover nu, så han räknas inte :)
Jocke, hans syrra och hennes kille och Tindra är och bowlar. Jag hade säkert kunnat följa med, men valde att stanna hemma och ta det lugnt med lillen. Ska passa på att tvätta lite och så tänkte jag.

I natt åker Tindrisen till Norge med sin pappa. Det kommer kännas jättekonstigt, det är första gången hon åker iväg sedan Elliot kom. En vecka går väl fort antar jag, men det kommer nog ändå bli tomt...

Nu vaknade Ellioten, bäst att mata innan han blir skogstokig :)

ILLA TILL MODS...

2009-06-13, 12:40:30 / Kategori: Allmänt
Usch... Ibland händer det saker som får en att bli väldigt illa berörd, trots att man inte är drabbad personligen. Det har hänt nu, och jag blev väldigt illa till mods när jag fick veta det. Har tänkt jättemycket på det de senaste dagarna, och det gör så ont i hjärtat å andras vägnar.

Ibland blir man påmind om hur mycket man egentligen tar för givet. Man borde verkligen vara tacksam över allt bra man har. För man vet aldrig, på ett ögonblick kan livet spela dig ett spratt, och inget blir nånsin som det varit förut.

Vill i alla fall bara säga att jag tänker på er hela tiden, och jag hoppas verkligen att allt kommer att bli bra i slutet...



I´LL BE BACK...

2009-06-12, 21:20:13 / Kategori: Allmänt
Jag är sjuk, därav bloggtorkan. Nåt influensaaktigt med värk i hela kroppen och feber. Återkommer så fort det inte känns som ett livsprojekt att sätta sig framför datorn...

HIHIHIHI...

2009-06-11, 16:38:44 / Kategori: Allmänt


Det står ungefär så här:

"Internationell skådespelare dog av svininfluensa.
Och vi vet ALLA vem han fick det ifrån."


ONT BÅDE HÄR OCH DÄR...

2009-06-11, 14:59:04 / Kategori: Allmänt
Jag har insett att jag förmodligen kommer lägga ner projektet med att ge Elliot ersätting på kvällen för att tjäna några timmars sömn. För det första så är det inte många timmar extra det gör, kanske en, två eller max tre. För det andra så funkar det inte för "mjölkmaskinerna". De producerar på mjölk som om Elliot skulle ha ätit ett sista kvällsmål, och det resulterar i att jag vaknar med två bomber som gör svinont. Inte är det kul för Ellioten heller när han väl ska äta. Antingen får han inget ordentligt tag, eller så blir han nersprutad av mjölk i hela ansiktet.
Nej, bara att gilla läget och gå upp X antal gånger på nätterna för att amma den lille gógrisen.



Idag var det skolavslutning för Tindra. Vi hade himla tur med vädret, för det regnade i morse och var allmänt mörkt och trist. Men när vi stog på skolgården sprack det upp, solen kikade fram och det blev riktigt varmt.

Däremot kan jag säga att det är ganska lååånga tillställningar. Jag tappar tålamodet när Tindra och hennes klass har gjort sitt, och när det inte längre är några barn man känner som sjunger och uppträder. Vilken hemsk egoistisk människa man känner sig som då...
Men men, nu är det sommarlov! Inga mer stressiga, tidiga morgnar på länge. Hur skönt som helst, nu ska vi bara gotta oss och njuta av ledigheten!



Ikväll är det sista matchen för säsongen också. Tjejerna möter Balltorp och Qviding på hemmaplan :) Ska bli kul och vi hoppas att det är Mölnlyckes tur att vinna idag!



Har så sjukt ont i halsen så jag kan knappt svälja... Det gör tom ont när jag gäspar. Började lite igår, och idag är det helt tokigt. Hade knappt nån röst i morse när jag skulle säga hejdå till Jocke. Kraxkrax lät det... Hoppas att det stannar vid halsont, så att inte jag också blir så där megaförkyld som Jocke och Tindra har varit.
Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid Tindrisen och kolla på TV :)

ALLAN BALLAN

2009-06-10, 19:50:12 / Kategori: Allmänt


De här asballa byxorna har jag köpt till Elliot från Linus och Lotta nu.
Minymo 199 kr

KULTURELL AFTON OCH SVULLERI

2009-06-09, 23:21:18 / Kategori: Allmänt
Ikväll har vi varit på teater minsann. Tindras klass spelade upp den årliga sommarteatern, och efter det var det dags för tårtkalas. När vi fick lappen för någon månad sedan blev jag så glad och ivrig över att få baka en tårta, eftersom jag tycker det är jättekul att baka och pyssla. Idag däremot när det var dags för tårtmakeriet var jag på ganska dåligt humör, så jag var inte alls sugen på att fixa tårta. Därför gjorde jag något som strider mot mina principer, och det var att köpa en färdig tårtbotten i affären. Usch... Jag skäms fortfarande...

För att kompensera detta så var jag tvungen att göra ordentliga fyllningar. Det blev hemkokt vaniljkräm, och egengjord lemoncurd. Båda blev sååå goda! Tårtan toppades med vispad grädde och jordgubbar och björnbär. Blev jättenöjd med den, och den var vansinnigt god!






Elliot skötte sig exemplariskt under hela förestälningen, och låg och tittade på sin groda i vagnen. Var rädd att han skulle ställa till med en skrikscen, men han var så tyst och snäll.



♥ 2 MÅNADER AV KÄRLEK ♥

2009-06-08, 21:44:10 / Kategori: Allmänt

♥ ♥ ♥
Lille guldklimpen 2 månader gammal

Det känns helt jävla tokigt rent ut sagt. Idag blev Ellioten 2 månader! Fattar ingenting... Var tog tiden vägen? Som han har ändrat sig, nu sker det nästan förändringar från dag till dag. Det blir bannemej bara bättre och bättre. Den första tiden är jobbig som f*n, det ska man inte sticka under stol med. Men det tar sig allt eftersom man blir varm i kläderna :)
Den kärlek man känner till sina barn går inte att beskriva i ord!






SNART ZZZZ....

2009-06-07, 21:32:46 / Kategori: Allmänt
Då var äntligen den här sega söndagen snart över. Har haft riktigt tråkigt idag, eftersom jag har varit den enda som har varit någorlunda pigg. Elliot har i och för sig kvicknat till här på eftermiddagen, och det är skönt. Så slipper jag bekymra mig om RS igen... Har verkligen fått en RS-nojja! Bara för att någon berättade om en liten bebis som åkte in och bara var timmar från att dö. Där vill man ju inte hamna.

Har inte gjort nånting spännande alls idag. Slumrade lite på soffan när jag kollade på Fab 5. Har tvättat lite, bäddat rent i alla sängar och surfat runt på nätet. Har fått lite Tradera-hook up, och här är några nya saker jag har vunnit. Är riktigt nöjd med mina fynd som vanligt :)


Två skjortor och en liten basker för 22 kr!


Me&I bodysuit för 58 kr

Imorgon måste jag och Tindra sticka iväg för att kolla efter nåt hon kan ha på sig på avslutningen på torsdag. Osäkert när man inte vet om det kommer vara fint väder eller rena höstvädret som det har varit idag. Regn och grått. Vi får väl se vad vi hittar.

Båda barnen är nattade nu och sussar sött. Tindra får sova i vår säng i natt, och Jocke i hennes. Han snorar och snörvlar så mycket, så det blev ett sängbyte så att jag skulle få lite nattro.
Läggningen av Elliot gick ganska smärtfritt och snabbt ikväll. Han ammade lite och fick sedan lite ersättning direkt efter. Han blev nog mätt och belåten, för han blev ganska slö. Låg i sängen och sprattlade en stund, och vi var inne ett par gånger och gav honom nappen. Sen satte vi på hans speldosa, och så somnade han med sin lilla filt över ansiktet och hunden vid sin sida. Mammas två älsklingar ♥
Ska snart lägga mig också, och hoppas att det blir en god natts sömn nu när vi gav lillkillen ersättning.

Ha en fortsatt skön söndagkväll ♥

DÅRHUS

2009-06-07, 10:33:34 / Kategori: Allmänt
Idag är jag trött som fasen. La mig nog lite för sent igår, och hann sova knappt en timme innan det var dags för första amningen. Igår fick Elliot ingen ersättning som sista mål, och då vaknade han mycket tidigare. Ikväll ska jag prova igen!
Sen är Jocke jätteförkyld, och då får han en sån hysteriskt vansinnigt jobbig torrhosta. Nu hostar han så att trumhinnorna dallrar, och det väckte mig i morse. Då rann bägaren över, och jag stampade ut i köket och gjorde gröt som jag sedan satt och åt i min ensamhet.

Känns som att det kommer bli en lång dag... Vädret är riktigt osäkert ser jag, så det blir förmodligen inga utomhusaktiviteter. Får väl sysselsätta mig med något så roligt som att städa här hemma, det kan man tydligen aldrig göra för mycket.

HURRA FÖR SVERIGE!

2009-06-06, 18:02:40 / Kategori: Allmänt
Men jag kommer nog aldrig bli en nationaldagsfirare. Man kan inte bli det som svensk när man under flera år bott i Norge och firat 17 maj med dem. Då känns den 6 juni som en fis i rymden...
Detta kan jag dessutom stärka genom att berätta var alla människor håller hus på den svenska nationaldagen. Jo på Allum shoppingcenter :) Här går vi minsann inte i tåg genom stan, ackompanjerade av trummor och trumpeter, viftandes med flaggor. Nej här styr vi kosan mot närmsta shoppingcenter och hänger där hela dagen. Sjukt! Vi var ju i och för sig inte bättre, vi var ju också där. Men bara en kort stund.

Nu blir det en lugn hemmakväll med mina två grabbar. Tindra är hos sin pappa, och det känns så himla konstigt nu för tiden när hon är borta. Familjen är ju inte hel...

Elliot har hittat en favorit bland sina nallar i alla fall. Han fick den i sin babysitter, eftersom vi har glömt hans snuttefilt i bilen. Ska hämta den sen, men så länge fick hunden duga. Och den blev snabbt populär. Han låg och borrade in ansiktet i den och gosade och myste, och till sist somnade han.





Nu ska Elliot få bada. Vi hörs senare!

AHA IGEN!

2009-06-05, 15:26:58 / Kategori: Allmänt
När man ställer sig och bakar kladdkakemuffins och hallon&blåbärmuffins så kan man väl inte förvänta sig att gå ner i vikt va?

AHA!

2009-06-05, 10:59:37 / Kategori: Allmänt
Nu fattar jag varför jag inte går ner i vikt! Varför?! För att jag fortfarande äter som om jag vore gravid för fasen!! Jag kan inte sluta, jag är fast... Då hjälper det ju inte hur många promenader jag än går. Cola är gott. Choklad likaså. Och allt annat som man kan stoppa i sig när man är sockersugen. Baka är ju en ny hobby här i hemmet tydligen. Fy!

Men jag tänker inte stirra mig blind på vågen och siffror. Jag mår ju bra, och mina barn är fina och friska. Ska försöka ta mig i kragen efter helgen. Kanske ska jag göra som jag gjorde förra året, bort med alla kolhydrater, ät var tredje timme och ännu mer promenader. Det funkade ju då, gick ju ner 6 kg på några månader bara.

Men ikväll ska jag baka kladdkakemuffins :) Det är ju helg...

STORSTRYK!

2009-06-05, 09:59:36 / Kategori: Allmänt
Oj oj oj, gårdagens match blev ännu en förlust att lägga i samlingen. Och denna gången var det nästintill förnedring för de stackars tjejerna. De hade verkligen inte en suck, och Jitex dundrade in mål efter mål. Inte ens när domaren var snäll och lät Mölnlycketjejerna spela 6 mot 4 så hjälpte det... De förlorade med ungefär 12-3 :) Men bättre lycka nästa gång! Då är det på hemmaplan, kanske det hjälper?

I morse vaknade jag i sedvanlig ordning kl 5.30 när Jockes klocka ringde. Till på köpet vaknade även Elliot och var inte alls på humör. Stånkade och stönade och kom inte till ro igen. Fick ge honom koksaltlösning i näsan, för han lät ganska täppt. Sen somnade han om gott igen.
När vi hade lämnat Tindra i skolan satt vi i sängen och lekte en stund med hans nya mobil. Han fullkomligt älskar den, och skulle säkert kunna ligga och titta på den och skratta åt den i flera timmar i sträck. Nu får ju jag kramp i armen av att sitta och hålla den över hans ansikte, så vi måste komma på en lösning så att den kan hänga över hans säng.



Helg igen då. Vad ska man hitta på? Jocke ska fixa med bilen imorgon tror jag, så jag och Ellioten får nog sköta oss själva. Skittråkigt att vädret är så kass, annars hade man ju kunnat åka nånstans. Nu vet jag inte vad vi ska göra...

Vad har ni för helgplaner?


TINDRA UTMANAD!

2009-06-04, 15:01:35 / Kategori: Allmänt
Amanda och Ludwig utmanade Tindra häromdagen. Hon skulle visa upp sin favoritnalle. Eftersom Tindra har en miljon nallar trodde jag det skulle bli svårt för henne att favorisera en. Men det gick fort att välja. Här kommer den!


Även hon valde en gris :)

Jag vill utmana
Lindas Alma och Lucas
och
Carolinas Oliver



LILLE ♥

2009-06-04, 14:55:59 / Kategori: Allmänt
Hej på er!
Min dag än så länge har varit full av hushållsbestyr. Tvätta, plocka lite här och där, sortera fram lite kläder i storlek 62 till Elliot mm mm. Inledde även denna morgonen med min 5 kilometers promenad. Det är skönt att få det gjort.

Elliot har varit på bättre humör idag än igår. I natt blev jag lite orolig att han var sjuk. Jag är ganska bra på att skrämma upp mig själv nämligen. Han la sig klockan 20 igår i sin säng, eftersom vi tänkte börja få lite rutiner även när det gäller hans nattning. Innan har han ju bara somnat här och där, antingen hos oss eller i soffan eller på nåt annat ställe.

Det tog nog en timme med en hel del springande för oss för att trösta och stoppa i nappen som han tappade. Men vi gav oss inte, och han fick ligga kvar. Han var aldrig ledsen och grät, utan gnällde mest när nappen åkte ur. Vips så hade han somnat!
Jag la mig och läste lite, men somnade ganska snabbt och trodde att jag skulle bli väckt efter nån timme. Halv tre vaknade jag av två exploderande boobs, och Elliot sov fortfarande! Det var då jag blev orolig och fick för mig att han hade fått RS och allt vad det var. Löjligt, jag vet! Tog upp honom så att han skulle få äta, men han åt bara lite innan han ville fortsätta sova.
Han vaknade vid halv sex igen när Jockes klocka ringde. Lustigt, för alla förutom Jocke själv vaknar av hans alarm :) Jag får tom putta på honom så att han kan stänga av oljudet.

Elliot har legat en del på sin lekmatta idag och tittat och flinat åt saker som inte finns. I alla fall ser inte jag nåt kul att skratta åt, men det gör tydligen han. Och även idag somnade han på mattan mitt i "lekandet".



Jag flyttade över honom till vagnliggdelen, och där har han sovit nu. Nu hör jag dock att han börjar pipa och gny, så det är nog snart full fart igen.

MIN ÖVERMAN...

2009-06-03, 21:36:46 / Kategori: Allmänt
Efter att ha läst ännu ett bittert inlägg i en blogg jag av någon bisarr anledning följer, så inser jag att jag har funnit min överman i att vara långsint. Jag kan sura länge och ha svårt att släppa vissa saker, men till sist måste man ju bara göra det. Och jag har lärt mig att man inte alls tjänar nåt på att vara långsint, snarare tvärtom. Att sedan dessutom vara både långsint och bitter, som en viss person är, är inte alls vidare klädsamt...
Och! Har man en blogg på nätet så måste man väl Guds skull fatta att det man skriver där är offentligt, och vem som helst världen över kan läsa det, när som helst. Nog om detta!

Idag har jag haft en jättetrevlig dag. En gammal kompis var här på fika med sin son. Vi var jättenära vänner under högstadiet och gymnasiet. Sedan tappade vi väl kontakten lite när jag flyttade till Norge. Men vi har alltid hörts av lite då och då, om än med lång tids mellanrum.
Hon är i alla fall en supergó tjej, och jag trivs så i hennes sällskap! Vi är ganska lika, så ofta säger vi samma saker samtidigt, och vi fattar vad den andre menar osv. Hoppas verkligen att vi kan ta upp kontakten igen och kanske med lite tur bli lika nära vänner som vi var förr!

Efter middagen stack Tindra till en kompis för att leka, och resten av familjen passade på att åka till IKEA. Vi var på jakt efter en papperskorg eller vad det kallas, att slänga blöjorna i. Hittade en himla shiggig sak i plast med lock. Och som vanligt på IKEA så slinker det med en del småplock som man hittar på vägen :)

Idag vann jag denna t-shirten på Tradera till Elliot. Hur cool som helst! Den kostade dessutom bara 12 kr, löjligt billigt ju!



Imorgon blir det en hemmadag. Måste tvätta och plocka lite som vanligt, plus att Elliot inte har varit helt i form idag. Väldigt gnällig och orolig och svår att få lugn. Misstänker att han är i en tillväxtperiod nu, han blev ju 8 veckor idag. Han vill fortfarande helst att man bär på honom. Min vänsterarm är snart helt deformerad...
Men vädret verkar ju bli skit här igen, så då är det skönt att stanna hemma och ta det lugnt.

Nu ska jag nog lägga mig och påbörja min nya bok som jag köpte igår. Ha en trevlig kväll! ♥

BVC BESÖK

2009-06-02, 19:52:39 / Kategori: Allmänt
Idag var det dags för Elliots 2-månaderskontroll, med allt vad det innebar. Klämma, trycka, lyssna mm mm. Elliot var inte alls nöjd med behandlingen och skrek sig igenom hela kontrollen. Klart det, han låg och sov i vagnen, och plötsligt lyftes han upp, blev avklädd och så kom det en främmande människa och tog på honom på alla möjliga ställen.
Kontrollen genomfördes utan anmärkning :) Han hade växt 2 (!) cm på längden ses sist, och vikten? 5060 gr! Jippi, jag gissade rätt med 10 grams felmarginal :) Och "lille" killen växer så det knakar. 2.1 kg har han gått upp sen han föddes. Herregud, han måste ha varit pytteliten då ju. Ca 700 gr plus sen förra besöket alltså, för två veckor sen.

Nu är det dags för Tindras kvälldusch innan hon ska i säng. Elliot är lite orolig, så vi får se hur kvällen fortlöper.

HEJ OCH HÅ...

2009-06-02, 11:05:19 / Kategori: Allmänt
... vad hurtig jag var i morse. Gav mig ut på en promenad på en okänd slinga. Visste alltså inte riktigt var jag skulle hamna eller hur lång tid det skulle ta. En timme drygt var jag borta, och det är väl lagom sådär på morgonen. Hade ju inte ätit frukost, så jag ville inte gå alltför långt heller.

Idag ska vi ner till BVC på 2-månaderskontroll med Elliot. Spännande att se vad vågen visar idag. Två veckor sedan sist, och Jocke tippar på 4800 gr nånting. Själv dänger jag till med en gissning på 5000 gr drygt. Sist vägde han strax över 4300 gr. Då hade han ju ökat 600 gr på en vecka :)
Ska även bli spännande att se hur lång han har blivit, för nu är det en hel hög med kläder som har blivit för små, både på bredden och längden.
I natt sov han ganska länge mellan amningarna, och då vaknar ju jag istället och tror att han är död. Vågar nästan inte titta ner i sängen för att se om han andas. Sen petar jag på honom och då vaknar han och skrattar.
Underbart!
Nu har han däckat på sin lekmatta på golvet. Ligger som en utkavlad pepparkaksdeg med sin snuttefilt över sig.

STORA TJEJEN!

2009-06-01, 21:45:59 / Kategori: Allmänt

Hon gjorde det!

Tindra fick vara hemma från skolan idag eftersom hon är genomförkyld och nästan har tappat rösten. Men jag tänkte ändå låta henne gå och ta hål i öronen om hon fortfarande ville. Och det var det första hon sa när hon vaknade i morse. Sagt och gjort, vi traskade ner till frisören. Med oss hade vi även Linda och hennes barn, och hennes äldsta dotter ville vara med och se på hur det gick till.
Tindra satte sig i stolen, och efter att alla förberedelser var gjorda så gjordes hål nr ett. Hon blev lite spak och tyckte att det gjorde ont. Plötsligt fick hon för sig att hon inte ville göra det andra hålet. Efter några minuters övertalning från min sida gick hon ändå med på det. Och se så fin hon blev min stora tjej!







Har precis stått och stekt pannkakor till Tindra. Hon ska på utflykt till stan imorgon med klassen, och då behövs en rejäl matsäck. Pannkakor funkar alltid!
Under tiden som jag pysslade med detta badade Jocke Elliot. När jag kikade in såg det ut så här...




Pappa har busat med Ellioten ♥


När badet var färdigt kröp Elliot ner bredvid Tindra i hennes säng och låg där och kikade i en hästtidning. Efter en stund blev han lite stökig, så då fick vi komma till undsättning. Tindra fick ingen ro att sova med en liten fladdermus i sängen :)




Bäst att hålla fast syrran så hon inte sticker med hästtidningen :)






TRÄNINGSSKOLK

2009-06-01, 08:31:17 / Kategori: Allmänt
Igår (söndag) åkte vi upp till mina föräldra i husvagnen. Tanken var att Tindra ev skulle få ta årets premiärdopp i värmen. Men när hon vaknade på morgonen var hon genomförkyld och alldeles slemmig i halsen. Fick förbereda henne på att det antagligen inte skulle bli nåt bad, men att hon kunde få doppa fötterna.



När vi kom till husvagnen var även min morbror och moster där. Jättekul att träffa dem, det blir alldeles för sällan, trots att de bara bor i Falkenberg. De fick även hälsa på Elliot för första gången.
Tindra satte genast igång i värmen och började hoppa hopprep. Fattar inte hur hon orkade... Hittills har hon inte kunnat hoppa, men plötsligt så lossnade det igår! Sen fanns det ingen hejd på hoppandet :)





Tindra skulle egentligen varit på fotbollsträningen igår kväll också, men vi hoppade över den också eftersom hon var så rosslig och slemmig i halsen. Hon ville själv stanna kvar längre i husvagnen också, så alla var nöjda med det beslutet. Vi stannade och grillade och njöt av solen hela dagen.


Här ser man hur fascinerad Elliot är av mitt och Tindras mörka hår. Han fullkomligt älskar att se på det och att dra i det om han får tag :)


Så här nöjd blir man om man får ligga i skuggan och sprattla ♥


Idag fick Tindra vara hemma från skolan för att vila sin förkylning. Imorgon ska de på en heldagsutflykt med skolan till stan, och då vill hon ju vara pigg så hon kan följa med. Vi tar väl en lugn promenad till centrum senare för att ta de där omtalade hålen i öronen. Det verkar faktiskt som att hon tänker genomföra det :) Spännande!

Nu ska jag lirka Elliot ur bärsjalen och sen hoppa in i duschen. Kanske ska jag fixa i ordning på balkongen idag, sopa bort alla löv och sånt.