JAG BEHÖVER SÖMN!!!

2009-11-30, 11:09:03 / Kategori: Allmänt
Högst på min önskelista inför julen borde det stå "ett par nätters oavbruten, sammanhängande sömn. Minst 12 timmar!"
Visst, Elliot sover bra, hela nätterna utan nattmål och så. Men han gnäller ju ibland, och även om han själv inte är direkt vaken så vaknar jag av minsta lilla pip. Inatt har det känts som att jag har stoppat in den där nappen en gång i kvarten, plus att han sov lite oroligt. Misstänker att det är tänder där uppe på G nu, för han har öppnat dreggelfabriken igen också :) Det fullkomligt forsar ur munen på honom ibland.

Idag är dessutom Tindra hemma från skolan. Hon verkade hängig igår kväll, och sen fick hon ont i magen och mådde illa. Imorse hade hon fortfarande ont i magen, så jag tog det säkra före det osäkra och lät henne stanna hemma. Hon verkar pigg ändå, så imorgon blir det nog skola igen.

Ska försöka få hängt upp julgardiner idag, och kanske även plocka fram lite mer julgrejer. Får se vilket humör den lille herrn är på sen när han vaknar.

På onsdag ska jag och darlingen åka till Ullared :) Jocke har nog redan råångest inför detta, medan jag knappt kan vänta :) Tänk att man kan vara så olika. För honom är det rena rama utflykten till helvetet, och för mig är det som ännu en tripp till himmelriket hahaha!! Ja ja, vi får väl se hur kul jag tycker att det är när vi väl är på plats bland alla hysteriska människor.

Dags att surfa vidare!

VECKAN SOM GICK...

2009-11-29, 21:08:58 / Kategori: Träning
... såg ut så här träningsmässigt.

♥ Mån spinning
♥ Tis 5 km powerwalk
♥ Ons -----
♥ Tor step + ca 3 km powerwalk
♥ Fre 5 km powerwalk
♥ Lör ----
♥ Sön 5 km powerwalk

Men en massa mat och godis under helgen har gjort att jag fallit ur ketos med buller och bång! Men det var det värt, och jag är peppad till tusen att "make amends" och komma tillbaka. Känner att jag har kommit igång med träningen ordentligt nu, för det är inte längre jobbigt att tänka tanken att ta sig till gymmet. Nu är det jobbigt att inte få träna :) Hoppas bara inte att juluppehållet pajar den här känslan! Får bli mååånga, lååånga powerwalks istället!

Nu ska jag whoppa Jockes ass i TP på Wii :)

KLAPPAKLAPPA

2009-11-27, 17:30:40 / Kategori: Allmänt
Klappa, klappa på huvudet! Jag kom iväg på min promenad i alla fall, och vi klarade oss från regnet. Och som häromdagen så hann vi vara hemma i fem minuter innan regnet kom :)

Veckans träning


Mån spinning
Tis 5 km promenad
Ons -----
Tor step + ca 3 km promenad
Fre 5 km promenad
Lör
Sön

Risk för att det inte blir mer träning denna veckan, eftersom vi får besök hela helgen. Men nästa helg är det bara att köra vidare!

BESLUTSÅNGEST...

2009-11-27, 09:20:42 / Kategori: Allmänt
Ska jag gå ut och gå idag eller inte...? Hade varit gött, för imorgon blir det ingen träning som planerat. Steppasset var inställt :( Skit också... Så då borde jag ju traska 5 km:aren idag åtminstone. Men det ser så himlans kallt ut.
Elliot sover nu i alla fall, så jag kan fundera på saken en liten stund till.

Sen är det städning som gäller. Jockes syster och hennes kille kommer ikvälll och stannar över helgen. Det blir kalastrevligt, vi ses ju inte så ofta tyvärr. Hade varit trevligt om vädret kunde bättra sig så att vi kunde gå på Liseberg imorgon. Men man ska nog inte hoppas på för mycket.

NUFFROR

2009-11-26, 22:43:59 / Kategori: Allmänt
Köpte ju mig en sån där underhållande våg igår, som mäter allt man har i kroppen. Vatten, fett och muskler, svart på vitt får man. Eller en käftsmäll skulle man också kunna kalla det.
Vojne, vojne... Får nog öka träningen en hel del, för att jag ens orkar hålla mitt huvud uppe med den där ynka muskelprocenten, det är fanimej nästan ett mirakel!

Ska äntligen presentera mina siffror här tänkte jag. Inte för att det intresserar er nånstans gissar jag på, men jag vill sätta den pressen på mig själv. Inte så kul att komma krypande med svansen mellan benen och berätta att man gått upp i vikt, eller fått ännu större lår...

Håll i hatten!

26 nov
Fettprocent 29.8
Muskelprocent 49.1
Vattenprocent 48.6
Vikt 65.2 kg

Japp! Då var det officiellt... Ja ni ser ju, muskelprocenten är ju inte direkt nåt att skryta med. Men det blir det förhoppningsvis ändring på allteftersom tränandet fortlöper.
Var i alla fall gött att se att jag nu har gått ner 9 kg sedan jag började. Det är jättemycket, och jag vill ju gå ner ungefär lika mycket till. Hmm, måste nästan har varit lite USA fet innan ju... Yscha...

Veckans träning

Mån spinning
Tis 5 km promenad
Ons ------
♥ Tor step + ca 3 km promenad
♥ Fre
♥ Lör
♥ Sön

SICKEN SKIT

2009-11-25, 10:52:25 / Kategori: Allmänt
Gårdagens hockeymatch väljer jag bara att förtränga... Tur att man inte betalat för biljetterna i alla fall, för om jag hade slösat pengar på att se sån dålig hockey så hade jag grinat. Att inte kunna peta in ett mål i powerplay 5 mot 3 är... ja... inte så väldigt bra för att uttrycka det milt.

Hmm... Det var nåt jag skulle skriva om... Får väl återkomma senare, för det verkar som bortblåst. Får se om vi hinner med en promenad idag. I eftermiddag är det utv samtal i skolan med Tindra och sen ikväll är det kalajs hos syrran som har fyllt år. Hoppas det blir en buffé av proteiner. Det är väl det man brukar bjuda på när man har kalas?
Imorgon är det i alla fall dags för step igen, då ska de nya skorna invigas ordentligt!

Veckans träning so far:

Mån spinning
Tis 5 km promenad
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön

Ska göra en ny kategori här i bloggen där allt om träning och kost hamnar. Funderar också på att lägga ut mått och vikt snart...


IKVÄLL BLIR DET RÖTT, VITT OCH GRÖNT!

2009-11-24, 15:52:59 / Kategori: Allmänt
Vaknade tidigt imorse av ett sms. Irritationen sköljde över mig, men försvann lika snabbt igen när jag såg vad det stog i sms:et. Vi har två biljetter till Frölunda - HV71 ikväll. Från darlingen :) Faan vad roligt! Vi har inte hunnit gå på nån match än, så detta blir säsongspremiär.
Förra säsongen var vi ju på flera stycken, jag med magen i vädret! Nu kommer det garanterat bli lättare att klättra upp för de branta trapporna i Scandinavium.

Idag ringde en kille från vår hyresvärdskontor ang de golv vi hade önskat. Det blev ju sånt strul fram och tillbaka, för det visade sig att vi inte fick ha varken klinkers eller parkett i köket. Ändå står dessa två med som valmöjligheter i de rummen. Skumt...
Nu får det istället bli linoleum i köket, det enda som fanns att välja på. Vi får gå ner och kolla på färger på torsdag. Golven finns bara i schackrutigt mönster, vilket jag inte riktigt förstår... Men men. Allt är bättre än den fula flammiga plastmattan som ligger nu.

Var ute och gick i förmiddags med Elliot sovandes i vagnen. Vädret var helt ok, det blåste en del, men solen sprack fram lite då och då. Sen hann vi väl vara hemma en timme innan himlen öppnade sig igen.

Oj oj, dags att styra upp middagen ser jag! Ikväll hålls alla Göteborgska tummar för indianerna!

ÄH...

2009-11-23, 09:43:35 / Kategori: Allmänt
Det är så grått och trist ute att jag knappt orkar hålla ögonen öppna... Surplar kaffe så det står härliga till, men känner inte att det hjälper. Jag har aldrig varit en sån där människa som går i gång på koffein och sånt.

Idag var golvläggaren här och mätte hallgolvet, där vi ska lägga klinkers. Vecka 50 eller 51 är det dags. Då får vi fly fältet i två dagar, för man får tydligen inte gå på det. Och trots mina änglavingar så blir det svårt att ta sig runt i lägenheten utan att nudda golv i hallen.

Så mamsen och papsen, förbered er på gäster under den perioden!

SÅ LÖJLIGT...

2009-11-21, 16:35:38 / Kategori: Allmänt
... glad man kan bli av lite lyckad shopping. Sitter här och är alldeles till mig i trasorna :)

Efter träningen åkte vi ut till Sportsoutlet i Kållered för att kolla på regnkläder egentligen i huvudsak. Men när vi kom dit så hade de 40-90 % rea på allt, så då var jag ju tvungen att kolla på just allt också :)
Kom därifrån 850 kr fattigare, men vilka fynd jag gjorde! Nya helt grymma träningsskor från Nike, ett regnset och två träningstoppar. Allt detta för ynka 850 kr! Och bara skorna hade på ord pris kostat 1299!!
Jippiekayay mother fucker säger jag bara hahaha!!!

Skulle nästan vilja ha på mig träningsskorna ut på restaurangen ikväll, men misstänker att detta kan anses som olämplig klädsel...

Träningen gick bra, förutom att det är svårt att hänga med i typ 6 olika delar, var del bestående av 8 olika block... Min lilla understimulerande guldfiskhjärna är inte längre van vid att lagra saker för att sedan snart komma ihåg dem igen. Så det blir allt några snedsteg här och var, och lite otakt. Men men... Svetten lackar, så träning får jag i alla fall.

Näpp, dags att fixa till sig inför restaurangbesöket! Oxfilén väntar ;)

HÄRLIG LÖRDAG

2009-11-21, 10:08:24 / Kategori: Allmänt
Idag väntar en härlig dag, om allt går enligt planerna. Och jag ser ingen anledning till att det inte skulle göra det :)

Ska alldeles strax ta på mig träningskläderna och traska ner till Friskis och köra step igen. Har ingen aning om hur jag ska ta mig igenom dagens pass, för jag har sån träningsvärk i mage och rygg att det tom gör ont när jag tar riktigt djupa andetag :) Men det ska bli kul!! Och jag måste svettas lite för att bli av med popcornen jag åt igår på bion :)

Efter träningen ska vi åka och kolla på regnkläder till mig. Ska även köpa en ny träningstop och kanske träningsskor om jag hittar.
Sen barkar det hemåt igen, och då ska här bakas kärleksmums. Eftersom Tindra och hennes pappa ska vara barnvakt åt Ellioten ikväll så får man belöna dem med lite godsaker. Då blir det kärleksmums med jordgubbsströssel.

Sedan är det dags att göra oss iordning och bege oss in till stan, och där väntar ett restaurangbesök på Targaz. Bara jag och darlingen på tu man hand. Första gången efter att Elliot föddes som vi gör nåt sånt här. Det var på tiden!

Dags att sätta fart. Hopp i träningskläderna, en 30 min promenad dit, svettig step och sen hem igen :) Det blir en kuuuul dag!!

PS! Trots att jag börjat äta mat denna veckan efter sopporna så har jag gått ner 6 hg! Yay!!

FY FAN SÄGER JAG BARA!

2009-11-20, 15:55:14 / Kategori: Allmänt
Imorse när jag slog på radion och lyssnade på nyheterna så fick man höra en sak som fick mig att nästan vilja spy... Eller, jag blev i alla fall så jäkla illa till mods. Ni har förmodligen också hört det nån gång under dagen, om den höggravida tjejen i Stockholm som blev våldtagen igår eftermiddags.

Alltså, vad fan?! Jag mår faktiskt riktigt dåligt när jag tänker på det. Stackars, stackars människa!! Här ska hon när som helst föda sitt barn, den lyckligaste tiden i hennes liv, och så kommer det nån förbannad idiot och förstör allt för henne! Hur kul är det att föda barn när man nyss har blivit våldtagen?! Hur ska man till fullo kunna glädjas åt sin bebis när man bara mår piss psykiskt?

Nä fy faaan rent ut sagt!! Åh jag blir så förbannad! Hoppas verkligen de får tag på idioten som gjorde det, och jag kan inte ens i ord uttrycka vad jag anser att han själv borde få gå igenom!!

Nu är det naturligtvis lika illa oavsett hur, eller vem en våldtäkt drabbar. Det får man inte glömma...

Nog om detta, jag blir bara förbannad!

Idag råder det full träningsvärk i stora delar av min lilla kropp. Var ju på step igår, och det var riktigt kul! Ska gå på samma pass imorgon, och hoppas kunna hänga med lite bättre då :)
Fast himmel, det var verkligen inte igår, eller i förrgår som jag gjorde vare sig situps eller armhävningar. Uff... Det var som att springa rakt in i en cementvägg, särskilt när det gällde situpsen. Det tog bara stopp! Märks att mina magmuskler inte har blivit överaktiverade efter snittet...

Är jättenöjd med veckan som gått i alla fall, både träningsmässigt och kostmässigt. Har tränat eller gått alla dagar förutom i onsdags, då regnet fullkomligt öste ner. Inte för att ni bryr er, men så här har veckan sett ut, och kommer se ut:

- Mån spinning

- Tis 5 km promenad

- Ons Inget...

- Tor Step

- Fre 5 km promenad

- Lör Step

- Sön 5 km promenad


Vägde mig idag, och har faktiskt nästan gått ner lika mycket denna veckan som jag gjorde när jag gick på ren Cambridge kur. Imorgon ska vikten föras in på GI viktkoll. Då får jag se det slutgiltiga resultatet denna veckan!

Ikväll ska jag gå på bio med en kompis. Ska faktiskt unna mig lite popcorn och en lightdricka! Popcorn är bättre än godis i alla fall, även om det ultimata hade varit att inte äta nåt sånt alls. Men jag tänker unna mig det!
Hinner nog precis hem till Idol, som tur är! Det kan man ju inte missa, det är ju veckans höjdpunkt hahaha ;)

Vad gör ni där ute denna fredagkväll?
Kram ♥

STOLLE ♥

2009-11-19, 13:05:37 / Kategori: Allmänt
Elliot är en liten stolle ibland. Men en underbar sådan :) Nu "springer" han runt i sin gåstol och drar i allt han hittar, men som han naturligtvis inte får röra. Nu får man en försmak på hur det blir sen när han kryper och går... Pratar som en liten stolle gör han också. Man förstår naturligtvis ingenting, men det låter kul.

Själv åt jag nyss lunch. Mina GI biffar från igår tillsammans med keso och gröna oliver. Mumschigt! Nu är det dags för en kopp kaffe, och det ska bli ljuvligt att äntligen få ha mjölk i igen. Sojamjölk förvisso, men bättre än svart. Så slipper jag sitta och förvrida hela ansiktet i grimaser när jag dricker :)

Åhh... Nu försöker Elliot typ klättra ur gåstolen... Suck. "Sätt igång nu skynda ila, man har inte tid att vila..."

ÄNNU EN INNEDAG :(

2009-11-19, 10:07:30 / Kategori: Allmänt
Även idag vaknade vi till regnets smatter mot fönstret och en jämngrå mörk himmel. Åhh man kan bli deprimerad för mindre! Jag har alltid känt mig lite lätt deppig under hösten, och när man tittar ut såna här dagar så förstår man lätt varför.
Igår var Ellioten och jag inne hela dagen. Det regnade på diagonalen typ, och blåste som sjutton. Den enda utflykt vi kom iväg på var storhandling på Maxi :)

Idag blir det ännu en innedag, för det stabila regnandet håller i sig. Ingen promenad idag heller alltså. Men tur att det ska kompenseras med spinning ikväll!

Har ätit en soppa till frukost idag, och nu känner jag att jag är himla glad att jag ska sluta med dem, för de riktigt vänder sig i magen på mig! Bläähh!! Ska bara äta upp dem jag har hemma.
Igår åt jag köttfärsbiffar till middag, och en tomat och löksallad. Blev så himla mätt på tre små biffar. Märks att magen inte är van vid riktig mat än.

Smygvägde mig idag... Varför kallas det smygvägning när man gör det kontinuerligt hela tiden?! Kanske för att man bara kollar läget eller?
Ja ja, jag vägde mig idag i alla fall för att se om det har hänt nåt uppåt på vågen efter att jag har börjat äta. Men puh, inte än så länge i alla fall. Jag befinner mig dessutom fortfarande i ketos, vilket jag är väldigt nöjd med. Äter ju iofs bara proteiner i stort sett, så det kanske inte är helt ologiskt.
Och i midjan har det minskat ännu 3 cm sedan förra mätningen! Jippie!

Nu ska Ellioten få lite kläder på sig, och sen låter det på honom som att han vill sova en stund... Han försöker hela tiden dra sig upp i stående ställning nu. Inte för att han lyckas speciellt ofta :) Men han verkar vilja hoppa över ett steg i utvecklingen hela tiden. Han vände ju sig aldrig från mage/rygg och tvärtom, utan lärde sig sitta direkt. Han kan inte krypa, men ändå vill han stå... Vad händer sen då när han lärt sig stå? Ska han börja hoppa hopprep innan han lär sig gå då eller? :) Hahaha...

NYSTART

2009-11-17, 18:44:54 / Kategori: Allmänt
Då har man registrerat sig på GI viktkoll idag! Har nu ikväll suttit och fyllt i lite uppgifter om min vikt och mina mål. Har även kollat recept och skrivit en lååång lista över vad som behöver handlas :)
När man registrerade sig fick man ett kanonerbjudande! Man fick en rabattkod, och den använde man sedan när man beställde en träningsbh från Triumph. Hela summan drogs av i kassan, så man fick den alltså gratis. Bara frakten fick man betala. Så jag beställde en bh som skulle kostat över 400 kr, och så betalade jag bara frakten på 39 kr. Det kallar jag ett kap :)

Idag åt jag en stekt kycklingfilé och avocado till middag. Hur himmelskt gott som helst :) Kraven är ju inte direkt skyhöga nu för tiden när man har levt på soppor i över 4 veckor.

Och för första gången efter ett spinningpass så har jag lite träningsvärk idag :) Gött, då vet man att det tog igår! Idag blev det, trots osäkert väder, en 5 km promenad. Hade ett depåstopp på vägen, då jag var tvungen att sticka in på biblioteket en snabbis. Men sen fortsatte turen vidare. Elliot var så söt i vagnen, han satt och tittade sig omkring, och så fort han såg en bil på närmre håll så sa han BRRRR. Lille gókillen!

Imorgon blir det ännu en promenad om inte regnet öser ner. På torsdag tänkte jag träna igen. Kan inte riktigt bestämma mig bara om det blir step, spinning eller afrodans. Får se hur kroppen känns helt enkelt på torsdag.
Har ännu lyckats hålla mig från vågen denna veckan. Brukar väga mig nästan varje dag av gammal ful ovana. Men nu ska jag vänta till helgen. Är beredd på en uppgång denna veckan, eftersom jag nu börjat äta vanlig mat igen.

Nu är det bus- och gosdags med Ellioten innan han ska sova!


SVETT & BLODSMAK!

2009-11-16, 21:44:06 / Kategori: Allmänt
Så himla dramatiskt det låter... Men det var det som hände när jag idag äntligen tog tjuren vid hornen och masade mig iväg på ett spinningpass igen. Har ju inte tränat spinning sen jag började med Cambridge, eftersom jag inte har känt mig helt 100 % pigg. Så jag var allt lite nervös...

Men allt gick skitbra, och jag svettades som en gris :) Fick tom en aning blodsmak i munnen mitt i passet, eftersom hon kör på ganska rejält. Grymt bra pass, och jag är så glad att jag kom iväg. Jocke skulle följt med men var för trött. En stund tänkte jag också hoppa av, men nu i efterhand är jag glad att jag inte gjorde det.

Ska försöka komma iväg på onsdag på nåt pass också, och så är jag väldigt nyfiken på afrodans som går på torsdag.

Annars... Har till 99 % bestämt mig för att så smått börja avsluta Cambridgekuren. Ska trappa upp och börja äta lite mer vanlig mat nu, och träna mer. Har hållt på med sopporna i drygt 4 veckor nu, och nu känner jag att jag är nöjd. Inte med min vikt alltså, men det får räcka med soppor nu.
För mig har det varit en svältdiet, och nästintill varje dag har varit en strid. Jag känner att kroppen verkligen tar stryk av en sån här diet, och jag vill inte chansa och riskera att min hälsa far illa på nåt sätt.
Det har varit en bra kickstart, men nu är det dags att ta nästa steg!

Är trött nu, så jag ska lägga mig tidigt för en gång skull. Hörs imorgon istället!

LITE SHOPPING OCH MAT

2009-11-14, 17:11:58 / Kategori: Allmänt
Lördag är min nya favoritdag i veckan. Eller det kanske alltid har varit min favoritdag :) Men nu är det det för att jag "får" äta, eller rättare sagt tillåter mig själv att äta.
Borde kanske äta nyttigt som fan, sallad och kött bara. Men jag ruckar lite på gränserna och äter faktiskt just det jag blir sugen på. Så idag blev det tex en cheeseburgare i stan, lite lösgodis, och ikväll ska det faktiskt bli pizza till middag :) Med risk för att magen kommer att krångla lite... Men det får det vara värt.

Dagens vägning gick kanon :) Minus 1.1 kg blev resultatet denna veckan. Nu är jag äntligen nere på samma vikt som innan jag blev gravid, eller runt den tiden. Men jag är långt ifrån färdig, vill ner ca 9 kg till. Så jag kämpar på, trots att jag vissa dagar är såå nära att ge upp.

Idag har jag och Tindra varit i stan och shoppat lite. Blev en snabbis bara, för det var så grymt mycket folk i stan :( Inte ens jag orkade gå där. Vi fick i alla fall handlat lite pysselgrejer och Tindra köpte ännu två Pet shop djur.

Nu ska vi strax beställa pizzorna. Ska bli riktigt mumsigt!

Ha en superlördag mina vänner ♥

MAN IN THE MIRROR

2009-11-13, 10:38:02 / Kategori: Allmänt
Ellito får värsta egokicken av att spegla sig. Eller nej, så är det inte. Han blir vansinnigt glad av att se sig själv i spegeln! Idag när jag satte honom där så slog det mig att han kanske inte fattar att det är han själv som sitter där och flinar. Han kanske tror att det är en liten kompis...
Och efter bilderna att döma så är jag nog inte helt ute och cyklar :)

Hej på dig, ska vi leka??

 

 

Ska vi hålla händerna?

 

 

 

 

Nej vi kan pussas istället... Puss på dig min bästa kompis ;)

 

 

Min lille älskling ♥


HELP, I NEED SOMEBODY!!!

2009-11-12, 21:47:55 / Kategori: Allmänt
Jag vill ha en ny bloggdesign! Kan någon vänlig själ hjälpa mig eller i alla fall tipsa mig om nån som är duktig på det?!

MER VILD ÄN TAM

2009-11-12, 12:14:17 / Kategori: Allmänt
Elliot har den senaste veckan blivit en liten rackarunge. Man ser tydligt hur det blir mer och mer inslag av bus i allt han gör. Nu kastas här leksaker hejvilt omkring sig, för att sedan flina åt sig själv. Sitter han i knät hos oss, så kastar han sig själv hejdlöst åt höger, vänster, upp och ner för att nå olika saker han får syn på. Han är som en hal ål! För att inte tala om på skötbordet. Gud förbjude att man ska ligga still där!

Tur att han inte kan sätta sig upp själv än, för då hade vi haft ett problem i hans säng. Om han sitter i den så tar han tag i kanten och reser sig upp. Sen inbillar han sig att han kan släppa taget, och då faller han som en plattfisk bakåt :)
Samma sak om man håller honom i händerna, då vill han dra sig upp. Och sen börjar han lirka sina små händer ur mina, precis som att han på fullaste allvar tror att han kan stå där själv, rätt upp och ner på golvet :) Hahaha, han har bra höga tankar om sig själv.

Ja ja, det är väl en lätt försmak på hur det blir sen när han kryper och går... Puh...

Försökte få en bild på hans två små tänder, men det var bannemej inte lätt. Så fort kameran kom fram gjorde han nån dum min så man inte såg skymten av dem.

Idag tänkte jag pyssla lite med Tindra när hon kommer hem från skolan. Hon fick ju välja papper helt själv häromdagen i pysselaffären. Men när vi kom hem visar det sig att hon valt så fiiina papper att hon inte vill klippa i dem. Nähä... Vad ska hon göra med dem då?? Sitta och titta på dem?! Ungar alltså... ;)

Ska plocka lite nu när stollen sover, sen blir det nog en promenad trots det kalla vädret. Var ute igår och traskade de vanliga 5 km. Skönt!

JAG TAR TILLBAKA...

2009-11-10, 12:25:38 / Kategori: Allmänt
Detta med vaccinering mot svinis är verkligen en het potatis! Det snackas om det till höger och vänster, och verkar framkalla många, upprörda känslor, oavsett vilket läger man står i.

När vi för ett tag sedan fick papper från skolan, så fyllde vi efter lite tveksamhet i ett ja till vaccination för Tindra.
Men allteftersom tiden har gått, och det har fått sjunka in, så har det känts mer och mer tveksamt. Jag har aldrig känt den här hysterin som verkar råda hos vissa människor. Därför har jag heller själv aldrig känt att det är aktuellt för mig att vaccinera mig.
Så, efter ett litet "möte" med Tindras pappa i söndags kväll bestämde vi oss faktiskt för att dra tillbaka vår tillåtelse till vaccineringen. Vi kommer alltså inte att vaccinera Tindra mot svinis.

Vet att det finns människor där ute som tycker att detta är helt uppåt väggarna galet. Man ska skydda sig hit, och skydda barnen dit. Särskilt vi som har små...
Men jag är inte beredd att "utsätta" Tindra för nåt som jag själv är mycket tveksam till. Och bara för att vi tackar nej nu så betyder ju inte det att dörren är stängd för gott. Visar det sig att influensan fullkomligt exploderar, oc fler än beräknat insjuknar och tom dör, så kommer vi bekosta vaccineringen själva.

Som sagt, vet att det finns folk som tycker att det är ren idioti att inte vaccinera sig. Att man av solidaritet ska göra det... Jag köper inte detta, men jag respekterar era val. Och vill gärna att ni respekterar vårt val som vi har gjort!

Hur gör ni? Ja eller nej till svinissprutan??
Och varför?

NOVEMBER :(

2009-11-10, 12:11:46 / Kategori: Allmänt
Idag regnar det igen, och det är allmänt grått, trist och motbjudande ute. Har inga som helst planer på att gå ut idag när det är sånt här skitväder. Får bli en hemmadag, tvätt, kanske lite städ och så är jag sugen på lite julkortspyssel.  Jag är iofs också sugen på att göra egen mat till Elliot. Men då måste jag åka till affären...

Lilleman börjar bli mer vild än tam här hemma nu. Skulle vika tvätt innan i sovrummet, och satte honom i sin säng. Men där kan man inte lämna honom oävervakad längre, eftersom han nu tar tag i kanten och ställer sig upp. Visst, det vinglar en hel del när han väl står där, men han står! Och jag vill inte att han trillar över kanten.

Även när han sitter så är han alldeles sprallig. Han hoppar liksom fram lite smått på rumpan, genom att vifta frenetiskt med armarna :) Ser ut som en liten... krympling :) Verkar som om krypningen är på G också, för han ställer sig oftare och oftare på alla fyra. Inte riktigt på alla fyra, för fötterna fastnar fortfarande lite under rumpan. Men, han försöker ju :)

Tycker lite synd om Tindra som är i stan på utflykt idag med skolan. Konstmuseet ska besökas, och så skulle de vara ute och leka. Usch... Hån är nog genomfrusen när hon kommer hem.

Nu ska jag ta en kopp kaffe för att vakna till lite!

VILLHAVILLHAVILLHA!!!!

2009-11-10, 11:09:33 / Kategori: Allmänt

Vill vara torr OCH snygg på fötterna när det regnar. Vill därför ha: Viking Ship Shape-stövlarna från Nicework.nu

 

 


TILLBAKA PÅ BANAN

2009-11-09, 10:52:09 / Kategori: Allmänt
Då var det måndag igen. Idag är jag helt ensam hemma med lilleman. Jocke jobbar igen efter att ha varit sjukskriven hela förra veckan för sin maginfektion. Känns lite ovant helt plötsligt att det bara är jag och Ellioten hemma nu, trots att det brukar vara så.

Mätte mig idag, första gången sedan jag började med Cambridge. Efter 3 veckor så ser det ut så här:

Byst:
- 4 cm

Midja: - 5 cm

Mage: - 4 cm

Lår: - 4.5 cm

Total viktnedgång: 5 kg

Det rullar på. Känner mig inte alls lika matt och trött nu som jag gjorde för nån vecka sedan. Kanske vågar jag mig tom på lite hårdare träning i veckan, vi får se.
Trots att jag åt en del onyttigheter i lördags så är jag redan tillbaka i ketos. Skönt, det gick lite snabbare denna gången :)

Nu kommer strax en vän och hennes lilla. Blir lite fika hemma (inte för mig...) och sen ska vi traska ner till centrum och köpa lite pysselgrejer.

Hörs senare ♥

NO PAIN NO GAIN...

2009-11-08, 20:56:56 / Kategori: Allmänt
Ibland är man bra dum... Som idag när vi var och handlade. Vips så hittade jag den där chokladen som så många pratat om, men som jag aldrig sett röken av i affären. Idag såg jag den, som en uppenbarelse framför mig :)
Och vet inte vad jag trodde, eller hur jag tänkte... Men jag är i efterhand ganska säker på att den inte skulle tagit slut i affären för alltid... Men jag köpte en i alla fall, för att vara på den säkra sidan. Men jag kan ju inte äta den... Så det var bara att stoppa in den längst in i ett skåp och hoppas att jag förtränger att den finns där nästa gång jag blir så där galet godissugen.

Som att strö salt i såren...

 

Man kan säga att Elliot är en liten slarver. Han har inte alls ärvt min ådra för ordning och reda. Stök verkar vara hans melodi :) Om man sätter honom på sin lekmatta och går därifrån, så kan man ge sig tusan på att två minuter senare ser det ut som orkanen Gudrun har störtat igenom vardagsrummet...

 

 

Lika nöjd ändå... :)

 

Sen ska man kasta sig som en ulv över leklådan. Konstig liten prick det där ;)

 

Dags att mysa lite i soffan innan man ska sova! Måndag imorgon. IGEN!

 

 

 


HAR DEN ÄRAN!

2009-11-08, 12:02:43 / Kategori: Allmänt
Grattar min lilla pappa på farsdag! Inte för att han läser min blogg, det skulle han aldrig göra, över sin döda kropp :) Men han kanske får det vidarebefordrat av mamma.

Strax ska vi ut och gå 5 km promenaden, jag och mina boys. Ska försöka bränna av gårdagens kalorier snabbt som attan, så att fettförbränningen kommer igång igen. Vill passera "före-Elliot" vikten denna veckan som sagt!

På torsdag kommer min kusin på Sverigebesök igen från Bath, England. Ska bli fantastiskt roligt! Måste hitta på nåt kul nu när vi för första gången ses två gånger på samma år!

Dags att fixa iordning sig! Hej hopp ♥

KASSKASSKASS

2009-11-08, 00:20:25 / Kategori: Allmänt
Ja hua, ännu en bloggsvacka... Nu fick jag lite banning från en vän, så det är väl bäst att uppdatera :) Jag har egentligen en massa att skriva om, men jag glömmer, eller hinner inte. Sen när jag väl har tid så har jag glömt vad det var jag skulle skriva om. Ond cirkel det där :)

Kör fortfarande Cambridge, och det ger riktigt grymma resultat! Idag var det exakt - 5 kg sedan starten. Så jäkla gött alltså! Gick ner 0.9 kg förra veckan och denna veckan - trots en massa pasta, tårta och godis både fre och lör förra helgen, så fick jag ett fint minus på 1.2 kg.
Fortsätter det i den här takten så är jag nere i min vikt jag hade när jag blev gravid nästa vecka:) Härligt! Första delmålet avklarat. Sen är det fortfarande en ganska lång väg kvar, men bollen är i rullning!

Idag har jag dock inte levt i sann Cambridge anda... Har unnat mig en ätardag, och det har slunkit ner både en och två och tre onyttigheter. Man kan inte sluta leva! Imorgon är det nya tag igen, ren kur. Har ju även stickor nu så att jag kan kolla när jag kommer in i ketos, fettförbränningen. Det är ganska spännande och intressant. Och det är ett bra sätt att hålla motivationen uppe. Det är lättare att hålla sig till sopporna om man vet att kroppen förbränner fett!

Jaha... Vad mer...?

Elliot växer så det knakar! Storlek 68 i kläder kunde han inte ha länge minsann, nu drar lille herrn 74. Han gör försök till att krypa, men kommer ingenstans. Ibland tar han sig fram litegrann genom att studsa på rumpan. Ser förbaskat roligt ut. Då vill man bara krama sönder honom ♥
Imorgon kommer storasyrran hem från sin pappa. Då blir han nog extra glad, för hon är verkligen en favorit! De kan leka i vår säng tills de kiknar av skratt båda två. Mammahjärtat smälter av sånt ♥

Nu ska jag ta min bok och lägga mig. Får sova i Tindras säng denna helgen, så att jag ska få sova ett par hela nätter utan avbrott för nappisättning och liknande aktiviteter. Älskade darlingen tar hand om det denna helgen. Han är bara bäst... ♥

Sov gott vänner, jag lovar att bli bättre på att uppdatera er!

INGET SNACK OM SAKEN!!

2009-11-07, 11:27:38 / Kategori: Allmänt
Call it a wrap - den här killen ska vinna Idol 2009!
Säger bara en sak - rysningar!




BILDBOMB DEL II

2009-11-02, 19:52:18 / Kategori: Allmänt


Spännande utsikt från Stena båten :)

 

 

Liten man och baotatärning...

 

 

Om man blir trött får man lägga sig ner med tärningen...

 

 

Piff och Puff...

 

 

 

 

Laddad inför söndagens SM-final!

 

Men inte hjälpte det...

 

 

 


BILDBOMB!

2009-11-02, 15:01:02 / Kategori: Allmänt
Har tagit en massa bilder den senaste tiden, men varit usel på att lägga ut dem här. Så nu kommer ett inlägg med bara bilder och minimalt med text :) Håll tillgodo!

Pumpadags!

 

Färdig!

 

Moahahaha...

 

Tindra & kompisen Bianca på Danmarksbåten på höstlovet

 

 

Jag ger upp!

Det tar typ 5 min att ladda upp en bild just nu här på bloggen. Det har dampiga jag inget tålamod till, så ni får vajjert vänta ett tag till på resten av bilderna.