JAG ÄLSKAR DIG ♥

2009-10-30, 10:02:28 / Kategori: Allmänt
Idag för 7 år sedan vid den här tiden så låg jag med en liten, alldeles nyfödd bebis på mitt bröst. Kl 9.04 föddes min underbara, fina lilla Tindra.
Hon kommer alltid ha en speciell liten vrå i mitt hjärta ♥

 


TÄNK ER DENNA...

2009-10-29, 08:23:35 / Kategori: Allmänt
... med lite guld på ;)


DET FINNS EN GUD...

2009-10-27, 22:26:03 / Kategori: Allmänt


GÖTT MOS!

2009-10-25, 19:09:59 / Kategori: Allmänt
Om man ändå hade fått äta gött mos... :)

Efter första veckan med Cambridgekuren så vägde jag idag in mig, 3 kg lättare än i måndags! Hurra! Det har gått över förväntan måste jag säga. Visst har det varit jobbigt som fan, men jag har stått emot. Tro det eller ej.

Idag på Tindras vuxenkalas var första dagen jag åt "riktig" mat. Tog en macka, och sen en massa pålägg, som skinka, salami. En bit kärleksmums fick också slinka med ner i sällskap med kaffet. Några små godisbitar hann också ner innan jag bestämde mig för att sätta stopp för dagens ätande.

Visst var det gudomligt gott att få äta lite, men samtidigt har man blivit lite smått hjärntvättad känns det som. Jag fick liksom dåligt samvete efter att jag hade ätit, och det är ju inte bra. Det känns ju som en form av ätstörning, vilket jag inte har! Skulle tex aldrig få för mig att spy upp maten.

Men imorgon är det nya tag, och förhoppningsvis ännu mer viktminskning till nästa gång det är dags att väga sig! Känner i alla fall skillnad redan på kroppen, och det är skööönt!

Blir inte så mycket bloggande just nu, svärföräldrarna är här över helgen. De åker imorgon, så då ska jag försöka ta igen lite.

PS! Tindra fick Wii idag i födelsedagspresent, så vi vet nog vad vi ska göra ikväll :)

DAG 3

2009-10-21, 21:09:50 / Kategori: Allmänt
Fortsätter kämpa på med mina soppor och shakes. Har kommit underfund med att jag inte gillar de varma sopporna :( Provade kyckling idag, det var den bästa av de varma, men den var inte god. Hade i massa curry så den blev ok.
Tycker nog att alla de kalla shake:sen är jättegoda... Inte jordgubb iofs, men alla de andra. Banan är nog favoriten hittills, den smakar som om man har malt ner skumbananer till en dryck :)
Beställde fler inför nästa vecka, och tog bara shakes.

Smygvägde mig imorse också, mest för att se om det händer nåt överhuvudtaget. Jodå, det händer grejer minsann! Ska berätta resultatet när veckan är slut, och den riktiga vägningen är klar!
Imorgon ska jag komma in i ketos. Då börjar kroppen förbränna av fettet, och det är ju det man vill åt :) Spännande!

Har haft en jättetrevlig dag tillsammans med Carolina, Josephine och deras härliga ungar! Jag och Jossan började dagen med en sväng till Bytingen, som är en second hand affär. Där fyndade vi varsin FIX vinteroverall till barnen för den utmärkta summan 190 kr! Superfina!

När vi var klara väntade Carolina på oss, och vi traskade vidare i höstsolen mot Nordstan. Vi gick till Åhléns först och tog en fika och barnen fick mat. Jag fick ju så vackert samla vuxenpoäng och dricka svart kaffe :( Hade även med mig en kakaoshake som slank ner desto lättare.

Efter fikan blev vi shoppingsugna allihop, så vi gick bla till Panduro och HM.

Lilla söta Linnea ♥

 

Och lilla söta Isaella ♥

 


DAG 2...

2009-10-20, 13:58:59 / Kategori: Allmänt
Idag är det dag två som jag går på Cambridgekuren. Började på ren kur igår. Är positivt överraskad av sopporna faktiskt, de är riktigt goda! Jag har traumatiska minnen från Naturdiet och Nutrilett, som smakar bajs rent ut sagt. Cambridgesopporna, de jag har smakat hittills, går inte att jämföra på samma dag.

Igår åt jag vanilj, jordgubb och svampsoppa. Vaniljen var som att dricka vaniljsås :) Jordgubben smakade som en ljummen jordgubbsshake. Svampsoppan som jag åt till middag var däremot ingen höjdare. Det tog emot som fasen, och jag fick krydda med lite grillkrydda för att ens få i mig den.

Idag har jag hittills ätit banan och kakao med mint. Jättegott! Till middag väntar en grönsakssoppa. Jag försöker verkligen att dricka minst 3 l vatten, men igår misslyckades jag totalt, var på jag fick huvudvärk såklart. Idag går det bättre. Jobbigt bara att man måste springa på toaletten hela tiden :)

Har funderat på om jag ska skriva ut min vikt här, mest för att sätta lite press på mig själv... Men tycker nog att det räcker med ev viktminskning. Känner mig inte modig nog att hänga ut min tungvikt här :)

Men ska hålla er uppdaterade om hur det går!

FÖR TIDIGT FÖR MIN SMAK...

2009-10-18, 08:06:54 / Kategori: Allmänt
Det passar inte alls mig att gå upp kl 6.30 en söndagmorgon. För Elliot verkar det passa desto bättre, så mamman fick bara gilla läget och gå upp med en leksugen bebis.

 

Det var bara att sätta på en kopp kaffe och bita ihop. Elliot var så himla happy, och jag satte mig och slösurfade lite.

Nu är hela familjen uppe, så snart är det high life i stugan :) Får se vad vi ska hitta på idag. Funderade på att ta med Tindra till Panduro och köpa lite pysselgrejer.

 

Är fortfarande lite trött, så jag lägger bara in lite bilder nu. Får skriva mer sen!

 

 

17 okt 2009

 

♥ Syskonkärlek ♥

 

Den här bilden kommer pryda mitt VISA-kort :)


UT MED DET GAMLA, IN MED DET NYA...

2009-10-14, 21:36:46 / Kategori: Allmänt
Idag sålde vi en av våra vagnar till en kompis. Anledning? Jo för att det kändes löjligt att ha två så stora vagnar. Vi behöll alltså Brion nu inför vintern, just in case det skulle bli århundradets vinter :) Det är ju min kära cross country vagn som funkar i alla terränger. Inte jättesmidig kanske, men vansinnigt lättkörd!

Istället köpte vi en mindre variant, som är lätt att slänga in i bilen. Funderade först på att gå direkt på en Emmaljunga scooter, men det får bli ut på vårkanten när han närmar sig ett år. Så det blev en Graco mirage plus :) En liten käck sak, som vi kan sätta fast babyskyddet i om det behövs. Smart om man är ute och åker och Elliot sover. Då behöver vi inte väcka honom och lyfta ur honom ur bilstolen, utan bara lyfta över hela konkarongen till vagnen.

 

Har varit på mamma-bebisdejt idag. Lika trevligt som vanligt. Lite roligare för Elliot nu också när han kan sitta upp och leka. Fast idag blev han nog lite frustrerad, för alla de andra äldre barnen kan både krypa och gå. Han satt still på sin plats och kunde ju inte ta sig till några andra roliga leksaker :)

Inte lätt... Man lär sig en sak och vill ändå kunna mer :)

 

Nu känner jag mig lite trött faktiskt... Nattsömnen är fortfarande sisådär. Kan inte påstå att Elliot sover som en gris längre. Och vakna kl 6?! Vad är det frågan om?! Fnys...

 

Ha en skön kväll mina vänner ♥


RIS I MUNNEN

2009-10-13, 13:14:12 / Kategori: Allmänt
Igår såg jag dem! De två pyttesmå riskornen som ligger i tandköttet och bara väntar på att få kika fram. Inte konstigt att Elliot varit lite underlig den senaste tiden, det gör väl ont i munnen på stackaren. Det är bannemej inte lätt att få syn på dem, för hans tunga är som en stor elefanttunga i munnen när man försöker kika in. Den flänger fram och tillbaka, in och ut så det är nästintill omöjligt att få korn på tänderna. Men jag såg dem!

Idag går det inte i många knop här hemma. Just nu sover Elliot, och jag har faktiskt nyss tagit på mig vanliga kläder. Har lufsat runt i myskläder hela dagen, så det var väl på tiden att rycka upp sig lite :)
Tanken är att jag ska gå ut och posta ett paket, men det tar emot så in i vassen. Det ser så kallt ut ute :) Fast vi behöver frisk luft både jag och Elliot, så vi ska gå ut så fort han vaknar.

Spinning igår igen. Usch... Detta är verkligen nåt som frammanar dödsångest hos mig. Efter uppvärmningen är jag trött, och en kort stund in i konditionsdelen är jag så trött att jag mår illa och allvarligt funderar på att gå av cykeln och gå hem. Men samtidigt så är det grymt skönt att plåga sig själv genom hela passet, för jag vet ju att det är grym träning! Och sen är det ju löjligt skönt när det är över.
Imorgon tänkte jag kolla om det finns step eller nåt sånt. Vill variera mig lite, så det inte blir för enformigt.

Nu ska jag plocka lite här hemma innan vi går ut... Bläh...

DRA I HANDBROMSEN!!!

2009-10-12, 12:05:59 / Kategori: Allmänt
Visst är det kul att se hur Elliot utveckas, från dag till dag! Men samtidigt kan jag ibland tycka att det rasar på i alldeles för högt tempo!
Från en dag till en annan så lärde han sig att sitta. Han tycker det är jättekul att kunna sitta upp och leka nu, det ser man på honom. Fast nu ser det dessutom ut som att han vill ta utvecklingen till nästa nivå. Han försöker ibland dra sig upp i stående ställning, när han har nåt att ta tag i. När han sitter på sin lekmatta ser jag hur han gång på gång försöker dra sig upp genom att hålla sig i lådan med leksaker. Detta går naturligtvis inte, för lådan väger ju alldeles för lite :)
Uj uj uj... Om några månader så är det nog full fart här hemma... Man får passa på att njuta nu medans han sitter still där man sätter honom :)

Hahaha... Upplevde förresten nåt "roligt " igår när vi var och kollade barnvagnar. Som man alltid gör då så pillade jag lite och ryckte i en vagn. Då gick det förbi en unge i treårsåldern som tittade storögt på mig. Sen sa hon ashögt till sin pappa "ja men pappa, hon rör vagnarna! Den gamla tanten där!" Va faan?! Den gamla tanten?! Ursäkta mig...

Ikväll blir det träning igen. Nya tag nu efter förra veckans slapphet. Fundearde på att köra Cambridge ett par veckor kanske, men det är fanimej inte lätt att inte få äta mat utan bara dricka soppor dygnet runt... Får se hur jag gör med det.

LILLEMAN ♥

2009-10-10, 19:45:45 / Kategori: Allmänt
Några nya bilder på älskade lilleman ♥




Sitter på bordet och leker enögd rövare :)




Dumboöron ;)

Hittade en lååång "pinne". Kan vara bra att ha...

 

...om man inte når saker! Då kan man pilla på dem ändå :)

 

 

Nu när man kan sitta upp så kan man också riva ut alla sina leksaker...

 


♥ KÄRLEK ♥

2009-10-08, 14:59:30 / Kategori: Allmänt
Idag blir lille älskade Elliot 6 månader! Grattis mammas älskade lille vän ♥
Tiden har verkligen bara rusat iväg! Han har blivit så stor och duktig. Nu kan han sitta!! Det tycker han nog själv är jättekul, det blir ju en helt annan värld för honom. Så nu vill han helst inte ligga ner alls, vilket ibland kan vara lite jobbigt... Igår tex skulle jag byta blöja ute på ett skötrum på Coop. Det var en sån där trägrej man fäller ner, och där ville Elliot inte alls ligga. Så han började med sina situps, om och om igen. Och varje gång så dunkade huvudet tillbaka i träbänken. Till sist trodde jag han skulle få hjärnskakning...

Samma sak på morgonen när han vaknar. Så fort han vaknar till lite så börjar han med situpsen. Och han stönar och håller på, för han kommer ju ingenvart. Gulligt på ett sätt, men inte när jag är nyvaken kl 6 på morgonen :)

I tisdags var vi på BVC på 6 mån kontroll. Allt var bara bra, inga anmärkningar från läkaren. Han hade växt 3.5 (!) cm och gått upp 510 gr. Följer fortfarande sin kurva som en riktig SvenneBanan :)
Nu har vi 7780 gr och 68 cm Elliot att älska ♥

Idag var det 4 år sedan jag och Jocke träffades och blev tillsammans! 4 år... Kommer fortfarande ihåg exakt hur det var när jag gick av bussen i Stockholm, och hela resan på T-banan hem till Jocke. Men helgen blev ju superlyckad, annars hade vi inte suttit här idag :)
Tänkte att vi kanske kunde gå ut och fira imorgon, bio och middag ute. Tycker det hade varit supermysigt, bara vi två. Längesen vi hade ensamtid helt utan barn.

Ikväll blir det spinning igen. Det är det tråkiga passet, med kass musik bla. Men man får väl bita ihop och tänka på att det i alla fall är nåt vettigt man gör.

Nu ska jag kolla restauranger och filmer inför morgondagen!


TÅLAMOD

2009-10-06, 09:05:12 / Kategori: Allmänt
Man kan verkligen inte anklaga er för att ge upp när det gäller min blogg. Inte skrivit en rad sedan i... fredags va? Slarvigt värre, men jag har helt enkelt inte haft lust. Ändå har jag nog haft en hel del att berätta. Men men...

Var på Gekås i lördags med syrran. Vi gick upp i ottan och kom iväg från Mölnlycke redan vid sju. Men vad hjälpte det... Först satt vi och pratade och pratade i bilen så vi åkte alldeles för långt :) Det var bara att vända, men där slarvade vi nog bort en halvtimme ungefär.
När vi kom fram så var det bara att gilla läget och ställa sig i kö!!! Har inte stått i kö till Gekås på flera år! Dessutom regnade det och var svinkallt. Men vi köpte varsin macka och bet ihop i kön som var ca 50 m lång framför oss. På den kvarten det tog innan vi kom in så hade nog kön växt bakåt med en tvåhundra meter. Puh...
Och till råga på allt så hade vi sån bonntur när vi kom in, för precis efter oss stängde de dörren igen. Oj oj oj, gissa om man hade fått tuppjuck om dörren stängde rakt framför näsan på oss!!

Fyndade i alla fall en massa bra grejer till barnen, lite kläder, sängkläder, leksaker mm mm. Ska se om jag får tagit lite bilder så jag kan visa er.

I söndags vaknade jag till värsta ovädret. Skulle in till stan och träffa en kompis och hennes dotter, och så skulle vi till Naturhistoriska muséet. Var osäker på om vi ens skulle kunna ta oss utanför dörren, men det lugnade sig lite så vi kom iväg.

Måste ta lille plutten, han vill sova men kan inte komma till ro. Återkommer senare!

FRUKOST I SOLEN

2009-10-02, 08:49:56 / Kategori: Allmänt
Snart dags att mumsa frukost, väntar bara på att äggen ska koka färdigt. Idag blir det inte äggmjölk för en gångs skull :) Kräftstjärtssallad med vitlök, avocado och kokt ägg står på menyn. Till lunch planerer jag att steka prinskorvar. Gud vad gott!!

Imorgon är det vägdag. Eftersom jag har smygvägt mig som vanligt så vet jag någorlunda var landet ligger. Ett litet minus. Även om det inte händer mycket så händer det i alla fall något. Och så lite som jag väger nu har jag inte vägt sen Elliot föddes :)

Ikväll tänkte jag lägga fram förslaget att jag ska sova i Tindras säng. Hon ska inte vara hemma ändå. Skulle vara så dödsskönt med en hel natts sammanhängande sömn! Elliot sover ju hela nätterna, han ska inte upp och äta och sånt trams, men han gnäller väldigt mycket nu för tiden, och sover oroligt liksom. Och så får man ju stoppa i nappen ett antal ggr.
Jocke sover ju som en drogad elefant, så han tycker minsann inte dte är det minsta jobbigt att vara småbarnsförälder :)

Frukostdags! Längtar till mitt kaffe!

TRÄBEN

2009-10-01, 22:32:20 / Kategori: Allmänt
Idag blev det ännu ett spinningpass, denna gången i sällskap med darlingen och Tindras pappa. Det gjorde bra ont att sätta sig på den där hårda sadeln igen... Och naturligtvis var det lika jobbigt idag. Har lite småont i höger vad nu, det blir nog träningsvärk där imorgon. Om jag spänner den så är det så där på gränsen till kramp. Och när jag gick i trapporna innan så kändes det som om benen kunde vika sig precis när som helst.
Men det är sjukt gött när träningen är över, man är så nöjd med sig själv :)

Har ju glömt att berätta hur det gick hos ögonläkaren igår. Som jag misstänkte så kommer de inte att göra något åt det nu. De lyste i hans ögon, fick honom att följa saker med blicken mm. Han fick även pupillvidgande droppar (som han inte alls gillade stackaren...) Men när allt var färdigt sa hon bara att hans syn påverkas inte av att ögonlocket hänger lite ibland, så det blir i så fall en kosmetisk fråga när han blir äldre.
Och att det hänger kan bero på en nerv som har hamnat i kläm eller nåt. Inte alls ovanligt sa hon.

Idag var det dags för Öppna förskolan igen. Lite färre barn denna gången, det var ganska skönt. Inte så hysteriskt mycket tjo och tjim runt de små. Efter ÖF lunchade jag med syrran och Linda som också var med. Trevligt! Vi kom fram till att det var hög tid för Ullared, så en resa dit bokades in spontant på lördag. JIPPIE! Fick ansöka om ett litet ekonomiskt bidrag här hemma, och det gick bra som tur var! Ska handla grejer till barnen bara är tanken. Lite höst och vinterkläder bla.

Snart dags för Idol igen! Hej på er!