HOLY MOSES

2009-09-29, 21:22:36 / Kategori: Allmänt
Oj oj oj... Spinningen idag var en... upplevelse utan dess like :) Nej, så überspännande var det faktiskt inte. Däremot var det så sjukt jobbigt att det kändes som om jag faktiskt skulle ramla av cykeln vid flertalet tillfällen :)
Jag hade för f*n ont i arslet redan innan passet hade börjat, ni vet när man bara sitter och slöcyklar utan motstånd och väntar på spinningfröken. Då önskade jag mig mest av allt i världen en stor, bred tant-gel sadel.
Men jag överlevde hela passet, och kom till väldigt klar insikt över hur skamligt dålig form jag är i nu... Men det är väl det som ska förändras. Får se om jag kan gå imorgon...

Idag var jag och Elliot i stan och träffade Jossan och lilla Linnea. Lika trevligt som vanligt höll jag på att säga. Vi har ju bara träffats två gånger, men det känns som om vi kommer riktigt bra överens. Vissa människor känner man bara direkt att man klickar med och gillar.
Det blev lite shopping (lite för mycket med tanke på hur det ser ut på mitt konto...) och även en god lunch. Återigen blev jag smärtsamt påmind om hur svårt det är att fika ute när man inte äter kolhydrater! Alla goda bullar, kladdkakor mm mm mm. GAAAHHH!!!
Längtar redan till helgen då det i alla fall är fritt fram för kolhydrater en dag :)

Imorgon ska vi till ögonmottagningen med Elliot. Får se vad de säger om hans droppöga. Jag tror inte att det kommer åtgärdas, utan förmodligen avvaktar de ett tag och ser om det kanske försvinner av sig själv. Men det är ju bara min hobby-doktor-diagnos :)

Ska nog slänga mig i soffan nu och njuta av lugnet. Jocke är hos en kompis och lirar nåt nytt NHL TV-spel, och lillen sover gott i soffan. Bara jag och en massa levande ljus. Ibland är höstmörkret ganska nice ändå :)

EN GANSKA TREVLIG MÅNDAG :)

2009-09-28, 21:52:50 / Kategori: Allmänt
Måndagen som började som en ganska grå, blåsig dag visade sig bli en otippat trevlig dag ändå! Att nåt kan vända så fort, det är ganska häftigt!
En liten sak som legat gömd togs tag i, och det visade sig vara ett bra initiativ. Kanske får man börja med små steg, och sen får vi se hur det utvecklas. Ja jag vet att det låter som om jag talar i gåtor :) Kort sammanfattat, en gammal vän hörde av sig, och det verkar som om vi kommer ta upp kontakten igen.

Imorgon ska jag gå på spinning med en kompis. Jäkligt skrämmande måste jag säga... Konditionen är inte direkt på topp för tillfället, men det är väl å andra sidan det jag ska jobba på. Men bäst att ta ett baspass först, annars trillar jag nog av pinnen.

På dagen imorgon ska jag och Ellioten åka in till stan och träffa en nyfunnen vän. Det blir lite shopping och sen lunch tillsammans. Ska bli himla nice faktiskt! Måste bla leta efter träningsbyxor att ha på spinningen :)

Elliot sov ruskigt dåligt i natt. Eller, nej det gjorde han inte, men jämfört med hur han brukar sova så var det dåligt. Han vaknade redan vid ett och ville ha mat, plus att han inte alls var på nåt glitterhumör :( Jag pallar bara inte det där att vakna till bebisgråt. Vill bara stoppa fingrarna i öronen! Som tur var så gråter han ytterst sällan när han vaknar!
Gav honom lite havrevälling ikväll innan han skulle sova. Det gick helt ok, men han åt bara hälften, sen fick han ersättning. Än har han inte fått ont i magen i alla fall, så jag tror det är lugnt :)

Har er måndag varit bra?? ♥

SYSTERDAG ♥

2009-09-26, 21:26:31 / Kategori: Allmänt
Har umgåtts en massa med syrran idag, och det har varit väldans trevligt. Måste bli mer sånt!! Båda två behöver lite bebisdistans ibland :)
Började dagen på Bytingen, där jag köpte en jättesöt liten Bondelid toppluva till Elliot, och en body. Bilder på alla dagens inköp kommer vid ett senare tillfälle.
Sen fortsatte vi mot hängmattan och Musikens hus, där det var barnloppis. Även där fyndade vi en del bra saker, som tex en sovpåse, och massa pyamasar.

Sen drog vi oss tillbaka in mot centrum, och lunch i Saluhallen. Älskar det stället, där skulle jag kunna lufsa runt varje dag. Sååå mycket goda saker överallt:) En latte och en grillad ciabatta senare styrde vi vidare mot HM. Jag hade en 50% rabattcheck, så jag köpte en tjockare jacka till Elliot. Det slank även med ett par raggsockar och ett par skor till honom :)

Imorgon är det dags att jobba för första gången på evigheter! Men ska bara gå bredvid, så tror inte jag kommer slita ihjäl mig. Tur är väl det, för jag tror jag har glömt det mesta :)

Nu ska jag kolla på CSI! Fortsatt trevlig helg!

TREVLIG DAG

2009-09-25, 21:53:57 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en jättetrevlig dag i Kungälv, även om den inte blev så lång. Men vi hann med en snabbfika och matning av barnen, och lite tittande i barnaffärer. Men tro det eller ej, jag köpte inte en grej :)
Jättegoa mammor träffade vi, och underbart söta barn! Tindra hade så kul med den andra tjejen som var med som är jämngammal med henne. Det blev bla kastanjplockning på hög nivå :)
Bussresan gick hur bra som helst! På vägen till Kungälv sov Elliot hela vägen, och hem satt han i sin vagn och log och lekte. Tindra somnade när vi åkte hem :)

Kvällen har varit lugn, jag och darlingen har suttit vid varsin dator och surfat hahaha. Fredagsmys :) Jag kollade på Idol också förresten.

Imorgon blir det kanske ett besök på barnmässan i Hängmattan i Majorna. Jag och syrran pratade nyss om att gå dit, med eller utan barn. Hade varit kul om man kunde fynda lite :) Sitter även och kollar runt på Tradera. Tradera is da shit!

Måste ta nåt fettigt att äta, är jättehungrig. Har ätit för dåligt idag... Trevlig fredag!


GNÄLL

2009-09-25, 09:41:05 / Kategori: Allmänt
Just för tillfället så verkar ingenting passa Ellioten. Han brukar alltid sova så här dags på morgonen efter att ha varit uppe och ätit gröt. Men nu kommer han inte till ro, utan bara gnäller och gråter. Ingenting hjälper, varken musik eller att jag ligger bredvid. Det var samma sak igår när han skulle sova på kvällen, han blev jätteorolig. Vi som alltid kunnat lägga honom och så somnar han själv. Hoppas att det är en period som går över.

Så... Nu har han äntligen somnat. Måste vara nån utvecklingsfas eller nåt, för det är precis som om han har fått separationsångest.
Nu hann mitt kaffe kallna också...

Ska lägga ut lite grejer på Tradera nu tänkte jag. Har varit meningen i typ två veckor, men ibland är jag bara för lat. Tycker det är ganska meckigt, fast ändå käckt. Lite kluven där :)

Vi hörs senare!

IN I BIKTEN...

2009-09-24, 22:21:23 / Kategori: Allmänt
För idag har jag syndat... Misstänker att "the lady in red" är på G, för jag har haft ett sånt sjukt sockersug från att jag gick upp i morse. Det allra första jag stoppade i munnen var faktiskt en ruta mörk choklad.
Resten av dagen har även den varit jäkligt slafsig matmässigt sett. Sen frukost, som bestod av två kokta ägg med en klick smör på, och egengjord tonfiskröra. Lunchen - äggmjölk, blev ännu senare, typ en tidig middag.
Till middag blev det en grekisk sallad som inte alls var god :(

Att jag dessutom har stått och bakat hela dagen har ju inte direkt underlättat. Var ju vår tur att ansvara för fikabordet på Tindras fotbollsmatch, och då "måste" man baka. Så det blev kärleksmums och blåbärsmuffins. och visst slank det ner några skarvbitar av kärleksmumsen. Hade varit fullkomligt omöjligt att låta bli...

Lördagens vägning ligger nog risigt till :( Har knappt blivit nån motion denna veckan heller. På måndag är det bannemej dags att göra slag i saken och köpa det där förbannade Friskiskortet. Nu har jag ju en kompis som har börjat träna där också, så nu borde det kännas lättare. Funderar på step på lördag. Vet inte dock om det är så genomtänkt med tanke på att jag ska jobba på söndag. Kan vara en fördel om man kan gå och stå då :)

Imorgon ser det ut att bli en liten tripp till Kungälv för att träffa några små mammor där. Måste erkänna att jag är en aning skraj inför en knapp timmes bussresa med Elliot. Tindra vet jag ju att det inte blir några problem med, men den där lille kan vara lurig :) Hoppas att vi klarar oss hela resan utan nåt hysterisk anfall... Han är ju en liten glad skit som tycker att livet är ganska schysst, så varför skulle han egentligen få ett psykbryt just då?

Dags att sova! God natt allihop, imorgon är det helg igen!


BEBISTÄTT

2009-09-23, 19:58:39 / Kategori: Allmänt
Nu har det varit tyst om mig ett par dagar igen...

Gårdagen och dagen har varit full med bebisträffar :) Igår blev det en liten spontanträff här hemma hos mig. Två mammor kom med sina små, och vi åt lunch och fikade tillsammans. Trevligt att få sitta och snacka gojja en hel dag :) Och kul att se de små när de "leker" med varandra.

På kvällen blev det hastigt och lustigt bestämt att jag och syrran skulle gå på en föreläsning om "Hur man håller kärleken vid liv". Riktigt kul faktiskt, han som föreläste var både rolig och fyndig. Allt det han sa var sååå självklart, men man glömmer liksom av det i allt vardagsstress. Försökte i alla fall gå hem och vara lite snällare mot Jocke :)

Efter föreläsningen stack vi till Le pain francais som ligger alldeles i närheten av där syrran bor. Så himla svårt att hålla sig ifrån bullar och baguetter!!! Men killen i kassan var snäll och lät mig köpa en sallad på ta-två-betala-för-en kupongen som vi hade med oss. Blev en goding med rökt lax.

I morse gick jag upp och gjorde mig iordning när Tindra gick till skolan. Brukar ju såsa runt i pyamas några timmar, men nu skulle vi till syrran på mamma-bebisdejt. Fyra nybakade mammor kom dit med sina minimänniskor, och vi hade en trevlig frukost med mycket bebisprat.
Jag och Elliot kunde ju inte stanna så länge, eftersom vi var tvungna att vara hemma när Tindra slutade skolan.

Måste rusa nu!! Idol med Tindra i soffan :)

INGET NYTT...

2009-09-21, 20:43:03 / Kategori: Allmänt
Nej här har det inte hänt några världsomfattande saker alls. En vanlig måndag, som vilken som helst. Har mest varit hemma, men gick ner till centrum en snabbis för att hämta ut de fiiina förstoringarna som vi ska rama in. Kommer bli kanonsnyggt i vardagsrummet!

Har också slängt iväg några betalningar på lite Tradera-grejer jag vann igår. Ännu en gång så tycker jag nog att jag gjort fantastiska fynd :) Eller vad säger ni?

Älskar ju såna här "skjort-tröjor". Denna fick jag för 30 kr.

 

Helt ny body från Åhléns för 20 kr.

 

Polarn & pyret tröja för 35 kr.

 

 

Idag har jag haft ett jäkla sockersug. Det blev nog lite för mycket kolhydrater i helgen, så det känns som om man väckte den där sovande björnen... Men har ändå ätit bra idag, så det känns ok trots alldeles för lite motion. Hoppas vädret är ok imorgon så jag och lillen kan gå ut och gå.

 

Ikväll ska jag kolla på Svenska Hollywoodfruar. Missade ju det förra veckan då jag satt under nålen just då. Armen kliar fortfarande sjukt mycket, men nu är det inte alls mycket sårskorpor kvar, så jag hoppas att klådan lägger sig snart.

Nej, snart dags att bänka sig framför TV:n!


RÄTT HÅLL

2009-09-19, 20:05:41 / Kategori: Allmänt
Det går åt rätt håll. Med vikten alltså :) Lördag är ju min nya vägdag, och i och med att jag vägde mig i måndags hade jag inga större förhoppningar på nåt större minus redan idag. Men hopp upp på vågen i morse, och ser man på, ännu ett väl godkänt med 6 hg mindre från i måndags. Så nu är det totalt 2.2 kg minus sen starten för 3 veckor sedan. Jag är väldigt nöjd med resultatet än så länge!

Var på bio idag med Tindra ju. Skönt för både henne och mig att komma bort lite på tu man hand. Man märker att hon har riktigt kul :) Filmen var faktiskt jättebra, en söt liten historia. Vi mumsade popcorn, och eftersom det min syndiga lördag så köpte jag även lite godis. Men det känns i magen att man inte äter så mycket kolhydrater längre. Det la sig som en klump i magen, och när filmen var slut kändes det som om jag hade ätit upp en häst.

Elliot verkar ha en liten svacka nu. Antingen håller han på att bli sjuk, eller så är det tandproblem. Näsan rinner ibland och han är lite gnällig och gråter en del helt oförklarligt. Han sover oroligt på nätterna också stackaren. Hoppas det går över snart och att lille gladskiten blir sig själv igen.

Annars håller jag mig fullt koncentrerad på att inte riva sönder min tatuering. Ibland går det av bara farten, och så kommer jag på mig precis när fingertopparna nuddar armen. Ibland känner jag för att göra en "coyote ugly" och bara gnaga av armen :) Ja ja, detta är I-landsproblem de luxe!

Var på IKEA idag och köpte ramar till våra förstoringar på barnen som jag beställde på Fujicolor. Men när vi skulle hämta ut bilderna var det stängt, så nu får vi vänta ända till måndag. Men det blir säker finfint när det blir klart!

Nu blir det TV-mys med familjen. Ha en skööön lördag ♥


RITSCH RATSCH...

2009-09-18, 22:14:59 / Kategori: Allmänt
Jag håller på att gå i taket! Tatueringen läker i full fart, och i takt med det så har den naturligtvis börjat klia! Så in i H-VETE dessutom kan jag säga... Det känns som om jag kommer bli psykstörd om jag inte får klia, och det får jag ju självklart inte. Tänk er själva att ha ett myggbett på hela underarmen som ni inte får röra. Borde kanske göra som man gör på små bebisar när de river sig i ansiktet, sätta strumpor på händerna i natt :)

Tindra kom äntligen hem idag. Min älskade lilla docka! Tänk att man tycker att de växer bara på en vecka :) Hon hade dessutom tappat en tand i Norge, så hon var bra mallig. Nu ligger den i en burk och väntar på tandfen :) Vi har dessvärre inga cash hemma, så vi måste nog låta tandfen lämna en liten lapp istället :)
Imorgon blir det en mamma-dotterutflykt, då vi ska gå på bio. Ska se en japansk tecknad film som heter Ponyo. Tindra älskar de filmerna, och denna hade fått jättebra recensioner.

Imorogn är det äntligen dags för min unnardag! Har kommit på förresten att jag ska byta vägdag. Vill inte väga mig på måndagar eftersom det är så snart efter min unnardag. Inbillar mig att det ligger några hg plus då :) Så hädanefter väger jag mig på lördagar istället. Imorgon då med andra ord. Men då lär inte minuset vara så himla stort, eftersom jag vägde mig senast i måndags. Men ett litet minus hoppas jag på.

Nu ska jag gå och dänga huvudet hårt i betongväggen. Kanske får det mig att sluta tänka på the itchy arm...

♥ LOVELY MAMAS-DEJT

2009-09-17, 22:39:15 / Kategori: Allmänt
Idag har jag varit på mamma-dejt med en hel hög trevliga morsor. Så himla nice! Man blir verkligen på gott humör när man träffar det här gänget, det är en härlig blandning av alla möjliga personligheter :)
Det blev fika på Fyren i Kungsbacka, och sen tog vi alla en sväng vid ån. Efter det åkte några hem, och vi andra fortsatte på en second hand-butiktur. Fyndade tre jättefina saker till Elliot. En skjorta, en tröja och en skitfin blå fleecejacka. Allt för 45 kr totalt. Ska lägga ut bilder imorgon så ni får se.

Tatueringen läker som den ska, ser hur fin ut som helst. Den har slutat släppa ifrån sig överflödig färg, och på vissa ställen är det små, små skorpor nu. Rodnaden har lagt sig också, så den ser helt enkelt jättebra ut läkningsmässigt. Känner att den har börjat klia så smått, så det är ju ett bra tecken.

Imorgon kommer min lilla docka äntligen hem. De påbörjar sin resa hemåt när som helst nu tror jag. Ska bli så mysigt att få krama henne igen ♥ Och så kör vi fredagsmys naturligtvis, med tacos :)

Måste gå och smörja armen nu, det kliar som fasen!!!

God natt & sov sött ♥

KLETA KLETA

2009-09-15, 22:34:08 / Kategori: Allmänt
Dagen har mest bestått av att kleta på Bepanten på armen känns det som :) Det enda som känns lite jobbigt är att jag inte riktigt kan bolla med Elliot som vanligt. Han kom åt den två gånger, och jag är livrädd att den ska bli skadad. Så därför blir det inga brottningsmatcher och liknande den närmsta framtiden. Han får tom ligga i sängen när han ska äta, för jag kan inte ha honom på andra armen. Jag liksom "tappar" honom :)

Imorogn väntar en morgonpromenad med en kompis. Vi tar 5 km ganska tidigt på morgonen. Efter det ska jag luncha med en annan kompis. Så det är full rulle det mesta av dagen. Hoppas vädret blir lika schysst som idag!

Inte så många dagar kvar till Tindra kommer hem nu. Pratade med henne idag, och jag saknar henne sååå! Men veckan har ändå gått fort, och det är skönt. Undrar hur glad Elliot blir när hon kommer hem igen och spelar apa :)

Dags att smörja innan det är sovdags! God natt vänner!

YEAAAHHHH!!!!!

2009-09-15, 09:57:31 / Kategori: Allmänt

Då var den underbara skapelsen äntligen på plats! Är så sjukt nöjd, kunde inte bli bättre. Vi har dock lite arbete kvar, det ska skuggas mer i blommorna och runt snirklarna liksom. Men det får vänta ett par månader till den har läkt.

 

Bilden är tagen precis i ögonblicket efter att den blev färdig, därför ser den helt röd och svullen ut. Men ni får i alla fall ett hum om hur den ser ut.

 

Jobbigt bara att det ger mersmak med sånt här... Nu skulle jag vilja göra cover-up:s på de två jag har. Men det får väl dröja ett tag. Några dagar ia lla fall hahaha!!!

 


GLÖMDE...

2009-09-14, 09:29:12 / Kategori: Allmänt
Vägdag idag. Minus 1.6 kg på två veckor! Yay!

PREMIÄR

2009-09-14, 09:28:30 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu med en stoor kopp äggmjölk till frukost. Första gången jag provar det här, och det var helt ok måste jag säga. Det låter vansinnigt osmakligt, men det funkar om man tillsätter kanel, kakao eller vanilj.
Äggmjölk görs på vatten, smör och råa ägg. Vatten och smör kokas upp och sen häller man i äggen och mixar med en stavmixer. Sen kan man smaksätta efter behov och smak.

Elliot ligger och leker på golvet i sitt babygym. Ska göra oss iordning om en stund, för vi ska till stan med mamma. Vi ska gå till SJ:s hittegodsavdelning, eller vad det kallas. De har i alla fall försäljning på grejer som folk glömmer på tågen. Man kan tydligen fynda rejält, allt möjligt :)

Och ikväll är det då dags att utsätta sig för frivillig smärta. Kl 19 ska vi bort till kompisarna och påbörja tatueringen. Hoppas att allt går bra och att jag kan stå ut med smärtan så att den blir färdig på en sittning. Känns dumt att dra ut på det smärtsamma längre än nödvändigt.
Ska fota under arbetets gång så att ni får se.

Nu ska jag slurpa i mig det sista i koppen och sen hoppa i duschen. Ha en riktigt skön höstdag mina vänner ♥

VAD ÄR DET FRÅGAN OM?!

2009-09-12, 22:57:47 / Kategori: Allmänt
Varför vaknade Elliot halv fem i morse?? Och sen somnade han typ inte om förrän vid sju. I alla fall kändes det så, men nu när jag tänker efter så inser jag att det inte stämmer. Han somnade ju om efter att han fick mat, det var ju jag som inte kunde somna om igen för jag fick myrkrypningar i benen.
Tokig unge är det i alla fall, för när han vaknar så börjar han "prata" jättehögt. Och då menar jag högt alltså, plus att han tjuter och tjoar. Bättre än att han vaknar upp och börjar gråta i och för sig...

Vid frukosten såg det ut så här när Jocke fick för sig att prova att ge lite matpure till Elliot. Mindre lyckat åtagande som ni ser :) Det blev ett bad sen som ni kanske förstår.



Efter frukosten åkte vi till Bertilssons stuga vid Delsjön. Vi tänkte fika först, men då var det så himla mycket folk, så vi gick en promenad först. Gick ca 40 min kanske, jätteskönt! Bra att jag fick promenera av mig lite eftersom jag har haft min "unnardag" idag. När vi kom tillbaka till stugan tog jag en kopp kaffe och en kärleksmums. Hur gott som helst!

Världens skäggigaste sambo och en märklig unge ♥

 

 

Ber om ursäkt att jag ser ut som ett miffo på alla bilder. Det är dessutom svårt att fånga Elliot i ett normalt ögonblick :)

 

Efter den mysiga fikastunden bar det av till Netto och Maxi för storhandling. Eftersom det är min unnardag så blev det en chipspåse som jag har knaprat lite på ikväll. Till middag blev det dessutom Burger King, så imorgon får jag allt se till att gå min 5 km runda!

Dags att sova nu, man vet ju aldrig om den lilla apan börjar tjoa vid samma tid imorgon... God natt ♥



WORK IN PROGRESS

2009-09-11, 23:06:04 / Kategori: Allmänt
Ikväll har vi varit hos några kompisar och skissat på min tatuering. Såå jäkla kul alltså! Hade med mig typsnitt och en utskrift på blommor som jag tyckte var fina, sen fick han fria hände att skissa upp nåt eget. Och det blev så sjukt jävla bra!! Han är så grym på att teckna så det finns inte.

Så på måndag är det dags att sätta sig under nålen. Spännande, och än är det inte nervöst... Kanske blir det när jag hör surret från maskinen.

Detta är den första skissen som vi även tryckte upp på min arm. Var supernöjd med denna, ända tills han skissade upp en ny. Men den får ni inte se förrän i början på nästa vecka. Kanske inte på måndag då den är nygjord, då är den inte så himla vacker.

Vänster underarm. Denna blir det alltså inte.


NICE NICE!

2009-09-10, 22:22:50 / Kategori: Allmänt
Vilket tokhärligt väder det blev idag! Nästan som om sommaren kom i minirepris. Härligt, man blir på så himla gott humör av lite sol och värme! Har dessutom haft en supertrevlig dag, så nu känns livet helt ok :)

Var på öppna förskolan i förmiddags med Linda. När vi kom dit var det bara två föräldrar där med sina små bebisar. Men allt eftersom fylldes det på, och efter en och en halv timme var det fullt med folk och ungar. Meningen var att mellan 9-12 så var det för bebisar mellan 0-6 mån. Men det var nog inte många som var i den åldern, de flesta var äldre och kunde både krypa och springa runt.
Elliot var i alla fall helnöjd och jätteglad som vanligt. Låg och lekte, satt en ganska lång stund och lekte och var bara allmänt nöjd med att se sig omkring på allt och alla. Trevligt! Dit vill jag gå igen!

Efter det blev det lunch och en promenad innan vi vände hemåt igen.

När jag skulle hämta Tindra i skolan sprang jag på en kompis och två av hennes barn. De skulle till lekplatsen så vi hängde på. Satt där i den goa värmen och snackade skit medans kidsen lekte. Sen bjöds det på kaffe hemma hos Sara innan det var dags att gå hem och fixa middag.

Kanondag helt enkelt!

Imorgon är det dags för Tindra att åka till Norge. Försöker säga till henne hela tiden att ingen av oss ska gråta, men vet inte om det kommer lyckas så bra... Hon blir nästan tårögd när vi pratar om det, och så säger hon "men jag vet att jag kommer gråta, för jag vill inte åka ifrån dig!" Usch alltså...

På kvällen ska vi över till några kompisar. Vi ska spåna lite på tatueringen, och det ska bli skitkul. Hoppas vi får tid och möjlighet att göra den snart! Lovar att rapportera och visa bilder så fort det är gjort! Kanske även kan smygfota under tiden den görs :)

Ha det bra allihop!

KLAPPAR MIG SJÄLV PÅ AXELN

2009-09-08, 14:32:38 / Kategori: Allmänt
Idag tillät vädret en promenad på Hälsans stig. Tog med lille Ellioten ut och gick, och det var jätteskönt. Lite jobbigt eftersom konditionen ligger på minus för tillfället, men den ska vi jobba på! Hoppas det går att komma iväg imorgon också.

Dagens lchf-mat har sett ut så här fram till nu:
♥ Frukost
Omelett med champinjoner, körsbärstomater och halloumi

Lunch
Tonfisk i olja med en stor klick majonnäs, nymald svartpeppar och rödlök

Till middag ska jag göra stroganoff på kassler, ett nytt recept som jag hittade här.

Misstänker att jag fortfarande ligger för lågt i mitt fettintag, men det är så svårt att tänka fett, fett, fett. Annars brukar det ju vara tvärtom. Måste styra upp det med mer feta såser och sånt.

Mätte mig idag för att kunna jämföra på måndag. Tänker dock inte delge siffrorna här, för det var inte så himla muntert. Men jag kommer naturligtvis presentera resultaten!

STACKARS LITEN :(

2009-09-08, 10:53:49 / Kategori: Allmänt
Efter BVC igår märkte vi ingenting på Elliot, han blev inte sådär gnällig och kinkig som förra gången. Kalas tänkte jag, då slapp vi det denna gången.
Mamma och pappa var här en snabbis och hälsade på, och han var hur glad som helst. Sen blev han trött och ville sova, så jag la honom i soffan. Han sov i flera timmar, och plötsligt vaknade han upp och bara tokgrät. Ibland gör han så om han drömt nåt läskigt, men detta var en helt annan gråt. Han var helt hysterisk och gick inte att trösta hur jag än bar mig åt. Han grät och grät så han nästan tappade andan, sen när ingenting hjälpte började han liksom slå på mig med sina små armar, samtidigt som han sparkade som en galning.

Fattade att han måste ha ont efter sprutorna, så jag skulle ge honom en zupp, men det gick inte. Han var alldeles för stel och spänd för att han grät så hysteriskt, så jag fick inte in den. Efter ca 40 min började nästan även jag att gråta, så Tindra fick ringa Jocke och kolla om han var på väg hem. Som tur var så var han det, och det tog ca 5 min så var han här och hjälpte till. Efter lite kämpande fick vi in zuppen, och det tog inte så lång stund efter det innan Elliot lugnade ner sig. Då var han alldeles rödgråten och svullen runt ögonen stackaren... :(

Sitter och väntar på att han ska vakna nu, så ska vi gå ut på långpromenad. Inget regn idag, så vi får passa på. Måste skaffa regnkläder så man kan gå ut även om det regnar lite (vilket det gör en hel del ju...)

På fredag åker Tindra till Norge, och jag grämer mig redan. Hon blev ledsen i morse när hon frågade vilken dag det var och när hon skulle åka. Hon vill inte åka ifrån oss, utan vill att jag, Elliot och Jocke följer med. Helst vill jag bara säga att hon får stanna hemma om hon vill, men det går ju inte. Hennes släkt i Norge måste ju också få träffa henne, och det blir ju alltid bra när hon väl är där. Men det är jobbigt att hon har börjat bli ledsen nu också, förr var det ju bara jag som grät.

Nu ska jag göra mig färdig så att vi kommer iväg. Hej så länge!

VÄGNING OCH SPRUTOR

2009-09-07, 13:11:12 / Kategori: Allmänt
Idag var första riktiga vägningen sedan min lchf-start förra måndagen. Gick väl sådär kanske, inte fullt så bra som jag hade förväntat mig. Minus 1 kg bara. Bättre än inget, men de flesta verkar tappa mycket mer den första veckan.
Ska mäta mig idag också, så ser jag nästa vecka om det händer nåt på måttbandet istället. Om det inte blir några större förändringar framöver viktmässigt sett, så går jag nog över till GI. Ingen vits i att proppa sig så här full med fett om det inte ger bra resultat.

BVC-besöket gick bra. Elliot hade gått upp 650 gram och växt en cm. Hmm, ingen bra utveckling det där. Växer lite på längden men mycket på bredden :)
När det var dags för sprutan gick jag ut i väntrummet. Satt där och bläddrade i en tidning en stund, och hörde ingenting. För ett kort ögonblick tänkte jag att Elliot kanske klarade sig denna gången utan att det gjorde nämnvärt ont. Men så plötsligt hörde jag ett sånt där avgrundsvrål :( Lille stackare, han klamrade sig fast vid Jocke när jag kom in i rummet. Men denna gången blev han i alla fall inte ledsen vid båda sprutorna, och det var ju skönt.
Nu ligger han och leker i sitt gym, verkar inte hängig eller ha ont.

Snart kommer Tindra hem, då ska vi käka lite lunch ihop tänkte jag. Sen blir det kanske mys i sängen framför TV:n med båda kidsen. Tänkte ge mig ut och gå, men det får nog vänta till efter middagen då Jocke är hemma igen. Tindra är nog inte sugen på nån långpromenad.

Hej så länge!

GAMMAL OCH RINGROSTIG

2009-09-06, 22:33:05 / Kategori: Allmänt
Igår var det äntligen dags för vår partykväll. En hel hög med bebislediga mammor samlades hemma hos en tjej för att förfesta. Det var bara att korka upp vinet och köra. Försökte ta det lugnt eftersom det var ett tag sen man drack nu. En hel del vatten slank ner vid sidan om vinet. Och jag är väldigt stolt över mig själv som dessutom klarade att sitta framför det überfulla snacksbordet utan att ta nåt onyttigt alls på hela kvällen! Men det var inte lätt, var på väg flera gånger.

Hade i alla fall en skittrevlig kväll med alla dessa häftiga morsor! En massa kul tjejsnack, bra musik och jättehärlig stämning. Var med en stund på Dubliners när vi drog dit senare på kvällen, men åkte hem hyfsat tidigt ändå, vid halv två. Då var jag så sjukt trött att jag tom somnade i taxin. Usch... Sånt är inte bra, man kan ju för fan vakna var som helst. Men det gick bra.

När jag kom hem kunde jag inte låta bli att flytta över Elliot till vår säng, för jag ville gosa. Då vaknade han naturligtvis och blev superpigg. Inte riktigt det jag hade tänkt mig, jag var ju så himla trött. Fick muta honom med mat, men han låg ändå och pratade jättehögt så att han väckte Jocke :)

Sen blev dagen ganska lugn. Jocke tog med Elliot för att storhandla, och jag och Tindra var hemma och tog det lugnt. Tacos stog på menyn, och det var helt ok även om jag inte fick äta några bröd.
Efter middagen var det dags att packa ihop familjen och åka till Liseberg och kolla in Nickelodeondagen. Tindra ville se Amy Diamond och Johan Palm :) Men hon tröttnade redan efter Nanne Grönwall och en låt med EMD. Vi åkte några grejer ihop, tog en kaffe och vandrade runt och hade det trevligt med mina föräldrar som också var med.

Imorgon är det dags för BVC och vaccination igen. Usch, får redan alldeles ont i mig, stackars lille Elliotkorven. Han kommer nog bli så ledsen som han var förra gången, och det var jobbigt. Men denna gången ska jag gå ut ur rummet.

Dags att sova, ögonen går i kors!

LEVER I SYND...

2009-09-04, 22:35:29 / Kategori: Allmänt
Ja det gör jag förmodligen på fler sätt än det jag tänkte berätta om nu. Åt nämligen lite mörk, mörk choklad här tidigare ikväll. Och det var alldeles gudomligt gott! Cola zero fick det också bli ett glas. Men, jag mår inte dåligt över det. Resten av dagen har gått i full lchf anda, så jag är fortfarande med på banan.

Nästa vecka ska jag verkligen försöka röra på mig mer. Om den här nedrans stormen vill försvinna vill säga. Eller... Jag hade nog överlevt blåsten, men man vet ju aldrig när himlen öppnar sig. Det går på 15 sekunder, sen kan regnet fullkomligt piska ner i backen. Då vill man ju inte stå ute nånstans med skägget i brevlådan :)

Imorgon blir det först lite födelsedagsfirande hos min mamma som fyllde år igår. Lite mat och så. Sen ska jag hem och fixa iordning mig inför kvällens partytur. Får inte glömma systemet heller för sjutton gubbar!
Ska bli kul som f*n att komma ut och dansa lite! Och hoppas att man inte är alltför dålig på söndag... Undrar bara lite hur jag ska ta mig hem. Nattbuss går bort, orkar verkligen inte sitta där med en massa fulla fjortisar som spyr hit och dit och gapar och skriker. Taxi lutar det väl mest åt, men det är ju så dyrt... Ja ja, I-landsproblem kallas sånt här.

Är helt ensam nu, alla andra i familjen har somnat. Ska väl snart lägga mig också, men som vanligt så fastnar man vid Facebook mm mm.
Måste försöka komma ihåg att ta med kameran imorgon så jag kan bjuda på några trevliga kort sen från vår tjejkväll!

God natt på er ♥

KAFFE SEN STÄDNING

2009-09-04, 14:03:15 / Kategori: Allmänt
Skulle ha börjat städa i förmiddags, men jag kom inte igång :) Fastnade här som vanligt. Nu har jag precis ätit lunch, och idag blev det smörstekta champinjoner och en ädelostomelett. Ska bara dricka upp mitt kaffe nu, sen ska jag ta ett ryck. Kan inte påstå att det är så himla lockande att dammsuga och tvätta golven. Usch så tråkigt!

Måndagar blir mina väg och mätdagar. Blir spännande att se på måndag om det har hänt nåt mer efter min smygvägning igår. Risk finns ju att det stannar upp lite, i och med att jag kommer dricka en del alkohol imorgon när jag ska ut. Kanske slinker det även ner en ostbåge :)

Botten upp, nu är det städtajm!

DET GÅR BORT!!!!

2009-09-04, 08:54:31 / Kategori: Allmänt
Usch... Igår var darlingen på nån slags middag/jippo med folk i VVS-branschen mfl. Han var sådär nöjd när han kom hem, det hade väl varit lagom lyckat och trevligt.
Och han berättade nåt som inte direkt hade höjt den glada stämningen där heller. Glenn Hysén hade tydligen varit där, full som en alika. Helt dyngrak hade han stövlat upp på scenen och börjat dra negerskämt. Kom igen för faaan! Det är ju så pinsamt att tom jag måste ta fram skämskudden, och jag var inte ens där. Folk reste sig tydligen och gick för att det var så pinsamt.

Jag har alltid tyckt att Glenn verkar vara en kul prick, och ett typiskt Göteborgst ansikte. Men nu kan man väl inte påstå att man är sådär superimpad av honom. Pinsamt och jävligt patetiskt är vad jag tycker att det är!

PS! Rivstart på radiostationen Bandit här i Gbg brukar ringa Glenn då och då. Idag får de inte tag på honom, men de fick in ett anonymt sms om att han var på fest igår och kanske inte mår så bra idag. Nähä?!

DAG 4

2009-09-03, 22:29:14 / Kategori: Allmänt
Fy fy och fy på mig som inte uppdaterar er här så bra.
Inte för att det har hänt så väldigt mycket nytt eller spännande, och då känns det bättre att vara tyst än att hålla på och snacka galimathias här :)

Lchf-livet rullar på. Smygvägde mig igår och redan då på dag 3 så hade det hänt salker på vågen. Ja, jag vet att det är vätska som försvinner den första veckan, men det är ändå jävligt skönt att se resultat överhuvudtaget!
Har inte varit hyperaktiv med promenerandet dock, lite lat fortfarande när det gäller det...
På lördag blir det nog lite som att stjälpa lasset, för då ska jag ju ut. En del alkohol kommer förmodligen att förtäras, och kanske slinker det även ner nåt onyttigt tilltugg. Men men, det är evigheter sedan jag var ute, så det tänker jag unna mig!

Tindra spelade hemmamatch idag, och mötte Hovås/Billdal. Det såg länge ljust ut, och de ledde matchen ett tag. Men alldeles i slutet så petade bortalaget in bollen, så slutresultatet blev 2-2.
Alltså... Klart jag är stolt över min dotter oavsett vad hon gör. Men fotboll är nog inte hennes kopp te alltså. Kanske borde hon testa nåt annat. Men hon vill fortsätta än så länge, så då får hon väl göra det :)

Har inget viktigt att säga märker jag, så jag återkommer nån annan dag!



ÄGG = KRÄKVARNING

2009-09-01, 15:25:18 / Kategori: Allmänt
Hej mina vänner!

Sitter just nu och äter turkisk yoghurt med kanel, krossade linförn och psylliumfrön eller vad det heter. Det går väl ner, men det var kanske ingen smaksensation. Nån av frösorterna är superhårda, så jag får tugga i fem minuter för varje sked jag tar.
Till frukost blev det ostomelett och stekt bacon. Känns jättekonstigt att äta sån mat på morgonen. Men mätt blev jag i alla fall. Till lunch skulle jag ha räkor, två kokta ägg, avocado och majonnäs. Men det blev kräkvarning på det... Känns som att jag håller på att föräta mig på ägg, för det var verkligen hur äckligt som helst. Mådde illa efter ett halvt ägg :(
Till middag ska vi ha strimlad stekt kycklingfilé, smörstekta champinjoner, grillad zucchini och en fet hot bearnaisesås till det. Värre middag finns nog :)

Elliot ligger på golvet i sitt babygym och är alldeles tokig. Han tjuter jättehögt och viftar med båda armarna så att alla leksaker bara flyger och flänger. Nu har han även hittat sina egna fötter, så de vill han både gärna leka med, plus att han vill använda dem istället för händerna till leksakerna :) Lilla hjärtat ♥

Efter middagen tänkte jag dra med Jocke och Elliot ut på 5 km rundan, innan vi går hem till ett par kompisar. Dags att börja skissa lite på tatueringen som förhoppningsvis kommer att bli till på måndag! Spännande! Jag är lite nervös att jag har förträngt om det gör ont, för jag har inget minne av att det gjorde så där fruktansvärt ont på mina andra två. Kanske blev jag så traumatiserad att det har fallit i glömska hahaha!

Dags att ta tag i matlagandet. Vad gör ni där ute idag när sommaren kom tillbaka på besök?