Tänt var det här!!

2010-08-31, 20:37:51 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Har glömt att lägga ut bilder från den svenniga turkiska aftonen som vi var på på hotellet en kväll. Lite som grisfest på Mallorca misstänker jag, men det var väldans trevligt! En massa god mat på buffén och faktiskt grym underhållning.



Just dessa bilderna blev jag sjukt nöjd med, de blev häftiga!









Bortskänkes!

2010-08-31, 14:32:10 / Kategori: Allmänt
Min lilla mamma har skaffat en ny hobby, och den utövas nu på dygnets alla lediga, vakna timmar. Men hon är jätteduktig, och jag har själv norpat åt mig en hel del armband ;)



Nu har jag fått några (eftersom hon nästan har armband i överflöd nu) att dela ut här på bloggen. Har ingen aning om någon kommer vara intresserad, men vi testar och ser.
Det finns två olika "paket" och den som blir dragen i lottningen får helt enkelt välja vilket set man vill ha.



Tänkte att jag kanske kunde dra lott på söndag eftermiddag nån gång. Ni som vill vara med, lämna bara en kommentar :)



 

 






Bara lite vuxen??

2010-08-31, 09:55:35 / Kategori: Djupa tankar...
När vi var på semestern så tänkte jag flera gånger (mest när barnen var jobbiga) att Guuud så skönt det ska bli sen när man är vuxen och kan åka utan barn! Då kan man ligga i sin solstol på stranden och sova i skuggan hela dagen, dricka paraplydrinkar och läsa en bok. Nu hade man tur om man kunde sitta i solstolen i mer än 2 min i sträck...



Men... Jag är väl vuxen nu eller?! Eller är jag bara lite vuxen? Jag känner mig inte vuxen, vuxen för mig är min mamma och pappa. Eller blir man mer och mer vuxen ju äldre man blir...?
Jag kan känna mig mer eller mindre mogen, men vuxen känns... Tja det känns inte som om jag är vuxen helt enkelt.



Känner ni er vuxna???





Utlottning!

2010-08-31, 09:08:35 / Kategori: Allmänt
Snart kommer jag lägga ut en liten present till någon av er läsare. Inte en tävling, utan bara en liten enkel utlottning. Så håll ögonen äppna ;)





Fel te!

2010-08-30, 20:47:08 / Kategori: Träning
Nyss hemkommen från mitt allra första core-pass. Men det där var inte alls min kopp te. Visst, jag har använt muskler i mage och rygg som jag inte visste fanns, eller som legat i vila de sista 25 åren. Och träningen är säkert asgrym och effektiv, men jag gillar´t inte.



Försökte komma på under passets gång vad det var som inte tilltalade mig... Jag tror det är för lugnt för min smak. Lite plingplongmusik som inte alls inspirerade mig att ge järnet. Det häftigaste som spelades var typ Britney Spears...



Nej jag vill ha hård musik på hög volym! Då kan jag ta i ända inifrån själen. Imorgon blir det nog skivstång igen, det var evigheter sedan. Senare i veckan väntar både afro och ZUMBA!!





Klas Klättermus

2010-08-30, 17:54:40 / Kategori: Barnen ♥
Nu är det dags att skaffa en annan säng till Ellioten. Eftersom han verkar ha lite Spindelmannen-gener i sig så är inte spjälsängen trygg längre.
Detta fick jag erfara i förmiddags när vi skulle vila. Jag var jättetrött och tänkte passa på att sova en stund jag också. Tydligen så slumrade jag till före barnet, för efter en stund så landade en bebis modell större raklång över mig...


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Då hade han klättrat ur spjälsängen, och stog på huvudet rätt ner. Som tur var står spjälis alldeles intill min säng, annars hade han stått på skallen ner i betonggolvet.
Så som sagt, dags att fixa en ny säng!





LIANER I LÅNGA BANOR

2010-08-30, 08:43:50 / Kategori: Allmänt
Här hemma verkar förkylningen ha tagit ett fast grepp om tre av fyra familjemedlemmar. Efter att vi kommit hem så har alla utom jag blivit kanonförkylda. Eller ja, barnen var förkylda redan nere i Turkiet, men nu hostar båda två och snoret rinner i långa lianer. J kände sig också kass igår, så vi får väl se om han klarar hela första dagen på jobbet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Själv är jag däremot dödstrött!! Hur kan man bli tröttare efter semestern än man var före?? Det är ju ungefär som om man skulle bli hungrig efter att man ätit middag...
På tal om middag - idag tänkte jag börja mitt nya liv. Igen. För 47:e gången i år. Nu ska här tränas och jag ska dra ner markant på de snabba kolhydraterna. Ikväll tänkte jag testa core för första gången, det blir spännande!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nej, kaffet är klart. Ett desperat försök att vakna till liv i detta höstmörker...

SUMMA KARDEMUMMA

2010-08-29, 20:31:30 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Summa summarum så är vi, som ni nog har förstått, sketnöjda med vår vecka i Turkiet. Marmaris var lätt det bästa stället vi varit på om man jämför det med Side och Alanya.



Vädret var så klart oklanderligt hela veckan. Vi vaknade till klarblå himmel varje morgon. Luften var inte alls lika fuktig som i Alanya tex, så värmen blev inte så där extremt jobbig och klibbig. Det fläktade dessutom skönt varje dag.
Trots värmen så var det väldigt grönt och frodigt överallt. Fruktträd, buskar, träd och palmer var gröna som om de nyss slagit ut. Det blommade för fullt, och här och där kunde man känna doften av jasminblommor i folks trädgårdar.



Hotellet växte under veckan. Mitt första intryck när vi kom dit mitt i natten var inte så bra. Tyckte bla att lägenheten var väldigt liten. Men jag tror det beror på att man var trött och lite tom i bollen. Lägenheten var verkligen jättefräsch!
Personalen på hotellet hade fått pris för Bästa hotellpersonal 2009 hos Fritidsresor. Detta borde de även få i år! Alla var hur rara och söta som helst - receptionisterna, restaurangpersonalen, städerskorna mfl. Barnen blev bortskämda med klubbor flera gånger om dagen, och en massa bus och nyp i kinderna :)



Detta var nog så nära hemma borta man kan komma, och det var lite vemodigt att lämna hotellet på fredag eftermiddag. En av de små gubbarna stod på trappan och vinkade av oss, och det kändes verkligen skittrist att åka. Det kändes som man blev lite familj med alla på hotellet...



Vi hoppas i alla fall kunna åka tillbaka nästa sommar, och då stannar vi i två veckor. Kan varmt rekommendera hotellet om det är fler där ute som vill testa Marmaris och Turkiet!





I ♥ MARMARIS

2010-08-29, 10:24:59 / Kategori: Marmaris Augusti 2010


NÅGRA TILL...

2010-08-28, 20:15:07 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

 

 

 

 

Lägger in fler bilder imorgon, när jag har sorterat lite mer och har mer tid. Nu väntar True blood!

 

 

 

 


EFTER ÖNSKEMÅL

2010-08-28, 20:05:15 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Efter önskemål så kommer här några bilder från resan.



ETT LITET SMAKPROV ;)

2010-08-28, 17:42:59 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

 

 

 

 


SEMESTERBAKIS

2010-08-28, 17:40:44 / Kategori: Allmänt
När man kommer hem från en utlandsresa så är man nästan lite bakis den första dagen hemma. Man har så mycket att ta hand om, men orkar så lite. Själv så somnade jag och Elliot och vaknade 3.5 timmar senare. Välbehövligt förmodligen, eftersom jag inte fick en blunds sömn under natten som gick. Inte helt lätt att ha ett stort, sovandes barn i famnen och hitta en skön sovställning...



För att inte tala om all tvätt man har släpat med sig hem! Usch vad tråkigt! Tvättkorgen fullkomligt svämmade över. Tvättmaskinen kommer gå varm de närmaste dagarna kan jag lova.



Ikväll blir det tacos till middag och lite gino till dessert. Misstänker dessutom att vi kommer ta ett litet True blood maraton ;)



Kommer nog inte PS:a alla bilder förresten som jag vill visa er. Får se... Det tar så mycket längre tid.





MARIA ÅGREN

2010-08-28, 10:47:05 / Kategori: Allmänt
Det är jag det... Känns trist ända in i benmärgen att vara tillbaka faktiskt. Enda bra grejen jag kan komma på är att det var skönt att sova i sin egna säng. Annars suger det att vara hemma i kylan.


Ska PS:a bilderna sedan så att ni kan få se vilken kanonvecka vi har haft! Inget att klaga på överhuvudtaget.





VINKELIVINK!

2010-08-20, 11:49:23 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Snart sitter på ett sånt här :) Kan inte påstå att jag ser fram emot själva flygresan, eftersom jag gått och blivit flygrädd på äldre dar. Hoppas att man kanske kan sova en stund.


Hoppas det finns möjlighet att uppdatera bloggen under veckan, och att jag kan lägga ut lite bilder. Om inte, så får ni ha en kanonbra vecka. Det ska vi ha i alla fall :)








AVRESA & FÖDELSEDAG!

2010-08-20, 10:48:58 / Kategori: Allmänt

I min familj får man tydligen gratulera sig själv på sin födelsedag ;)

 


När mamma ringde i morse och gratulerade så hade ingen här hemma varken sjungit eller hurrat. Men till sanningen hör iofs att jag själv hade glömt att det var min födelsedag. Skyller på att det är mycket att tänka på inför resan, och inte på att jag börjar bli så gammal...

 

 

Snart är det dags att styra näsan mot Landvetter. Packningen är klar och lilleman sover middag. Nu återstår det bara att växla pengar, sen är allt KLART!

 

 

 

 


OORGANISERAD

2010-08-19, 10:03:16 / Kategori: Allmänt
Nu har lilleman lagt sig för en liten vila. Ska jag då passa på att stryka, duscha, baka, packa, dammsuga...?

Vilka svåra val man ställs inför här i livet. Frukost kanske inte heller hade varit en dum idé vid närmare eftertanke...





SHIT POMMES FRITES

2010-08-19, 09:03:42 / Kategori: Allmänt
Bäst att passa sig när man är i Marmaris! Självaste OG-högstahönset Dano Acar bor tydligen numera där... Och honom vill man väl inte direkt hamna på fel kant med. Som om risken skulle vara stor för det, men man vet ju aldrig...




 

 

 

 


STRESS

2010-08-18, 20:06:22 / Kategori: Allmänt
Nu börjar jag faktiskt känna mig lite stressad! Packandet är långt ifrån färdigt (kan det bero på att jag hängde hemma hos mamma hela dagen och gjorde armband??) och imorgon ska vi ha en liten födelsedagsfika för mig. Då måste man ju baka nåt gott, men vad? Nu är det inte läge för att testa nya, komplicerade recept tyvärr.

Syrran erbjöd sig nyss att baka åt mig iofs. Men vad är man för kalasvärdinna då, om man inte själv kan baka åt sina gäster?!

Har ni några snabba men goda recept på lager så gimme, gimme, gimme!





17 AUGUSTI

2010-08-18, 09:17:44 / Kategori: Allmänt

 

Den som är uppmärksam ser att bilderna är från igår, den 17 augusti ;)

Kusin Marie kom på besök igen - lika trevligt som vanligt. Jättekul att vi hann med en sista träff innan vi åker till Turkiet och hon tillbaka till England.

 

 

Efter en lättare lunch i stan åkte vi hem hit och bakade en underbart god citron & marängpaj som vi sedan mumsade i oss med vispad grädde. Smakade inte skit så att det gjorde nåt!

Ska se om jag kan lägga ut receptet senare!

 

 

 

 


TACK MEN NEJ TACK!

2010-08-17, 20:27:37 / Kategori: Allmänt
Jag vill helst inte läsa om sånt här så här 3 dagar innan jag själv ska ut och flyga. För så länge jag inte läser om sånt så inbillar jag mig att det inte händer, och framför allt inte mig... Bläh!!




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-17, 09:01:38 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

 

Snart snart så går vi här på hamnpromenaden...

 

 

 

 


TISDAG 17 AUG

2010-08-17, 08:04:26 / Kategori: Allmänt
Och bara tre dagar kvar till avresa, och min födelsedag! Jihoo ;)


Idag väntar ännu ett besök av kära kusinen. Planen är att äta lunch ihop och sedan kanske baka nåt. Vad vi gör är inte så viktigt, det är bara väldigt kul att träffas och snacka skit.


Ska se om jag får i lilleman lite mer mat. Han är lite svår med maten nu, eftersom det är fyra tänder på väg samtidigt. De där vassa hajtänder ni vet ;) Men så snart de är framme så är det väl paus ett tag. Han har ju hela munnen full med tänder nu - 12 finns redan och 4 på väg.





ELLER DENNA KANSKE?

2010-08-16, 21:04:21 / Kategori: Barnen ♥
Lilleman är en ivrig och flitig hjälpare när det gäller att packa resväskorna. Tanken är god, men resultatet blir kanske inte alltid det bästa ;)





Badbyxorna på huvudet!



BADMÖSSA A LA 2010

2010-08-16, 20:58:02 / Kategori: Barnen ♥

 


BIG SCHEISSE!

2010-08-16, 13:18:31 / Kategori: Allmänt
Liten miss i planeringen här verkar det som. Fick ett telefonsamtal från kommunen idag ang köplats till förskola för Elliot.
Har vi tur så får i plats i år, men förmodligen inte på en närliggande förskola i så fall. Nån gång i början av 2011 kan det dyka upp platser på våra önskade förskolor. Och förstahandsvalet ska vi inte ens tänka på - där skulle det finnas plats absolut tidigast hösten 2011.


Detta var ju ganska scheissedumt!! Det kommer ju innebära att något av våra jobb blir lidande. Har jag råd att ev bränna chansen till en heltidstjänst? Verkligen inte, men vad ska man göra?!





TICK TACK!

2010-08-15, 12:43:25 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
36 grader varmt på resmålet idag. Puh... Man får väl bo i poolen misstänker jag.










SÖTNÖT!

2010-08-15, 11:47:41 / Kategori: Barnen ♥

 


MINA ♥ AN

2010-08-15, 11:42:42 / Kategori: Barnen ♥

 

 

Ikväll kommer båda barnen äntligen hem igen. Tindra har jag ju träffat under helgen, men lilleman är så saknad just nu att jag förmodligen kommer bita honom när han kommer!

Det sköna med att vara ensam var att man lär sig värdesätta det man har i vardagen ♥

 

 

 

 


DET FINNS EN PLATS FÖR SÅNA HÄR...

2010-08-15, 00:33:44 / Kategori: Allmänt
Det finns en plats för människor som den här mannen. Vad sjutton är det heter nu igen... Hmm.... Jo just det ja!

Och när han hamnar där, vilket jag hoppas är SNART, så hoppas jag även att han får betala för vad han har gjort!

Vissa människor har verkligen förbrukat sin rätt att leva! Jag kan inte med ord beskriva den brutala avsky och äckelkänsla jag känner när jag ser honom på bilden. Hoppas verkligen att någon ger honom vad han förtjänar!




ÄNGLAVAKT

2010-08-14, 23:52:58 / Kategori: Film

Såg just klart denna filmen - Änglavakt. Tyvärr blev jag inte ett dugg imponerad :( Hade förväntat mig att få rensa tårkanalerna en hel del, men den var alldeles för seg och långtråkig för min smak.

 

Så jag skulle nog personligen inte rekommendera den...

Skulle ha kollat på Sällskapsresan istället - I KNEW IT!

 

 

 

 


SUSHIFREAK!

2010-08-14, 20:41:14 / Kategori: Allmänt
Har nyligen dinerat i min ensamhet. Sushi ur låda blev det ;) Åt sushi på jobbet även till lunch, men det räckte tydligen inte. Så när jag slutade tog jag med mig mat hem också. Nu har jag nog fått sushi så det räcker några dagar i alla fall.

Undrar vad det blir för film ikväll... Kanske ska man slå på stort och se en riktig pangrulle? Det är ju ändå lördag!


Bära hem Berra!!!

 

 



MAMMAS ♥

2010-08-14, 11:16:14 / Kategori: Barnen ♥

 


SOVMORGON = UTSÖVD?

2010-08-14, 11:00:25 / Kategori: Allmänt
Jag har i flera månader trånat efter en sovmorgon, där jag bara vaknar av mig själv (och inte av ett galet barn som kastar nallar i ansiktet på mig...)

Vaknade halv tio idag. Kände jag mig mer utsövd än när jag normalt brukar bli väckt runt sex, sju? Inte det minsta! Så det verkar som om sovmorgnar har tappat charmen liksom... Överreklamerat.

Idag väntar jobb igen. Ska faktiskt bli skönt att komma hem ikväll och vara helt ensam. Slippa alla kvällsrutiner för en gångs skull, och bara kunna slänga sig i soffan och slappa framför TV:n. Som i gamla dagar då man var 18 och knappt hade några förpliktelser alls ;)






SNART BARA EN HANDFULL KVAR...

2010-08-14, 00:44:01 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

Oj oj nu närmar sig resan med schtormsteg! Mindre än en vecka kvar - jippie!

Tänkte faktiskt börja packa barnens gemensamma väska lite smått i helgen. Sen får man väl gömma den väl, för det lär inte få ligga mycket kvar i den när Elliot kommer hem ;)

Blir lite resfebrig pch pirrig när jag tänker på att vi snart ska åka!

 

 


KVÄLLENS FILM!

2010-08-14, 00:34:52 / Kategori: Film

 

Passade på att kolla SATC 2 ikväll när jag var ensam hemma. Det är en film som J över sin döda kropp skulle se.

 


Tyckte den var helt OK ändå. Har ju hört lite blandade åsikter, men den var lagom en lördagkväll. Även om 1:an var mycket bättre.

Lite plåster på såren för det var väl att Aidan var med, han är ju bara för mumsig ;)

 

 


NY POOLSUIT

2010-08-13, 17:56:33 / Kategori: Allmänt

Hittade en bikini på Kappahl för halva reapriset!

89.50 kr för den här lilla sötnosen, det tyckte jag var ett riktigt fynd!

 

 

 

 


HÖG MUSIK, EGENTID OCH KANSKE EN BIRA?

2010-08-13, 16:31:06 / Kategori: Allmänt
Nu är jag mol alena hemma. Men det känns faktiskt bättre idag än det gjorde igår, innan alla hade åkt.


Nu ska jag dra igång musik på riktigt hög nivå! Kanske blir det en kall öl ikväll, och eventuellt ska jag försöka sätta mig in i bloggdesignvärlden. tror det sistnämnda kommer misslyckas totalt, men jag ska surfa runt lite och se vad jag kan åstadkomma...


Maestro - music please!!





OCH SÅ LITE MER BILDER...

2010-08-13, 10:00:07 / Kategori: Allmänt


GÖTEBORGSPASSET

2010-08-12, 21:56:18 / Kategori: Allmänt

 

 

Några bilder från gårdagen!

Behöver jag säga att fikapausen i Haga kandiderar som stark favorit bland dagens happenings ;)

 

 

Återkommer med fler bilder senare, ska kolla lite vampyrserie med J nu.

 

 


TRÖTT... ZZZZ

2010-08-12, 09:04:02 / Kategori: Allmänt
Igår var en låååång och fullspäckad dag! Men fantastiskt rolig med underbart sällskap och många hysteriska skrattanfall. Gick hemifrån vid tio och kom hem igen vid halv tio på kvällen... Puh...


Återkommer ikväll med bilder, nu ska vi åka till Falkenberg och hälsa på min mormor.






DAMMSUGA = SURFA

2010-08-10, 17:46:34 / Kategori: Allmänt
Nu åkte J till Maxi för att handla. Elliot fick följa med, så kvar blev jag helt ensam eftersom Tindra åkte hem till en kompis. Jag ska dammsuga, sa jag. Och nu sitter jag här och Fejsbookar och andra superimportant stuff!





VEM KUNDE TRO DET?!

2010-08-10, 15:07:39 / Kategori: Allmänt
I oktober, närmare bestämt den 5:e (tror jag ;) ) så är det 5-årsdag för mig och darling J. 5 år!! Var sjutton tog tiden vägen?!


5 år känns lite extra, extra, så det hade varit najs om vi kunde göra något tillsammans, på tu man hand. Men då kommer frågan -vad??
Jag känner min andra hälft, så ska det överraskas så får jag stå för den biten. Detta känns lite småtråkigt eftersom det är jag som älskar överraskningar :) Men men, bara att gilla läget!


Det blir ingen romantisk resa till månen eller nåt sånt, för jag vill inte lämna bort kidsen för länge. Kanske en lyxig hotellnatt i en annan stad? Ungefär så långt sträckte sig min fantasi, så ni är more than welcome att ösa förslag över mig ;)





B-VAMPYRER?

2010-08-10, 14:50:43 / Kategori: Allmänt

 

 

Jag och Darling har börjat kolla på True blood. Har hittills sett 5 avsnitt från säsong 1, men jag är långt ifrån imponerad!

Det är så mycket som känns B, och som jag stör mig på... För det första är det väldigt svårt att lyssna på den där sydstatsdialekten hela tiden... Hua mig!

Sen tycker jag överlag att det är ganska dåliga skådespelarinsatser.

Detta blandat med att det är lite för mycket "akta dig för mig, jag är en farlig vampyr"-känsla gör att serien känns lite mesig och löjlig.

 

 

Nu kan det ju hända att den tar sig, men om den inte gör det framöver så vete sjutton om jag orkar kolla...

Är Vampire diaries bättre? Någon som har kollat båda som vet?


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-10, 10:34:12 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

Bild lånad från Google!

 

 


ENGLAND MEETS GOTHENBURG ;)

2010-08-10, 10:27:24 / Kategori: Allmänt
Idag blir det lite planering inför morgondagen. Då ska jag, syrran och kusinen som är på besök från England ha en heldag i Göteborg. Turista helt enkelt ;)
Planen är att köpa Göteborgspass och köra järnet i stan. Universeum, Liseberg och Paddan bla. Och på Liseberg ska definitivt Ben & Jerrys glasscafé besökas! Det har jag tjatat om hela sommaren, men aldrig fått tummen ur att gå dit...


Ska bli riktigt najs att ha en heldag tillsammans, och vara helt barnfri dessutom. Inga blöjbyten, trötta barn som gråter osv. Bara vuxenprat och kvalitetstid tillsammans. Härligt!


 


2010-08-10, 10:00:41 / Kategori: Allmänt


URSÄKTA? PARDON?

2010-08-09, 23:02:14 / Kategori: Allmänt
Fritidsresor har något som kallas Guide online. Det betyder att vi from att det är ca 2 veckor kvar till avresa, kan maila online guiden och få svar inom 24 timmar. Man kan typ fråga allt mellan himmel och jord om sin resa och andra praktiska saker om resmålet tex.


Jag mailade igår, och frågade hur lång tid transfern tar till vårt hotell, och hur långt bort närmsta supermarket ligger. Fick svar imorse, på ett språk jag inte riktigt känner igen...? Är det någon dansk dialekt? Låter mer som en unge som har hittat på ett eget låtsasspråk ;)



Hej Maria.

Tak for jeres mail.

Transfer fra Dalaman lufthavn til Marmaris er ca. 1,5 timer alt afhängig af
trafikken.
I har ca. 20-30 mins. til den store Tansas nede i centrum, men igen det
afhänger af hvor stärkt i går.
I år udleveret et kort når i ankommer, så kan i selv se det derpå ca, hvor
langt det ligger väk fra jer.

Om i har flere spörgsmål eller funderinger, kontakt os da endeligt igen.





QUE?!

2010-08-09, 21:33:40 / Kategori: Barnen ♥
Snälla ni, fråga inte vad det är som pågår i vårt hem... Dagen då klätterapan tog över världen (men han insåg inte sina begränsningar storleksmässigt...)


Vad i hela friden ska han göra där inne?!
Hur tänkte han?!
Frågorna hopar sig...




FATTAR NADA...

2010-08-09, 14:21:32 / Kategori: Allmänt
Kan man göra bloggdesigner i PS?? Och i vilket format ska man sedan spara designen i så fall?


Jag fattar verkligen ingenting av det däringa... Totalt bortkollrad!
Men om någon vänlig själ vill förklara så hade jag blivit glad ;)





HULLEROMBLADDER!

2010-08-09, 10:25:09 / Kategori: Allmänt
Jag gillar inte alls känslan av höst som innfinner sig allt oftare i min kropp... Idag är verkligen en sådan dag. Kommer nog inte bli många knop gjorda här hemma, och ute är det bara blött, regnigt och... fult!! Ja det är det bannemej, det är FULT ute idag!! Usch...


Ser massa människor gå förbi ute på gården, med jackor på. Själv har jag tagit på mig strumpor, och det känns som ett hösttecken som kommer smygandes...


Innemysdag får det bli! Kanske på sin höjd att jag röjer i badrummet och skruvar ner skötbordet som inte används längre. Det används, men inte på rätt sätt. Det ligger numera aldrig barn där på, utan bara en massa ihopvikt tvätt som inte verkar komma längre ;)


Jösses, detta inlägg tog mig en kvart att skriva. Sitter vid nya laptopen och har inte alls vant mig vid hur knapparna sitter! Känns überskumt... I-landsproblem!!!

HJÄLP OSS ;)

2010-08-09, 10:03:44 / Kategori: Allmänt
Vill ni vara så himla sockersöta och rösta på mina bilder! Båda två tack ;)


Den första hittar ni här. Och den andra hittar ni här.


Tack snälla ni!!

SNICKARBOD KÖPES

2010-08-08, 22:47:26 / Kategori: Barnen ♥
Jag undrar var man hittar en snickarbod...? En sån som Emils pappa hade. Eller är det meningen att jag själv ska snickra snickarboden?


Skulle behöva en till Ellioten ibland känner jag... Han lufsade runt här hemma tidigare i eftermiddags, runt runt i lägenheten. Plötsligt kom han och liksom "tuggade" på nåt, och jag trodde J hade gett honom lite bulle.
När jag kom ut i köket såg jag dock att det han tuggade på var maskindiskmedel! (Det är nu alla prettomorsor vrider sig av förskräckelse och undrar hur i hela friden det lilla barnet kunde få tag på såna giftiga saker?!) Never mind!


Den lille sketongen hade i alla fall hittat en YES-tablett, en sån med både pulver och flytande diskmedel. På golvet låg allt pulver, och man såg ett tydligt streck av ett litet finger genom det. Såg ut som ett litet slarvigt kokainparty.


Efter samtal till giftinformationen och 112 så konstaterades det att det inte alls var nån fara.
Han skulle få massa att dricka, och om vi inte märkte av några biverkningar så var det ingen fara!
Men ändå... Den ungen är totalt cocobananas ibland ;)



TESTAR

2010-08-08, 18:29:02 / Kategori: Allmänt
Testar en PS:ad avslutningshälsning...



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-08, 18:23:56 / Kategori: Marmaris Augusti 2010


FÄRDIGPACKAT?!

2010-08-07, 11:32:02 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

 

Detta är vad jag beställde från taxfreen till resan ner ;)

Lite Sällskapsresan-varning över det hahaha!!

Sololja och godis i en Systemetpåse - semestern är kirrad!

 

 

PS! Finns det svensk kaffe på hotellet?? ;)


SPARE ME!!

2010-08-07, 10:32:04 / Kategori: Allmänt
De senaste dagarna har jag blivit bombaderad med spam-kommentarer. Var f*n kommer de ifrån?! Eller nej, jag fattar ju var de kommer ifrån, men varför så många just nu??


Har valt att inte publicera de flesta, några har bla varit bloggar som jag inte skulle unna fler läsare. Det finns så mycket skit där ute!


Så spare me är ni snälla!



FREDAGSÖL

2010-08-07, 09:39:15 / Kategori: Allmänt
Så här såg kvällen ut för oss igår ;)





AJ LÖV JO SCHWESTER!

2010-08-06, 13:01:24 / Kategori: Allmänt
Har funderat på en sak den senaste tiden. Förhållandet mellan mig och min syster. Syskonbandet kanske det heter mer korrekt. Kanske funderar man mer på sånt här när man fått barn och en egen familj, jag vet inte...


Nu i vuxen ålder har jag och min syster en kontakt som jag tror många skulle dö för.
Vi hörs nästan varje dag på telefon, ibland flera gånger samma dag. Vi ses oftast flera gånger i veckan. Vi finns där för varandra, och vi tar nog varandra för givet egentligen. Men vi har anledning att göra det, för sedan vi båda blev vuxna (åldersmässigt i alla fall, kanske inte alltid mentalt ;) ) så har vi aldrig haft någon stor konflikt eller något stort bråk.


När vi var barn så bråkade vi så klart, men nu - aldrig!
Kan inte komma på en enda sak som vi har bråkat om och blivit sura på varandra för. Det känns så främmande för mig att jag skulle vara skitsur på min lillasyrra.
Visst kan vi bli irriterade kanske, men aldrig mer än så. Vi har aldrig gapat på varandra i telefon, aldrig skilts åt som ovänner eller liknande.


Vi har gråtit ut hos varandra och lättat våra hjärtan när ingen annan förstår. Utan att döma, utan att moralisera. Bara för att stötta helt enkelt!



Min syster är min bästa vän, hon vet mer om mig än någon annan gör.
I love you 4-ever ♥



London 2008

DUBBELSLICK

2010-08-06, 10:44:44 / Kategori: Allmänt
Hade världens äckligaste mardröm förresten i natt. Drömde att jag kom till tandläkaren, och jag hade en tand som nästan hade lossnat helt. Men den hade tydligen varit lös ett tag, för den hade liksom börjat växa fast på tungan istället *uäähh*


Så när tandläkaren skulle ta loss den sa hon plötsligt "Nej men oj, du har ju två tungor" Då hade det liksom bildats en ny tunga på den gamla.


Usch... Nu när jag skriver om det måste jag nästan kräkas lite i min egen mun. Fy vad äckligt! Två tungor! Nu blev jag plötsligt brutalt påmind om varför jag inte gillar att gå till tandläkaren ;)



PS! Totalt ointressant och intelligensbefriat inlägg - jag vet!
TGIF!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-06, 10:39:41 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

Bild lånad från Google!


BAKE KAKE

2010-08-06, 10:27:35 / Kategori: Jag bakar ♥
Idag ska jag testa att baka en norsk kaka :) Kan gå lite hur som helst hahaha! Det ska bli en sk Verdens beste. Har nog själv aldrig smakat den tidigare, men den ser god ut. En tunn typ sockerkaksbotten med ett ännu tunnare marängtäcke med mandelflarn på. I mitten är det en fyllning som kan liknas vid nån blandning av grädde och vaniljkräm. Om jag inte har missuppfattat det hela :D


Bild lånad från Google!


BOKMAL ;)

2010-08-05, 21:07:16 / Kategori: Barnen ♥

 

Detta har blivit Elliots dagliga morgonrutin.

Så fort vi kommer ut från sovrummet  så går han till sina saker i vardagsrummet, tar en bok (helst den med katten) och så kryper han upp i soffan. Där gosar han ner sig i ett hörn och ligger sedan och "läser" högt för sig själv ;)

 

 

Idag tog Tindra riktig sovmorgon och kom inte upp förrän runt halv tio. Då hade Elliot härjat ett bra tag, och vi hade hunnit äta frukost. Skönt för Tindris att få sova ut, det närmar sig skola och allvar med stormsteg nu!! Bara 11 dagar kvar till hon börjar 2:an!


TAX FREE

2010-08-05, 09:49:14 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Sitter och funderar på om jag ska beställa lite grejer från tax free:n när vi åker. Fick hem en sån där katalog häromdagen. Kollade hemsidan direkt, om det fanns nåt kul. "Låtsasklickade" hem grejer som jag brukar göra, och när jag kom till kassan såg jag att det bara var... godis?! Och ett pysselpaket till Tindra iofs, men ändå ;)


Fast å andra sidan...
När man är utomlands, så finns det sällan godis man tycker är gott. Så har det i alla fall varit i Turkiet när jag har varit där. Eller gott och gott, det handlar ju om en vanesak. Jag har inte växt upp med den sortens godis, därför är det väl inte lika gott för mig.
Så jag funderar på att beställa lite godis som vi får med oss på resan ner. Polly och Ahlgrens bilar, kan det bli mera "hemma" ;)


Men en sak längtar jag efter i Turkiet - Turkish delight i alla möjliga smaker och färger
:)


Bild lånad från Google!


4 AUGUSTI

2010-08-04, 22:35:35 / Kategori: Allmänt

Vi har haft en jättetrevlig dag tillsammans med min kusin Marie och min syster och hennes Isabelle.
Började dagen med en brakfrukost a la värsta hotelstyle. Färska frallor, juice, massa färsk frukt och nybryggt kaffe :)


Efter lite prat och chill i soffan gick vi ut en sväng till lekplatsen. Där började snart en minilektion i engelska språket hållas mellan min numera Englandsstadgade kusin Marie, och min totalt (sorry syrran!) bortkollrade syster ;)


En lite sen pannkakslunch intogs sedan hemma, och till kaffet gjorde vi marängsviss. Det smakade inte skit så att det gjorde nåt ;)

Syrran och jag blev helt stela och stumma av förvåning blandat med skräck, när kusin sa att hon ville vispa grädden för hand.
Men skam den som ger sig - det gick!



Med andra ord, en kanondag! Och jag ser fram emot ännu fler såna dagar, då vi bla har planerat en heldag i Götet med Paddanbåttur, Universeum och Liseberg!

PLEASE, ÖVERDRIV INTE...

2010-08-04, 18:30:15 / Kategori: Allmänt
Jag är ingen sockernazi i vårt hem. Tyvärr kanske ska sägas ibland, men så är det. Nu göder jag inte mina barn med godis och bullar morgon, middag och kväll. Men det förekommer godis, glass och annat.


Men i matväg, där har jag inte många restriktioner när det gäller socker.
Det förekommer halvfabrikat, men undviks så klart helst. Men det förekommer.


Och var vill jag komma med detta?
Jo, idag hade Tindra en kompis på besök. Jag gjorde en rejäl pannkakslunch till allihop, eftersom syrran och kusinen också var här. Ungarna åt gladeligen flera pannkakor. Då säger kompisen:

- Vi äter aldrig pannkakor hemma.
- Jaså, svarar jag. Varför inte?
- Min mamma tycker det är för onyttig mat!


WTF?! Pannkakor?! Ärtsoppa och pannkakor?? Visst, det är ingen hälsomat, men jag anser inte det vara gravt onyttig mat heller. Det är mat som barn i alla åldrar gillar. Enkel mat som har funnits länge som funkar som både lunch, mellis och middag, beroende på tillbehör.


Som grädde på moset gjorde vi sedan marängsviss till fikan. Den stackars ungen trodde väl hon hade kommit till (socker) himlen ;)

JAG SÄGER BARA - FANTASIBULLE!!!

2010-08-03, 22:18:29 / Kategori: Allmänt
Hahaha, min sambo är ju bara för rolig ibland. Efter middagen idag sa han:

- Jag kanske också ska skaffa en MP3-spelare till semestern
- Ehhh vadå?! svarade jag aningen förvirrat...


Han tror på fullaste allvar att han ska kunna ligga i en solstol och lyssna på musik, när vi har med en hyperaktiv 16 månaders liten apa med kvicksilver i byxorna!


Måste jag säga att han har en aningen skev verklighetsuppfattning ;)

VISIT FROM ENGLAND

2010-08-03, 21:16:06 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu och väntar på finbesök ;) Min kära kusin kommer på sitt årliga Sverigebesök från Bath, England. Detta är nåt som jag verkligen ser fram emot, då vi bara träffas en gång om året, varje sommar.
Denna gången blir det extra trevligt eftersom hon sover över här första natten, istället för att åka direkt ner till sin mamma som bor i Varberg. Så imorgon väntar en heldag tillsammans. Syrran och Isabelle kommer också :)


Himla typiskt bara att det ska regna hela dagen... Men jag har redan planerat in en pannkakslunch och bakning, så det lär inte gå någon nöd på oss :)


PLAYGROUND

2010-08-03, 17:46:28 / Kategori: Barnen ♥


FLASHBACK

2010-08-03, 10:24:32 / Kategori: Jag bakar ♥
Hittade just ett recept på Krabbelurer :) Det ska bakas nån gång under dagen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-03, 10:15:16 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

Bild lånad från Google!


VAR KOMMER DET IFRÅN?

2010-08-03, 09:45:23 / Kategori: Träning
Spinningpasset igår gick bra, med tanke på att jag inte tränat på sisådär 3-4 mån. Jag fick därför vad jag tålde, och lite till ;)
Vi var bara 8 st på passet, helt lagom. De hade dessutom ställt ut stora fläktar i salen, och jag hade den goda smaken att sätta mig precis bredvid en av dem. Jag hade iofs inte den goda smaken att lägga märke till att fläkten inte var på, förrän vi hade börjat uppvärmningen. Så det var bara att knäppa loss sig och dra igång den på full styrka. Gissa om det var skönt!


Vet inte vad jag gjorde annorlunda igår, men jag fick till nån teknik som gjorde att magen fick jobba ordentligt.
Har aldrig känt av det så mycket tidigare, nånsin. Men det är väl kanon, om jag hittar den ultimata tekniken så att hela kroppen får jobba!
Det var otroligt jobbigt stundtals, och blodsmaken i munnen kom. Var kommer egentligen blodsmaken ifrån?? Har alltid undrat det...


Riktigt skönt att komma igång igen i alla fall. Tar ett par vilodagar nu tror jag, sen blir det ännu ett pass på torsdag
:)

SMIDER PLANER

2010-08-02, 21:46:55 / Kategori: Allmänt
Redan nu smider jag planer vad jag ska göra med alla kulor som kommer rulla in i höst när jag börjar jobba :D
Cykel och träningsskor stog visst på den listan bla. Men jag ska dessutom fortsätta på min tatuering. Det har inte blivit prio ett, men det ska det bli ändring på.


Ugglan har jag nog lagt på hyllan.
Nu är jag perverst sugen på att bygga på rejält, kanske så att det blir en hel sleeve i slutändan. Nu fattar mamma ingenting - sleeve?! Lika bra det förmodligen. Men hon kanske kommer ana ugglor i mossen när jag alltid har på mig långärmat när jag träffar dem ;)


Bild från Google!


BUSE ♥

2010-08-02, 16:36:24 / Kategori: Barnen ♥
På denna bilden lyser det bus inifrån och ut :) Det är ju precis så det är!



Min lille, lille sketonge...

BACKAPLAN NÄSTA!

2010-08-02, 10:05:03 / Kategori: Allmänt
Tar kidsen med mig och sticker till Backaplan en snabbis. Ska in på Babyproffsen och be verkstaden kolla på sulkyn en snabbis. Sen en tur till Skopunkten för att kolla efter sandaler till barnen. Eller till mig ;) Kanske fastnar man på fler ställen på vägen, det är väl fortfarande lite rea eller?


So long ♥

NU ÄR DET DAGS

2010-08-01, 22:29:45 / Kategori: Träning
Nu är det bannemej dags att ta tag i träningen igen. Vill komma igång och fastna för det rejält igen, så att jag är stenpeppad till hösten. Så peppad och motiverad att jag inte vill vara utan ett enda träningspass. Så peppad som jag var i våras!!


Min kropp behöver stärkas, och fett ska förbrännas.
Men framför allt för välmåendets skull. Hjärna och själ mår så mycket bättre när resten av kroppen gör det :)


Därför är ett spinningpass inbokat imorgon kväll kl 18.30.
Ska bli grymt kul att få svettas järnet och köra skiten ur sig igen. För det är nog exakt vad som kommer att ske - har ju inte varit på spinning på... vet inte hur många månader det blir nu. COME ON, YOU CAN DO IT!



JIPPI, NU SKA HÄR TRÄNAS!

2010-08-01, 11:29:28 / Kategori: Träning
Hurra hurra, ser nu på Friskis hemsida att de drar igång lite fler klasser from imorgon! Tror jag ska boka in mig på ett premiärspinningpass minsann! Har faktiskt längtat efter just spinningen, det är evigheter sedan jag var och tränade det.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-08-01, 10:59:46 / Kategori: Marmaris Augusti 2010


ÅH JAG MÅSTE HA RETAT GUDARNA...

2010-08-01, 10:18:15 / Kategori: Allmänt
... för jag har bara regn hos mig... :( Nu känner man igen den svenska sommaren igen. Det är väl så här det brukar vara?


Vi har inga som helst planer idag.
Elliot ligger och tar sin förmiddagslur nu, J har förmodligen somnat där inne också. Jag sitter med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv i mörkret. Så sjuuukt trist väder *gnäll*
Tur att vi har resan att se fram emot, där är det ju nästintill solgaranti ;) Just i ögonblicket är jag glad att det inte blev Gotland i detta ovädret!


Har Googlat runt och läst lite om hotellet. Låter kanonbra, alla har gett det fullt betyg. Restaurangen verkar vara en av de bättre i stan, om än lite dyrare. Men det kanske det är värt. Personalen blir dränkta i lovord och beröm. Det finns mycket grönområden, och en liten lekplats för småbarn med gungor och rutschkana (eller ruschelkana som barn säger.) På en av bilderna från i år såg jag dessutom att de har ett soltak över barnpoolen! Stort plus i kanten från min sida!


Blir dessutom mer och mer sugen på att ta en dagstur över till Rhodos, som bara ligger ca en timmes båtresa bort från Marmaris. Hade varit kul att åka dit och kolla hur det är där, kanske testa nån strand. När man ändå är så nära så måste man nästan åka dit ju ;)


Bild lånad från Google