LÖRDAG = JOBB

2010-07-31, 10:41:47 / Kategori: Allmänt
Även denna lördag ska ägnas åt jobb. Visst är det skönt att komma ut och få lite "vuxentid" men det känns samtidigt tråkigt att familjens gemensamma lediga tid ska behöva lida :( Men så får det ju bli nu innan vi har fått förskoleplats till Ellioten.


Sitter och för över lite nya låtar till MP3-spelaren. Bla Eminems nya med Rihanna, Love the way you lie. Lätt en av de bästa låtarna som spelas nu.


Nej nu hinner jag inte skriva mer. På återseende ikväll kanske!

KONTROLLFREAK - JAPP DET ÄR JAG!

2010-07-30, 14:35:43 / Kategori: Marmaris Augusti 2010
Hej jag heter Maria och jag är ett hysteriskt kontrollfreak! Fast det var väl ingen nyhet för någon i min närhet. Oftast är det helt ok att vara sån, att ha stenkoll på allt. Men i vissa stunder önskar jag att jag också kunde vara så där laidback och chill som vissa andra. Allt ordnar sig, ta´t lugnt!
Istället är jag en sån person som gärna både dubbelkollar och trippelkollar. Man vet aldrig...


Därför fick jag plötsligt för mig igår att jag skulle maila vårt hotell i Turkiet, för att se om de ev redan nu vet vilken våning vi kommer husera på i augusti. Detta för att vi diskuterade lite här hemma vilken barnvagn vi ska ta med. Vi har ju en rejälare sulky, som vi inte behöver vara så himla rädda om, och det är ingen katastrof om den går sönder i bagagehanteringen (mer än att vi måste bära lilla apan resten av veckan... Gud förbjude! )


Nu hade jag i alla fall fått svar :) Jag älskar redan personalen på hotellet, de svarar tålmodigt på alla mina mail. De gav mig tom rumsnumret nu hahaha! Och alla barnfamiljer får bo på markplan, nära receptionen. KALAS!
Så nu är det huvudbryet ur världen, och den stora, rejäla sulkyn får åka med till Turkland!



TIME TO SKRYTA

2010-07-30, 13:28:40 / Kategori: Barnen ♥
Ok, fredag - roliga timmen i skolan. Nu när man då inte längre går i skolan kan man väl få ha en skryttimme istället ;)
Tänkte dra lite snabbt vad den här lille karln kan!


 

Han pratar väldigt mycket, men det mesta är dock gallimatias, i alla fall i våra öron. Men några ord förstår vi ;)

lapp = napp

mamma & pappa

tilla = Tindra

titta

bile = bil

lelle = välling

pippi = fågel

vaede = vad är det

bölla = blöja

bytta bölla = byta blöja

lappa = klappa

Update:

lampa

ta ta = tack tack

 

Har säkert glömt något ord... Lille skrutten ♥

Nu är det visst dags att läsa bok. Han står och trycker upp en i ansiktet på mig. Min erfarenhet säger dock att vi hinner läsa i 3 sekunder innan han tycker det är dags att ge sig av igen ;)



GOD MORGON NOVEMBER???

2010-07-30, 09:58:21 / Kategori: Allmänt
Jaha... Najs att vakna till piskande regn mot fönstrena, och tunga gråa moln. Rena rama höstkänslor ju. Inte blev det bättre av att jag typ inte kan vakna nu när vi har mörkläggningsgardinen i sovrummet ;) Även om jag numera får sova till åtta, så känns det ändå som att det är svintidigt, bara för att det är så mörkt.


Planerar inte att sticka näsan utanför dörren idag heller, om det ska regna så här hela dagen. Får väl valla barnen på balkongen istället ;) Och kanske fortsätta baka!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-07-29, 19:29:09 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

 

Nu plötsligt börjar dagarna rusa iväg.

Igår var vi och skaffade pass till Elliot. Vi åkte efter rekommendationer från Carolina till Mölndalspolisen istället för Stampgatan i centrala stan där jag gjorde mitt pass. Där blev vi ju sittandes i över 2 timmar! Sweet Lord...

När vi kom till Mölndal var det en familj som stog och gjorde sitt pass, och vi var nästa nummer i turordningen.

När det väl var vår tur så var det över på ca 5 min!

Snacka om skillnad!


SHITLOAD OF FILMS ;)

2010-07-29, 15:22:07 / Kategori: Film
Just nu har vi en massa filmer hemma som väntar på att ses. Det finns en liiiten konflikt bara, och det är att J tycker att han har offrat sig den senaste tiden och sett en del kassa filmer som jag har valt. Blablabla ;)
De som finns hemma just nu är:


♥ Love happens
♥ The time traveler´s wife
♥ Hatchiko
♥ Brothers
♥ Cell 211
♥ Green zone



Det är i alla fall de jag kommer på just nu.
Har någon av er sett nån av dem? De fyra översta är "mina" ;)
Det lutar väl åt Green zone ikväll då, så får J se en grabbfilm i alla fall haha!

MER TOSCAMAZARINER ÅT FOLKET!

2010-07-29, 14:49:28 / Kategori: Jag bakar ♥

VARSÅGODA MINA KÄRA SMAKLÖKAR!

2010-07-29, 14:06:20 / Kategori: Jag bakar ♥

 

Oj oj oj... Små bitar från himlen ♥

De kunde dock varit inne lite längre i ugnen än vad receptet säger, för mina är lite mjuka i mitten.

Men smaken gör att jag egentligen kan förlåta vilket utseende som helst ;)

Yummy!!

 

 

PS! Receptet kommer senare!


TOSCAMAZARINER

2010-07-29, 11:34:21 / Kategori: Jag bakar ♥
Håller just nu på att testa ett av recepten i baktidningen. Toscamazariner står på to do-listan, och degen står just i ögonblicket i kylen på vila. De ser farligt goda ut på bilden. Sen återstår det ju att se om mina blir lika lyckade ;)

EXIT LIGHT, ENTER NIGHT

2010-07-29, 10:08:38 / Kategori: Allmänt
Igår fick vi äntligen monterat upp rullgardinen som vi köpte för X antal dagar sedan. Detta för att se om Elliot kan sova lite längre än till sex om det är lite mörkare.
Det blev verkligen kolsvart i rummet, nästan lite bunkervarning ;)


Klockan sex ungefär när J:s klocka ringde så vaknade Elliot. Men det var nog delvis beroende på att J låg i koma och inte vaknade av mistlurstonen... Elliot fick välling, och sen...? Sen somnade han om i mörkret! Jihoo!! Halv åtta vaknade han, och då satte jag på TV'n en stund till honom. Så jag låg kvar i sängen och halvslumrade till kl nio idag :)


Skittrist väder idag, så det får nog bli en innedag. Ska städa lite (som vanligt) och sen kanske vi testar två av recepten i min nya baktidning. Om det inte börjar regna kanske kidsen får gå ut och krafsa lite i sandlådan ;)


Vad gör ni idag?

JAG ♥ PROVRUMMET

2010-07-28, 19:11:07 / Kategori: Allmänt
Hämtade paketet idag från Provrummet.se. När jag öppnade plasten blev jag lite så där härligt vardagsglad. Kläderna låg inpackade i mörkgrått silkespapper, och det var i sin tur ihoptejpat med ett stort guldhjärta :) Hur gulligt som helst!


Och byxorna då? AJ LÖÖÖV byxorna!!! Jeansen blev väldigt baggy på mig eftersom jag är så kort ;) De andra två paren, som är i stil med haremsbyxor fast utan det där hänget i grenen, är sååå sköna!! Jättevida och luftiga och superskönt material. Köpte ett par svarta och ett par korallfärgade. Funderar på att beställa ett par svarta till och ett par sandfärgade. De kostar ju bara 81 kr, det är ju nästintill gratis ;)


 

Så summa summarum så fick jag tre par brallor för 300 kr, som egentligen skulle kostat över 1000 kr. FYND!


PAKETHÄMTARDAGS!

2010-07-28, 12:35:53 / Kategori: Allmänt
Jisses, det var snabba ryck!! Mitt paket från provrummet.se är redan här :) Fick nyss en sms-avi, så jag tänkte gå ner och hämta paketet strax. Det gick verkligen snabbt, beställde ju grejerna sent i förrgår kväll. Hoppas alla byxor passar nu då *håller tummarna*


Imorse sken solen från en klarblå himmel, så jag och Tindris bestämde att vi skulle ta en dag på stranden. Jag började steka pannkakor till matsäcken, och under tiden blev det större och större moln på himlen. Så vi hoppade över stranden. Får bli lek på nån lekplats eller Arken istället. Och glass ;)


Återkommer senare med rapport om kläderna, och kanske bilder om de sitter snyggt!

PARA SIEMPRE ♥

2010-07-27, 22:33:52 / Kategori: Barnen ♥

 

 

Detta är för tillfället min absoluta favoritbild av Elliot!

Jag kan sitta och titta på det underbara lilla leende ansiktet hur länge som helst.

Hjärtat svämmar över av kärlek och jag blir nästan lite rörd...

 

 

Vill få en lika bra bild på Tindra nu, som verkligen fångar ett underbart ögonblick av ren glädje.

Sen vill jag gärna förstora upp bilderna och ha dem som två stora tavlor i sovrummet.

 

 

Mammas hjärtan - för alltid ♥


PORRTIDNING

2010-07-27, 21:01:27 / Kategori: Jag bakar ♥
Hittade en ny tidning i affären idag. Rena rama porren för en baktok som mig ;) Har inte hunnit läsa den så noga än, men har bläddrat igenom lite snabbt och den verkar kanonbra. Massa fina bilder och längst bak fanns alla recept på allt gottigt.
Kul med lite ny inspiration och nya saker att testa!



KVÄLLSSHOPPING

2010-07-27, 10:22:58 / Kategori: Allmänt
Hann förresten med lite sen kvällsshopping igår innan jag gick till sängs ;) Ramlade av en slump in på denna sidan, och där var det sjukt mycket rea! Beställde hem tre par byxor för 300 kr totalt. Det kallar jag klipp!

MORGONSYSSLOR

2010-07-27, 10:18:34 / Kategori: Allmänt
Klockan är tio, och här i hemmet har vi redan hunnit äta frukost allihop, jag har satt igång en tvättmaskin och sorterat tvätt som ska tvättas under dagen. Sitter och dricker det sista av blåbärstéet nu medan jag slösurfar runt som vanligt på morgonen.


Idag ska jag till frisören.
Lämnar Elliot hos mamma då, det finns inte en chans att det skulle funka att ha med honom dit :) Tindra ska följa med, och så har jag lovat henne en sväng till leksaksaffären. She´s bringing the big bucks ;)


Vädret ser helt ok ut, blå himmel och sol. Det blåser en hel del iofs, så det kanske inte är så supervarmt. Tänkte ta en sväng till lekplatsen med barnen efter lunch.



REDO FÖR SEMESTER!

2010-07-26, 22:56:06 / Kategori: Allmänt
Väntar på lite semesterkläder från Haléns. Skulle gärna vilja åka nästa vecka. Eller imorgon ;) Men men, tiden går ju fort, och vips innan man hinner blinka så är allt över. Sju dagar går fort... Och så har man gått och räknat ner hur länge som helst.


 

Är trött... Märks att kroppen inte är inställd på "work mode" än. Sju timmars arbetsdag, lugnt som sjutton på jobbet och ändå är jag halvt om halvt utmattad i både kropp och huvud.

Gött att jobba i alla fall. Hjärnan jobbar så klart på högvarv med vad jag ska köpa så snart lönen trillar in på kontot. En pulsklocka och en cykel står nog i alla fall först på shoppinglistan.

 

 

Imorgon ska jag klippa mig igen. Tror det är bra tajmat nu, för då hinner det växa ut litegrann men inte för mycket till resan. Måste förresten hitta en solhatt eller nåt kepsaktigt att ha när vi badar. När håret blir blött och torkar utan att jag har gelé eller vax i, så ser jag ut som en monchichi som har fått en elchock :D

 

Nä, om man skulle sova. Lilleman är fortfarande ohyfsad nog att vakna runt sex. Fattar inte var han har fått det ifrån...

 


MÅNDAG 26 JULI

2010-07-26, 09:13:54 / Kategori: Allmänt
Frukosten är nyss avklarad. Nu ska lilleman kläs på och sedan ska jag gå och lämna båda vildingarna hos mamma ;) Jobb väntar idag för mig, hela dagen. Sen är jag ledig till lördag i alla fall. Skönt att börja i lite lagom tempo.


Nu börjar den riktiga nedräkningen till resan.
25 dagar kvar idag, jihoo ;) Imorgon eller onsdag ska vi åka och fixa Elliots pass. Sen kanske man får börja skriva packlista på allt som ska med. Det är ju som sagt en del extra när man har småbarn.
Igår när jag la mig så kunde jag inte sova, som vanligt. Satte på TV'n i sovrummet, och då var det ett program som handlade om en... flygkrasch i Grekland. Inte så smart kanske att kolla på sånt när man ska ut och flyga om några veckor...


Dags att sätta fart!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-07-26, 09:09:25 / Kategori: Marmaris Augusti 2010


THANKS BUT NO THANKS...

2010-07-25, 22:59:19 / Kategori: Film

 

 

Vi kollade ju denna filmen ikväll. Men den var inte nån höjdare som jag rekommenderar er att se...

 

 

Visst höll jag för både ögon och öron några gånger, men det var mest för att jag verkligen inte gillar när det plötsligt hoppar fram nån, eller plötsligt låter så där skithögt... Ni vet ;)

Men överlag var filmen inte bra.


SÖNDAGSFILM

2010-07-25, 20:47:00 / Kategori: Allmänt
Nu håller J på att fixa och koppla alla sladdar från laptop till TV'n, och sen blir det film. Case 39 med Renée Zellweger bla. Någon som har sett den? Den verkar bra, och ganska obehaglig, så det blir kanske en del "stoppa fingrarna i öronen och kisa med ögonen" ;)


Idag har det varit rena rama katastrofvädret. Vi vaknade till hällande regn och 12 (!) grader kallt :( Efter frukosten la vi oss i soffan en stund allihop, och jag somnade nog till en stund.
Bara för att komma iväg och inte bli sittandes hemma en sån här tråkig dag så trotsade vi vädret och åkte till Triumf´s glasscafé. Det kan väl få vem som helst på gott humör ;)
Glass i stora lass, och sen blev det lite annan "vardagshandling" på vägen hem.


Imorgon väntar ännu en jobbdag, så mamma ska passa barnen.
Hoppas de vaknar på sin bästa sida så de inte har ihjäl henne ;) Det är faktiskt väldigt skönt att komma iväg och jobba lite då och då, och faktiskt känna att man saknar kidsen. Det känner man ju inte direkt när man går hemma med dem hela dagarna.


Dags att slänga sig i soffan! Söndagkvällar är ändå ganska OK ;)

DAGS ATT JOBBA

2010-07-24, 09:45:11 / Kategori: Allmänt
Dålig uppdatering här igen... De sista dagarna har varit fulla, så då blir bloggandet lidande tyvärr. Idag ska jag jobba hela dagen, så det lär inte bli så mycket skrivet idag heller.


Nu märkar jag iofs att jag inte har så mycket att säga... Imorgon ska vi ev åka till Kungälv om vädret är fint, och kolla på Medeltidsdagarna där. Har aldrig varit där, men det låter kul. Barnen hade nog gillat det ;) Det var även lite löst prat om High Chaparral, eftersom det inte blev det häromdagen. Men som sagt, allt hänger på väder och vind. Vi åker väl dit där det är bäst väder helt enkelt.


Dags för lite kaffe, sen göra sig iordning för jobbet!

EN DAG PÅ SAVANNEN

2010-07-23, 10:04:25 / Kategori: Allmänt
Gårdagen spenderade vi på Borås djurpark, tillsammans med Tindras kusin med familj och hennes farföräldrar. Solen sprack igenom när vi var på väg upp, så det blev en heldag i riktigt varmt och soligt väder :)
Barnen åt mängder med glass och sprang sig alldeles svettiga ;) Elliot sov sig igenom den största delen av parken, as usual...



 


OAS MITT I STAN

2010-07-21, 22:34:23 / Kategori: Allmänt

Klickbara bilder!

 

Denna tokvarma dag spenderade jag och Elliot i Trädgårdsföreningen. Jag kan inte säga nog många gånger hur mycket jag ÄLSKAR detta ställe! Stora ytor för barnen att springa på, mjukt härligt gräs under bara fötter, och ett lugn som får även en stressad själ som mig att slappna av.

 

Elliot somnade nästan direkt i vagnen när vi kom in, så jag tog tillfället i akt och la mig på filten under en stor ek. Tog inte så många minuter innan jag slumrade till ;) Hur skönt som helst att bara ligga där och stressa ner.

 

En stund efter det kom min vän Joanna och hennes dotter och gjorde oss sällskap. En kanontrevlig dag med andra ord! Fler såna här dagar önskar jag mig verkligen i sommar.

 

 

Imorgon står ev en tur till High Chaparall på dagordningen, lite beroende på vädret. Men det hade varit häftigt att se en massa cowboys och banditer, och kanske vaska lite guld ;)

 


VÄNTAN ÄR ÖVER

2010-07-20, 22:52:58 / Kategori: Allmänt
Nu är Tindras farföräldrar och kusin med familj äntligen här! Det var nog en lång dag för henne att vänta, och hon blev så glad när jag sa att de hade kommit fram :)
Vi var där borta ikväll och drack kaffe och pratade. Jättetrevligt som vanligt att träffa dem.
Tindra och hennes kusin flög i armarna på varandra och kramades hårt så fort vi kom. Hur sött som helst, mammahjärtat smälte! Underbart att se att de blir så glada att se varandra trots att de ses så sällan. Sen var det full fart och lek hela kvällen.


Dagen spenderade vi i värmen på Arken, med Linda och två av hennes barn. Efter en stunds lek blev det lunch och fika nere i centrum innan vi gick hemåt igen. Trodde inte det skulle bli så varmt. Hade jag vetat det så hade det nog blivit en dag vid sjön istället. Men vi hade kanontrevligt!


Har fått så sjukt svårt att somna på kvällarna.
Igår fick jag nästan lite panik, och det började krypa så där obehagligt i kroppen :( Låg och vred och vände på mig hur länge som helst. Hoppas på bättre "tur" ikväll.


GOD NATT! Imorgon får vi se vad världen har att erbjuda oss för spännande ;)

JAG SKÅDAR LITE SOL...

2010-07-20, 08:48:56 / Kategori: Allmänt
Idag bryter solen igenom den lätt grå himlen. Hoppas att det spricker upp så man får lite mer energi än jag hade igår. Blir nog inget strandväder, men kanske en tur till Arken. Ev funderar jag på en sväng till Världskulturmuseet med barnen.


I eftermiddag kommer äntligen Tindras farföräldrar från norra Norge. Även hennes kusin och hans mamma och plastpappa är med :) Tindra har längtat sååå och räknat dagarna i evigheter ;) Blir en kanonvecka för henne, hon kommer få så kul!


Undrar hur många gånger jag redan har hunnit säga nej till Elliot nu på morgonen... I vilken ålder lär de sig att lyssna tro?? Just nu sitter han i gåvagnen och bankar med tågbanebitar i golvet. Våra grannar måste bara lööööv oss alltså ;)


KAFFE KANSKE?

SÖMN

2010-07-19, 14:26:39 / Kategori: Allmänt
Ännu en dag har gått utan att vi gjort så mycket vettigt. Jag har iofs våttorkat skåpsluckor och lister i köket, men det är allt.
Har mått skitkonstigt, så jag har mest fokuserat på att inte spy. Har känt mig tung i huvudet och yr också :(
Gick faktiskt och la mig när Elliot skulle vila, och vi somnade båda två. Sov inte så länge som igår, men en rejäl vila blev det. Just för stunden känns det bättre.


Vädret är dock aptrist idag, så jag tror inte vi kommer gå ut på hela dagen. Det är ganska "kallt" och regnar. Nu leker ungarna hysteriskt med en boll i köket, så de roar sig bra ändå :)
Kanske ska mamman ta sig en kopp kaffe och samtidigt ta sig i kragen...

DET SKA GÅ RÄTT TILL!

2010-07-19, 09:13:24 / Kategori: Barnen ♥
Om man får tillfälle att äta chips på helgen, så gäller det att äta ordentligt ;)



KL 7.45 MÅNDAG MORGON

2010-07-19, 08:47:11 / Kategori: Barnen ♥

 

Full fart... Mamman sitter som en gammal disktrasa i ett hörn på lekmattan, lutad mot väggen med en kopp kaffe i handen ;)


DITT LILLA PUCKO

2010-07-18, 22:45:03 / Kategori: Träning
Åhhh... Skulle ha köpt den där pulsklockan som jag trånade efter för ett tag sedan. Hittade ju den till ett kanonpris, och nu när jag skulle kolla igen hade de höjt priset igen med ca 200 kr :(
Typiskt, varför passade jag inte bara på?!


Bild lånad från Google


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-07-18, 21:02:23 / Kategori: Marmaris Augusti 2010


FULL FART HELA DAGEN...

2010-07-18, 20:52:31 / Kategori: Allmänt
Inte... I förmiddags kunde vi inte fatta ett enda vettigt beslut om vad vi skulle hitta på idag. Runt lunch blev Elliot jättetrött, och i brist på annat att göra gick jag och la mig med honom i sovrummet.
3 timmar senare kom J in och frågade om vi skulle sova hela dagen. Jisses, vad hände?! Så länge har Elliot aldrig sovit på dagen sedan han var en nyföding. Men himmel vad skönt det var för mig att få sova :)


Så runt halv fyra vaknade vi, och då var det dags att börja med lite middagsförberedelser.
Jag slängde även ihop en ostkaka som jag provbakade för första gången. Blev jättegod, men vi skulle haft färska jordgubbar till.


Elliot avslutade kvällen med att klättra upp på en köksstol och ramla handlöst bakåt, så bakhuvudet dunsade så där creepy mot betonggolvet :( Han grät så han inte fick luft, så det blev att sitta med honom en stund sen och observera så att inte hjärnan fick sig en törn. Men det verkar ha gått bra, inga tecken på hjärnskakning.
Men det är jobbigt nu när han kan klättra upp överallt. Tidigare idag klättrade han upp på en köksstol och sen vidare upp på köksbordet. Inte OK faktiskt.


Blir en lugn kväll framför TV:n tror jag.
Ska även planera in lite mat till imorgon, för efter en tids riktigt slarvätande med mycket skräp är det dags att styra upp både kost och träning igen. Längtar till slutet av augusti då Friskis drar igång med nya höstschemat. Vill träna!!

HUR VAR DET NU... SÖNDAG = SOVMORGON??

2010-07-18, 09:17:00 / Kategori: Allmänt
Även denna söndag envisades mitt barn med att slå upp sina små ögon redan kl 6! Och när han inte får tillräckligt med respons från mig (som ligger i komatillstånd) så har han nu börjat kasta saker på mig. Oftast är det hans gosefilt som kommer flygandes, och han prickar nästan alltid mitt ansikte. Om det inte räcker tar han till det tunga artilleriet - gosedjuren som väger lite mer ;)


Så söndagmorgon halv åtta var vi uppe och igång.
Jag med en kopp kaffe, och han gick varv efter varv runt här i lägenheten. Nu sover han dock...


Vi har ännu inte spikat dagens aktiviteter.
Här är det ganska stora mörka moln på himlen och inte så där jättevarmt. Funderade på en tur till öarna idag, men om det är kyligt och molnigt så får det nog bli en annan gång... Det kanske spricker upp så småningom. Vi ska oavsett köra en massa grejer till återvinningscentralen först.


Vad gör ni idag?

HURRA!

2010-07-17, 22:30:53 / Kategori: Allmänt
Vad glad jag blev ikväll när jag gick in på Carolinas blogg och såg att jag vunnit en av de bra:iga solskyddssprayerna! Eucerin SPF 50+ som annars kostar strax under tvåhundralappen, blev min helt gratis :)
Perfekt att ta med till smågodisarna på Turkietresan!


Tack till Carolina för fina priser!






SÄLJAKT

2010-07-17, 21:42:47 / Kategori: Allmänt
Jaha... Nu sitter man här. Mol alena, eller vad det nu heter. Tindra följde med sin pappa hem och ska sova där inatt, J skulle natta Elliot för en dryg timme sedan och har inte synts till sedan dess. Var inne och petade på honom (läs; ryckte nästan av honom benet) när Tindra skulle gå. Noll reaktion. Komatillstånd. Som en klubbad säl...


Så nu sitter jag här med godisskålen vid min sida. Min trofasta vän ;) Funderar på om jag ska dra igång nån film som J ändå inte vill se. Eller så blir det väl 738 omgångar av Mahjong och sedan sängen. Spännande lördag eh? ;)

BRING ON SATURDAY NIGHT!

2010-07-17, 19:37:46 / Kategori: Allmänt

 

Vi är redo för lördagkväll ;)

 

Mätt som en julgris efter en god middag! Kött, potatisgratäng och melon- fetablandning. Hur gott som helst. Sitter med en kopp kaffe och surfar lite medan Tindra leker och Elliot badar.

 

Funderar på vad vi ska hitta på imorgon... Lite tomt på kontot så här i slutet av månaden. Men nåt kommer vi väl på, det hänger nästan lite på vädret också.

 

Ikväll blir det nog film igen, ska kolla igenom vad vi har hemma. Det är nog en salig blandning av div krigsfilmer, romantiska komedier mm mm :) Inte alltid lätt att enas. Kanske blir det lite Wii eller nåt annat om vi inte kommer överens.


JAG OCH LILLEN

2010-07-17, 13:31:48 / Kategori: Allmänt
Just nu är jag och lilleman ensamma hemma. Storasyster och J är på bio och kollar på Shrek 3. Jag hade också gärna följt med, men då hade lilleman fått klara sig ensam hemma ;)
När de är färdiga kommer de och hämtar upp oss, och så ska vi åka till Lejonet & björnen och äta glass. Efter att man har ätit glass där så kan man nästan inte äta "vanlig" glass längre. Det går i alla fall inte att jämföra på samma dag...


Skulle baka ostkaka idag också, men får nog vänt tills i eftermiddag när de andra är hemma. Något säger mig att kvicksilverpojken inte kommer ge mig någon större bakro ;)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2010-07-17, 10:47:59 / Kategori: Marmaris Augusti 2010

Bild lånad från Google...


SUMMERCUT

2010-07-16, 20:44:21 / Kategori: Barnen ♥
Ikväll var det dags. Efter noggrant överläggande så spikades beslutet att klippa lilleman med maskin. 13 mm... Jag ska erkänna att jag var livrädd att han skulle se ut som en krigsfånge eller något i den inte fullt så charmiga stilen. Men han blev så söt ;) Och det måste vara skönt att slippa kalufsen nu i denna värmen!



TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN

2010-07-16, 20:34:31 / Kategori: Barnen ♥
Har haft en underbar dag med barnen ♥ Vi tog det ganska lugnt på morgonen och förmiddagen, och sedan gjorde vi oss iordning och packade väskan för dagens utflykt. Första stoppet var sushilunch på jobbet :) MUMS! Elliot tryckte i sig ingefära i massor. Fattar inte riktigt det där, för det är ganska starkt. Men uppenbarligen faller det honom i smaken.


Sedan bar det av in till stan och Trädgårdsföreningen.
När vi kom dit satt det lappar uppe att de stängde kl 16 pga konsert. Visst, tänkte jag, då är vi härifrån för längesedan. Problemet var bara att när man kom in så var ungefär 2/3 av parken stängd pga att de riggade inför Lars Winnerbäcks spelning ikväll.
Trist, för jag hade planerat en riktig heldag i gräset, och att barnen skulle få springa av sig rejält.


Vi satte oss ändå på en filt och barnen lekte och hade kul
:) Dessvärre fick vi plötsligt avbryta lekandet när jag fick sjukt ont i magen. Så där ont så man inte riktigt vet hur man ska bära sig åt... Vi gick därifrån och sedan släppte det. Efter en glass på McD till Tindris åkte vi hemåt igen.


Trädgårdsföreningen är verkligen en underbar plats.
En oas mitt i storstan. Trivs som en tok där, och det kommer nog bli många besök framöver i sommar!



VI CHANSAR!

2010-07-16, 10:17:21 / Kategori: Allmänt
Håller på att packa ihop sakerna för att ge oss ut snart. Först blir det ett lunchstopp på jobbet - sushi kan man aldrig få för mycket av ;)
Håller vädret i sig när vi är färdiga där så åker vi in til stan och går till Trädgårdsföreningen. Där kan ungarna springa av sig på de stora, härliga grönytorna. Jag kan slappa och njuta av lugnet. Yeah right ;)


På återseende i eftermiddag!

GOD MORGON 16 JULI :)

2010-07-16, 08:33:54 / Kategori: Allmänt
Vaknar till en klarblå himmel och strålande sol. Tänka vad överraskad man blir av vädret varje morgon ;) Återigen är det bevisat att man inte kan lita på väderprognosen.
Nu ska det istället bli mulet i eftermiddag, och inte på morgonen som de sa igår. Vilket kanske kastar omkull våra planer lite...


Nåja, ska klura lite till. Sitter med morgonkaffet och gör min dagliga surfrunda. Tindra sover fortfarande och Elliot är högt och lågt, as usual. Att han orkar...

MELONRANSON

2010-07-15, 21:44:22 / Kategori: Barnen ♥
Här hemma åts det tidigare ikväll vattenmelon som om det gällde livet ;) Elliot missuppfattade det hela och gnagde som en tok där han bäst kom åt. Det vill säga - ibland även på det hårda skalet om det behövdes. Sen låg det utspottat melonskal över halva vardagsrumsgolvet ;)





KADISH!!!

2010-07-15, 20:07:04 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag spöa skiten ur J i TP på Wii :) Och som vittne har vi Tindra, som nu än en gång ska få se att hennes mamma är way överlägsen plastis i allmänbildning ;)

LÄNGTAR!

2010-07-15, 13:46:48 / Kategori: Allmänt

Bild lånad från Google!


INGET DÅLIGT VÄDER

2010-07-15, 13:17:55 / Kategori: Barnen ♥
På med regnkläder och gummistövlar och ut på gården! För stunden uppehåll, vilken tur vi hade :) I början var det jättesvårt för Elliot att gå i sina gummistövlar, men det lossnade snart. Sen var det plask och söl i pölarna som gällde!





MÖRKT

2010-07-15, 09:07:46 / Kategori: Allmänt
Vilken trist och regning dag. Helt mörkt ute, man skulle kunna tro att det var natt nästan :( Sitter med en kopp kaffe och försöker väcka kroppen. Undrar vad vi ska hitta på idag då, får nog bli en innedag. Kanske kan vi sticka ner till centrum och luncha eller fika.


Vädret ska bli bättre ikväll, sol och klar himmel. Då är en tur till Lejonet & Björnen inplanerad :) Yay!

DAILY DUTIES...

2010-07-14, 20:15:23 / Kategori: Allmänt
Har även idag fullföljt mina plikter och shoppat lite ;) Man kunde faktiskt inte bara gå förbi Ur & Penn när de hade så mycket rea!
Två fina klasar med armband blev det för ynka 25 kr st!


HAVRIX

2010-07-14, 20:11:29 / Kategori: Allmänt
Min lille store kille var sååå duktig när han fick sin spruta! Han var inte helt nöjd med att bli fasthållen, men sen rörde han bannemej inte en enda liten muskel i hela kroppen, vare sig när hon stack honom eller injicerade. Han inte så mycket som blinkade, utan tittade på ett av gosedjuren som fanns på britsen. Tom sköterskan sa "Herregud, vad är det här för en liten kille, detta har jag aldrig varit med om tidigare!"

Eftermiddagen spenderade vi faktiskt hemma, inomhus, trots att det blev kanonvarmt och fint idag också. Elliot blev lite gnällig och febrig, så vi stannade inne med fläktarna på full styrka.
Imorgon ska det tydligen regna igen, och det är ju typiskt...


Som ni kanske ser på följande bilder får vi nog jobba lite mer på bordsskicket innan vi skickar honom till Blå salen. Eller vad det nu heter...


SHUTTER ISLAND

2010-07-13, 20:44:56 / Kategori: Film

 

Vi såg Shutter Island i förrgår. Ett tag efter alla andra, men vi verkar ju vara såna ;)

 

Hade höga förväntningar på även denna film, då den rosats rejält! Och Mia Madre säger jag bara, jag blev verkligen inte besviken. Snarare tvärtom, I TOTALLY LOVED IT!

Fast den var ganska obehaglig, den kröp liksom under skinnet på mig...

 

Säger om denna som jag sa om Remember me - se den!


INTE ETT ENDA KNOP

2010-07-13, 20:37:13 / Kategori: Barnen ♥
Idag har vi inte gjort många knop. Tog oss halva dagen innan vi kom utanför dörren ens. Men det är skönt med såna dagar också!
Hade tänkt gå ut tidigare, medans det småregnade, och låta barnen hoppa i vattenpölarna. Men för det första hittade vi bara en av Elliots gummistövlar, och för det andra var den alldeles för liten märkte jag ;)

Imorgon måste jag ta med kidsen in till stan och Cityakuten. Det börjar bli hög tid för Elliots Havrix-vaccinering inför resan. Senast den 20 måste han ha den. Eftersom vädret ska bli finfint så planerar jag resten av dagen i Trädgårdsföreningen med barnen efteråt. En picknick i den fina parken med mina sötapor - det är livskvalitet det!

Bjuder på några bilder på mannen i mitt liv ;) Tindra fastnade som vanligt inte. Imorgon ska det bli ändring på det!



JISSES

2010-07-13, 09:40:02 / Kategori: Allmänt
Måste vädret gå till ytterligheter hela tiden? Ena dagen är det så varmt att man nästan tuppar av. Dagen efter regnar det i såna mängder så man kan tro att jordklotet står i brand.

En tur till sjön var planerad idag, men jag insåg redan kl 6 när jag hörde regnet piska mot fönstret, att det var en dålig plan. Nu vete sjutton vad vi ska hitta på. Egentligen borde vi åka till stan och vaccinera Elliot en dag som denna. Men jag känner inte alls för det idag... Får se lite senare kanske.

BORDE MAN SÄNKA RIBBAN?

2010-07-12, 19:58:23 / Kategori: Träning
Igår på stranden fick jag mig en rejäl funderare. Det här med dagens hysteri efter en snygg, slank kropp... Det sätter ju rejäla griller i huvudet på var och varannan tjej. Inklusive mig så klart!

Igår såg jag nog all världens olika former och figurer på tjejer, mammor och kvinnor på stranden. Några hade självklart "snygga" kroppar om man ser genom de glasögon som media ger oss via filmstjärnor, fotomodeller osv. Men! Övervägande del var vanliga tjejer och kvinnor med lite extra hull och några extra kilon här och där på kroppen.

Nästintill varenda mamma man såg hade den där välbekanta lite mjukare magen.
Lite större lår och kärlekshandtag var också att skåda till höger och vänster. Och det var inte en enda människa som såg obekväm ut med att gå runt i badkläder! Vilken befriande känsla det var för mig! Plötsligt kände jag mig mycket mer bekväm i min kropp. Man är en i mängden helt enkelt. Kroppen kanske aldrig mer kommer se ut som den en gång gjort, men det är det väl värt när det beror på att man har fått två underbara barn? Då kan jag gärna betala det priset!

Förmodligen lägger jag en alltför stor del av mitt liv åt att försöka gå ner i vikt, och att nå drömsiffror på vågen. Och många med mig. Varför stirra sig blind på siffror? Ska jag inte hellre leva mitt liv på ett sätt som jag mår bra av? Jag kan träna hårt ändå, för det är ju en viktig del i välmåendet. Men fokus kanske inte längre ska ligga på de där siffrorna, utan på ett välmående både fysiskt och psykiskt.

Har funderat mycket på detta idag... Vad tycker ni?

12 JULI

2010-07-12, 17:04:32 / Kategori: Allmänt
Sommarens hetaste dag. Lätt. Och äntligen ett gammalt hederligt sommarlov för barnen, med sol, värme och massa bad!

Har varit på stranden hela dagen med barnen, och en kompis och hennes dotter. Hur skönt som helst, men i slutet var det fullproppat med folk, och hela sjön myllrade av badtokiga barn. Då var det ändå dags för oss att börja dra oss hemåt, vilket var ganska skönt.

Svider lite i ansiktet.
Var visst inte lika flitig att smörja där som på axlarna ;) Nu ska jag lägga mig i hallen på vårt kalla klinkergolv...



En solig dag i Ulricehamn

2010-07-11, 20:04:48 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en underbar dag i Ulricehamn, med massa sol och bad. Barnen var i vattnet i flera timmar, och till sist hackade Elliot tänder :) Då var det dags för lilleman att gå upp.
Tur att vi åkte iväg, för här hemma verkar det ha varit halvdåligt väder.

Bildbomb följer! Tindra vägrar oftast vara med på kort nu för tiden, antingen gömmer hon sig eller så gör hon fula fejses ;)



SOL & BAD

2010-07-11, 07:26:54 / Kategori: Allmänt
Nu ska vi morgonpigga (?) människor strax packa ihop oss och åka till Ulricehman. Där väntar en heldag med sol och bad på stranden. Det ska ju bli en bit över 30 grader, så då måste barnen ha nära till bad :) Även mamma ;)

Funderar på om vi ska stanna på vägen och köpa en sån där badmadrass som ser ut som en krokodil...

Dags att packa beachbagen ;) Njuuut av den svenska sommaren nu!

I´M IN LOVE ♥

2010-07-10, 21:27:08 / Kategori: Film
Igår såg vi Remember me, med Robert Pattinson. Hade som jag skrev igår, ganska höga förväntningar på den. Dels för att jag tokgillar Robert, och dels för att handlingen verkade bra.

Och jag blev inte besviken, den var jättebra! En sån film som sätter sig fast i mitt minne ett bra tag framöver. Så om ni inte har sett den - GÖR DET!


 

PS! Tycker fortfarande att Robert Pattinson är riktigt, riktigt yummy ;) Trots att han inte var nån häftig vampyr i denna rullen.

Det bara är nåt speciellt med hans utstrålning och karsima.


FILMFREDAG

2010-07-09, 19:59:58 / Kategori: Allmänt
Idag efter jobbet var det som någon överdoserade mig med sömnmedel. Blev så sjukt trött att jag somnade i iblen när J och jag skulle åka och kolla på mörkläggningsgardin. Misstänker att det var gårdagens brutala uppvaknande kl 4 som gjorde sig påmint idag.

Superlugnt på jobbet, det märks att folk börjar sina semestrar nu.
Men ganska skönt det med, man har tid att plocka och städa lite då.
Det verkar dock inte helt ultimat ur viktminskningssynpunkt sett att jobba där nu. Min lille kineschef gör ofta lunch till oss, och det är ungefär som att käka på en liten privat kinesrestaurang :) Idag blev det en underbart god fiskgryta, fisken var så mör att jag utan problem hade kunnat mosa sönder den med enbart tungan. MUMS!

Nu ska det bli film här hemma. Remember me, med Twilight-Robert Pattinson. Den verkar bra och har fått bra kritik, så jag har ganska höga förväntningar på den. Återkommer med rapport om hur den var.


Ha en skön fredag mina vänner ♥

Jag återkommer imorgon...

2010-07-08, 22:35:23 / Kategori: Allmänt
... med ny design! Hahaha närå ;)

Men orkar inte lägga in bilderna från Danmarksresan ikväll, så det får bli imorgon. Efter jobbet vill säga. Inte för att det blev så vansinnigt många bilder tagna... Jag hade liksom händerna fulla kan man säga, med att hålla ordning på Toker. Den ungen är bannemej högt och lågt! Som en speedad iller.

Nu är det sova som gäller. God natt!

PS! Kommentera gärna nåt nu så jag vet att det funkar för alla ;)

Jag får be om ursäkt!!!

2010-07-08, 22:30:51 / Kategori: Allmänt
Ni utvecklar väl snart ångest inför att besöka min blogg, då det den senaste tiden har sett annorlunda ut varje gång ni kommer in hit. Jag har bytt design som andra byter strumpor helt enkelt ;)
Tyckte väldigt mycket om den senaste, men det har framkommit att det inte gick att kommentera. Och eftersom jag är totalt blåst i huvudet när det gäller designer och inställningar har jag ingen aning om vad det kan bero på, eller hur man åtgärdar det...

Därför har jag som synes bytt design igen! Men nu verkar det fungera i alla fall. Eller?!

WE´RE GOING ABROAD!

2010-07-07, 21:03:59 / Kategori: Allmänt
Ja imorgon tar jag alltså med mig båda mina små apungar och åker till Danmark. Bara vi tre faktiskt, och det ska bli riktigt, riktgt mysigt! Tror jag... Så länge ingen av dem sätter sig på tvären vill säga.
Tindra frågade när hon la sig vad som händer om de bråkar med mig. Jag svarade att jag sätter er i ett hörn på båten, och sen springer jag fort som f*n därifrån. Och vips, så är jag borta och ni hittar mig aldrig igen. Oj... svarade hon ;)

Plättar är stekta, och min pastasallad är färdig. Detta får bli maten på hemvägen, eftersom vi har bokat brunchbuffé på vägen ner. Ska bli så gott, men jag ska försöka hålla mig i skinnet och inte äta ihjäl mig. Får bli mycket frukt och grönsaker och proteiner.

Kameran är också nerpackad, så imorgon kväll kanske jag kan bjuda på några roliga bilder från vår resa :)

FÖRBEREDA!

2010-07-07, 17:47:18 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag ställa mig och steka pannkakor till barnen, och göra pastasallad till mig själv. Imorgon bär det nämligen av till Danmark över dagen. Ska bli riktigt mysigt, bara jag och barnen som åker. Eller ja... Förmodligen inte bara vi på hela båten, men ni fattar...

Vädret såg väl inte jättelattjo ut i Danmark, men man behöver inte gå av båten om man inte vill. Vi får väl kolla läget när vi närmar oss land.

Näpp, har inte tid att sitta här, måste sätta fart!

WANTED!

2010-07-06, 22:30:53 / Kategori: Träning

 

Den här fina lilla mackapären skulle jag vilja ha! En pulsklocka från Beurer, som jag hittade här till det utomordentliga priset av 329 riksdaler!

 

Den var ju riktigt snygg i tillägg till alla käcka funktioner den hade.

Jag klickade faktiskt i alla uppgifter ända fram tills det var dags att bekräfta beställningen. Då stängde jag fönstret... Behöver jag verkligen en pulsklocka? Kanske, om jag fortsätter träna och inte hamnar i en svacka igen.

 

Ska suga lite på den karamellen faktiskt!


1.5 MIL - CHECK

2010-07-06, 21:17:36 / Kategori: Träning
Har ikväll avverkat 1.5 mil på cykeln. Det var skönt, men lite jobbigt för ryggen igen. Känns ungefär som när jag hade foglossning. Men jag hoppas det är för att ryggen är ovan...
Får nog ta och tagga ner tempot en aning också, höll på att ramla ihop som ett korthus på grusvägen i en kurva.

450 kcal förbrända!

Mammahjärtat smälter...

2010-07-06, 13:37:45 / Kategori: Allmänt
Det finns inget i hela världen som värmer mitt mammahjärta så mycket som att se kärleken mellan bror och syster ♥





Morgonmys i soffan med varsin nalle... Nallarna är mina som jag har haft sen jag var liten, så de har några år på nacken.

Jag äter av allt!

2010-07-06, 10:04:30 / Kategori: Träning
Igår bestämde jag mig helt plötsligt för att återigen gå med i Aftonbladets viktklubb. Var medlem där för... ca 2 år sedan, och gick då ner ungefär 7 kg.
Det jag gillar med VK är att man äter av allt. Man får fylla i hur många kilo man vill bli av med, och så räknas det ut hur många kcal man har att förbruka per dag. Det finns ett cirkeldiagram där man hur lätt som helst ser hur mycket man har ätit av protein, kolhydrater och fett. Piece of cake!!

Så nu hoppas jag att jag kan lyckas ännu en gång.
Just nu över sommaren är det skitsvårt att gå på nån form av diet, så därför passar detta mig perfekt! Jag får äta glass tex, men det betyder ju att kolhydraterna skjuter i höjden och måste justeras på annat sätt.
Självklart är det exakt på detta sätt som det skulle fungera även om man inte var med i VK, men det är just den exakta kontrollen över fördelningen som gör att jag gillar det.

Visst kan man tycka det verkar meckigt att väga mat och hålla på, men man vänjer sig. Efter ett tag kan man höfta, för då har ögat lärt sig ungefär hur mycket ett hekto är osv.

Nu kör jag!!

Vad händer idag då?

2010-07-06, 09:03:45 / Kategori: Allmänt
Undrar vad vi ska hitta på idag, the barns och jag ;) Tindras bästa kompis är bortrest två veckor nu, så för hennes del är det lite trist. På övriga kompisfronten verkar det också ganska dött, många är väl bortresta nu.
Funderar på om vi ska åka till Ulricehamn ikväll och stanna några dagar. Det skulle bli ganska fint väder där, i alla fall varmt. Barnen skulle kunna få bada och leka på stranden.

Nu ska i alla fall frukosten intas, morgonkaffet står och luktar gott i köket!

 


Wish you... no luck!

2010-07-05, 19:23:03 / Kategori: Allmänt
Det finns faktiskt folk som jag inte alls önskar lycka i livet. Inte heller önskar jag dem olycka och elände såklart, men jag önskar dem inte ett liv fyllt av rosa, puffiga moln som luktar rosor.

För mig finns det människor som inte gjort sig förtjänta av lycka, genom att behandla andra människor illa och tillfoga dem olycka. Är det dessutom genom medvetna handlingar tycker jag verkligen man har förbrukat sin rätt till eternal happiness.

Å andra sidan... Finns det ett liv efter detta så kommer det förmodligen tillbaka och biter dem i arslet då ;) Det hoppas jag på i alla fall!

Grattis fina Isabelle ♥

2010-07-05, 10:04:56 / Kategori: Allmänt

 

 

 

Idag fyller min söta lilla systerdotter 1 år!!

Vi var i Kungälv igår och firade hennes födelsedag en dag för tidigt. Massa god tårta och goda kakor.

Grattis lilla Isabelle, snart är du stora tjejen ;)


GT 4 juli 2010

2010-07-05, 09:49:29 / Kategori: Allmänt

 

Min fina, lilla, stora tjej var på stor bild i GT igår!


Jag - en principnazi!

2010-07-03, 10:58:30 / Kategori: Allmänt
Jag är... eller inbillar mig i alla fall att jag är en väldigt principfast människa. Vissa saker gör man helt enkelt inte! Det behöver inte vara några världsomvälvande händelser, men... vissa saker gör man bara inte helt enkelt.

Men däremot är jag übermesig och vågar inte alltid säga till heller, trots att folk kan göra saker som irriterar mig så att jag kokar inombords. Varför är jag sån? Har jag verkligen inte tillräckligt med "balls" att säga vad jag tycker?! Obviously not...

Kan vara en sån bagatell som hände för ett tag sedan i mataffären.
En gammal tanta som bara helt utan att blinka klämde sig in före mig och barnen i kön, för hon hade ju "bara" ett knippe gräslök. Hon inte så mycket som sneglade i ögonvrån på mig för att se om det var ok, utan ställde sig före oss som om vi inte fanns där.

Och det är inte det att jag dör av att jag får vänta en minut längre innan det är min tur. Det handlar om hyfs och princip, oavsett vilken ålder man är i. Kärring... Jag skulle bara sagt till henne att kön börjar efter mig. Istället stog jag och fick ett gravt anfall av tourettes inombords...

Brist på uppdatering...

2010-07-03, 09:54:21 / Kategori: Allmänt
... beror på att svärföräldrarna är här över helgen, och då kan man inte sitta här och tokblogga en gång varannan timme ;) Plus att jag ska jobba hela dagen idag, så det lär inte bli nåt mer inlägg denna lördag.

Just nu är hela högen på väg ner till nån fin, varm strand utanför Varberg.
Själv ska jag snart hoppa i duschen för att därefter bege mig till en jävligt varm restaurang, där jag ska stå och göra sushi. Behöver väl inte säga mer än en gång att jag ångrar att jag tackade ja till att jobba?!

Började i alla fall morgonen med en mil på cykeln i värmen. Tänkte först gå mina gamla vanliga 5 km, men det känns som att det tar så lång tid :) Bestämde mig därför för att cykla för omväxlings skull. Och cykla 5 km bara är inte mycket till träning, så då fick det bli två varv.
Mia Madre, det var varmt... Och riktigt jobbigt! Men jag är nöjd, för jag fick upp flåset rejält! Det är skillnad på att cykla till jobbet typ och att träningscykla. Nu var det bara att köra på högsta växeln även på raksträckorna, i full fart. Insåg vissa sträckor att jag förmodligen borde ha hjälm på mig... Ska jag införa cykling som träning nu framöver så får jag kanske inskaffa en störtkruka.

Näpp, dags att duscha! Ha en kanondag i solen allihop! Tänk på mig...

Sunny brain

2010-07-01, 22:07:49 / Kategori: Allmänt
Idag har vi hängt vid badet hela dagen! Syrran och jag knatade ner vid 11 hugget. Då var det ganska stora molntussar här och där, och faktiskt lite småkyligt stundvis.
Vid ett kom Tindra ner från stallet och ridskolan. Då började det klarna upp, och vips försvann alla moln och så blev det tokvarmt.

Tindra hittade två kompisar att leka med, så henne såg man knappt skymten av. Elliot och jag gick ner för att plaska lite i vattnet, och vi blev så varma att vi tog ett dopp. Han tjöt av skratt när vi doppade oss i det kalla vattnet :)
Vid halv fem kände vi att vi fått nog av sol, och då packade vi oss hemåt. Men vilken härlig dag vi har haft! Sol i hjärta, sol i sinne...


1 juli

2010-07-01, 09:56:29 / Kategori: Allmänt
Och återigen, vem snodde tiden?! Juli, då känns det nästan som om sommaren håller på att lida mot sitt slut ju. Hahaha, vilken optimism som flödar här inne idag :)
Jag längtar ihjäl mig till vår resa i augusti, men när det är dags för den betyder det ju att sommarlovet redan är slut för Tindra. Tiden går fortfarande för fort...

Idag är Tindra på sin första dag på ridskolan.
Hon kom med på ett sommarläger på tre dagar på stallet som ligger alldeles i närheten av oss. Gissa om hon var spänd och förväntansfull. Mellan 9-13 ska hon vara där, sen ska jag hämta henne och gå till stranden. Eller rättare sagt, jag och syrran ska sticka ner till stranden snart, och den ligger alldeles vid stallet, så jag kilar bara upp och hämtar Tindris när hon är färdig.

Morgonkonsert...

 

Konserten fortsatte sedan under köksbordet...

 

Tänk vad förtrollande TV:n kan vara ibland...


In the making...

2010-07-01, 09:50:23 / Kategori: Matlagning ♥

 

Det här har jag roat mig med nu på morgonen. En miljon plättar ligger nu redo att packas ner i dagens strandväska.

 

Vad gör man inte för de små ;)

Och för syrran...


Bär vitt 1 juli - för barn mot våld

2010-07-01, 09:41:43 / Kategori: Allmänt
"80 procent av världens barn utsätts för våld i hemmet. Att slå barn ses fortfarande på med överseende i många länder, särskilt om det görs i så kallat uppfostringssyfte. 1 juli kan alla uppmärksamma dessa barn och visa sitt stöd genom att bära något vitt."

Rädda barnen


Rädda barnen har idag återigen en vit 1 julimanifestation - mot våld.

Visa ditt stöd för de utsatta barnen. Bär något vitt idag...


Rädda barnen