Nygifta ♥

2010-06-30, 21:23:07 / Kategori: Allmänt
Ikväll förstod jag plötsligt vad alla menar när de snackar om att smaker gifter sig i munnen. Det var som ett riktigt hallelujah moment för mig!
Och vad var det då som fick mina smaklökar att dansa samba?? Vattenmelon och fetaost!! Så ljuvligt gott, jag kunde nästan inte sluta... Så hädanefter kommer det förmodligen alltid finnas en stor melon och fetaost i vårt hem ;)


Nää jag vete faaan alltså...

2010-06-29, 22:32:00 / Kategori: Träning
Ikväll var planen en powerwalk. Men eftersom jag inte hade några som helst känningar i benen idag från gårdagens löpning så fick jag för mig att ta ännu en löptur idag. På med skorna, upp med volymen på MP3-spelaren och iväg. 15 min powerwalk bara för att komma till spåret. Är för fan flåsig redan innan jag kommer fram :)

På med tidtagaren och start!
Det kändes helt ok i benen, och en aning blodsmak i munnen fick jag även idag. Men jag vete fan om löpning är min grej alltså... Jag gillar absolut att pulsen rusar och att det känns som bröstet ska sprängas på mig för att hjärtat pumpar för allt vad det är värt. Men det är så jobbigt! Eller tråkigt... Eller jag vet inte... Sista lilla biten på varvet är en svag uppförslutning, och där känns det bannemej som om jag springer i kvicksand. Som om jag bara står och trampar på samma fläck och inte kommer en endaste liten centimeter framåt...

När jag är färdig vill jag helst bara ramla ihop som en blöt disktrasa :)

Vi får se vem som vinner... Latmasken eller "tvångs" masken ;)

Vamos a la playa?

2010-06-29, 09:06:11 / Kategori: Allmänt
Sitter med morgonkaffet och surfar. Den vanliga morgonrutinen ;) Elliot leker för fullt, och har redan hunnit klättra upp på TV-bänken sjutusen gånger, fastnat med fingrarna i en skåpslucka och krupit in under en stol och inte kunnat krypa tillbaka. Allt är som vanligt som sagt.

Jag har kokat lite pasta och ska snart slänga ihop en lätt pastasallad som vi kan ta med till stranden. Det ska bli kanonvarmt idag, men lite svarta moln enligt SMHI. Får hoppas att de har fel, som vanligt ;)


Vad gör ni alla ute i sommarSverige idag?

Hur skumt som helst...

2010-06-28, 22:15:42 / Kategori: Träning
Men ikväll fick jag plötsligt ett infall att jag skulle ge mig ut och springa. Låter helt bisarrt i mina öron, jag hatar ju att springa. Vet inte var den tanken kom ifrån... Försökte länge ursäkta mig med att det är så himla varmt ute, men det malde ändå i bakhuvudet att jag verkligen borde göra det ändå! I synnerhet efter Midsommarhelgens svullande med all god mat och annat.

Så jag gav mig iväg. Totalt ca 30 min powerwalk fram och tillbaka till spåret. Ett varv (för jag vill inte ta död på mig själv...) som är ca 2.3 km. Detta tog mig ca 10 min, och efter löpvarvet tog jag samma varv igen fast då powerwalkade jag.
Nu får jag se om jag fastnar för detta. Hade varit kul att se förbättringar, både tids- och konditionsmässigt. Det var sjukt skönt att toppa pulsen så, det var längesedan jag gjorde det.

Kanske är jag sängliggande imorgon.
Kanske måste Elliot redan vid ett års ålder ta hand om sin sängliggande mamma :) Om jag mot förmodan kan röra mig imorgon så får det ev bli den vanliga 5 km rundan, antingen powerwalk eller på cykel. Cyklar jag så tar jag kanske två varv.

Men som sagt, den som lever får se ;)

Premiärbad

2010-06-28, 22:00:32 / Kategori: Allmänt
Idag har syrran och jag hängt på stranden med kidsen. Tindra var hos en kompis och lekte, och är där än. Hon ska sova över där.

De små stortrivdes på filten i gräset.
Syrran och jag låg och snackade och solade, hur skönt som helst! Efter en stund blev det tokvarmt, så vi bestämde att de små skulle få gå ner och plaska med fötterna i strandkanten.
Elliot blev alldeles tokig och stampade med foten så hela han blev blöt, så då kunde han ju lika gärna få bada ordentligt :) Sen satt de i vattenbrynet och kastade sand en stund innan det var dags att gå upp.


Solen, rise and shine!

2010-06-28, 10:10:54 / Kategori: Allmänt
Dagen är i full gång redan. Hade Elliot fått bestämma hade vi gått upp kl 5. Eller hur... Stupido ;) Jag valde att byta blöja på honom, ge honom en flaska och sedan totalignorera hans tjat i ungefär tre timmar till. Då kändes det mer OK att gå upp faktiskt.


Har redan hunnit slänga i en maskin tvätt, och sitter nu med morgonkaffet och väntar på att solen ska vakna. Vi hade planerat en dag på stranden, vid Hästviken, idag. Tindra ska få bada. Jag tänkte få lite färg på min fortfarande bleka kropp... Men solen ligger fortfarande och sussar bakom en disig himmel. Den skulle iofs inte spricka igenom förrän senare, så vi får väl se. Men vi hoppas på en heldag ute i alla fall :)

Underbar helg!

2010-06-27, 20:36:57 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en underbart solig och skön helg! Åkte tillbaka till Ulricehamn igår. Tog en snabb sväng till Lager 157 i Gällstad för att handla lite kläder till barnen. Sen var det dags att grilla igen, och vi åt så vi höll på att spricka hela högen :)

Tindra och hennes pappa var också där, men de åkte hem på kvällen. Elliot, J och jag stannade kvar över natten. Idag var det först riktigt grått och molnigt på morgonen, men det sprack snart upp. Då packade vi en matsäck och stack till Borås djurpark :)
Vi hade en riktigt trevlig dag i solen. Elliot missade väl iofs hela poängen med djurparken. Vem bryr sig om lejon, giraffer och apor när det finns buskar och kråkor att titta på ;)

 


Lite mer Midsommar...

2010-06-26, 09:35:56 / Kategori: Allmänt


Midsommar 2010

2010-06-26, 09:11:40 / Kategori: Allmänt


Trevlig Midsommar

2010-06-25, 09:02:31 / Kategori: Allmänt

Bild lånad från Google

 

Vill önska er alla där ute en riktigt trevlig Midsommar!

Hoppas det blir mycket god mat, dans runt stången och blommor under kudden.

 


Själva är vi alldeles strax på väg till Ulricehamn för att fira tillsammans med mina föräldrar och syrran och hennes familj. Det kommer bli en kanondag ♥


Skulle vilja ha...

2010-06-24, 12:11:24 / Kategori: Allmänt
... nya träningsskor och en schysst pulsklocka!

Drog med Elliot ut på den vanliga powerwalken imorse. Varmt som attan idag, och benen kändes inte alls pigga. Tempot blev väl därefter. Men nu är det gjort för idag :) Ikväll blir det ingen andra runda som igår, för vi måste åka till passcentralen och fixa nytt pass till mig. Mitt går ut den 7 juli, och det är ju den enda legitimationen jag har.

Ska snart ta med kidsen ner till centrum och handla. Sen ska jag hem och fixa en potatissallad med rökt lax, lök och ägg. Ska bli såå gott med Midsommarmaten imorgon! Färskpotatis och sill, yummy!! Men nubbe har jag aldrig varit speciellt förtjust i, så kanske får det bli en kall öl. Eller kanske lite rosévin.

Bite me!

2010-06-24, 12:06:23 / Kategori: Allmänt
Jag har inte hängt med på den hysteriska Twilightvågen som verkar ha sköljt över stora delar av världen. Inte förrän igår. Säger bara - OH MY GOD!
Har trott att det är en fjortisfilm med en lite halvtaskig handling. Men både jag och J var grymt nöjda redan 10 min in i filmen. Man ville ju aldrig att den skulle ta slut!! Och när den tog slut ville man bara ha mer, mer, mer!!!

Så jag behöver förmodligen inte säga vad vi ska kolla på ikväll ;)



1 mil - check!

2010-06-23, 20:22:55 / Kategori: Allmänt
Drog iväg på ännu en 5 km:are ikväll, helt på egen hand. Vilket betyder att tempot blir högre och ett helt annat flyt. Man märker stor skillnad när armarna är med och jobbar mot när man går med barnvagnen och de krampaktigt håller i den :)

Hög musik pumpandes i hörlurarna - sjukt härligt. Kände återigen ett litet sug efter att öka på mer och ta några löpsteg, men valde att avstå. Dels pga att jag har träningsvärk (fortfarande ja) från måndagens minilöpning, och dels för att jag inte vill springa på asfalt. Ska ta mig i kragen och sticka upp till elljusspåret nån dag och springa lilla rundan på 2.3 km. En lagom start :)

Nu ska darlingen och jag slänga oss i soffan och kolla på Grey´s anatomy. Har en del avsnitt att kolla ikapp nu, typ två säsonger :) Men det är nog strax avbetat. Imorgon väntar lite bakning och andra matförberedelser inför Midsommar!

Typiskt...

2010-06-23, 13:00:20 / Kategori: Allmänt
Är det inte typiskt att just när träningsandan börjar falla på igen så drar Friskis ner på sina pass ända fram till 1 aug... Men jag ser fram emot hösten då de kommer dra igång zumba! Ska också bli en flitig besökare på spinning- core- och skivstångspassen. Det blir en finfin blandning av förbränningsträning och styrka!

Idag gick det ganska lätt på morgonpromenaden.
Kunde hålla ett bra tempo och fick upp flåset :) Benen är fortfarande en aning stela, men det var ett tag sedan jag hade träningsvärk, så det känns bara välkommet just nu. No pain no gain!
Funderar ev på att ta en sväng ikväll också. Tänkte kanske leta upp en hyfsat brant backe och köra lite intervallträning. Snabbt upp, långsamt ner. Men vi får se hur det blir med detta.

Idag är en sån dag då vi förmodligen inte kommer ta oss för nåt speciellt alls. Vädret är trist, så vi kanske stannar inne. Tindra kanske kan få kolla nån ny film. Svårt bara när Elliot är vaken, han har en tendens att störa henne i TV-tittandet :)

Sökte förresten förskoleplats till honom igår... Tanken var att skola in honom i januari, men jag fick ett plötsligt infall att se om det går att få in honom redan i oktober. Förmodligen inte, men det kostar inget attt testa. Om jag nu får hoppa på det nya jobbet så är det lika bra att inte låta det tåget vänta för länge. Och i okt känns han lagom stor, då är han 1 1/2 år.

Ändå fick jag lite ont i hjärtat igår när jag fyllde i alla uppgifter...
Tanken på att lämna bort honom och gå ifrån honom kändes inte alls lockande :( Fattar inte varför jag har sån separationsångest med honom, så var det inte med Tindra. Blir det så med andra barnet? Eller var det för att jag var ensamstående med Tindra när hon var i Elliots ålder, som det gick lättare? Att man behövde mer avlastning...? Vet inte...

Nä, dags att gå och handla i Tindras lekaffär ;)

Trädgårdsföreningen 18 juni

2010-06-22, 21:00:34 / Kategori: Allmänt
Bjuder på några bilder från i fredags när Elliot och jag var i Trädgårdsföreningen med Joanna och Lin :) En underbar dag i solen i en ljuvlig park med fantastiska vänner!



Äntligen sommar

2010-06-22, 10:39:42 / Kategori: Allmänt
Precis hemkommen från morgonens powerwalk. Jeeez vad varmt det är, såå underbart!! Blev nog ett aningen långsammare tempo idag, då jag är lite stel i benen från gårdagen ;)
Ska hoppa in i duschen och packa väskan, sedan bär det av till Arken med syrran och lilla Isabelle. Ännu en heldag i solen på en filt i gräset. Livet kunde vara värre ;)

Hur kunde jag glömma?!

2010-06-21, 21:38:19 / Kategori: Allmänt
Har helt glömt att berätta att lille Ellioten numera kan gå!! Inte en dag för tidigt om ni frågar mig hahaha :) Visst, han går inte flera hundra meter än, men det märks för var dag som går att han föredrar mer och mer att gå istället för att krypa. Han ställer sig upp utan problem utan stöd, och sen stapplar han omkring här hemma. Det är för gulligt ♥

En dag i solen ♥

2010-06-21, 21:33:08 / Kategori: Allmänt
Vilken underbar sommardag! Varmt och skönt, knallblå himmel :) Jag började dagen med en halvmilare igen, och idag fick jag plötsligt ett tokigt infall och sprang en bit. Jo ni läste rätt, jag sprang... Jag som hatar att springa. Men det var inte så himla långt, jag ogillar om något att springa på asfalt.

Nu på kvällskvisten körde jag lite mage på pilatesbollen och latsdrag med gummibandet. Får se om jag kan röra mig imorgon :) En morgonpromenad ska jag väl i alla fall kunna beta av.

Hela familjen var på Arken och gottade oss på en filt i solen.
Kidsen lekte i sanden... Eller rättare sagt, Tindra försökte bygga sandslott och Elliot raserade :) Sen sprang de efter hönsen en stund också.

Har suttit ute på balkongen hela eftermiddagen och kvällen och läst en bok och druckit kaffe. Lovely ♥ Imorgon blir det nog Arken igen, ev tar Tindra med en kompis. Jag borde egentligen åka in till stan och fixa mitt pass, men något säger mig att det kan bli småstressigt att åka in med båda barnen ensam ;) Har man otur kanske farbror polisen tar dem för förargelseväckande beteende hahaha!

Nu ska Tindra i säng, trots vilda protester ;)

Viktupdate!

2010-06-20, 23:13:34 / Kategori: Träning
Hann tyvärr inte köra den vanliga veckovägningen som innebär fettprocent och allt, eftersom batterierna var urkass i vågen, och jag hann knappt se vikten innan de la av. Fick mixa och trixa innan det gick. Nu är dock nya batterier inhandlade till vågen :)

Veckans resultat blev 62.4 kg. Återigen siffror som jag inte sett på flera år. Sjukt... Men det känns så bra, och framför allt är det underbart att kunna shoppa mindre kläder ;)
Nu gäller det bara att sätta fart med träningen också och tajta till kroppen! Fixade min pilatesboll tidigare idag och letade fram gummibanden. Så nu kan jag börja köra lite styrka hemma.

Imorgon väntar en tidig morgonpromenad i solen ;) Bra start på dagen!

Startvikt 70.6 kg
Aktuell vikt 62.4 kg
Total minskning - 8.2 kg

Söndag = shopping

2010-06-20, 20:04:46 / Kategori: Allmänt
Har som sagt haft besök över helgen, därav det utomordentliga dåliga bloggandet. Ber om ursäkt för detta ;) Jockes syster och hennes kille, plus en oväntad hund har varit här sedan i torsdags. Plus att jag har varit iväg och träffat lite vänner också, så tiden räckte helt enkelt inte till...

Igår var jag, Tindra och hennes pappa på fotboll på Gamla Ullevi. Damlandslaget mötte Tjeckien, men det var en ganska trist match som slutade 0-0 efter tre bortdömda mål för Sverige. Ganska tomt på Ullevi också, men det kan bero på vädret... Eller så är folk som jag, lite skeptiska mot damfotboll. Men det var ganska underhållande ändå. Inte alls som att se på Tobias Hysén och IFK såklart, men ändå ;)

Idag åkte jag in till stan, helt på egen hand. Inga barn, ingen karl som var med och suckade :) Rea precis överallt, vilket gjorde mig på ganska glatt humör. Handlade lite kläder både till mig och barnen. Köpte även solhattar och solkräm till resan. Men fy s*tan vad dyrt det är med solkräm!! Varför?! En liten flaska för ca 150 kr, och då var det ändå 25% rabatt... Fattar ingenting...

Nu ska Elliot i säng och vi andra tre ska bänka oss framför TV:n och titta på Alice i underlandet. Får se omd en är nåt att ha, den ser minst sagt... märklig ut ;)


♥ Ha en sköööön söndag!

Right back

2010-06-19, 10:30:48 / Kategori: Allmänt
Vi har besök över helgen, så det blir inte så mycket bloggande... Återkommer imorgon eftermiddag med lite bilder och tjôt ;)



Hänga ut mig själv...

2010-06-15, 09:12:14 / Kategori: Träning
Tänkte hänga ut mig själv här på bloggen nu. Offentliggöra mina kroppsliga siffror... Vet inte riktigt vad tanken med det är, men kanske som en sporre att fortsätta viktkampen. För nu har det blivit svårare med motivationen den sista tiden. Varför kan man inte bara vara tjock och lycklig liksom? Tänk vad skönt det hade varit :)

Den 19 april startade jag en Naturdietkur igen.
Syftet var väl först och främst att bli av med sockerberoendet, så jag tänkte bara köra ett par veckor ungefär. Men när man sedan ser kilona rasa av, då är det "svårt" att sluta, och man kör på en vecka till, och en vecka till... Nu har det alltså snart gått två månader!

Jag har inte kört ren kur sju dagar i veckan, utan haft en "ätardag" på lördagar. Då har jag ätit i stort sett vad jag är sugen på, vanlig mat, godis, glass eller vad det kan vara...
Det intressanta är att allt det man är sugen på under veckan är plötsligt inte lika frestande på lördagen då jag "får" äta det. Tänk vilken stor del det psykiska har!!

Jag började på 70.6 kg denna gången. En hel del för många kilon till min längd... Min fettprocent låg på 32.3 %. Senaste vägningen vägde jag 63.3 kg och hade en fettprocent på 25.5 %.
Detta är en minskning i vikt på 7.3 kg och i fett har jag minskat 6.8 %!! Det känns j*vligt bra! I synnerhet fettprocenten. Vikten behöver man inte stirra sig blind på, så länge fettprocenten minskar och muskelmassan ökar så går det åt rätt håll!!




Sommarlov 2010

2010-06-14, 08:40:57 / Kategori: Allmänt
Sommarlov verkar år 2010 inte ha samma innebörd som det hade när jag var liten. Rätta mig om jag har fel, men ville man inte sova länge då?? Tyckte man inte det var skönt att slippa gå upp halv sju varje morgon?? Det vill jag allt minnas att man tyckte...
Men mina barn, modell 2002 och 2009 är inte alls av samma åsikt. Elliot vaknade kl 6 när Jocke höll på att härja runt för att åka till jobbet. Sen somnade inte han om igen :( På med barnprogram på TV:n och försöka sova liiiite till...
Runt sju kom Tindra springandes in i vårt sovrum och var hur pigg som helst. WTF!? Vad är det för fel på dagens ungdomar?!

Nu sitter jag med en kopp kaffe
och försöker skaka av mig det värsta morgonhumöret. Har redan hunnit sätta igång en tvättmaskin och vikt torr tvätt. Om ett par timmar ska jag gå till tandläkaren med Elliot och samtidigt åker Tindra till husvagnen med mina föräldrar.
Ser ut att bli ganska trist väder, så jag vet inte vad vi ska hitta på här hemma sen...

Skulle gärna vilja ha dessa

2010-06-13, 15:53:30 / Kategori: Allmänt
Hittade jättekäcka (tror jag i alla fall) armringar till små barn som ännu inte riktigt kan simma eller uppföra sig kontrollerat i vatten ;) Skulle så gärna vilja ha såna till Elliot när vi åker till Turkiet, men 300 riksdaler!!! Tom min shoppingådra stelnar till av det priset faktiskt...


Någon som har erfarenhet av dessa?

 

"Armringar för motorisk stimulans. De stora ringarna (grön/gula) är för de som inte använt ringarna förut. De ger mer flytkraft än de mindre (röd/gula) ringarna.
Det som gör Cherekringarna speciella är att hålet sitter i mitten. Det är barnets huvudposition som bestämmer barnets kroppsposition i vattnet. Lutar barnet huvudet framåt hamnar det i magläget. Lutar barnet huvudet bakåt hamnar det i ryggläget."



Summercamp

2010-06-13, 11:28:23 / Kategori: Allmänt
I sommar tänkte jag skicka 50 % av familjen på sommarläger. Tindra ska på ridskola, det är redan bokat och klart. Sambon tänkte jag skicka på någon form av housekeeping bootcamp. Intensivkurser i hur en dammsugare ser ut, och var den kan tänkas förvaras, och andra såna viktiga kunskaper. Vet inte om de på såna kurser dessutom tränar ögat i att se när det är stökigt och smutsigt? Jag skulle kunna tänka mig att betala en extraavgift för det i så fall...

Ta dig i kragen människa!

2010-06-13, 08:53:13 / Kategori: Allmänt
Nu är det bannemej hög tid att komma igång med träningen igen! Vet inte hur många veckor jag har legat av mig nu. Minst två månader skulle jag tippa på. Därför har jag nu bokat ett spinningpass imorgon. Nu gäller det bara att hitta motivationen så jag orkar ta mig iväg imorgonkväll också ;)

Vad hittar ni på idag då? Här verkar det inte hända mycket alls. Jag ville åka med Tindra och hennes pappa till Ullared, men det kom såna vilda protester från karln i huset då så jag får nog vackert stanna hemma... Men har inte bestämt mig än. Kanske stoppar jag fingrarna i öronen och följer med ändå ;) Kidsen behöver lite kläder. På riktigt.

Nästa tatuering

2010-06-12, 23:37:06 / Kategori: Allmänt
Ja usch och fy tänker mamma nu. Inte fler?! Och det är säkert en hel hög med folk där ute som tänker detsamma. Men min kropp är min kropp. Om jag så skulle vara täckt med tatueringar så är jag varken en sämre mamma eller sambo för det. Jag är fortfarande samma person, eller hur?!

Jag vet att det det finns människor i min närhet som inte alls tycker det är snyggt. Kanske tom skitfult. So be it! Jag respekterar att folk tycker olika. Vad jag däremot inte gillar är när folk fäller kommentarer i avsmak. Det kan jag klara mig utan tack!

Ja ja, nog om detta.
Här kommer i alla fall bilder på tokfina ugglor, som jag gärna ser som nästa motiv! Sååå fina! Jag brukar inte gilla färg i tatueringar, men när jag ser dessa blir jag riktigt sugen.


Bilderna lånade från Google

 

 

Den första och den andra ugglan är helt klart favoriter! Är nästan lite kär i dem :) De ser ut som fina sagougglor. Kanske är ugglan den enda fågel jag tycker om? Jag har ju fågelfobi, och tycker att alla fåglar ser elaka och äckliga ut. Men ugglor ser snälla ut. Måste vara de stora ögonen som gör det!

 


Nya möjligheter

2010-06-12, 22:59:48 / Kategori: Allmänt
Skönt att dagens långa arbetspass är avklarat. Blev bara 9.5 tim, för det var jättelugnt, så jag var väl förberedd när det var dags att stänga. Men dagen har gått ganska fort ändå. Fick ju sällskap av lilla asiatiske mannen också, och han pratar och pratar :)
Verkar som om jag ev har nytt jobb på gång, och det hade inte alls varit dumt. Har ju inga planer om vad som ska hända i framtiden, så ett jobb som väntar skulle sitta som en smäck. Ingenting är klart till 100 % än, men det ser bra ut. Fast det är egentligen inte ett nytt jobb, snarare ett nygammalt.

Mer kan jag inte säga i dagsläget, men berättar så fort allt är klart ;)

Kändes konstigt att vara ifrån Elliot så länge idag. Tindra är man ju lite mer van med, men jag har ju inte hunnit vara borta så mycket från lilleman än. Men han hade så klart skött sig exemplariskt hela dagen hemma med sin pappa. Typiskt. Men det kommer väl fler chanser för honom att visa sin pappa vad han går för ;)

Nu ska jag Googla lite tatueringsbilder. Blev sugen på fler. Eller större. Eller både och?

Dear John

2010-06-11, 22:58:56 / Kategori: Allmänt
Vi har nyss sett färdigt Lasse Hallströms senaste film, Dear John. Den var faktiskt riktigt bra. Inte helt oförutsägbar, men säg vilken amerikansk film som inte är det ;) Lite snyftvarning var det allt på den också...
Channing Tatum är mycket trevlig att se på. Att han dessutom har militäruniform i halva filmen gör inte saken värre!
Tycker absolut att filmen var värd att se!!

 

 

Dags att hoppa i säng! Imorgon väntar en heldag på jobbet, ensam. Inte helt sant iofs, den lille asiatiske mannen kommer finnas i kulisserna ;) Men ändå dags att sova nu.




Teater & avslutning

2010-06-11, 20:02:25 / Kategori: Allmänt

Mina fina, älskade barn...

Gissa om jag var stolt över fina Tindra när hon spelade teater! Tror tom Elliot blev lite fascinerad över barnen, för han satt tyst % stilla hela tiden. Var lite trött iofs, men ändå.

 

De sista bilderna är från igår när Tindra slutade ettan :) Första riktiga skolavslutningen. Men många fler ska det bli ;)

 

 


Mys på hög nivå!

2010-06-11, 09:15:36 / Kategori: Allmänt
Första sommarlovsdagen inleddes faktiskt med sovmorgon! Elliot vaknade inte kl 6 som vanligt, utan sov ända till 7.30. Fantastiskt vilken skillnad den 1.5 tim gör för mamman ;)
Sen tittade vi på barnprogram en stund innan jag serverade barnen frukost på sängen :) Ska det vara mys så ska det! Det var uppskattat av både liten som stor unge :) Själv fick jag en kopp kaffe.

Nu ska Tindra strax hem till en kompis och leka,
så Elliot och jag blir ensamma. Vad ska vi hitta på i regnet tro då..? Funderar på en sväng till stan, men vet inte om jag orkar... Får se. Kanske blir det bara stanna hemma och städa och kanske baka något. Måste kanske vila inför morgondagens låååånga arbetspass...

Vad gör ni idag?

Trött i huvudet...

2010-06-10, 22:10:59 / Kategori: Allmänt
Om inte så trött i kroppen som jag trodde att jag skulle vara efter att ha jobbat, så är jag sjukt trött i huvudet. Låter helt knäppt... Men det är ganska tröttsamt faktiskt att jobba inom ett serviceyrke. Att hela tiden ha det där leendet på läpparna och den trevliga rösten är ganska tömmande på energi märker jag... Dessutom är det klart att det går en hel del extra energi till spillo, iom att jag inte riktigt kan rutinerna så flytande som jag kunde förr. Huvudet får jobba på ett annat sätt.

Lilla asiatiska mannen var snäll och kom och assisterade mig idag också. Han är så rar och söt, och väldigt trevlig och vänlig. Han är helt förfärad över att vi jobbar ensamma under det tempot som stundtals är. Tänk om mina gamla chefer hade varit av samma inställning...

Tindras avslutning var trevlig, trots det dåliga vädret. Regnet hängde hela tiden i luften, och det var kallt. Men barnen var så duktiga och sjöng en salig blandning av sånger. Efter avslutningen gick vi hem till mina föräldrar och fikade. Strax efter det blev jag inringd en timme tidigare till jobbet, så det var bara att ge sig iväg.

Bilder från avslutning kommer senare. Nu tänkte jag sova :)

Sushiknådande

2010-06-09, 21:52:57 / Kategori: Allmänt
Jag överlevde arbetspasset :) Med viss assistans från den lille asiatiske mannen ;) Det flöt på bra, men det känns i händer och armar att man inte knådat sushi på ett tag. Är redan lite öm, och det ska ju knådas ännu mer imorgon. För att inte tala om lördag, då blir det ett 10 tim pass. Här mjukstartar vi inte minsann, kör så det ryker!!

Kändes riktigt bra att jobba med den lille mannen ändå. Har öppnat några dörrar på glänt inför framtiden, och det känns riktigt bra faktiskt. Tom lite roligt kanske. Och grädde på moset var att han verkligen pratade så där roligt också :) Inga "R" bara "L" hahaha!!

Ska hoppa i säng nu så jag inte är helt koko imorgon när Tindra slutar första klass.
Var och köpte en liten avslutningspresent till henne innan idag. Pet shop fick det bli. Det har hon ju bara ungefär 50 av sedan innan ;) Efter avslutningen ska vi äta tårta hos mina föräldrar. Inte jag då såklart. Jag skakar mina soppor ett tag till ;)

God natt kära vänner ♥

9 juni

2010-06-09, 08:15:27 / Kategori: Allmänt
Onsdag den 9 juni. En helt vanlig dag. Imorgon är det skolavslutning för Tindra! Hoppas, hoppas att vädergudarna är snälla. Åtminstone en stund på förmiddagen :)
Idag går studenterna ut på gymnasiet här. Brukar bli totalt kaos i centrum, så jag håller mig nog därifrån. Ska ju ner och jobba sen i eftermiddag, men då borde spektaklet vara över ;)

Ogillar att Elliot vaknar kl 6 varje morgon :( Och nu får inte ens jag somna om trots att jag sätter på TV:n till honom. Då börjar han gapa och hålla på, och sen kastar han nallar på mig. Rackarns... Vill ju gärna slippa vakna kl 6 hädanefter, nu när Tindra snart har sommarlov, och vi inte behöver gå upp tidigt längre.

Det verkar som om folk har börjat få sina skattepengar nu. Inte jag... Är detta någon form av utfrysning tro...? Inte för att jag ska spendera de pengarna ändå, de går rakt ner i semesterkassan. Men ändå... SHOW ME THE MONEY!!!
Längtar verkligen till vår resa nu, men det är ju dryga 70 dagar kvar. Nu tycker man att tiden sniglar sig fram. När resan över tycker man att tiden rusade förbi. När är man nöjd tro?

Sötnosar

2010-06-08, 21:12:52 / Kategori: Allmänt
Idag fick Elliot äntligen träffa sin lilla kärlek Lin ♥ En allt för kort visit av Lin och hennes söta mamma Joanna. Vi hann i alla fall kika lite på djuren på Miljöarken, och sen hann barnen leka lite tillsammans hemma hos oss. Så kul att se, för de blev så uppspelta båda två. Skrek och tjoade av glädje och bus :)
Lin blev även vansinnigt förtjust i Tindra när hon kom hem från skolan, de var så söta tillsammans. En massa kramar blev det!

 

Imorgon är det sista riktiga skoldagen för Tindra. På torsdag är det första "riktiga" skolavslutningen. Att sluta ettan är ändå en liten milstolpe i livet :) Tänkte försöka komma iväg på förmiddagen innan jag ska jobba och köpa en liten present till henne. Vet inte vad bara... Pet shopdjur finns det ju mer än tillräckligt av ;)

Nu hoppas vi bara att vi får vädret på vår sida på torsdag! Håller tummarna!

 

Ska bli både kul och lite läskigt att jobba igen. Var ju ett tag sedan, men det sitter väl i ryggmärgen. Jag är i alla fall inte ensam på restaurangen, det hade jag aldrig vågat... Har assistans av en liten asiatisk kille :) Vi får väl leka att vi har tagit över stället hahaha!!


Så kan det gå

2010-06-08, 20:22:41 / Kategori: Allmänt
Om man lämnar ett hyperklåfingrigt barn ensamt i köket i 3 min så kan man mötas av den här synen...

Inte helt populärt hos mamman kan jag lova. Men lillskiten var så nöjd med vad han åstadkommit. Han satt mitt i cornflakesparadiset och njöt ;)


Åhh... I valet och kvalet...

2010-06-08, 15:06:03 / Kategori: Allmänt
Fick nyss ett sms från min gamla chef. Ett erbjudande om extrajobb några dagar denna veckan. Är verkligen i behov av pengar just nu, så jag borde inte tacka nej. Men mitt sunda förnuft säger att jag kanske ändå borde känna mina gränser... Har inte gjort sushi på restaurang på 2 år typ ju... Och om jag ska jobba så jobbar jag ensam. Det kan bli rena rama kalabaliken. Minst sagt!




Update!
Jag kommer förmodligen jobba. Ska bara diskutera med J också när han kommer hem från jobbet. I så fall blir det katsching, katsching och dessutom gratis sushi!! Gissa vem som ska svulla på lördag i så fall!! :)

Playdate

2010-06-08, 08:27:38 / Kategori: Allmänt
Idag väntar en lekträff med Elliots flickvän Lin ♥ Ska bli så kul att träffas, det var alldeles för längesedan nu. Det har alltid dykt upp något i vägen, sjukdom eller andra hinder. Konstigt det där, för med vissa människor verkar man har riktigt oflyt när man ska ses.
Man har värsta framförhållningen, men så samma dag eller dagen innan så blir någon sjuk eller nåt annat trist. Men men, det är ju så när man har småbarn. Tur att man inte ger upp då utan fortsätter boka in nya träffar :) För nån gång lyckas man :)

Mon Ami...

2010-06-07, 21:40:52 / Kategori: Allmänt
... Monchichi... Nu är jag nyklippt och korthårig som en hel karl. Blev i kortaste laget för min smak, men det kan nog bli snyggt om ett par veckor när det har fått växa till sig ett par cm. Under tiden får jag väl vara noga med att sminka mig en massa och ha på mig klänning så ingen misstar mig för en kille ;)


Gnäll och regn...

2010-06-07, 11:25:12 / Kategori: Allmänt
Här hemma gnälls det en hel del idag. Tänderna verkar plåga lilleman en hel del nu :( Kände åtminstone två stora kindtänder i underkäken som är på väg upp. Tandköttet ser helt svullet och jobbigt ut. Inte konstigt att han inte vill äta...

Och inte är man specielt sugen på att gå ut heller i regnet...
Måste ju ändå bege mig ut i eftermiddag när jag ska klippa mig. Blir spännande som fasen att se hur kort håret kommer bli! Kort & rockigt är mitt önskemål, men vi får väl se.

Ikväll väntar det sedan teater i Tindras skola,
med efterföljande tårtbuffé. Mycket olämpligt när man försöker gå ner i vikt. Ska donera min tårtbit till Elliot ;)

Tro det eller ej!

2010-06-07, 08:51:51 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag säga en sak som ni förmodligen inte kommer tro är sant... Jag är för tillfället väldigt nöjd med de två barnvagnar som vi har nu! Ha, det trodde ni inte va?!

Babytraveln gillar jag verkligen skarpt, den är så lätt att köra. Kanske något lång, men det kompenseras av allt annat som är smidigt och käckt med den!



Min lilla fina, rödsvarta Carena
är också kanon! Nu har vi iofs inte använt den supermycket, men den känns bra i alla fall. Folk säger att Carenan kan vara svårkörd, vilket jag inte alls håller med om!
Visst, i kvicksilversanden på stranden i Skagen var den kanske ingen höjdare... Men där var de flesta barnvagnar svårkörda, även de med stora hjul. Det fick vi bevittna flera gånger.
Tillsammans med BuggyMate väskan så är Carenan nu en perfekt semestervagn!

Det enda som återstår nu
i mitt vagnmissbruk, som för tillfället verkar vara stillat, är en ny klädsel till BT. Har inte riktigt koll på vilka färger som finns i sortimentet längre. Röd gillar jag skarpt, men vill minnas att jag hört nånstans att den utgått. Får ta en sväng till Babyproffsen nån dag och kika :)

Spöklandet Danmark

2010-06-06, 21:14:38 / Kategori: Allmänt
Om man vill prova på hur det känns att vara den sista överlevande människan på jorden, så ska man nog åka till Danmark på deras Nationaldag... Mycket märkligt...

Resan var jättetrevig, och vi hade tur med vädret. Dock blåste det rejält var vi än kom i Danskeland, så det var bara att dra på sig långärmat. Ingen dansk bränna med andra ord ;) Men vi hade ju sol, så vi ska inte klaga!

Skagen var som att komma till en playa på Mallis... Vad vet jag om det iofs, har aldrig varit på Mallis, men i min fantasi så ser det ut så där :) Vita, långa stränder och alldels klart, turkos vatten. Vi var i och doppade fötterna, men det var så förbannat kallt att jag höll på att kissa på mig! Seriöst alltså!
Tindra skuttade iofs runt i vattnet en bra stund, tills vi till slut fick säga till henne att komma upp.

Men var vi än kom, genom vilken liten by/stad vi än körde, så var det som om alla människor var som bortblåsta... Nu är inte jag insatt i hur man firar Nationaldagen i Danmark, men det är inte genom tjo och tjim och högljudda tåg genom städerna. Vi såg knappt en enda människa i en trädgård ens...

Vi tog en sväng till Hirtshals, med förhoppningen om att Tindra skulle kunna doppa sig en snabbis i havet. Men när vi kom dit blåste det nåt vansinnigt, och vågorna slog stora mot stranden. Så det var inte ens i närheten av aktuellt för henne att få hoppa i där.

Som tur var hittade vi en strand i Jerup på vägen tillbaka till Fredrikshamn. Där gick vi en bra stund och plockade fina snäckor och stenar. Tror att det var lite plåster på såren för det missade badet för Tindras del :)

Allt som allt så hade vi som sagt en hellyckad dag. Alla var mycket nöjda, men trötta på vägen hem! Åker gärna tillbaka till Skagen snart igen, lite senare i sommar kanske när det blivit varmare och förhoppningsvis inte blåser fullt så mycket.

Lite fler bilder

2010-06-06, 21:00:01 / Kategori: Allmänt


Lite bilder...

2010-06-06, 20:39:21 / Kategori: Allmänt
... från soliga, underbart vackra Skagen. Men ack så blåsigt!



Skagen

2010-06-06, 14:11:42 / Kategori: Allmänt

Kommer lägga ut massa bilder från Danmarksresan ikväll!


Påhittig...

2010-06-04, 11:13:47 / Kategori: Allmänt
Man är inte dum bara för att man är liten... Om man inte når till alla saker man vill pilla på så får man ta till vad som krävs. I det här fallet en potta :)



Stökig natt...

2010-06-04, 08:33:18 / Kategori: Allmänt
Igår på kvällen strax innan Elliot skulle lägga sig för natten märkte vi att han kändes jättevarm. Och of course, han har feber igen. Men jag undrar om det kan vara tandfeber...? Eller finns det ens något som heter så?
Jag har för mig att jag har läst nånstans att feber inte kommer i samband med tänder, men samtidigt tycker jag att var och varannan småbarnförälder säger att barnet har feber pga tandsprickning.

Hur är det med det där egentligen??

Så natten har varit lite halvstökig. Elliot fick sova i vår säng, och det vet vi ju av erfarenhet att det inte är en lysande idé direkt. Jag brukar få ett litet rufsigt huvud in i magen eller ryggen, och Jocke får stå ut med sparkar från små vassa fötter ;)
Flera gånger har han dessutom satt sig upp i sömnen typ, och letat efter sin hund eller bara för att vända sig och lägga sig med huvudet neråt. Men ändå är det tydligen dags att vakna för dagen kl. 6.30.
Nu var han trött igen, så jag har lagt honom. Själv sitter jag med en kopp kaffe och försöker gnugga sanden ur ögonen.

Hoppas verkligen han inte blir jättesjuk, för imorgon bär det ju av till Danmark hela dagen! Vi åker kl. 9 på morgonen och kommer hem efter 23 nån gång. Ringde igår och bokade brunchbuffén på båten :) Gissa om här ska ätas gott (läs MYCKET) !! Ska även försöka smussla med mig några av de där små goda muffinsarna som finns där. Kan vara gott att ha till kaffet senare på dagen ;)

Får se hur dagen blir här. Skulle träffat en kompis i stan, men vi avbokade iom febern. Vi får väl avvakta och se i vilken form lilleman är. Kanske blir det en tur till Liseberg med Tindra och hennes pappa.

Ännu en dag på Arken!

2010-06-03, 22:05:43 / Kategori: Allmänt
Även denna soliga dag spenderades på Arken bland djuren. En jättestor filt och lite fika var allt som behövdes för att alla skulle vara nöjda och glada. Och solen och värmen förstås! Älskar verkligen att vara där med barnen, de har så roligt.

Idag blev syrran dessutom kaninjägare!
Bäst som vi satt och gottade oss såg vi plötsligt en kanin som skuttade runt utanför kaninhagen. Den hade hoppat in i fårens hage. Eftersom staketet där är gjort för stora får, så insåg vi snabbt att den lilla kaninen skulle kunna rymma iväg i princip var som helst. Med tanke på att det ligger en bilväg inte så långt bort så fanns risken att den skulle bli överkörd. Eller bli skadad på nåt annat sätt. Det är ju ändå tamkaniner, de ska inte hoppa runt hej vilt så där.

Tindra och syrran började "jaga" kaninen för att fånga in den, och efter en god stunds slit och lurande med färskt gräs fick de tag på den :)

Nu till en sak som gjorde mig riktigt förbannad! Det var en morsa där med sina två barn, och den ena ungen knatade plötsligt iväg till kaninhagen. Morsan satt kvar en stund, men gick sedan bortåt kaninerna. Plötsligt kom hon springande i full fart, hämtade barnvagnen som stog parkerad nära oss, och sprang bortåt kaninerna igen. Samtidigt sa hon nåt till barnen, som vi inte riktigt uppfattade. Sen fick de väldigt bråttom därifrån.

Så vi är ganska övertygade om att en av ungarna lyfte ut en kanin från deras inhägnad, och sen lyckades väl den lille kaninrackaren att slita sig från ungen. Men vad är det för idiotmorsa som bara sticker därifrån utan att säga till personalen?! Struntar hon fullständigt i vad som hände med den lille rymlingen??

Ja ja, kaninen är safe nu, tack vare the rabbithunter Lena ;)


 


Då ska vi se...

2010-06-03, 21:36:02 / Kategori: Allmänt
Om jag fått till det i Photoshop som jag ville...



 

Japp! Fina fisken ;)




Buggy mate

2010-06-03, 08:50:29 / Kategori: Allmänt
Nu har jag klickat hem en Buggy Mate. Tror den blir kanon att ha på paraplysulkyn på resan i augusti. Det allra mest nödvändiga får ju plats där när man går ut på kvällen tex, eller om man ska en sväng till stranden. Ska bli spännande att få hem den!



Jag tävlar hos Carolina!

2010-06-03, 08:24:24 / Kategori: Allmänt

”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


Summertime, and the living is easy!

2010-06-02, 21:25:52 / Kategori: Allmänt
Gode himmel vilken underbar dag!! En riktig högsommardag som bjöd på gassande sol så att svetten lackade ;) Elliot och jag åkte in till stan för att möta upp Emma och hennes Lucas, och sen gå till Slottsskogen.
Vi knödde vagnarna upp för världens brantaste backe (så kändes det i alla fall) för att komma till Barnens zoo. Väl uppe såg vi att de fortfarande inte har byggt färdigt där :( KASS!! Så det var bara att rulla vagnarna ner för världens brantaste backe igen.
Sen satte vi oss i solen i gräset och hade en mysig stund med barnen som kröp omkring och åt gräs ;)

När Jocke kom hem var det dags att shoppa loss till Tindras avslutning. Nya skor och jättefin tunika blev det. Hela familjen köpte förresten skor, även Elliot fick en luftigare variant än jympaskorna han har. Några t-shirts och shorts slank visst också ner och två svinbilliga linnen till mig på HM.

Nu sover hela familjen, och jag planerar att strax göra detsamma.
Hoppas att få njuta en lika fin dag imorgon tillsammans med barnen!

Testing testing...

2010-06-02, 20:17:38 / Kategori: Allmänt
Nu kollar jag hur den nya designen ser ut. Ska se normalt ut, men vi får se...

GRÅT INTE...

2010-06-02, 09:13:21 / Kategori: Allmänt
Överskriften på inläggen ska inte vara så här bombastiskt stor och smyga sig in i själva inlägget. Eftersom jag själv är totalt nollad när det gäller design så inväntar jag nu lite assistans. Så håll ut, det ska bli fiiiint!

DAGEN DÅ VÄRLDEN GLÖMDE MIG

2010-06-02, 08:12:58 / Kategori: Allmänt
Hahaha, vad dramatiskt! Men idag verkar vara dagen då alla har planerat saker, förutom jag. Dvs alla är upptagna och ingen kan umgås med mig och mitt fina lilla barn ;)
Hmm... Den första tanken som slår mig är naturligtvis tröstshopping. Men så känns det fel att gå inne i affärer när solen skiner och det är supervarmt och skönt ute.

Nu ser jag iofs på SMHI att solen ska försvinna bakom ett stort, grått moln... Värmen kommer vara kvar, men själva gula bollen kanske inte närvarar. Kanske skulle vi åka och shoppa skor till lilleman då. Och till mig. Som plåster på såren ;)

NU MÅR MAN BRA

2010-06-01, 21:30:22 / Kategori: Allmänt
Har haft en underbar dag i solen med barnen och syrran. Och med lilla Isabelle så klart :) Hämtade Tindra och hennes kompis i skolan, och sen gick vi till Arken. Ut med filten på gräsmattan, fram med medhavd matsäck till barnen och sen bara njuta av livet!

Barnen fick klappa kaninerna så klart, och titta på lammen som har växt jättemycket, och även kycklingarna. Sen var det fika och lek i sanden som gällde för hela slanten. Kanonmysigt! Grunden för årets solbränna är härmed lagd ;)

Nu ikväll har jag fixat pastasallad och resten av matsäcken till Tindras utflykt imorgon. Första riktiga skolresan och den går till Tjolöholms slott. Tindra ser verkligen fram emot det, och jag förstår henne! Man minns ju själv hur kul det var att åka på klassresor, ha matsäck med sig och bara ha skitkul en hel dag!
Vädret ska ju bli kanon, så bikini är nerpackad till henne :) Själv skulle jag nog vänta ett tag med att bada i havet, men barn är ju ganska modiga när det gäller sånt.

Nu är frågan bara vad jag ska göra imorgon.
Alla verkar upptagna, så jag och Ellioten får väl leka själva då... En egen liten picknick kanske. Hade kunnat tänkt mig en sväng på Liseberg, men inte ensam... Vi får se helt enkelt!


 


1 JUNI ♥

2010-06-01, 08:36:49 / Kategori: Allmänt
Juni känns som startskottet på sommaren! Nu väntar vi sol och värme i ett par månader framöver. Yeah right... Önska kan man ju alltid göra.

Idag väntar en liten picknick med barnen efter att Tindra slutar skolan.
Hon ska även ha med en kompis, och vi ska gå till Arken och ha en härlig stund i solen :) Ska gå ner och handla lite fika om ett par timmar. Syrran & lilla Isabelle kommer också, så även Elliot får en lekkompis.
När Jocke kommer hem vankas det shopping. Dags att fixa avslutningskläder till Tindra, och även skor. Elliot behöver också ett par luftigare skor nu när värmen är här.

Elliot har börjat morgonen med lite motion. Han har gått några varv runt lägenheten med sin lilla vagn med klossar i släptåg. Han har inte gått på "riktigt" utan att hålla i sig, utan är som Spindelmannen som sitter klistrad mot skåpsdörrarna :)

Vet att det finns några stycken av er där ute som undrar varför Tindra sällan är med på bild. Om jag har glömt henne... Klart jag har. INTE. Men iom att hon är i skolan hela dagarna så blir det mest att jag tar bilder på Elliot, och vad vi hittar på under dagen. Sen är det inte heller alltid så lätt att få en 8-åring att ställa upp och vara med på bild. Men nu i sommar när hon är ledig så kommer hon naturligtvis figurera mer här i bloggen :)