Inga ord... Filmtips!

2010-10-31, 20:06:03 / Kategori: Film
Jag har de senaste dagarna sett en film som var så ruskigt hemsk och obehaglig att jag var tvungen att stänga av ibland. Därför har det tagit så lång tid att bli färdig med den. Nu är jag klar, och den var så JÄVLA bra, trots hemskheten!


Vi snackar inte hemsk som i skräckfilm, utan som i en verklighetsbaserad historia. Ett människoöde och handlingar som jag visste fanns, men man förtränger det ändå på nåt sätt... Just för att det är så sjukt och fel, så man kan knappt tro att det fortfarande händer år 2010.



Filmen heter The stoning of Soraya M.
En verklighetsbaserad historia alltså, och titeln på filmen avslöjar ju egentligen allt.


Den var utan tvekan den film som berört mig mest någonsin. Och inte på ett bra sätt, utan den fick mig att må fysiskt illa. Därför fick jag liksom se slutet i omgångar.
Har man ont av blod eller är väldigt känslig så bör man kanske inte se den.
Annars kan jag inget annat än rekommendera den, och lova att ni aldrig kommer glömma den!


Den får 5/5 av mig.




Grönt kort

2010-10-31, 19:29:14 / Kategori: Allmänt
Imorgon är det dags för läkarbesöket. Äntligen, för denna veckan har benen om möjligt varit ännu mer kass än innan. Detta till trots det långa träningsuppehållet :( Har fått käka smärtstillande flera gånger.


Hoppas få ett grönt kort inför vissa typer av träning i alla fall, kanske spinning och skivstång. Men har jag otur kanske jag blir ordinerad vila ännu längre, och då kommer humöret inte vara på topp direkt.


Lika bra att ställa sig in på nåt sånt, så kan man istället bli positivt överraskad.
Återkommer i alla fall när besöket är avklarat imorgon eftermiddag!



Kom igen vintern!

2010-10-31, 19:09:58 / Kategori: Allmänt
Nu är vinterjacka till lilla moi äntligen inköpt, så nu kan vintern komma! I´m ready! Nu ska ni se att det förmodligen kommer vara 10 grader plus hur länge som helst bara för det... Men jag är i alla fall meganöjd!
I midjan är det dragsko, så det går att dra åt så att den blir mer figursydd än den är på bilden.


 

 


♥ Älskade Tindra 8 år ♥

2010-10-31, 08:41:04 / Kategori: Barnen ♥



Stora, stora tjejen... Jag fattar ingenting! Hon är inte en liten flicka längre, utan börjar bli en stor tjej. Och det kan omöjligt finnas något vackrare än min älskade, fina Tindra ♥


Jordgubbstårta i oktober var inte alls äckligt ;)
Hembakad tårtbotten - som för övrigt var riktigt god och luftig, så håll utkik efter receptet!
Fylld med hemgjord vaniljkräm och lemoncurd.
På toppen låg det ett rejält gäng med små, söta, goda jordgubbar.
Som sagt - inte alls äckligt ;)



Ser dåligt ut

2010-10-31, 08:20:45 / Kategori: Allmänt
Ser nu att det inte funkar med styckeindelning när man mobilbloggar. Därmed är alla långa inlägg dödsdömda! Ingen som orkar läsa såna där mastodontinlägg med metervis av text utan lite luft mellan. Ni måste ju kunna få hämta andan ibland...






Söndagmorgon i soffan

2010-10-31, 07:13:47 / Kategori: Allmänt
Sitter i soffan under en filt, och tittar på barnprogram med Elliot. Lite tidigt för min smak, men man har ju inte så mycket val :) Har blivit dåligt med uppdatering på bloggen, men det har varit folk här hela tiden känns det som, för att fira Tindras födelsedag. Ska lägga in bilder senare. Just nu bloggar jag från mobilen, så det går inte. Vad gör ni denna söndag? Vet inte vad vi ska hitta på. Jag kunde tänka mig att åka till Cubus och köpa den där jackan jag hittade där. Får se om jag får med mig resten av familjen på det... Återkommer senare, nu måste jag nog ha kaffe...

Ugglan kommer från...

2010-10-29, 21:49:30 / Kategori: Allmänt
... Lagerhaus!


Några som har frågat var jag har köpt den lilla ugglelyktan, och den kommer alltså från Lagerhaus! 59 kr kostade den och den är ca 15 cm hög tror jag. Fast det vet jag inte om jag ska vara ärlig, för mitt ögonmått är verkligen inte att lita på :)


 

 


Dagens vits!

2010-10-29, 11:28:22 / Kategori: Allmänt
Vet ni varför Jimmie Åkesson aldrig tränger sig före i kön?





Han vill va-ra-sist...







Girls night

2010-10-29, 08:10:40 / Kategori: Allmänt
Sitter med morgonkaffet och försöker förbereda mig mentalt på dagen/kvällen som kommer ;) Tindra har med sig två kompisar hem efter skolan idag, och sedan väntar födelsedagsfirande tillsammans med dem hela dagen. Plus att de sover över, så vi får hoppas att de inte hinner tröttna på varandra under dagen :)


Någon gång under dagen ska jag även försöka hinna med att baka en Dajmtårta till imorgon, då det är födelsedag på riktigt och vuxenkalas.


Får se hur jag ska pussla ihop det här. Det är mer eller mindre lönlöst att städa under dagen när Elliot är uppe och igång...


Ok... Idén från igår att Elliot kan pilla lite i Tindras rum när jag dricker kaffet och bloggar var nog inte så bra. Kom in där nu och hittade honom med munnen full av klistermärken, resten satt på mattan. Crazy monkey alltså!






Men åhh...

2010-10-28, 20:51:06 / Kategori: Allmänt
... så söt du är lilla uggla! Min nya fina uggleljuslykta står tänd på bänken i vardagsrummet, och lyser upp i höstmörkret. Tycker den är supersöt, så jag ska nog köpa en till, medans de finns i butiken. Eller om denna går sönder, då kan det vara bra att ha en reserv.




Kom hem från stan med en massa ljuslyktor, bla två jättefina röda saker från Indiska som nu hänger i köksfönsterna.
Åkte ju in för att köpa nån liten present till Tindra från Elliot, och kom hem med... inte det i alla fall.


Hittade även en jättesnygg vinterjacka på Cubus som jag ångrar att jag inte köpte... Men den finns väl kvar i helgen.


Dags att kolla film med Darling, undra sa flundra vilken det blir idag...?



Let´s go to GÔTELABORG

2010-10-28, 08:49:28 / Kategori: Allmänt
Vi ska göra oss iordning och bege oss in till stan om en stund. Vill fixa en liten present till Tindra från Elliot.


Bara det inte börjar regna på tvären nu då... Bäst att hoppa i duschen så att vi åtminstone kommer iväg innan det börjar i så fall :)



Bästa stunden

2010-10-28, 08:14:28 / Kategori: Allmänt
Bästa stunden på dagen är nu, på morgonkvisten, när allt fortfarande är ganska lugnt och stilla.


Det är fortfarande mörkt ute, så smålamporna är tända i fönstrena och ger ett sånt där lagom mysigt ljus. Elliot tusslar runt i pyamas fortfarande, och jag sitter och morgonsurfar med en kopp kaffe.


Idag kom jag dessutom på ett knep för att få dricka kaffet i någorlunda lugn och ro. Elliot får vara inne i Tindras rum en stund och förundras över alla hennes roliga saker. Han blir som förtrollad där inne, och skulle förmodligen inte ens märka om jag gick hemifrån och lämnade honom ensam :) OBS! Alla hysteriska mamas, något jag självklart INTE skulle göra!



Mina barn bor på zoo

2010-10-27, 19:36:32 / Kategori: Barnen ♥

 

Men jag älskar dem ändå ;)

 


Ärthjärnor!

2010-10-27, 18:13:11 / Kategori: Allmänt
Mailade än en gång Samsungs support häromdagen, ang en grej på min mobilkamera. Idag fick jag svar, och det var minst lika idiotiskt IQ-befriat som det förra!! Jag blir så jävla förbannad, de verkar vara totalt blåsta i huvudet där. Kommer med helt idiotiska svar, som knappt ens känns relevanta.


Tur att vi ringde telefonsupporten istället, där verkar det som att de smarta grabbarna hamnade...



Leker vidare!

2010-10-27, 11:58:45 / Kategori: Allmänt
Grejsar vidare i PS. Vad annat kan man göra i det här skitvädret som denna onsdag bjuder på?! Baka kunde man ha gjort om man hade haft en massa passande saker hemma, vilket jag inte har.


Blev ganska OK tycker jag. Tindra var inte med på bilden från början alls, utan är inklippt. Eller insuddad. Eller dit-tryckt.

Som ni märker har jag inte riktigt lärt mig alla facktermer än :)

 

 


Imponerad de luxe

2010-10-27, 09:56:56 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Japp, det funkade ju finfint!! Inlägget kom som ett brev på posten :) Käckt! Då kan man ju blogga järnet innan man åker hemifrån om man ska vara borta ett tag. Särskilt om man som jag bara skriver en massa goja och inget alls nödvändigt eller intressant. På sin höjd är det kanske lite smålustigt ibland, i alla fall i min värld :)



Detta måste också testas!

2010-10-27, 09:40:00 / Kategori: Allmänt
Är det så att man kan skriva ett inlägg nu och välja att ställa in en liten timer så att det publicera ssenare? Återstår att se - jag trycker i alla fall på den lilla nya symbolen här på bloggen. Lägger in att det ska publiceras om ca 5 min.


Gud så hi-tech. Tänk vad utvecklingen går framåt ;)



Lillördag

2010-10-27, 08:51:37 / Kategori: Allmänt
Redan onsdag, vad denna veckan gick fort då.


Sitter här som ett morgonvrak som vanligt, med en kaffe i handen. Elliot härjar runt i lägenheten som en riktig viking. Ingen morgontrötthet där inte...


Planen att sticka ut nu på morgonen och fota lite fina höstbilder gick ju ganska snabbt i kras. Det blåser ganska kraftigt, inte en gnutta sol så långt ögat når, och ser bara allmänt oinbjudande ut. Allt skulle bara bli brunt och grått på korten om man gick ut nu.


Funderar på en sväng till stan. Kanske kan fixa en liten present till Tindra. Vi har ju köpt en TV till henne, men jag kanske kan hitta nån liten skojsig pryl ändå. Plus att jag måste skaffa vinterjacka!! Att det ska vara så svårt!




Favorit ♥

2010-10-26, 21:46:48 / Kategori: Barnen ♥
Hittade en bild på Elliot när han var liten, och detta är absolut en av mina favoriter någonsin! Vi har den även uppförstorad som en tavla i vardagsrummet. Hans små, sorgsna ögon... Så oskyldiga och ovetandes. Blev nästan lite tårögd när jag satt och tittade på bilden nu när jag fixade med den i photoshop. Lille killen ♥





Nu är det dags att sluta med det här och lägga sig istället.
Funderade på att sticka ut imorgon när Tindra går till skolan och ta lite schyssta bilder att jobba med sen. Men vi får väl se hur pigg man är imorgon när man vaknar ;)



Nördar mig

2010-10-26, 21:07:57 / Kategori: Allmänt
Jag har fastnat i photoshop-fällan. Hade jag inte haft man och barn så hade jag förmodligen isolerat mig totalt för att lära mig precis allt! Nu när man har värsta flowet så ska man plötsligt byta en blöja, eller rädda saker som kastas ner i toaletten... Här snackar vi tvära kast!


Ikväll har jag tex satt in Tindras ansikte i Mona-Lisas, och J:s huvud på Homer Simpsons läckra kropp, endast iförd ett par små kallingar :) Hur kul som helst. Men jag misstänker att det inte skulle vara så populärt att publicera dessa bilder här på bloggen.


Kanske kan jag göra nåt kul med Elliot, han har inte så mycket att säga till om än. Åtminstone inte efter den här dagen, då han verkar ha varit barnet som Gud glömde... Eller så var det mig det var fel på idag, jag kanske hamnade sist i kön när tålamodet delades ut.


Nu - egentid och en himla massa PS nördande!!!



Driving me CRAZY!

2010-10-26, 08:49:25 / Kategori: Barnen ♥

Idag känns det faktiskt som jag har fyra av den här ungen att ta hand om!

Han är högt och lågt och överallt... Ibland tror jag han har fel på hörseln faktiskt, för det hjälper verkligen inte hur högt jag än ryter till. Han blinkar inte ens...

 

 

Hur kan man vara så här liten och söt och ändå så full av fanskap?!

 

 


Tummen är ute!

2010-10-25, 17:46:14 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Men den satt förbannat långt in!


Nu har jag i alla fall bokat en läkartid för att kolla mina ben. Nu kände jag att det var dags att ta tag i det på riktigt, för trots att jag haft ett träningsuppehåll på ca 1.5 vecka nu så gör det fortfarande riktigt, jäkla ont. Fick skitont idag när vi gick i makligt tempo, så något är det som inte är som det ska.


Har även börjat få ont i knäna. Skenbenen är jätteömma när man trycker, så min gissning är nog ändå någon form av inflammation i musklerna. De dagar då jag gått lite mer så värker det ungefär som när man har influensavärk...


Åh vilket muntert inlägg. Vilket jävla klagande... SORRY! Men nu har jag i alla fall fått tummen ur :) Ska dit på måndag!



Little old fella...

2010-10-25, 17:39:12 / Kategori: Barnen ♥
Förmiddagen idag spenderade vi på öppna förskolan tillsammans med min syster och Isabelle. Barnen hade jättekul, och lekte järnet med allt de hittade. Båda två däckade i vagnen ungefär en meter utanför dörren när vi gick därifrån.


Själv var jag så trött i huvudet efter allt stoj och stim, så jag kunde ha somnat på en bänk ute...


När vi kom hem chillade barnen lite framför TV:n. Elliot stod med båda händerna i byxfickorna och tittade, och såg mest ut som en gammal, gammal gubbe.

 


♥ ♥ ♥

2010-10-24, 20:00:47 / Kategori: Barnen ♥


Syrebrist...

2010-10-24, 19:50:36 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jag kunde ha drabbats av syrebrist den här helgen, för jag har inte varit utanför dörren många minuter... Igår var jag nog inte ute alls, detsamma idag. Tragiskt, men det har inte ryckt i en enda liten muskel att gå ut i hällande regn och intensiv blåst. Nej tack!


Har istället fått gjort en hel del hemma. Idag var det storstädning av Tindras rum. Tindra, min älskade lilla dotter som slår uteliggarna med hästlängder när det handlar om att spara på "bra-att-ha-saker". Två stora pappkassar fylldes snabbt. Jag kan säga så här - blir det krig eller annan nöd i Sverige, så kommer min dotter klara sig galant. Hon kommer kunna bygga sig en lyxvilla och en flashig bil med allt skräp hon har sparat på :)


Söndag - en slapp kväll i soffan. Kanske betar vi av en film sen när båda barnen har lagt sig. Jag måste få Darling att se Alice i underlandet! Han är som en trotsig liten 3-åring som bara skakar vilt på huvudet så fort den kommer på tal. Kanske är han rädd för "the mad hatter"?? Ahh, så måste det nog vara ;)



Hjälpreda

2010-10-23, 19:49:49 / Kategori: Allmänt
Idag skulle vi hänga upp TV:n på väggen. Inte helt otippat fick vi en liten (o)önskad hjälpreda som mest var i vägen och pillade på allt. Men han tyckte det var spännande, så han fick bara hållas :)


Nu är TV:n uppe, och ikväll vankas det en massa film. Vet inte riktigt vilka som står på listan än...

Till detta ska vi mumsa frozen cheesecake och dricka julmust. I oktober, har ni hört på maken?!

 

 


Dags att byta

2010-10-23, 11:14:39 / Kategori: Allmänt
Idag är det dags att vinterpimpa barnvagnen. Köpte en åkpåse i Ullared, så den ska på plats idag tänkte jag. Behöver även dammsuga ur alla 493 russin och ett kilo bullsmulor som ligger i vagnen... Under fårfällen, så de syns egentligen inte, men jag vet att de finns där...


Ska ta tag i detta alldeles strax. Ska bara...


Urtrist väder... Vad gör ni alla idag?




Igår såg det ut så här

2010-10-23, 09:51:00 / Kategori: Allmänt
Igår såg det ut så här hemma hos oss! Inte illa, inte illa... Far away från det gamla hederliga fredagsmyset tacos :) We´re thinking outside the box ;)
Hemmagjord sushi = man kan äta precis hur mycket man vill!


 

 


Inte ensam

2010-10-20, 21:35:38 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Träffade en kompis häromdagen, och vi pratade om en sak som jag har tänkt på lite sedan dess.


Vi har en väldigt speciell humor båda två, och vårt "förhållande" baseras väldigt mycket på att vi båda kan skoja om ganska märkliga saker, som ingen annan någonsin skulle skoja om. Vi har en stundvis väldigt rå ton, kanske inte gentemot varandra, men i allmänhet. De icke politiskt korrekta skämten haglar. Sarkasm och ironi borde vara våra förnamn.


Det är så skönt med den här vänskapen, jag behöver aldrig lägga band på mig, utan kan i princip säga precis vad jag tycker. Jag behöver inte undra över vad hon ska tycka... För jag vet innerst inne att det lika gärna kunde vara hon som sa det :)


Har en vän till som är likadan, och vi har känt varandra i många år nu. Även om vi inte under de senaste åren har umgåtts lika intensivt som när vi var "ensamma mammor" så har vi alltid hållt kontakten. Och där är det inte heller några krusiduller, vi skämtar om allt och alla. Det är liksom vår grej :) Inte mycket frökenfasoner där inte, mer som stupfulla sjömän hahaha!!
(BTW Sara, om du läser detta så måste vi SOON boka in ett nytt datum för lite alkoholhaltiga drycker och annat skojsigt!)


Jaha... Vad ville jag ha sagt med det här inlägget då? Ingen aning...


Dags att dra sig mot sängen och ännu en gång försöka knäcka ett effing Mahjong på mobilen. DAMN IT!!!



Kardemummakaka!

2010-10-20, 19:28:47 / Kategori: Recept

 

 


Dagens Traderaköp!

2010-10-20, 18:22:54 / Kategori: Allmänt
Dagens Traderafynd blev ett par Timberlandkängor till Elliot, för 78 kr inkl frakt. Exellent!




Rullstol

2010-10-20, 15:05:35 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jag undrar var man köper en rullstol?


Nu har jag inte tränat sedan i lördags, benen har fått vila och kändes mycket bättre. Gick ner till centrum idag, en promenad som tar ca 15 min. På vägen hem kände jag att det började göra ont igen. Va fan liksom?! Ska jag inte ens kunna gå som en normal människa längre utan att det ska göra ont?!


Jag börjar faktiskt bli riktigt, riktigt lack! Nu sitter jag här med ömma skenben igen. Förbannat!



Peace of mind part II

2010-10-20, 13:00:10 / Kategori: Allmänt
Något annat som uppenbarligen verkar ge mig sinnesro är shopping... Och särskilt när man hittar bra saker till ett bra pris!


Stack in på öppna förskolan idag för att kika lite mer på kläderna. Hittade en jättefin jacka från HM till Elliot. Den får användas som slarvjacka när vi är ute och leker tex (vilket vi iofs inte är i det här trååååkvädret!)


En jacka och två böcker 55 kr. Kan man vara annat än nöjd?




Peace of mind...

2010-10-19, 20:45:53 / Kategori: Allmänt
Lugn i kropp och själ får jag när jag bakar... Lite som meditation för mig. Så ikväll blev det en omgång kanelbullar som ska in i frysen så snart de har svalnat. Men så klart var vi tvungna att provsmaka varsin varm bulle med ett glas kall mjölk ;)



Inte alls den nyttigaste kvällsmaten, men det var himmelskt gott!



TV-spelsnörd!

2010-10-19, 17:43:34 / Kategori: Barnen ♥
Antar att lilleman har sett storasyrran spela PS. Han är väldigt fascinerad av handkontrollerna och sitter ofta och fipplar och trycker som en galning :) Synd att det inte ens är någon bild på TV:n bara ;)



Fynd!

2010-10-19, 12:37:15 / Kategori: Allmänt

Fyndade nyss nya gummistövlar till Elliot för 1 kr!! Nästan helt nya Everest-stövlar från Tradera.

Lyckan är total hahaha!!

 

 


Nu tog batterierna slut

2010-10-19, 11:03:16 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Bäddat rent i sängen, tömt diskmaskinen, kört en maskin med tvätt och hängt upp det, och nu är andra maskinen igång. Har en del disk kvar som jag strax ska ta... Men nu blev jag helt slut. Ska nog ta mig en kopp kaffe och några kex :) Lär bli en del kaffe idag om man ska orka hålla ögonen öppna.


Regn, regn, regn...





Gissa!

2010-10-19, 08:44:00 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Gissa var jag kommer hänga i helgen?! HELA HELGEN!!!


HÄR!


Tack Gud, du är faktiskt god ibland...



Inifrån sett...

2010-10-19, 08:40:04 / Kategori: Allmänt
... så ser det idag ut så här.


Åh vad ljust och uppiggande. Man kan knappt bärga sig innan man fått på sig kläderna så man får springa ut och halka på ett halvruttet löv och ramla i en svartgeggig regnpöl!

 

 

Fy f*n... Och stackars Tindra ska på skolutflykt hela dagen. Snacka om bad timing :( Det blir nog varm choklad och en film under en filt i soffan när hon kommer hem.

Själv ska jag nog gå ner till Öppna förskolan och shoppa lite mer idag igen.

 

 


Tidig kväll

2010-10-18, 21:37:33 / Kategori: Allmänt
Ska försöka lägga mig tidigt ikväll också. Det var skillnad i morse när jag hade fått några timmars extra sömn. Eftersom min unge är så förbannat morgonpigg (och jag är det inte) så är det väl bäst att förbereda sig. Titta på TV halv sex... Leka med plastgrönsaker halv sex... Klättra över sin mamma 372 gånger klockan halv sex... Att han bara orkar?!


Var på Öppna förskolans second handförsäljning i förmiddags med en kompis. KAOS! Hur mycket folk och kläder som helst, på en väldigt liten yta... Fick i alla fall roffat åt mig ett par överdragsbyxor till Elliot, två mössor som var för små, och en fin hoodtröja till Tindra. Tänkte kanske gå ner senare i veckan och kolla lite igen. Om jag orkar.


Nu ska jag slurpa i mig den sista julmusten i glaset och sedan lägga mig. Spela lite Mahjong på mobilen innan jag somnar. Tvångsmässigt beteende - jag måste spela Mahjong innan jag somnar. Och problemet är att jag inte en enda gång hittills har lyckats knäcka en bräda :( GAAHHH!!! Men bra avslappning inför insomnandet i alla fall ;)


God natt ♥




Måndagmorgon...

2010-10-18, 09:18:36 / Kategori: Allmänt
... kaffe och en liten tår i ögat.


Ramlade för en tid sedan in på en blogg som jag sedan dess har följt. Flera gånger har jag tänkt att jag inte ska fortsätta läsa den, för den berör mig så illa och djupt. Jag får så ont i både hjärta och själ när jag läser den... Men ändå fortsätter jag att läsa. Varför? Jag vet inte... Det är ett människoöde, ett familjeöde, som kan drabba precis vem som helst.


Och det är förmodligen därför jag blir så illa berörd att jag ibland börjar gråta när jag läser bloggen. Inte för att jag personligen känner familjen, men för att man blir så brutalt påmind om vad som finns där ute... Tänk om det hade varit vi? Tänk om det händer oss?


Det är en jättefin blogg, och om ni vill läsa så hittar ni den HÄR.


Ta hand om era nära och kära och ta aldrig något för givet...




Dinner out!

2010-10-17, 21:41:44 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Igår blev vi så snällt bortbjudna till Tindras pappa på hemgjord pizza. Dock var det bara jag som gick dit. Darling fick någon akut magsmärta, och lilleman var trött som en gammal gubbe, så han fick vara hemma med pappsen och sova. Men jag fick i alla fall god mat :)


Idag skulle det lagas crepes, men så ringde mamma och bjöd över oss på porterstek. Vem fasen tackar nej till det?! Så det blev middag borta idag också. Skönt att slippa stå och laga mat! Det blev istället tid över till att baka både päronkaka och kardemummakaka som nu ligger i frysen. Ok... En liten bit kardemummakaka ligger väl framme fortfarande då... ;)


Helt apropå absolut ingenting!!! Veckans roligaste - som jag fortfarande garvar arslet av mig åt var fredagens Idol. Och! Missuppfatta ingenting nu, för Andreas Weise är en av de bättre som är med i år. Men att jag inte bara la mig ner och dog när han sjöng fel, för det blev ju så tokroligt fel också!!! Hörde ni??? "There´s a hole in my face..." Hahaha!!! Lika roligt fortfarande :) "There´s a hole in my soul" skulle det vara, för er som inte kan texten. Tja... Ett hål i ansiktet måste vara... tough shit!


Ett exempel på min utomordentligt mogna och excellenta humor!



Testar att mobilblogga...

2010-10-17, 20:03:08 / Kategori: Allmänt
Ok... Det tog mig en stund innan jag fattade hur man skulle göra. Är inte nån high tech brud med andra ord :) Men jag lär väl mig snart. Hopefully!

Sunny Sunday ♥

2010-10-17, 11:36:49 / Kategori: Allmänt
En varm kanelbulle, en kopp kaffe och sol ute. Vad mer kan man begära en söndag? Helt perfekt!


Har varit nere på Öpnna förskolan och lämnat in en stor blå IKEA-påse med bebiskläder. Imorgon börjar de försäljningen, och den pågår ända till torsdag. Det var hur mycket kläder som helst där, och massa folk som lämnade, så man får nog vara glad om man får sålt något alls :)
Jag tänkte i alla fall sticka dit och kika lite imorgon.


Tror detta får bli en slappardag... och kanske en bakdag. Skulle vilja baka en kardemummakaka och en päronkaka så att jag sedan kan frysa in. Det är så käckt att ha hemma om man får besök (läs: det är så käckt att ha hemma när jag blir hysteriskt sockersugen!)
Ska även steka pannkakor som vi ska ha till middag. Köttfärsfyllda crepes står på menyn idag :)



Lilleman i sin nya jacka ♥



En stund i Haga

2010-10-16, 23:59:55 / Kategori: Allmänt
Vi åkte in till stan för att strosa lite i Haga. Det var lika mysigt som vanligt, dock var det aningen för kallt, så vi gick inte där så väldigt länge. Men vi hann i alla fall med att köpa en baotabulle :)





Eftersom Feskekôrka ligger precis mittemot Haga, över kanalen, så bestämde vi oss för att ta en tur in även dit. Det var bara 20 min kvar innan de stängde, men vi hann allt med att se några riktigt fula fiskar ändå... Fick tom mig att må lite illa... Man vill ju helst inte tänka på hur vissa fiskar ser ut, för då kan man aldrig äta havsmat igen :(




Vem f-n kom på att stoppa småfisk in i den stora, redan äckliga fiskens mun?! Den såg om möjligt ÄNNU äckligare ut med de där små slemmiga sillarna halvvägs ner i magsäcken...


God morgon vinter...

2010-10-16, 09:46:31 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Igår var det kallt... Idag var det ännu kallare! Minusgrader och frost, tjo och tjim... Och jag har ingen vinterjacka. Får vänta en vecka till tills det ramlar in lite pengar på kontot.


Ska snart iväg och träna ett förmiddagspass. Brukar inte träna lördagar, men gårdagens planerade pass var inställt, så detta fick bli en plan B. Får väl cykla ner försiktigt så att jag inte halkar på nån isfläck.


Efter träningen har vi planerat en tur till Haga, en gammal stadsdel i Göteborg. J har aldrig varit där, trots att han har bott här i fyra (!) år, så nu är det på tiden :) Och vädret är ju underbart, trots kylan. Hoppas på en mysig dag för hela familjen. Eller hela är det ju inte, eftersom Tindra är hos sin pappa. Men vi andra får roa oss bäst vi kan :)


Eftermiddagen måste dock bjuda på "tråkigheter" som veckohandling och jag måste sortera ut en massa gamla bebiskläder som ska lämnas in till försäljning imorgon. Sen blir det slapparkväll i soffan framför en film skulle jag tippa på :) As usual.


Time to snöra på sig träningsskorna! Ha en skön lördag ♥



Äntligen!

2010-10-15, 19:21:18 / Kategori: Allmänt
Idag var det verkligen dags att ta tag i vinterjacksinköpet till Elliot. Nollgradigt på morgonen, och då räcker det inte med de tunna höstjackorna vi har hemma. Inte för att vi var ute så tidigt ändå, men nu går det nog bara åt ett håll temperaturmässigt.


Hittade en skitfin jacka på Kappahl som jag köpte, trots priset. Kalla mig snål eller dum eller vad ni vill, men jag anser att 400 kr för en jacka som används en säsong är ganska mycket pengar. Har dock letat runt och inte hittat någon annan som jag fastnat för alls, förrän jag sprang på denna. Nu kan jag kanske komplettera med ett par skidbyxor från Tradera eller nåt.


Är i alla fall jättenöjd, Elliot är supertuff i jackan :) Jag säger som syrran, det roligaste som finns är att klä sina barn i kläder som man själv skulle kunna tänka sig att ha på sig! Kanske ska jag också satsa på en röd vinterjacka i år ;)


 

 


Gratisbio!

2010-10-15, 09:18:04 / Kategori: Allmänt
Fick ett erbjudande om en förhandsvisning på en film, eftersom jag är silvermedlem i SF:s bioklubb. Trodde inte jag hade tillräckligt med poäng, men jag hade visst fel. Så på onsdag kan man hämta ut gratisbiljetter till en förhandsvisning den 26:e. Filmen heter Due date och är en komedi.


Nu får vi väl bara hoppas att vi kan lösa barnvakt! Hade varit trevligt med en biokväll med kärestan min ♥



HM - paket

2010-10-14, 19:46:59 / Kategori: Allmänt
Hämtade ut mitt Hm paket idag. Eller ett av dem rättare sagt. En del saker var restade och kommer i slutet av månaden. Idag fick jag i alla fall hem en massa bra basplagg till Elliot. De kostar ju ingenting!! 49.50 kr st är hur billigt som helst. T-shirten var dessutom på rea och kostade bara 19 kr!


Den V-ringade stickade tröjan har han nu tre stycken av :) Och en fjärde är på väg...

 

 

Nu svämmar klädlådan över, så det är shoppingstopp till lilleman. Bara en vinterjacka som fattas nu tror jag. Overall är ju beställd från Ellos. Iofs så behövs vintermössa också... Hahaha, jag kommer alltid på något!

 

 


Fytterackar´n

2010-10-14, 09:18:34 / Kategori: Träning
Igår var det riktigt träningsvärk i lår och rumpa. Idag... är gó inte alls ett ord som jag skulle vilja använda i sammanhanget. Snarare väldigt smärtsam. Eller kanske tom dödligt smärtsam. På gränsen till tårframkallande :)


Det gör så där ont i låren så att jag inte kan sätta mig normalt på varken en stol eller toaletten. Skulle gå ner för trappan i morse med barnvagnen, det gick inte alls speciellt smidigt... Axlarna bränner och detsamma med bröstmusklerna. Tror min kropp befinner sig i chock! Men det var väl egentligen det jag var ute efter, så jag ska bara stänga pajhålet...


Funderade på att köra zumba imorgon med andra skor, men är benen så här stela så tror jag inte det går att shake:a loss till nån samba inte...



Update på jobbfronten

2010-10-13, 20:34:47 / Kategori: Allmänt
Nu har det fattats beslut till höger och vänster.


Beslut ett kom från kommunen. De kan, utan problem, bevilja min återansökan på vårdnadsbidraget. De gör alltså ett undantag och drar igång mitt vårdnadsbidrag igen, som om en uppsägning aldrig ägt rum.
Thank you Härryda kommun!! Blev verkligen jätteglad, för jag trodde att det loppet var kört.


Beslut två kom därför från min sida. Jag hörde av mig till chefen igen och sa att jag inte längre är intresserad av att jobba. Eventuellt kan vi höras av i framtiden, när jag har möjlighet att jobba heltid, men inte nu. Det funkar inte för mig att hålla på och tjata och påminna och pussla hela tiden. Det går åt alldeles för mycket energi åt ingenting, jag stångar mig blodig för ingenting...
Därför var det tack och hej för nu. Känns skönt faktiskt att slippa tänka på allt det här.


Ska ta tag i jobbsökandet ändå, för ett extrajobb med normala förhållanden skulle ju funka.
Skulle kunna tänka mig att plugga kanske, men vill inte dra på mig mer studielån...
Ja ja, vi får se vad framtiden bjuder på helt enkelt!



Tomt batteri...

2010-10-13, 16:20:25 / Kategori: Barnen ♥

Så här trött blir man efter öppna förskolan. Totaldäckad...

Mamman är lika trött, minst! Men hon får inte sova i en vagn med fårfäll. Ingen rättvisa finns i världen...

 

 


Samsung löser världsproblemen!

2010-10-13, 10:41:07 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Mailade för några dagar sedan Samsung ang en grej på min mobil. Ibland, inte alltid, men det händer, så låser man upp knappsatsen med kinden eller örat under ett pågående samtal. Detta är så klart väldigt irriterande för den i andra änden, eftersom det låter som om jag håller på och trycker frenetiskt på siffrorna.


Mailade till Samsung och skrev att det inte funkar att låsa med låsknappen på mobilens sida, eller att siffersatsen inte låser sig själv automatiskt. Jag undrade om de hade några andra alternativ man kunde testa, eller någon annan lösning på problemet.
Svaret jag fick på problemet var "Siffersatsen låser sig själv efter en stund, annars kan du prova att låsa med den lilla knappen på telefonens högra sida".


Ja jösses... Att jag inte tänkte på detta själv...



Ömma lår + mör rumpa = sant!

2010-10-13, 08:32:59 / Kategori: Allmänt
Idag har en rejäl träningsvärk intagit min kropp, och det var längesen jag kände så här. Så jäkla gött! Men det kändes redan på passet igår, benen darrade av mjölksyra och en kort stund fick jag stanna upp och stretcha baksida lår, för det var såå nära att de krampade. Härlisch! Jag har ju som bekant någon sjuk fetisch att det är skönt med träningsvärk. No pain no gain :)




Morgonkaffet intas nu, och strax ska jag hoppa in i duschen.
Skickade iväg två mail igår, ett ang vår köplats till förskolan, och ett annat ang vårdnadsbidraget, om jag ev kan få återuppta det igen. Förmodligen inte, men det kostar inget att höra sig för.
Jag kan inte bara sitta och vänta på att få jobbtider nu, jag har sagt ifrån hur många gånger som helst att jag kan jobba nu, så bollen ligger hos min chef.


Riktigt kallt här idag, så jag får nog traska iväg till secondhandbutiken här och se om jag hittar nån vinterjacka till Elliot. Och små vantar. Och en vintermössa...
Bäst att sätta fart då :)


Ha en bra dag!





Dålig start - dålig dag!

2010-10-12, 22:02:25 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Den dåliga starten imorse la nog sin prägel på hela resterande dagen. Det har legat ett uns av irritation och gnagt i mig hela dagen.


Pratade med chefen en lång stund på telefon, men blev inte så mycket klokare av det. Frågan jag ställer mig nu är faktiskt om jag ens är intresserad av att jobba kvar, även om han kan erbjuda mig tider framöver. Det verkar vara ganska annorlunda villkor som gäller, och jag är inte säker på att detta passar mig.


Jag tyckte att det skulle vara oförskämt skönt att jobba på hemmaplan, slippa restider, utgifter på busskort mm mm. Men nu när jag ser allt strul på jobbet så tror jag inte att detta ska vägas in alltför mycket som en fördel. Det får inte kosta mer än det smakar, och då tänker jag mest på arbetssituationen. Jag har redan gått på det stället och tagit skit alldeles för länge, och jag är inte intresserad av något sånt igen.


Det sätter mig dock i en riktigt dum sits... För jag har verkligen ingen plan B. Vad ska jag göra liksom, inget jobb att gå tillbaka till och ingen annan plan heller. Luffare? Spela munspel på centralstationen? Det är väl ungefär de alternativen jag har att välja på...


Ska gå och lägga mig och hoppas att morgondagen blir bättre.



Värre än värst

2010-10-12, 10:06:27 / Kategori: Barnen ♥
Imorse klockan sex vaknade Elliot. Han kröp upp i min säng, gav mig en stor kram, och sen utbrast han förtjust STÄDA!!


Nej... Vi går inte upp och städar klockan sex på morgonen. Men så fort han gick upp sen vid sju så startade han sin lilla dammsugare. Så det är redan dammsugit här hemma, perfekt! Jag kan ligga på soffan och äta choklad hela dagen, han sköter ju hushållet bättre än mig :)



Skithumör!!!

2010-10-12, 08:29:26 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu blev jag på ännu sämre morgonhumör än jag redan har!


För ett tag sedan bad min chef mig om fasta dagar i veckan som jag kan jobba. Detta för att han lättare skulle kunna lägga schema och ge mig tider. Vi pusslade med J:s jobb så att han skulle kunna ta ut föräldradagar två dagar i veckan, och jag sa upp vårdnadsbidraget.


Förra veckan var det meningen att jag skulle börja jobba tor-fre. Då fick jag bara en kort tid på fredagen, eftersom han inte hunnit kolla på tiderna än. Denna veckan ser det inte heller ut som att det blir något, så nu har vi satt oss rätt i skiten kan man säga. Vi räknade kallt med att jag skulle jobba, eftersom det var det chefen lovade mig, men nu ser det väldigt osäkert ut.


Dessutom är det så himla mycket strul fram och tillbaka jämt, han minns aldrig nånting man har sagt, vilka dagar man ska jobba, hur läget är med vårt förskoleköande mm mm mm. Detta börjar gå mig fett på nerverna, och frågan är om jag ens orkar ha det så, även om han kan erbjuda mig tider i framtiden...


Nu ska jag ta en sup kaffe och se om humöret blir bättre... I doubt it!



Hur gör ni?!

2010-10-11, 20:48:40 / Kategori: Allmänt
Har sett på en del bloggar här på blogg.se att folk kan ändra storlek och färg på texten i inlägget. Hur sjutton gör man det?! Jag hittar inget sånt... Eller måste man vara very, very VIP för att få en sån funktion?!



Vik hädan!

2010-10-11, 11:22:01 / Kategori: Träning
Idag har den hårda kampen mot benhinneinflammationen startat. Voltaren och antiinflammatorisk salva på smalbenen, här ska det kureras!


Imorgon tänkte jag köra ett skivstångspass, för att se hur benen pallar det. Borde inte vara några problem, då det inte är några hopp eller liknande. Styrka är aldrig fel att införa, nu när jag ändå redan kör både kondition genom spinningen, och lite smidighet på zumban. Tillför jag några styrkepass också så känns det som jag får en riktigt bra och varierad träning!



Lite höstbilder ♥

2010-10-11, 09:34:14 / Kategori: Allmänt

 

 

 


Gårdagens fynd!

2010-10-11, 09:20:20 / Kategori: Allmänt

Detta var vad jag kom hem med igår!

Inga kläder, bara ännu mer leksaker till J:s "stora" förtjusning. Han påstår att vi nu behöver flytta till en sexa för att få plats med allt :)

 

 

Är i alla fall jättenöjd med mina fynd! Särskilt dammsugaren, den är så uppskattad. Elliot går och dammsuger det mesta av tiden. Hade ju tänkt leta upp en billig i nån affär att köpa till honom, men billigare än så här hade jag nog inte hittat ;)

Gummistövlarna är helt nya, de sitter fortfarande ihop med plastremsan. De blir perfekta att ha till våren!

Lastbilen är stor och flaket är fullt med lego och en gubbe. Även den är väldigt uppskattad!!

 

 

 

 

 


Missnöjd!

2010-10-10, 20:12:44 / Kategori: Träning
Nu sitter jag och är hyfsat sur och besviken!! Var och tränade tidigare ikväll, zumba, som jag tänkte skulle bli ett stående pass varje vecka. Mina ben tycker dock annorledes... Förbannade, jävla skit rent ut sagt (ursäkta språket...) Kände inte så mycket av det efter fredagens zumbapass, och trodde att jag kanske hade tur nu och slapp ifrån smärtan. Idag kom den dock som ett brev på posten mitt under en övning.


Det gör ont på samma sätt som när man har grym mjölksyra, det svider och bränner. Det känns som om benen inte ska palla mer. Ändå bet jag ihop och körde hela passet, för det är ju så förbannat roligt! Men det gjorde så ont i vissa övningar, så hade jag varit klok så borde jag förmodligen avbrutit.


Direkt hem, i med en Voltaren och sen sura... :( De här med benhinneinflammation är som sagt bara min egna amatördoktordiagnos, men efter vad jag kan läsa på nätet om det, och folk jag har pratat med, så är det ganska typiska symptom.


Ska ringa läkaren imorgon och kolla. Vet inte om det ens brukar behandlas, utan det kanske bara är råvila som gäller. I så fall blir jag riktigt, riktigt lack!!! Vad fan har hänt med min kropp, jag har aldrig haft problem förr...



Idag fortsätter det...

2010-10-10, 11:03:42 / Kategori: Allmänt
Ska strax bege mig ut och iväg på ännu en barnmarknad idag :) Hur kul som helst! Idag är det i Församlingshemmet här där vi bor. Har aldrig varit på den marknaden heller, så det blir invigning precis som igår. Förväntar mig dock en aning mindre kaos idag... Men man ska väl aldrig ropa hej innan man har ramlat i bäcken ;)


Mamma ska gå med idag, så jag kanske får hålla mig lite i schack och inte gå helt bananas idag också. Hon kan hålla ett öga på mig.


Kom förresten på imorse att det även ligger ett paket från HM och väntar på mig... Jösses... Har nog shoppat tillräckligt för resten av året bara under denna helgen.


Dags att sätta fart! Återkommer senare om jag har fyndat nåt ;)



The shopping continued...

2010-10-09, 18:33:40 / Kategori: Allmänt
En liten stund efter att jag kom hem klickade jag hem den här overallen från Ellos till Elliot. Hade nån rabattkod, så den kostade typ 170 riksdaler bara. Nu ska jag nog inte handla mer idag... Kanske.






I ♥ myself!

2010-10-09, 17:41:35 / Kategori: Allmänt
Åh jag är så himla nöjd med mig själv idag!!! Klappar mig själv på axeln hela tiden ;)


Var på barnloppis (ja, man kan köpa barn där... Så slipper ni alla skoja om detta...) Stod i kö i en halvtimme för att komma in först och ha möjlighet att fynda riktigt bra grejer. Och hej och hå vad jag fyndade!! Men det var med mindre inslag av blod, svett och tårar... Nästan i alla fall. Sååå mycket folk, och alla var lätt hysteriska. Det var som att släppa ner ett hekto oxfilé till en lejonflock.


Hittade i alla fall en massa fina kläder till Elliot, massa byxor, hoodies, vinterkängor för 10 kr, jacka till Tindra för 30 kr mm mm mm. Och! En hel hög med roliga leksaker till Elliot, för nästan inga pengar alls! Jippitjoho :)
Fisher Price tågbanan älskar han redan, så den har nog redan gjort sig värdig de 25 ynka kronorna som den kostade. Gunghästen Gungnallen är så söt, så den skiter jag nästan i om han gillar eller inte :)


 

 


Torsdagssysslor...

2010-10-08, 15:30:33 / Kategori: Allmänt
Spenderade kvällen igår med att måla ett par disktrasor. Min uggle hookup fortsätter visst hålla i sig, så det är två uggletrasor :) Den ena är som ni ser inte färdigmålad än, men blir nog klar ikväll eller imorgon kanske.


Fast den första blev så fin så den vill jag nog inte använda att torka upp sås och gammal mjölk med... Kanske ska rama in den istället, och hänga över soffan. Skulle det uppfattas som weird tycker ni?! :)


 

 


Don´t!!

2010-10-07, 22:25:55 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Baka aldrig en kardemummakaka, I effing beg you!! Jag har gått och smågnagt på den hela dagen. Damn you, kardemummakaka!!!


Förmodligen därför som jag inte har hunnit skriva nåt här... Har haft fingrarna på kakan hela dagen :)


Imorgon ska jag jobba några timmar. Hem och umgås lite med familjen, och sen iväg på träning. Sen är det helg!! Räksallad blir morgonkvällens middag. Eller... Var det inte imorgon förresten som jag skulle beställa mat från nätet?! Hahaha, nej jag lovar att sluta älta det där nu!


Kanske ska jag sticka iväg imorgon efter jobbet och kolla efter en ny träningstop. Ingen risk att jag får med mig J på det, om jag inte fjäskar rejält. Eller hotar. Hårfin gräns där...


Dags att sova i alla fall. Ska bara bita lite i den lille pojken som ligger i sängen bredvid och snusar så sött ♥



Bakdag

2010-10-07, 09:18:39 / Kategori: Allmänt
Idag får det bli lite bakande här hemma. Kardemummakaka är det första ut, sen får vi se om det hinns med något mer. Svårt ibland när man har en liten klängapa som antingen hänger i byxbenet, eller som tar tillfället i akt att göra fanskap på någon annan plats i hemmet :)


Fast bläh... Kom på nu att jag ändå måste gå ut, måste hämta en nyckel på jobbet så att jag kan låsa upp imorgon bitti. Ja ja, kanske lika bra att försöka komma iväg innan man degar ihop totalt här hemma.





Vad gör ni idag?



What´s up with old people?!

2010-10-06, 20:59:42 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu kom jag att tänka på en sak... Vad f*n är grejen med gamla människor och drag?? Alltså, att det drar på dem - blåser lite lätt. Det verkar vara rena rama dödsfällan ibland.


I måndags på träningen satte jag mig på en cykel som var strategiskt placerad vid en av golvfläktarna. Hoppsansa så kom det en äldre dam och satte sig på cykeln bredvid. Jag hade dragit på fläkten för fullt och ställt in den på rotation, eftersom luften blir grymt dålig i salen under ett spinningpass. Helt plötsligt utbrister tanten alldeles förskräckt "åååhhh vad det draaaaar!!!" I ungefär samma tonläge som om hon satt fast i en björnsax, eller som om självaste orkanen Katrina kommit på besök från USA.


Det var bara att hoppa av cykeln och vrida ner fläkten.


Vad är det som är farligt med drag? Blir man stel? Ja det kan jag förstå, men om man befinner sig på ett spinningpass är väl tanken ändå att man ska köra så man blir svettig och varm, och att en fläkt skulle uppskattas som en underbar bris istället för en megastorm?!


Behöver jag säga att jag höll på att dö av överhettning...?






x 2

2010-10-06, 20:48:37 / Kategori: Träning
Denna veckan ska det minsann ZUMBA:S två gånger!! Friskis har satt in ett extrapass på fredag eftermiddag, så det ska jag gå på tänkte jag. Plus det som är på söndag eftermiddags. Naaajs!! Håller mig nog till de passen denna veckan. Funderade på spinning imorgon igen, men det kan vara dumt att träna både tor och fre och sön. Med tanke på att min kropp verkar tro att den är 111 år gammal...


Men på fre och sön ska jag i alla fall ner och svettas järnet! Blir grymmekul :)
Kanske kan jag ta 5 km promenaden imorgon, det var evigheter sedan nu.
Någon som hakar på??



BTW!

2010-10-06, 18:50:51 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu vet jag varför jag inte fick en endaste liten blomma igår, eller ens ett kort, eller en liten chokladbit. Det var nog av den enkla anledningen att vi inte ens hade femårsjubileum igår på riktigt. Den åttonde är det magiska datumet, dvs på fredag. Så då kan jag ju pusta ut, presenterna måste ju komma då ;)


Plus att jag tänkte ringa och beställa mat från Restaurangexpressen. NOT!



Kan man annat än älska...

2010-10-06, 18:44:42 / Kategori: Barnen ♥

 

Elliot har verkligen fattat vinken med det här med att säga tack. Oftast säger han det helt självmant när han får något. Men det senaste är att han svarar tack om man tex frågar honom om han vill ha banan. Tack, svarar han då.

Nyss frågade jag om vi skulle kolla om det var nåt barnprogram på TV.

Tack sa han då :)

Hellre en gång för mycket än en gång för lite...

 

 


Receptet på kesoplättar

2010-10-06, 12:24:47 / Kategori: Recept

Detta har blivit en ny favorit här hemma. Jättegott, och mättande. Dessutom slipper man undan vetemjölet som brukar vara med i mängder i vanliga plättar.

Nyttigt, gott och kalorisnålt som sjutton alltså :)

 


Frukost

2010-10-06, 09:18:34 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Gröten intas i detta ögonblick, och efter det väntar nybryggt kaffe. Ute blåser det hej vilt, så tveksamt till om vi går ut idag. Grått och trist är det också.


Vaknade med såna där sjukt irriterande muskel... eller är det nervryckningar i ögonlocket. Inte i själva ögonlocket, nu ljög jag, men under ögat. Det ser ut som om nån sitter där inne och försöker ta sig ut, och bankar helt frenetiskt. Gaahhh!! Måste googla sen och se varför man får såna...


Nu är det kaffedags och jag ska surfa vidare på alla mina dagliga sidor :) Hej så länge!



Tisdag = städdag!

2010-10-05, 21:03:11 / Kategori: Barnen ♥
Idag var det åter dags för min personliga lilla hushållare att göra ett besök. Han kom byxlös, och började snabbt och effektivt dammsuga i köket. Blev skinande rent :)







Det gäller att ha kontakter!

2010-10-05, 20:49:26 / Kategori: Allmänt
I Norge råder ett sk blöjkrig. Matbutikerna krigar och slåss om vem som kan sänka priset mest på bla blöjor och barnmat. Detta resulterar i löjligt låga priser, tom i norska kronor!! Två paket Libero för under 30 kr! Skrattretande billigt måste jag säga :)


Då är det en himla tur att man har kontakter som varje vecka kommer kunna langa en massa blöjor till en nästintill obefintlig peng. Vi ska bunkra upp ett lager så Elliot kan ha blöjor till han är 18 år. Minst.


Detta måste vara det enda någonsin som Norge är billigare på än Sverige!






Update - Restaurangexpressen

2010-10-05, 20:29:08 / Kategori: Allmänt
Jag gjorde slag i saken och beställde mat från restaurang Da Vinci i Linnéstan. En plankstek till J och en grillad ryggbiff till mig. Lät ju himla gott...


När maten kom så sjönk den romantiska stämningen ungefär tio snäpp. Vet inte vad jag hade föreställt mig i min hjärna, för jag fattar ju att en plankstek inte kan komma på en planka när det är utkörning. Men maten kom i folieformar med papplock. J:s låda med planksteken såg ut som antingen en spya, eller som något som ett barn hade lagat.
Allt låg i samma form också, dvs sås blandat med potatismos, blandat med kött, blandat med grönsaker... Kan ju inte bli annat än en himla sörja av det. Köttet smakade OK, inte mer.


Så summan av kardemumman så var det inte värt de pengarna det kostade! Kanske var det ett dåligt val av restaurang, eller så är det helt enkelt så att a la carte inte riktigt gör sig som utkörningsmat... Pasta och pizza känns mer rätt.



Ska jag eller ska jag inte...?

2010-10-05, 14:54:15 / Kategori: Allmänt
Funderar på om jag ska överraska Darling med lite restaurangmat ikväll. Inte ute på restaurang, eftersom vi har båda barnen hemma, och det lilla barnet är inte det minsta restaurangvänligt.
Däremot finns Restaurangexpressen, ett företag som kör ut mat från olika restauranger i hela stan. Man beställer exakt vad man vill ha på nätet, sen får man maten levererad hem till dörren på önskad tidpunkt.


Det står iofs blommor och choklad på bordet och väntar, så jag kanske borde nöja mig där. Är nämligen inte helt övertygad om att Darling själv minns att vi har varit tillsammans i fem år idag :) Kanske tycker han det är lite over the top att beställa hem mat bara så där. Men själv hade jag blivit vansinnigt överraskad och glad. Men det är ju jag ;)



1825 ♥

2010-10-05, 09:08:13 / Kategori: Allmänt

 

 

Fem hela år tillsammans idag!

Hjälp vad tiden går fort... Klyschigt, men det känns som det var igår vi träffades.

 

 


Idag blir det ÖF

2010-10-04, 08:31:50 / Kategori: Allmänt
God morgon!


Ska snart äta frukost, och sen göra både mig och Elliot iordning. Vi ska till Öppna förskolan med syrran och Isabelle. Det blir lattjo :) Elliot behöver komma ut och leka lite mer med andra barn. Vill ju inte att han är alldeles socialt handikappad när det väl är dags för förskola.


Ikväll är planen att träna, har bokat in mig på spinning. Är dock lite i valet och kvalet om jag ska gå på core igen, trots att jag inte gillade det... Det är ju bra att stärka mage och rygg. Men å andra sidan känns det mer effektiv att träna när svetten lackar som den gör på spinningen. Jösses, vilka djupa frågor så här på morgonkvisten. Bäst att sätta fart nu och äta frukost!


Ha en skön dag allihop!


 

 


Söndagsfilmen blev...

2010-10-03, 23:03:40 / Kategori: Film
... The time travelers wife. Riktigt bra faktiskt, även om det tog en stund för mig att få kläm på hur det funkade :) Filmen handlar i alla fall om en kille som kan resa i tiden, men han har ingen kontroll över när det sker eller vilken tidsperiod han reser till. En bra film, som faktiskt har fått ganska högt betyg på IMDB. Klart sevärd.









Hemtrevligt som attan!

2010-10-03, 20:26:52 / Kategori: Allmänt
I fredags gick jag och syrran alltså till Bertilssons stuga vid Delsjön. En liten, liten hemtrevlig stuga som är sååå mysig. Massa gott att både äta och dricka. Våra val föll på fisksoppa, och till kaffet åt vi en underbart god kardemummakaka :)


 

 


Enkelspårig?!

2010-10-03, 12:20:33 / Kategori: Meningslösa inlägg...

Så här ser det ut i fruktskålen hemma hos oss nu.

Fyra ananasar trängs om plats i skålen. Färsk ananas är det godaste som finns, så när de fanns för 10 kr st på Hemköp så fanns det inget att förlora!

 

 


Tack älskade syster ♥

2010-10-03, 10:55:10 / Kategori: Allmänt
I fredags tog syrran och jag en långpromenad till Bertilssons stuga. Det kommer lite fler bilder därifrån senare, men ville först visa er det här.
Plötsligt tog hon upp ett litet paket och gav till mig. Fattade ingenting, jag har varken fyllt år eller varit speciellt snäll :) Och när jag packade upp det blev jag sååå glad. Och lite rörd måste jag säga, det var nästan så jag fick små tårar i ögonen.


Världens finaste halsband!!

Detta är lätt en av de finaste spontangåvorna jag nånsin fått. Eller kanske tom den finaste!

 

 

Tusen tack världens bästa syster, jag älskar dig ♥

 

 


Gårdagens missade mys

2010-10-02, 20:27:42 / Kategori: Allmänt
Vi tar igen gårdagens missade familjemys ikväll istället. En bamsemegastor godisskål står och väntar, darling är och köper nåt gott att dricka, och sen ska vi dra igång en film som alla kan tänka sig att se. När lammen tystnar tänkte vi först på, men Tindra sa att hon inte vågade se en massa blod och inälvor :D Skoja bara! Det blir nog en hederlig Disney eller Pixarfilm. Vilken är dock ännu ovisst...


Och något säger mig att lilleman inte riktigt kommer ha ro i kroppen att sitta still i soffan och bara gosa...



No fredagsmys :(

2010-10-01, 22:08:01 / Kategori: Allmänt
Den här kvällen blev inte alls i närheten av vad vi hade planerat. Planen var hämtmat, och sen TV-mys med Tindra nu när hon äntligen är hemma igen.


Istället blev kvällen så här: Älsklingen fick stressa iväg och hämta mat till oss andra, hem snabbt och byta om till jobbkläder och sticka iväg på ett akutjobb. Nån vattenläcka i nåt hus på Hisingen.
Kvar satt vi andra och åt. Elliot somnade ganska tidigt, och jag och Tindris har kollat på Idol. Nu leker hon på sitt rum, och jag är ensam i vardagsrummet.


Men i skrivande stund kom älsklingen hem ♥ Nu är han hemma och trött som en tok, så nu ska jag pyssla om honom innan det är dags att sova. Imorgon väntar jobb.


God natt ♥



Ehh... Men hallå... Är det inte...?

2010-10-01, 20:47:58 / Kategori: Barnen ♥

Men är det inte samma lille man som var här och städade igår?

Idag när jag kom ur duschen mötte jag honom i vardagsrummet, i full färd med att stöka ner hela mitt hem med tops! Vilken stolle ;)

 


Oktober!

2010-10-01, 08:41:45 / Kategori: Allmänt
Ny månad redan. Fattar ingenting. Hösten är i alla fall verkligen här.


Tindra kom hem igår, sent efter mycket om och men. Så skönt att ha henne hemma igen och få krama om henne. Och det är konstigt, men man glömmer liksom hur stor hon är på en vecka. Det kändes som hon hade växta massa :)


Inatt hände det nåt märkligt... Mitt i mörkaste timmen hör jag hur en liten, liten människa plötsligt sätter sig upp i sängen. Strax därefter hör man "tede, tede, tede, tede!" Den lilla människan börjar sedan klättra över mig för att sätta sig i mitten av vår säng. J vaknar och jag frågar vad klockan är. Halv fyra!!
Klockan halv fyra på natten vaknar Elliot och vill se på TV. Vet inte vad som är fel på den där lille rackaren... Sen tog det en evighet innan han somnade om igen, för han blev så klart lite upprörd över att hans föräldrar var så in i berget tråkiga och inte satte på TV'n till honom. TOK!