Det var väl typiskt!!!

2010-09-30, 21:12:39 / Kategori: Allmänt
När man precis börjar räkna ner minuterna tills Tindra kommer hem, så ringer telefonen. Stopp i Kungälv, de behöver bogserhjälp.
AMÄH!! Nu kommer det ju ta skitlåg tid innan de kommer hem :(Morgonpasset

2010-09-30, 20:34:54 / Kategori: Barnen ♥
Idag kom städaren tidigt hem till oss. Och det verkade vara tidigt även för honom, för han kom i pyamas :) Men noggrann var han! Tom under bordet torkades det damm.


 

 


Tanken är god, men...?

2010-09-30, 13:16:11 / Kategori: Allmänt
Det finns tydligen numera ett telefonnummer man kan ringa som tjej, om man är på väg hem från tex krogen på helgerna. Ett sk pratjournummer som funkar mellan 23-03.30 fredagar och lördagar.


Numret är:
08-504 466 66
Jag tyckte först att det var en briljant idé! Inte för att jag är ute och ränner på stan så ofta längre nattetid, men ändå. När nyheten sen hade fått sjunka in en stund så tyckte jag mer det känns lite... inte meningslöst, men... hittar inte rätt ord.


Vad hjälper det att ha någon i andra änden av luren om man plötsligt blir påhoppad? Om nån plötsligt knivhugger mig bakifrån, eller hoppar fram och tar stryptag på mig?
Visst, det går förmodligen att ganska snabbt spåra upp var man befann sig vid överfallet, men själva gärningen hindras nog inte av att man pratar med nån jourlinje uppe i Stockholm. Och sen är det väl inte ovanligt att offret flyttas från plats A till B?


Eller? Tänker jag fel nu? För ett exempel är ju faktiskt Nancy som blev mördad här i Gbg. Hon pratade ju med sin kompis i telefon när allt gick fel. Inte räddade det henne. Och det spelar ju faktiskt ingen roll vem som sitter i andra änden av linjen. Bara för att det är en polis så förhindrar ju det inga brott. Kunde vara självaste Kungen, men det hade nog hjälpt föga ändå...


Nej jag tror på sunt förnuft och försiktighet. Hellre vara lite för paranoid än att vara dumdristig. Men till största delen handlar det nog ändå om att råka befinna sig på fel plats vid fel tidspunkt.


Hur tänker ni om det här???Mina snyggingar...

2010-09-30, 12:30:03 / Kategori: Allmänt

De här snyggingarna ligger nu ute på Tradera.

Efter två graviditeter där fötterna växte, så är det bara att gilla läget och inse att jag aldrig kommer få på mig dem :(

 

 

Någon som är intresserad?

 

 


Idag blir det en bra dag ♥

2010-09-30, 09:06:35 / Kategori: Allmänt
Jag känner det på mig. Nyss ätit en god frukost, knäckemackor med en himla massa alfagroddar, och nu står en stor kopp kaffe bredvid mig.
Solen skiner ute och himlen är blå. Elliot är så söt och på bra humör. Och! Tindra sitter på tåget på väg hem. Om en sådär 9-10 timmar är hon äntligen hemma. Min lilla stora tjej ♥


Vad ska vi hitta på idag då? Kanske kan jag lura med mamma och pappa på nån liten utflykt senare :)


Äntligen börjar hostan släppa också! Jag vilar nog denna veckan ut, sen kör jag igång med träningen nästa vecka igen. Längtar efter att få köra järnet igen nu, det var längesedan jag gjorde det. Det har ju alltid dykt upp nån liten åkomma som är i vägen. Känner faktiskt av det onda i benen lite igen, men jag försöker ignorera det... Kör på nästa vecka så ser vi vad som händer.


BTW! På tisdag har jag och darling 5-årsdag. Kan undra vad han har planerat då? Present, middag ute, hotell? Hahaha, ja eller hur :) Om han ens minns det överhuvudtaget så kanske jag får ett grattis på sin höjd. Eller en batteriladdare. Det fick jag på någon av våra andra årsdagar. Är han inte bara för romantisk? ;) ♥Tindra 2008, Turkiet ♥Eko!!

2010-09-29, 22:24:14 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Här på bloggen har det nästintill ekat idag... Kass uppdatering, jag vet! Men dagen liksom bara rann iväg, och det blev inte så mycket datortid.


Har legat i sängen och slappat och kollat på TV nästan hela kvällen. Nattade Ellioten, och sen fastnade jag framför TV:n. Kollade bla på Idol :) I år finns det väl bara en vinnare, inget snack om saken. Sverige har inte haft en sån raspig rockare i Idol som Jay Smith - ever! Mer sånt åt folket!!!


Gick upp nu för att ta en lätt kvällsmåltid, då jag ligger alldeles för mycket under mina rekommenderade kalorier idag. Och när jag reste mig upp ur sängen så var jag svinyr... Så jag fyllde på med två knäckemackor och lättfil.


Dags att lägga sig nu märker jag, det är bara en massa svammel här inne. God natt mina vänner ♥Avancerat shit!

2010-09-29, 09:26:15 / Kategori: Allmänt
Nya telefonen är riktigt najs, men jag har inte fått kläm på hälften av alla funktioner än. Och hur man gör och vad man inte ska göra. Man ska tex inte ligga och greja med den i sängen när alla har somnat. Då kan man råka komma åt en knapp och ringa upp hemtelefonen, och sen inte veta vilken knapp man trycker av samtalet på :)


Elliot valde att vakna före 6 idag, så nu är han definitivt arvslös. Pigg som en mört, och jag var som en död sill... Han fick välling, och sen blev han ännu piggare och började köra runt med sitt leksakståg högt och lågt. Bara att gå ut i vardagsrummet och sätta på TV:n. Jag försökte få mig en blund till, men han gjorde allt i sin makt för att det inte skulle bli så.

Nu sover han däremot, så jag funderar på om jag ska gå in och köra tåg och hoppa i sängen, så han får smaka på sin egen medicin nån gång... What goes around comes around. When the going gets tough, the tough gets going. Och allt vad det nu heter...


Mer kaffe kallar nu...Elliots Ark

2010-09-28, 22:48:40 / Kategori: Barnen ♥

 

Elliot fick leka lite på Miljöarken idag när vi var ute. Han blev alldeles till sig av hönorna och tuppen. Själv ville jag göra slarvsylta av tuppen, för han gol en gång var femte sekund. Han hann tom bli hes under den stunden vi var där :)

 

 

Imorgon börjar Tindrisen äntligen sin resa hemåt igen, men jag får inte se henne förrän sent på torsdag kväll. Det är en lååång bit de ska åka, men nu vet jag i alla fall att hon snart är på väg ♥

 

 


Tisdagsmums

2010-09-28, 22:32:20 / Kategori: Allmänt
Har varit ute på stan och käkat middag med syrran ikväll. För en småbarnsmamma så känns det lite smålyxigt att komma iväg så där mitt i veckan för att käka på restaurang. Egentid, vuxentid, tjejsnack - en lyckad kväll med andra ord!
Och perverst god mat till på köpet! Tungan dansade både schottis och samba i munnen på mig ;)


När jag kom hem tänkte jag sätta mig och försöka begripa mig på min nya mobil. Men så fort jag fick upp den ur väskan så försvann den... Märkligt... Puts väck!
Återfanns dock nyss i handen på J som febrilt pillar med den och grejsar med inställningar. Han snackar även om en massa olika funktioner och begrepp som låter som rena rama galimatias för mig :)Jippie tjohoo!

2010-09-28, 12:25:15 / Kategori: Allmänt
När jag som bäst satt och väntade på en sms-avi så pep det till i mobilen. Mitt paket från Dustin finns nu att hämta på Hemköp :) Ska bara putsa färdigt det andra köksfönstret, ta en kopp kaffe och sen bär det iväg för att hämta den. Inte för att jag är jättesugen på att gå ut, för det blåser värre än värst... Men jag ska handla lite också, så det är bara att gilla läget!Filmtips

2010-09-28, 09:14:31 / Kategori: Film
Igår kollade vi först på sista avsnittet av True blood, sista avsnittet på sista producerade säsongen. Nu känns det alldeles tomt i hjärtat, och hur sjutton ska man kunna vänta ända till juni 2011? Tortyr är vad det är...


Fick trösta oss med en film efteråt, och det blev Awake.


Riktigt bra måste jag säga.

Handlar om en ung kille som ska genomgå en hjärttransplantation. Men nåt går fel under sövningen, och plötsligt finner han sig själv vaken under operationen, men förlamad. Och saken blir inte bättre när han plötsligt hör vad den egentliga orsaken till operationen är...

 

 

Kan absolut rekommendera den!

 

 


God morgon 28 september!

2010-09-28, 08:25:16 / Kategori: Allmänt
Härligt att vakna till sol! Inte för att jag blev piggare av det, men ändå ;)


Idag kommer jag sitta som på nålar och vänta och vänta på en sms-avi. Min mobil har nämilgen anlänt till Göteborg, och kanske är den även redan på väg till Mölnlycke. Den var sorterad  på Göteborgs postcentral i natt i alla fall. Spårade nyss kollinumret :)


Sen blir det väl lite lek ute också. Hoppas inte det är så kallt i vinden som det var igår bara. Var inte alls skönt att vara ute. Men Elliot hade nog kul, så jag får väl ta på mig ett extra lager kläder.
Ikväll var det snack om att syrran och jag skulle ut och käka eller nåt. Hon ville ha lite egentid, och jag vill gärna ha ensamtid med henne utan barn, så mig behöver hon inte fråga två gånger.


Dags att ta fram frukosten nu! Hörs senare!En dag på lekplatsen

2010-09-27, 18:46:25 / Kategori: Barnen ♥

 

 


Skitkommun!

2010-09-27, 13:42:45 / Kategori: Barnen ♥
Fick ett brev från Härryda kommun idag. För en millisekund så blev jag toknaiv, och trodde att de nu skulle erbjuda oss en förskoleplats till Elliot. Men när jag sedan öppnade brevet så insåg jag snabbt hur dum jag var som trodde att det skulle kunna vara så.


Skit och bajs och allt vad det heter... Vi får förmodligen inte ens en "riktig" plats nästa år, eftersom det är så stort tryck i kommunen. Istället blir det antagligen så som jag absolut inte ville ha det. Vi blir erbjudna en tillfällig plats fram till vårterminen är slut. Och till hösten får vi en plats på någon av våra önskade förskolor.


Detta betyder alltså två inskolningar - vilket jag tycker suger b*lle!!! Han hinner bli varm i kläderna, vänja sig vid både kompisar och fröknar, och sen ska han byta förskola efter sommarlovet.


Nu blev jag faktiskt på skitdåligt humör :( Skitkommun!!!!


Alfons är mitt andra namn

2010-09-27, 10:52:53 / Kategori: Allmänt
Bestämde mig innan för att jag skulle byta gardiner här hemma, och kanske tom slå på stort och putsa fönstrena när jag ändå höll på.
Är det färdigt? Nej, inte ens påbörjat. Jag bara skjuter det framför mig hela tiden, för det känns så vansinnigt tråkigt att göra. Jag ska bara... Jag ska bara... En massa andra saker som är roligare. Och nu börjar lilleman bli trött, kanske skulle man ta och vila tillsammans med honom ;)Jaha...

2010-09-27, 09:13:58 / Kategori: Allmänt
Då sitter man här... Ny vecka, tråkig måndag och en hals som gör ont som jag skulle straffas för hela mitt livs synder. Får försöka vara tyst idag så halsen får vila. Hade planerat en promenad också, men den får vänta, för jag har sån jobbig hosta.


Vad ska man göra då då? Om man måste vara tyst... Shoppa? Då behöver man inte prata så mycket. Baka, men nu ska jag inte äta massa kakor och skit, så det känns lite trist. Plus att jag inte har så mycket grejer hemma.


Får se om jag hoppar på bussen och sticker till Lagerhaus för att kolla efter ugglelyktan.Broken?!

2010-09-26, 23:13:19 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Varför funkar inte länkningen till Fejjan? Mina inlägg från i fredags är de sista som syns där, ikväll har inte ett enda dykt upp. Strange... Därav detta meningslösa inlägg, mest för att kolla om det funkar nu?!Märklig serie

2010-09-26, 22:28:57 / Kategori: Film
Vi har ikväll tittat på första avsnittet av Mannen under trappan. En miniserie i fyra delar med bla Jonas Karlsson. Men jösses vad... märklig den verkar vara. Eller skum. Eller skummärklig. Jag fattar ingenting efter att ha sett 45 min. Får väl se imorgon vad avsnitt nr 2 har att bjuda på. Jag ville gärna se det ikväll, men farbror J ville prompt gå och sova. Rackarns!!!

Vilken helg!

2010-09-26, 22:22:20 / Kategori: Allmänt
Har verkligen haft en riktigt bra helg! Det var så roligt att träffa alla tjejer igen, det var ju ändå ett helt år sedan sist. Och då var inte alla med heller, så vissa hade jag inte sett på ca 12 år!! Herremingud och hallelujah vad tiden går fort!!


Några av tjejerna var som klippta ur den tiden. De såg exakt likadana ut, samma kroppsspråk och samma ansiktsuttryck. Sååå underbart! Det räckte att titta på dem så drunknade man nästan i en tsunami av minnen från den tiden. Och det var en härlig tid, bekymmerslös på nåt sätt... Vi var som kossor på grönbete, inga direkta måsten eller krav - bara leva livet.


Hur som helst så gick tiden väldigt fort, och nu är alla hemma hos sina familjer igen, i sina respektive städer. Och det känns allt lite trist i hjärtat när man tänker på att det kanske dröjer ett helt år till innan vi alla är samlade igen...


Tack mina vänner som var med, ni är lovely! ♥
Kanske dog jag...

2010-09-26, 20:37:15 / Kategori: Allmänt
... och kom till himlen! Den här glassen måste vara den godaste jag nånsin ätit. Lätt! Och det lustiga var att jag kollade efter den på Liseberg igår, på Ben & Jerry´s egna glasscafé där. Men den fanns inte. Så det var en extra najs överraskning när J hittade den i glassdisken på exotiska Hemköp :)
Körsbärsglass med stora körsbärsbitar och chokladbitar!Nej men åååhhh....

2010-09-26, 19:11:26 / Kategori: Allmänt
.... så fina mina ljuslyktor är ;) Köpte två små på Lagerhaus igår. De stora var slut, men de skulle få in nya. Så jag får bara vänta, sen får det nog bli två stora också. De är i alla fall supersöta när man har tänt dem!


 

 


Kycklinggratäng med mangochutney

2010-09-26, 13:19:38 / Kategori: Recept

 

 


Mycket lite

2010-09-25, 09:48:01 / Kategori: Allmänt
Det kommer bli rysligt dålig uppdatering här på bloggen under helgen. Den mesta av tiden kommer spenderas ihop med vännerna från vårt västra grannland. Även om de flesta faktiskt har flyttat tillbaka till Svedala ;)


Hade en kanonschysst kväll igår, med löjligt god mat på Manãna. Dit kommer jag gå om och om och om igen! Sedan gick vi vidare till Avenyn, och där snackades det över en god strawberry daquiri. Tog en ganska tidig buss hem dock. När jag kom hem mådde jag lite halvskumt, och trodde att jag höll på att bli sjuk. Men idag känns det bättre, som tur är.


En sväng till Liseberg väntar, om regnet bara kan hålla sig undan. Och sen även shopping kanske ;)


Nu är det en liten man som pockar på min uppmärksamhet. Vi hörs!Mycket läsvärt!

2010-09-25, 09:37:24 / Kategori: Allmänt
Detta är sååå bra, och måste läsas!


Klicka här!
10 år sedan sist

2010-09-24, 07:55:20 / Kategori: Allmänt
God morgon... Trött som vanligt, är helt enkelt inte en morgonmänniska. Dricker kaffe, men det är nog mest för sakens skull. Tror inte jag kommer piggna till av det.


Idag ska jag äntligen till frisören! Håret har blivit så långt att det inte går att fixa till snyggt längre. Men vet som sagt inte vad jag ska göra denna gången. Ska det få växa ut lite mer, eller ska jag kapa det igen och kanske köra en mer rockig stil? Får se vad frisören säger helt enkelt, hon kan få fria händer ;)


Om några timmar dyker en av mina gamla vänner från Norge upp, med sina två killar. Och ikväll blir det tapas på Manãna med resten av gänget. Gissar att det blir en del skitsnack och kackel :) En del av dem har jaginte träffat på 10 år!! Så det blir en låååång resa längs memory lane denna helgen.


Håller på att bli tokförkyld, så jag hoppas inte att det är något som kommer däcka mig under helgen i alla fall. Idag rinner näsan och halsen är ännu rossligare och slemmigare. Uäk... Får väl ta mig en whiskey så blir det kanske bättre.


Nu ska jag kolla mailen och se om det är nåt nytt med min mobil hahaha :DKom till mamma!

2010-09-23, 21:57:12 / Kategori: Allmänt
Nu har jag äntligen efter en massa velande beställt min nya mobil. Kollade runt länge för att hitta bästa priset, och det fick bli från Dustin Home. Nu måste jag vänta några dagar innan den kommer, plus att jag måste fylla i papper om förlängning på mitt abonnemang och skicka in till Tele2.


Sa jag att jag har väldigt dåligt tålamod?! ;)


För alltid ♥

2010-09-23, 20:05:25 / Kategori: Barnen ♥

 

Det är redan tomt här hemma utan Tindrisen :(

Även om sju dagar går fort så känns det som en evighet just nu...

 

 


♥ ♥ ♥

2010-09-23, 17:10:45 / Kategori: Allmänt
Nu har jag precis vinkat av Tindra. Hon åker till Norge en vecka med sin pappa för att hälsa på farmor, farfar och alla andra släktingar på hennes pappas sida. Och sist och även minst, lilla nya kusinen Sigrid.


Det gick bra att säga hej då denna gången, hade inte ens gråten i halsen när vi kramades och pussades. Gick även bra när jag gick ut på balkongen och vinkade av henne en sista gång. Ända tills hon sprang runt hörnet och i farten ropade "Jag älskar dig mamma". Då var det kört. Tårarna kom som ett brev på posten.


Men huvudsaken är att hon inte såg mig bli ledsen, för en gångs skull...Nya pjucks

2010-09-23, 15:24:38 / Kategori: Allmänt
Nyss hemkommen från Skopunkten med ett par såna här stövlar i påsen. Behövde några snyggare vardagsstövlar. De ska invigas imorgon när hela svensk-norskgänget ska ut och käka :)


 


Lunchtajm!

2010-09-23, 13:00:59 / Kategori: Allmänt

Har nyss käkat en sen lunch, och som sällskap hade jag alldeles rykande färska Mama.


Kycklinggratängen är en av de godaste och enklaste jag har ätit, så jag tänkte lägga ut receptet här på bloggen!Klick!

2010-09-23, 09:03:35 / Kategori: Allmänt

Denna lilla godingen ska snart bli min!

Yay!

 

 


Öronpain :(

2010-09-23, 08:40:30 / Kategori: Allmänt
Dålig uppdatering igår, det fanns helt enkelt inte tid. Eller ork kanske är rätt ord.


Fick så jäkla ont i öronen på kvällen, och halsen rosslade. Detta är inte helgen man ska bli sjuk på, eftersom återträffen börjar imorgon :( Jag som nästan aldrig är sjuk, det skulle väl vara typiskt!
Fick ett norskt tips om att droppa kamomillte i öronen, men jag vet inte om jag vågar... Det låter märkligt :) Och jag har nog iofs inget kamomillte hemma heller.


Idag har vi inget speciellt på agendan. När Tindra kommer hem från skolan ska vi packa och mysa, för ikväll åker hon till Norge till sina farföräldrar. Trist att hon ska åka, men denna gången känns det inte lika jobbigt som det brukar göra, eftersom de ska åka tåg och inte köra bil hela vägen. Lite ro i hjärtat får jag då ♥


Har planerat att träna ikväll, men man kanske borde avvakta och ta det lugnt istället. Droppa te i öronen och... shoppa kanske? Det har jag hört ska funka utmärkt mot allt ;)


 
OK OK OK!!!

2010-09-22, 09:36:21 / Kategori: Allmänt
Jag vet att jag sa att jag skulle släppa allt som hade med SD och politik att göra. Men just nu kunde jag bara inte låta bli att lägga in det här Youtube-klippet. Misstänker att en del av er redan har sett det, men det tål att ses några gånger :)


 

Och för att citera min systers kille:

"Vi ska nog vara lite försiktiga med att såga SD... Den här killen har ju en del bra idéer..."

 

 

Minst sagt!

Han verkar vara den vassaste kniven i lådan. Verkligen.

 

 


Shit my God!

2010-09-22, 09:02:21 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Som Tindra skulle ha sagt. Jag tror jag håller på att tappa rösten! Hur skulle det se ut, det hade varit en katastrof för mänskligheten. Och tänk på stackars J som inte skulle få höra min sammetslena stämma mala och rispa hans trumhinnor varje kväll ;)Kommande roligheter - eller göyigheter :)

2010-09-22, 08:40:26 / Kategori: Allmänt
Hela kommande helg är vigd åt en reunion. En massa härliga tjejer som var barnflickor i Norge när jag var där, sammanstrålar i Göteborg för en återträff under en hel helg. En ny tradition som vi införde förra sommaren, och då hade alla med sig sina familjer. I år blir det nästintill barnfritt, med undantag av två supercharmiga killar som får följa med sin mamma. Men de lär charma brallan av alla, så det ska bara bli kul att träffa dem igen :)


Restaurangbesök är inbokat både fre och lör kväll. Resten av tiden är nog öppet för lite improviserade saker, vi får se vad som händer helt enkelt. Men grymt roligt ska det bli i alla fall!! Eller göy som våra västra grannar säger ;)


 


Dagen som gick

2010-09-21, 20:38:56 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Ingen märkvärdig dag idag, inget speciellt har hänt. Skönt och uppiggande att det varit fint väder och sol, det var ju ett tag sedan nu. Var ute en stund med barnen när Tindra kom hem från skolan. Elliot behövde det, han har varit inne alldeles för mycket under de här regniga dagarna.


Tog mig i kragen och stack iväg på träningen också. Det var skönt att komma iväg igen, abstinensen har gjort sig påmind varje dag nästan. Benen känns helt OK, så jag hoppas att det har försvunnit nu.


Imorgon har vi inget direkt inplanerat. Funderar på att gå och lämna in lite kläder i second handbutiken här i centrum. Hoppas på fint väder så Elliot kan få springa av sig. Kanske blir det även en kaffe med en vän, och lite härligt skitsnack ;)


Sitter och sneglar på Idol, men planen är att vi ska dra igång en film sen. Funderar på om vi ska se Awake, den verkar lite läskig... Får nog först kolla om J har somnat under nattningen av Elliot.Nu tar jag med kudden...

2010-09-21, 16:16:55 / Kategori: Träning
... och åker till träningen. Är så j*vla trött, så där så jag hade somnat var som helst om jag hade stängt ögonen. Men idag är det dags att ta tag i träningen igen efter en veckas uppehåll.


Benen känns i alla fall bättre nu, det känns bra! Hoppas att det inte återkommer. Tänkte testa zumban igen på söndag och (ta i trä) hoppas inte att det är det jag får ont av.


Nej dags att dra på sig träningskläderna och sätta sig på cykeln ner till gymet. Later!Kul på hjul

2010-09-21, 12:41:34 / Kategori: Allmänt
Idag när jag och Ellioten åkte bussen till stan såg jag en lustig skylt. Den som sitter i mitten av bussen där man har barnvagnar och rullstolar ståendes.


Det är inte många rätt här inte... Rollstol? Med färdrikting?

Inte lätt att förstå vad som menas här ;)

 

 

Fick i alla fall köpt mina regnkläder. Det fick bli den turkosa jackan istället, den svarta fanns bara i dvärgstorlekar. Den turkosa är snyggare, men passade sämre med mina beigefärgade gummistövlar som jag köpte häromdagen.

Snacka om huvudbry...

 

 


God morgon tisdag!

2010-09-21, 08:24:34 / Kategori: Allmänt
God morgon tisdag!! Utan regn än så länge, och tom lite sol som spricker fram bakom mörka moln. Undrar om denna dagen kanske kan bli lite fin? Hade varit välbehövligt efter snart två veckors konstant regnande...


Funderar på att åka till Backaplan idag. Tänkte i så fall sticka och köpa regnkläderna på Stadium. Ikväll ska här tränas, oavsett väder (hmm...)

 

 

Elliot är redan påklädd och färdig, så jag kanske skulle ta mig i kragen och piffa till mig själv lite också. Men först måste jag nog sätta på lite morognkaffe.

 

 

Vad gör ni idag?

 

 


Respektera VS acceptera!

2010-09-20, 22:11:46 / Kategori: Allmänt
Jösses, det här med SD i riksdagen har verkligen varit en het potatis idag. Folk är lite smått galna till höger och vänster, vissa tycker si, andra tycker så.


Plötsligt uppstår det diskussioner och tjafs mellan folk som inte sympatiserar med SD överhuvudtaget. Man menar att alla har rätt att uttrycka sin åsikt, och att detta inte kom som någon överraskning. Detta är ju ganska intressant...


Självklart har alla rätt till en egen åsikt! När jag uttrycker mitt missnöje så är inte det över att folk har olika uppfattningar eller åsikter än mig. Men har det överhuvudtaget något alls med rasism att göra, så tar jag avstånd från det direkt. Jag ser inte mellan fingrarna om bekanta har rasisitiska åsikter. Jag respekterar det, men fan heller att jag skulle acceptera det bara för att det är någon jag känner.


Nu befinner inte jag mig i "farozonen" för det som SD står för (tror jag.) Jag är inte invandrad på det sätt som de ogillar. Men det är det lilla, lilla fröet som de har sått som jag är orolig över. Blir det en stor, gigantisk planta av det? Eller är det mest spännande för att fröet är nytt, så plantan kanske vissnar innan den hinner blomma ut?
För om plantan får växa, om den blir vattnad, så kanske mina barn eller barnbarnsbarn i framtiden kommer anses som "inte OK" i SD anhängares ögon.


Kanske har jag en helt annan syn på allt detta iom att jag inte är svensksvensk. Kanske hade jag haft lättare att rycka på axlarna åt människors meningsskiljaktighet, om jag vore blond och blåögd och född i Sverige. Jag vet inte...


Som sagt - respekterar andras åsikter gör jag, men acceptera kommer jag aldrig i livet göra!


 


PS! Detta är det sista inlägget om allt det här, I promise!

Från och med nu lämnar jag detta ämnet!


Bara att gilla läget

2010-09-20, 21:10:14 / Kategori: Allmänt

Det ser ut att bli en lååång, regnig höst. Så jag får väl bara gilla läget och skaffa mig regnkläder. Sen är Elliot och jag redo att kasta oss i alla vattenpölar.

 

 

Hittade ett snyggt Didriksonset på Stadium för 499 kr.

Får nog bli ett sånt!

 

 


Not 2day, maybe 2morrow

2010-09-20, 20:14:54 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Hahaha sticka och träna idag måste ha varit årets skämt! Var iofs länge i valet och kvalet om jag skulle dra på mig mina nya gummistövlar och gå ner till Friskis med paraplyet i högsta hugg.


Sen avgjorde väderguden min tvekan - och jag stannade hemma. Det började plötsligt störtregna, och det vågrätt. Så klickeliklick, vips var träningen avbokad. Riktigt fast har jag inte blivit än så att jag måste träna när det regnar från alla håll och kanter.


Nu ska jag röra ihop lite dipp och sen mumsa på blomkål. Kanske är det någon högkvalitativ underhållning på TV också.Höstfint till Ellioten ♥

2010-09-20, 15:52:47 / Kategori: Allmänt

Detta skulle jag gärna vilja ha till Elliot nu när höstmörkret faller på mer och mer för varje dag...

 

 

 

 

 


Snälla väderguden!

2010-09-20, 14:09:03 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Idag är planen att jag ska komma igång med träningen igen. Spinning kl 18.30 är inbokat. Men hur sugen blir man när man tittar ut och ser att regnet bara öser ner :( Vi har inte ens varit utanför dörren idag. Stackars barn...


Ja jag får se helt enkelt om jag drar på mig nåt regnklädsaktigt och sticker iväg i alla fall ikväll.5.7% av befolkningen är idioter!!!

2010-09-20, 10:27:42 / Kategori: Allmänt
5.7% av Sveriges befolkning är nu på pappret registrerade som idioter.


Jag blir förbannad, upprörd och ledsen! Det är fan skamligt att ett främlingsfientligt parti har tagit en plats i Sveriges riksdag. Vad har de där att göra?!När man såg Jimmie Åkessons tal till sina partimedlemmar på valvakan igår blev man plötsligt osäker på om man verkligen tittade på valvakan, eller om det var Black army som hade årsmöte.
Testosteronstinna män skanderade ramsor och klappade  händerna i takt. De gav ett riktigt seriöst intryck med andra ord. Inte.


Jag tittade på Elliot flera gånger, som låg och sov bredvid mig. Och jag fick ont i mig...
Är detta det nya Sverige som mina barn ska växa upp i???
Inskränkta, opålästa människor som av ren osäkerhet röstar på ett parti som de tror står för åsikter som ska göra vårt land till ett bättre Sverige?!


Jag skäms över Sverige idag, och jag vet att det är många där ute som gör detsamma med mig!
Kass av mig...

2010-09-18, 23:42:28 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Dålig uppdatering här under hela dagen! Har ju jobbat, och direkt efter jobbet åkte vi till syrran och hennes familj för att käka middag där. Kanontrevligt och gott, och barnen hade så kul :) De triggar verkligen igång varandra till lek och bus nu. Springer ikapp, kryper ikapp, tjoar ikapp....


Har inte orkat kommentera någon av era bloggar ikväll :( Orkar inte nu, men lovar att styra upp det imorgon. Efter att man har samlat några vuxenpoäng och röstat då så klart ;)Nu är det dags för en dejt med John Blund ♥Mycket lyckad shopping = smärta...

2010-09-17, 22:19:15 / Kategori: Allmänt
Oj oj oj vad jag handlade på mig en massa braiga grejer i Ullared idag! Inte till mig själv, men till kidsen. Tindra fick hur mycket kläder som helst, orkar inte ens ta bilder på allt. Massa jeans och tröjor, precis vad hon behövde!


Elliot fick också en hel hög med kläder. T-shirts, två par jeans, en massa pyamasar mm mm. Men det bästa av allt (enligt mig) var Iggle Piggle från Drömmarnas trädgård. Elliot är dock väldigt reserverad och kanske tom aningen rädd för stackars Iggle Piggle :) Men isen är nog snart bruten hoppas jag!
Iggle Piggle gör en massa olika saker när man trycker på hans ena fot. Han sjunger, letar efter sin filt, dansar mm. All denna eminenta underhållning för fabulösa 69 kr!!! Som rena rama lottovinsten :)


 

All denna shopping som tog ca 5 timmar (!) gjorde så klart att jag fick snoront i benen igen. Jag kan tydligen inte gå längre sträckor eller stunder längre utan att det ska börja tokvärka i benen. WHY?! Nu värker det ungefär som när man har influensa eller nåt... Det sträcker sig ända nerifrån vristerna hela vägen upp till knät.

Ska köpa Voltaren på apoteket imorgon, och så får jag ta värktabletter på jobbet. Stå upp i 6 tim kanske inte är bästa grejen just nu... Känns det inte bättre senare i veckan får jag ringa läkaren.

 

 

Nu ska jag strax sova. Darling somnade när han nattade Ellioten ;) Ovanligt, har väl aldrig hänt förr hehehe...

 

 

 


Dags att dra sig

2010-09-17, 10:41:33 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu börjar det bli hög tid att dra sig. Jag ska först lämna Elliot hos mamma, och sen bär det av mot Gekås. Jihoo! Här ska shoppas ;)
Båda kidsen behöver kläder i alla former, och ev även jackor och sånt. Själv skulle jag kunna tänka mig regnkläder, men vi får se vad jag hittar. Kul ska det i alla fall bli. Hoppas jag. Håll tummarna att halva Sverige inte också har beslutat sig för att tröstshoppa i det här ruskvädret!Learning by doing!

2010-09-17, 10:07:12 / Kategori: Barnen ♥

 

 

Man lär sig bäst om man får testa helt på egen hand. Sen att det är mat över hela köket och barnet, det är något som mamman får stå ut med ;)

 

 


Måste man förtjäna respekt?

2010-09-17, 08:56:57 / Kategori: Barnen ♥
Idag vaknade mamman med minus på tålamodskontot... Denna samma morgon väljer Ellioten att vara lite så där extra enerverande och nervpåfrestande. Det ska busas och härjas som om detta vore hans sista dag i livet. När jag säger till honom på skarpen bara skrattar han, han tror visst att vi leker. Om han klättrar på möbler och andra farliga saker och jag tar tag i honom och sätter ner honom på golvet, så gravar han också. Då tror han visst att vi ska lekbrottas eller nåt...


Hur sjutton ska jag få honom att lyssna och förstå att man faktiskt är arg på riktigt ibland och inte bara leker?Jag har bestämt mig!

2010-09-16, 22:51:22 / Kategori: Allmänt
Tror jag...


Fick hem ett valblad i brevlådan idag, och det var som om ett avgörande föll ner genom postinkastet. Jag läste igenom pappret och allt kändes bara så rätt! Hade jag varit bara yttepyttelite mer insatt så hade jag kanske kunnat bestämma mig mycket tidigare än så här. Men nu så kändes det bara som om det inte ens finns något annat parti att rösta på.


Barnfamilj som man är ;)

Och de jag tänker rösta på är.... Hemligt ;)Förbenade ben!

2010-09-16, 22:43:00 / Kategori: Allmänt
Jag börjar lacka ur ordentligt på mina ben nu, och den förmodade benhinneinflammationen som härjar. För jag får nog bara vackert inse att det är förmodligen just det det är :(


Har vilat hela veckan från träning, och inte ens gått mycket. Detta efter att ha läst om det på nätet. Idag kändes benen mycket bättre faktiskt, och jag började se ett ljus i tunneln.
Men så när vi var i Kungsbacka så gick vi en ganska lång bit, och vips, som genom ett trollslag så började det göra ont som f*n i benen igen.


Varför är det alltid något som ska krångla när jag kommer igång med träningen?! Först var det höger axel som pajjade när jag gick på skivstångspassen. Sen fick jag apont i knäna efter afrodansen, och nu fick jag benhinneinflammation av... vadå? Inte spinningen, det belastar inte benen på det sättet. Och inte sjutton kan jag ha fått det av att gå på zumba två ggr på två veckor?!


Jag börjar känna mig som en gammal torr hög med pinnar. Man vet aldrig när nåt ska gå av... Som en skör kvist - KNAK! Bäst man håller i huvudet när man går upp ur sängen imorgon...Äggstock på en papiljott...

2010-09-16, 22:12:46 / Kategori: Allmänt
Fick bilder på Tindras nya lilla kusin i Norge... Herregud... Snacka om att bli bebissugen igen! Jag kunde riktigt känna bebisdoften i näsan. Äggstockarna fullkomligt krullade ihop sig och skrek sig hesa för att få min uppmärksamhet. Om man skulle skaffa en till? Bara en liiiiiiten?


Nej... Den fabriken har nog stängt. Jag försöker påminna mig själv om hur jobbigt jag faktiskt tyckte det var alldeles i början. Jag svor mig blå på att aldrig skaffa ett barn till, att jag alltid skulle minnas de sömnlösa nätterna så fort bebissuget kom tillbaka. Så nu får jag väl försöka påminna mig själv om det där ;)


Och så får jag ju en låtsasbebis i januari. Eller rättare sagt, vi får väl hoppas att det blir en riktig bebis som syrran får, men jag kan låtsas att den är min. Så kan den vara min när den är snäll och inte gråter och inte bajsar eller spyr. För så fort den gör det så är det syrrans bebis igen ;) Blir perfekt!Handyman!

2010-09-16, 22:01:34 / Kategori: Barnen ♥
Min egen lilla handyman som vill hjälpa till så gott han bara kan!


Kingshills

2010-09-16, 08:39:30 / Kategori: Allmänt
Ska alldeles strax göra mig iordning och gå till mina föräldrar, där jag ska lämna av Elliot. Sedan ska syrran och jag åka till Kungsbacka en sväng på en liten shoppingtur. Ska se om jag kan slinka in på HM och köpa jeans till Elliot nu när de har denimrea.


Förresten! Nu har jag fått en massa olika bud på det här med min konstiga design. Vissa ser den bara i Firefox, jag såg den perfekt igår i både Firefox och Internet explorer. Några av er ser den inte i Chrome, medan andra ser den felfritt även i Chrome. Så nu är jag tämligen övertygad om att felet inte ligger i inställningarna hos mig! Därför kommer jag låta det vara som det är nu och inte ändra några inställningar eller annat.
Hoppas att alla kan se den rätt idag, annars är jag hemskt ledsen!Grattis ♥

2010-09-16, 08:34:39 / Kategori: Allmänt

 

Igår fick Tindra ännu en kusin - en liten flicka.

Vi skickar en massa grattiskramar upp till Nord Norge!

 

 


Have faith

2010-09-15, 23:28:13 / Kategori: Allmänt
Jaha, det verkar vara så olyckligt att min blogg endast ser normal ut för er som använder Firefox. För er andra verkar det vara snett och vint och bara pyttipanna.
Jag har mailat tjejen som har gjort designen och frågat henne varför det inte funkar för er alla. Hoppas få svar imorgon så att jag kanske kan fixa problemet. Är dock inte säker på att jag kan fixa det... Den som lever får se helt enkelt, men jag ska göra mitt bästa!Kvällsläsning

2010-09-15, 22:29:19 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag snabbt läsa igenom en massa nya bloggar som jag hittat idag, och sen är det dags att sova. Nu är det verkligen inte lätt att komma upp på morgonen, i det här höstvädret :(


Imorgon ska jag åka till Kungsbacka med syrran. Ongarna dumpar vi hos mamma och pappa, så får vi se vem som tar livet av vem ;)


God natt allesamman! Ses imorgon!


Damn it!!!

2010-09-15, 22:17:03 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Ibland tar mina tvångsmässiga beteenden över lite för mycket, kan jag tycka. Detta är vad som har hänt idag, efter att en ny leksak kom till vårt hem.


Tindra vann en teckningstävling, och fick en väska med lite ditt och datt i. Bla denna leksaken, som måste vara djävulens påhitt!

 

 

Man ska alltså hålla i själva struten, svinga kulan uppåt och sen försöka fånga den i struten.

Piece of cake tycker ni. Tyckte jag med en stund, innan jag hade testat.

Ikväll har jag kastat och kastat och kastat och kastat... På kanske 30 försök så har jag fått i den... typ max 5 ggr.

Detta framkallar tvångsmässigt beteende i mig. Jag får för mig att jag måste få i den 3 ggr på raken tex. Eller minst 5 ggr av 10.

 

 

Ni hör ju själva... Världen sätts på hold för min del, tills mitt uppdrag är slutfört!

 

 


Hjälp?!

2010-09-15, 17:54:34 / Kategori: Allmänt
Har fått in en del kommentarer om att allt är svart när man kommer in på min nya blogg, eller att det inte går att läsa osv osv...


Är det så för alla där ute?? Kan ni vara snälla och kommentera och berätta om bloggen ser normal ut hos er? Designen är svart i bakgrunden alltså, men med Alice i underlandet tema längst upp!En sån här till mig tack!

2010-09-15, 16:09:41 / Kategori: Träning

Gymgrossisten

 

 

Hos Gymgrossisten hittar man den här superpraktiska shakern. Den har två separata fack i botten, där man kan förvara sitt pulver eller kapslar, tabletter, nötter - vad man vill helt enkelt.

En sån ska definitivt klickas hem ikväll, i färgen Gunsmoke black, för ynka 79 kr!

 

 


Tänk efter! Eller rättare sagt, tänk före!!!

2010-09-15, 13:58:40 / Kategori: Allmänt

 

 


Dina bokstäver är latinska.
Dina siffror är arabiska.
Din demokrati är grekisk.
Din pizza är italiensk.
Din kebab är turkisk.
Din landslagskapten är bosnisk.
Din alkohol uppfanns av en iranie,
och du älskar att åka till Thailand.
Din favoritrappare har afrikansk påbrå.

Tänk på det ni som skall rösta på SDDuktiga killen!

2010-09-15, 13:37:28 / Kategori: Barnen ♥
Är så stolt över min lille kille! Han är så duktig nu när han ska ta sin medicin. Fortfarande väldigt skeptisk när jag kommer med sprutan, men nu räcker det att säga att det är mjölk, och så slurpar han i sig det :)


Korrekt

2010-09-15, 09:30:34 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu ska tiden vara rätt på det lilla uret!


Sitter och väntar på mamsen just nu. Vi ska iväg på en liten shoppingtur. Får se vad man kommer hem med ;)
Jag ser, jag ser!

2010-09-15, 08:33:58 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jag ser att klockan på den nya designen inte går rätt! Men nu till problemet - jag vete fasen var i alla kodmallar som jag hittar den förbannade klockuslingen! Vågar inte bara radera hej vilt, just in case något väldigt important skulle försvinna ;)


Får sätta mig och lusläsa alla koder och se om jag kan hitta nåt som liknar en klocka... Och ja, ni ser ju, jag byte design igen. Jag har fått nån designpsykos som sagt, så please - stå ut med mig. Det går nog snart över! Men just denna designen tyckte jag var ashäftig, och jag älskade filmen. Ska nog förresten se den snart igen när jag tänker efter.Jag. Måste. Ha. Nu

2010-09-14, 22:19:18 / Kategori: Allmänt

 

Min ugglehook-up verkar sitta i sig!

Blev eld och lågor när jag såg alla dessa fina uggleprylar hos Lagerhaus.

Måste åka dit snarast och shoppa hem en uggla eller fem!

 

 


Back in the game

2010-09-14, 20:50:37 / Kategori: Allmänt
Den nya hjälten i vårt hem heter Amimox. Amimox är en antibiotika som snällt låter sig sväljas, utan en massa tårar, bråk och fasthållningar. Puh... Blev så lättad när Elliot utan problem gapade och svalde medicinen! Inte för att jag tyckte att denna smakade gott heller, men allt verkar vara bättre för honom än rävgiftet Kåvepenin.


Känner mig dock snuvad på 200 riksdaler! Vilket är vad rävgiftet kostade. Dyrt som satan om jag får säga vad jag tycker. En liten flaska som nu bara kommer att åka tillbaka till apoteket och kastas. Amimox kostade lite mindre, som tur var.
Kan nästan tycka att det var lite lätt idiotvarning att överhuvudtaget ens skriva ut Kåvepenin från början. I alla fall till ett så litet barn, som inte förstår sig på varken mutor eller att det är för hans eget bästa.


Men slutet gott, allting gott! Blev en längre kur nu, 10 dagar istället för fem, men who gives a shit?! Mitt barn plågas åtminstone inte längre ♥Päronkaka ♥

2010-09-14, 19:21:27 / Kategori: Recept

Underbart god päronkaka!

 

 

♥ 150 gr smör

♥ 1,5 dl strösocker

♥ 2 msk bakpulver

♥ 3 dl vetemjöl

♥ 2 ägg

♥ mjölk

♥ pärlsocker

♥ päron

______________________________________________________________________

Vispa smör och socker pösigt. OBS! Smöret ska inte vara smält!

Häll i äggen, blanda mjöl och bakpulver och häll i smeten. Vispa ihop till en jämn smet.

Häll i mjölk tills smeten är ganska lös, men fortfarande toppar sig lite.

Häll i smörjd och bröad form.

Skala päronen och skär dem i klyftor, som du sedan lägger i ett fint mönster på kakan.

Strö över pärlsocker.

In i ugnen 175 gr i ca 25 min eller till kakan är färdig.

Serveras med vaniljglass eller vaniljsås, men är även kanongod rätt upp och ner!

_______________________________________________________________________

 

 


Vi testar igen

2010-09-14, 16:53:12 / Kategori: Barnen ♥
Fick någon annan sorts antibiotika till Elliot utskrivet. Minns inte vad den hette, för de har ju så märkliga namn... Men nu hoppas jag att det ska gå lite bättre, och att denna smakar lite godare.


Problemet nu är bara att han har blivit helt tokparanoid när det gäller saker jag försöker ge honom att äta och dricka. Han tror väl att jag smusslat in Kåvepenin i all mat i hela hemmet. Han kniper ihop munnen och vänder bort huvudet den lille rackaren. Så det ska bli spännande att se hur vi ska lyckas lura honom ;)Ny bebis

2010-09-14, 09:19:43 / Kategori: Allmänt

Sydde en fuldocka till Elliot igår på kvällen.

Han gillar den, förmodligen för att den just är så ful, för han garvar åt den så fort han ser den :)

Ska sy en till tänkte jag, men en större, och i annat material. Kul att bara improvisera och inte tänka på att det ska vara så väldigt estetiskt tilltalande ;)

 

 


Enough!

2010-09-14, 09:10:31 / Kategori: Barnen ♥
Jag gör det inte igen! Efter tre fruktansvärda gånger så vägrar jag att ge Elliot mer Kåvepenin. I alla fall av denna sort vi har nu. Man ska inte utsätta barn för sånt här, jag tycker det är ren idioti att ens skriva ut den koncentrerade varianten till en 17 månaders. Jag smakade på en droppe igår och det var så att tårna krullade sig. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!


Trots att jag försökte muta med både cola och Ahlgrens bilar så var det nästintill omöjligt att få i honom de 2 ml han ska ha. Jag fick verkligen hålla honom med tvång, och för varje gång jag sprutade in lite trodde jag han skulle spy. Han hostade, kväljde sig och bara tokgrät. Nej, det här tänker jag inte utsätta honom för :(


Har ringt barnmedicin igen och läkaren ska ringa tillbaka runt lunchtid sa hon. Om han inte kan skriva ut något annat så säger jag helt enkelt till honom att jag slutar ge Elliot antibiotika i så fall. Eller så kan han själv komma hem till oss tre ggr per dag och ge honom det!


I´m not going there again!


Utebliven träning idag

2010-09-13, 17:54:43 / Kategori: Barnen ♥
Det blir ingen träning för mig idag. Dels för att vaderna känns så skumma (även om jag nu skrotat benhinneinflammationsteorin) men även för att allt blev så försenat vid middagen. Vi skulle ge Elliot den andra dosen av Kåvepeninen, och det är rena rama barnmisshandeln :(


Att något kan smaka så överjävligt! Och detta ska jag tvinga i den lilla kroppen tre gånger per dag... Jag som redan hade ont i mammahjärtat får numera dödskramper. Rent instinktivt vill jag bara skita i den jävla medicinen och tro att han blir frisk ändå. Men det fattar jag ju innerst inne att det är tämligen idiotiskt... Så jag får väl vackert bara bita ihop dessa fem dagar och misshandla mitt barn...Krämpor überalles :(

2010-09-13, 14:14:20 / Kategori: Träning
Nu tror jag tamejf*n att jag har fått benhinneinflammation! Jag tror jag går och dränker mig själv i toaletten om det är så. Så typiskt när man äntligen har börjat träna igen, och kommit igång så bra. Då ska benen pajja så man måste vila. Vila har jag varken lust eller tid med. Eller tid har jag väl, men definitivt inte lust!


Om det nu är benhinneinflammation... På bilder på nätet ser det ut att göra ont där det brukar vid inflammation, men när jag sedan läser om hur det vanligtvis uppkommer så blir jag osäker...
Det är i alla fall inte vanligt träningsvärk, detta är en helt annan smärta. Träningsvärk svider så där gott, detta är mest obehagligt :(


Funderar på om jag ska våga chansa och köra spinning ikväll som planerat. Blir det värre efter det så är det väl bara att gilla läget misstänker jag.Mitt mammahjärta värker!

2010-09-13, 13:02:27 / Kategori: Barnen ♥
Nu är vi hemkomna från barnmedicin, där det bara konstaterades vad jag redan misstänkte - sprucken trumhinna :( Blir antibiotika i 5 dagar, och smärtstillande. Nu är väl den värsta smärtan iofs redan över, det gör som ondast innan trumhinnan spricker.


Jag får så ont i mig när jag tänker på hur ont han måste ha haft :( Och jag förbannar mig själv nu för att vi inte åkte in med honom i helgen. Kanske hade vi kunnat spara honom en dags smärta i alla fall...


Minns när jag fick öroninflammation för några år sedan, och vaknade mitt i natten och höll på att dö av smärta. Då sprack min trumhinna, och jag visste verkligen inte var jag skulle ta vägen, för det gjorde så in i helvetes ont!!!


Att få i honom Kåvepenin tre gånger om dagen i fem dagar blir en utmaning som heter duga. Redan första försöket misslyckades, och allt kom ut som en fontän. Sen fick jag tvångshålla honom och hälla i honom i små, små mängder åt gången. Han grät som om det gällde livet, det smakar väl skit rent ut sagt.


Nu är det gos och mys hela dagen som gäller ♥Rosor på kinden och.... grus i blick...

2010-09-13, 08:25:50 / Kategori: Barnen ♥
Jag är inte så jättepigg och alert just för tillfället... Ögonlocken vill bara ramla ner som två tunga ridåer, och kroppen känns som en blöt disktrasa som bara vill falla ihop i ett hörn.


Har spenderat större delen av natten på soffan med Elliot, som förmodligen har öroninflammation. Sitter och väntar på att barnmedicin ska ringa upp så att vi får komma ner så snart som möjligt.
Efter en helg med en massa gråt och lite feber till och från så märkte jag igår när Elliot hade lagt sig att hans vänstra öra kladdade. Har tryckt på öronen hela helgen för att se om han reagerar, men det har han inte gjort. Inte heller har han tagit sig åt örat, så vi har nästintill uteslutit öroninflammation. Men man har ändå hört på gråten att det har varit något som har plågat honom stackaren... :(


Och nu känner jag mig som en usel mamma som inte har åkt in med honom tidigare. Men man vill väl in i det sista undvika att sitta på akuten en helg. Allra helst när det "bara" är öroninflammation, då kan man nog bli sittande tills de stänger, som vi fick göra när han var riktigt magsjuk. Inte prio 1 med andra ord.
Ja ja, han blir inte bättre av att älta det... Hoppas bara vi får en tid omedelbart!


 


Smördegsflarn med äpple!

2010-09-12, 21:40:33 / Kategori: Recept

Dessa godingar har vi avnjutit ikväll.

Superenkla att göra och farligt goda!

 

_____________________________________________________________________________

♥ smördegsplattor

♥ äpplen

♥ kanel

♥ strösocker

♥ muscovadosocker

♥ smör

______________________________________________________________________________

Kavla ut smördegsplattorna en aning.

Skiva äpplena och lägg dem i mitten på varje smördegsplatta.

Strö över kanel, strösocker och muscovadosocker efter smak.

Lägg på små klickar med smör på varje bit.

In i ugnen på  200 gr i ca 20 min eller tills plattorna fått färg.

Avnjut med tex vaniljvisp eller vaniljglass!

 

 

 


In the oven tonight...

2010-09-12, 18:45:40 / Kategori: Jag bakar ♥
I ugnen ikväll står det 5 st smördegsflarn med äpplen, täckta med kanel, strösocker och muscovadosocker. Dessa ska avnjutas med vaniljvisp!


Bild kommer senare när godsakerna är klara!Reklam

2010-09-12, 18:12:13 / Kategori: Träning
Söndag = ZUMBA! Detta kommer hädanefter bli ett stående inslag på söndageftermiddagarna.


Det är så sjukt jävla roligt alltså!! Om man gillar att dansa kanske, och det gör ju jag. Att man dessutom får dansa till sydamerikanska rytmer så som samba, meruenge, reaggeton mm är ju bara en extra bonus. Vem kan stå still när man hör såna toner?!


Hade det funnits zumba 7 dagar i veckan så hade jag gått 7 dagar i veckan. Det är en ytterst fantastisk träningsform, där hela kroppen får arbeta. Man mjukar upp höfter och leder, ja hela kroppen. Och jag har aldrig svettats så mycket som jag gör på zumbapasset! Inte ens efter ett hårt spinningpass har jag någonsin varit så dyngsur som jag är efter zumban.


Ja nu kan man faktiskt tro att jag fått betalt för att göra reklam... Men vill bara ge er ett hett och roligt träningstips. Om det finns zumba på det gym som ni tränar på, eller om ni får möjlighet att testa någon annastans - JUST DO IT!!! Ni kommer inte ångra er!!!
I valet och kvalet...

2010-09-12, 10:15:29 / Kategori: Allmänt
Är lite sugen på en ny mobil, men det är som en djungel där ute. Hur ska man kunna välja...? De två det står mellan just nu är två HTC:are. Var väldigt inne på Samsung Galaxy ett tag, men efter att ha fått en massa negativ respons på just Samsungs telefoner så tror jag att den är ute ur bilden. Hade själv en Samsung (inte alls så avancerad som Galaxy iofs) en gång, och den imponerade föga på mig...


Jag behöver ingen tokvärsting till mobil, så därför undrar jag helt enkelt om inte wildfire duger mer än väl åt mig. Ska försöka kolla lite mer noggrannt och jämföra, men jag tycker det är ganska tråkigt :( Wildfire är aningen billigare också.

 

Någon med HTC erfarenheter? För- och nackdelar?

 

 

 


Otrogen...

2010-09-12, 09:07:00 / Kategori: Allmänt
Nu måste jag hitta några nya bloggar att följa, för flera av dem jag dagligen följer annars verkar ha gått i ide. Kanske är det hösten som gör att folk tappar lusten och bloggar mindre, vad vet jag...?


Modebloggar går bort, är inte ett dugg intresserad av att veta vad landets tonåringar har på sig, dvs dagens outfit-inlägg.
Roliga familjevardagsbloggar är det jag kan relatera till mest, så om ni har några bra tips där ute så dela gärna med er!
Award!

2010-09-11, 19:48:46 / Kategori: Allmänt
Av söta Carolina fick jag nyss en award, med motiveringen:


Mamma till 2, en härlig blogg om vardagsbekymmer som 2-barnsmamma och en massa humor – duktig på att baka är hon också, en blogg man ofta lämnar med ett leende


Tack så hemskt mycket :)

Det var en trevlig present en lördagkväll som denna!

 

 

Instruktioner:
* Ge denna awards till någon eller några mammor du tycker förtjänar denna.
* Skriv varför dessa just förtjänar blogg awards
* Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare.
* Länka till den som gav dig Awarden.

 


De som jag vill ge den här awarden vidare till är några bloggar som jag dagligen följer, med glädje!


Marih En rar blogg som jag följt i snart 1.5 år. En ensamstående mammas funderingar och vardag!

Kadri En jätterolig blogg skriven av estländska Kadri, mamma till tre. Massa roliga inlägg om mannen bla.

Älskade syster Min systers tokförvirrade vardag är ett måste att följa! Och särskilt nu när knodd nr 2 ligge rpå jäsning!

Sockerhora

2010-09-11, 18:51:29 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Hej jag heter Maria och jag är en sockermissbrukare!


Varför kan inte jag vara en sån människa som inte gillar kakor, smågodis och cola? Nej då, istället är min kropp besutten av en sockerdemon, som i tid och otid gör sig påmind genom att ställa till med en massa besvär.


Vid ett flertal tillfällen har jag försökt, och trott att jag ska kunna dämpa mitt sockersug genom att kanske chocka kroppen genom att bara äta shakes och soppor i några veckor. Inget socker what so ever... Yeah right. Sockerdemonen kanske faller i koma ett tag, och för ett svagt ögonblick tror jag att jag har lyckats besegra monstret.
Men vips, som genom ett trollslag så vaknar den fulingen igen, och sätter in ett sug som inte är av denna värld!


Och nu far naturligtvis mina tankar till mina tidigare inlägg i veckan om alkoholism. Jag missbrukar inte alkohol, och jag kanske inte missbrukar socker heller, men jag är en sockerhora. Jag kommer alltid tycka om sötsaker i olika former. Det funkar inte att utesluta det helt för min del. Istället får jag väl försöka tygla monstret och enbart göda det på helgerna. Och skrämma det lite genom att träna järnet i veckorna istället.


Japp, det är en bra plan!
Bild från Google


Skitsnack!

2010-09-11, 17:10:32 / Kategori: Allmänt
Kvällen igår var verkligen kanontrevlig! Att få umgås på tu man hand, syrran och jag, det var lite lyxigt. Bara sitta och snacka och snacka, massa gamla grejer som ingen förutom vi känner till (nu även kanske de vid bordet intill iofs...)
Maten var jättegod, vi var båda helnöjda. Och slutnotan landade på futtiga 150 kr per person, tack vare Enjoykupongen som vi hade med oss. Syrran åt grillspett, ett med oxfilé och ett med kycklingfilé. Själv tog jag fisk- och skaldjursragu med risotto. Lax, jätteräkor och musslor var originalversionen, men jag bad att få hoppa över musslorna och få extra räkor istället. Kanongott!


Efter maten blev det varsin latte och creme brulée. Yummy!


Lite drama hann vi också med, och halva restaurangen engagerade sig :) Syrran fick näsblod mitt i desserten, och när jag bad en av servitörerna om lite papper kom han i full galopp med Gud vet hur många olika sorters papper. Det ena för att det var skönare och finare än det första han kom med :) Tjejen på bordet bredvid kastade snabbt som ögat fram en sån där liten Savett eller vad de heter, och senare kom även servitören tillbaka med nån form av steriltvättservett.


Jag var i alla fall helnöjd när jag åkte hemåt i regnet!


 


Dinera ute

2010-09-10, 16:00:23 / Kategori: Allmänt
Om ett par timmar sitter jag på bussen in till stan för att träffa syrran. Vi ska till Kalimera och äta, helt på tu man hand. Inga barn och inga män. Känns nästan lite overkligt, att få sitta en lugn stund vid ett matbord och bara prata vuxenprat. Lyxigt i småbarnstider må jag säga ;)
Jag tävlar hos Carolina!

2010-09-10, 09:06:29 / Kategori: Allmänt

”Vi som ligger bakom Silverbaby.se heter Nadia och
Andreas. Vi träffades i Mexiko men bor nu tillsammans i
Sverige sedan flera år. Idén till denna verksamhet
väcktes då Nadia fick mycket beröm för de mexikanska
smycken som hon bar, bland annat under sin graviditet.”

Nu har jag fått möjligheten att anordna en tävling i samarbete med Silverbaby, har ni inte kikat in hos dem så MÅSTE ni göra det – otroligt vackra smycken!

Vinst: Ett presentkort på 300 kronor!

Jag tävlar hos Carolina!

 

 

 Kid from hell...?

2010-09-10, 08:54:14 / Kategori: Barnen ♥
Just imorse kändes det så i alla fall, när den lille rackaren vaknade kl 05.40 och började klättra på mig. Jag var inte det minsta nöjd kan jag säga... Men så är han ju så söt, så även i såna situationer är det lite svårt att bli arg på honom.


Proteinshake till frukost nu, Elliot slappar i soffan framför TV:n. Jag blir lika imponerad (läs förvänad) varje gång han kan sitta still i mer än 2 min när han är vaken. Nu rör han på sig, så man ska inte ropa hej... För min del blir det nog en hel del kaffe under dagen om jag ska orka hålla ögonen öppna. För ikväll ska ju jag och syrran ut och käka, så då måste man ju visa sig från sin bästa sida ;)


Regnar gör det också idag... Man borde åka och tröstshoppa, men det känns inte så lockande att gå ut i regnet heller...Var fan ska man titta?!

2010-09-09, 21:12:10 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Igår på jobbet kom det in en kund, en ung tjej, som skelade något så kolossalt så jag blev alldeles... förvirrad. Eller det kanske inte var rätt ord, men jag kommer inte på nåt bättre. Ögonen pekade hej vilt åt varsitt håll, och dilemmat för mig blev naturligtvis var jag skulle titta på henne.


Ska jag titta på höger öga, eller vänster, eller inget, eller på hennes näsa eller what?! Nu i efterhand så inser jag att det bästa nog hade varit att titta någonstans mittemellan, och inte att försöka söka ögonkontakt med ett av ögonen.


Och sen kunde jag inte sluta fundera på hur hon ser egentligen? Förmodligen jordens dummaste grej att undra över, för hon ser väl lika bra som alla andra misstänker jag. Eller...?


Drunkna i svett

2010-09-09, 19:35:42 / Kategori: Träning
Det spinningpasset satt där det skulle! Innan jag åkte ner så tänkte jag att nästa gång kanske jag ska testa ett medelpass, för att pusha mig själv och träningen ett snäpp högre.
Men om baspassen ska se ut som de gjorde idag så behövs inga medelpass för mig på ett bra tag. Kändes som jag skulle svettas blod... Och ramla av cykeln. Och spy. Och dö.
Vilja av stål!

2010-09-09, 14:01:15 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Ikväll kommer den berömda järnviljan att behövas för att jag ska komma iväg till träningen. Noll motivation. NOLL, NOLL, NOLL! Det ser så kallt och trist ut ute... Blåsigt...


Men det är dagar som denn, när träningen sitter riktigt långt inne som det är extra skönt att komma iväg, och framförallt komma hem igen.
Laddar med en sen lunch nu - en omelett med halloumi, körsbärstomater och färska champinjoner. En favorit som alltid funkar!
Mes!

2010-09-09, 11:36:14 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jag sitter just och förbannar mig själv över en sak jag inte gjorde häromveckan. Skulle kunna slå mig själv i bakhuvudet för att jag är så feg ibland.


Såg en tjej på HM som var så sjukt, jävla snygg i håret! Typ kort, men inte så kort som mitt hår har varit nu. Kan inte ens förklara, för om jag hade kunnat göra det så hade det inte varit några problem. Då hade jag kunnat gå till frisören och säga hur jag vill ha det.
Jag ville gå fram och fråga om jag kunde få ta en bild på hennes frisyr, för att kunna ta med till frisören. Men det gjorde jag ju inte så klart, för det kändes piiiinsamt. MES!!!

Att googla på bilder på frisyrer är heller inte lätt. Eller rättare sagt, det är svårt att hitta "rätt" bild. Men är man dum så får man betala för det också.
Big no no!!!

2010-09-09, 10:23:03 / Kategori: Meningslösa inlägg...

 

Jag vägrar att titta på såna här skitprogram. Jag skämdes fan ögonen ur mig bara av att se reklamen. Alltså spenderade jag inte en enda sekund framför TV:n igår när första avsnittet sändes.

HELL NO!!

 

 

 


Oopsie daisy...

2010-09-09, 09:33:42 / Kategori: Jag bakar ♥
Sitter och mumsar på nybakade oopsies med ost och kalkon. Jättesmarrigt! Oopsies är en sorts bröd som man med gott samvete kan äta om man vill undvika kolhydrater som det finns mängder av i vanligt bröd. Jättelätt att slänga ihop på morgonen. Man får dock ha lite tid på sig, då de ska stå i ugnen i ca 45 min. 

4 st

 

- 3 ägg

- ca 100 gr Philadelphiaost eller Creme bonjour med smak om man önskar

- 1 tsk bakpulver

- sesamfrön

_______________________________________________________________________________

Skilj äggulor från vitorna.

Vispa vitorna till hårt skum.

Blanda äggulorna med osten och bakpulvret.

Vänd försiktigt ner ostsmeten i de vispade vitorna. Rör inte, utan vänd så att smeten håller sig fluffig.

Klicka ut fyra klickar på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön.

Sätt in i ugnen på 150 gr i 25 min.

Stäng av värmen och låt dem stå i ytterligare 20 min på eftervärme.

KLART!

_______________________________________________________________________________

 


Förtydligande!

2010-09-08, 22:39:02 / Kategori: Etik & moral
Jag vet inte om jag var otydlig i mitt förra inlägg, för när jag läser några av era kommentarer så blir jag lite osäker på om ni fattade var jag står i frågan. Eller inte står. Ja ni hör ju, fortfarande kluven som ett vedträ...


Innerst inne, så tycker nog mitt hjärta synd om dem. För skulle valet varit enkelt för dem på den där vägen, så hade väl ingen tveklöst tagit fel väg?
Och som någon av er skrev, det är klart att det är en trygghet för dem. Det är det enda liv de känner till nu, spriten och suparkompisarna.
Det jag menar är att det är synd om dem för att det egentligen inte är ett liv som någon i slutänden borde förtjänat.


Alla har olika mycket och olika sorters bagage med sig. Och det kanske bara handlar om ren och skär jävla otur?!


Och jag håller fullständigt med om att de inte bara borde få pengar utmatade en gång i månaden, som enbart går åt till alkohol. Man borde ta tag i repet i den änden man får grepp - dvs missbruksvården!


Som sagt - svårt, svårt, svårt!!! Men intressant att höra era åsikter och få andra människors syn på saken.
Etik & moral

2010-09-08, 20:45:52 / Kategori: Etik & moral
En ny kategori läggs härmed till. För detta är något som jag funderat över nästan hela dagen på jobbet.


För att dra det kort så handlar det om alkisar. Och då tänker jag på värstingalkisarna, de som sitter ute 365 dagar per år och konstant har en lila eller grön liten plastpåse vid sin sida.
Strax utanför mitt jobb har det blivit ett tillhåll för våra lokala alkisar. Där samlas de, måndag som lördag, morgon som kväll. Några utgör liksom själva kärnan, andra kommer och går.


När jag stog där på jobbet så tänkte jag för en sekund "stackars människor". I nästa sekund tänkte jag "det är fan inte synd om dem!" Denna mycket kluvna diskussion fortsatte sedan en bra stund inuti mitt huvud.


Är det synd om dem eller inte? Egentligen inte, för någonstans på vägen i livet så har man gjort ett val. Ett val som gör att man sitter där man sitter idag. Sedan att livet varit hårdare mot vissa människor, och att alla tacklar saker på olika sätt, det är väl också en aspekt som spelar in. Men jag vill ändå inbilla mig att någonstans på den där slingriga vägen som kallas livet så har det funnits en avstickare för alla. En chans att ta rätt väg, bort från den mörka, ojämna vägen.


Men så är det väl ändå lite synd om dem också...?
De har ingen som ruskar tag i dem, örfilar dem och som för full hals gastar - "styr upp ditt liv nu för fan innan det är kört!" Eller så är det så att de har haft någon som har försökt, utan att lyckas... Att det är därför de sitter där de gör idag, utan någon som bryr sig på riktigt.


Ja ni märker ju, det är en schizofren diskussion som fortfarande pågår i mitt huvud... 


Vad tycker ni??? Och varför?


Snälla, det hade verkligen varit roligt om någon av alla er där ute vågar säga vad ni tycker i den här frågan!
En hel del läser min blogg varje dag, men få kommenterar något alls. Så kom igen!

♥ ♥ ♥

2010-09-08, 08:48:53 / Kategori: Barnen ♥

 

Stans snyggaste tjej på väg till skolan ♥

 

 

 


Framförhållning

2010-09-07, 21:44:49 / Kategori: Meningslösa inlägg...

Det kan aldrig i världen bli fel med framförhållning. Never!!

 

 

Så därför var jag på hugget idag och beställde hem två flaskor av årets Blossaglögg.

 

Enligt beskrivningen har glöggen "både färg och smak har en omisskännlig ton av saffran som extraherats i fyllig cognac och därefter blandats med torrt vitt vin, sött starkvin och Blossas klassiska kryddor".


Det ni! 

 

 


Typistico!

2010-09-07, 20:03:45 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jaha, när man väl bestämmer sig för att vara lite rolig och social och gå ut på lokal och äta, då finns det inga lediga bord. Vafalls?! Inte ens två små dammiga pallar i ett mörkt hörn av restaurangen? Skitans då... Min hjärna som hade ställt in sig på tapasmode... Nu får det bli snabb omplanering och bordsbeställning på nån annan restaurang.


Men var??

Systertid

2010-09-07, 08:16:44 / Kategori: Meningslösa inlägg...
På fredag ska förresten syrran och jag ut på tu man hand och äta på ristorante. Man får passa på nu, eftersom hon har börjat yngla av sig till höger och vänster ;)  I januari kommer nästa knodd - jag ska alltså bli moster igen. Sen vet man ju aldrig när nästa igen kommer, så vi får passa på nu helt enkelt!Vi ska testa Manãna, en tapasrestaurang i stan. Ska bli riktigt najs, lite systertid utan män och barn!

PS! Remind me att jag måste boka bord idag!
Morgonrutiner

2010-09-07, 08:09:31 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Idag har vi testat på litegrann av det som komma skall i framtiden, nämligen att båda barnen och jag ska vara färdiga på morgonen för att ge oss hemifrån.
Jag ska jobba fyra timmar idag, så lilleman får vara hos mormor. Vanligtvis brukar vi mest såsa runt här hemma på förmiddagen, i pyamas eller myskläder, men nu är alla påklädda och representabla!Efter jobbet är det hem, hämta barnen hos mamma och sen fixa middag till familjen. Själv får jag vänta med middagen lite, eftersom träningen börjar redan 17.15. Hinner inte käka innan, så jag har en god middag att se fram emot efter träningspasset i stället. Ska faktiskt käka lite sushi på jobbet till lunch, så har kroppen lite bränsle att ta av på spinningen.Nu är det dags för nymalt, nykokt kaffe! Luktar riktigt gott i köket nu :)

Kusinmys (?)

2010-09-06, 20:22:55 / Kategori: Allmänt


Mindre stressad, mer nyfiken!

2010-09-06, 18:40:15 / Kategori: Träning
Nån gång under semestern kom jag till ro med de allra mest hysteriska tankarna kring viktminskning och bantning. Jag tyckte det var helt ok att bara vara jag, och inte oroa mig eller få dåligt samvete över en eller ett par kalorier för mycket.Nu tränar jag igen, och det är skitkul. Har fått tillbaka träningsglädjen och viljan igen efter det långa uppehållet. Jag försöker tänka på vad jag äter, men inte hysteriskt. Det känns som att jag kanske lyckats komma till den punkt där jag tränar i huvudsyftet att må bra, och inte stirra mig galen på siffror på vågen.Har inte vägt mig på länge nu. Visst är jag jättenyfiken, är det ett kilo upp eller två kilo ner...? Men jag lyckas hålla mig ifrån vägningen, och det gör att jag mår mycket bättre faktiskt. Skulle jag ställa mig på vågen nu och se siffror som jag inte är nöjd med, så skulle ångesten komma som ett brev på posten. Det dåliga samvetet skulle slå mig i huvudet som en slägga!Mentalt mår jag mycket bättre, är mindre stressad. Extrakilona får försvinna i den takt de vill, det får ta den tid det tar. Huvudsaken är att jag vet att jag i alla fall försöker, och att jag mår bra!

God morgon måndag

2010-09-06, 08:53:05 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Har just avnjutit min proteinshake som blev dagens frukost, och nu surplar jag kaffe. Utanför fönstret är det grått och trist, men inget regn. Känner mig ändå lurad av SMHI som faktiskt visade sol och ganska varmt igår.Har inga som helst planer idag, mer än att försöka sysselsätta en liten klätterapa här hemma. Nu har det plötsligt blivit väldigt tydligt att en egen vilja börjar träda fram. Och om denna vilja inte får som den vill så blir det raseriutbrott av olika stor omfattning. Stamp med fötterna, slämmer och slår i skåpsluckor och framför allt höga, gälla tjut som skär genom både märg och ben och allt annat.
Nu är det alltså inte J jag pratar om, utan Elliot...

Tadaaaa!!!

2010-09-05, 21:01:34 / Kategori: Allmänt
Höll på att glömma utlottningen ju :) Så seriös är jag liksom... Minne som ett blåbär!


Efter en mycket spännande lottdragning ur den finaste kristallskål jag kunde hitta här hemma, så var en vinnare uttagen.
Grattis Tina!!

Maila mig din adress och vilket set du vill ha, så skickar jag armbanden så snart jag kan!

Zumba!!!

2010-09-05, 18:53:41 / Kategori: Träning
Nyss hemkommen från zumbapasset. Det var aningen kaotiskt eftersom det var första gången på terminen, och hela kommunens husfruar verkade vilja komma ut och skaka rumpa och tuttar. Det var ohyggligt trångt, och ca 10 min in i passet hade man redan krockat med 14 personer och det fanns absolut noll komma noll syre kvar i salen. Jag tror inte jag ljuger (men man vet ju aldrig...) men det var säkert 150 pers där!Men det är så sjuuukt roligt!! Och lite svårt, för man är ju lite så där lagom nordiskt stel i höfter och axlar. Men det ska väl lossna allt eftersom hoppas jag. Svetten rann i alla fall i pannan, på ryggen, nacken - you name it!Detta blir ett stående träningspass på söndagar hädanefter. Hoppas bara att det blir lite mindre folk... Mindre och mindre... Kanske menar jag färre...?Nu väntar snart middag - en slags GI lasagne med squash och massa mozarella ost uppe på. YUMMY!
Bertilssons stuga

2010-09-05, 15:40:14 / Kategori: Allmänt
Vi åkte till Bertilssons stuga vid Delsjön och tog en fika i den sköna, varma höstsolen. Elliot var mest upphetsad över alla stenar som låg på gången. Dagens höjdpunkt för det lilla livet...

Söndagslyx!

2010-09-05, 15:23:38 / Kategori: Barnen ♥

En vanlig, lyxig söndagsfrukost i vårt hem...

 

 

 


Ikväll ska lottningen ske!

2010-09-05, 10:26:17 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Ikväll ska jag dra lott om vem som ska få något av armbanden som ni hittar HÄR. Så om det är någon mer som vill vara med så skynda, skynda.Dragningen kommer förmodligen ske på ett sådant primitivt sätt som små papperslappar med allas namn på i en hatt. Eller barnmössa blir det nog förresten. Dåligt med hattar här hemma..

Addicted to fangs!

2010-09-05, 10:20:10 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu har vi fått en True blood hook up här hemma och snart plöjt igenom alla avsnitt som finns. Har bara två kvar på säsong 3. Sen får de allt lägga på ett kol och börja filma säsong 4.


För vad ska vi annars göra på kvällarna? Umgås?!


Gårdagen i bilder!

2010-09-04, 11:06:32 / Kategori: Allmänt

 

 


Dagen efter...

2010-09-04, 10:41:09 / Kategori: Allmänt
Det blev så klart en massa smörgåstårta över från gårdagen. Noga planerat av syrran och mig, som gjorde tre stycken, med baktanken att man kunde få med sig matlåda hem :)Och vi var självklart tvungna att äta smörgåstårta till frukost idag. Även Elliot ville ha, men han var mest intresserad av räkorna... Men glad ändå!

Ett enda litet ord...

2010-09-03, 10:41:12 / Kategori: Barnen ♥
Idag hände det något på morgonen som fick mig att bli så illa till mods... När Tindra skulle gå till skolan frågade jag varför hon inte tog på sig sina nya skor som vi köpte förra helgen. Hon hade dem en gång i början av veckan, men sen har hon tagit sina gamla skor igen.Då tittade hon på mig med en ledsen-hund-blick och sa Det var en kille som sa nåt om mina nya skor. Han sa att det var piparskor... Nu vet jag inte vad piparskor betyder, eller om det ens är något negativt. Men det räckte tydligen med den kommentaren för att Tindra skulle känna sig osäker och inte vilja ta på sig skorna igen.Även om jag vet att detta inte var sista gången nåt sånt här händer, och att det förmodligen kan bli 100 ggr värre i framtiden, så gör det ont i mammahjärtat när jag tänker på hur hon måste ha känt sig hela den dagen när hon hade på sig skorna.
Modersinstinkten kickar in till max, lejoninnan i mig vaknar till liv och jag vill med alla medel skydda mitt barn mot all världens hemskheter. Jag vill aldrig att hon ska känna sig rädd, osäker eller otrygg. Ingen ska få såra min lilla flicka!!
Och det enda som krävs för stunden för att undvika detta är kanske bara ännu ett par nya skor...

Hipp hurra ♥

2010-09-03, 08:11:52 / Kategori: Allmänt


Monstret är här!

2010-09-03, 08:03:43 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Jaha, då vaknade man på PMS-sidan idag. Najs najs för alla i min familj. Stackarna, en gång i månaden vill de nog helst dräpa mig när jag sover... Hur man än försöker så kan man liksom inte hålla tillbaka PMS-monstret heller. Det går inte att tygla!Uff... Ska försöka trösta mig med lite bakning!
Vingar, vinden och rumpan!!

2010-09-02, 21:38:14 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Nu har jag skakat rumpa till trumtoner! Vi har gjort vinden, vågen, spindeln och spjutet bara för att nämna några av namnen på rörelserna...
Hmmm... Och jag hade visst glömt att det kunde vara liiite jobbigt trots allt. Svetten lackade nästintill lika mycket som på spinningen.Nu är det dags för det dagliga avsnittet av True blood. Jag ska ännu en kväll sitta och hoppas på att det snart uppfinns ett sätt för oss dödliga att bli vampyrer på!Skulle ni vilja vara vampyrer om ni fick chansen?
Living on the edge...

2010-09-02, 17:03:58 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Om man vill se döden i vitögat, krama liemannen och ställa sig med ena foten i graven, då ska man glömma en vällingflaska under sängen i några veckor. Allra helst under högsommaren, då får man bäst resultat.Leta sedan fram flaskan. Förfäras över hur innehållet ser ut... Detta är dock ingenting jämfört med lukten som slår emot dig som ett knytnävsslag när du ska diska ur flaskan. Du inser rätt snabbt att diska inte är ett alternativ, utan det enda rätta är att slänga f*nskapet i soppåsen. Och den ska bäras ut omedelbart!Vi kommer nog aldrig göra om det här...
Let´s afro tonight!

2010-09-02, 15:51:20 / Kategori: Träning
Ska iväg och köra afro om några timmar. Vet inte om jag egentligen borde stanna hemma och skippa träningen idag, med tanke på att halsen bränner och river, och näsan har börjat rinna.
Men afro är ju inte alls så ansträngande och kraftuttömmande som tex spinning eller skivstång hade varit, så det ska nog gå bra.Nu är frågan bara om det är en förkylning på G eller om det bara är kroppen som vill ha ut en massa skit nu när jag har börjat träna igen. Brukar bli så när jag sätter igång med träningen, att jag får förkylningssymptom. Fast nu har ju å andra sidan hela familjen varit förkylda här hemma, så det kan ju vara så att mitt megablock immunförsvar inte stod emot trycket...

Påminner er!

2010-09-02, 08:58:00 / Kategori: Allmänt
Påminner er om utlottningen! Inte er som redan deltagit så klart, men om det finns nån mer där ute som vill vara med.HÄR kan ni gå in och vara med!
Frukosttajm

2010-09-02, 08:35:46 / Kategori: Allmänt

 

En proteinshake fick bli dagens frukost!  Supergott, vilket Elliot också tyckte, så jag fick knappt ha den ifred...

Sabla onge ;)

 

 

I shaken är det:

- 1 banan

- 1/2 dl havregryn

- 2 dl mjölk

- Knappt 1 dl proteinpulver, Whey 80 vanilj

 

 

 

 

 

 

 

 


Gökboet nästa!!

2010-09-01, 22:02:03 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Ibland får jag små tillfälliga (?) stunder av div olika märkliga beteenden. Där psyket kanske inte alltid är på topp så att säga.
Ett exempel som slog mig många ggr under semestern förra veckan var att jag ibland drabbas av lättare tvångsmässigt beteende. När jag skulle smörja in mig med solcreme, så hade jag en sån där pumpflaska. Om jag första omgången tryckte tex tre ggr, så var alla efterföljande ggr tvungna att också vara ojämnt antal. Och detsamma om jag råkade trycka tex fyra ggr första gången, då skulle det vara fyra, sex eller kanske åtta efteråt.Nu när jag skriver om det så låter det som om jag skulle platsa i ett avsnitt av Outsiders eller något liknande... Skillnaden med mig är väl att jag vet att världen inte går under, eller att jag ska dö om det skulle råka bli "fel" antal.
Men skum känner man sig allt ibland :)

Guuuud, jag kissar på mig!!!!

2010-09-01, 18:23:19 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Så sjukt roligt! Detta är humor på hög nivå!!!
 

 

 


Man vill bara bita...

2010-09-01, 18:09:52 / Kategori: Meningslösa inlägg...

 

 

Min lilla, goda tvål som jag köpte på Lush idag. Jordgubb och... nåt annat som var aningen svårt att uppfatta.

 


Men den luktar gott som fasen, det riktigt vattnas i munnen när jag luktar på den. Och himmel och pannkaka vilket mjukt lödder det blev när man använde den.

 


Ok... Erkänner att detta måste ta priset som historiens absolut mest ointressanta blogginlägg. Sorry!

 

 

 


Tjejdag ♥

2010-09-01, 16:37:53 / Kategori: Meningslösa inlägg...
Hemma efter en heldag på stan med mamma, syrran och hennes lilla Isabelle. Jättekul att strosa runt, shoppa, luncha och fika. Men nu är jag trött som attan!Ska chilla lite, och ikväll ska syrran och jag åka och storhandla inför morgondagens smörgåstårtsmakeri :)