I WOULD WALK 500 MILES

2010-04-29, 20:37:35 / Kategori: Allmänt
Har inte riktigt koll på hur många ggr jag har gått min 5 km slinga denna veckan. Känns som det är varje morgon faktiskt, och det är bra! Det blir några mil på en vecka om jag fortsätter.

Följer råd från min vän Joanna, och dricker bara en kopp kaffe innan jag går ut. Detta ska tydligen få lite extra fart på förbränningen :) Just what I need!!
Vissa dagar är det segt som f*n, och det känns att man inte har nåt i magen, ingen energi alls. Andra morgnar går det lätt som en plätt, och man får ett grymt flow. Som att gå i en tunnel nästan, allt runtomkring liksom försvinner...

Lät hur flummigt som helst...


Nu ska jag pyssla lite i PS igen. Känner mig fortfarande helt tom i bollen när jag håller på där. Men man ska väl lära sig nån gång!

LITE MER...

2010-04-29, 13:07:54 / Kategori: Allmänt

 

 

Ska sätta mig mer ikväll och pilla och försöka lära mig mer. Men barnen får lägga sig först så man får lite lugn och ro :)


FÖRSÖKER LÄRA MIG PHOTOSHOP...

2010-04-29, 11:56:14 / Kategori: Allmänt

Har inte kommit så långt än, bara gjort några ramar :) Svårt att få sitta i lugn och ro när man har en galen ettåring som ständigt rycker en i byxbenen när man råkar sätta sig vid datorn...


JORD UNDER NAGLARNA

2010-04-26, 22:42:25 / Kategori: Allmänt
Idag packade jag en liten matsäck och tog med kidsen ner till kolonilotten, mest för att komma ut i luften en stund. Eftersom vi inte har fått köpt riktiga verktyg än så har vi inte riktigt kommit igång. Men det är nog bäst att man lägger på ett kol, man vill ju inte skapa osämja i gruppen hahaha!

Fick i alla fall låna en spade en stund, och började vända upp jorden och ta bort lite tuvor och rötter. Insåg snart att jag var tvungen att lägga band på mig och inte tjoa till varje gång jag krafsade på en daggmask. För det fanns det gott om... Thank God for handskar, säger jag bara!
Men jisses vad jobbigt och tungt det var att vända upp all jord. Har därför förberett Jocke på att vi ska ner på onsdag, så får han hjälpa till.

Barnen hade man ingen nytta av. De satt på en rutig picknickfilt vid sidan om och mumsade mackor och drack saft... Sen skrattade de sig hesa åt daggmaskarna som krumelurade ihop sig i gräset :)





Var och tränade spinning ikväll för första gången på ett tag. Har fått lägga styrka på hyllan, eftersom axeln fortfarande inte är som den ska. Men nu är det förbränningsträning som gäller istället. I söndags gick jag tex 5 km direkt på morgonen när jag vaknade, och 5 km på kvällen innan jag skulle lägga mig.
Planerar en tidig morgonpromenad imorgon också, om regnet inte öser ner.

Efter det blir det kompisdejt i stan! Slottsskogen eller Världskulturmuseet står på dagordningen. Vad det blir avgörs även det av vädret.

Dags att krypa till sängs. Elliot tycker det är en strålande idé att vakna runt sex när Jocke går till jobbet... Behöver jag säga att jag inte är riktigt lika förtjust i det uppförandet?!





1-ÅRSKONTROLL

2010-04-23, 09:01:12 / Kategori: Allmänt
Idag ska vi till BVC på en lite sen 1-årskontroll. Förra tiden fick vi boka om för då var Ellioten magsjuk. Ska bli spännande att se hur han har växt nu. Vikten lär det inte ha hänt så mycket med, han har ju nästan varit konstant sjuk sedan vi var där sist. Något gram uppåt kanske :)

Helg igen. Morgondagen ska nog spenderas i Falkenberg, hos min mormor bla. Jättelängesedan vi var där nu, så det är verkligen hög tid att ta med barnen ner till gammelmormor. Vi ska även ta en sväng in till stan, kanske fika eller ta en lunch eller nåt.

Fick sålt Briovagnen utan problem igår. En snabb och smidig affär :) Skönt att inte ha ett överflöd av vagnar i hemmet, nu är det bara de två kvar som vi annvänder.

Om man skulle plocka lite här hemma medan vildingen sover. Sen får vi väl börja göra oss iordning inför BVC, och därefter bär det direkt av till simskolan. Nu ska lärarna börja bedöma vilken nivå barnen är redo för inför nästa termin. Blir kul att se hur det går för Tindrisen :) Mammas stora tjej ♥

Vad gör ni denna fredag?

BRA AFFÄR!

2010-04-22, 10:40:28 / Kategori: Allmänt
Jiiiiz vad jag fryser! Var ute och gick 5 km slingan med Julie tidigt i morse. Riktigt skönt att komma ut så tidigt, friskt och härligt. Nu försöker jag värma mig med en kopp te, och snart blir det en dusch. Efter det kikar vi nog bort till Julie och lilla Nellie en stund. Planen är att hämta Tindra i skolan sen och gå och köpa en fisk som hon ska ha i mormors akvarium :)

Igår hände det grejer med Briovagnen minsann. En tjej från Uddevalla ringde och var jätteintresserad också. Jag sa att jag egentligen skulle hålla vagnen till tjejen från Åmål, men att jag självklart kan tänka om ifall de lägger ett högre bud. Vilket de gjorde utan att blinka :) Sen bjöd tjejen från Åmål över, och det blev lite budgivning fram och tillbaka.

Så från att först ha sänkt vagnen från 3000 kr till 2000 kr, så landade slutbudet på 3250! Dvs 250 kr mer än vi hade begärt från allra första början :) Inte illa! Så i eftermiddag kommer de och hämtar vagnen.

Elliot börjar äntligen friskna till igen. Nu ska vi hålla oss långt ifrån alla som är sjuka, vi har haft vår beskärda del för hela 2010 känns det som.

Dags att plocka lite här hemma, sen ut i solen igen. Ha en bra dag!

ONE DOWN, ONE TO GO!

2010-04-21, 20:31:50 / Kategori: Allmänt
Fick sålt Gracon innan, och imorgon kommer en familj ända från (fucking) Åmål och köper Brion. Förmodligen, hon sa att om de åker så långt så kommer de att köpa den. Och vagnen är ju i kanonskick, så det finns ingen anledning för henne att ångra sig.

Skönt, det ramlar in lite extrapengar till resan och skatten. Inte fel :)

Efter lön och föräldrapenning ska vi fixa pass till Elliot. Ska bli väldigt intressant att se hur han kommer att se ut. Känns som om det blir svårt att få honom att sitta still när de ska ta kort...
Jag behöver också nytt pass, mitt går ut. Men det kan vi ta nästa månad. Man får sprida ut utgifterna när det går :) Elliot ska dessutom ha Twinrix - hepatitvaccination, och de var ganska dyra. Eller inte egentligen, med tanke på vilket skydd de ger.

By the way... Gubben under har dött. Vi såg hans dödsannons i tidningen idag. Trist för hans släkt naturligtvis, men jag kommer inte sakna knackningarna...


JÄVLA APRILSKÄMT!!!!

2010-04-21, 14:03:14 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu och ser ut genom fönstret, och därute minsann snöar det!! Mmm vad mysigt och härligt vårigt... Man kan få raseriutbrtt för mindre ju...

Väntar på en tjej som ska komma och kolla på Gracovagnen. Tar emot lite att man får lägga ut barnvagnar för skampris på Blocket, men det är verkligen ingen bra andrahandsmarknad på vagnar :( Gracon ryker för en ynka femhundring nu, och Brion har jag sänkt med 1000 (!) kr.

????

2010-04-20, 22:07:26 / Kategori: Allmänt
Jag kommer inte på nån bra rubrik, så därför blev det frågetecken.

Tisdagen är snart slut. Trots det dåliga vädret så har jag & Elliot ändå fått gjort en del under dagen. Vi fick bla vår lilla kolonilott, så nu ska här odlas blommor och grönsaker. Tänk, egenodlad färskpotatis till Midsommar :) Yammy!!

Efter det gick vi 5 km slingan, med ett avbrott i centrum, eftersom jag skulle posta ett paket. På vägen hem öppnade himlen sig, och det började tokhagla. Det såg ut som om någon hade hällt en stor säck med kvarnsalt över oss. Elliot blev nog både lite förskräckt och spänd. Han fnissade när han låg i vagnen och fick hagel i ansiktet, men när jag plockade upp honom var det inte lika kul :)

Har lagt ut den lilla vagnen på Blocket, och redan fått en del svar. Kommer en tjej imorgon och kollar på den. Hade varit skönt att bli av med den. Däremot går det trögare för Brion, så jag får nog sänka priset om ett tag

Nu på kvällen fick jag för mig att gå en kvällspromenad, så jag och en kompis stack till Delsjön. Gick inte hela varvet runt, för det blev mörkt väldigt fort. Men vi hann med en kaffe vid den spegelblanka sjön i alla fall. Nice!

Imorgon får det bli ännu en 5 km:are, helst på morgonen, så jag hoppas att vädret skärper till sig lite. Ingen mer snö eller hagel om jag får be!

* GOD NATT! *

NEJ MAMMA!!!

2010-04-19, 22:10:12 / Kategori: Allmänt
Nej mamma, jag är inte sinnesrubbad. Men jag kan däremot erkänna att jag har en form av missbruk som jag skulle behöva bearbeta... Mitt barnvagnsmissbruk. Idag var vi och köpte en vagn till.

När jag säger det högt så låter det faktiskt lite tokigt... Men men, nu är det så! Så nu är det två vagnar som ska säljas här hemma. Akta Gracon ska också bort, den som vi först tänkte ha till Turkiet.

500 kr på Blocket, sprillans ny :)

 

Denna känns så mycket mer rejäl att ta med till Turkiet. Kommer funka oavsett underlag, plus att det är mycket bättre komfort i den än Gracon.

 

Så om någon är i behov av en mindre vagn, som man dessutom kan ha direkt från att bebisen är nyfödd, så har jag en Akta Graco Mirage plus att sälja! Babyskyddet går alltså att klicka fast direkt på vagnen.

 

 

 

 


KNAS

2010-04-19, 08:53:04 / Kategori: Allmänt
Varför finns mitt förra inlägg med två gånger?!

Idag skiner solen ute igen, härligt. Men det är ganska kallt...
Trots Elliots hosta ska vi gå ut en sväng sen. Får packa ner honom riktigt varmt, och lite frisk luft i lungorna kanske gör susen. Ska ta en promenad med en granne och hennes lilla bebis. Blir najs!

Fick avboka mig på skivstången ikväll, axeln är helt skum nu. Bokade in mig på spinning istället.

Nä, måste passa på att hoppa i duschen när Elliot sover.

Vad gör ni idag?

HÖJDPUNKTEN DENNA HELGEN...

2010-04-18, 15:31:23 / Kategori: Allmänt
... var nog... kanske filmen vi såg igår kväll, eller att vi ska käka BK mat ikväll. Med andra ord så har det varit en riktigt seg, tråkig, händelselös helg.
Det blåser ju som attan ute, man är inte direkt sugen på att vara ute en hel dag även om solen skiner...

Elliot är fortfarande halvdassig. Eller, han är ganska pigg, men snoret rinner och han hostar slem. Febern har jag inte kollat, men tror inte han har nån. Imorgon får det väl bli en promenad så att han får lite frisk luft i lungorna.

Har inget direkt vettigt att skriva, så det är bättre om jag slutar :)

TILL SALU!

2010-04-17, 19:58:37 / Kategori: Allmänt
Dags att göra sig av med Brion. Eftersom jag är lite lätt störd när det gäller barnvagnar, så känns det lite sorgligt att sälja den. Men den står ju bara och tar plats nu för tiden.

Farväl... ;)

 

Annons kommer snart ut på Blocket, om någon skulle vara intresserad...


SEDAN SIST....

2010-04-15, 22:00:05 / Kategori: Allmänt
... så har det inte hänt så väldans mycket.

Jag & Ellioten fick ett spontanryck i förrgår och kastade oss på en buss till Ulricehamn där mina föräldrar har sin husvagn. Hur kul som hest att bara traska fram till yttertältet och säga hej och se deras förvånade ansikten :)
Jätteskönt att vara där, och vädret var kanon. Tog bla en riktigt lång promenad längs med sjön Åsunden. Det är fruktansvärt fint där, och jag älskar att gå längs med vatten. Det är extra najs när solen bränner i nacken :)

När vi kom hem igår blev Elliot sjuk. Igen. Feber och hosta. Hostan verkar riktigt jobbig denna gången, och det verkar göra rejält ont när han hostar, för han börjar gråta varje gång. Lille skrutten... Så i tillägg till att han nu för tiden är sjukt mammig, så blir det ju inte direkt bättre av att han är sjuk. Nu är han som ett plåster på mig...

Har varit och tränat ikväll, efter ett uppehåll sedan i måndags. Körde tungt då, så jag har haft saftig träningsvärk i låren bla. GÖTT! Idag blev det afro. Det är för kul alltså, ni borde prova det om ni har möjlighet.

En glad nyhet förresten är att det nu ser ut som om Turkietresan faktiskt blir av! Här svänger det hej vilt, jag vet :) Lite "oväntade" försäkringspengar damp ner i ett brev idag, så vi nallar lite av dem ett tag. Så skönt att vi kommer kunna åka till slut ändå!!

En tråkig nyhet är att en släkting till J fick besked om att hennes cancer spridit sig och att det inte går att göra något :( Hon fick nyligen beskedet, men verkar inte ha många dagar kvar.
Fy faaan, jag hatar cancer!!! Och man kan inte bli annat än nojjig när man hör folk överallt som blir sjuka i det... ÅNGEST! Förbannade sjukdom!

Nu ska jag gå och lägga mig hos lilla hostkillen :( Har hört honom hosta och gråta om vartannat nu medans jag skrivit detta inlägget. J ligger redan hos honom, så jag tar och kryper ner hos mina killar. God natt!

VÅR SENASTE TID I BILDER!

2010-04-11, 21:58:18 / Kategori: Allmänt
Vi har gjort en massa kul den senaste tiden, men jag har varit dålig på att lägga ut bilder. Därför blir detta ett bildinlägg huvudsakligen, med lite små kommentarer här och där.




Elliot på hans ettårsdag! Present i sängen när han vaknade, och sen den fina bilen från mormor & morfar :)


Dags för födelsedagsfika!

 

 

 

 

Elliot premiärleker på lekplatsen.

 

Mest såg han ut som en fågelholk... ;)

 

Tindra i full fart...

 

 

Elliots dop & födelsedagstårtor. Home made by me ;)

 

Elliot och faddrarna Steffen & Jenny.

 

Under detta moment kämpade Elliot för sitt liv för att komma upp :)

 

Själva dopet var jättefint, enkelt och lättsamt. Prästen var kanon, och hon klämde till och med in en extra sång bara för att trösta Elliot som var lite trött och ledsen. Så vi och alla gästerna fick klämma i med Bä bä vita lamm :)

 

Vi tackar alla er som var där så hemskt mycket! Tack för att ni kom och delade dagen med oss, och tusen tack för alla fina presenter.

 

 


365 DAGAR AV KÄRLEK <3

2010-04-08, 08:22:24 / Kategori: Allmänt
Världens finaste kille fyller 365 dagar idag! Förstår verkligen inte var tiden tog vägen, och det var tom faktiskt så att jag blev så sentimental i morse när jag kramade Elliot att jag fick en tår i ögat... Vår fina, söta kille!

8 april 2009

 

8 april 2010


NEJ TACK!

2010-04-06, 21:07:25 / Kategori: Allmänt
Jag har inte tid att bli sjuk nu, har ju massa grejer att fixa till Elliots födelsedag. Men halsen river, näsan blir täpptare (finns det ett ord som heter så??) och jag har lite, lite feber. Och så spränger det så där skönt i öronen...

Skit... Det blir att knapra alvedon om det skulle bryta ut.

Avbokade BVC tiden idag också. Elliot var lite dålig i magen igår, så fort han åt bajsade han ganska löst. Inatt bajsade han också så att det läckte genom blöjan. Jag blev så klart supernojjig över magsjuka igen, så jag tog det säkra före det osäkra och avbokade BVC. Ville inte komma dit ifall han skulle lägga en kaskadspya.
Men nu verkar allt ok igen, så det var kanske bara lite för mycket godsaker i påsk :)

Ska lägga mig tidigt ikväll. Natten som gick var svinjobbig. När jag hade varit uppe och bytt blöja på Elliot så kunde jag inte somna om. Låg vaken mellan 3-5 tror jag... Härligt... Men sen gav båda barnen mig sovmorgon till 8.30. Jag satte på TV:n till Elliot när han vaknade, och han blev alldeles stilla som ett ljus, för det var nåt barnprogram med fåglar då :)

Hoppas ni har haft en bra tisdag! Skönt med ännu en kort vecka :)

HUR SKA JAG SLINGRA MIG UR DET HÄR DÅ...?

2010-04-05, 22:21:27 / Kategori: Allmänt
Bläääh... Imorgon är det dags för Elliots ettårsundersökning på BVC, och vaccinering igen. Stackars liten, jag vill inte vara med :( Förra gången fick Jocke följa med till BVC, och när det var dags för hemskesprutorna så gick jag ut ur rummet. Klarar inte att se när han får så ont lilleman...

Men imorgon måste jag gå dit med honom ensam. Det betyder att jag måste sitta med honom i knät när de ska hugga honom i låren. Snacka om att jag måste stålsätta mig för att inte ta honom under armen och springa därifrån för att rädda honom undan smärtan. Kommer säkert börja gråta jag med :(
Tindra frågade iofs om hon fick följa med och hålla honom. Kanske kan jag stanna hemma då och slippa eländet??

INTENSIV RELATION...

2010-04-05, 22:15:12 / Kategori: Allmänt
För tillfället har Tindra & jag en ytterst laddad realation. Hon befinner sig i nån form av minitonårsstadie, och detta får utlopp på det sätt att oavsett vad jag säger så ska det sägas emot. Och det verkar vara just jag som triggar igång henne till max, även om både Jocke och hennes pappa också får sina duster ibland. Men för tillfället är det ungefär som om vi är som hund och katt.

Jättetråkigt, jag saknar den mysiga relationen vi hade förr. Men samtidigt så förstår jag på henne att hon själv drunknar i dessa hormonöversvämningar... Hon kan inte styra över sig sälv, men jag måste ju ändå få markera när det inte är OK.

Jag undrar hur länge denna perioden ska hålla i sig? Inte till hon är förbi tonåren väl? Då kommer jag inte ha något hår kvar...


TJA... VARFÖR INTE... NÅN SKA JU GÖRA DET OCKSÅ

2010-04-05, 11:56:17 / Kategori: Allmänt


LÅNGFREDAG/FETTISDAG/SUSHIDAG...?? WHO KNOWS...

2010-04-02, 21:38:16 / Kategori: Allmänt
LÅngfredag är snart till ända. Men det återstår en massa lediga dagar tillsammans för familjen. Skönt! Tindra har påsklov hela nästa vecka, så då får man väl hitta på nåt kul med henne. Ska nog åka och bada med henne & Elliot i alla fall.

Idag på förmiddagen åkte vi iväg för att handla grejer och pynt till Elliots tårtor som jag har fått för mig att baka själv till kalaset. Kom hem utan nånting, för det jag hade planerat att handla fanns inte. Vi kom hem med en massa andra gottigheter iofs :) Semlor! Vem i hela friden kunde tro att man fortfarande kunde köpa semlor i affären?! Sååå apgott var det i alla fall!

 

Efter att jag hetsätit min semla var det dags att dra igång dagens mat- och bakproduktion. Först gjorde jag två fyllningar till påsktårtan som jag ska baka till middagen hos mina föräldrar imorgon. Skumbananmousse och vaniljfluff blev det. Båda två smakade himmelskt gott, och ligger nu och gottar sig mellan tre chokladbottnar!

 

När det var klart var det dags att koka upp sushiriset och börja förbereda allt till kvällens middag. Laxen skulle skäras, makirullar rullas, nigiri knådas... Men det är ju så kul, så jag gör det så gärna!

Tindra och hennes pappa kom hit och åt tillsammans med oss. Vi provade även sake, som en liten nubbe före maten, men det var inget som föll någon av oss i smaken. Fy fasen...

 

Redo att hugga in på första portionen ;)

 

Nu står påskgodiset uppdukat på köksbordet. Kidsen får sina ägg imorgon. Tindra får godis och en tidning, och Ellioten får en film och en liten bok :) Han ska få en kyckling i plast som är full med godis, men innehållet tillfaller nog föräldrarna. Kanske får han smaka om han är snäll ;)

 

Imorgon blir det träning på förmiddagen innan vi går till mamma och pappa och äter påskmat. Bra träningsvecka det här:

 

mån - skivstång

tis - spinning

ons - vila

tor - spinning

fre - vila

lör - gym

sön -

 

Nu ska vi snart kolla på Benjamin Buttons underbara liv, eller vad den heter... Så dags att ta sitt ägg och krypa upp i soffan. TREVLIG PÅSK!


MORGONKAFFE HAR GULD I MUN <3

2010-04-01, 08:25:04 / Kategori: Allmänt
Sitter med en kopp kaffe och slösurfar lite innan det är dags för frukost för mig och lilleman. Han leker med sin spis och sina bilar :) En annan väldigt rolig grej att leka med är den nya digitalboxen som vi kopplade in igår. Och allra roligast med den är ju att man kan faktiskt dra ut kortet som sitter i, och sedan slänga det hejvilt omkring sig. Vi får väl se, det dröjer nog inte länge innan det är borta....

Idag ska jag träffa syrran och lilla Isabelle och luncha med dem. Senare ska vi åka till Saigon och inhandla sushigrejer igen, för imorgon på självaste Lååångfredag så ska vi mumsa sushi. Har fått en sushipsykos efter att jag var och åt sushibuffé häromdagen, så nu vill jag äta det varje dag!

Ikväll blir det spinning, skönt att slita lite innan Påsken och all god mat :)

Hörs senare!