STRAX ÄR DET FÖRSTA ADVENT

2008-11-29, 22:45:37 / Kategori: Allmänt
Om bara en och en halv timme är det bannemej första advent. Dags att tända ljus och mysa med glögg och pepparkakor. Hela dagen imorgon ska dessutom ägnas åt julgodistillverkning. Mumsigt! Det ska bli chokladknäck, ischoklad och en annan chokladgrej som jag såg Leila göra på TV4+ häromdagen. Mycket choklad, men det är ju så smaskigt.

Så här ser det ut i mitt köksfönster och i mitt vardagsrumsfönster nu. Köpte tantiga julstjärnor och satte i fönstrena idag. Blir nog några amaryllisar också, de är fina. Nu fattas bara julgranen! Imorgon ska jag sätta fast granris på balkongräcket. I riset tänkte jag fästa talgbollar till fåglarna. Och ja, det är en baktanke med det. Tror det kan bli värsta skitkalaset rakt ner på glittergubbens uteplats. God jul från oss!







Tindra ritade ett Luciatåg ikväll. Men jag vet inte... Kolla själva.


Pepparkaksgubben glömde nog stänga av ansiktsdelen i solariet när han var där. Eller så får han sluta använda brun utan sol... Och observera Lucians balanstrick. Kronan vilar bara på typ två hårstrån.

Nu kommer det mörka inslaget i Luciatåget.


En svart ängel. Är det bara jag som tycker att hon har lite lätt satanistiska drag??

Lilla dockan, hon är så söt. Man har ju inte hjärta att säga att man tycker det ser kul ut. Men inombords skrattar jag ihjäl mig ibland. Lilla älskade gumman.

EFFEKTEN AV ALKOHOL

2008-11-29, 21:15:47 / Kategori: Allmänt
Sån här blir man...

Efter 6 öl


Efter 2 glas vin


Efter 2 flaskor vin


Efter 2 margaritas


Efter 3 kamikazes


Efter 7 rom och cola


Efter 1 stor purple haze


Efter 3 martinis


Efter 1 flaska tequila

ETT NAMN TILL

2008-11-29, 17:32:52 / Kategori: Allmänt
Lägger till ännu ett namn på listan. Hamnar i killkolumnen. Vet att det inte är ett namn som den äldre generationen tycker är nåt  vidare . Men nu är det ju faktiskt mitt barn, och det är heller inte sagt att det är detta namnet som blir valt.

Maddox!

Lite Jolie och Pitt varning på det kanske, men jag tycker det är ett ashäftigt namn!

LITE NUFFROR

2008-11-29, 17:29:39 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 136 av 280. (48,6%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 2 fulla dagar (v19+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 144 dagar kvar till förlossning.




Ingen megamage än som ni ser. Ändå är jag halvvägs. Å andra sidan är det nu som igelkotten börjar fläska på sig lite mer. Fram till nu har den ju bara varit som ett litet fågelskelett.
Viktuppgång är ca 3.5-4 kg kanske. Har tyckt det har varit lite tråkigt att magen inte är större och syns mer. Men det känns bättre att den får växa långsamt, så kanske jag slipper bristningar den här gången också. Nu får jag bara taxöron till tuttar. Det blir till att köpa Trisslotter sen så att man kan finansiera nya rattar.

ZZZZZZ

2008-11-29, 10:39:20 / Kategori: Allmänt
Jag är så trött, det känns som om jag har ögonen fulla med grus. Har sovit superdåligt inatt, för jag trodde Tindra skulle kvävas eller nåt. Hon har andats jättetungt hela natten. Antingen korta häftiga andetag, eller så har det pipit i bröstet och halsen på henne. Vågade inte somna för jag var rädd att hon skulle kvävas i sömnen utan att jag märkte det. Dessutom hade hon hög feber mitt i natten, så jag har känt på henne flera gånger. Varm som en kamin lilla gumman.
Men tror ni inte på fan att hon vaknade kl 7 i alla fall?! Nu verkar hon ganska pigg, om man bortser från att hon låter som om hon har tuberkulos. Fantastiskt vad Alvedon kan göra underverk!
Vete fasen vad vi ska fylla dagen med...

Såg en bilstol på rea i tidningen idag. En Akta graco med bas för 799 kr. Priset gällde bara utvalda färger, men vad spelar det för roll. Det är vansinnigt billigt för en bra stol, så jag funderar på att åka och köpa den. Får se, måste ju ha någonstans att lämpa av lilla sjuklingen i så fall.

Ikväll blir det väl lilla Melodifestivalen för hela slanten. Inte alls mitt första val, men jag får väl offra mig för barnets skull. Har jag tur så somnar hon tidigt ikväll också, och då ska jag kolla på det senaste Grey´s anatomy avsnittet.

JAHA?

2008-11-28, 22:07:04 / Kategori: Allmänt
Skulle ju ha TV-kväll med Tindra, men hon däckade ju i soffan. Hon orkade inte ens kolla på Idol stackaren. Hon är jättevarm, så antar att hon har feber, plus att det rosslade och pep i bröstet på henne när hon andades. Så inatt gjorde jag ett undantag, och hon får sova i vår säng. Jocke är ju ändå inte hemma, så hon ligger på hans sida. Ligger där och smittar ner hans sida med baciller och snor moahahah!!

Så nu sitter jag här och glor helt ensam. Får väl kolla vem som åker ur Idol, sen hoppar jag i säng. Inget kul att sitta här ensam och uggla. Ska nog i och för sig äta några av muffinsen vi bakade innan. Mjuk pepparkakamuffins med cream cheese frosting. Äckligare saker kan man äta.

Vann förresten ännu en Barbapapa-body på Tradera. Tycker de är så fantastiskt roliga, så jag blev lite glad när jag hittade en till. Vet att de finns att köpa på Åhléns, men om man hittar dem billigare så varför släpa sig dit och göra av med mer pengar? Även denna har tryck på baksidan. Fin va?





Måste gå och dricka, känner mig helt uttorkad. Kanske har jag fått graviditetsdiabetes också. Som grädde på moset, det räcker kanske inte med graviditets hepatit.
Ikväll har jag känt av några små sparkar. En var visserligen ganska rejäl, det var lite läskigt. Först är jag orolig över att igelkotten inte sparkar, men sen när den gör det så får jag direkt den där alienkänslan igen...
Ska nog boka en tid för könsultraljud. Har nästan bestämt mig. Jocke undrade om jag hade gjort provet. Vilket prov? Ja, det där de ser om det är en pojke eller flicka. Prov? Hahaha, han är för tokig ibland den där Stockholmaren.

KRAX KRAX

2008-11-28, 19:51:31 / Kategori: Allmänt
Nu har jag precis tryckt i mig en halv kebabtallrik med pommes frites. Orkade bara knappt halva, för det var så sjukt mycket mat i lådan. Sparar resten till senare, jag blir ju alltid hungrig sent på kvällen. Då är det jättenyttigt med kebabtallrik har jag hört.

När jag för en gångs skull har kokat ihop lite planer i helgen så går Tindrisen och blir sjuk. Hon har jättejobbig hosta, och som genom ett trollslag tidigare i eftermiddags så tappade hon rösten. Hon är så hes, så hes. Låter som en kråka som har druckit whiskey. Hon känns dessutom febrig, så det blir att hålla sig inne i helgen. Typiskt! På söndag tänkte jag fylla dagen med att göra julgodis, men vad vi ska hitta på imorgon är en bra fråga. Kanske blir det filmmaraton i soffan och pyamas på hela dagen.
Ikväll ska vi kolla på Idol som vanligt. Till det ska vi mumsa lite popcorn och ostbågar.

♥ Trevlig fredagkväll allihop!

PIRATE BAY UNDERHÅLLER

2008-11-28, 13:54:48 / Kategori: Allmänt
Det här hittade jag på Pirate Bay´s hemsida tidigare idag. Så roligt!! Right on spot!




Tog kort på datorskärmen, därför är den lite grynig. Men man ser ju.

VI SKA SY OCH VI SKA KLIPPA...

2008-11-28, 10:37:12 / Kategori: Allmänt
Känner mig som ett av de där små hysteriska mössen i Askungen filmen. Flyger och flänger här hemma som en skållad råtta. Igår hade jag väl knappt gått upp vid den här tiden. Idag har jag putsat alla fönster förutom det lilla i sovrummet. Jag har hängt upp stjärna i Tindrisens rum och ska även hänga upp en i sovrummet sen när jag har putsat det fönstret.
Var tvungen att ta en paus, man blir ju sliten och andfådd för ingenting nu för tiden. Sitter och äter lite mellanmål medans jag vilar ryggen.

Har också börjat fundera på om jag ska välja att föda på Varbergs sjukhus. Jag har hört så himla mycket bra om dem, och att det ska vara väldigt fint där nu efter renoveringar och sånt. De tillämpar fri hemgång tydligen, vilket innebär att om allt står bra till med mig och bebisen så kan jag åka hem ganska snart. Eller om nåt krånglar så får jag stanna hur länge jag vill. Kanske inte i flera månader, men vem fan vill det frivilligt? Förra gången blev jag jätteförvånad när "hotellräkningen" från sjukhuset damp ner i brevlådan. Ingen hade talat om för mig att det kostade per natt att sova på hotell Mölndals sjukhus.

Tänkte skriva våra namnförslag här, så kan ni väl tycka till? Det tillkommer säkert fler under resans gång, men detta är de vi har på lager idag.

Tjejnamn
- Perla
- Tuva
- Bella
- Dinah

Killnamn
- Maximus
- Matheus
- Jonah


Mina favoriter just nu är nog Bella och Matheus. Eller jag vet inte... Jag gillar ju alla namnen så det är svårt att välja. Vad tycker ni?

MIN DOTTER ÄR EN TUPP

2008-11-28, 08:38:42 / Kategori: Allmänt
Varför i hela friden annars går man  frivilligt upp kl 6.30?! Det är ju 45 minuters kvalitetssömn som går åt pipan då. Idag kom hon smygandes in till mig, gjorde en sån där eskimåhälsning ni vet när man gnuggar näsorna mot varandra, och frågade sen viskandes om Bolibompa hade börjat. Sen gick hon ut och kollade på TV tills jag kom upp.
Vid frukosten fick hon stränga order om att inte väcka mig vid samma tid imorgon när det är lördag. Hon lovade, men vi får väl se hur det blir med det.

Idag tänkte jag ju gått till sjukgymnastiken och bett om ett bälte för foglossningen. Men jag vet inte om jag gör det, för det klickar så där obehagligt i höften för varje steg jag tar, och så har jag vansinnigt ont. Vet inte varför det är så illa idag, kanske för att jag höll på att dammsuga och så igår. Åh nej, nu kom verkligheten dessutom ikapp mig. Det var väl idag jag skulle putsa fönster va?!

SLUTEN AVDELNING TACK!

2008-11-27, 21:08:30 / Kategori: Allmänt
Jag undrar om man kan få be om att få bli inlåst nånstans? Helt isolerad från omvärlden. Och så får jag komma ut igen på vårkanten, sådär lagom till igelkotten ska födas. För det känns som om jag måste isoleras från människor. Jag är så himla arg hela tiden, men jag kan inte hjälpa det. Jag flippar över för småsaker, och blir så arg att jag nästan vill smälla till folk ibland. Tänk om jag plötsligt blir helt kokobananas och har ihjäl nån?! Hua mig...
Tänk om man kunde gå i ide och vakna till vårsolen. Det ska jag nog försöka mig på.

MIN LILLA PLYSCHBEBIS

2008-11-27, 18:17:51 / Kategori: Allmänt
Kolla på de här fula byxorna som jag har köpt till igelkotten! De är så fula så jag kan inte annat än älska dem. Retro! Både Kappahl och Lindex kör lite sån retrostil på barnkläderna nu. Älskar det.







Igelkottens små pyttiga tofflor.


Här blåser det mindre storm. Vinden viner i knutarna, och det är så skönt att vara inne. Nu är en sån typisk dag då jag älskar mig själv för att jag inte har hund!
Och det här med jobbet... Usch... Jag har redan lite ångest inför att gå tillbaka dit. Men jag får väl bita ihop och prova ett  tag. Blir det ett dugg värre med foglossningen så kommer det inte funka ändå. Det gör så jävla ont att röra sig. Tänkte gå ner till sjukgymnastiken imorgon om vädret tillåter, och skaffa ett sånt där stödbälte. Har ingen aning om hur det ser ut, man kanske inte ens kan ha det offentligt? Ser man ut som en tyngdlyftare tro?

SMITARE

2008-11-27, 11:31:26 / Kategori: Allmänt
Såg igår att jag måste putsa fönstrena. Det är så tråkigt, så genast började jag hitta på en massa undanflykter och ursäkter. Men å andra sidan behövs det verkligen, så jag måste ta mig i kragen. Imorgon. Tänkte faktiskt gjort det nu, men så hade jag ingen fönsterputs hemma. Köper det i eftermiddag, så putsar jag imorgon. Nu har det ändå börjat regna, så då kan man väl inte putsa fönster? Har hört att det kan vara farligt... Hihihi...

VECKA 20

2008-11-27, 10:57:47 / Kategori: Allmänt
Bebisen

Vikt: 250 g
CRL: 15 cm
Full längd: 21,5 cm

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Nu har din livmoder vuxit upp i buken – förmodligen upp till naveln. Från och med nu, kommer den att växa ungefär en centimeter i veckan. Det är inte ovanligt att få värk i nedre buken. Det är de muskler och ligament som bär magen som sträcks och är helt normalt.



Imorse när jag vaknade så kände jag mig bara helt plötsligt jättenyfiken på vilket kön bebisen har. Inte för att det spelar den minsta roll, men det kan ju vara kul att kunna förbereda lite mer personligt. Skickade sms till Jocke och frågade om vi inte ska kolla könet i alla fall. Gör du det, jag visste att du inte skulle kunna hålla dig skrev han tillbaka.
Samtidigt så är det ju lite kul att inte veta förrän bebisen har kommit ut. Om jag tar reda på det så ska jag i alla fall inte berätta för dem som inte vill veta, typ min mamma mfl.
Oavsett så görs könsultraljud efter vecka 26, så det är ju några veckor kvar. Jag hinner fundera och ev ändra mig många gånger.

Skulle ni vilja veta vilket kön det var på er bebis om ni var gravida?


BLÄH FÖR VIENETTA!

2008-11-26, 22:12:14 / Kategori: Allmänt
Det var inte alls så gott som jag hade inbillat mig i min hjärna. Åt inte alls mycket, blev så himla besviken. Tacka vet jag Plopp, det funkar alltid!
Ska strax dra mig mot sängen och bränna av några Prison break avsnitt innan jag somnar. Det är så sjukt, jag har ju sett de här avsnitten förr, när serien började sändas på TV. Ändå så blir det ibland så olidligt spännande att jag nästan bara vill spola fram. Jag klarar inte av spänningen. även om jag vet hur det kommer att gå.

Konstaterade idag att IKEA är ett ormbo fullt av gravida kvinnor. Överallt fanns de! Ja jag vet att jag också är gravid, men det blev ändå nästan lite äckligt. Som att sitta mitt i en myrstack där det kryllar av uppsvällda magar... Brrr...

TV-KVÄLL OCH VIENETTA

2008-11-26, 18:26:11 / Kategori: Allmänt
Ikväll blir det TV-kväll i soffan. Är trött och sliten efter dagens lilla shoppingrunda. Har köpt skor, adventssaker, tyg som jag ska sy julgardiner av mm mm. Alltihopa betalade jag med mina Monopolpengar.
Har satt upp adventsljusstakarna i köksfönstret och hängt upp julgardinerna där. Blev så himla fint, och jag kom i sån julstämning så nu lyssnar jag på julmusik. Men väldigt, väldigt tyst, så att inte grannarna ska höra att jag är totalt sinnesförvirrad.

Har hittat ett nytt favoritprogram på TV4+. Älskar att titta på The dog whisperer. En liten, liten latinokille som är expert på hundar och deras beteende och uppförande. Han tar sig an hundar som har problem, och som genom ett trollslag så har han fått pli på dem. Allt från aggressivt beteende till hundar som är skiträdda osv.
Vet inte varför jag är så himla intresserad av  programmet, jag har ingen hund och har aldrig haft. Kommer sannolikt aldrig att ha en heller, eftersom tanken på att behöva gå ut varje morgon i höst och vinterväder gör mig stel av ångest. Skulle det gå att dressera en hund att gå på låda inomhus så kanske jag skulle fundera på saken. Men å andra sidan luktar ju hundskit så illa så man vill ju bara dö...

Ikväll ska jag titta på ett program som heter Charterfeber. Det är en dokumentärserie om norrmän som åker utomlands. Jag garvar ihjäl mig varje gång, de är för roliga de där lusekoftorna!
På reklamen för dagens avsnitt ser man några äldre par som är på semester. Frun säger usch, jag känner inte igen nånting här längre! Nej för vi har ju aldrig varit här förr svarar gubben då. Hahahaha!!! Jag tror jag dör. Corny!

Igår köpte jag två Vienetta glasstårtor. Rea på Hemköp. Säkert gamla eller nåt. Skit samma, jag ska i alla fall passa på att äta upp dem båda nu när jag är ensam. Är Jocke hemma så har jag tur om jag får slicka på pappret...

HÖST IGEN

2008-11-26, 09:31:09 / Kategori: Allmänt
Fattade ingenting när klockan ringde halv 9 imorse. Trodde jag hade ställt den fel, för det var skitmörkt ute. När jag tittade ut såg jag att mörkaste hösten var tillbaka igen, med regn och plusgrader. Över sju grader plus här idag. Vad fan är detta?! Jag hade ju hoppats på mer snö.

Har precis ätit frukost, och sitter nu och väntar på syrran. Vi ska sno mammas bil och åka till IKEA bla, där vi ska träffa vår kusin från Falkenberg. Hon kommer upp på besök över dagen med sin stora, tjocka bebismage. Ska bli skittrevligt, för vi träffas ganska sällan, trots att det ändå är hyfsat nära till Falkenberg.
Jag måste kolla efter lite Adventsgrejer, eftersom jaginte hittade nånting i lådorna i förrådet. Kan vara så att jag slängde lite i smyg förra året för att jag ville ha nya, finare saker. Jobbigt bara att jag själv inte kommer ihåg det...
Nu måste jag dra! Ha en god dag allihop!

YR I MÖSSAN

2008-11-25, 22:13:56 / Kategori: Allmänt
Är jätteyr i huvudet... Var dt tidigare idag också, men trodde det berodde på att jag flög upp för fort ur sängen. Iofs så släppte det inte förrän efter en jättelång stund då. Nu blev jag helt yr av att bara sitta på datorstolen. Känns som om någon har snurrat mig 50 varv på den, och när jag vrider på huvudet så hänger inte världen med.
Käkade en macka och drack lite juice för att se om det är blodsockret som spökar. Googlade också på det, och fick fram att man kan bli yr för att mycket av blodet går till livmodern. Eller var det moderkakan kanske? Spelar ingen roll, något av igelkottens tillbehör var det. Ja ja, huvudsaken är väl att igelkotten mår bra.

Nu ska jag kolla på Prison break i sängen. Nattinatt!

NU HÄNDER DET GREJER!!

2008-11-25, 21:24:37 / Kategori: Allmänt
Frölunda HC - Rögle BK
5-0!!!


Nu ska jag berätta en sak som inte många vet. För en sådär 14-15 år sedan kanske, så var jag cheerleader för Frölunda Indians! Ja jag vet, det låter både osannolikt och lite småtöntigt, men så var det. Jag har dansat i ett fullsatt Scandinavium, och det var en helt grym känsla. Att det dessutom gick väldigt bra för indianerna den säsongen gjorde inte saken sämre. Vansinnigt roligt!

Observera gärna att detta var för ca 20 kg sen...






IGELKOTTEN GÖMMER SIG

2008-11-25, 15:30:01 / Kategori: Allmänt
Var precis hos barnmorskan. Som jag trodde skulle vi lyssna på hjärtljuden på igelkotten, och den första att försöka var en barnmorskestudent. Vet inte hur länge hon hade studerat, men jag kan säga att hon var på helt fel ställe och letade. Hon höll dopplern så långt ner där jag hittade hjärtat när jag var i tolfte veckan. Så naturligtvis hittade hon inget ljud hur hon än vinklade den. Min vanliga (läs riktiga) barnmorska tog över, men även hon var ganska långt ner och letade i början. Till slut hittade hon i alla fall det lilla pyret, och ett hjärtljud på 149 slag per minut.
Tror att igelkotten lekte lite med dem, gömde sig säkert och la sig i konstiga ställningar bara på jävelskap. Något säger mig att denna ungen kommer bli en liten skitunge. Full av bus och fanskap. I så fall är det pappans gener, för Tindra var minsann ett lugnt och stillsamt barn när hon var liten. Inga korvmackor i videon eller brödrostar i toaletten. Ingenting sånt faktiskt, ta i trä!!

SÖMNLÖS

2008-11-25, 09:13:43 / Kategori: Allmänt
Känns som om jag inte har sovit inatt. Kollade först på två avsnitt av Prison break, och när de var slut så var jag ganska trött. Hittade för ovanlighetens skull en ställning som kändes skön att somna i. Var precis på väg att somna när jag fick ett sms, och nyfiken som jag är så kan jag inte vänta till morgonen efter, så jag kollade det med en gång. Det räckte ju för att jag skulle vakna till lite igen. Sen var det stört omöjligt att hitta en skön sovställning, eftersom hur jag än ligger så får jag ont efter 5 min. Somnade väl till slut i alla fall. Vaknade vid två av att Tindra hade haft en mardröm om Kapten Krok, och fick trösta henne. Efter det tog det också en evighet att somna om.
Halv sju imorse kom Tindra in till mig och kröp upp i sängen. Det betyder att man inte får sova mer. För även om hon lovar att ligga stilla och vara tyst, så ligger hon och viskar och pillar med sitt gosedjur. Till sist gick hon upp och kollade på barnprogram en stund innan jag kom upp.

Idag ska jag till barnmorskan.  Vet att jag kommer få lyssna på hjärtljuden, och om jag inte hade haft min doppler hemma så hade det ju varit vansinnigt spännande! Jag får väl spela med och låtsas vara lättad och förtjust. Klart att man är lättad ändå, men jag hörde hjärtat senast i förrgår.

Ikväll ska syrran och jag förmodligen åka till Sagåsen. Sagåsen är Migrationsverkets anläggning, och det första stoppet för flyktingarna när de kommer till Göteborg. Raka vägen från flygplatsen till Sagåsen. Vi ska på ett informationsmöte för volontärarbete, om man kan kalla det så. De behöver helt enkelt folk som är där och hjälper till med div saker. Kläder ska delas ut, mat och fika, barnen ska få en chans till lite lek osv.
Tror inte jag hinner vara med så mycket innan bebisen kommer, för det skulle behövas folk från januari -09. Då kommer jag ju vara höggravid, så vi får se hur det blir. Men jag kan i alla fall gå på mötet, så vet jag vad som gäller om jag i framtiden ska vara med där och hjälpa till.

Nu ska jag vila en stund, sen måste jag dammsuga. Tycker inte jag gör annat än dammsuger och tvättar...

TINDRAS LILLA NÄSA

2008-11-24, 16:14:39 / Kategori: Allmänt
Nu när jag hämtade Tindra i skolan berättade hon att hon hade halkat på en isfläck och ramlat på.... näsan! Ehh... Jag kunde inte hålla mig för skratt, för jag liksom ser det framför mig i huvudet. Nu gick det ju bra, hade det gått illa så hade jag naturligtvis inte garvat. Men det jag undrar är hur man lyckas att ramla och det första som slår i är näsan? Inga händer eller armar som tog i först, utan den allra minsta kroppsdelen på hela Tindrisen - näsan. Hihihi... Tur att alla tänder klarade sig i alla fall, och hon fick heller ingen fläskläpp. För näsan dämpade fallet. Märkligt.

SNÖÖÖÖ!

2008-11-24, 13:17:06 / Kategori: Allmänt
Det snöar här! Inga stora monsterflingor, utan bara puder. Men det har hållt på hela förmiddagen, så det börjar bli ett tunt, tunt vitt täcke ute. Myspysigt värre.
Sitter här framför datorn och äter lunch. Ost och skinktoast med en stor kopp rabarbergräddete. Dröm de om rabarbergräddete häromnatten, så sen var jag tvungen att köpa det. Drack alltid det förr, i mina yngre dar hahaha.
Var nere på gamla jobbet och hämtade sushi till middag också. Blev så jäkla sugen så jag funderade en stund på att äta mina bitar til lunch. Men jag har ju lovat Tindrisen att vi ska äta det tillsammans.

Usch... Funderar på om jag ändå måste krypa till korset och fråga om jag kan få hoppa in ibland på mitt gamla jobb. Inga fasta tider kanske, utan mer när det passar mig, och när jag orkar. Det skulle ju inte behövas så många timmar för att få in några kronor på kontot i alla fall. Å andra sidan vet jag ju inte ens om jag får komma tillbaka. Men det är inga kalla vibbar när jag är där och handlar mat i alla fall, nästan tvärtom. Ska messa gamla chefen senare tänkte jag och se om vi kan träffas och snacka i alla fall, och se vad vi kan komma fram till. Vet ju att hon behöver folk.

GOD KALL MORGON

2008-11-24, 08:40:46 / Kategori: Allmänt
Kallt, kallt ute idag! Men ingen mer snö. Pratade en snabbis med Jocke, och uppe i Sthlm var det ca en dm snö, och mer väntas tydligen under dagen. Varför kan inte vi få lite snö så att jul och vinterkänslan verkligen infinner sig?!

Har sovit ganska bra inatt. Skulle ju till barnmorskan idag, men de hade ringt innan och lämnat återbud. Hon var tydligen sjuk. Så det får bli en annan gång. Inte mig emot direkt. Vill helst packa in mig i ett duntäcke och tända en massa värmeljus så det blir riktigt varmt och mysigt.
Ska nog sy upp två par mammabyxor som jag fick på posten i fredags. De passade jättebra, förutom längden då. Men så är det alltid för mig i och med att jag är så kort. Har vant mig vid att alltid behöva sy upp alla byxor jag köper. Så är det att vara mini. Igelkotten kommer nog också bli en mini, Jocke är inte heller längst i världen. Snarare tvärtom.



MISSBRUK

2008-11-23, 21:22:28 / Kategori: Allmänt
Årets julmissbruk har startat i en hejdundrandes fart!! Här hemma äts det lussekatter, clementiner, skumtomtar, pepparkakor och dricks julmust som om det gällde livet. Åhhh det är så gott!! Just nu sitter jag och äter en lussekatt och dricker ett glas mjölk innan jag hoppar i säng. Mjölk har blivit riktigt gott nu för tiden, och det är väl bra. Så har lille igelkotten i magen en chans att få ett schysst skelett som håller upp resten av kroppen. Så vi inte får en liten gelébebis.

Imorgon är det måndag. Igen. Barnmorskebesök och sedan är det sushihämtning. Tindrisen och jag ska äta sushi till middag, så jag passar på att hämta maten när jag ändå är hos barnmorskan. Det ligger ju runt hörnet. Ska bli supergott! Passar nog på att slinka in i affären och köpa en låda skumtomtar med moahahaha.

Fick så jäkla ont i magen för en stund sen. Blev lite rädd, och fick naturligtvis för mig att igelkotten var på väg ut. Det släppte liksom inte, utan blev bara värre och värre. Fick så ont att jag satt dubbelvikt och flåsade. Var livrädd att jag skulle börja blöda, men det hände ju naturligtvis inte. Har blivit lite nojjig över det där. Men vips så släppte det igen, och nu är det helt borta. Det puffar lite där inne nu, så igelkotten mår nog finfint.

Ska lägga mig tidigt ikväll och läsa lite innan jag somnar. Flög upp som ett ilsket bi imorse när Jocke hade hostat en stund och väckte mig pga det. Jag sover så himla lätt, jag vaknar av allt. Skitjobbigt är det. Någon som har ett bra tips på hur man sover som en klubbad säl? Tindra sover som en döing, hon reagerar inte på nånting. Orättvist!



HÄR HAR NI IGELKOTTEN

2008-11-23, 19:22:54 / Kategori: Allmänt
Bebis vecka 19


Här ligger igelkotten med huvudet åt vänster. En arm sticker upp i bakgrunden, och så ser man ett ben som ligger ihopvikt. Tycker fortfarande det är skitsvårt att se ordentligt.



Huvudet åt höger. Var armarna har tagit vägen har jag ingen aning om.

JAG KÄNNER MIG SOM EN GAMMAL KOLA

2008-11-23, 16:42:25 / Kategori: Allmänt
Jag är så himla seg. Slapp och jäklig. Men samtidigt känner jag mig jätteuttråkad. Paradoxt, jag vet, men så är det. Ja ja, man får väl inte roligare än vad man gör sig. Jag får ta mig i kragen och sysselsätta mig själv.
Har inget speciellt att skriva om heller, så jag tror jag tackar för mig ikväll. Imorgon ska jag till barnmorskan. Annars ser veckan ganska tom ut, inga stora planer. Måste fixa lite adventsfint här hemma, men jag hittar inga saker i förrådet. Vet inte om jag slängde en massa förra året...
Nu ska jag sy nya gardiner till sovrummet!

EFFEKTIV? NJAE...

2008-11-21, 13:39:24 / Kategori: Allmänt
Det kan man ju inte direkt säga att jag har varit idag. Vaknade till dryga 5 minusgrader och lite snö! Mysigt, men kallt när jag skulle gå med Tindrisen till skolan. När jag kom hem så hade darlingen dukat upp ett mysigt frukostbord med nykokta ägg, mackor, te och tända ljus. Efter frukosten kröp jag ner i sängen igen, fullt påklädd, bara för att vila en stund. Somnade såklart, och vaknade nån timme senare. Då kollade vi på det senaste Greys anatomy avsnittet som darlingen laddat ner medans jag sov, samtidigt som vi båda glatt högg in på Aladdinasken.

Nu har jag i alla fall plockat lite disk och dragit igång en tvättmaskin. Har också spelat hög musik för att väcka igelkotten i magen.
Igår vaknade förresten glitterpinnen till liv igen. Alltså gubben under oss. Han har inte knackat i taket med sin käpp på flera månader. Om detta har vi haft många teorier, tex att han har tappat sin hörapparat. Men om så var fallet så hittade han den igår, för när Tindra spelade Eye Toy så kom det välbekanta ljudet. Tre kraftiga, missnöjda knackningar. Jag fick verkligen bita ihop för att inte springa ner och dränka även honom i gravidhormonsfloden. Jävla gubbe!! Klockan tre på dagen! Ett litet barn på 6 år måste väl kunna få eka och hoppa lite?! Kanske inte klockan tre på natten, då får han gärna knacka. Men mitt på ljusa dan? Antar att vi störde honom när han satt klistrad framför Glamour på TV och dreglade över nån dam. För det lär vara det närmaste kvinnligt umgänge han någonsin har varit. Muntergök...

GRAVIDPISKAN KOM FRAM

2008-11-20, 20:44:30 / Kategori: Allmänt
Tidigare idag åt Jocke upp min stora mjölkchokladkaka. Det straffade sig på så sätt att han ikväll fick gå ut i kylan och kompensera det hela. Med en Aladdinask!! Ja, tro inte att det var hans stora hjärta och dåliga samvete som gjorde det valet. Det var mina ilskna gravidhormoner som skrek åt honom att jag ville ha en hel chokladask istället. Så det så!

PÅ ULTRALJUDET SÅG VI ATT DET BLIR EN...

2008-11-20, 14:36:03 / Kategori: Allmänt
... bebis! Gick ju inte att se något kön alls. Jag misstog ju t om magen för att vara huvudet. Bara det säger väl en del om min medicinska ådra.
Allt var bra med bebisen, vi såg hjärtat, hjärnan, urinblåsa och magsäck bla. Däremot låg den stilla som en liten mus, eller som en ihoprullad igelkott rättare sagt. Armarna vikta in mot bröstet med händerna vid ansiktet, och benen uppdragna mot magen.
Jag hade fått en bisarr tanke att bebisen inte har några ben, eftersom jag inte känt så mycket sparkar. De första minuterna såg jag dessutom bara huvud, armar och överkropp. Inga ben! Så jävla typiskt tänkte jag, det var som jag trodde. Barnet har inga ben, bara armar och en kropp. Sen som tur var så hittade sköterskan även ben som satt fast på kroppen. Puh...

Jag kom på mig själv med att ligga spänd som en båge och nästan hålla andan. Pulsen slog i full fart dessutom. Var väl så nervös att något skulle vara fel, så kroppen betedde sig nog så omedvetet.
Vi fick med oss några bilder hem, men det var inga superbilder. Jocke och jag är totalt oeniga om hur bebisen ligger tex. Så svårt att se. Ska se om jag kan fota dem senare så får ni också se den lilla igelkotten.

Nu ska jag äta vörtbröd med skinka och senap! Har smällt i mig 3 nybakade, varma lussekatte idag som Tindras pappa langade till mig. Så jäkla gött!! Hjärtligt tack lusekoftan!

ROBIN HOOD, VAR ÄR DU?

2008-11-19, 14:09:46 / Kategori: Allmänt
Sånt här kan göra mig lite smått ilsk. 900 000 kr i månaden?! Ursäkta mig... Men här sitter jag, och det är ytterst tveksamt till om jag ens får någon sjukersättning från FK iom att jag är arbetslös för tillfället. Jag kan inte ens få typ 5000 kr, men han ska sitta och se nästan en miljon kr ramla in på kontot varje månad?! Vad fan ska han göra med alla de pengarna? Han hinner ju dö 700 ggr om innan han skulle hinna göra av med dem.
Nej fy fan! Det finns ingen människa i världen som är värd så mycket pengar! Oavsett om man spelar fotboll, golf, hockey, är chef över alla chefer. SJUKT!!!

HAHAHAHA!!!!

2008-11-19, 12:57:17 / Kategori: Allmänt









DAN FÖRE DAN

2008-11-19, 12:25:49 / Kategori: Allmänt
Imorgon är det ultraljud! Jag känner mig lite som ett barn dagen före julafton eller en födelsedag. Det pirra likson i hela kroppen när jag tänker på det. Samtidigt så är jag ju lite nervös att något ska vara fel. Man ska aldrig ta för givet att allt är ok bara för att det känns bra och för att man mår bra. Men såna tankar får man försöka koppla bort, och så får man ta det som det kommer när man väl ligger där.
Om ni kikar in imorgon så kanske jag lägger in bilder på det lilla pyret. Skulle vilja ha ett helt album med bilder, men de kostar ju för fan 40 kr st. Värsta utsugarna de där människorna på sjukhuset. I vissa län är bidlerna gratis, men vi bor uppenbarligen i ett av länen där de anser att man kan ta hutlösa priser utan att skämmas.

Idag har jag städat lite. Nu har jag precis ätit lunch, pannkakor, en kopp rabarebrgrädde te och en clementin. Tar det lugnt resten av dagen tills jag ska hämta lilla Schmindris (Tindra). Igår verkar det som en nerv kom i kläm, så jag har så vanisnnigt ont i baken. Typ där som ischiasnerven sitter tror jag. Plötsligt hugger det till och hela höger ben blir typ förlamat av smärta. Ska till barnmorskan på måndag, får ta mig ett allvarligt snack med henne då.

Lyssnade på hjärtljuden idag förresten. De ligger fortfarande runt 160 slag per minut. Himla fort tycker jag. Vad tror ni, pojke eller flicka?

SÅNT HÄR KAN JAG GRÅTA FÖR

2008-11-18, 16:52:33 / Kategori: Allmänt

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
när jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart
.

VECKA 19

2008-11-18, 15:57:13 / Kategori: Allmänt
Fostret
Vikt:
220 g
CRL: 13,5 cm
Full längd: 18 cm

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen sticker redan ut lite och ögonen är nu på rätt plats. Slaggprodukter, fostervatten och urinliknande vätska samlas nu i embryots mage. Fingeravtryck, unikt för varje individ, tar nu form.

Blodet cirkulerar i full fart. Navelsträngen växer och blir allt tjockare efterhand som blodflödet ökar. Fostrets immunsystem börjar nu fungera och producerar antikroppar. Nu är fostret så pass stort att det går att känna sparkar och rörelser.

 




Har märkt att det är en hårfin gräns mellan skratt och gråt. Den senaste tiden har jag kunnat få såna där fjortisskrattattacker, som liksom aldrig tar slut. Jag kan skratta ihjäl mig åt de konstigaste saker, som inte ens behöver vara roliga egentligen. Men mitt i skrattattacken så känner jag ofta att jag nästan vill börja störtlipa istället. Men det får jag ju hålla tillbaka, för annars framstår jag ju som totalt sinnesrubbad. Då kommer männen med den vita tröjan som har jättelånga ärmar, och det vill man ju inte.
Och det är så lite som ska till för att locka fram gråten. Reklamen för Alvedon räcker, där den stora hunden sitter och skyddar den lilla hunden mot regnet. Otroligt gripande i en gravid kvinnas värld.



 


INGEN KATT

2008-11-18, 11:08:21 / Kategori: Allmänt
Nu har vi precis kommit hem från Tindras läkarbesök. Vi fick ju komma tillbaka eftersom pricktestet förra veckan inte fungerade som det skulle.
Idag flippade Tindrisen över lite när sköterskan skulle sticka i dropparna. Hon började storgrina och vifta med armarna så att dropparna nästan flög av igen. Vi fick hålla fast henne lite, men när vi väl hade börjat så gick det bra. Det var inte så farligt som hon trodde. Och allt verkar ju glömt när man sedan får kolla i skattkistan de har.
Testet fungerade som det skulle, och gav utslag på histamin. Det var det som inte blev rätt förra gången. Tyvärr gav det också utslag på katt. Inte mycket, men det blev en prick. Tur att vi inte har en katt hemma. Men synd om Tindrisen som hela tiden har sagt att när hon blir stor och flyttar hemifrån så ska hon skaffa många katter. Nu går det ju inte eftersom sambon är allergisk han med.
Trodde hon skulle bli lite ledsen, men hon verkar mest tycka det är lite lattjo att både hon och Jocke är allergiska mot katter.

Hittade lussekatter i affären, så nu ska jag hugga in på dem! Ikväll blir det kalas hos syrran som fyller år idag. HURRA för Lena!!



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SYRRAN ♥♥♥

SKUM UNGE DET DÄR

2008-11-17, 20:43:08 / Kategori: Allmänt
Jag har en sån skum dotter. Tvärtomunge skulle jag nästan vilja kalla henne. I alla fall när det gäller mat. Hon har aldrig varit förtjust i pizza eller hamburgare. Spagetti gillar hon, men inte köttfärssås. Däremot så älskar hon fisk i alla former, grönsaker så som broccoli, gröna ärtor, kikärtor, vitkål, bönor i olika former och färger mm mm. Häromveckan åt hon upp en hel sån där liten plastlåda full med körsbärstomater. Och idag, hennes absoluta favoriträtt - blodpudding med lingonsylt! Hon åt som hon aldrig hade sett mat förr. Konstigt det där... Men tacksamt, för jag slipper truga med grönsaker och annan nyttig mat.

Ikväll tänkte jag kolla på den nya filmen med Brad Pitt. Den ska ju vara himla rolig sägs det. Burn after reading heter den. Ska bli kul att se Pitten i en rolig roll, det är ju ganska sällsynt.
Kollade på Max Payne igår, och den var väl sådär. Varken bu eller bä tycker jag. Ingen film jag kommer se om och om igen.

Inser nu när jag tittar ner på min kropp att jag måste köpa ny bh. Börjar se ut som en desperat 40-åring på Finlandsbåten som har klämt in sina tuttar i en alldeles för liten push up. Ni vet sådär så det liksom blir fyra bröst istället för två. Magen ska vi inte tala om. Den kan jämföras med en gubbes som har druckit öl sju dagar i veckan i flera år. Oj oj oj, nu går det bara utför!

IDAG ÄR VI TRÖTTA BÅDA TVÅ

2008-11-17, 11:32:26 / Kategori: Allmänt
Idag verkar bebisen ha lugnat ner sig. Kanske är helt slut efter allt det där sprattlet igår, det höll ju på konstant. Jag hade nog i alla fall varit hyfsat seg idag om jag var den.
Själv är jag också trött. Fattar inte riktigt varför tröttheten har kommit tillbaka? Ska vila nu framför TV:n.

TRÅKIGT...

2008-11-17, 10:33:12 / Kategori: Allmänt
Nu är jag riktigt gravt uttråkad alltså. Så här kan jag ju inte ha det fram till april. Måste sysselsätta mig med något, men vadå?
Har i alla fall ringt några viktiga telefonsamtal idag, skönt att ha det ur världen. Bla Arbetsförmedlingen. Tänkte ringa MVC också, men eftersom vi ändå ska ner till läkaren imorgon med Tindra så kan jag lika gärna gå in och boka en läkartid då. Får se vad de säger, man har ju hört att det är ruggigt svårt att bli sjukskriven för foglossning nu för tiden. Kanske inte av läkaren, men glitterpinnarna på Försäkringskassan brukar sätta sig på tvären.

Ska nog äta lite lunch och sen vila i soffan kanske. Är väl ingen som är hemma som vill komma på fika heller... Hrmpf...

BRRRRR

2008-11-17, 08:59:30 / Kategori: Allmänt
Idag var det minsann kallt ute. Nästan 4 minusgrader när jag gick upp. Ve och fasa, har ju inte hunnit köpa vinterkläder till Tindrisen än. Måste försöka göra det under dagen så att hon har imorgon. Om jag hittar pengar under en sten vill säga. Sambon glömde ta med sin lilla bankdosa när han åkte till Stockholm. Utan den kan man tydligen inte föra över pengar i hans miffobank. Inte ens via telefontjänsten.
Jättefint väder idag, inte en droppe regn så långt ögat når. En underbar kall vinterdag. Skulle gärna gett mig ut på en riktigt lång promenad, men jag har så ont av foglossningen idag så det får vara. Blev väl av allt traskande på Liseberg igår.

Ska försöka ta mig för något vettigt idag. Kanske rensa ur skafferiet. Bara tanken är ju tråkig! Vi får se vad som händer.

NÅT LITET TILL KAFFET?

2008-11-16, 20:55:58 / Kategori: Allmänt


Vi köpte förresten en liten bulle på Liseberg till kvällsfikan. Skeden som ligger bredvid är inte en tesked som man nog gärna vill tro, utan en stor matsked! Och som ni ser är bullen större i diameter än skedens längd. Helt underbart. Synd bara att den inte var så god...


Idag vet jag  inte vad jag har gjort för att uppröra det lilla livet i magen. Igår när jag la mig försökte jag förgäves känna rörelser och sparkar på utsidan av magen, utan resultat. Idag har det däremot varit kickboxningsturnering där inne. Det har varit full fart precis hela dagen, kanske pauser på max 10-15 min, men sen drar det igång igen. Spark, spark, spark. Visst vill man gärna känna sparkar, men det kanske kan vara i måttliga mängder? Nu känns det nästan lite obehagligt. Den där utomjordingskänslan förstärks liksom.
Sen fick jag plötsligt för mig att det kanske hade hänt nåt där inne, och att den lill* kämpade för sitt liv. Men när jag lyssnade med dopplern så slog hjärtat så fint så, och man hörde tydligt hur det möblerades om. Vet inte vad som har hänt. Det var som att trycka på en "on" knapp för sparkar och sprattel. Synd bara att ingen har visat mig var pausknappen finns.

JULSTÄMNING

2008-11-16, 18:51:13 / Kategori: Allmänt
Nyss hemkommen från Liseberg. Vi frös så überjävligt, annars hade jag gärna gått där längre. Man kommer i sån himla julstämning, all julmusik, det luktar så gott överallt av glögg, pepparkakor, kola mm mm.





Vi gick runt bland alla små bodar och smakade på lite olika grejer. Vi brukar vara på Liseberg varje jul, men det gör inte att man blir mindre betagen av alla ljus i träden och allt annat. Nytt för i år var dessutom att de har fejksnö på vissa julgranar. Såg ganska verkligt ut, anda tills man gick fram och kände på det. Men det förhöjde definitivt stämning!


                     



En av tomtens renar stod och vilade sig. Eller så var den halvdöd. Den gjorde i alla fall inte mycket väsen av sig.


                



Tindra skrev önskelista som tomten sen tog emot.






Till slut en bild på den stora granen. Det är Lisebergstornet som blivit beklätt med vajrar med lampor på. Resultatet blir en jättegran med stjärna på toppen!








                                                                                                                                                                                                                                          

   

SPARKAR ELLER NYP?

2008-11-16, 12:10:00 / Kategori: Allmänt
Nu har jag suttit vid datorn en stund, och det verkar inte vara så populärt hos den lill* i magen. Det sparkas hela tiden. Eller sparkas det verkligen? Det känns nästan mer som den håller på och nyps där inne. Ganska obehagligt faktiskt. Iofs, om fötterna bara är typ 2 cm långa så kanske det inte är så konstigt att det känns ynkligt. Eller så är det den där alienvarelsen som försöker ta sig ut genom naveln...

ÖVERREKLAMERAD

2008-11-16, 10:41:47 / Kategori: Allmänt
Igår kröp jag ner i sängen med godispåsen i högsta hugg och colaglaset bredvid. Efter en stunds beslutsångest bestämde jag mig för att se Mamma Mia. Efter ännu en stund bestämde jag mig för att stänga av den. Visst, ABBA  har gjort grym musik som det svänger om. Men filmen? Nej fy fasen, den var så tråkig! Kom ungefär halvvägs, och då hade jag ändå velat stänga av den ett bra tag. Komme rnog inte kolla färdigt på den, det känns som om jag slösar bort tid bara. Skulle tittat på Max Payne istället, jag visste det.

Igår när jag och Tindra kom hem från mina föräldrar så luktade det brandrök i hela trappuppgången. Verkligen jättemycket. Jag blev skitnervös att det var i vår lägenhet det brann, och på några få sekunder så hann min hjärna måla upp det ena skräckscenariot efter det andra. Försökte också komma ihåg om jag hade gått hemifrån med nåt stearinljus tänt. När jag väl skulle låsa upp dörren var jag jätterädd, och såg framför mig hur det bara vällde ut svart rök mot oss. Men när jag öppnade dörren och stack in huvudet så luktade det bara hemma. Inget som brann hos oss. Det var säkert surgubben under som hade glömt nåt ljus och tänt eld på halva sin lägenhet.

Alltså, jag älskar min sambo över allt annat på jorden. Men ibland gör jag inte det. Som imorse tex när han skickade ett sms från Sthlm och skrev God morgon älskling. Jättegulligt, verkligen, om det hade varit vid en annan tidpunkt än kl 7 en söndagmorgon! Jag vaknade av pipet, och sen kunde jag inte somna om. Översköljdes av gravidilska och skickade två arga sms tillbaka. Det ska nog få honom att lära sig att man inte väcker den gravida kvinna som sover!



Ikväll blir det Liseberg!

NU BLI´RE FILM

2008-11-15, 21:25:55 / Kategori: Allmänt
Ska ta min godispåse och hoppa ner i sängen och kolla på film tänkte jag. Funderar på Max Payne faktiskt, den verkar ganska bra. Om inte så är ju i alla fall Mark Wahlberg med, och han är ju ganska trevlig att se på.
Har inte hänt något kul idag, så jag har inget att blogga om. Imorgon blir det Liseberg med Tindrisen och mamma. Ska bli kul! Men, god natt för ikväll!

GOOD OLD TIMES

2008-11-14, 17:45:59 / Kategori: Allmänt
Ikväll är det myskväll, bara jag och Tindrisen. Precis som i gamla tider. Vi bänkar oss i soffan med chips och cola och ser på Idol. Det blir riktigt mys, nu är Tindrisen så stor att det nästan är som att umgås med en liten tjejkompis. Nästan. Förutom att jag inte får bjuda henne på ett glas rödtjut. Det hade ju inte passat sig alls.
Just nu beter hon sig som om hon redan har fått i sig några glas. Hon springer och jagar en röd ballong tvärsöver vardagsrummet, samtidigt som hon pratar med den...? Eller är det den där Wawa som oinbjuden har kommit för att hälsa på? Wawa är Tindras låtsaskompis sedan några år tillbaka.

Pratade med Försäkringskassan tidigare. Ville kolla vad som händer om jag skulle bli sjukskriven nu när jag inte jobbar eller har någon annan inkomst. Måste se om jag kan få en läkartid nästa vecka. Har så ont så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Idag känns det verkligen att jag gick en hel del igår, plus att jag jobbade och stog upp lite längre än vad jag brukar. Känns ungefär som om någon har stått och sparkat mig i skrevet hela natten. Inte så skönt med andra ord.
Nu börjar strax Bolibompa. Då ska jag bänka Tindra framför det, samtidigt som jag sträcker ut mig på soffan. Kommer säkert somna, det gör jag jämt.

Ha en go´fredagskväll allihop!

STÄDA ELLER SÅSA?

2008-11-14, 09:00:02 / Kategori: Allmänt
Om man skulle ta och dra en rejäl storstädning i lägenheten idag? Dammtorka, tvätta alla golv, torka skåpsluckor osv osv.
Eller... Om man skulle ta och lägga sig i soffan framför TV:n med min stora låda After eight? Hm, svårt val det där.
Ska i alla fall slänga sängkläderna i tvättmaskinen och bädda rent sen. Det är så jäkla gott att krypa ner i sängen när det är helt nybäddat. Nu har jag dessutom kommit ikapp med tvättberget som tornade upp sig i korgen. Har tvättat som en tok, så nu är tvättkorgen helt tom. Underbart. Det händer nog bara en gång i livet. Snart är korgen full med nerspydda och nerbajsade kläder.

Nej, jag tror allt att jag och bebisen tar ett städtag faktiskt. Det luktar ju så gott när man är färdig!

DRIPP DROPP

2008-11-14, 07:39:45 / Kategori: Allmänt
Det är ganska deprimerande att vakna av att man hör regnet ösa ner och slå mot fönstret. Kanske därför jag höll på att försova oss. Stängde av klockan och tände lampan för att gå upp, men vaknade en kvart senare.



MIN LILLA DOCKA

2008-11-13, 21:07:49 / Kategori: Allmänt
Åh, jag blev alldeles tårögd när jag hade lagt Tindra ikväll och hörde hur hon låg i sin säng och tragglade och läste en bok alldeles själv. Det gick så fort, plötsligt bara lossnade det. Utan större problem så läste hon det finns massor av djur... Lilla gumman. Tänk, när bebisen kommer så kan Tindrisen sitta och läsa för den.

MR NICE GUY

2008-11-13, 18:05:48 / Kategori: Allmänt
Var nere hos våra hyresvärdar idag, för att kolla vad det skulle kosta att lägga nytt golv i Tindrisens rum. Jag förklarade att det idag ligger ett fult klickfurugolv som man bara vill kräkas på när man ser det. Det är de förra hyresgästerna som själva lagt in det, och det fattas bitar både här och där. Det är dessutom inte lagt in under listerna, så på vissa ställen är det ett par mm mellan golv och vägg. Helt jävla värdelöst! Han kollade lite i sina papper, och efter en stund sa han att vi lägger in golv till er utan att det kostar något. Wihoo!! Vilken glad överraskning måste jag säga. Det är bannemej inte ofta man får något gratis idag år 2008.
Fick gå in i ett litet trångt rum och stå och trängas med killen medans jag valde golv. Det gjorde mig inte ett dugg, för han är så jävla snygg att man bara vill bita honom i rumpan när man ser honom! Tror vi har bestämt oss, men vi fick ändå med prover hem så vi kan kolla i lugn och ro. Så om några veckor så läggs det nytt golv i Tindras rum. Då ska jag dessutom måla om så att hela rummet blir fint och fräscht.

Har ringt på ett jobb också. Ska maila över min CV till honom ikväll, så får vi se om han ringer tillbaka. Tänker dock utelämna den lilla detaljen att jag är gravid. Vill inte bli ratad på en gång av den anledningen. Skulle det visa sig att han är verkligt intresserad och senare väljer bort mig pga det, så är det ju han som sitter i skiten. Då kan jag anmäla honom för diskriminering.

SUCK... IGEN

2008-11-13, 14:55:05 / Kategori: Allmänt
Åh jag vet inte vad jag ska göra. Jag får inte jobba. Vilket i sin tur betyder att jag inte får några pengar. Vilket i sin tur betyder att jag inte kan betala alla jävla räkningar.
Trodde jag skulle jobba som vanligt imorgon, men de timmarna är strukna. Vet inte om det blir något jobb alls nästa vecka heller. Vad fan ska man göra?!

BEDTIME

2008-11-12, 21:20:44 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag ta mitt pick och pack och dra mig mot sängen. Pick och pack betyder i detta fall laptopen laddad med Sliding doors och Mamma Mia. Tror inte jag kolla rpå båda filmerna ikväll, det beror på hur trött jag blir. Börjar med Sliding doors, som jag sett sååå många gånger förr. Men det är en sån där underbar må-bra-film. Plus att John Hannah är en av mina favoriter. Antagligen mycket pga dialekten. Jag har ju nån sån där dialekt fetisch.



Har förresten hittat en billig kryssning till Helsingfors som jag antagligen kommer boka. I så fall åker vi i januari jag och darlingen. Istället för att ge varandra julklappar i år så åker vi på en romantisk resa på tu man hand. Vi bokar en massa god mat och spa och sånt. Har fortfarande himmelska minnen från förra gången vi åkte och jag åt så mycket från buffén att jag höll på att spy. Jag var så mätt att jag inte ens orkade äta min pannacotta som jag krafsat åt mig. Då är man fan ta mig mätt alltså. På hemresan låg vi i spa-avdelningen hela dagen och drack fruktsmoothies och slappade i solstolarna. Underbart!

MIN DOTTERS FNASKKOMPISAR

2008-11-12, 18:30:46 / Kategori: Allmänt
Vad i herrens namn är det som händer? Idag när vi skulle till läkaren med Tindra ville hon så gärna ha med sig en Bratzdocka. Hon valde en som hon fick nu när hon fyllde år. När hon packade den innanför jackan så slog det mig plötsligt. Fan, dockan ser ut som om hon just gått av ett arbetspass på Rosenlundsgatan.
För er som inte är Göteborgare så kan jag berätta att Rosenlund är horströket här i Göteborg. Där kan inte ens en vanlig Svenssontjej gå utan att bilar saktar ner och sakta rullar förbi.




För det första. Varför i h-vete har Bratzdockorna så abnormt stora huvuden?! Bara det gör ju att de ser obehagliga ut! Barbie har i alla fall kvar sitt lilla huvud som passar till kroppen.




Och what´s up with the clothes?! Bratzdockan ser ju ut som ett fnask som går på fultjack. Barbie har dagen till ära en muskort kjol på sig.




Nät-stayups och höga klackar. Så här såg inte mina dockor ut när jag var liten! Och så undrar vi vad det är som händer när små 13-åriga tjejer går ut klädda så här och sedan ligger våldtagna i en lägenhet nånstans?


Jag tycker det är lite tråkigt att min dotter tycker att de här dockorna är fina! Långa, böljande prinsessklänningar på en Barbie är vad jag tycker är fint i så fall. Inte slampkläder som får dem att se ut som white trash.


DOKTORBESÖK

2008-11-12, 08:44:28 / Kategori: Allmänt
Nu ska vi strax ge oss ut i regnet för ett läkarbesök med Tindrisen. Hon har sedan en tid tillbaka sagt att det är tungt att andas ibland. I tillägg så andas hon väldigt tungt när hon sover, och snarkar nästan jämt. Har mina onda aningar att det beror på mandlarna, och har vi otur så måste hon väl operera bort dem. Hoppas inte det, för jag har hört att det gör fasligt ont. Annars kan det ju vara någon form av astma, man vet ju aldrig. Vi får se vad farbror doktor säger.

Har lovat att vi ska gå och fika efteråt, och även ta en sväng till leksaksaffären. Hon har lite pengar som hon fick på sin födelsedag som hon kan få använda. Sedan ska vi hem, tända en massa ljus och packa in oss i filtar. För här är det värsta höstvädret. Och då menar jag verkligen höstväder! Mörkt, mörkt, mörkt, regn konstant och så blåser det så att man inte kan ha paraply. Man vill bara gömma sig i sängen.

Imorgon ska jag jobba 2.5 tim. Känns totalt meningslöst att åka totalt en timme drygt fram och tillbaka för att jobba 2.5 tim. På fredag blir det väl några fler timmar i alla fall. Lördag innehåller ett besök på Liseberg som öppnar inför julen nu. Sen blir det tacokväll hos mamsen och papsen. Ska ta med kameran till Liseberg, det är så fint där med alla lampor i träden och alla ljus.

Dags att bege sig till barnmottagningen!



JAG FICK DEN BÄSTA!

2008-11-11, 20:47:25 / Kategori: Allmänt
Jag måste ha fått världens bästa pojkvän och sambo. Fattar inte vad jag har gjort för att förtjäna honom, men han är min! Och han kommer vara min resten av våra liv, vi ska bli gamla tillsammans.
Att han inte bara ger upp och packar sin väska ibland är helt beundransvärt. Han står ut med alla mina konstigheter och utbrott. Oftast rinner det bara av honom, men ibland blir det hetsiga gräl också. Gräl som alltid slutar med att han kommer och vill bli sams igen. Och hur arg och långsint jag än må vara, så är det svårt att inte förlåta då. Alla hårda ord glöms bort, som om man aldrig hade sagt dem.

Han ställer alltid upp för mig. Han kör mig till jobbet, hämtar mig sena kvällar, hjälper mig med olika saker utan den minsta suck. Hemma passar han upp mig, särskilt nu i mitt välsignade tillstånd. Han är väldigt mån om att jag ska må bra nu.
Han älskar mig så gränslöst mycket, och kan bli helt sjuk av oro om han inte får tag på mig tex. Han ringer varje dag från jobbet, bara för att säga hej. Ibland kan jag tycka det blir tjatigt, men när jag tänker på det så är det ju så underbart och omtänksamt. Han saknar mig tom när han är på jobbet. Även om jag kan vara den största haggan han någonsin stött på. Jag är som en hetsig kamphund som bara hugger och hugger, men han hugger aldrig tillbaka.

Jag kan vara dålig på att visa hur mycket han betyder för mig. Det är så lätt att göra misstaget att bara ta varandra för givet, att man alltid kommer ha den andre vid sin sida. Jag måste skärpa mig, och visa att han är lika värdefull för mig som han får mig att känna mig. För jag kan ju inte se mitt liv utan honom som en del av det.

Han kommer bli världens bästa pappa till bebisen. Och världens stoltaste. Jag vill så gärna överraska honom med en kort resa eller något innan bebisen kommer. Bara vi två. För det kommer dröja innan det händer igen sen när man har två guldklimpar att ta hand om. Ska se vad jag kan hitta på.

Herregud... Blir ju alldeles tårögd själv av det jag skriver. Så fantastiskt. Gravidhormonerna väller fram.

Älskar dig Jocke!




VECKA 18

2008-11-11, 09:04:30 / Kategori: Allmänt
Bebisen
Vikt: 180 g
CRL: 12 cm
Full längd: 17 cm


Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

I början av denna vecka är fostret 15 veckor gammalt. Nu växer babyn fort och allt mer av brosket förvandlas till ben. En nyfödd baby har 300 ben. Vissa av dessa växer efterhand ihop, som vuxen har man 206 ben.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

 

Jisses vad det händer grejer hela tiden! Kanske inte så konstigt att man är trött?

Kul att bebisen kan höra lite där inne nu. Ska nog börja spela lite musik för den. Sätta ett par hörlurar på magen. Det gjorde jag med Tindra. Jag spelade samma musik för henne i magen som vi sedan hade med oss in i förlossningssalen. Tänkte att det kanske kunde vara tryggt för bebisen att komma ut till ett ljud som den känner igen. Å andra sidan minns jag att Tindra skrek som en stucken gris när hon kom ut, så hon var nog mest arg för att någon brutalt bröt sig in i hennes lägenhet och ryckte bort henne från den.

 

Blev lite full i skratt när jag läste att bebisen kan skilja på om jag äter sött eller beskt. Och om jag äter sött så sväljer den mer fostervatten. Hmm... Betyder detta att bebisen dricker upp allt fostervatten då, eftersom jag bara äter sött? Den måste ju i alla fall redan tycka att jag är en asschysst morsa som hela tiden bjuder på söt, god dricka.

 

Igår och idag har jag varit helt rödprickig på kroppen när jag har vaknat. Små, små röda utslag som kliar litegrann. Men så bleknar de bort under dagen. Misstänker att det kan vara för att jag blir varm på natten. Får se om de försvinner, annars får jag väl skrämma bort dem med lite allergimedicin.

 

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bubbelbad och mjuka upp mina stackars uppluckrade leder. Sen blir det inga större äventyr idag heller eftersom jag är både trött och har ont. Lite småplock här hemma bara.


TRÖTT

2008-11-10, 17:49:08 / Kategori: Allmänt
Jag är så himla trött... Av en rad olika anledningar skulle jag gissa. För det första sover jag vansinnigt dåligt på nätterna. Vaknar varje gång jag vänder mig för att det gör så ont. Försöker sova med en kudde mellan knäna när jag ligger på sidan, och det hjälper lite. Men så fort jag rör mig så ramlar ju kudden bort. Dessutom vaknar jag flera gånger om natten och har jättesvårt att somna om.
Att det dessutom har blivit mörkt ute som i ett trollarsle gör ju inte saken bättre. Idag har det varit helt sjukt dåligt väder här. Storm, kolsvart och hysteriskt regnande. Herr November spar inte på krafterna minsann.
Sen har jag så himla mycket annat att tänka på, och det är ganska påfrestande i längden också. Pengarna är väl det största bekymret just nu. Jag måste jobba! Men hur ska jag klara det när jag har så ont att jag ibland bara vill kasta mig ner på marken?

Idag sov jag i över tre timmar när jag hade lämnat Tindrisen i skolan. Är skittrött nu också och skulle nog lätt somna om jag la mig i soffan. Dessutom hade mamma och dotter ett stort bråk vid middagen, och då tömde jag nog ut de sista krafterna när jag dunkade näven i bordet. Ont gjorde det med. Men jag tycker inte det är ok att knappt hinna sätta sig innan man säger att man inte gillar maten. Smaka för fan!

Det finns ett nunnekloster inte så långt härifrån. Vet att man kan åka dit och stanna några dagar, helt isolerad från omvärlden, telefoner och TV-apparater. Det kanske inte är en sån dum idé. Rensa hjärnan och samla nya krafter.

FINANSKRIS

2008-11-09, 22:17:34 / Kategori: Allmänt
Vi har hamnat i en liten personlig finanskris. Det finns inte så mycket jobb till mig som jag hade räknat med på min nya arbetsplats. Denna månaden cashar jag nog bara in en 1500-2000 kr max. Det är inte mycket att bidra med.
Behöver mer jobb, mer pengar. Men hur fasen hittar man ett jobb när man är gravid i femte månaden och bara ska jobba en sisådär 3.5 månader till?? Det är ju inte så att det finns mycket att välja på annars, och då kan ni föreställa er hur begränsat det är för mig just nu. Jävla skit alltså... Trodde verkligen att jag skulle få jobba så att vi klarade oss fram till att plutten kommer i april. Nu vete fasen hur det ska gå.
En helt bisarr tanke har slagit mig, men jag vill helst förtränga den. Ska jag behöva ringa tillbaka till mitt gamla jobb och be att få komma tillbaka dit de sista månaderna? Jag skulle hellre äta bajs. Jag vet ju dessutom att arbetsmiljön där är helt fel när man är gravid. Stress, stress, stress, långa arbetspass och ingen tid att äta. Ska man tjäna pengar och må dåligt, eller ska man leva som en fattiglapp helt utan inkomst och må fysiskt bra?

Och så den här förbannade foglossningen. Efter att jag jobbat 5 timmar i fredags så hade jag så ont att jag knappt kunde gå. Hur ska det gå med det om nån månad? SUCK...

SÅ HÄR VAR DET...

2008-11-09, 21:32:45 / Kategori: Allmänt
Tänkte bli lite långrandig och berätta om vår gravidresa hittills. Släkt och familj vet ju redan allt det här, eftersom de varit med på hela resan, men jag tänkte att jag kunde berätta för er andra.

När vi väl bestämde oss för att öppna bebisverkstaden så gick det fort. Vi tajmade in den första ägglossningen (genom div sidor på nätet kan man räkna ut ganska exakt när detta inträffar.) Strax efter åkte vi på semester till Turkiet i två veckor. Väntade min mens andra veckan vi var där, men ingenting hände. Hade lite ont i magen och ömma bröst, men det hände liksom ingenting.
Nyfiken som jag är så kunde jag inte vänta tills vi kom hem, utan jag sprang in på ett turkiskt apotek och köpte ett gravtest.

Testet var inte alls som de vi har här hemma i Sverige, och det fanns inga instruktioner på engelska. Vi fick gissa oss till genom bilderna och de få siffror som vi kunde hitta i texten. Jag gjorde testet, men när det var klart så blev jag inte ett dugg klokare. Jag tyckte mig se ett svagt positivt streck, medans Jocke inte alls såg nåt. Då blev jag såklart osäker, och tänkte att jag säkert inbillade mig ett streck  bara för att jag ville att det skulle vara så.

När vi kom hem så gick vi till apoteket och köpte ett Clearbluetest. Nu för tiden finns det ju digitala sådana där det står gravid eller inte gravid. Då slipper man analysera och spekulera i vare sig man ser ett streck eller inte.
Jag gjorde testet och förberedde mig på att vänta de minuter som det tar innan man säkert kan avläsa resultatet. Men efter knappt en halv minut så lyste det gravid med klara bokstäver i det lilla fönstret. HURRA!

Bara några dagar senare började den vingliga resan. När jag vaknade en morgon och gick på toaletten så började jag blöda. Inte mycket, men jag blev naturligtvis helt stirrig ändå. Var övertygad om att det var ett missfall på gång.
Blödningarna fortsatte från och till under ca en veckas tid. Till slut tröttnade jag på att inte veta, och vi åkte in till gynakuten.
Där blev vi nekade ett ultraljud eftersom det var alldeles för tidigt i graviditeten. Oavsett om det var normalt eller ej så skulle de inte kunna se det då. Vi blev hemskickade med en ny tid en vecka senare.

Veckan gick och vi åkte in för att göra ultraljudet. Det tog inte många minuter in i undersökningen förrän jag såg på läkarens min att det inte såg bra ut. Nej du, sa han. Det här är inte en normal graviditet. Du har fått eller kommer att få ett missfall.
Hela världen stannade upp. Jag kommer inte ihåg ett ord till av vad läkaren sa. All energi gick åt till att inte börja gråta framför honom. Vilken sjuk grej alltså, varför skulle man inte kunna gråta där?!
Väl ute i väntrummet bröt jag ihop, och när vi gick in till sjuksköterskan satt jag och hulkade som ett barn. Vi blev hemskickade igen med starka värktabletter som jag skulle ta när det hela satte igång. Vi fick ännu ett återbesök två veckor senare för att kolla så att allt kommit ut och att kroppen återhämtat sig.

Tiden efteråt var som om jag levde i en bubbla. Jag väntade och väntade på att börja blöda mer, men ingenting hände. Det var vansinnigt påfrestande psykiskt, jag vågade knappt gå hemifrån ifall det skulle hända när jag var ute nånstans.
Efter en vecka orkade jag inte mer. Jag ringde in och bad om att få ännu ett ultraljud. Om min kropp inte kunde sköta det själv så ville jag ha kirurgisk hjälp.
Fick en ny läkare som var väldigt rar och noggrann. Han började undersökningen, och efter bara några sekunder sa han till Jocke att han skulle komma fram till skärmen och titta. Här har vi fostret sa han, och jag tycker mig även kunna se ett litet hjärta.
Va?! Vilka blandade känslor. Lättnad, förvåning, ilska osv osv. Jag hade svårt att ta det till mig. När vi gick därifrån så ville jag bara krama läkaren. Som om det var han som hade gjort allt bra igen.

Ja, på den vägen är det. Efter allt stök i början har det flutit på utan problem. Var på ännu ett ultraljud en tid senare, och allt såg fint ut även då. Rutinultraljudet är om bara 11 dagar. Ser verkligen fram emot att få se mer av plutten, nu när den är mycket mer utvecklad. Man ska inte ropa hej än, mycket kan hända, men det känns som att vi är på god väg i alla fall.

LIPSILL

2008-11-09, 20:51:40 / Kategori: Allmänt
Har ikväll konstaterat en sak. Man kan inte titta på Höstlegender och vara gravid samtidigt. Då gråter man nämligen så man hulkar och får andnöd.... Tro mig, jag har precis provat. Spelar heller ingen roll om man har sett filmen 43 gånger tidigare. Man gråter som om det vore första gången i alla fall.

NU HISSAR VI JOLLY ROGER!!

2008-11-08, 12:07:01 / Kategori: Allmänt
Om lite mer än en timme så bär det av mot Sjöfartsmuséet här i stan. Där vankas det sjörövarkalas minsann för 13 sjövilda 6-åringar. Usch, får tinnitus och blir helt matt i kroppen av bara tanken... 2.5 tim, sen är det över. Men barnen lär älska det, för det låter onekligen mycket spännande om man hör det genom ett barns öron. En sjörövare som leder dem på en skattjakt, och så ska de få göra egna sjörövarflaggor. Sedan blir det mat, glass, godis och presentöppning.
Antar att man kommer stupa i soffan ikväll.
Hmm, såg nu på hemsidan att det finns våffelbuffé i kafét på helgerna. Inget snack om var den gravida elefanten kommer att hålla hus det mesta av tiden då hahaha!!

HEPATIT C DEL II

2008-11-07, 14:45:46 / Kategori: Allmänt
Lämnade ju in mitt andra blodprov för några veckor sedan för att de ville kolla upp utslaget på hepatit c som de fick på det första. Det skulle ta några dagar att få svaren. Har inte hört något alls, så då tänkte jag självklart att det inte var något på det andra testet. Tji fick jag.

Nyss ringde läkaren och sa att det andra provet visat samma resultat som det första. De får ett utslag på att jag har utvecklat hepatit c antikroppar, men inte på själva sjukdomen. Hur skumt verkar inte det då? Min kropp producerar ett försvar mot något som inte finns? Än i alla fall. Jag ska tillbaka om ca en månad och lämna ett tredje blodprov. Efter tre månader ska tydligen sjukdomen ha utvecklats om man har fått den. Dvs att jag i teorin skulle blivit blodsmittad precis innan jag lämnade det första blodprovet. Och det fattar ju säkert ni lika bra som jag att så inte är fallet. Kan överhuvudtaget inte komma på ett enda tillfälle där jag skulle kunna försatts i risk att via blod blivit smittad av hepatit.
Jag fick ingen blodtransfusion vid Tindras förlossning, så då kan det inte ha skett. Och när annars skulle jag blivit smittad? Jag har ju inte direkt suttit i mörka gränder med ett gäng narkomaner och glatt delat en skitig spruta. Nähä, det är jag alldeles för mycket Svensson för.

Visar testet om en månad samma sak, att det fortfarande bara är antikroppar, så kan vi tydligen avskriva själva sjukdomen. Då är det bara en graviditets-fejk-hepatit...

MITT NYA KALL

2008-11-07, 13:53:57 / Kategori: Allmänt
Igår kom jag till insikt med att jag i framtiden förmodligen kommer sadla om från sushikock till florist! Vore väl på tiden att jag bestämde mig för ett yrke att satsa på i resten av mitt vuxna liv.
Var i alla fall på blomsterkurs igår med mamma och syrran. Temat var oasis, och jag ska erkänna att jag inte alls var sugen på att åka dit egentligen. Men anmälan var bindande, och så skulle ju resterande kvinnor i familjen dit.

Jag ändrade snabbt inställning när jag kom dit! När jag kikade in i rummet där vi skulle vara så var det fullkomligt överöst med blommor i olika former och färger. Blad, stora som små, torkade chilifrukter, kastanjer, trollhassel mm mm. Sååå kul!!

Vi fick en snabb genomgång runt bordet, och sedan fick vi fria händer att göra exakt hur vi ville. Man fick ta precis vilka blommor och tillbehör som man blev sugen på att använda. Två olika modeller skulle vi göra. Den första var ett hjärta som skulle täckas helt med blommor och blad. Det andra skulle bli en gles bordsdekoration som skulle vara hög och luftig. Nedan kan ni se bilder på mina verk. Det var i alla fall fantastiskt kul och definitivt värt de futtiga 425 kr som kursen kostade!



Mitt hjärta












Min bordsdekoration







  



VECKA 17

2008-11-05, 16:47:15 / Kategori: Allmänt

Då gick man in i 5:e graviditetsmånaden. 114 dagar avklarade och 166 dagar kvar. Inte riktigt 166 dagar kvar heller. Vi drar väl bort en ca 7-14 dagar iom det planerade snittet.

Fostret
Vikt: 135
CRL: 11,5 cm (CRL = Crown, rump length)
Full längd: 16 cm
I början av denna vecka är fostret 14 veckor gammalt. Den lodräta fåran mellan näsan och överläppen blir synlig denna vecka. Benens tillväxt skyndar ikapp armarna – nu är benen för första gången längre än armarna. Fostret rör sig snabbt och mer kontrollerat än tidigare.

Fostret sväljer fostervatten och kissar ut det igen. En viss mängd slaggprodukter samlas nu i embryots mage. Nu kan embryot suga, svälja, kissa, röra sig och tränar sig på att andas.

 

                            

Börjar bli lite småfet nu. Känner helt annorlunda fosterrörelser också. Tyckte mig känna en spark i förrgår, men som vanligt så blir det tysta/stilla leken där inne så fort jag lägger handen på magen. Inte så mycket som ett sprattel. Om 15 dagar är det dags för ultraljud, vilket ska bli fantastiskt spännande! Har man tur/otur så kanske man råkar se vilket kön det är. Jag vill nog inte veta, men samtidigt är jag ju nyfiken av mig. Men nej, jag vill spara den överraskningen till dagen D.

 


HELGEN SUMMA SUMMARUM

2008-11-04, 11:00:47 / Kategori: Allmänt
Jaha, och så jag med min gravidhjärna då. Ska jag försöka komma ihåg saker som hände i helgen?! Det är ju flera dagar sedan. Jag som inte ens kommer ihåg vad jag gjorde igår...

I fredags kom svärföräldrarna från Strängnäs. Jag jobbade sent, så jag var inte hemma förrän vid niotiden. När jag kom hem var jag ganska trött, men vi umgicks en stund innan det var dags att sova. Bla spelade svärisarna Guitar Hero, med blandat resultat.
På lördagen hade vi kalas för Tindrisen. På förmiddagen åkte vi iväg till Frölunda och hämtade tårtan som vi hade beställt där. Den var verkligen superfin, och det hade varit skam om den inte hade varit det till det priset!






Det blev ett trevligt kalas med mängder av fina presenter. Som rena rama julafton nästan. Vi var alla ganska sega på kvällen efter, så då blev det bara en film i soffan och ganska tidigt sänggående.

Söndagmorgon var det upp i givakt och redo för avfärd till Ullared med mina föräldrar. När vi kom fram var det fullt med bilar på hela parkeringen, och vi kunde bara föreställa oss trängseln där inne.
Det gick ändå ganska smidigt när vi väl kom in, men det märktes tydligt vilka områden som var heta. Där var det trångt som i en packad silltunna. Julavdelningen, leksaker och barnkläder var smått kaosartat. Man kom inte fram med vagnen, utan fick ställa den och sedan försöka hitta den igen när man gått en runda.

Har i alla fall konstaterat att det msåte bli en tur till framåt våren innan bebben kommer. Bebisavdelningen har blivit riktigt bra, och de har det mesta. Ska definitivt köpa nappar och flaskor och sånt där. Men även allt annat som skötbordsunderlägg, badbalja, babygym, sängkläder mm mm mm. Mycket pengar att spara!

Måste rusa en snabbis nu, vi ska till tippen och slänga skräp. Återkommer senare med lite mer skitsnack!


UNDERBART!

2008-11-04, 10:43:51 / Kategori: Allmänt
Det här klippet kan jag se om och om igen, det är bara för härligt!




VILL BARA SÄGA HEJ!

2008-11-04, 07:35:44 / Kategori: Allmänt
Dåligt med uppdatering här några dagar nu. Har ju haft hela sambons släkt på besök förra veckan. Nu är det "bara" vi igen, alltså lilla familjen. Ska uppdatera senare om vad som hänt under helgen och så. Inte för att det är några världsomspännande äventyr, men en liten rapport kan jag väl avlägga. Vi hörs!