LÖRDAGMORGON

2009-01-31, 10:05:03 / Kategori: Allmänt
God morgon! Ganska nyuppstigen sitter jag här med avklarad frukost och surfar min dagliga runda. I följande ordning brukar jag beta av sidorna - Aftonbladet, Facebook, Bloggen, Familjeliv, Blocket, Boplats och Tradera. Efter det blir det mest småsurfande här och där.

Har sovit skitkass i natt, och varit på toaletten ca 6 gånger. Dessutom vaknade jag mitt i natten av en magspark utan dess like! Har aldrig varit med om nåt sånt. Det var som om någon hade dragit en knytnäve rakt i magen på mig, och jag för nån sekund tappade jag tom andan. Att jag dessutom blev väckt av sparken gjorde ju att jag först inte fattade vad det var som hände, utan trodde nog att någon stog och slog mig i magen.
Resten av nattens sömntid har kantats av sjuka drömmar.

Vad ska vi hitta på idag då? Ikväll ska vi ut och äta med mamma, pappa och syrran plus sambo. Vi ska fira pappas pension, eftersom det var hans sista arbetsdag igår. Middagen är en överraskning som pappa inte vet om. Men han läser ju inte min blogg, så här kan jag skriva vilka hemligheter jag vill.
Vi tar det nog lugnt nu under dagen, sticker väl iväg och köper lite godis och sånt kanske. Vi hörs senare!Så här kanske jag ligger ikväll under middagen...

SMYGER I KROKARNA

2009-01-30, 14:42:05 / Kategori: Allmänt
Här händer det grejer. Tindras första dejt är i full gång på hennes rum, och jag smyger omkring och kastar ett öga på dem ibland. De är så söta så man nästan får slag!
Dejten började med varsin Piggelinglass. De slog sig sedan ner i Tindras zebrapuff och tittar nu på Kalle och chokladfabriken. De har även hunnit avverka varsin kopp O´boy och en stor skinkmacka. Inte många ord sägs, det är full koncentration på filmen.
Ska bli spännande att se vad de ska göra sen när filmen är slut. Vet inte om pojkvännen är så sugen på prinsessdockor eller hästar i långa rader. Han verkar vara en hårdnackad Spiderman-grabb. Han ville i alla fall stanna till Tindra skulle lägga sig ikväll hahaha! Gulligt!INTE BRA

2009-01-30, 09:44:50 / Kategori: Allmänt
Jocke kom hem från jobbet efter bara nån timme idag. Permitterad pga brist på jobb. Detta är inte bra, jag hoppas verkligen det vänder! Vi har inte råd att gå hemma båda två så här innan Tjabo kommer. Nästa vecka får de se om det kommer in lite jobb, annars väntar väl varsel. Och den sitsen skulle väl alla slippa sitta i.

Jaha, vi får väl se om det blir nån Ullaredsresa nästa vecka då. Nu får vi väl hålla i varenda krona tills läget är lite mer stabilt. Suck...

KATASTROF

2009-01-29, 21:43:34 / Kategori: Allmänt
Nyss inträffade nåt som hade fått en helt annan utgång om jag hade varit ensam hemma. Jag smög till kylskåpet för att göra mig några kvällsknäckemackor med ost på. När jag öppnar kylskåpsdörren så rasar ett berg av mat ut på mattan, däribland den stora skålen med vispad grädde som vi haft till ugnspannkakan till middag. Med ett underbart plafs så landade den uppochner på köksmattan, och hann även på vägen ner skvätta ner skafferidörren mm.

Eftersom Jocke sist var i kylskåpet så var det faktiskt han som var skyldig. Han hade försökt sig på nån balansakt med pålägg, smör, ost och på toppen gräddskålen. Men som ni fattar så gick det inte vidare bra. Jag stod som förstenad och tittade på den underbara röran av ost, smör och grädde på mattan, samtidigt som jag i gäll ton ropade "men vad har du gjort?!"

Hade jag varit ensam hemma så hade förmodligen förtvivlan tagit över, och jag hade nog lämnat grädden på mattan, som jag sedan hade slängt. Nu kom min tålmodiga sambo och räddade mig från röran, ivrigt påhejad av mig med inslag av skäll. Hur i hela friden kan man ställa grädden där utan att se till att den står stadigt?!

Oj oj oj... Inte lätt att vara sambo med mig. Inte i vanliga fall, och definitivt inte nu under nio månaders hormonöversvämningar.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa innan det är sovdags!

Sov gott mina pinglor ♥

VECKA 29

2009-01-29, 10:49:15 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009

Lillkillen

Vikt: 1100 g
CRL: 24,5 cm
Full längd: 33,5 cm


I denna vecka är pojkfostrets testiklar placerade i pungen.
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med.

Bebisen börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.
Bullen jäser för fullt. Nu börjar jag bli seriöst trött på att vara gravid, för nu blir det allt tyngre och otympligare för varje dag som går. Att Tjabo dessutom har någon slags hela-havet-stormarlek för sig inne i magen gör det ju inte lättare för mig att sova eller andas tex. Häromkvällen låg darlingen och jag och tittade förundrat på hur magen böljade upp och ner, fram och tillbaka. Skulle så gärna vilja se vad han har för sig där inne det lilla livet.

10 veckor kvar. Vet inte om jag riktigt har fattat än vilken omställning detta för med sig. Snart är jag tvåbarnsmorsa. Två barn som ska med till affären, ut på promenad, utflykter, resor mm mm. Jag är i alla fall väldigt glad över att Tindra är så stor som hon är. Hon kommer vara till enorm hjälp och ta hand om sin lillebror på allra bästa sätt.Världens bästa storasyster!


NIX JA

2009-01-29, 10:30:00 / Kategori: Allmänt
Vi har NIX. Men de som ringer är antagligen de företag där man tidigare varit kund. De får ju lov att ringa och försöka värva en igen. Vi slipper i alla fall alla nya telefonförsäljare som ska erbjuda en massa skit. Men de få som räcker är ändå några för många...

STICK OCH BRINN!!!

2009-01-29, 09:49:21 / Kategori: Allmänt
Jag HATAR telefonförsäljare!!! I synnerhet när de är envisa och idiotiska som gamla sega sniglar, och aldrig ger med sig. Sedan en tid tillbaka, säkert snart två månader, så har det ringt från nåt telefonbolag i Skåne. Slog upp numret på Eniro, och sen har jag bara låtit bli att svara när de ringer, i hopp om att de ska fatta vinken snart.
Nä, det verkar vara jordens dummaste personer som sitter där och tokringer hem till folk i tid och otid! Nu ringde de och väckte mig imorse vid niotiden. De har även börjat ringa sent på kvällarna.

Nu har det gått för långt, och mitt tålamod är slut. Nästa gång de ringer så ska jag svara och direkt "skrika" i luren "nej tack" och sedan bara lägga på. Klart som korvspad, det meddelandet kan väl inte misstolkas.

Miffon!

BAKDAGS IGEN

2009-01-28, 14:45:12 / Kategori: Allmänt
Så, nu har jag kommit tillbaka från den lååånga promenaden till affären. Alla avstånd blir så långa när man inte kan gå så fort. Kändes som om jag skulle bestiga K2 eller nåt liknande.
Sitter med min dagliga skål med vaniljyoghurt och blåbärssylt, och sen tänkte jag slänga ihop en kaka. Måste bara tömma diskmaskinen först, och den tanken är ju lite avtändande måste jag säga. Det måste vara en av världens tråkigaste sysslor. Det och att hänga upp tvätt och att vika torr tvätt. Usch...

TA MIG I KRAGEN

2009-01-28, 14:05:42 / Kategori: Allmänt
Kan någon hjälpa till att ta mig i kragen då?! Är så lat och slapp idag så jag kommer mig inte för att göra nåt vettigt alls... Låg i skumbad tills jag blev alldeles skrynklig. Slängde i en tvätt, men det är väl ungefär det enda vettiga jag har gjort idag. I och för sig så planerade jag en riktigt slö dag, men man har ju ändå aldrig samvete till att utföra det.
Nu tänkte jag gå till affären och köpa grejer så jag kan baka en ny kärleksmumskaka. Denna gången med rätt glasyr. För sjutton gubbar!

Måste bara slingra mig ur morgonrocken och tofflorna först...

TRÖTT BEBIS?

2009-01-28, 11:59:55 / Kategori: Allmänt
Idag verkar Tjabo i alla fall ha lugnat ner sig lite. Måste väl vara slut efter den dampiga gårdagen. Nu sitter vi och lyssnar på Carolas barnskiva, samma som jag spelade när jag väntade Tindra. Tänkte även ha den denna gången under snittet. Dock har jag tagit bort den där sången som handlar om när små barn har dött. Tycker inte den riktigt passar sig att lyssna på precis när bebis föds...
Annars är det en underbar skiva, även om man som jag inte är ett Carolafan.
UTMANING!

2009-01-28, 11:30:01 / Kategori: Allmänt
Nu har jag blivit utmanad igen. Och man är ju inte sämre kvinna än att man antar alla utmaningar och sväljer dem med hull och hår.
Denna gången var det Carolina som utmanade mig att visa något personligt, nämligen badrumsskåpet. Nu har jag blivit vuxen och mogen, men i mina yngre dagar så var det lite av en "hobby" att snoka i andra människors badrumsskåp. Tyckte det var spännande att se vad folk hade sina skåp, och om det var ordning och reda och så.


Här ser man mitt skåp. Eftersom jag fick ett ryck i helgen och röjde ut allt skräp för att få plats till bebissaker, så är det väldigt tomt. Översta hyllan ska jag fylla med div salvor och sånt som bebisar behöver.Jockes skåp. Han hävdar bestämt att de flesta sakerna är mina här. Eftersom vi bla kan se en plattång så får jag väl ge mig. Men det mesta är faktiskt hans, vad han än säger!Till sist, skåpet under handfatet. Bara mina saker som ni kan se.

Jag utmanar ingen speciell, utan ni som känner er modiga att dela med er av ert innersta - go for it!

Sådär ja! Det var ju tur att jag nyss hade städat, för badrumsskåp har en tendens att se ut som ett världskrig efter ett tag.
Nu ska jag nog lägga mig i ett varmt bad och spela lite musik för Tjabo.

Puss & kram ♥

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG

2009-01-27, 18:12:06 / Kategori: Allmänt
För en stund sedan fick jag veta att en kille i Tindras klass frågat chans på henne. Hur kul är inte det då?? Hon hade svarat OK, men hon är inte kär i honom. Hmm... Man kanske borde förklara för henne hur det där fungerar.
Jag tyckte i alla fall det var superroligt!! Och av någon konstig anledning blev jag lite stolt. Stolt för att någon tycker att min dotter är söt och förhoppningsvis snäll. Killen i fråga är dessutom jätterar. Han bor på samma gård som vi, och så fort man springer på honom så säger han "hej Tindras mamma!" Han har med andra ord redan nästlat sig in i familjen lite hahaha.

Detta måste skrivas upp i almanackan som ett datum att minnas! Tror inte att någon frågade chans på mig när jag var sex år...GALENPANNA!!!

2009-01-27, 17:28:15 / Kategori: Allmänt
Jag tänkte blogga om en kul grej, men jag måste återkomma senare. Tjabo är helt galen nu i magen, och jag kan inte sitta. Vi hörs senare istället!

DAGENS FYND

2009-01-27, 16:58:50 / Kategori: Allmänt
Jag lurade med mamma på en shoppingtur idag. Hon handlade nästan mer än mig, trots att det var jag som ville åka. Intressant iakttagelse.

Fick i alla fall köpt sakerna på IKEA till Tindras rum. Det blev så fint med de där väggdekorationerna, hela rummet fick liv.Nu ska man bara se till att få dem att sitta kvar. Lite halvdåligt med lim på dem.


Köpte såklart lite grejer till Tjabo i magen också, som för övrigt levt loppan hela dagen idag också. Att ta en vilodag verkar inte intressera herrn alls...

Små dojjor. Bra att ha när man är ca två månader hahaha! Men så sjukt söta, och de kostade bara strax under tjugolappen. Hade varit skam att inte köpa dem.Pyttesmå gubbstrumpor. Hur fula som helst, men roliga.Den här lilla söta sparkdräkten köpte jag på Lindex när vi var i Strängnäs i helgen. Kan se min lilla tjocka bebis i den i sommar.Den här pyamasskjortan köpte jag till mig själv. Utmärkt att ha på BB istället fär Västra Götalands landstingsskjorta. Stor och hur skön som helst!


Herregud, nu när jag sitter och tittar ner på magen så är den hur sned som helst. Varför envisas Tjabo med att ligga på höger sida??


GOD MORGON MINA VÄNNER

2009-01-27, 09:51:17 / Kategori: Allmänt
Idag är jag lite piggare, men fortfarande väldigt trött. Har gett upp hoppet om att hinna bli helt utvilad innan Tjabo kommer i april. Det är bara att gilla läget helt enkelt.

Igår bakade jag och Tindris kärleksmums efter middagen. Synd bara att de inte blev så mumsigt... Var nåt annat recept på glasyren, så den blev inte så där stel och krispig. Men om man skrapade bort glasyren så var själva chokladkakan väldigt god i alla fall. Gör kanske ett nytt försök ikväll med ett annat recept.


Tradera har blivit mitt nya gift förresten. Man kan hitta så mycket kul där så det är inte klokt. Lättroad som man är. Igår satt jag som ett skakande miffo framför datorn och budade på lite grejer. Spännande när det återstår en minut och man får se om ens egna lagda bud räcker till.
Igår vann jag två auktioner. Är jättenöjd med båda, men mest Labanoverallen. Det var ett riktigt fyndpris, de är ganska dyra annars.99 kr inkl frakt. Ett riktigt kap!


Detta vann jag för 53 kr inkl frakt. Det är små apor på jackan.


Nu måste jag sätta fart. Ska till IKEA med mamma. Tindra ska äntligen få sin sänglampa bla. Återkommer senare med bilder från dagens shoppingtur. Som vi förresten kan kalla sightseeing, om min sambo händelsevis skulle läsa här. Just det, jag ska på sightseeing nu!

Hej så länge ♥


VAD FAN ÄR DET MED FOLK?!

2009-01-26, 20:53:23 / Kategori: Allmänt
Jag fattar inte hur det står till med vissa människor. Alla indianer sitter verkligen inte i kanoten ibland.
Jag brukar vara inne på en sida som heter Familjeliv. Det är ett forum där man kan diskutera allt som har med familj, barn och graviditet bla att göra. Men även allmänna frågor och diskussioner.
Men ibland så blir man fanimej mörkrädd när man läser vissa inlägg som folk har gjort. Idag senast hittade jag ett som hade med förlossning att göra. Tjejen skrev att hon tyckte att tappen kändes annorlunda nu, och att hon hoppades att det betydde att förlossningen var på G.

Tappen undrar ni kanske nu? Ja, tappen. Som i livmodertappen! Och det är inte första gången jag läser ett sånt här inlägg. Folk sitter alltså hemma och kör upp fingrar i muttan för att känna på livmodertappen!! Ja det är så sjukt att jag finner inga ord. Den tanken hade inte ens slagit mig om jag så varit drogpåverkad och hög som ett hus. Varför i h-vete ska man in där och känna??
Nej jag fattar verkligen ingenting, och jag tycker det är galet osmakligt! Men men, vill folk leka gynekolog eller barnmorska med sig själva så varsågoda!

NORRBAGGEN UTMANAR!

2009-01-26, 09:16:03 / Kategori: Allmänt
Tindras pappa, även kallad norrbaggen eller lusekoftan, helt beroende på vilket humör man är på, har utmanat mig!


OM DIG
1. Hur mycket är klockan just nu? 09.02
2. Namn? Maria
3. Vart bor du? 3:a i Mölnlycke
4. Hur många barn vill du ha? En bulle på jäsning nu och sedan ett till kanske?
5. Vill du gifta dig? Ja
6. Har du ätit sushi? Ja för fan!
7. Favoritglass? Uhm... Häaegen Dazs och Ben & Jerrys i olika smaker. Men smakar det så kostar det!
8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? Typ 4... Alla barnvarianter.
9. Humör? Trött som ett as, och förbannar sambon som ligger och apsover i sängen!

 


FYRA GREJOR
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej
2. Har du en hund? Nej, men en liten mops eller fransk bulldog skulle inte sitta fel.
3. Sover du helst själv eller med någon? För tillfället så skulle några nätters ensam sömn vara guld värt. Annars är det schysstast att sova med darlingen såklart.
4. Tror du på spöken? Kanske... Vet inte riktigt.

 


SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? Njae, är ändå ganska nöjd trots att jag är kort som fasen.
2. Skulle du vilja väga mer? Nu förstår jag inte frågan??
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nej.
4. Skulle du vilja dricka dig full nu?Nu? Klockan 9 på morgonen och höggravid. Vad tror du?

 


KAN
1. Kan du röra på öronen? Nej
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja, fast sen får jag migrän.
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Inga problem!
5 Kan du va på en fest utan att dricka? Beror på alla andras tillstånd. Ensam nykter är ALDRIG kul.
6. Kan dina vänner lita på dig? Absolut!
7. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej, piercingtiderna är förbi.
8. Kan du suga? Ja?
9. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Hahaha, varför skulle jag?


1. Har du syskon? Ja en gravid syster :)
2. Har du någonsin haft sex med någon? Nej, mina barn kommer till mig med den gamla trogna storken.
3. Har du varit full den här månaden? Fan vilket tjat om alkohol. NEJ!
4. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? ....................................
5. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej
6. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Jajemän! Inte idag alltså...
7.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Jajaja.
8.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej
9.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Inte vad jag kan minnas. Å andra sidan är det väl sånt man förtränger, så jag vet inte...
10.Har du haft sex med mer än tre personer? Ja
11.Har du ljugit på någon fråga än då? Nej!


Utmaningen skickas vidare till er som läser här och som vill svara!

ETT LITET PRIS

2009-01-26, 08:57:50 / Kategori: Allmänt
Jag har fått ett lite pris av Carolina! Jag tackar och bockar (fastän magen är i vägen) Jättekul! Sånt här uppskattas alltid.Reglerna för denna award kommer här:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
3. Nominera minst sju andra bloggar
4. Länka till dessa bloggar i din blogg
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar

Eftersom jag inte har sju bloggar som jag stenhårt följer, så ger jag bara awarden till dem som jag flitigast läser, och de som bloggar regelbundet.

Dessa är:


♥ Amanda

♥ Laura

♥ Linda

♥ Marih

♥ Syrran

ZZZZ...

2009-01-26, 08:43:06 / Kategori: Allmänt
Jaha, då var man hemma igen. Inte utvilad, utan snarare tvärtom. Det blev minus på sovkontot igen under helgen. Sov i en säng som var så mjuk att det kändes som om jag låg i vispad grädde. Jocke (som fortfarande är tyngre än mig) gjorde dessutom att det blev som en nedsänkning i mitten som man liksom ramlade ner i. Inte så bekvämt för min tjocka mage, och det visade lillkillen vänligen men bestämt genom att sparka sig igenom nätterna.

Imorse vaknade jag av Jockes klocka som vanligt. Han somnade om, eftersom han är sjuk, men jag har alltså varit vaken sedan 5.30. Det är så jävla fucking underbart alltså. Man vill inte alls gråta.

Tjabo i magen är fortfarande spinnvild, och tror att man kan bete sig hur som helst bara för att man är liten och söt. Hmm... Själv håller jag inte riktigt med om detta. Visst, tiden går väldigt fort nu på slutet, men jag önskar nästan ändå att den gick lite fortare.

Som ni märker så är jag ingen glädjespridare idag, så nu ska jag avlägsna mig innan jag drar ner er i deppträsket. Ska kanske ta tag i någon av utmaningarna jag fått under helgen.

Vi hörs senare! ♥

FARVÄL

2009-01-23, 11:50:34 / Kategori: Allmänt
Nu är det snart dags att ge sig av. Tindris ska hämtas i skolan, sen åker vi. Blir nog inget bloggande på hela helgen, så vi får ses igen på söndag kväll eller måndag.

Hoppas ni alla får en skön, avkopplande helg!
♥ Puss & kram på er! ♥

SÄTT FART!

2009-01-23, 08:44:14 / Kategori: Allmänt
Jag har egentligen inte alls tid att sitta här och skriva underhållande inlägg. Måste packa inför helgens resa till världsmetropolen Strängnäs och svärföräldrarna. Sen måste det verkligen dammsugas här hemma! Den uppgiften la jag ju på Jocke, eftersom jag får så ont när jag gör det. Men man kan inte säga att han tog på sig uppgiften med största allvar och engagemang direkt.
Jag får alltid påpeka att det behöver dammsugas, eftersom han nu är synskadad, det har vi ju konstaterat tidigare (spjälsängen). Sen är det dessutom så att hans gräns för stök inte ens är i närheten av min. Han har inget emot lite oreda, medans det får det att krypa under skinnet på mig...
Ja ni hör ju. En slarver och en pedant, vilken lyckad kombination! Men vi matchar varandra på så många andra plan, så det får väl väga upp.

Idag har vi fått snö. Och för en gångs skull när man kom ut så töade det inte i samma sekund som det når marken, utan det ligger kvar ock knarrar så där myspysigt. Kul för barnen.
Nej, nu är frukosten uppäten, dags att sätta fart! Vid ett styr vi kosan mot svärisarna. Hej så länge!

VECKA 28

2009-01-22, 21:07:01 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.


Bebisen
Vikt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full längd: 32 cm


Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna.
Kroppen lagrar snabbt underhudsfett och bebisen är inte längre så mager. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Alla sinnen är nu utvecklade och kan reagera på skarpa ljud och ljus utifrån. Håret som växer på huvudet kan nu ha blivit riktigt långt och ögonfransarna finns nu på plats.

Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.


Jag är så färdig med att vara gravid nu... Om jag hade vetat att allt skulle gå bra så skulle lillkillen gärna få kika ut nu. Men det är ju bättre såklart om han stannar där han är i 11 veckor till.
Tycker i och för sig inte att magen är så stor. Eller?
Men Gud vad jag längtar efter den dagen då jag kan på mig skorna som en normal människa. Eller strumporna, eller byxor också för den delen. Allt som involverar mina ben helt enkelt.

Ikväll tar ryggen verkligen kål på mig! Jobbade 5 timmar idag, men måste nog inse att det kanske inte funkar att jobba längre. På de fem timmarna har jag suttit två gånger, och det var när jag var på toaletten. Totalt kanske en minut då. Nu känns det som om någon har bultat på mig med ett basebollträ över hela ryggen. Det bränner och svider.

Har börjat spela musik för lillen också. Spelar samma skiva som jag gjorde för Tindra, och det är några låtar som jag kör extra ofta så att han kanske känner igen dem när han kommer ut.

Sover fortfarande oförskämt dåligt, så dagarna känns ganska sega och luddiga. De senaste nätterna har dessutom grabben varit jobbigt livlig och pigg. Han skonar inte sin mor...

Vi har förresten kommit på ännu ett namn. Oj, vilken överraskning. Jag vet. Svårt att bestämma sig, det finns många fina namn. Det nya förslaget är i alla fall Kim. Jag gillar det för det har en aning asiatisk touch, vilket passar bra med tanke på mina rötter.FY!

2009-01-22, 09:47:29 / Kategori: Allmänt
Nu märkte jag precis att jag ska sluta använda mitt ögonmått. Har i och för sig hela tiden vetat att det är kass, men nu var det droppen. Man kan helt enkelt inte salta på måfå när man kokar frukostgröten. Då smakar det inget vidare sen, hur mycket blåbärssylt man än häller på.
Nu hinner jag inte fixa nån annan frukost heller, ska strax gå till jobbet. Får väl köpa en färdig macka på cafét.SLÅSS OM UTRYMMET

2009-01-21, 19:42:23 / Kategori: Allmänt
Jag har lagt märke till en sak. När jag äter så blir grabben i magen alltid väldigt vild efter en stund. Vad beror det på då? Är det för att han plötsligt får en näringsinjektion via navelsträngen, eller är det för att det blir trångt för att maten tar för stor plats i min magsäck? Jag tror ju på det sista, men jag är å andra sidan inte så vidare påläst på den mänskliga anatomin.

Blev ingen bio. Filmen är för det första nästan tre timmar lång, och sen började den redan halv sex. Då låg jag i soffan och var alldeles slapp. Det känns som att tre timmar är i saftigaste laget för en fet, gravid kvinna att sitta stilla och vaken. Får kanske vänta med den ett tag.

Nu måste jag sträcka på mig, för Tjabo i magen är på tok för galen för min smak nu. Vi hörs senare!

LITE SEG

2009-01-21, 14:48:37 / Kategori: Allmänt
Jag är lite seg och trött. Nyss hemkommen från en trevlig lunch med en gammal nära vän. Jättekul att ses igen, och jag hoppas det blir oftare nu.
Har lite ont efter att ha gått en del. Och så får man ju trippa extra mycket nu när det är isfläckar både här och där. Än så länge så har jag klarat mig från att ramla under den här graviditeten. När jag väntade Tindra ramlade jag i tid och otid, på de allra märkligaste ställena.

Funderar på om jag och darlingen skulle ta ett biobesök ikväll. Måste bara känna efter hur trött jag är, för jag vill ju inte somna mitt i filmen. I så fall blir det nya Brad Pitt filmen.
Igår såg vi en bra film som hette Mongol. Den handlade om Djingis Khan, men det fattade jag inte förrän filmen var slut och eftertexten kom. I filmen hette nämligen karlen nåt annat konstigt mongolskt namn. Men den var bra, så den rekommenderar jag.

Nu sitter jag bara och ordbajsar om en massa onödiga, ointressanta saker, så det är lika bra att jag slutar skriva. Ska betala kläderna jag vann på Tradera igår. Och jag lärde mig en läxa. Om man ska hålla saker hemligt för sin sambo, så ska man kanske strunta i att skriva om dem på bloggen, eftersom han läser där ibland.

NYTT REKORD. IGEN!

2009-01-20, 22:41:41 / Kategori: Allmänt
Då toppade jag gårdagens läsarrekord med nio till idag. Har fortfarande inte höga siffror, men det är ju kul att fler hittat hit. Kanske är det en del som ramlar in en gång bara och aldrig kommer tillbaka. Men men, det är ju trevligt så länge det varar.

Nu väntar sängen! Sov gott!


PUH!

2009-01-20, 18:53:32 / Kategori: Allmänt
Så var äntligen spjälsängen som Gud glömde ute ur mitt hem igen! Tyckte allt det var lite pinsamt att åka dit, men han var så trevlig och det var inga sura miner alls. Man måste ju vara nöjd sa han. Så sant så sant. Jag hade grämt ihjäl mig om vi hade behållt sängen. Lägga en massa jobb på att slipa och måla och sånt. Jag har väl fullt upp med alla andra projekt som jag måste hinna innan april, och som jag uppenbarligen aldrig tar tag i.

Tänkte sy sängkläder, men måste ju ha exakta mått på täcke och kudde. Och sånt tänkte jag köpa i Ullared, när den resan nu blir av. Bilkräket har pajat och vi måste byta bensintank. Tjoff så rök där 1800 kr. Underbart! Tänk vad mycket bra man kunde handlat i Ullared för de pengarna.OJ DÅ...

2009-01-20, 14:30:06 / Kategori: Allmänt
Jag skulle inte köpa mer bebiskläder i storlek 56, för hela byrålådan är full snart. Men om man har gått och blivit Tradera-freak så kan det vara svårt att säga nej till sig själv. Det här vann jag nyss för 36 kr.
Kollade på de byxorna igår på Lindex, men köpte aldrig dem. Och nu fick jag ju dem till ett mycket bättre pris! Totalt inkl frakten så blir det 60 kr. Det kan ju inte ens Jocke bli upprörd över? Och om han blir det så säger jag bara "spjälsäng" så blir det nog tyst på honom.

Spjälsängen står i hallen, så jag ser den hela tiden. Vill spotta på den. Får ont i ögonen när jag ser den. Hiskeliga tingest!

MUMS

2009-01-20, 14:02:23 / Kategori: Allmänt
Lyckan var total när jag hittade choklad i skafferiet och cola på balkongen! Jippie! Det ska så lite till för att glädja en gravid kvinna.

OKEJ FÖRLÅT DÅ!

2009-01-20, 11:52:11 / Kategori: Allmänt
Tindras pappa blev lite stött över att ha blivit omyndigförklarad, och hotade med att aldrig mer ge mig gratis hockeybiljetter. Det kan jag ju naturligtvis inte leva med, så jag tar väl tillbaka det då. Kanske... Fast jag står fortfarande fast vid att killar har en helt annan estetisk syn på saker och ting än tjejer!

TRÅKIGT

2009-01-20, 11:49:12 / Kategori: Allmänt
Jag har tråkigt... Har inget att göra (förutom tvätt, disk, dammsugning...) Tycker inte om att fastna framför datorn, men det blir lätt så. Om jag går och lägger mig för att vila så sover jag i flera timmar, och då kan jag inte somna ikväll.

Inte kan man gå ut heller, det är sååå slaskigt. Det är som att trampa runt i soppa. Man hinner gå i fem minuter sen är man blöt om fötterna. Då stannar jag hellre inne och är varm och torr om fötterna! Kolla förresten in mina "tofflor" som jag köpte på Lindex igår för 12 kr. De är mer som strumpor, men de ser ut som små skor.
Nu måste jag slänga ihop nåt till lunch. Har inget hemma mer än ägg. Kokt ägg är inte så gott längre, så jag får nog hitta på nåt annat.

WIHOO!

2009-01-20, 09:00:19 / Kategori: Allmänt
Nytt läsarrekord igår. Måste vara de ljuvliga bilderna på mig som barn som lockade folk.

Jaha... Igår förresten var vi och hämtade spjälsängen som jag hittade på Blocket. Eller nej, vi hämtade inte den, jag var inte med. Tyvärr! Skickade Jocke och Tindras pappa på detta ansvarsfulla uppdrag. Resultatet blev att de kom hem med en spjälsäng som jag inte ens skulle lägga smutstvätt i.
Jag fick fan panik alltså när jag fick se sängen. Jag hade ju mailat tjejen och frågat om den var i fint skick, och jajamän visst var den det. Den sängen vi fick hem var typ från 1800 kallt, smutsig som fan och ommålad. Det såg ut som ett barn hade målat om den, för färgen hade runnit så där klatschigt på vissa ställen, så att det såg ut som man spritsat grädde runt spjälorna. Dessutom var den så gammal att dagens bäddmått inte alls stämde överens.

Fast mest arg blev jag faktiskt på Jocke, som uppenbarligen måste vara synskadad på nåt sätt. Hans försvar var att det var så mörkt i hallen så han såg inte hur illa sängen såg ut. Nähä, jag visste inte att de hämtade den i mörkaste Afrika där man inte har elektricitet... Kunde man inte bett dem tända i taket då kanske?
När jag hade surat en timme ungefär så skickade jag ett sms till tjejen som sålt sängen och skrev att jag inte alls var nöjd, och att jag vill lämna tillbaka den. Som tur var så var det lugnt, och hon beklagade det inträffade. Ska åka tillbaka med den idag.
Så nu skiter jag i Blocket och köper en splitterny säng istället. Usch, jag vill inte ens ta i den, den är så jäkla vidrig!

Jocke och Tindras pappa är dessutom härmed omyndigförklarade, plus att de snarast ska förses med blindkäppar. Kanske även varsin ledarhund när jag får råd. Karlar...

TILLBAKA I TIDEN

2009-01-19, 21:47:35 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag visa er hur jag såg ut när jag var liten!Stickar. Men fattas det inte nåt??
December 1979Absolut en av mina favoritbilder från när jag var barn. Pappas stövlar har åkt på.
1979
Pepparkaksbak
1978
Solvarma jordgubbar direkt från morfars stora jordgubbsland.Kolla in den moderna hårfönen!Ännu en av mina favoritbilder. En solig dag på stranden.Första gången jag står upp själv. Tror stenhårt att jag håller mig fast i den lilla asken!
Augusti 1978
Nybadad
19783 månader gammal och redan på tvären...
1977
Antar att jag är med morfar inne hos grisarna och får klappa kultingarna.
1979På många av bilderna ser jag hur lik jag är Tindra. Eller hur lik hon är mig rättare sagt. Äpplet faller inte långt från trädet!VEM VILL VETA?

2009-01-19, 14:29:49 / Kategori: Allmänt
Vet inte hur jag ska lägga upp det här nu. Bebiskönet alltså. För vissa som läser vill inte veta, medans andra vill... Men jag vill ju så gärna berätta, så jag måste nog göra er som inte vill veta besvikna.
Vet inte riktigt varför jag är så himla glad och upprymd, för det spelar egentligen ingen roll alls för mig vad det hade blivit. Frisk bebis (klyscha, men sant) är allt vi vill ha. Ändå känner jag mig nästan lika glad nu som när jag testade positivt. Märkigt...
Jag tycker i alla fall att det känns mycket mer personligt nu när vi vet. Det blir inte bara en bebis, utan nu kan vi kanske tom bestämma oss för ett namn.

Okej, håll i er! Här avslöjas resultatet!

Det var så underbart att få se lille bebis igen! Nu var det verkligen en liten människa, ingen alien. Dock försökte han gömma sig. Armen för ansiktet och knep ihop benen som attan. Barnmorskan ruskade om lite på magen för att komma åt och se vad som fanns mellan benen. Och vips, snopp och pung! Så kul har det nog aldrig varit att se en snopp.

Gissa om pappa blev stolt?! Jocke sken som en sol hela vägen till bilen, stolt som en tupp. Själv firade jag genom att köpa lite grabbigare kläder.
Så, nu längtar vi efter vår lille son! Tindra kommer bli så glad, hon som önskade sig en lillebror.

JIPPITJOOO!

2009-01-18, 21:22:00 / Kategori: Allmänt
Imorgon är det dags! Då ska vi på könsultraljud och förhoppningsvis få se vem som bor i magen. Har man riktig bonnotur så kanske bebisen lägger sig i konstiga ställningar så att det inte går att se. Å andra sidan så betalar vi ju faktiskt 500 kr för det, så jag tänker nog inte gå därifrån innan vi fått ett besked. Snopp eller snippa!

Nu ska jag hoppa i säng och se färdigt på Låt den rätte komma in. Återkommer imorgon naturligtvis och lämnar rapport om hur det har gått. God natt mina vänner!


♥ Maria

ROLIG LEK!

2009-01-17, 20:37:28 / Kategori: Allmänt
Syrran och hennes kille var här tidigare. De visade en mycket underhållande sida på nätet, även denna vanebildande som den där spelsidan jag pratade om.
Gå in här och prova själv!

Imorgon ska vi åka och kolla på en spjälsäng som jag hittade på Blocket. Den såg jättefin ut på bilden, så jag hoppas att ingen hinner före oss imorgon. 400 kr var ett mycket bra pris dessutom. Hälften av det vi ränat med när vi kollat på säng på IKEA.
Efter det beger vi oss av söderut till Falkenberg och min kusin och hennes familj. Ska fira hennes 25-årsdag, och hälsa på lille bebisen igen. Ska bli riktigt trevligt! Får se om jag vågar hålla honom nu. Förra gången var han så liten och ny, och jag tycker ju det är lite obehagligt med andras bebisar. Man får liksom skumma tankar om att man ska råka tappa barnet. Vilket aldrig har hänt naturligtvis, men det känns lite så.

Nu ska Tindris i säng, sen blir det nog TV resten av kvällen. Är trött eftersom jag fick sova på soffan inatt, då Jocke glömt att ta snarkmedicinen. Låg i en timme bredvid honom utan att ens vara i närheten av att somna. Till slut fick jag en flipp och sprang ut och bokstavligt talat slängde mig i soffan. Visst har vi en stor bekväm soffa, men det är ändå inte så skönt att sova i den en hel natt.

Trevlig lördag allihop!

NY FOLKSJUKDOM?

2009-01-16, 23:26:01 / Kategori: Allmänt
Häromdagen skulle jag berätta för Tindra vad skolsköterskan gör på undersökningen vi ska på om två veckor. Jag berättade att hon kollar synen och så, och det har ju Tindra gjort förr på BVC. Sen försökte jag förklara hur hörseltestet går till. Om det är som när jag var liten sa jag, så får man hörlurar på sig. I dem piper det lite, och så ska man säga ifrån så fort man hör ett pip.
En lätt suck kom från Tindras bröst, och hon utbrast i en erfaren ton jaaaa, du menar att det piper så som när man har timnitus!
Förlåt? Timnitus?? Är det en ny folksjukdom som jag har missat?

Jag åt inte tacos med resten av familjen ikväll förresten, och tur var väl det! När de hade ätit färdigt och Jocke dukade av började han plötsligt asflabba ute i köket. Inte konstigt att det smakade konstigt sa han. Jag hade tagit guacamole-mixen i köttfärsen istället för tacokryddan!
Fy faan! Usch, hade jag ätit köttfärs med guacamolesmak så hade jag defintivt spytt på fläcken. Hahaha, det var säkert därför han fick så ont i magen att han la sig tidigt ikväll. Vissa straffar Gud med detsamma!

JAG ÄR FAST

2009-01-16, 12:24:56 / Kategori: Allmänt
Inte bra att jag har hittat en sida på nätet med online spel. Man kan spela tex Othello, Yatzy, Alfapet mm mm. Förenat med livsfara att logga in där, för man fastnar liksom. Särskilt när man som jag är ganska dålig på allt man ger sig in på, och ständigt förlorar. Då utvecklar jag tvångstankar att jag måste vinna! Det går ju sådär bra...

Har inte gjort mycket vettigt idag, städat undan lite i köket bara. Men what the heck, det är ju fredag. Ikväll verkar Tindra ha bestämt att det är tacos på menyn, och så ska vi väl kolla på Let´s dance. Kollar ni på det? Vem är er favorit?
Personligen gillade jag nog mest Morgan Alling. Magnus Samuelsson överraskade också rejält, men på nåt sätt så såg det så sjukt bisarrt ut när han kastade runt med den där lilla danstjejen som om hon vore en gammal tubsocka.

SKRÄMD AV EN KINES

2009-01-16, 08:47:58 / Kategori: Allmänt
Imorse somnade jag faktiskt om när Jocke hade gått till jobbet. För ovanlighetens skull. Men natten har varit hyfsat sömnlös, så jag var väl helt slut. Plötsligt så vaknade jag med ett ryck av att Tindra stod en meter ifrån mig och flinade. Hade inte hört henne komma, eftersom hon hade på sig sina tofflor och antagligen smög in i mitt sovrum. Själv tyckte hon det var fantastiskt roligt, medans det för min del kändes som om jag vaknade upp mitt i en japansk skräckfilm.
För er som inte vet så brukar jag kalla min dotter för lilla kinesen. Tycker det är kul att säga så, trots att mina rötter är Sydkoreanska. Hon i sin tur kallar mig för kinesmamma. Mor och dotter har samma torra humor!


Om Tindra får en lillebror...

VECKA 27

2009-01-15, 20:39:39 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.

Bebisen
Vikt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full längd: 31 cm


Bebisen tar små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft. Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Nu öppnar bebisen sina ögonlock och växlar nu mellan att blunda och att titta. Rytmen i rörelserna, andningen och sväljande är nu väl etabletat och förmågan att orientera sig rumsligt har utvecklats.

Gud, jag tycker magen växer från dag till dag nu. Nu ser jag i alla fall gravid ut och inte bara lönnfet. Börjar känna mig som en hårt uppblåst badboll. Ibland känns det som att magen ska explodera inifrån. Det stramar inte i huden och så, men jag får samma känsla som när man ätit alldeles för mycket.

Ibland känns det som om jag har en bebis långt upp i halsen. Särskilt när jag sitter i soffan där man sjunker ner lite. Då blir det dåligt med plats för lungorna.
Imorse när jag vaknade och började röra på mig i sängen började sparkandet också. Men jag låg kvar, och så lyssnade vi på musik jag och Sjörövar Fabbe. La mobilen bredvid magen och spelade några bra låtar. Uppskattades mycket av den lille rövaren, för det blev värsta dansgolvet i magen på mig. Till slut blev det faktiskt lite jobbigt, så jag stängde av. Då blev det sura sparkar istället...

På måndag är det dags, då får vi veta om det är Loke eller Bella som misshandlar mig. Längtar så! Tänkte gå direkt från ultraljudet och köpa nåt riktigt, riktigt blått eller rosa. Bara för att jag kan liksom.

FÖRE OCH EFTER

2009-01-15, 15:57:22 / Kategori: Allmänt
Tindras rum är så gott som färdigt. Fattas bara en sänglampa, några vägghyllor och en väggdekoration för att få in lite mer färg.
Så här såg rummet ut före vi fick det nya golvet och innan vi målade väggarna.


  


Det övergår mitt förstånd hur någon kunde måla väggarna i den här lila färgen! För att inte tala om golvet... Får migrän bara jag ser på bilderna.


Nu ser det ut så här!

Väggarna blev en aning gråare än vi hade tänkt oss, men det blev skitfint i slutet ändå.

Nu ska jag även sätta upp de här väggdekorationerna från IKEA, plus en del andra små röda inslag för att pigga upp färgerna lite.


ÄN FINNS DET HOPP

2009-01-15, 10:26:56 / Kategori: Allmänt
Ja än verkar det finnas hopp för mänskligheten. Läste idag på Aftonbladets hemsida att sociala myndigheter nu har omhändertagit lille Adolf Hitler i USA.
Citat från en psykolog  "Det här är ett barnsligt beteende från föräldrarna. De tycker att de gör ett modigt ställningstagande, men de tar inte hänsyn till att barnet har ett eget liv och att folk kommer att titta snett på honom så länge han har det här namnet."
Så sant som det är sagt! Man kan även läsa att förra året omplacerades en flicka på Nya Zeeland för att hennes föräldrar döpt henne till Talula Does The Hula From Hawaii. Vilket jag kan tycka är ganska fint, om än konstigt och lite lätt onormalt. Men om inte Talula fick heta Talula och bo hos sina föräldrar, varför ska då lille Adolf få göra det? Även Adolfs systrar har omhändertagits. Stackars barn...Men det här har ju faktiskt föräldrarna själva bäddat för. De har liksom grävt sin egna grop.

HÖRSELSKADAD

2009-01-15, 09:33:08 / Kategori: Allmänt
Imorse vaknade jag igen av att jag knappt hör nånting. Måste vara nåt fel på mina öron ju. Eftersom det inte riktigt ger med sig så undrar jag om det kan vara graviditetsrelaterat på nåt skumt sätt? Man kan ju bli täppt i näsan pga att slemhinnorna är i obalans tex, kanske kan samma sak hända med öronen?
Har i alla fall tagit två Sinova som jag hoppas ska lätta lite på trycket snart. Men jag är dessutom hysteriskt ljudkänslig igen, alla ljud gör vansinnigt ont i mina öron. Det känns som om trumhinnorna utsätts för max decibel. Tom att tugga mackan nyss lät som om jag hamrade på en indiantrumma precis intill örat. Märkligt...
Är det likadant imorgon får jag ta mig i kragen och ringa vårdcentralen. Så här kan man ju inte ha det.

HIT ME!

2009-01-14, 13:37:14 / Kategori: Allmänt
Ni som följer min blogg, kan ni inte tycka till lite om den? Vad är bra, vad är dåligt? Vad vill ni läsa mer eller mindre om? Kom ihåg bara att jag inte tål dålig kritik hahaha! Om ni gör mig ledsen kanske jag börjar grina och slutar blogga helt...

Jag vet att nu för tiden så lägger jag mycket tid på bebis- och gravidprat. Men det är ju trots allt det som upptar min tid nu, och det är det som är mitt liv. När bebisen är född så kommer det bli en familjeblogg helt enkelt. Om mig och min underbara familj och smått och gott som vi tar oss för.

Men ändå, kom gärna med åsikter och synpunkter!

TIDSFÖRDRIV

2009-01-14, 13:31:43 / Kategori: Allmänt
Eftersom jag nu för tiden har väldigt mycket fritid, så måste jag ju hitta saker att fylla tiden med. Som att läsa tex. Har avverkat två kanonbra böcker på kort tid, och behöver fylla på förrådet lite. Måste även ha en riktigt bra bok med mig till BB i april, om det nu skulle bli så att jag får ligga kvar där ensam med Sjörövar Fabbe, utan Jocke.
Så nu var jag inne på CdOn och beställde hem tre pocketböcker.

   

Nu har jag återigen fått en hook up på deckare och thrillers, så det är det enda jag läser. Spännande så man nästan kryper ur skinnet ibland. Men så ska det vara. Jag vill bli fängslad av en bok redan från första sidan. Annars tappar jag tålamodet och lägger undan den.
Det är väl detta som gjort att jag inte läst Stieg Larsson böckerna än. Jag kommer inte igenom alla de första kapitlena i första boken, vilka man tydligen måste traggla sig igenom innan den blir riktigt bra. Jag tappar bara tålamodet och kommer på mig själv med att ligga och tänka på annat medans jag läser. Typ mat och såna andra viktiga saker.

Nu går det dessutom två filmer på bio som jag så gärna vill se! Changeling med Angelina Jolie, som är baserad på en sann historia. Och så Benjamin Buttons otroliga liv med Brad Pitt. Den handlar om en kille som åldras baklänges. han föds alltså som en gammal man och åldras sedan baklänges, tills han dör som spädbarn.
Båda verkar så himla bra, och det kan nog vara gråtvarning på dem.

SMAKEN ÄR SOM BAKEN...

2009-01-14, 12:29:43 / Kategori: Allmänt
Det gamla ordspråket slås jag ofta av när jag kollar på Tradera. Vilket händer ganska ofta faktiskt. Älskar att surfa runt där och leta efter roliga bebiskläder.
Allt som oftast står det "supersött set" eller "jättefina kläder till nyfödd" och liknande formuleringar. Men när man klickar in på annonsen så undrar man om man kommit till Tradera a la Ryssland 1984. Herregud! Visst, kläderna är jättesöta och tuffa och allt vad det är, om vi spolar tillbaka bandet till 80-talet.
Jag älskar det här gamla retromodet som kommit tillbaka på barnkläderna nu. Mycket brunt, orange, mönstrat i olika former osv. Men Musse Pigg modet är och förblir ute!

Ja ja, ännu ett I-landsproblem. Vissa har ju inte kläder på kroppen blablabla... Men det gör ju inte att jag inte får tycka att vissa Traderakläder är überfula!

GOD MORGON

2009-01-14, 11:41:20 / Kategori: Allmänt
Frukost kl 11.30, det är ju helt befängt... Men så blir det när man sover länge. Och man får passa på nu medans det går. Om några månader är det sömnbrist i typ 18 år som gäller. Verkligen en upplyftande tanke...

Vad händer idag då? Ev ska vi åka och kolla på en spjälsäng som jag hittade på Blocket, men annars inga stora planer. Tindra är hos sin pappa, så jag är ensam hela dagen till Jocke kommer hem. Det blir nog en hel del slötid framför datorn, lite tvätt och disk och såna viktiga saker. Kanske en film. Funderar på att kolla på "Låt den rätte komma in" nu efter att jag läst färdigt boken, men jag vet inte om jag vågar ensam.

Semlor hade inte suttit fel heller. Om man skulle ta sig i kragen och gå en promenad och köpa några. Ska suga lite på det en stund.

SÅ HÄR UPPLYFTANDE....

2009-01-13, 22:45:18 / Kategori: Allmänt
..... var det att se kvällens hockeymatch som jag och syrran var på. Frölunda mötte Luleå i en skrämmande dålig match. Fy!! Och som grädde på moset så var domaren både dum och blind, han hjälpte till en hel del till Luleås fördel.
Nu betalade vi i och för sig inte för biljetterna, vi fick dem gratis av Tindras pappa. Man brukar ju säga att gratis alltid är gott, men ikväll är motsatsen bevisad!VÄRLDENS STOLTASTE MAMMA

2009-01-13, 10:44:31 / Kategori: Allmänt


Oj oj oj... Vilken vacker dotter jag har om jag får säga det själv. Och det får jag ju! Jag bir nästan tårögd, hon är så fin... Och världens snällaste, finaste människa. Kan inte komma på nåt bättre sätt att bli väckt på på morgonen än när hon smyger in till min säng och böjer sig fram, pussar mig på näsan och säger "du är så söt". Spelar ingen roll om klockan hade varit tre på natten, jag hade inte kunnat bli arg på henne ändå. Fina lilla underbara människa!
 INTE SÅ ILLA PINKAT

2009-01-13, 10:21:20 / Kategori: Allmänt
Nyss hemkommen från barnmorskan. Haltade ner i duggregn, och det gick verkligen i tant/snigelfart. Har jätteont i ryggen idag, säkert pga att jag härjade runt här hemma igår och städade och sånt kul. Eller för att jag måste ligga i totalt onaturliga ställningar när jag sover för att inte väcka Sjörövar Fabbe. Väck för Guds skull inte den björn som sover, för den somnar bannemej aldrig om igen!

Nu sitter man här, sunderstucken i både arm och finger. Blodprovet för hepatit c skulle ju tas om, och jag fick gå till labbet och bli stucken där. Ingen annan vågade, eftersom jag är svårstucken, och mina vener ligger gömda långt, långt in i mitten av armen.
Alla värden var fortfarande jättebra. Tom järnvärdet, vilket jag trodde hade sänkts. Behöver inte äta järntabletter än om jag inte vill. Men jag kan börja ta någon då och då, men det var frivilligt. Blodtrycket var utan anmärkningar och jag har hittills gått upp 6 kg. Inte så himla farligt, med tanke på min kost vissa dagar. Bebisen är väl smällfet där inne... Hjärtljuden på Fabbe låg runt 150.
Allt var fullt normalt med andra ord.

Blev så glatt överraskad av att jag "bara" gått upp 6 kg, så det firade jag med att köpa tre chokladbitar. Den ena är redan halvvägs ner i magen. En stackars Plopp fick bli den som satte livet till först.Kom till mamma!!

Idag blir det inga direkta fysiska aktiviteter. Funderar på att börja sy överdragen till skötbordsdynan. Om jag orkar dra fram symaskinen vill säga. Vi får se sa den blinde till den döve!

UT UR DIMMAN!

2009-01-12, 12:42:21 / Kategori: Allmänt
Jisses som jag har sovit. Ställde klockan på elva för att inte sova bort hela dagen, men det fanns inte en chans att jag kunde gå upp då. Stängde av larmet och somnade om tills nu! Fick dessutom tvinga mig upp ur sängen, annars hade jag sovit ännu längre. Tröstade mig med en Delicatoboll när jag kom upp, så nu känns det i alla fall ganska uthärdligt.
Ska börja plocka i Tindras rum strax, måste bara vakna till liv först. Annars kan man dö av chock har jag hört.

Förresten så kom jag på ett namn när jag låg sömnlös i natt. Vi har ju nästan bestämt oss för Loke eller Bella (usch, som för övrigt är likt BlondinBella... Det jhar jag aldrig tänkt på förr!) Edwin, är inte det fint då? På måndag får vi ju veta, och sen kan man börja spåna i namn på riktigt. Om vi nu ska göra ultraljudet, vi får se.

ISOLERING

2009-01-12, 08:41:51 / Kategori: Allmänt
Natten har jag spenderat i Tindras säng. Hon sov i vår säng så att hon skulle slippa ligga i ett nymålat rum. Det luktade inte mycket, men vi gjorde så i alla fall. Dock så hamnade jag där inne istället, och detta pga en sambo som har börjat snarka som värsta fyllegrisen. Jag blir galen!!!
Han somnar dessutom alltid på i genomsnitt 2 minuter efter att han lagt huvudet på kudden, så jag hinner aldrig somna före honom. Strax därefter börjar timmerstockarna sågas. Jag gör mina tappra försök att putta på hans huvud, rycka i hans kudde, begrava hans ansikte under hans täcke och till sist börja sparka på hans ben. Allt till ingen nytta. Igår kunde jag inte göra nåt alls eftersom det låg ett barn i mitten och snusade. Så jag tog min kudde och sprang till Tindras rum och la mig. Min egen fristad, helt ljudisolerad från snarkningar och andra enerverande ljud.

Nu sitter jag och käkar frukost, och sen funderar jag på att sova ett par timmar faktiskt innan jag tar tag i Tindras rum och gör färdigt det sista där. Behöver handla lite småsaker dit, men hur ska det gå till när jag fått shoppingförbud av Jocke? Såna dumma idéer kan bara sammanfattas med ett ord - miffo!

HÅL, HÅL, HÅL

2009-01-11, 16:40:56 / Kategori: Allmänt
Det finns så många hål att stoppa pengarna i. Jag blir galen!!! Och jag får ännu mer panik när jag tänker på allt som är kvar att köpa till bebisen. Igår var jag inne i en affär och kollade vad regnskydd till vagnen kostar. 200 riksdaler! Funderar på att använda en svart sopsäck i plast, mycket billigare.
Funderar också på att avboka könsultraljudet och använda de pengarna till något vettigare. Samtidigt vill jag ju gärna kolla, men om det ska stå mellan att få veta könet eller att få ordning på vårt hem inför bebisens ankomst så är ju valet enkelt...

BOMBER OCH GRANATER!!

2009-01-10, 23:08:04 / Kategori: Allmänt
Här hemma ser ta mig fan inte klokt ut nu för tiden. Tindras alla möbler står instuvade i alla hemmets vrår. Nu är det bara ett lager kvar att måla, sen är det klart som tur är. Börjar bli ordentligt trött på den här oredan. Ni kan ju tänka er hur städmanikern i mig mår nu...

Vi la oss för att vila en stund efter att vi målat innan. Det resulterade i att vi somnade som två fyllon och vaknade typ två timmar senare. Då bar det iväg till pizzerian för mathämtning. Ännu en onyttig dag att lägga till på listan. Sjörövar Fabbe kommer se ut som en sumobrottare när h*n kommer ut.
Vägde mig idag igen, och det tickar stadigt uppåt. Skulle tippa på en viktuppgång på ca 8 kg hittills. Ska till barnmorskan på tisdag, då får jag se vad jag väger där. Tycker fortfarande att jag har en relativt liten mage, så jag kanske kommer lite lindrigare undan denna gången än med Tindra. Då gick jag iofs "bara" upp 14 kg, vilket jag tror är hyfsat normalt. Eller lagom som vi säger i Sverige.

PAUS

2009-01-10, 15:43:03 / Kategori: Allmänt

Nu har jag semlepaus från målningen. Det är jobbigare än man tror att måla märker jag. Jag använder ett sånt där långt skaft för att nå upp hela vägen utan att slippa klättra på stege upp och ner. Men man måste använda magmusklerna en del märker jag, och det är ju svårt för mig. Mina verkar vara helt bortblåsta nu för tiden, och om jag mot förmodan tvingar mig själv att använda dem så gör det apont.


Här är lite bilder från dagen shopping bla.

  
Liten pyamas... eller hur fan det stavas. Små giraffer och björnar tror jag det är på tyget.Små mössor. Är huvudet verkligen så där litet?? De ser mer ut att passa Tindras dockor.Tindras tröja. De här figurerna kommer jag ihåg från när jag var liten, men minns inte vad de hette. Gör ni?Lilla klänningen från HM. Hur söt som helst!


  
Här är tygerna jag köpte i Skene (eller Kinna, minns inte vilket det var.) Ska sy överdrag till skötbordsdynan av dessa.


  
Och här är fleecetygerna som ska bli filtar. Köpte väldigt mycket tyg, så jag kan nog sy filtar till en eskimåfamilj också när jag ändå är i farten. Det röda nyckelpigetyget valde Tindra.


Nähä, då var väl pausen slut då. Semlan är i alla fall det. Blääääh vad tråkigt!!

HUR GÖTT SOM HELST!

2009-01-10, 14:33:33 / Kategori: Allmänt
Här sitter man då, i sina assköna nyinköpta gravidmysbrallor från HM. Magen är full av en stor kopp te och en semla. Och det bästa av allt är att det finns ännu en semla i kylskåpet! Och den kommer inte finnas kvar där länge till, och definitivt inte till Jocke kommer hem. Skulle kunna glufsa i mig den redan nu, men vill ändå spara den så jag har nåt gott lite senare.

Var i stan en stund innan med syrran. Förutom mina mysisar så köpte jag en pyamas till Sjörövar Fabbe, två små mössor som ser ut att passa en dansmus huvud, en tröja till Tindris och en liten, liten jeansklänning. Ja jag vet, det blir helkonstigt eftersom jag tror att vi får en pojke. Men jag och syrran ville ändå gardera oss, för klänningen kostade bara 49 kr på rea. Nån måste väl få en flicka nån gång?

Sitter och funderar på om jag ska orka måla andra vändan i Tindras rum... Jocke är inte hemma, så det blir mycket mer jobb för mig. Men det behöver ju bli färdigt så snart som möjligt. Om jag hade haft godis hemma så skulle jag ha mutat mig själv med det.

Ska lägga in lite bilder på lite allt möjligt senare, men batteriet var tomt i kameran. Nu ska jag fixa hem lite schysst musik och sen ska målardräkten på! Tjing så länge!

STÖRANDE

2009-01-09, 22:17:01 / Kategori: Allmänt
Idag fick jag höra nåt som störde mig enormt. Dessutom var det lite läskigt. Sprang på en mamma till en av Tindras klasskompisar. Vi började prata om att det var så halt ute, och då berättade hon att hennes son hade halkat på skolgården häromdagen och slagit i huvudet.
Personalen hade lett in honom i uppehållsrummet, och där hade de lagt honom på en soffa. Han var jättedåsig och hade svårt att hålla sig vaken, tydliga tecken på hjärnskakning. När mamman kom och skulle hämta honom nån timme senare så var han halvt om halvt borta. Han kunde inte gå själv, utan hon hade fått bära honom hem från skolan, och han klagade på att han inte kunde se ordentligt. Det slutade med ambulansfärd till sjukhuset där hjärnskakning konstaterades.

Men hade fröknarna ringt hans föräldrar medans han låg på soffan i skolan och tuppade av? Nej! För de tyckte att det ändå inte var så länge kvar till han skulle bli hämtad. Men hallå?! En 6-åring som tuppar av efter att slag i huvudet får ligga ensam på en soffa?? Han hade tydligen försökt gå upp själv en gång, men krockade med en dörr eftersom han inte såg ordentligt.

SJUKT!! Jag blir svinförbannad när jag hör sånt här. Jag tappar allt förtroende för fröknarna, och jag blir självklart orolig. Vad händer om det händer nåt med Tindra i skolan? Ingen hör av sig och Gud vet hur det kan sluta.
Som tur var hade mamman kontaktat rektorn. Hoppas verkligen att det inte upprepas, och att fröknarna är bra mycket mer uppmärksamma hädanefter!

INGA ARMAR, INGA BEN

2009-01-09, 18:18:38 / Kategori: Allmänt
Så känns det nu i min kropp. Eller som att någon manglat mig i en mangel i flera timmar i sträck...
Vi hade så brutalt mycket att göra på jobbet idag. Även om det gick jättebra och allt flöt på så blir man ändå helt matt när man väl landar. Nu när vi har ätit och jag börjar slappna av lite känner jag hur ont jag har överallt. Känns som om jag fått puckelrygg. Får nog ge jobbet ett par, tre veckor till kanske, men sen orkar jag nog inte mer. Om jag kunde få sitta ner så hade det varit annorlunda. Men men...

Ikväll var tanken att vi skulle börja måla i Tindras rum. Men vete katten om nån av oss orkar det. Bara tanken får mig att rysa. Raklång i soffan med choklad låter bättre. Undrar om det kommer nån bra film...
Imorgon är det kick off på jobbet, men jag tror jag hoppar över det. Gratis alkohol och Singstar låter som en dålig kombination när man är gravid. Att sitta ensam nykter på en fest tillhör inte mina favoritsysselsättningar. I synnerhet inte om det ska lekas en massa fåniga lekar som bara är kul på fyllan. Man kan bli människohatare för mindre.

Nu ska jag se om jag kan stänka lite färg på väggarna i alla fall.

VECKA 26

2009-01-08, 20:41:49 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 176 av 280. (62,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 104 dagar kvar till förlossning.


Bebisen

Vikt: 800 g
CRL: 22 cm
Full längd: 30 cm


Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer.

Nu är det liv i luckan kan jag lova. Föregående natt var fullspäckad av slag och sparkar inifrån magen, vilket resulterade i att min skönhetssömn blev lidande. Hur jag än låg så var Sjörövar Fabbe missnöjd. Fortsätter det så här så byter jag namn igen på den lill*, och då blir det Terroristen istället.

Även om magen inte är brutalt stor så börjar det bli jobbigt nu. Inte tungt och så, men den är liksom i vägen. Kan inte böja mig ner längre - att knyta skorna är ett helt maratonlopp. Kan inte heller halvligga i soffan, eftersom magen har vandrat längre upp och då trycker på lungorna. Lägger jag mig platt på rygg så blir jag överöst av slag inifrån. Suck... 


NU ÄR JAG INNEBOENDE

2009-01-06, 21:43:14 / Kategori: Allmänt
Sitter nu framför datorn hemma hos mamma och pappa. Nej, jag har inte hamnat i nån livskris och flyttat tillbaka hem till päronen. Men jag och Tindra sover här i natt eftersom golvläggarna kommer imorgon. Misstänker att de dyker upp innan jag har kommit till liv på morgonen, och jag vill ju inte att de dundrar in när jag ligger och sover min skönhetssömn. Då är det bättre att de får sköta sig själva, och så får jag och Tindris njuta av den sista sovmorgonen det här lovet.

Vårt hem ser ut som en krigszon från nåt land långt borta. Vi har bara stuvat in alla Tindras möbler runt om i lägenheten där det bäst fick plats, vilket resulterade i ett hem som ser ut som en soptipp. Säng i vardagsrummet, bokhyllor lite här och där, för att inte tala om alla leksaker. Hua... Orkar inte vara hemma och se oredan, mår fysiskt illa vid åsynen av stöket.

På tal om land långt borta. Idag sålde jag min gamla tjock-TV, eftersom det inte finns plats för såna saker nu när det vankas bebis. Killen som köpte den var ursprungligen från Afrika, och hör och häpna, han skulle skicka den till sin mamma som fortfarande bodde där!
Kan det verkligen löna sig att köpa en TV på Blocket i Sverige och sedan frakta den till andra sidan jordklotet? Kostar inte det lika mycket som att köpa en ny där? Kanske inte, jag har ingen aning om vad en TV kostar i Afrika.

Nu ska jag bädda på bäddsoffan så att jag och den lilla sprattel-Tindra kan lägga oss. Misstänker att sömnen kommer bli ganska lågkvalitativ inatt, med en sprattlande unge bredvid mig och en i magen.

EN HEL DAG PÅ RÖVEN!

2009-01-05, 21:09:49 / Kategori: Allmänt
Idag har jag baskemej suttit på baken det mesta av dagen. I bil dessutom, inte så himla komfortabelt.
Började dagen med en sväng till tippen, där vi slängde en massa skit som vi rensat ur lägenheten. Direkt därifrån åkte vi med mina föräldrar till metropolerna Skene och Kinna. Där var vi bla på Skroten, och jag köpte tyg och grejer för nästan 600 kr! Nu ska här sys till Sjörövar Fabbe minsann. Ska ta bilder imorgon på alla tyger som jag köpte.
Resan fortsatte sedan mot Ulricehamn, där pappa skulle slänga ett öga på husvagnen så att allt var ok. Innan vi drog hemåt så blev det käk på Sibylla. Sen var det dags för hemfärd i mörkret.
Sjörövar Fabbe var inte så nöjd med bilfärden. Jag hade dessutom på mig ett par jeans som sitter ganska hårt åt nere på magen, och då börjar utbrytningsförsöken. Värsta Houdini...

Ikväll tar jag det lugnt framför datorn. Försöker hitta ett par mysbyxor för gravida som jag kan ha efter snittet, men det är svårt. Ska lägga mig tidigt och fortsätta läsa min bok som är så galet spännande att jag nästan hoppar ur skinnet!! Låt den rätte komma in heter den. Ni vet den där filmen som gick/går på bio. Svensk vampyrhistoria som är riktigt, riktigt bra. Rekommenderar den, även om jag blir lite rädd ibland...

Nu fortsätter mysbyxjakten!

VOJNE VOJNE

2009-01-04, 20:30:19 / Kategori: Allmänt
Himmel och pannkaka vad mätt jag är! Nu står magen verkligen i fyra hörn, om den inte gjorde det tidigare. Vi är nyss hemkomna efter en söndagsmiddag på stan med mina föräldrar.
Var på en liten kvarterskrog i stan och åt både billigt och gott. Nåt fiskigt på planka med potatismos, grönsaker och två goda såser. Sjötunga tror jag det var, och innan den en toast Skagen som förrätt. Höll på att spricka efter maten, men lyckades skaka ner det "värsta" och sen fanns det även plats för kaffe och efterrätt. Nu har Sjörövar Fabbe inte gott om plats kan jag lova! Min magsäck är nog av samma storlek som en blåvals.

Nu ska jag slänga mig i soffan och hoppas på nåt spännande på TV. Måste upp ganska tidigt imorgon och hänga på telefonen för att få en läkartid för mina öron. Var inte öronbarn när jag var liten, men har uppenbarligen blivit öronvuxen på senare år. Märkligt, kanske är jag ett medicinskt fenomen?

TILLBAKA TILL FRAMTIDEN

2009-01-04, 14:30:38 / Kategori: Allmänt
I förrgår när vi var och handlade såg jag till min stora glädje att semlorna har kommit!! Yay!! Nu när man precis har svullat färdigt all god julmat så är det dags för nästa hetsätning, nämligen semlorna. Innan februari kommer och den riktiga Fettisdagen så lär jag ha ätit mig mätt på semlor också.

Håller på och städar Tindrisens rum. Jisses... Att städa med min sambo och Tindra samtidigt är ungefär som att städa med två barn. Sambon rådfrågar 6-åringen om vilket som ska sparas och vilket som ska slängas. Jag fick ryta till och säga att det är vuxna beslut som ska fattas, inte barns. Om barnet får bestämma så ska inget slängas. Jag har gått fram som en galning och kastat hur mycket som helst.
På onsdag kommer golvläggaren, och helgen därefter planerar vi att måla om i Tindras rum och fixa lite nya hyllor och så.

Nu är pausen över. Vi fikade lite, åt äpplepaj och vaniljsås och drack te. Ikväll ska vi ut och äta tillsammans med mina föräldrar och syrran och hennes kille. En vanlig kvarterskrog typ, och så har vi ju de där käcka Enjoykupongerna. Så det lär bli en billig kväll, men mycket trevlig!
Nej dags att röja vidare!


Kolla på den här sidan! Ni har kanske sett vissa av reklamklippen på TV. Peter Apelgren som taxichaufför gör div intelligenta uttalanden. Gå in på fliken som heter reklamfilmer och kolla. Finns jättemånga, och de är så sjukt roliga!

http://www.dinel.se/

NEJ INTE IGEN?

2009-01-04, 12:07:21 / Kategori: Allmänt
Har haft lite småont i öronen i helgen, från och till. När det väl gör ont så gör det ont som in i granskogen, men sen släpper det. Men idag när jag vaknade så kändes det jättekonstigt. Ungefär som om jag har lock för öronen, och så gör det liksom ont av ljud. Låter hur konstigt som helst, jag vet.
Ska ringa vårdcentralen imorgon och se om jag kan få komma ner och kolla. Förra gången det var knas med mina öron så kändes det ungefär på samma sätt, som om jag höll handflatorna över dem. Hade inte ont direkt, förrän en natt då jag vaknade och det värkte hål på trumhinnan. Tjena, det gjorde ganska ont skulle man kunna säga. Höll på att börja lipa. Sen var det örat superkänsligt för ljud i flera veckor efteråt. Inte konstigt kanske, när det är hål på saker och ting inne i örat. Så denna gången är det bättre att kolla innan det händer.

Nu ska jag börja tömma granen på pynt. Usch, det är så vansinnigt tråkigt. Därför gör jag allt för att förhala det hela och dra ut på tiden. Surfa och såna viktiga saker...

JAAA!!!

2009-01-01, 22:36:37 / Kategori: Allmänt
Äntligen kan jag berätta om den största och bästa julklappen vi fick i år. Jag ska bli moster!! Syrran och hennes kille ska ha bebis bara 11 veckor efter oss, och den stora hemligheten kläckte de på julafton mitt i middagen. Man höll ju på att sätta doppet i halsen!

Så år 2009 kommer bli fullspäckat med bebisar i familjen, hur kul är inte det då?! Två jämngamla kusiner, det kan ju inte bli bättre. Och mamma och pappa, dvs mormor och morfar är så stolta att de håller på att spricka i sömmarna. Och plötsligt får Tindra två små bajs- och kräkpaket att pyssla om, hon kommer ha fullt upp. Hihihi...

Åh, det är så skönt att kunna prata om det nu när syrran äntligen har kläckt det på sin blogg!

Nu är det dags att sova. Ska försöka få lilla Tindris att varva ner och komma i säng också. Hon kom hem vid niotiden, och det har inte varit tyst en sekund sedan dess. Men fy fasen vad skönt det är att ha henne hemma igen!

VECKA 25

2009-01-01, 19:08:09 / Kategori: Allmänt
Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 22 apr 2009
Du har 111 dagar kvar till förlossning.


Bebisen

Vikt: 650 g
CRL: 21 cm
Full längd: 29 cm


Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar.
Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade. 
Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.
NYÅR I BILDER

2009-01-01, 18:51:09 / Kategori: Allmänt
Lägger ut några bilder från gårdagen. En mysig och lugn hemmakväll med älsklingen och en massa god mat.Förrätten. Tre såna här klämde jag i mig, sen var jag mätt innan vi ens hade hunnit till huvudrätten.Lite cider till maten bubblade lika fint som champagne.Fläskfilén var sååå god! Jag gjorde egen gorgonzolasås till, och på så sätt fick jag stillat mitt mögelostsug en aning i alla fall.En stor skål panna cotta med bärsås. Vid det här laget var jag så mätt att jag knappt kunde njuta av efterrätten. Tur att det finns mer i kylen idag!Detta blev årets tolvslagsskål.Bubbel bubbel bubbel. Dock tyckte varken jag eller sambon att Pommac var lika gott som när man var liten...Kom till insikt med att det är nästintill omöjligt att som hobbyfotograf få fina bilder på fyrverkerier.


Ja det var vår kväll. Ganska tidigt i säng, runt ettiden, men jag var ändå trött som ett fyllo imorse. Sov till tolv ungefär, och sen låg jag kvar i sängen jättelänge. Åt godis, läste min nya bok, tvingade sambon att göra nyponsoppa med glass till mig osv. Skönt!

Om ca två timmar kommer lilla Tindris äntligen hem. Veckan har gått relativt fort, men det är så tomt och konstigt utan henne. Ska krama henne som en anaconda när hon kommer hem! Lilla dockan.

VÄLKOMMEN!

2009-01-01, 00:15:34 / Kategori: Allmänt
Vi välkomnar 2009 med en massa raketer och smällare! Sjörövar Fabbe hade nog somnat eftersom vi låg i soffan och kollade på film före tolvslaget. Men när vi gick ut på balkongen och tittade på smällarna så blev det liv i luckan. Vet inte om Fabbe blev rädd eller om det var glädjeskutt över att det äntligen är året då den lilla rövaren får komma ut, men livat blev det i alla fall. Lilla vän...

Fortsatt trevlig kväll på er alla!