OCH HELGEN SA SVISCH...

2010-02-28, 18:56:03 / Kategori: Allmänt
Hmm... Nyss var det fredag eftermiddag. Nu är det som genom ett trollslag söndagkväll. Jag fattar ingenting. Tiden bara rinner iväg... Helgen är över lika fort som om man blinkar.

Igår var det mamma-dotterdag. Jag och Tindra åkte in till stan och shoppade lite. Sen laddade vi batterierna med jättegod sushi. Tindra är i en ålder nu då man inte känner några som helst hämningar. Plötsligt på sushihaket satt hon och drog i sina ögonvrår så hon fick såna där små asiatiska streckögon.

Sen ringde telefonen på restaurangen. Då sa hon högt och tydligt: Ja du, jag undrar om han pratar kinesiska när han svarar? Det tror jag nog att han gör.

Hmm... Jag fick ge henne det onda ögat i smyg och hoppades att ingen såg eller hörde hennes lite smått konstiga funderingar och ögongymnastik.

Sedan var det dags för bio! Vi såg Till vildingarnas land. Den var verkligen jättebra, så om ni har lite äldre barn rekommenderar jag er att gå och se den med dem.
Och jag höll på att börja grina i slutet... Tindra också sa hon efteråt. Tur att man inte var ensam då ;)

 

Ha en fortsatt trevlig söndag mina vänner!




ÄR DET OS SÅ ÄR DET ;)

2010-02-26, 13:32:16 / Kategori: Allmänt

Elliot i den fina OS mössan som mormor har stickat :)


ALLA ÄR PÅ BENEN IGEN!

2010-02-25, 13:52:58 / Kategori: Allmänt
Nu verkar både jag och Elliot vara nästintill helt återhämtade från magsjukeskiten. Jag fick bara nån konstig intensiv kombination av magsjuka slash influensa. Låg ju stendäckad i tisdags med närmare 40 graders feber och en vansinnig värk i hela kroppen. Men redan igår började det kännas bättre, trots att jag fortfarande hade lite feber. Idag känns det helt ok, inte helt hundra, men på god väg.


* * *


Elliot vill ha mer och mer mat, vilket bara är kanonbra. Han har ju en del att äta upp sig i vikt nu, så vi har börjat trappa upp mer och mer. I eftermiddag får han ev ett mål som vanligt till middag. Magen verkar ok på honom nu, så då kan han lika gärna få lite rejälare mat igen.

Det här med att åka in till barnakuten tre gånger utan att få någon vidare hjälp vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om... Nu var det ju ingen fara, det vände ju, men det hade lika gärna kunnat vara tvärtom.

Varför denna nonchalens när man som förälder kommer in och är orolig över sitt barns väbefinnande?! Den sista läkaren vi träffade i måndags ska vi inte tala om. Man märkte direkt på henne att hon minsann tyckte vi var lite smått fåniga som hade kommit in tre gånger på två dagar! Det var en mycket arrogant ton från hennes sida under hela samtalet.

Att vi dessutom blev sittande och fick vänta i 7 tim (!) är tamejfan under all kritik!!! Inte en sköterska kom under den tiden och frågade hur det var, om det var något vi ville ha hjälp med osv.
Vi var tydligen längst ner på prio-listan, för när det var vår tur var hela akuten tom, receptionen hade stängt och det var inte en kotte att se.

SÅ JÄVLA KASS!!

Ingen idé att älta det, men jag tycker det är stor förbannad skam! Sitter man med ett barn under ett år som är på gränsen till så uttorkat att det behöver dropp, så är väl det minsta man kan begära lite engagemang från personalens sida.


* * *


Idag kommer äntligen lilla Tindrisen hem! Skickade henne till sin pappa i måndags kväll när vi åkte till akuten. Har inte sett henne sedan dess, så det ska bli skönt att få ge henne en hård kram nu när hon kommer hem från skolan!

Och här vräker snön ner igen. Fast nu snackas det om plusgrader och regn i natt. Vet inte om jag är så sugen på regn... Om det måste komma nederbörd så får det hellre vara snö...






VI LEVER...

2010-02-23, 14:49:18 / Kategori: Allmänt
... men det känns knappt så för min del idag. Nu är det min tur med magsjuka och hög feber och värk utan dess like i hela kroppen... Höllpå att börja grina innan för att det gjorde så ont överallt. Tog en Ipren och nu känns det bättre. Men har fortfarande en bra bit över 38 i feber, trots tabletten.

Återkommer här när jag känner mig lite piggare!

DAGENS BILDER...

2010-02-21, 22:55:24 / Kategori: Allmänt


:(

2010-02-21, 22:44:54 / Kategori: Allmänt
Bläh, nu sitter jag här ensam igen medan killarna fick ta en andra sväng till Östras akut. Eller ja, Tindra är hemma, men hon sover ju. Det är nog tur, annars hade hon nog blivit orolig hon med...

Elliot fick åka hem tidigare idag, utan läkarbesök. Han fick i sig ca 2 dl vätskeersättning när de satt på akuten, och inget kom upp eller ut. Sköterskorna tyckte han såg hyfsat pigg ut, så de tyckte att de kunde åka hem igen.
Hemma skulle vi fortsätta ge honom vätska, små mängder med täta mellanrum.

5 min efter att de kommit hem bajsade han ännu ett jättelass. TYPISKT! Ingenting på hela dagen på akuten, men så fort han kom hem.
När jag gav honom 5 ml vätskeersättning lite senare så kom världens spya. Förmodligen allt han hade fått i sig under dagen. Han blev så ledsen, och så blir han nog lite rädd när det sprutar kräk ur både mun och näsa.

Sen har han återigen velat sova det mesta, ännu ett tecken på att något är fel. Hans allmäntillstånd är helt klart påverkat, hur kan de skicka hem honom då?!

Innan så vaknade han och bara grät, som om han hade ont. Han ville ha massa vätska, men vi "får" ju bara ge honom små mängder i taget. Vill ju helst skona honom från att spy fler gånger.

Eftersom han inte slutade gråta så åkte Jocke upp med honom igen. Nu hoppas jag verkligen att de tar det på lite större allvar, annars kommer jag få ett rejält tuppjuck!!!

Och här sitter jag hemma, helt hjälp- och maktlös och kan bara vänta och vänta...

FORTFARANDE ENSAM HEMMA

2010-02-21, 18:06:37 / Kategori: Allmänt
Stackars mina grabbar... De sitter fortfarande och väntar på Östra sjukhuset. Jocke sms:ade nyss att Elliot verkar irriterad :) Men sen strax efter fick jag en bild på honom då han mumsar isglass, så då försvann säkert irritationen.

Dryga 3 hg har lillskrutten gått ner i vikt sedan i fredags :( Det är ganska mycket på en sån liten kropp. Får hoppas att han tar igen det med buller och bång när matlusten börjar komma tillbaka.

Jag var ute och gick 5 km i kylan, och tog lite vinterbilder. Det är verkligen vackert ute nu!! Ska passa på att dammsuga nu, sen kan jag lägga ut bilderna här.

ÖSTRA NÄSTA

2010-02-21, 15:35:58 / Kategori: Allmänt
Nyss åkte Jocke med Elliot till barnakuten på Östra. Eftersom vår vanliga bil är inne på lagning så fick de åka i Jockes firmabil som bara är tvåsitsig.

Ellioten har sovit i princip hela dagen, bara varit vaken korta stunder. Vi har fått i honom vätskeersättning, han verkar mycket mer törstig nu. Men han kissar inte, blöjorna är nästan helt torra, så därför ville vi inte chansa, utan bättre att de får kolla på honom.

Hoppas nu bara de slipper sitta där hela eftermiddagen/kvällen... Jag får försöka sysselsätta mig här hemma på egen hand. Har i alla fall bakat bröd idag, och nu tänkte jag dammsuga.

VI AVVAKTAR OCH SER...

2010-02-21, 12:50:18 / Kategori: Allmänt
Natten som gick var ok, men lite orolig. Vid 4 vaknade Elliot och var helt nedbajsad, på pyamas och allt. Bara att gå upp och tvätta hela barnet. Gav honom även lite vätskeersättning när vi ändå var uppe, men det var fortfarande inte alls populärt.

Vid åtta vaknade han igen, och då fick han 90 ml ersättning. Sen somnade han om igen och vaknade runt 9 och var ledsen. Vi trodde att han kanske va lite hungrig, så han fick 90 ml till.
Men det fick inte stanna länge i magen. Denna gången fick pappan hela spyan på sig, men lyckades reagera så snabbt att han ändå kunde hålla Elliot utanför sängen, så att det mesta kom på golvet.

Så det var bara att plocka av pyamas och sätta lilleman in badet. Där satt han en kort stund och sen blev han ledsen. När han kom upp somnade han nästan direkt.

Nu har vi på Sjukvårdsupplysningens inrådan, gett honom ca 5 ml vätskeersättning var 7:e minut ungefär. Vi blandade i lite saft så att det ska gå lättare.
Än så länge har inget kommit varken upp eller ut, men det är ju inga mängder han får i sig. Blir han inte bättre utöver dagen, och kan behålla lite mat, så skulle vi åka in med honom. Nu har han ju inte fått behålla något i magen sedan i fredags :(

Mammas lille sjukling...

 

 

Underbart fin dag ute nu. Solen skiner och det är kallt. Väldigt inbjudande till en långpromenad, men vi stannar inne. Kanske imorgon om läget stabiliserar sig.

 


LITEN ÄR FORTFARANDE SJUK...

2010-02-20, 23:44:51 / Kategori: Allmänt
Ellioen är fortfarande inte alls pigg :( Han vill absolut inte äta, och det är jättesvårt att få i honom vätska. Därför fick jag ikväll blanda vätskeersättning som vi sedan har fått ge honom i små omgångar. Undrar om han har ont i halsen, och att det är därför som han inte vill äta något...?

Han har avverkat Gud vet hur många blöjor idag, för allt han får i sig verkar rinna rakt igenom. I eftermiddags råkade jag göra misstaget att ge honom lite välling. Efter bara ett par klunkar blev han superorolig, och plötsligt började han hulka.
Sedan kom världens spya... Över hela mig, i soffan, på honom, och en stor sjö på golvet. Det sprutade ur både mun och näsa på honom på samma gång. Stackars, stackars liten... :(

Efter det har vi som sagt knappt fått i honom nånting, så inget har direkt kunnat komma upp heller. Nu drack han nyss 1 dl ersättning, så nu återstår det att se om det får stanna, eller om det kommer ut den ena eller den andra vägen.

Det snöar fortfarande. Nu ser det ut som ett landskap som är dränkt i nyvispad grädde. Stora drivor ligger det överallt, och de har fullt sjå med att hinna ploga undan på gårdarna. Titt som tätt rasar det snö från taken också, så det gäller att inte smyga runt husknutarna nu :)

Dags att hoppa i säng. Vill egentligen se Sverige-Finland matchen i hockey imorgon, men den börjar ju redan kl.6 på morgonen. Undrar just om man kommer upp så tidigt en söndag...?

Well well, god natt på er alla! Vi hoppas på en friskare dag imorgon!

NU ÄR DET KAOS!

2010-02-20, 13:29:54 / Kategori: Allmänt

 

 

Nu är det helt sjuuuukt mycket snö här!! Det snöar och snöar och yr och yr... Rena rama kaoset. Undrar var det ska sluta?

 

Jag hade planer på att åka till stan idag och köpa lite träningskläder och en present bla, men de planerna får jag lägga på hyllan. Det blir till att baka bröd, kolla nån film kanske och att bara vara inne och slappa hela dagen.

 

Passar väl iofs bra med tanke på Elliots status, han är fortfarande hängig och slö. Han sov bra i natt ändå på en Alvedon, och vi vaknade inte förrän kl.10. Sen lekte han en stund innan han blev trött och ledsen igen.

 

Nu ska vi fika, dricka lite kaffe och äta varma kanelbullar. Inte dumt det heller :)


SJUKSTUGA ELLER IGLOO?

2010-02-20, 00:55:50 / Kategori: Allmänt
Nu råder det sjukstuga här hemma. Elliot var pigg som vanligt i morse när vi vaknade, men bara ett par timmar senare blev han som förbytt. Gnällig utan dess like, och klängde på mig som en apa. När jag lyfte upp honom så kände jag att han var jättevarm. Mycket riktigt, han hade feber :(

Resten av dagen har forsatt i samma anda, en hel del gnäll och ganska mycket sömn. Han är väldigt hängig och lite slö, och han vill inte äta. Knappt dricka heller för den delen. Vi mutar honom därför med div godsaker som glass och svag, svag saft.

Nu sover han i soffan, och i natt ska han få sova i vår säng. Jag vill ha koll på honom så han inte blir sämre utan att man märker det.

Lite morgonbus hann vi med innan febern slog till...

 

Vad kan man hitta här inne tro...?

 

 

 

Det har snöat mer eller mindre nästan hela dagen. Nu är det som ett landskap av nyvispad grädde utanför fönstrena. Himla fint ändå måste jag säga. Och som sagt, hellre snö än regn, regn, regn.

 

 

Dags att ta min lille febrige plutt och lägga oss... Blir kanske en lång, orolig natt. Misstänker att morgondagen inte kommer gå i direkt många knop heller... God natt!

 




NÖJD!

2010-02-18, 22:43:32 / Kategori: Träning
Veckans träning ser än så länge ut så här:

Mån Skivstång 60 min
Tis Vila
Ons Skivstång/kondition 75 min
Tor Spinning 60 min

Skivstång/kondition var löjligt jobbigt. Men jag kommer nog fortsätta gå på det passet också, för det är nog jäkligt effektivt.

Spinningen idag var tuff, det känns i benen att jag har tränat en del tidigare i veckan. Så imorgon blir det en vilodag!

Har bestämt mig för att inte väga mig mer denna månaden heller. 1 mars får bli nästa vägning. Det stressar mig så mycket, det där med viktnedgång och allt... För min del stör det mer än peppar tror jag. Klart det peppar att se minus på vågen, men man kanske inte ska väga sig varje dag :)

Jag kommer fortsätta träna på nu när jag har kommit igång, men jag kommer inte direkt köra nån speciell diet. Ska jag träna som jag gör nu, kanske lite mer tom så behöver jag få i mig av allt. Det får bli tallriksmodellen helt enkelt!

Ska mäta mig imorgon om jag kommer ihåg det, och sen får vi se den 1 mars om det har hänt något :)

VÅRSHOPPING

2010-02-18, 11:14:27 / Kategori: Allmänt
Börjar bli sugen på att fylla kidsens garderob med lite nya vårkläder nu. Både HM och Lindex har ju släppt en massa fina vårsaker. Kanske ska man sätta sig och beställa hem lite imorgon när barnbidraget kommer!


 

 

 

 


KÄRT ÅTERSEENDE

2010-02-17, 22:15:16 / Kategori: Allmänt
Idag träffade jag en gammal vän som jag inte sett på 5 år. Det var ett sånt supertrevligt återseende, så jag har haft en sån där skön lyckokänsla i magen hela dagen.

Vaknade ju häromdagen av ett sms, där min vän undrade om jag fortfarande fanns att nå på det numret. Jag blev så förvånad, och glad, för jag har tänkt jättemycket på henne. Tyvärr har jag inte haft något telefonnr sparat till henne, så jag har inte kunnat nå henne.

Men vilken tur att hon chansade och hörde av sig!! Det visade sig att hon fått barn i maj, så vi har nästan jämngamla små grabbar :)
Gissa om vi hade mycket att ta igen efter alla dessa år! Men det var så skönt, för det var som om vi hade setts förra veckan. Det kändes så bekvämt och avslappnat, inga konstigheter alls.

Är sååå glad att vi fått kontakt igen, och vi kommer garanterat ses ofta framöver med killarna :)

NO PAIN NO GAIN...

2010-02-17, 22:02:02 / Kategori: Träning
Här sitter man då, med alla kroppens muskler skälvandes av rå mjölksyra. Klarar knappt att trycka på tangenterna, så tömd på krafter är jag.

Skivstång/kondition skulle premiärprovas idag. Där fick man så man teg. Efter en timmes skivstång var det konditionsträning i en kvart, i intervaller om 45 sek aktivitet, 15 sek vila. De 45 sekunderna kändes som 45 minuter! Har nog inte varit så slut efter något pass sedan jag började träna. Blodsmak i munnen och det kändes faktiskt som om jag skulle spy...

Ska bli intressant att se morgondagens form. Lär vara stel som en finsk pinne. Och så har jag bokat spinning imorgon kväll. Finns nog en överhängande risk att det passet får avbokas...

JAG ♥ SKIVSTÅNG = SANT

2010-02-16, 12:00:37 / Kategori: Träning
Tränade det vanliga skivstångpasset igår. Varje måndagmorgon vill jag bara kräkas och slippa gå till träningen på kvällen. Det är fortfarande segt att komma iväg. Men när jag väl kommer iväg så är det ju så sjukt roligt att jag inte vill att det ska ta slut!

Instruktören är hur gó som helst, en riktig bite till tjej. En rejäl muskeltjej, utan att vara biffig liksom. Men hon är stor. Hon kör så himla bra pass, musiken är grym och upplägget är super. Jag är nästan lite kär i henne för att det är ett sånt bra pass!

Imorgon har jag bokat in mig på skivstång/kondition. Hur det nu ska gå... Det är ett vanligt 60 min skivstångspass som avslutas med 15 min kondition/intervallträning. Blir intressant.

Ville gått på spinningen ikväll, men missade att boka plats, och det blir fullt så jäkla snabbt. Gäller att vara på hugget nu när alla satsar på beach 2010 :)

STRÄNGNÄS I VINTERSKRUD...

2010-02-15, 15:21:03 / Kategori: Allmänt

Klickbara

Klickbara


PS!

2010-02-11, 12:44:28 / Kategori: Allmänt
Ska klippa mig på lördag när jag är i storstaden Strängnäs. Kostar endast 150 riksdaler, så man får passa på! Nu åker håret av och kommer bli ganska kort ser ni. Ska bli gött!
Bilder får ni se när jag kommer hem :)

SOVMORGON = BESTRAFFNING

2010-02-11, 12:38:30 / Kategori: Allmänt
I natt sov Elliot i sin säng hela natten. Han somnade där själv igår, jag satte honom i sin säng, han grejade runt lite med sina nallar och sen blev det tyst. Inget skrik eller bråk. Har gett honom nappen två gånger i natt när han har gnytt. Han kanske inte ens hade behövt den, men jag stoppade in den för säkerhets skull. Allt för att slippa eventuella utbrott...

Sen vaknade han inte förrän kl.6 när Jocke gick upp. Då fick han välling, åt hela flaskan och somnade om igen. Kvart i nio vaknade vi :) Sååå skönt att känna sig lite utsövd för en gångs skull.

Men sen, var det som att det snälla barnet som sov länge skulle straffa sin mamma. Payback-time... Det har gnällts utan dess like hela förmiddagen! Jag kan inte gå längre än en meter ifrån honom, då stramar det i navelsträngen och han börjar gnälla eller gråta.

Puh... Till slut så somnade han i alla fall i sin säng, och där ligger han än. Har sovit ganska länge nu, så snart är det väl full fart i stugan igen.

Jag är så sjukt sugen på semlor!!! Måste kanske tom äta en idag... Ska försöka komma iväg på afrodansen ikväll också, men vi får se om jag hinner. Allt ska ju packas och göras klart inför den stora resan till Strängnäs imorgon :)

Sover upp-och-ner-på...


FRUKOST PÅ SÄNGEN...?

2010-02-10, 22:05:28 / Kategori: Allmänt
Om man skulle ta och mysa till det imorgon och äta frukost i sängen, jag och lilleman. Men jag vet nog hur mysigt det blir, han vill ju inte ligga still i 30 sekunder... Och vad skulle han äta... Macka kanske iofs. Välling känns ju sådär spännande när man ska lyxa till det ;)
By the way, så verkar han acceptera vällingen nu. Innan har det ju varit kalla handen. Nu äter han :)


Har haft en najs dag som innehöll sushiätande med några av mina mamma-vänner. Hur gott som helst, och jag älskar att träffa mina nyfunna vänner. Vem vet, kanske finns det någon i det gänget som kan bli en riktigt bra vän i framtiden.


Väcktes tidigt imorse av ett sms från en gammal vän som jag inte har hört ifrån på säkert 4-5 år. Vilken underbar start på dagen! Jag blev väldigt glad att hon tog kontakt med mig igen, och det visade sig att vi har mycket att ta igen. Så vi ha preliminärbokat in en lekträff med våra små (för det visade sig att hon fick en son i maj) på onsdag nästa vecka! Längtar redan!!


Imorgon måste vi börja förbereda inför resan till Strängnäs och svärisarna på fredag. Vi åker direkt efter Tindras simskola, så allt måste vara klart innan vi åker till Åby. Sen hämtar Jocke oss där.


Dags att sova, är jättetrött efter Elliots nattbus ;)

PASS!

2010-02-10, 20:37:48 / Kategori: Träning
♥ Mån - skivstång
♥ Tis - spinning
♥ Ons -
♥ Tor - spinning eller afro
♥ Fre - ledig
♥ Lör - ledig
♥ Sön - ledig


Ingen 5 km promenad idag. Men gick en väldans massa fram och tillbaka i stan, så jag har ändå rört på mig.

PUST...

2010-02-10, 10:12:47 / Kategori: Träning
♥ Mån - skivstång
♥ Tis - spinning
♥ Ons - 5 km promenad
♥ Tor - spinning eller afro
♥ Fre - ledig
♥ Lör - ledig
♥ Sön - ledig


Herregud vad jobbigt det var på spinningen igår! Inte nog med att jag var seg i benen efter måndagens skivstång, jag har ju dessutom inte varit på spinning på evigheter. Konditionen var inte så fräck kan jag säga... Men jag överlevde, och idag har jag äntligen fått min "efterlängtade" träningsvärk ;)

HUR MYCKET KOSTAR DET??

2010-02-09, 09:12:43 / Kategori: Allmänt
De senaste veckorna när Elliot har börjat vakna mycket tidigare än vad mamman är nöjd med, så har en slags handel inletts.
Först sätter jag på TV:n, i hopp om att just denna morgonen gillar min unge, precis som alla andra ungar, att se på Dora tex. Det funkar i ca 2 minuter, sedan hör jag hur barnet otåligt tuggar på spjälsängen... Jag hör även hur han börjar greja med smutstvätten, eftersom tvättkorgen står i fotänden på hans säng.

Då är det dags att börja köpslå. Hur mycket sömn extra kan man mamman få om du får den här lilla skallran? Eller den här boken? Eller den här jätteprassliga saken? Eller fjärrkontrollen? Eller den lilla mackapären som man kan lyssna på fosterhjärtat med??

Jisses, ni hör ju. Mamman blir mer och mer desperat efter att få ynka fem minuters sömn till... Det lyckas. Aldrig. Typiskt.

TRÄNING

2010-02-08, 13:30:56 / Kategori: Träning
Idag blir det skivstång. Nu ska jag rycka upp mig och komma igång med träningen. Har ju sagt det flera gånger nu, men nu är det f*n ta mig dags!! Nu måste jag försöka prioritera träningen lite framför annat. Imorgon har jag hoppat av en mammaträff för att hinna gå på spinning istället.

Träningsveckan planeras se ut så här, de pass som är avklarade fetar jag.

♥ Mån - skivstång
♥ Tis - spinning
♥ Ons - 5 km promenad
♥ Tor - spinning eller afro
♥ Fre - ledig
♥ Lör - ledig
♥ Sön - ledig


Vi åker till svärföräldrarna över helgen, därför blir det ingen träning de dagarna. Försöker ta igen det i början av veckan istället.

DE VÁ ÄNNA EN REKTEGT GÓ HELG!

2010-02-08, 13:21:45 / Kategori: Allmänt
Helgen som gick var riktigt trevlig.

Fredagen bjöd ju på tjejmiddagen här hemma hos mig. Sju underbara mammor kom på besök, och vi åt en massa gott och drack lite vin. Det pratades och pratades, och det är så skönt att få sitta helt ostörd och ha vuxentid. Inga små som gråter eller rycker i mammas ben.
Det blev inte så väldigt sent, men det var skönt på ett sätt. Jag var ganska trött ändå och stupade i säng och somnade nog omedelbart :)

På lördag "morgon" väcktes jag av att Jocke ringde. Blev arg som ett bi, men klockan var ändå över tio, och jag hade för en gångs skull fått en hel natts sammanhängande sömn. Och jag saknade ju lilleman, så de kom hem. Fick en jättepuss och kram av Ellioten ♥

Vi åt frukost och sen bar det iväg på shopping. Elliot behövde en massa byxor, då alla har blivit för små. Köpte jeans, hängslebyxor, såna där mjuka plyschbyxor från Lindex mm mm.
Var även och hämtade jackan som vi vann på tradera, den var kanonfin och blev invigd idag faktiskt :)

 

Igår skulle vi åkt till IKEA, men ingen av oss var väl direkt upplagda för det. Söndagar brukar ju vara rena rama kalabaliken där. Alla vallfärdar till IKEA på söndagar. Så vi var hemma hela dagen. Plockade lite, tvättade, tog det lugnt och hade en ganska skön dag.

Jag och Elliot gick och la oss vid 4 tiden och vaknade runt sju, så vi fick en rejäl skön sovstund också. Det behövdes nog, för natten som gick var ganska jobbig sovmässigt sett. Måste vara nån asjobbig period Elliot är i nu, för han "vaknar" och är helt hysterisk med en gång, och det går inte att trösta honom :( Får hoppas att det går över snart...

 

 

Hurra, hurra!!

Elliot blir 10 månader idag!

♥ ♥ ♥


YES!

2010-02-04, 10:10:16 / Kategori: Träning
Om 2 hg är jag tillbaka till min minimum vikt som jag hade före jul, innan jag åt som en gödgris hela julen :) Alltså den lägsta vikten jag kommit ner i sedan Elliot föddes.
Befinner mig också i stark ketos idag. Typiskt egentligen att det imorgon kommer inmundigas både lite alkohol och annat smått och gott. Men man måste få unna sig lite ibland också. Det är bara att ta nya tag sen igen! Nu går det ju så himla bra, så det känns inte svårt.

ALIEN I NÄSAN

2010-02-04, 09:35:09 / Kategori: Allmänt
Tack gode Gud, i natt slapp vi hysteriska skrikattacker. Elliot fick sova mellan oss, och har sovit bra hela natten. Dock fortsätter han sin ovana att vakna runt fem och då vill han ha mat. Sen är det lögn att få honom att somna om omedelbart igen. Han kryper omkring och om vi mot all förmodan får honom att ligga ner så ligger han och pratar jättehögt :)

Nu är frukosten avklarad och han kryper runt i sin pyamas och leker. Det kommer MYCKET grönt slem ur näsan på honom nu. Skitäckligt... Men det är ju bra att det kommer ut. Just nu är det värsta han känner till förmodligen att bli torkad under näsan, han blir jättearg varje gång jag närmar mig :)

Jag ska döpa om granngubben under oss till Lucifer. För nånstans längre ner än under oss måste han komma ifrån. Undrar varför han är så sur och bitter? Undrar vad det är i hans liv som han känner sig missnöjd med?
Igår satt Elliot och lekte på sin matta och kastade en boll till Jocke. Först kom en knackning, så vi var inte ens säkra på om det var Lucifer som knackade. Efter lite mer bollkastande kom de bekanta ljuden igen.
Jocke blev assur och tog nåt hårt och knackade tillbaka säkert 30 ggr i rad, jättehårt och jättefort :) Sen blev det tyst där nere. Han kanske dog av chocken att vi knackade tillbaka :)

Vet att hon som bodde här före oss hade skällt ut honom en gång när han knackade för att hennes barn lekte. Efter det knackade han aldrig mer. Kanske det som behövs, sätta honom på plats.
Barnen måste ju för fan få leka!!!

DUGER INTE!

2010-02-03, 14:25:04 / Kategori: Träning
Den förväntade träningsvärken efter måndagens skivstångpass verkar utebli. Kände ingenting igår, men trodde att det kanske som vanligt skulle komma idag på dag 2.
Näpp... Kanske lite stel i baksidan av låren, men det är bannemej inte mycket. Det här går inte an! Ändå la jag på mycket mer vikt än första och andra gången. Första gången fegade jag ju och hade bara en totalvikt på 2.5 kg hahaha :)
I måndags hade jag 8 kg på de flesta övningarna. Vissa grejer var skittungt att göra, så jag trodde jag skulle få ont som fasen.

Men då vet jag det till nästa vecka, bara att lägga på nåt kilo till :)

MAMMAS POJKE ♥

2010-02-03, 13:21:19 / Kategori: Allmänt


TAGEN PÅ BAR GÄRNING!

2010-02-02, 13:26:29 / Kategori: Allmänt
Om man för ett ögonblick är ouppmärksam i vårt hem, så kan det plötsligt se ut så här...



Sen får man se lite oskyldig ut... Låtsas som ingenting...

 

Oooops...


ÖGONEN GÅR I KORS

2010-02-02, 09:39:01 / Kategori: Allmänt
Elliot är lite sjuk, han har feber och det kommer snor i otrevliga färger ur hans näsa...

Idag är jag bra trött efter att Elliot hade vakentid mellan 2-4 i natt. Han vaknade och var jätteledsen och det går inte att trösta honom, eftersom han knappt är vaken.
Så det var bara att gå upp och sätta sig i soffan. Då trodde han att det var lekdags, och ville kasta sig runt i soffan och busa. Så när han insåg att så inte var fallet blev han ledsen igen...
Till slut somnade han om, och jag kunde försiktigt bära honom in i sovrummet igen. Ville inte riskera något, så han fick sova mellan oss.

Nu sover han. Han har blivit duktig på att somna i sin egen säng på dagen, då kan jag sätta/lägga honom där och gå ut. Sedan bökar han omkring och till slut somnar han, oftast upp och ner på :)


Bjuder på några bilder på hur det såg ut när Jocke och Elliot rev bort de gamla golvlisterna. Klart Lilleman vill hjälpa BaBa :)

Hej och hå!!

 

 


JAG BRÖT MITT EGET LÖFTE...

2010-02-01, 13:11:25 / Kategori: Träning
Jag har brutit mitt Nyårslöfte! Det där om att jag aldrig ska gå på nån idiotisk diet igen... Här sitter jag nu, inne på dag 8 med bara shakes.

Fast löftet var iofs att jag inte skulle må dåligt av det, eller...? Och denna gången har det gått jättemycket bättre än förra omgången när jag körde Cambridge. Nu dricker jag Naturdiet, och då får man dricka 5 påsar om dagen istället för bara tre med Cambridge.

Ska bara köra ett par dagar till, sen är det GI ett tag som gäller, för att sedan starta om med shakes framöver igen för en kortare period.

Måste komma igång ordentligt med träningen igen också! Nu blir det bara en gång i veckan, vilket är alldeles för lite!

Ja ja, lite positivt för det väl med sig. Efter första veckan är jag 3 kg lättare i alla fall :)

OMSTART

2010-02-01, 10:31:51 / Kategori: Allmänt
Omstart och då vankas det ny design på bloggen. Igen! Denna känns lite vårig på nåt sätt, även om våren själv känns långt borta nu med all snö som föll i natt...

AVGJORT!!

2010-02-01, 09:52:18 / Kategori: Allmänt
Idag när jag loggade in här så ser jag en kommentar från självaste Leif Loket Olsson! Och den löd något i stil med att jag skulle fortsätta blogga, för kanske vinner jag en smoking!

Avgjort!! Det var det enda jag behövde höra! Så nu kommer bloggen leva vidare ett tag till :)





PS! Såklart det inte var den riktiga Loket. Men min syrra går ibland under det täcknamnet ;)