SENASTE TRADERAKÖPEN

2009-08-31, 15:26:20 / Kategori: Allmänt
Har shoppat lite på Tradera. Lika kul som vanligt, man kan komma över tokbra saker där. Tänk vad man kan bli glad över lite :)

Fleeceoverall från Kappahl till Elliot

70 kr inkl frakt

 

Snickarbyxor från Polarn & pyret

72 kr inkl frakt

 

Helt ny kofta från Lindex

71 kr inkl frakt

 

 


DAG 1

2009-08-31, 09:47:10 / Kategori: Allmänt
Nu är den första lchf frukosten avklarad. Skulle ju göra omelett, men hade ingen vispgrädde hemma. Istället blev det två kokta ägg, en burk tonfisk och majonnäs. Lite nymald svartpeppar över det hela gjorde susen :) Helt ok frukost men ovant att inte äta mackor.

Elliot skulle få banangröt, men han fick ett psykbryt och blev jättearg, så det enda som funkade var flaskan. Nu har han sovit i ca 1.5 tim. När han vaknar tänkte jag fixa iordning honom och gå ut och gå. Vädret är sådär, det ser lite halvt om halvt osäkert ut, men jag hoppas vi klarar oss undan regnet.

SÅ MYCKET ATT SKRIVA, SÅ LITE ORK...

2009-08-30, 21:29:06 / Kategori: Allmänt
Det är så himla jobbigt när man är borta från datorn nån dag. Det blir så mycket att ta igen, i synnerhet på bloggen. Man ska berätta så mycket, allt som har hänt och allt lattjo man har gjort... Men det är inte så lätt när man är lite dement light och minuten efter att man gjort nåt så har man nästan glömt bort det :)

Igår var vi i Kungsbacka för att kolla i Röda korsets second hand affär. Hittade tyvärr ingenting denna gången. Förra gången fyndade jag massa fina saker. Men det är förmodligen väldigt olika från dag till dag kan jag tänka mig, hur mycket de har hunnit fylla på och så.
Efter det drog vi till Allum en sväng för att fika och handla lite mat. Vi hade bjudit över mamma och pappa på kvällen på middag, och för att se Män som hatar kvinnor.

Innan maten blev färdig satt Elliot med moffa i soffan och kollade på Finnkampen. Hur kul som helst hade de. Elliot är verkligen överförtjust i sin morfar!

Killsnack :)

 

Stor och liten...

 

Toker från Snövit och de sju dvärgarna kom hem till oss en stund :)

 

Idag var klockan ställd på 7 (borde vara förbjudet en söndagmorgon!) Tindra skulle spela sin allra första fotbollscup ute på Zenithgården i Björlanda. Upp och packa matsäck och iväg med hela familjen. Var inte så jättelockande eftersom det blåste och regnade lite när vi åkte. En kort stund funderade jag tom på om Jocke skulle köra hem mig och Elliot. Men vi stannade och fick en trevlig, om än lååång dag med många härliga fotbollsögonblick att minnas :)

 

Imorogn är det äntligen dags för mig att dra igång med lchf, eller low carb high fat som det står för. Var och handlade lite grejer så jag har rätt mat hemma de närmsta dagarna. Ska bli spännande att se om detta funkar! En himla massa fett är det ju.

Imorgon blir det nog en omelett med ost till frukost och lite grönsaker. Lunch kommer bestå av grillat kött från middagen igår, och en sallad. Till middag ska jag göra egna köttbullar och ev blomkålsmos till dem. Kanske även en gräddsås av nåt slag. Klämmer även in en avocado nån gång under dagen som mellanmål.

Hoppas inte regnet öser ner imorgon, jag skulle gärna vilja komma iväg på 5 km rundan. Ska ta mått och även bilder på mig hur jag ser ut nu. Kommer dock inte lägga ut dem här än, så modig är jag inte. Kanske senare om det verkligen funkar och man ser skillnad.

 

Nu ska jag surfa vidare lite och sen sova. Är helt trött i skallen efter den långa utomhusdagen på landet ;)

 

Fortsatt skön söndagkväll på er ♥

 


UNDERBART

2009-08-28, 13:47:44 / Kategori: Allmänt
Vill bara lägga in en bild från min morbrors lilla gårdsbutik. Så underbart fint!



Thuressons gårdsbutik

HÄRMAPA

2009-08-28, 11:56:46 / Kategori: Allmänt
Nu är jag en härmapa och lägger in en grej som Laura redan lagt in. Men jag tänkte bjuda även mina läsare på ett hjärnspratt :)

Tycker ni att tjejen på bilden snurrar medsols eller motsols?



Varje gång jag tittar på den snurrar hon för mig motsols. Men jag kan även efter en stunds koncentration få henne att snurra medsols, bara genom ett litet knyck.
Hur man ser det beror tydligen på vilken hjärnhalva man använder mest.

Häftigt!

KVÄVNINGSRISK X 2

2009-08-28, 11:03:16 / Kategori: Allmänt
Igår var det dags för säsongens första fotbollsmatch för Tindra. Borta mot Jitex, bara det lät skrämmande i hennes öron. Sist förlorade de ju med dunder och bång.
När jag och Jocke kom till planen så gick vi bakom ett av målen, eftersom matchen inte hade börjat än. I mål stog en mamma och hennes dotter som var ca 11-12 år sköt bollen. I ögonvrån ser jag bollen komma flygande, men hinner inte reagera. I nästa sekund hör jag smack, och ser hur bollen träffar Jocke rakt i huvudet :) Gode Gud, att jag inte dog av skratt. Och det "roliga" var att det var fler som såg det och som började småskratta. Men efter en kvart var det bara jag som fortfarande gapflabbade så fort jag tänkte på det... Hur kul som helst!

Matchen gick sådär. De förlorade, men inte med riktigt lika många mål som förra gången. På söndag väntar gräscupen, och det blir det en heldag med fotboll ute i Björlanda.

På kvällen när båda kidsen var nattade var det dags att kolla på Baksmällan. Och här uppstår kvävningsrisk nr 2, eftersom jag vid ett par tillfällen skrattade så mycket att jag inte fick luft, plus att det var en överhängande risk att jag skulle kissa på mig! Vilken sjukt rolig film! Passade min humor alldeles excellent :)

Vad gör ni denna fredag?

Lunchdags! Vi hörs senare!


FORTFARANDE INTE LÄTT!

2009-08-26, 19:05:29 / Kategori: Allmänt
Det verkar som om nr 2 av fonterna var den ni gillade bäst, och även jag. Nu har jag en till på förslag. Det är så svårt!






Har ju några dagar till på mig att fundera. Kanske vill jag även lägga till nån liten detalj eller nåt. Får se. Men era åsikter mottages varmt!

Idag har vi varit på Allum med en kompis. Blev en liten spontantur dit, och det var trevligt! Köpte en lite tjockare fodrad tröja till Elliot som han kan ha nu när hösten börjar krypa allt närmare. När det blir ännu kallare blir det fleeceoverall, och sen även åkpåse.

Vi kollar runt lite på stugor på Öland inför nästa års semester. Man får tydligen vara lite på hugget redan nu, vilket känns jättekonstigt. Men samtidigt hade det varit jättekul att spendera några veckor där nästa sommar.
Utlandssemestern har vi nog lagt på hyllan. Det känns bättre att vänta några år till, till även Elliot kan ha lite glädje av det.

Dags att plocka upp bebisen som har sovit lite för länge nu på kvällskvisten. Sen kanske man ska ta och kolla på Män som hatar kvinnor. Är den så bra som folk säger eller tillhör den skaran av överreklamerade filmer? Någon som har sett den?

HMMM....

2009-08-26, 12:28:48 / Kategori: Allmänt
Har ju fått besked om att jag kan få min tatuering gjord på måndag redan. Detta betyder att jag får lägga ner lite tid nu på att leta fram ett typsnitt som jag vill ha. Men när man heter beslutsångest i förnamn så är det ganska svårt... Tre av de jag funderar på är dessa.








Vet inte... Jag vet att jag vill ha den ganska snirklig och feminin, eftersom den ska sitta på ett ställe där den syns hela tiden. Jag vill nästan att den ska vara som ett smycke. Just för tillfället så är nog nr 2 favoriten.

Vad tycker ni?



GODARE MORGON

2009-08-25, 09:02:34 / Kategori: Allmänt
Idag tycker jag det känns bättre, redan från start. Men vi får väl se, dagen är ju lång...

Elliot vaknade halv 6 och fick mat. Sen vet jag inte vad det är för fel på honom, men han verkar fortfarande tro att vi ska leka och skratta så tidigt på morgonen. Klart, ett snett leende kan jag bjuda på, men ingen lek. Så han låg och pratade och fnissade för sig själv, och sen somnade han om en halvtimme innan min klocka skulle ringa. Typiskt! Men det kanske blir lite andra morgonrutiner sen när vi inte följer Tindra till skolan på morgonen. Idag ville hon nämligen att jag skulle göra det igen.

Ska städa lite här sen. Ska ju ha en hel hög med mammor hem hit på Me&I party ikväll. Tyvärr är det många som har hoppat av, men vi blir ändå ett gäng. Det blir nog jättetrevligt!
Måste ner och handla lite så jag har nåt att bjuda på, och sen tänkte jag svänga förbi ett ställe och kolla om det finns möjlighet att få jobba lite extra där. Säger inte var än, återkommer med rapport när jag har varit där.

Dags för frukost först nu när Elliot sover. Tror jag ska äta gröt, det var längesen.

UPPGIVEN OCH LEDSEN...

2009-08-24, 21:44:43 / Kategori: Allmänt
... är vad jag känner mig nu. Det har varit en jättejobbig dag, på en massa olika sätt. Det är faktiskt jätteskönt att den är över och att jag snart får lägga mig.

"Som vanligt" har jag och Tindra haft några dispyter under dagen. Detta tär så otroligt på mig, och det är skitjobbigt. Jag försöker verkligen att hålla emot och inte bli arg, men det hjälper inte. Hon har taggarna utåt mot mig det mesta av tiden ändå. Till slut rinner ju bägaren över, och så blir jag arg och gapar på henne. Helt fel taktik jag vet, men vad gör man när alla krafter tryter och man inte har nåt mer tålamod att hämta?
Usch... Jag vet inte. Det är ju en fas som tydligen alla 7-åringar går igenom, minitonåren... Men när ska den ta slut??? Jag vill ha tillbaka min söta, lilla snälla Tindradocka. Jag vill inte att folk ska tro att hon är en odräglig, uppkäftig unge, för hon är inte sån egentligen! Hon är ju världens sötaste lilla tjej ♥ Hon kan inte hjälpa att hormonerna fullkomligt sköljer över henne...

I tillägg till detta så har Elliot varit ganska gnällig fram och tillbaka också. Tror det är tänder på G, vi tyckte oss se nåt i tandköttsraden där nere igår. Men det är så svårt att se, för man kan ju inte direkt peta honom i munnen. Han bits ju och tuggar och dreglar. Vi får helt enkelt ge oss till tåls och vänta och se om det kommer upp några små riskorn.

Blev ingen GI-start idag :( Det dåliga humöret körde allt i diket, och jag kände mig totalt omotiverad och sur. Och fet ska tilläggas! Med andra ord så var det inte många rätt den här måndagen. J*vla skit...
Är det ok väder imorgon funderar jag på att promenera till Friskis och köpa ett kort i alla fall. Plus att jag tänkte ta 5 km rundan med barnvagnen.

Nej dags att sluta plåga er med mina deprimerande rader. Hoppas på en bättre dag imorgon!

FY!!!

2009-08-24, 08:33:28 / Kategori: Allmänt
Nu har jag gått upp 1 kg i vikt... Inte alls planen att det ska gå den vägen ännu mer. Fy och usch och skäms på mig själv!
Men from imorgon är det dags för mitt nya liv. Då drar jag igång med GI nämligen. Skulle helst vilja chocka kroppen med en pulverdiet egentligen, men det får man ju inte göra när man ammar. Så jag får gå den ordentliga vägen istället, bra mat och mycket mer träning. Funderar på om jag ska gå ner till Friskis idag och köpa träningskort faktiskt.

Så sorry, no more dumlekladdkakor eller annat sånt. Dags att styra upp det här innan det går utför helt.

Nu kom jag iofs på att jag kanske inte har gått upp i vikt. Kan hända att det bara är vätska i kroppen, eftersom jag i lördags vaknade av att "indianerna var tillbaka i vassen" så att säga. Om ni fattar? Hahaha, älskar det uttrycket :) Även kallat lingonvecka för dem som gillar skogen mer än indianerna :)

Äh vilket dravel. Nu ska jag klä på mig medans Ellioten fortfarande sover. Sen kommer en kompis på besök med sin lilla dotter. Vi får väl ta gravfikan då :)

SKÖNA NÅLAR

2009-08-23, 18:32:27 / Kategori: Allmänt
Oj vad det slarvas med bloggandet på helgerna. Så är det när man har småbarn och familj, många står först på tur. Men på söndagkväll brukar det finnas lite mer tid för såna här viktiga aktiviteter :)

Inte för att det har hänt nåt spännande i helgen. Ganska lugnt, inga aktiviteter alls faktiskt. Igår var vi och handlade lite på Maxi medans Tindra lekte med en kompis. Vi gjorde en god paj till middag, och sen åt vi dumlekladdkaka till efterrätt. Inte äckligt alls :) Vansinnigt nyttigt också om jag får lov att säga det... Hmm...
Det blev faktiskt kaka över, så idag när Tindras pappa kom på besök efter sin Bulgariensemester så fick även han en liten bit.

Är lite spänd och glad förresten. Fick nyligen reda på att en kompis sambo håller på och tatuerar, och att han faktiskt snart kan klämma in mig på en tid. Hur kul som helst! Jag vet precis vad jag ska göra, och var den ska sitta, men jag säger inget än. Ni får helt enkelt ge er till tåls till den är gjord om några veckor, då ska ni få se bilder. Tror det kommer bli grymt!

Nu kommer snart Tindra hem från sin fotbollsträning. Då är det dusch och lite kvällsmat som gäller innan det är dags att hoppa i säng. Ikväll ska även jag lägga mig hyfsat tidigt, vi ska kolla på The hangover, eller Baksmällan heter den på svenska va?

♥ Har ni haft en bra helg? ♥

DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS

2009-08-21, 23:12:34 / Kategori: Allmänt
Så här såg det ut tidigare ikväll när Elliot fick några majskrokar att roa sig med. Det blev hyfsat kladdigt efter ett tag kan jag säga :)







Äta äta äta! Till sist var han som en enda stor kladdig majskrok hela han. Men det var nog roligt för honom att sitta och pilla med dem själv medan jag diskade.

Hörde förresten nåt på radiostationen Bandit rock imorse. De diskuterade vilket som var deras tidigaste minne. En av killarna hävdade att han kom ihåg saker från när han var ca 2 år, medan de andra två inte ens kom ihåg sin skolstart i ettan :) Dessutom ringde det en tjomme in som påstod att han kom ihåg sin egen födelse. Jooo, ni läste rätt! Hahaha, att jag inte kissade på mig.
Jag har tänkt på det här ibland, om jag kan rota fram nåt minne från när jag var riktigt liten. Men alltså, jag tillhör nog skaran som börjar minnas saker först runt skolåldern. Men jag ska klura vidare på det här och se om det poppar upp nåt riktigt tidigt minne.

Vilket är erat tidigaste minne?


PS! Idag vände sig Ellioten förresten från mage till rygg flera gånger. Första gången trodde jag det var en slump, så jag vände tillbaka honom. Då gjorde han det igen, och denna gången såg han totalchokad ut när han hamnade på rygg. Undrade väl vem som rullade honom :) Lille skiten ♥



TACKAR TACKAR!

2009-08-20, 21:58:52 / Kategori: Allmänt
Tusen tack ni som har gratulerat mig idag! Supergulligt ♥ Och nu är snart födelsedagen till ända.

Tindra kom intassande imorse strax efter att min klocka hade ringt. Då hade hon med sig ett litet paket och ett kort hon hade skrivit själv. Fick en fin, god chokladkaka och två skraplotter av min älskade docka.
När darlingen gick till jobbet idag glömde han minsann att säga grattis. När vi sedan träffades i stan när jag skulle till tandläkaren sa han heller ingenting. Först när jag var färdig där och frågade om han inte hade glömt nåt kom han på det... Jisses, sicken karl ;) Men han blev snabbt förlåten när han kom hem från jobbet med tre långstjälkade mörkröda rosor ♥





Ikväll måste jag verkligen försöka lägga mig i någorlunda tid. Det är jobbigt när klockan ringer nu, man är så van vid att slappa och ta det lugnt på morgnarna. Nu har vi plötsligt en tid att passa, och jag skulle aldrig låta Tindra komma försent till skolan.
Om Elliot dessutom ska börja skoja klockan 5 igen så kan det vara skönt att ha några timmars sömn i bagaget. Så tack för mig, vi hörs imorgon!

FINA KILLEN

2009-08-20, 14:40:08 / Kategori: Allmänt
Fick en rabattcheck hem i brevlådan häromdagen. Eller två rättare sagt. 50 % rabatt på ett bebisplagg på HM, en i butik och en på nätet.
Klickade nyss hem de här kläderna till Ellioten. Han kommer bli finfin ;) Och så blev det ju billigt.





 

BILLIGT OCH BRA

2009-08-20, 13:53:49 / Kategori: Allmänt
Sitter här, fortfarande halvt bedövad i höger ansiktshalva. Detta trots att jag gick från tandläkaren kl 11. Han tar verkligen det säkra före det osäkra när han bedövar, det ska Gudarna veta! Idag följde halva tungen och höger näsborre med i bedövningståget.
Men en positiv grej var i alla fall att jag hade kommit upp till högkostnadsskyddet nu, så jag betalade bara halva priset. 495 kr gick det på. Plötsligt kändes det som om jag hade vunnit på lotto :) Nå, lite ska man väl ha när man går till tandläkaren på sin födelsedag?!

Elliot sover. Lilla apan... Han var väl trött efter ännu ett tidigt uppvaknande. Men jag ska fan inte klaga! När Elliot vaknade i morse hade syrrans lilla bebis inte ens somnat... Puh... Där kan man snacka om tuffa nätter!
Elliot fick inte sin morgongröt idag, eftersom vi hade lite bråttom till tandläkaren i stan. Han fick den som lunch istället, tillsammans med min hemlagade banan och kiwipuré.
Jobbigt bara att han har kommit på att det är kul att göra "PRRR" ljud med munnen när den är full med gröt. Vet inte hur många grötduschar jag fick...

Nu kommer snart lilla Tindra hem från skolan. Sen blir det födelsedagsmys med barnen resten av dagen!

NEDRANS ONGE

2009-08-19, 22:08:21 / Kategori: Allmänt
Imorse började roliga timmen klockan 5 på morgonen. Ett fasligt högljutt "pratande" i sängen och en hel del gälla tjut gjorde att den trötta mamman inte kunde sova, hur hon än försökte. Istället trodde hon att hon skulle kunna mata sitt barn så mycket att han somnade av mätthet. Planen sprack, och barnet fortsatte sin högljudda konversation med sig själv. Han gjorde även en hel del lönlösa försök att leka tittut med sin mamma, men detta utan resultat. Efter en dryg timme, och bara ca 30 min innan mammans klocka skulle ringa så gav han upp och somnade som en sten. Behöver jag säga att mamman inte tyckte detta var det minsta trevligt?!

Var på Maxi med syrran en sväng. Skönt att ha med nån som tycker det är helt ok att bara strosa runt och pilla på saker och se om man bara springer på nåt roligt. Det kan man inte göra med Jocke, då får han andnöd. Snabbt ska det gå. Han är en riktig shopping-nazi :)
Hittade lite pyjamasar mm till Elliot. Köpte även såna där små tumlösa vantar. Det är ganska kyligt nu på morgonen när vi går till skolan med Tindra. Idag var det bara 10 grader ute. Usch...

Imorgon står det tandläkarbesök på dagordningen. Bläh... Och så fyller jag år! Kul att inleda födelsedagen med tandläkaren. Inte! Men men, jag måste ju dit. Blir lite krångligt dock, för mamma är sjuk och hon skulle passa Elliot. Vet inte alls om det funkar att ta med honom in. Tänk om han börjar gapa och skrika när jag ligger med en massa grejer i munnen? Det går ju inte. Kanske får Jocke ta ledigt nån timme och vara med Elliot.

Nu ska jag sova. Ögonen går i kors... God natt, på återseende imorgon!

JAG ÄR MED OCH TÄVLAR...

2009-08-18, 12:02:39 / Kategori: Allmänt




"Jag är med och tävlar hos Carolina om 3 st ljuslyktor inkl värmeljus från Chai Home! Var med och tävla du också!"

TOMT

2009-08-18, 09:07:42 / Kategori: Allmänt
Igår åkte Jocke till Stockolm för att gå på sin farfars begravning idag. Tråkigt att jag inte kunde följa med honom på ett sätt, men det blir för bökigt med båda kidsen när det bara är upp dit och vända i princip.
Så natten har spenderats ensam i en stor tom säng. Vet inte hur många gånger dock som jag har fått krypa ner till fotänden där Elliots säng står, för att ge honom nappen. Han sover så himla oroligt. Eller nej, det gör han inte, men jämfört med tidigare så tycker jag att det är oroligt. Han liksom låtsasgråter i sömnen, och så måste jag dit och stoppa i nappen. Innan så märkte han inte när han tappade nappen, men det gör han tydligen nu.

Idags kulle jag och syrran träffa vår kusin igen, men det blev inställt tyvärr. Hoppas vi kan ses senare i veckan. Men då återstår frågan vad man ska hitta på idag istället??


Tindra gjorde en partyhatt av en Nalle Puh servett igår :) Elliot fick naturligtvis prova den. Men han ser mest ut som en liten risplockare :)





Vet i alla fall hur jag ska få upp Tindra snabbt på morgonen utan en massa tjat och gnäll. Jag går in med Elliot och lägger eller sätter honom bredvid henne. Antingen så drar han henne i håret som han gjorde idag, eller så tjuter han det högsta han kan :) Då vaknar hon och tycker det är sååå mysigt med lillebror. Sen får de ligga och gosa en stund innan det är dags att göra sig iordning.


Elliot blir helt knasig så fort han ser kameran. Därför ser han lite halvt om halvt tokdum ut på den här bilden ♥








STORA STORA TJEJEN

2009-08-17, 11:32:50 / Kategori: Allmänt
Idag var det äntligen dags för Tindras "riktiga" skolstart. En egen bänk, ett pennfack mm mm. Igår när hon la sig så var hon jättenervös och kunde knappt somna. Idag vid frukosten var hon minst lika nervös, och hon hade ont i magen sa hon :) Hon bara pratade och pratade och pratade och glömde helt av att äta. Fick påminna henne hela tiden om mackan.




Redo för första skoldagen med nya ryggsäcken på!


Elliot fick såklart också följa med på första skoldagen :)


Nu är det snart dags att hämta henne igen. Ska bli så kul att höra vad hon tyckte om det! Återkommer senare!

SCHTÅRM...

2009-08-16, 21:48:29 / Kategori: Allmänt
... är precis vad det blåser ute. Värsta höstvindarna. Visst börjar man få lite höstkänslor nu? Löver gulnar, det är mörkare på kvällen osv. Tråkigt på ett sätt, för det känns inte som man fick någon ordentlig sommar i år heller. Men hösten kan ju vara ganska mysig också.

Igår var vi på middag hos min kusin Janette och henne familj i Falkenberg. Jättetrevligt, supergod mat och trevligt sällskap. Tindra var nog mest nöjd av oss allihop, eftersom hon fick ta in två hundvalpar och gosa med :)






Elliot fick en bitfot av mormor som snabbt blev populär :)


Idag var syrran och jag på IFK-matchen. Helsingborg stod för motståndet. Första halvlek var grymt underhållande och IFK glänste med Tobias Hysén i spetsen. Sen gick vi och köpte korv i halvlek. Medans vi stod i kön dundrade skåningarna in ett mål. En stund efter att vi kommit tillbaka till våra platser kvitterade de. Sen var det inte så mycket mer att hurra för i den matchen.
Men det är grymt kul och sjukt häftig stämning. När klacken sätter igång så är det nästan så man får ståpäls, så häftgigt är det!

Imorgon ska jag och Elliot följa med Tindra till hennes första skoldag som förstaklassare :) Spännande! Vi ska nog inte stanna så länge tror jag. Man kanske inte ens går med in i klassrummet, jag vet inte. Om vi nu ska göra det så hoppas jag att Elliot sköter sig och inte får nåt tuppjuck där inne.




Världens bästa storasyster läser saga för lillebror. KÄRLEK!



GOD MORGON LÖRDAG!

2009-08-15, 11:09:55 / Kategori: Allmänt
Nu är lördagsfrukosten avklarad och Tindra sitter och tittar på film. Elliot sover, som vanligt :) Igår somnade han redan vid 20, så jag förberedde mig på att vakna mitt i natten för att ge honom mat. Men han sov till klockan var 4 ungefär innan han vaknade. Han fick mat, ny blöja och sen somnade han om och vaknade vid halv åtta.
Något som är väldigt skönt med Elliot är att han inte vaknar och gråter på natten eller morgonen. Han vaknar och ligger och antingen pratar, eller huffar och puffar och grejar med sin napp och sin filt. När Tindra var bebis och vaknade mitt i natten så hann hon knappt slå upp ögonen innan hon satte igång och gallskrika.

Ikväll ska vi till min söta kusin Janette och hennes familj. En liten kusinträff, och det ska bli jättetrevligt! Hennes son Liam är så himla söt, så man vill bara bita i honom :)

Först nu på dagen så ska vi åka och köpa en matstol till Ellioten. Tycker det är lite för bökigt att ha honom i babysittern nu när han börjar äta. Att sitta på golvet är ju asjobbigt och att ha honom mitt på bordet känns också helt tokigt. Bättre att palla upp honom i en stol, och det är säkert roligare för honom också att se lite. Han är betydligt mer nyfiken nu än för bara ett par veckor sedan. Trivs inte alls med att ligga ner i vagnen tex. Men så kan han ju inte heller sitta stadigt, så det är lite dött läge.

Imorgon ska jag och syrran på IFK-match. Ska bli riktigt jäkla kul! Skönt för både henne och mig att få lite "inte bebis tid" och lite tid att tänka på annat än bara amning och blöjor :) Fick gratisbiljetter av Tindras pappa som han hade vunnit, och nu är ju han på semester och kan inte använde dem.
Såg iofs att vi sitter rakt över Helsingborgsklacken... Är det farligt tror ni?? Näää, hur farliga kan ett gäng skåningar vara egentligen hahaha!

Bjuder på några bilder från gårdagen i stan. Fortfarande kul att skoja med bebisarna :)


Hihi lilla Isabelle blev helt ihoptryckt i ansiktet av hörselkåporna :)


Elliot höll för näsan...


Sen blev han så här glad. Även han lite ihoptryckt :)


Tindra for till månen från Åhléns!

SKYNDA SKYNDA

2009-08-14, 10:32:34 / Kategori: Allmänt
Måste skynda mig att skriva ett snabbt litet inlägg medans Elliot sover. Tänkte även hinna med en dusch, vi får väl se hur det går med det...
Har nyss avverkat frukosten. Elliot åt en hel portion gröt med katrinplommonpuré. Men det är inte lätt att mata den ungen alltså. Inte nog med att händerna ska in i munnen medans man har gröt där. Till på köpet ska haklappen knycklas ihop och tuggas på den också. Helst alltihopa samtidigt. Puh...

Idag är det riktigt schysst väder här faktiskt. Vet inte vad jag ska hitta på bara... Tindra är hos sin pappa, så det är bara jag och lillen. Ev blir det en sväng till stan senare för att träffa syrran och lilla Isabelle.
Ikväll är det ju även Europekonsert i stan. Hade varit asball att gå på den, men jag misstänker att det komer vara sjukt mycket folk i stan som vill kolla. Inte helt ultimat att gå runt och knö med en barnvagn då. En massa fyllon som ramlar i vagnen osv. Nej tack, det finns nog trevligare saker att göra då.

Nu ska jag rusa in i duschen!

PS! I natt slapp vi lektimmen i alla fall. Elliot har sovit som "vanligt". SKÖNT!

PLÅSTER TACK

2009-08-13, 12:32:15 / Kategori: Allmänt
Jag behöver snart plåster i öronen. Idag är det inte mycket som passar minste herrn i huset. Det gnälls mest hela tiden, ingenting är bra. Jo kanske om jag går och bär på honom. Men eftersom jag fortfarande känner av min nackspärr lite så är det inte jätteskönt för mig.

Nu sover han i alla fall i sin säng efter att ha surat en lång stund... Om man skulle ta en kopp kaffe till för att överleva dagen. Sen får det nog bli promenad till affären.

So long!

JAG SKRATTAR INTE!

2009-08-13, 11:48:31 / Kategori: Allmänt
I natt var det dags för ännu ett nattuppvaknande. Vid fyra tyckte Elliot det var dags att dra igång roliga timmen med allt vad det innebär. Lek med nappen, högljudda tjut och konversationer med sig själv mm mm. Vårt tappra försök att lägga honom mellan oss i vår säng slutade med att han verkade tro att det var dags att leka tittut. Han drog filten över ansiktet flera gånger, och när jag drog bort den så att han skulle få syre så låg han där undet och tokflinade.
Visst, han är jättegullig och kommer undan med nästan vad som helst :) Fick muta honom med mat igen och sen tyckte han att han hade varit tillräckligt underhållande och somnade.

Undrar om det är tänder på G. Han dreglar som en jag-vet-inte-vad, och allt han får tag på åker in i munnen och gnuggas frenetiskt runt. Inte för att bajsblöjorna nån gång har luktat hallon, men idag var det bannemej helt vedervärdigt! Försöker kolla i hans lilla mun, men jag får knappt in fingrarna innan käkarna slår igen på honom och han biter mig som en utsvulten piraya.

Vi fortsätter våra ihärdiga försök att ha honom på mage. Nu har han verkligen värsta plattskallen. Men han blir så arg när han har legat en stund. Och han gör inte minsta försök att vända sig själv, utan han ligger bara kvar som en plattfisk på golvet och skriker. Försöker att lägga honom lite mer på sidan när han sover på natten, men han sprattlar ju runt efter bara en liten stund.

Måste svepa kaffet nu och sen dra upp Tindrisen ur badet.

I DON´T THINK SO!

2009-08-12, 21:11:47 / Kategori: Allmänt
I natt höll jag på att dö av trötthet när min son plötsligt vaknade klockan 3 och var på världens lekhumör. Jag försökte stoppa in nappen gång på gång, men han sprattlade bara hej vilt och flinade så jag trodde ansiktet skulle spricka :) Han låg även och stirrade på sin musikmobil som hänger över sängen, och jag är övertygad om att han länge trodde att jag skulle dra igång den åt honom. Som om det skulle hända mitt i natten...
Till sist när han insåg att det inte skulle bli nåt leka av så blev han lite sur, och då fick den trötta mamman bara stappla upp och göra mat. Sen låg han och småpratade med sig själv en stund innan han somnade om.

Vår dag i Varberg var jättetrevlig. Vädret kunde dock ha varit lite bättre. Enligt tre olika vädersajter så skulle det vara sol och 19 grader varmt. I Varberg möttes vi av tjocka moln, vind och regn då och då.
Vi gick en sväng på torget där det var marknad, och sen lunchade vi. Bebisarna skötte sig exemplariskt hela tiden, och även minitonåringen Tindra var på ganska medgörligt humör. Efter lunchen tog vi en sväng in på Gallerian och sen var det dags att gå mot tåget igen.
Varberg är en mycket trevlig sommarstad! Hoppas det blir en fin sensommar och höst, då vill jag gärna åka dit på nån dagsutflykt igen.

Ikväll hade jag kunnat tänkt mig att åka in till stan och gå en sväng på Kulturfestivalen. Sugen på att se både Hammerfall spela, plus att Magnus Betnér mfl körde lite stå upp i Bältespännarparken. Men med två trötta kids så kändes det bättre att stanna hemma.
Funderar på om man ska ta en sväng in imorgon istället, kanske till Trädgårdsföreningen eller nåt. Får se väder och humör imorgon. Någon som vill hänga på?

Nu sover barnen, jag är också trött så det blir ingen sen kväll. Hörs imorgon!

KNAKELIKNAK...

2009-08-11, 20:45:21 / Kategori: Allmänt
Igår var vi på 4-mån kontroll med Ellioten. Väga, mäta, prata som vanligt. Han växer fortfarande så det knakar, och följer sin Svenne-banan kurva nästintill perfekt.

3 mån
Längd 60.5 cm
Vikt 5855 gr

4 mån

Längd 63.5 cm
Vikt 6620 gr

Nu äter han nästan en hel portion gröt till frukost. Jag hejdar honom lite, för jag vill ju inte att hans stackars mage ska krångla. Men det verkar gå hur bra som helst, han gapar som värsta gamen.
Idag fick han även en liten bit smörgåsrån att pilla med, för att han ska få i sig lite gluten. Han blev väldigt konfunderad, och visste inte riktigt vad det var han hade fått i handen. En torr, platt leksak? Han satt liksom och skrapade på den med sina små fingrar innan han började slicka på den. Han fick nog inte i sig så mycket, men det är ju kul för honom att öva på att stoppa mat i munnen själv också.


Vad är det här?!


Ska den upp i näsan tro??


Klet och kladd blev det...


Imorgon ska vi åka till Varberg. Kusinen från England är hemma på sitt årliga Sverigebesök, och då brukar vi passa på att träffas och hitta på nåt trevligt tillsammans. I år är det ju två små nya tillskott som hänger på. Konstigt... Förra sommaren när vi träffades trodde vi att jag väntade missfall, efter läkarens dom. I år sitter vi här med bebisen som inte alls var ett missfall utan världens finaste lille kille. Har än idag lust att åka till läkaren och lappa till honom rejält.

Dags att slänga Tindra i säng. Nu är det snart skola igen, då kan man inte vara uppe till 23. Sen ska jag slappa framför TV:n i sängen innan det är sovdags.

MÅSTE HA!

2009-08-11, 14:04:54 / Kategori: Allmänt
Jag känner att jag måste ha en Delicatoboll! Det var så längesen jag åt en, och nu fick jag ett sjukt sug. Kanske tar jag med mig kidsen ut på en kort promenad sen, vädret ser aningen bättre ut nu än vad det gjorde i morse.

Skulle ju dammsuga, och hann nästan färdigt innan Ellioten fick ett spel och blev superarg. Fick lägga mig och läsa en liten bok för honom och sedan somnade han. Nu sover han så gott i vår säng så nu vill jag inte dammsuga och väcka honom.
Men det finns ju andra roliga saker man kan göra istället, som inte låter. Hänga tvätt tex. Det är ett underskattat nöje...

LYXIGT

2009-08-11, 11:12:15 / Kategori: Allmänt
Idag fick jag sovmorgon igen. Hur gött som helst, så här trodde jag inte småbarnslivet skule vara :) Ellioten sov mellan 21.30 ca till 7 i morse. Efter en snabb amning och blöjbyte så somnade han om bredvid mig i sängen och vaknade inte förrän 9.30. Det kunde vara värre!

Idag blir det en hemmadag. Måste dammsuga (med min nya flashiga dammsugare) och tvätta lite. Det är lite skönt på ett sätt att vardagen är tillbaka igen. Visst är det skönt när hela familjen är ledig, men jisses, man har ju inga rutiner alls. Nej, det ska bli skönt att komma tillbaka till lite rutiner, både för oss vuxna och särskilt för barnen. I synnerhet Tindra. Det blir nog kalas nu när hon börjar ettan om 6 dagar :)

Sommaren är inte ens slut, men vi har redan börjat prata om nästa års semester. Då blir det förhoppningsvis en utlandresa igen. I år kändes det inte riktigt aktuellt när Ellioten var så liten. Men nästa sommar, eller kanske ut på hösten. Två veckor hade varit kanon, men man får väl se vad pengarna räcker till. Jag börjar väl jobba lite extra här framöver, och de pengarna planerar jag att lägga undan.

Nu sover Ellioten, så jag ska passa på att göra lite nytta!

DET ENA GER DET ANDRA

2009-08-08, 22:01:00 / Kategori: Allmänt
Helt plötsligt försvann jag i ett par dagar... Åkte till päronen i husvagnen i onsdags eftermiddag och kom hem igår. Var där med kidsen och hade två sköna dagar. Typiskt nog så blev det kanonfint väder igen och sommaren kom tillbaka. Jag får ju inte vara i solen nu när jag äter min penicillin. Man kan ju gråta för mindre... När det väl blir sommar igen så får jag sitta och uggla i skuggan som en annan gök :)

Hostar fortfarande lite, men det är absolut mycket bättre. Däremot hostade jag till mig nackspärr tyo i förrgår. Sträckte en muskel i nackan så illa att jag knappt kan vrida huvudet. Suck... Verkar som om hela jag håller på att förfalla. Det ena avlöser det andra. Nu hoppas jag att jag får vara frisk ett tag framöver. Planerar ju att komma igång med träningen igen. Ska köpa träningskort och även sätta igång med mina powerwalks igen.

Elliot har börjat sova som en klubbad säl. De två nätterna vi var i husvagnen sov han ca 11 timmar i sträck, utan mat! Helt galet. Men vansinnigt skönt. Även i natt i sin egen säng sov han ungefär 11 timmar. Han vaknade en gång tidigt på morgonen som han brukar, men jag gav honom nappen och då somnade han om. Lille gullet ♥
Nu sussar han gott i sin säng med sin köra gosefilt. Hoppas på ännu en låååång natts sömn.

Nu ska jag surfa vidare. Ska nog även korka upp en kall, alkoholfri öl och klunka i mig. Blev ju på så somrigt glatt humör nu igen :)

DET GÅR FRAMÅT...

2009-08-04, 15:13:06 / Kategori: Allmänt
Mår aningen bättre idag, febern ligger strax över 38 för tillfället. Hostan är dock kvar, ibland hostar jag så jag tror jag ska spy... Inte så himla nice. Ska ge det nån dag till, annars ska jag ringa och be att få starkare penicillin.
Har vilat en del, tack vare Jocke som är hemma från jobbet för min skull idag. Han är för snäll ♥ Igår åkte han från jobbet för att komma och köra hem mig när jag hade varit på vc. Snacka om att jag har hittat nån som ställer upp!

Ska nog lägga mig en stund igen... Återkommer snart!

HERRE MIN SKAPARE...

2009-08-03, 20:52:58 / Kategori: Allmänt
Jag har blivit supersjuk! En liten stund efter att vi kommit hem tidigare idag så började jag frysa och det värkte i hela kroppen. Tjoff sa det så hade jag strax över 38 graders feber. Tjoff sa det igen, och på en halvtimme ca hade den stigit till 39.4.
Är så j*vla kass!! Jocke får vara hemma imorgon med barnen, jag orkar inte ta hand om dem ensam när jag mår så här. Skriver mer när jag piggnat till lite...

SÅ HÄR ROAR VI OSS HEMMA...

2009-08-03, 14:33:05 / Kategori: Allmänt
.. med att klä ut Ellioten tjejacessoarer :) Hur kul som helst! Man får passa på nu när han är så liten och inte kan protestera. Han fick bara ett skeptiskt uttryck i ansiktet, men det var ju bara extra roligt!


Min lilla "dotter" :)


Imorse fick jag lov att ringa vårdcentralen. Hostade som en stolle i natt, skitjobbigt. Fick en tid på förmiddagen, men med restriktioner. Den här förbannade svininfluensan har ju fått folk att bli helt hyperparanoida. Herregud! Jag fick gå in bakvägen som en annan pestsmittad. Jag fick heller under inga omständigheter följa med innanför dörren när jag skulle betala besöket med mitt Visakort. Då tog sköterskan det istället och sprang iväg med det. Jag satt under tiden och hostade ut svininfluensabaciller i väntrummet... Löjligt tycker jag!
Fick i alla fall penicillin mot luftvägsinfektion, så ska det väl snart gå över. Vi håller tummarna att Elliot inte får samma skit som vi andra fått.

Nu är det en liten kille som kräver uppmärksamhet ♥ Dags att sticka!

HOSTHOSTHOST!!!!

2009-08-02, 21:45:42 / Kategori: Allmänt
Jag blir galen! Nu har jag åkt på värsta hostan, det river och svider i halsen som om någon hade kört ner en fil och rispat runt. Jag kan inte prata en hel mening utan att det börjar tokriva, och så kommer världens hostattack och rösten spricker. Har hostat så mycket att jag fått ont i hela kroppen :(

Igår blev det en heldag hos syrran och hennes lilla familj, helt improviserat. Vi skulle ut och äta sushi och köpa blommor. Vi kom så långt som till sushin, men några blommor blev det inte. Istället bjöd vi in oss själva på kaffe hos syrran. Det slutade med att vi stannade på middag och även en film. En jättemysig heldag blev det!

Hittade en ny funktion på kameran idag som heter färgaccent. Man kan ställa in den att endast visa en viss färg, resten av bilden är svartvit. Kan bli hur läckra bilder som helst. Några provbilder tog jag hemma ikväll, kanske blir det fler imorgon. Måste nog ringa vårdcentralen också och se om även jag behöver penicillin. Suck...