ME SO HAPPY!!!!!

2010-05-31, 16:29:53 / Kategori: Allmänt
Såg alldeles nyss att ZUMBA kommer till mitt Friskis till hösten! YAY, YAY och åter YAY!! Gissa vem som kommer hänga på låset varje vecka :)

BYE BYE MAJ

2010-05-31, 08:37:20 / Kategori: Allmänt
Sista dagen i maj. Fortfarande inte riktig sommar, men denna veckan ska visst värmen komma i alla fall. Det är ju en början, sen får vi hoppas att solen hittar fram genom molnen snart också! Kikar på SMHI nu, och det ser ganska bra ut :)

Inga stora planer idag.
Ska till centrum och hämta ut mitt paket från Ellos, och så ska jag betala in Jockes skatt :( Hade hellre tagit de pengarna och shoppat, men men... Kanske stannar vi till på Arken och leker lite på vägen hem.
Ska bli kul och se om grejerna från Ellos passar. Jag minns inte riktigt vad det var jag beställde, så det blir spännande :) Bikinin minns jag så klart, men det kan lika gärna bli en skräckupplevelse att prova den...

Nu ska jag dricka upp mitt choklad & chili-te. Det var faktiskt helt ok, smakar choklad med lite sting i :) Kan behövas så här på morgonkvisten ;)






STÖRTKRUKA!

2010-05-30, 21:30:23 / Kategori: Allmänt

 

Har man ingen riktig hjälm så får man ta första bästa leksak som duger ;)


UNDERBARA ÄLSKADE ♥

2010-05-30, 21:01:07 / Kategori: Allmänt
Fick så fina Morsdagpresenter från Tindrisen ♥ En långstjälkad ros, en jättefin liten sten med texten "Du är min ögonsten" och badolja.

 

Borde ta mig ett bad och mjuka upp ryggen, har haft vansinnigt ont idag. Vet inte vad jag gjorde igår, men hela bäckenet och nedre ryggen har varit som låst. Ungefär som när man var gravid. Vilket jag inte är!

 

Ska försöka komma i säng tidigt ikväll för en gångs skull, så man slipper vara som en levande död imorgon när klockan ringer. Inte många dagar kvar nu innan Tindra har sommarlov. Ska bli härligt att slippa tidiga morgnar och klockor som ringer! Bara ta dagarna som de kommer tillsammans med kidsen.

 

Snart kan vi börja nedräkningen till Turkiet också! Lovely ♥

 


SÅ HÄR SÅG DET UT IGÅR

2010-05-30, 19:01:32 / Kategori: Jag bakar ♥
Blev så sugen på att baka "gamla" hederliga kanelbullar igår. Slängde ihop en deg och använde sedan mina nya fina bakformar som jag köpte. Mumsigt som attan :) Så nu finns det hembakade bullar i frysen om nån kommer på besök ;)



MORSDAG... IGÅR??

2010-05-30, 13:02:17 / Kategori: Allmänt
Grattis på Morsdag alla underbara, duktiga mammor ute i världen!



Själv firade jag Morsdag redan igår. Knasigt, jag vet... Men Älsklingen hade planerat en present som innefattade ätande, och då var det ju tvunget att ske igår, på min sk "ätardag".
Så jag fick en jättegod ostbricka, kex, druvor och päron. Choklad slank det även med på ett hörn, och det blev Marabou polka. Thank you Lord, säger jag bara, den var inte alls illasmakande :)

Ok...
I småbarnsvärlden kan man inte göra allt som man planerat. Nu tänkte jag blogga, men det avbröt lilleman genom att komma nära med en mycket illaluktande blöja... Står helt enkelt inte ut med stanken, så bloggandet får läggas på is en stund. Hej så länge!

VILL ÄVEN HA DESSA!

2010-05-29, 14:47:30 / Kategori: Allmänt
Hittade två superpraktiska grejer på nätet till barnvagnar. Vill nog ha en av dem, frågan är bara vilken som är mest praktisk? Just nu lutar det åt Buggy mate, där får det ju plats blöjor och sånt som man måste ha med sig.


Bild från Google

Buggy buddy

 

 

Bild från Google

Buggy mate

 

 

Vilken skulle ni välja?




DAGENS BUS!

2010-05-28, 19:07:35 / Kategori: Allmänt

 

Båda kidsen gillade bollhavet. Så klart ;)

 

Vi hade en jättrevlig dag tillsammans med min kompis Josephine och hennes två barn. Vi kom till Buslandet precis när de hade öppnat, vilket var ett riktigt smart drag. Nästan inte en unge där, lugnt och tyst. När vi gick vid ett var det fullt ös.

Nu ska snart lilleman i säng, sen vanksa det nog minsann en duell i Guitar hero för mamman och pappan. Det var inte igår, så mina flinka fingrar som enkelt spöade skiten ur älsklingen förr kanske har stelnat till sig... Återstår att se!

 

 


MAMMAN ♥ PAPPAN

2010-05-28, 17:57:29 / Kategori: Allmänt
Mamman älskar pappan som står ut med hennes vagnmissbruk!! Skam den som ger sig ;) Har letat på Blocket som en toka de senaste dagarna efter en fin paraplysulky. Igår när jag skulle lägga mig så hade det precis kommit in en annons. En Carena lieback lux, en sån jag har varit sugen på. Messade tjejen genast, och hon lovade att hålla vagnen till mig tills idag.

Den är sååå fin, helt oanvänd! Hon hade kört den från bilen till lägenheten. Tyget är lika nytt och fräscht som om jag skulle hämtat ut den från butik själv idag :) 500:- var den definitivt värd! Och Ellioten sitter kanonbra i den.
Dessutom har jag än en gång fått bekräftat att jag inte är ensam om mitt missbruk. Tjejen jag köpte vagnen av var likadan sa hon. Puh... Det finns fler vilsna själar där ute :)

Och några bilder på nya frillan! Lite svårt att se, men bra blev det!


PS! Elliot ser inte helt nöjd ut på just denna bilden... Men jag lovar att han gillar vagnen, han är där och pillar på den lite då och då ;)


27 MAJ

2010-05-27, 08:22:22 / Kategori: Allmänt
Kom inte på nån mer fängslande rubrik än så... Inte för att jag har något fängslande att skriva om heller :) Ganska nyvaken, och sitter med morgonkaffet och surfar runt som vanligt. Känner mig lite trött, skulle vara skönt att sova lite till, men det är nog inte Elliot så sugen på.

En kompis och hennes lilla dotter kommer på besök idag. Förhoppningsvis blir vädret ok så att vi kan gå till lekplatsen. Ingen sol än så länge, men det är inte heller helt tjockt på himlen, så kanske finns det hopp.

By the way...
Klippte ju Elliot själv igår. Varför betala massa pengar för att gå och klippa det lilla håret på fem  minuter när man kan göra det själv? Fick muta honom med TV:n och en klubba faktiskt. Men han satt ganska still, och det blev helt ok. Ska försöka komma ihåg att lägga in bilder senare!


Vad gör ni idag?

♥ PÖSS ♥

2010-05-26, 09:10:14 / Kategori: Allmänt

Ellioten och jag har pusskalas. Han måste nog dock finslipa lite på tekniken... Pussas med vidöppen mun är hans grej ;)


NIDS4KIDS - NO MORE!!!

2010-05-25, 20:31:14 / Kategori: Allmänt
När jag väl tog mig i kragen och åkte till Babyproffsen så var så klart verkstaden stängd pga sjukdom. Kunde man väl gett sig f*n på...

Gick en sväng till Nids4Kids.
Sista gången jag var där förmodligen. Vilka rikspuckon det jobbar där alltså... Gick runt och kollade, och Elliot tappade så klart tålamodet. Satte ner honom på golvet så han fick krypa själv. Visst pillade han på lite grejer, men han rev inte ner nånting eller klättrade och hade sig.

Vips kom lilla ägarinnan
(aka NÄBBGÄDDAN) "Du, nu ska jag säga dig en sak" började hon. Sen var det som att öppna en fördämning. Elliot fick under inga omständigheter vara "lös" i affären. Detta för att de har så mycket grejer och lådor som han kan ta tag i, riva ner och få över sig.
Om han då skulle bli skadad så skulle jag komma tillbaka och anmäla affären och henne. Och framför allt - hon skulle hamna i tidningen och få dålig publicitet! "Jag struntar i om du blir arg på mig, du får bli hur arg du vill..." fortsatte näbbgäddan mala.

Jag var aldrig mer än 2 meter ifrån Elliot, så han hade inte hunnit riva ner något utan att jag hade hunnit fram och hejda honom!!! Jag är inte en sån morsa som låter ungarna springa vind för våg och trasha en affär.

Hon var så jävla rädd för att hon skulle åka dit på nåt sätt om något hände. Men hon är fasen inte mycket rädd för att mista kunder! Vilken otrevlig attityd!!! Jag blev så sjukt irriterad, så de grejerna jag hade plockat på mig petade jag in i en hylla och gick därifrån.

SKÄRPNING NIDS4KIDS!!!

Visst har de bra priser och ett enormt utbud. Men är det värt det när man blir otrevligt bemött?! Inte för min del. Jag vill ha bra service och ett leende när jag ska handla. Det är väl inte för mycket begärt?!


Det hade öppnat en ny presentbutik i Coophuset med massa plock och grejer :)

Dessa söta bakformar och servetter köpte jag för 10 kr st :) Nu ska här bakas bullar!!!


DRUNKNINGSFARA!

2010-05-25, 20:10:23 / Kategori: Allmänt

Idag innan vi skulle åka till Backaplan så fick jag plötsligt syn på den här lilla varelsen i badrummet ♥

När jag sprang runt och packade skötväska mm så tyckte älskade att det var dags för ett bad. Han hade helt enkelt dragit fram lilla poolen, slängt i sina kära badsälar och sen satt sig där i själv. Med alla kläder på.

Kan man annat än älska... ♥


DET VAR DEN SOMMAREN...

2010-05-25, 08:21:41 / Kategori: Allmänt
Idag när man vaknade var det tillbaka till hösten igen. 7 grader kallt och regn. Så upplyftande det bara kan bli med andra ord.

Ska strax sätta fart här hemma så lilleman och jag kommer iväg till Backaplan idag. Blev ju inget med det igår. Inte för att man är direkt sugen idag heller, men vi har inga andra planer, så det är bättre att ge sig ut än att sitta inne hela dagen. Kanske kan man tröstshoppa nånting :)

Nej, här blir inga barn gjorda! Hopp in i duschen! Ha en bra dag kära ni!

GÄSP...

2010-05-24, 13:39:01 / Kategori: Allmänt
Gick ner till centrum för att handla nåt, minns inte ens vad det var faktiskt. När vi gick förbi ÖF såg jag att det var öppet för 0-6 åringar, så jag bestämde mig för att vara så där tokspontan som man är som småbarnsmor, och bara ramla in där. Helt wild & crazy liksom...

Usch, jag tror inte jag gillar ÖF. För det första kände jag mig som ett miffo när jag kom in där, för alla verkade redan vara en enda stor, happy familj. Och så kom vi, som två svarta får...
Efter 5 min hade Elliot övergett mig, och jag satt ensam i fönstret och glodde. Ja ja, tänkte jag. Jag gör ju detta för Elliots skull, så att han får leka med lite andra barn. Men när jag tittar på honom så sitter han helt ensam och leker så nöjt med en bil han hade hittat. Inte en kompis så långt ögat nådde. Och de få gånger som en annan unge närmade sig, så var det för att rycka leksaker ur hans hand.

Vi får se om vi går dit igen... Kanske... Inte ens när det var sångstund kunde Elliot sitta still. Så är det när man har baken full med myror. Ingen rast, ingen ro. Men nu ska mamman få lite ro med en kopp kaffe.

24 MAJ

2010-05-24, 08:49:28 / Kategori: Allmänt
Snart juni... Helt sjuuukt vad tiden går fort nu! Klyschigt, men så är det. Jag hinner inte med.

Det verkar som om det börjar vända med Elliot nu.
Ta i trä! Men idag verkar han inte fullt så gnällig och sur som han varit den senaste veckan. Han åt även en rejäl frukost, så jag hoppas det vänder även matmässigt nu. Nu sover han gott tror jag. Eller så sitter han i sin säng och kollar på TV. Vågar inte kika in ifall han skulle se mig :)

Är i valet och kvalet om jag ska sticka ut till Backaplan idag.
Vill ju åka till Babyproffsens verkstad med sulkyn och se om det går att göra något åt den där fördömda bromsen som tar i hjulet hela tiden. Det stör mig massa, jag vill inte ens använda vagnen pga det.
Men jag får se om jag kommer iväg. Sitter ju fortfarande här med morgonkaffet och surfar...

SKRUTTEN

2010-05-21, 19:41:28 / Kategori: Allmänt
Nu börjar jag tröttna rejält på allt vad sjukdomar heter. Ellioten är fortfarande helt konstig... Trodde det skulle vända nu när febern gått ner och prickarna kommit. Att det var på upphällningen.
Men han är så trött, han sover och sover och sover. När han är vaken så gnälls och gråts det nästan konstant. Det verkar nästan som han har ont nånstans.

Idiotiskt att jag inte bokade en tid på barnmed idag, före helgen. Nu får det ju bli akuten igen om vi måste kolla upp det, om det inte vänder imorgon typ. I och med att han varken äter eller knappt vill dricka så kan vi inte avvakta för länge.

Kvällen kommer därför bli lugn.
Hemmakväll i soffan får det bli. Nu sover både lille och store karln. Kanske blir det film sen om man orkar. Har ju inte sovit så där jättebra de senaste nätterna.

Hoppas ni alla får en skön fredagkväll!

BYE BYE FAT

2010-05-21, 08:41:53 / Kategori: Träning
Nu har jag äntligen nått en vikt som jag inte har haft på ca 2 år. Dvs innan barnafödande och sånt. Äntligen börjar man känna sig ok i sin kropp!
Men det är ju en bra bit kvar, fast så länge det går åt rätt håll kan man inte klaga!

INTE ILLA PINKAT!

2010-05-20, 20:43:33 / Kategori: Träning

Dagens steg! Fan, jag är allt lite mallig :)

Men jag och Julie gick världens morgonpromenad i morse i det kvava, fuktiga vädret. Minst en mil blev det. Svettigt värre...

 


FÖRSMAK AV SOMMAREN ♥

2010-05-20, 20:40:13 / Kategori: Allmänt
Vilka härliga dagar det har varit nu. Igår var det riktig högsommarvärme här, helt underbart. Elliot och jag var ute nästan hela dagen.

Febern verkar vara borta nu, men den lilla kroppen har blivit rödprickig. Så med största sannolikhet var det tredagarsfeber Elliot hade. Han är fortfarande inte helt hundra, men det går väl åt rätt håll. Det gnälls en hel del, och matlusten har inte kommit tillbaka helt heller. Kan iofs vara värmen som spökar där.

Eftersom det var så tokvarmt
och soligt hela dagen igår så fick Elliot ta ett litet dopp i sin pyttelilla pool på balkongen. Först tänkte jag bara att han skulle sitta vid sidan om och plaska, men i ett obevakat ögonblick hade han själv klättrat i och satt sig :) Sen satt han där och lekte med sina små plastkossor :)






SÄGER BARA...

2010-05-19, 17:14:23 / Kategori: Allmänt
.... What a lovely day!!! Sitter på balkongen i min blekfeta skrud (hahaha, älskar när jag är så där rar mot mig själv!) och bara njuter av värmen och solen. Bäst att njuta ordentligt, imorgon kanske det regnar och är fem grader kallt...

DAGENS STEG 18 MAJ

2010-05-18, 22:15:29 / Kategori: Träning


KOKT SOM EN KORV...

2010-05-18, 22:07:32 / Kategori: Allmänt
Vilken underbart varm dag det har varit idag!! Som det ska vara i mitten av maj, varmt och gott. Jag och Elliot var ute i nästan 4 timmar i sträck. Blev nästan en mils promenad idag :) Vi stannade till då och då, och satt ute i solen och gottade oss en stund. Elliot fikade bulle och saft :)

Men han är fortfarande sjuk :( Han var ganska pigg på förmiddagen, och hela tiden när vi var ute. Han sov iofs det mesta i vagnen, men var ändå ganska glad. När vi kom hem vid tvåtiden var det som att trycka på en knapp. Han blev jättegrinig, ledsen och kokhet. Man kunde nog ha stekt bacon i pannan på honom stackaren :(

Kollade febern och då hade han 39.5 igen. Fick i honom en Panodil och sen fick han en liten stunds sömn. Men han sover inte bra alltså, det är precis som om det är något som plågar honom... Har tryckt på öronen, men han reagerar inte nämnvärt på det. Kan det vara tänder ändå? Får man så hög feber då? Eller är det tredagars?

En timme efter att han fått Panodilen låg febern fortfarande på en bra bit över 39, och då kollade jag ändå bara med örontempen. Den brukar mäta några grader i underkant, jämfört med rumptempen.
Får avvakta imorgon och se om det vänder senast torsdag. Om inte så kan vi ju i alla fall stryka tredagars. Han är inte pigg på att varken äta eller dricka heller, så nåt är ju tokigt... Hoppas i alla fall på en ok natt nu.


GOD MORGON TISDAG

2010-05-18, 08:33:25 / Kategori: Allmänt
Ännu en natts dålig sömn med en fruktansvärt orolig Elliot. Började fundera igår på om det är tandfeber, men inte får man typ 40 graders feber av lite tänder?? Jag vet inte...

Ska klä på oss om en stund och sen blir det ut och gå. Vädret är ganska ok, det är varmt och gott i alla fall. Ska gå den vanliga rundan, om jag orkar kanske det blir två varv idag. Sen måste jag posta ett paket också, ska försöka att inte glömma det.

Har satt på mig stegräknaren nu direkt på morgonen.
Är nyfiken på ungefär hur många steg man tar per dag. Ska bli intressant att se ikväll när jag stämmer av den :)

Klickade förresten hem lite grejer från Ellos igår, bla en bikini på rea.
Den var ganska enkel och söt, och eftersom den var så billig kan jag ju köpa på mig flera att ha och byta med. Gäller att vara smart ;)
Och nu ska man bara komma i form så man kommer i den :)


MOBILTELEFON

2010-05-17, 22:01:58 / Kategori: Allmänt
Idag lekte Tindra med en tjej på gården som är ett år yngre. När de var inne en snabbis såg jag att tjejen hade en mobil hängande runt halsen. Tog för givet att det var en leksakstelefon, men plötsligt sa hon något i stil med "jag kan ju ringa mamma och fråga, jag har ju min mobil med mig".

Men hallå... Nu kan det hända att jag är överdrivet kärringaktig här, men en mobil till en 6-åring?! Kom igen!!! Varför skulle en 6-åring ha behov av en mobil??

Jag skulle aldrig ge Tindra en mobil nu när hon är 7 år (8 senare i höst.) Jag ser överhuvudtaget inte en enda anledning till att hon skulle ha en telefon, och definitivt inte hängande runt halsen. För mig är det att utsätta min dotter för en onödig risk. Hur lätt är det inte att tränga upp en liten 8-årig tjej i ett hörn, i skogen eller var som helst, och tvinga henne att ge mobilen ifrån sig? Detta kanske sker under hot, eller tom slag.

Så länge det inte finns något behov för ett barn att ha med en mobil så ser jag ingen anledning att ge dem en. Men som sagt, jag kanske resonerar på ett "gammalmodigt" sätt.


Hur ställer ni er i den här frågan? När är en "lagom" ålder för barn att få en egen mobil?

DÅ VAR DET DAGS IGEN :(

2010-05-17, 17:28:48 / Kategori: Allmänt
Nu är Ellioten jättesjuk. Igen. Hans feber har bara stigit under dagen, och han har blivit sämre och sämre. Har inte gett honom något febernedsättande, då jag ville att febern skulle försöka komma ur kroppen ändå. Men när han hade 39.5 efter en dryg timmes sömn, då kände jag att det ändå var dags. Han gråter nästan hela tiden, mer eller mindre, ungefär som om han har ont i kroppen. Så han har fått en Panodil nu.

Han är som en kokt korv lilleman :( Alldeles rödmosig och svettig... Verkar som att han somnade med Jocke nu. Hoppas han är lite piggare när han vaknar.

Jaha, så det blir att stanna hemma några dagar nu igen då. Inget socialt umgänge alltså, ingen öppen förskola. Då kan det lika gärna regna för min del ;) Fast det kan vara skönt att få komma ut och gå i alla fall, så det där med regnet tar jag tillbaka.

Ska strax ge mig ut på en promenad. Rensa hjärnan lite och samla ny energi inför morgondagens sjukstuga.

DRÖMMER MIG BORT...

2010-05-17, 11:34:16 / Kategori: Allmänt
Sommaren närmar ju sig faktiskt med stormsteg, trots det tråkiga vädret. Längtar verkligen till sommar och mer ledighet för hela familjen tillsammans. Tindra har inte alls många skoldagar kvar innan lovet kickar igång. Tänk, hennes första "riktiga" skolavslutning. Första skolåret är snarts lut, helt sjukt vad tiden har runnit iväg!

Den 5 juni ska vi åka till Danmark över dagen. Vi åker med en tidig morgonbåt, och sen har vi hela dagen i Danmark innan vi åker hemåt igen med en sen kvällsbåt. Ska bli skitkul. Planen är att dra till Skagen och kolla in de schyssta stränderna där. Så därför hade det inte gjort något om det var lite varmt och sol.

Sen blir det kanske några mindre utflykter innan den stora resan i augusti. Vi hoppas att Hyresgästföreningen är lika generösa i år som tidigare år, och erbjuder resor till Skara sommarland för en yttepytte summa. Då ska vi nog åka dit, om det är varmt vill säga.

Innan vi åker till Turkiet är det också en del som ska fixas, och det börjar bli dags att ta tag i saker och ting nu om man vill slippa stressa i sista minuten. Elliot ska ju ha två hepatit-vaccinationer, både han och jag ska ha pass, resväska till kidsen ska inhandlas mm mm.
Är lite orolig att det ska vara tokvarmt där, och jag hoppas inte att Elliot får ont av värmen... I värsta fall får vi turas om att sitta inne med honom i en lite kyligare lägenhet. Men jag har i alla fall hört att det inte ska vara riktigt lika fuktigt varmt i Marmaris som i tex Alanya. Bara det gör en hel del, att man slipper känna sig som en dränkt katt 5 min efter man gått utanför dörren.

Nej, kaffedags. Får se om vi hinner ut sen innan regnet kommer... Ser väldigt mörkt ut nu.

17 MAI - HURRA!!

2010-05-17, 09:21:41 / Kategori: Allmänt
Vill gratulera alla mina norska vänner på nationaldagen idag! Fira ordentligt som bara ni kan göra!!! Önskar jag kunde vara i Norge just idag :)

Är trött efter en natt med fullkomligt katastrofal sömn. Först kunde jag inte somna, kände mig alldeles orolig i kroppen. Har absolut inget att oroa mig över, så jag vet inte var det kom ifrån...
När jag väl lyckades somna så vaknade Elliot och grät, och sen fortsatte det så hela natten. Vet inte hur många gånger han har vaknat och gråtit i natt. Till slut lyfte jag över honom till vår säng, men även där sov han jätteoroligt :(
Kände på honom att han kändes febrig, och hans små händer och fotsulor var jättevarma. Kollade febern i morse när vi vaknade, och visst har han feber. Så dagens plan om att gå till öppna förskolan sket sig tyvärr.

Ser dock att solen kikar fram litegrann, så jag tror ändå vi ska ta en liten promenad sen och fylla lungorna med frisk luft. Imorgon ska det bli jättevarmt ju, men inte fint väder... Men man vet ju aldrig, de kan ju ha fel :)

OM MAN HAR 150 MIN ATT SLÖSA BORT...

2010-05-16, 17:37:30 / Kategori: Film
... så kan man titta på filmen 2012. Handlar om jordens undergång. Låter spännande kanske, men jag tycker att filmen var så låååång, förutsägbar och alldeles jätteamerikansk. Det blev för mycket av det goda hela tiden. Det var inte ens spännande, utan bara... för mycket och överdrivet. Man kan enkelt skriva en sammanfattning om filmen som lyder så här: Jorden förstörs, men självklart överlever huvudpersonerna.

Så, nu är det ingen som behöver se den!


KVÄLLSPROMENADEN HÄROMKVÄLLEN

2010-05-16, 17:29:43 / Kategori: Allmänt

Några bilder från vår sköna kvällspromenad häromkvällen.

Älskar alla fina träd som blommar och knoppar nu! Det finns ju hur många gröna nyanser som helst!


DET ELLER DET ELLER DET ELLER DET...?

2010-05-15, 15:54:33 / Kategori: Allmänt
Nu är det snart dags att sjappa till restaurangen för en überromantisk middag med min älskade ♥ Haha, überromantisk, vi får väl se :) Har dock fortfarande inte kunnat bestämma mig för vad jag ska äta. Valde mellan scampi och kött. Sen råkade jag titta på pastamenyn, vilket inte alls var en god idé... Nu velar jag mellan... ca 9 olika rätter. Kanske får köra blunda och peka metoden.

Elliot lämnas till sin gudfar, Tindras pappa. Han kommer stortrivas och sköta sig utomordentligt. Det gör han alltid när han är där. Kanske pillar lite väl mycket på saker, men det kommer man ju inte undan var man än är.

Näpp, dags att kamma sig, och sen är det tjingtjing!

NYA SOVTIDER :)

2010-05-15, 10:32:24 / Kategori: Allmänt
Igår sov ju Elliot ända till 8.30, och idag likaså! Fast jag trodde inte klockan var så mycket när han ställde sig upp och började gapa på oss, för det var så himla mörkt. Men kollade mobilen, och visst, klockan var 8.30 :)
Efter lite bus och gos i sängen var det dags att gå upp och äta frukost.

Vi var ute och gick en kvällspromenad igår efter middagen. Jätteskönt faktiskt, det borde man göra oftare. Elliot satt i pyamas i vagnen, så när vi kom hem var det bara att ge honom flaskan, sen somnade han.

Idag har jag planerat att baka både chokladbiskvier och den där kladdkakan med mjölkchoklad och minimarshmallows. Kanske bjuds mamma & pappa över på en liten snabbfika innan jag och babe beger oss till restaurangen i kväll.

Förresten, gårdagens film blev Law abiding citizen. GRYM!! Säger bara en sak - SE DEN!!! Jag ♥ Gerard Butler=sant ;)

Bild från Google!



SENASTE TIDENS FILMER

2010-05-14, 17:16:00 / Kategori: Allmänt
Under veckan som gått har vi hunnit klämma några filmer. Tre stycken har vi hunnit se, och här följer bilder på dem, faktiskt i den ordning som jag tyckte de var bra.

Bilder från Google!

 

Igår senast såg vi Sherlock Holmes. Jag blev så grymt positivt överraskad, för den var riktigt bra! Jag gillar inte Robert Downey Jr, men i den här rollen var han ganska lustig faktiskt. Och Jude Law som Watson var inte heller fy skam så klart ;)

 

From Paris with love med John Travolta var ok, varken mer eller mindre. Inget man ångrar att man har sett, men inget jag varmt rekommenderar heller. En ganska vanlig actionfilm.

 

Flickan från ovan hade jag jättehöga förväntningar på. Har läst boken och tyckte mycket om den, och trodde att filmen skulle fängsla mig lika mycket. Men inte alls. Blev inte alls imponerad, så den skulle jag faktiskt lika gärna kunnat vara utan. Trist...

 

 

Ikväll ska jag försöka tvinga darlingen att se Shutter Island. Han har något emot Di Caprio, så vi får se om det går :) Annars blir det nog Law abiding Citizen, har hört mycket bra om den också! Är vi pigga och inte somnar kanske det tom kan bli båda.


DAMN YOU GODA KAKA!!!

2010-05-14, 16:57:12 / Kategori: Allmänt
Förbannade Silviakaka! Den stod på köksbänken hela dagen igår, och halva dagen idag utan att jag rörde den. Inte en liten smula ens for in i min mun.

Ända tills idag, nu på eftermiddagen. Då tog jag ett litet hörn. Sen en liten bit till. Och så fortsatte det, så nu har jag ätit ungefär en och en halv ruta. IDIOT!!! Det är ju inte förrän imorgon som det är min "fria tyglar-dag".

Bordet är i alla fall bokat inför morgondagens restaurangbesök! Hit ska vi :) Har suttit och lusläst menyn, men har ändå inte kunnat bestämma mig... Jo för desserten! Cheesecake med hallonsås. Fy... ;) Jag äter alltid kött ute, så egentligen skulle jag vilja prova fisk eller skaldjur. Ja ja, kvällen får väl ägnas åt att försöka bestämma sig. Kan i alla fall inte sitta på restaurangen imorgon och göra det, då kan det dröja evigheter innan vi får middag ;)

FREDAGSKAFFE!

2010-05-14, 09:34:21 / Kategori: Allmänt
Sitter och småsurfar och dricker morgonkaffet. Känner mig för en gångs skull ganska utvilad, för idag fick jag sova ända till halv nio! Elliot vaknade vid sex när Jocke gick till jobbet. Men sen somnade han om :)

Nu är frukosten avklarad, och jag dricker kaffe medans Elliot kryper runt i pyamasen och leker. Ska kanske gå ner och hanlda lite sen om det inte börjar regna. Tänkte baka lite imorgon, bla nya chokladbiskvier och kejsarkronor. Sen har jag grejer hemma till en kladdkaka med mjölkchoklad och minimarshmallows. Fy vad äckigt det låter ;)

Imorgon kväll ska jag och darlingen ut och äta, bara vi två. Ska bli kanonlyxigt! Längtar verkligen. Ska förresten ringa och boka bord innan jag glömmer av det!

VAD TYCKS NU DÅ?

2010-05-13, 23:42:00 / Kategori: Allmänt
Nu är i alla fall jag ganska nöjd med den nya designen! För ett tag framöver i alla fall :)

BAKA BAKA KAKA, JAG FÅR INTE SMAKA

2010-05-13, 13:14:40 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu och Fejsbookar medans jag väntar på att kakan ska svalna. Sen ska jag göra glasyren och hälla över. Sen är det bara fär gästerna att komma :) Synd bara att jag själv inte ska äta av kakan, den kommer förmodligen bli kanongod.

Känns skumt med en röd dag mitt i veckan så här. Tror ju att det är lördag för sjutton, iom att Jocke är hemma. Tji fick jag!

Dags att kolla kakan! Vad gör ni denna röda dag?

TIME TO CRUNCH!!!

2010-05-12, 19:15:30 / Kategori: Allmänt
Är ensam hemma. Jocke och Elliot är hos mina föräldrar och äter middag, och Tindra är hos sin pappa. Tänkte faktiskt slita mig från datorn och passa på att träna lite hemma. Blev ingen promenad idag ju :(

Tänkte köra lite situps med vikter, lite marklyft och utfall kanske. Tar det lugnt med axeln, men ska försöka köra lite biceps och triceps också.

UPP SOM EN SOL, NER SOM ÖSREGN...

2010-05-12, 19:10:11 / Kategori: Allmänt
I morse när vi vaknade var vädret helt ok. Solen sken från en ganska klar himmel, och det såg ganska lovande ut. Det var kallt som vanligt, men solen sken.
Sen var det som om himlen öppnade sig. Regnet började vräka ner, och gör det fortfarande. Nu är det riktigt kallt och ruggigt inomhus. Sitter med två tröjor på mig och är iskall om fingrarna.

Bjuder på lite bilder från gårdagen då jag och barnen var på Miljöarken och njöt av solen! Barnen lekte i sandlådan, fikade bulle och saft och klappade kaninerna. Försökte visa Elliot hönorna och tuppen som går fritt där, men han fattade nog inte att det var fåglar :)


SUNNY SIDE UP

2010-05-11, 10:40:29 / Kategori: Allmänt
Dra mig baklänges i en liten vagn, men skiner inte solen idag?? Men därmed inte sagt att våren är här, för det är fortfarande förbjudet kallt ute för att vara mitten av maj! Plus att det hänger en del stora, gråvita moln på himlen och stundvis skymmer den stackars solen.

Har varit ute på morgonpromenad med kära Julie. Tog en ny runda idag, och den tog visst 1 tim och 45 min. Kan vara så att benen går lite långsammare när munnen går snabbare :) Men det är mycket trevligare att gå med sällskap, man tänker inte var man är varje meter.

Funderar på att ta en stund med hantlarna nu, men vet inte om jag borde göra det. Axeln är knas igen efter yogan igår, trots att den inte krävde någon direkt styrka från axlarna. Men det verkar som om axeln inte pallar någon form av större rörelser, för jag fick ju även ont efter afron. Skitaxel! Men jag skulle kunna köra lite marklyft och situps i alla fall kanske.

Japp, så får det nog bli. So long!

GÅRDAGENS FYND!

2010-05-10, 09:55:38 / Kategori: Allmänt
Vi var ju på Visko igår för att köpa skor till hela familjen. Jag och Tindra åkte därifrån med två par skor var. Elliot fick en keps, för det fanns inga snygga skor som passade honom. Jocke fick ingenting, för han är så kräsen så han får gå barfota hela sommaren...

Detta är mina nya pjucks. Vanliga vardagsskor, hur billiga som helst. 99 kr och 149 kr.

 

Min pappa tycker det är vansinne att köpa vita skor. De är inte rena från elva till middag säger han jämt. Vi får väl se! ;)

Jocke tyckte dessutom att de understa skorna ser ut som damasker eller galoscher eller vad han nu jiddrade om. Ska han säga som ska gå barfota...


MAJ MAJ MÅNE...

2010-05-10, 09:38:19 / Kategori: Allmänt
... jag kan lura dig till november?

Det är så kallt va, att det kunde lika gärna varit höst. Mitten av maj, ca 7 grader ute och värsta snålblåsten. Detta måste vara den värsta våren på evigheter?! TRIST!

Sitter och väntar på syrran & Isabelle som ska komma och leka med oss idag. Vi skulle gå ut och gå sa vi, men det vete katten om jag orkar leta fram vinterjackan och termobyxorna igen. Ungarna kommer frysa ihjäl...

Ikväll ska jag testa yoga för första gången i hela mitt liv. Känner exakt samma skräckblandade glädje inför detta som jag gkorde inför mitt första skivstångspass. Skillnaden här är väl att man verkligen kan göra bort sig och ramla och så. Och man är dessutom inte längre vig som ett gummiband, så jag kanske får vara glad om inte en enda muskel sprätter av som en torr kvist. Eller en lårbenshals, de är väl också ganska sköra på äldre människor? ;)

Dags att få upp värmen med en kaffe i alla fall :)

BÄSTKUSTEN

2010-05-09, 09:57:58 / Kategori: Allmänt
På Bästkusten händer det då och då att man äter en stor, fet räkmacka när det är lördag :) Det var precis vad vi gjorde igår. Dock ska tilläggas att det fick bli frysta räkor, eftersom kilopriset igår låg på närmare 300 kr. Och vi ville ha mycket räkor! Men det blev så göttigt ändå!

 

Om en stund ska vi göra oss i ordning och åka till VISKO i Skene. Stora metropolen :) Det behövs skor i alla former och färger här hemma, så då är det käckt att åka dit.

 

♥ Ha en skön söndag! ♥

 

 


LITE ONYTTIG LÖRDAGSSHOPPING ;)

2010-05-08, 19:20:10 / Kategori: Allmänt
I förmiddags styrde vi kosan mot Bräckboden i Kungälv. För er som inte vet så har Göteborgskex sin fabrik där, och i anslutning till den ligger Bräckboden. Där säljer de ut produkter som av en eller annan anledning har blivit underkända. Och det är så billigt, så man fullkomligt slänger ner kex av olika sorter i sin korg :)

Hela påsen är full med godsaker! Ballerina- och Singoallakexen kostar tex bara 8 kr. Under halva priset mot i butik. Redan i bilen hade vi smaskat i oss halva citronSingoalla-paketet. Och det var inget fel på dem! Jocke hade sett en skylt som sa att på Ballerina kladdkaka så hade mönstret blivit fel. Jo, men who cares!! :)


LITE NYTTIG FREDAGSSHOPPING

2010-05-07, 19:49:05 / Kategori: Allmänt
Satt nyss och klickade hem lite grejer på nätet. Men denna gången var det faktiskt inga onödigheter, som det kan bli ibland annars. Passade på att köpa lite proteinpulver från Gymgrossisten nu när de har fri frakt. Beställde 1 kg vanilj och 1 kg choklad.
Hur gott som helst faktiskt att mixa pulvret med havregryn, banan och sojamjölk! En riktigt mumsig shake blir det av det :) Har aldrig provat vanilj, men det låter ju gott. Om inte annat kan man mixa hälften av varje sort.

 

Tindra sover över hos en kompis ikväll, och Ellioten ska få flaskan här nu och sen sova. Då vankas det film för mamman och pappan. Ikväll blir det Flickan från ovan (org titel The lovely bones) Har hört att den ska vara bra. Jag har läst boken, och den var bra, men lite obehaglig. Får se hur filmen mäter sig med boken.

 

Dags att lägga Ellioten ♥ Ha en skön fredag allihop!


NACKSKOTT

2010-05-07, 08:44:31 / Kategori: Allmänt
Vaknade i morse med halvt om halvt nackskott (som min pappa råkade säga en gång när han menade nackspärr.) Har dessutom ganska ont i både knän och hälsenor idag. Blev tydligen för mycket med en mils promenad på asfalt igår. Vill ju fortfarande komma iväg på promenad idag också som vanligt, men jag vet inte om jag kanske borde vila benen nu nån dag. Får se... Ska ta en kopp kaffe och känna efter lite till.

Fick besked igår om att mitt vårdnadsbidrag blivit beviljat. Det var vansinnigt snabba ryck måste jag säga, för jag lämnade in ansökan i början av veckan. Så handläggningstiden var på ett par dagar bara :)
Men en absolut klar nackdel är att nu kan J inte ta ut föräldrapenning på helgerna som vi hade planerat. Ingen av oss får ha någon ersättning samtidigt i form av tex föräldrapenning eller a-kassa. Så planen om att J ska vara hemma varje fredag sprack ju. Lite dumt faktiskt, vi hade inte en tanke på att det kunde vara så.

Skulle behöva åka till Backaplan idag för att hämta en ny varukorg som jag har beställt till vagnen. Får se vad det blir av den här dagen... Nu är i alla fall kaffet färdigt!

EN DAGS VÅR

2010-05-06, 22:57:24 / Kategori: Allmänt
Vi fick vårväder en dag i år i alla fall. För redan imorgon verkar det vända mot det sämre igen, och helgen ska vi inte tala om! Regn, regn, regn...

Idag har jag avverkat 1 mils promenad. Började dagen med en 5:a och avslutade med detsamma. Vilken skillnad det är när man inte har barnvagn med sig. Man kan hålla ett helt annat tempo. Nu var jag runt slingan på 46 min. När jag har Elliot i vagnen så närmar det sig en timme. Det är ju iofs ett antal extra kilon att släpa på, så det är väl inte så konstigt.

Idag har vi även fått sått i vårt lilla land. Finally! Så nu väntar vi med spänning på salladslök, mangold, sockerärtor och nån sorts blommor. Fick dessutom några hallonplantor av en tanta, men det blir ju inga hallon på dem i år. Men kanske nästa år, om de överlever vill säga...
Är alldeles stel i axlarna nu efter allt jordbrukande :D Bra träning det där! Förr i tiden innan alla jordbruksmaskiner kom, så kan det inte ha funnits en enda fet bonne ;)

Dags att sova! God natt!


CHOKLADBISKVIER

2010-05-06, 22:42:09 / Kategori: Jag bakar ♥

♥ Bottnar ♥

300 gr mandelmassa

1 äggvita

 

Fyllning

100 gr rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk kakao

 

Glasyr

125 gr mörk blockchoklad

1 msk smör

 

♥ ♥ ♥

 

♥ Sätt ugnen på 175 grader.

♥ Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.

♥ Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

♥ Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

♥ Fyllning ♥

Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.

♥ Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.

♥ Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

♥ Glasyr ♥

♥ Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.

♥ Blanda smör och smält blockchoklad.

♥ Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.

♥ Ställ kakorna kallt (eller ät upp dem...)


GOD MORGON 6 MAJ

2010-05-06, 10:01:43 / Kategori: Allmänt
Klarblå himmel utan ett moln, och en skön morgonpromenad i solen. Vilken superstart på dagen! Strax väntar en kopp nybryggt kaffe, det blir liksom grädden på moset :)

Senare idag väntar en tur till landet för att röja upp det sista innan vi ska börja odla. Eller ja, vi måste förresten köpa sättpotatis också. Något jag verkar förtränga hela tiden...

Och imorgon är det redan helg igen, inte dumt alls! Håller vädret i sig så väntas det betesutsläpp på en av Arlas gårdar på lördag. Mjölk och kanelbulle brukar man bli bjuden på där, supermysigt!
Plan B är att åka till bräckboden i Kungälv och köpa hem en himla massa kex :) Inte alls en dålig reservplan om jag får säga vad jag tycker ;)

Måste nog hejda Ellioten nu från att pilla på alla elektroniska grejer och annat. Jösses, i vilken ålder är det de börjar förstå vad nej betyder?!

PS! Kakorna blev kanon, om än lite små. Nästa gång ska receptet dubblas och även storleken. Filmen var också jättebra, inga besvikelser där inte. Nu vill jag också vara blå, ha stora gula ögon och vara 2 m lång ;)

RÄTT SKA VA´RÄTT

2010-05-05, 20:45:36 / Kategori: Allmänt
Tvingade bokstavligen talat J att åka och köpa mig en flaska Sprite Zero som jag ska halsa till filmen. Har jag varit en sån snäll "hustru" och bakat en himla massa (pyttesmå) chokladbiskvier så är det väl det minsta man kan kräva?

Dags att bänka sig i soffan och se på denna fantastiska film!

TAJM TO BAK!

2010-05-05, 16:12:58 / Kategori: Allmänt
Tänkte strax sätta igång och baka chokladbiskvier. Kände ett starkt begär efter detta då Julie snackade om biskvier imorse :D Har aldrig gjort det förr, så det kan gå lite hur som helst.

Darlingen blir säkert glad, om de blir lyckade vill säga. Då kan han mumsa på dem när vi kollar på filmen ikväll. Själv får jag väl mumsa på ett stort glas vatten. Mmm... Inte.

Återkommer senare med rapport och ev recept om de blir goda!

Bild från Google!


BLÅBLÅBLÅ...

2010-05-05, 13:57:18 / Kategori: Allmänt
Ikväll är planen att vi ska kolla på Avatar. En evighet efter alla andra, ja jag vet. Men, bättre sent än aldrig! Har ganska höga förhoppningar om att den är bra, för man har väl knappt hört en enda negativ kommentar fällas om filmen.

Är alldeles tokigt hungrig just nu... Försöker ignorera det och dricka vatten. Man kan ju alltid försöka att lura sig själv ;)

SEX?!

2010-05-05, 11:17:08 / Kategori: Allmänt
Vad är det för dumheter Elliot har börjat med?! Vakna runt halv sex, sex varje morgon?? Det är ju tom innan Jockes klocka ringer.
Oftast så brukar han dessutom stå och gapa i sin säng, så att vi andra inte heller får sova mer. Men idag, tack gode Gud, somnade han om efter att Jocke gick till jobbet. Nästa gång han vaknade satte jag på TV:n, och sen vaknade jag vid halv åtta. Då satt han stilla och tyst, som ett ljus i sin säng och tittade på barnprogram.

Nyss hemkommen från morgonpromenaden med Julie :) Jätteskönt att gå idag, soligt fast lite kyligt. Perfekt!
Tog en sen kvällspromenad igår när Jocke var på Maxi och storhandlade. Stod länge i fönstret och spanade in de mörka molnen, men bestämde mig för att gå i alla fall. Halvvägs ungefär började det regna, i ungefär samma ögonblick som min MP3 spelare la av pga tomt batteri.

Så det blev att vandra resten i halvregn, mörker och utan musik. Segt som f*n. Precis när vi kom hem och jag ställde in vagnen började det störtregna. Så det var riktigt bra tajmat :)

Ska ta en dusch nu och försöka få upp värmen lite. Funderar på om jag ska ta och baka nåt idag. Måste sticka och handla lite smågrejer i så fall. Vi får se!

Ha en skön onsdag

UNDERBAR GÅRDSBUTIK

2010-05-03, 11:21:14 / Kategori: Allmänt
Om ni möjligtvis har vägarna förbi Falkenberg nån gång, så ta en liten avstickare till Glommen. Där har min morbror med familj en alldeles underbar gårdsbutik, med en himla massa goda saker!
Kött i alla möjliga olika varianter, pålägg, korvar, sylt, ägg mm mm. Ja allt som kan tänkas finnas i en gårdsbutik.

Thuressons gårdsbutik


STILL NOT HAPPY!

2010-05-03, 10:13:39 / Kategori: Allmänt
Nää, jag är fortfarande inte helt nöjd med bloggdesignen. Har provat hundra olika nu känns det som, men inte hittat nån som jag fastnat för totalt. Får väl köra på denna gröna, våriga ett tag tills jag hittar nån som jag verkligen gillar.

Var ute på morgonpromenad med Julie imorse. Skönt som fasen, och kul med sällskap när man går. Man pratar och pratar och sen vips är man hemma igen :) Nu sitter jag med en kaffe och surfar runt lite medan Elliot pratar med TV:n.
Ikväll blir det spinning igen, trots att jag inte är speciellt peppad för tillfället. Men det går ju bra bara man kommer iväg.

Ska ner till landet idag och gräva det sista innan det är dags att så. Jag och pappa var där igår i några timmar, och vi slet som djur båda två. Så kändes det i alla fall :) Stackars pappa, han grävde och grävde som en slav... Jag krattade så jag blev alldeles valkig i händerna. På odlingsplätten bredvid var det värsta grillfesten. Men ingen bjöd oss - SNÅLT! ;)


DET UPPMÄRKSAMMA ÖGAT...

2010-05-02, 21:56:32 / Kategori: Allmänt
... ser att jag ännu en gång har bytt bloggdesign. Men jag vet inte om jag gillar den. Ska låta den vara ett tag och känna efter. Kom gärna med åsikter ni också! Det är ju trots att er den ska tilltala mest!

Damn... Har glömt att boka in mig på spinningen imorgon. Pronto pronto!!

♥ ♥ ♥

2010-05-02, 00:07:06 / Kategori: Allmänt


NU DÅ?

2010-05-01, 12:27:48 / Kategori: Allmänt

Nu blev det ju vansinnigt litet, men det får jag fixa till sen! Men huvudsaken är ju att jag äntligen fått till hur man gör!!!

Enbart tack vare söta, söta Johanna som haft tålamod med en grönis som mig :)