LÅÅÅÅÅÅNG DAG

2008-05-30, 06:18:00 / Kategori: Allmänt
Idag jobbar jag 7-20 mina vänner. Så mig lär ni  inte se röken av. Ha en skön fredag i alla fall så ska jag se om jag kan slänga in ett inlägg ikväll eller imorgon!

På återseende!

HÄSTAR SKA VARA I STALLET!!

2008-05-28, 21:10:07 / Kategori: Allmänt
Och inte fan i min dator!! Trojanska sådana dessutom. Fint ska det vara när det är virus, då duger det inte med små sketna ponnisar minsann. Tur att sambon kommer hem i morgon. Han får ta ett riktigt röj i datorn så den fixar till sig. Så här kan vi inte ha det.

Jag är så trött. På många saker. Bla på mitt jobb. Herregud vad jag är i behov av förändring. Det måste ske något innan jag mister förståndet! Ska hålla ut över sommaren, men inte en sekund längre. Dessutom har jag ännu fler luriga planer... Om man ändå kunde komma på något smart att försörja sig på, hemifrån. Typ rita fina kort eller baka snygga tårtor. Det hade varit grejer det!

MIFFOBLOGG

2008-05-28, 08:17:04 / Kategori: Allmänt
Som ni ser så har min blogg blivit helt miffo. Hela menyn har liksom försvunnit spårlöst, dvs alla gamla inlägg, länkar mm. Vad är det här för skit?! Har mailat om hjälp nu, får se hur lång tid det tar.

För övrigt kan jag informera om att jag har en helt galen träningsvärk nu. På mig blir det alltid värst andra dagen, vilket är idag. Kom knappt upp ur sängen, och när jag sedan satte ner benen på golvet fick jag nästan krypa fram. Eftersom man sover lite ihopkurad så hade mina muskler dragit ihop sig, så vadmusklerna var lite för korta. Tog en kvart innan jag fick strechat ut dem. Herregud... Har även ont i armar/axlar /bröst efter armhävningar, och i magmusklerna efter situps. Så hela kroppen fick sig en rejäl genomkörare i måndags.
Men som jag har sagt tidigare - nu har man fått lite cred för att man har tränat. Träningsvärk är ju som ett litet diplom! Idag ska jag ta en lite lugnare promenad nu på morgonen. Behöver mjuka upp musklerna lite försiktigt.

Och här ser det ut som vi får ännu en sommardag!

TANT-RYTMER

2008-05-26, 21:52:43 / Kategori: Allmänt
Det är den största svagheten på Friskis. Annars är jag jättenöjd. Men för himmel och helvete, vad är det för musik instruktörerna har?!
När jag går på pass så vill jag ha hög musik som dunkar tungt i högtalarna. Basen ska ruska om trumhinnorna rejält, och det ska vara tufft och fräckt. När jag har varit på spinning så har det mer nästan känts som om jag har sutttit på en PRO-träff. Volymen är lite lagom hög så att ingen ska misstycka, och musikvalet ska vi inte tala om!

Men idag, på step up:en, så blev jag plötsligt jäkligt nöjd. Äntligen en instruktör som förstår att musiken är halva grejen. Jag orkar inte spinna järnet till Björn Skifs. Då vill jag helst bara lägga mig över styret och spy! Men lilla Marie körde minsann asschysst musik idag, så hon är min nya favorit. Man blir så galet taggad när det är bra musik, och mjölksyran är som bortblåst.

När jag har kommit i riktigt bra form (dvs om sisådär 26 år kanske) så skulle jag kunna tänka mig att bli instruktör på Friskis. Och då mina vänner kommer Björn Skifs slungas iväg av riktigt tunga beats! No place for oldies to be!

HUJEDAMEJ...

2008-05-26, 21:41:45 / Kategori: Allmänt
Hur ska det gå imorgon undrar jag... Var på step ikväll, och det känns i benen kan jag meddela. Var för jävla roligt att träna step igen, men herregud så jobbigt! Svettades som 10 pizzabagare. När passet var slut var jag helt slut i benen också. Det känns ungefär som om någon har suttit och gnagt på mina vadmuskler i ett halvår. Eller som om jag blivit bortrövad av aliens, och i sitt moderskepp har de opererat in stenhårda stora bollar i mina vader.
Men det blir mer step så fort chans ges. Nästa vecka kanske jag är människa igen :)

Tindrisen har varit hos frisören idag. Nästan 15 modiga centimetrar föll till golvet, så nu har hon page igen. Hon är så fin!



Imorgon ska jag sätta mig under saxen. Blir inga drastiska förändringar denna gången, eftersom jag bestämt mig för att låta det växa ut igen. Vill ha långt hår så jag kan sätta upp det i en bitchig tofs. Skulle gärna ha långt hår till semestern, men det ser nog mörkt ut. Bara två månader kvar, så mycket hinner det inte växa på den tiden va?

KLOCKRENT!!!

2008-05-25, 22:05:19 / Kategori: Allmänt
Och det är så vansinnigt roligt att Björn har satt Sverige på kartan, som ett av de märkligaste, mest alkoholiserade länderna i världen!




TACK GUD FÖR MIN DOTTER

2008-05-25, 21:45:33 / Kategori: Allmänt
Denna helgen har varit helt fantastisk! Jag är så nöjd och glad så jag sitter här och bara småler för mig själv.

Det har varit en ren mamma-dotter-helg. Bara vi två, och det har nästan känts som om ingen annan har existerat. Vi två mot världen, i vått och torrt. Hon är så stor nu min lilla tjej, så duktig, och vi har så jäkla kul ihop! Jag är helt övertygad om att hon om några år är min allra bästa tjejkompis, som man kan prata med om vad som helst. Och jag kommer definitivt sträva efter att hon ska känna detsamma för mig.
Samtidigt blir jag så stolt, och lite mallig faktiskt. För det är ju jag i grund och botten som har format henne till den hon är idag. Det är mina värderingar och min uppfostran som har gjort henne till den underbaraste varelsen på denna jord. Jag är så stolt över henne, och glad över den person hon är idag.
Jag vet inte hur många gånger om dagen hon säger att hon älskar mig. För att inte tala om alla kramar och pussar som jag blir överöst med. Underbara lilla människa!

Idag tog vi båten över till Danmark över dagen. Vi har haft superkul, och riktigt riktigt mysigt på Morsdag. Även om det var jag själv som ordnade en Morsdag-aktivitet, så var det värt det. En bättre dag kunde jag inte ha fått.
Vi satt ute på soldäck och pratade, gick och fikade, tog en promenad i land i Fredrikshamn. Tillbaka ombord på båten åt vi lunch, tog en efterrätt i fören med utsikt över hela havet. Vi shoppade loss i godisavdelningen och Tindra fick spela lite på maskinerna. Till sist fick hon göra en ansiktsmålning, och sedan satte vi oss i en soffa i ett hörn och spelade ett spel vi hade köpt.




Ser ni den übersöta lilla Hello Kitty marshmallowsen?? Hur ska man kunna äta upp den?!

NJAEE

2008-05-25, 00:33:08 / Kategori: Allmänt
Blev det så bra ikväll egentligen?
Första missen - Tindra somnade långt innan omröstningen kom igång. Stackars, hon som så gärna ville se piraterna vinna. Som om det skulle hända...
Andra missen... Sveriges totalfiasko. Snacka om att missbedöma läget. Usch, det blev ju pinsamt. Tralalala, jag låtsas att jag kommer från nåt annat kul land, typ Norge. De gjorde ju riktigt bra ifrån sig. Jag har ju ändå bott där i flera år, så liiite norsk är jag nog. Mmm, så känns det i alla fall nu.
Tredje missen, tycker jag nog att Ryssland var. Gillade inte riktigt Dima´s drama queenutspel. Låten är grym ,men hade kunnat bli bättre utan hans överspel.
Fjärde missen - införskaffa för fan en jury i tävlingen innan det spårar ur totalt. Eller, det har det faktiskt redan gjort. Balkan och öststatsländerna håller varandra om ryggen så det skriker om det. Inte annars, då kan man backstabba varandra om och om igen, men i ESC minsann, då är alla vänner. Och när de stackars få nordiska länderna kompisröstar, så blir de totalt utbuade?! WHAT?! Kasta inte pil i gummibåt mina vänner!

Bäst ikväll då? BJÖRN GUSTAFSSON.
Sicken lattjo liten pryl alltså. Hahaha, jag kissar nästan på mig av skratt när jag tänker på hur han måste ha uppfattats i alla andra länder, där ingen vet vem han är eller vad han gör. De måste ha trott att han gick på ful-tjack eller nåt. Guuud, helt hilarious!! (Som för övrigt är ett av mina favoritord. Konstigt, jag vet!)

Nu tror jag att jag kan uppfattas som berusad här, så det är nog bäst att jag slutar jiddra. Är bara lite trött, och har inte druckit en droppe. Nu ska jag slänga barnet över axeln och kasta henne i säng. Imorgon åker vi till Danmark, nynnandes "All night long...."



"12 points goes to.... SWEDEN!!"

NU GÄLLER DET!

2008-05-24, 20:35:57 / Kategori: Allmänt
Snart är det dags att bänka sig framför soffan, med vår sockerbuffé. Godis, chips och läsk ska dukas upp så det står härliga till. Laddat för en helkväll med andra ord. Sen om vi kan hålla oss vakna hela kvällen återstår att se. Men med den sockeröverdosen borde det inte vara några problem.
Hoppas på en spännande omgång i årets ESC, där vinnaren inte är självklar från första början.

Imorgon blir det Danmark över dagen med Tindra. Ska bli riktigt kul! Detta blir verkligen en tjejhelg - helt underbart! Det skulle bli jättefint väder imorgon också, så jag ser oss sittandes ute på däck i solen i alla fall på ditresan. Sköönt!

Syrran kläckte en ganska smart idé tidigare idag, ang det här med att jag är i desperat behov av jobbförnyelse. Har slängt iväg några mail idag, så får vi se om det blir något av det. Säger inte vad det är än... Hade varit skitkul om det gick att genomföra. Håller tummarna!

Nu är det dags att börja duka the sugartable. Ha en trevlig ESC-kväll gott folk! Må bästa låt vinna (man kan ju hoppas i alla fall...)

PSYKOS

2008-05-24, 10:10:14 / Kategori: Allmänt
Igår fick jag en Grey´s Anatomy-psykos. Kollade på de två senaste avsnitten, 16 och 17. Och när de var slut så var det sådär spännande så man bara vill se mer. Men nu misstänker jag att det var säsongsavslutning, och att de inte är tillbaka förrän efter sommaren igen. Oh no... I-landsproblem de luxe. Jag vill ju se mer!!
Är det någon mer än jag som följer serien slaviskt? Dessutom i USA-takt?

Idag är det jättefint väder ute. Vet inte vad man ska hitta på. Vi tänkte ju ev åkt till Danmark över dagen, men jag var så hemskt trött imorse. Satt ju uppe till 02 inatt pga Grey.
Vi tar nog Danmark imorgon istället. Ska kolla vädret och så bara.



Grrr...




MAN BORDE OCH MAN GJORDE!

2008-05-23, 21:26:41 / Kategori: Allmänt
Jomenvisst pallrade jag mig ner till gymmet i förmiddags innan det var dags att jobba. Slängde ner grejerna i väskan och kastade mig iväg på cykeln. Det gick så fort att när jag kom fram så hade jag bara fått med mig en av träningshandskarna. Och jag som skulle köra roddmaskin. Fick ro utan åror, och utan handskar. Detta resulterade naturligtvis i valkiga händer, vilket jag kunde räknat ut med lilltån. Det var ju trots allt därför jag köpte handskarna.
Blev en halvtimme på löpbandet och sedan 3000m rodd. Jobbigt att ro, men kul. Behöver stärka överkroppen lite. Tänkte börja gymma snart också, men måste gå ett pass med en instruktör först som kan visa mig exakt vilka maskiner och hur många reps jag ska göra. Får bli gym över sommaren eftersom det knappt kommer finnas några pass att gå på alls.

Nu sitter sambon och guppar på Östersjön. Eller är det Östersjön? Mina geografikunskaper är lite naggade i kanten. Han är i alla fall på vägt till Finland. Har skickat bud om ännu en parfym, Miss Sixty´s nya. Luktar dödsskönt i näsan :) Frågan är bara om hans alkoholnivå kommer tillåta honom att ens entra taxfreen. Han kanske blir stoppad och inslängd i fyllecellen hahaha. Konstigare saker har nog hänt!

Imorgon är vi laddade inför ESC! Har lovat Tindra att vi ska frossa i godsaker. Vi ska skaffa ett dessertbord, med godis, chips, popcorn, läsk, glass mm mm. Ja ni hör ju, all träning den senaste tiden kommer att vara som bortblåst! Tillbaka på ruta ett.



Crunches

MAN BORDE, MEN SKA MAN?

2008-05-23, 10:10:15 / Kategori: Allmänt
Jag borde träna idag. Eller vadå borde? Vem säger att jag bör träna idag igen? Ingen naturligtvis, men jag själv anser att jag borde göra det. Tänkte gå på spinning imorgon kl 10, men... Om jag känner mig själv rätt så kanske det blir svårt att motivera sig själv till att ställa klockan en lördagmorgon, dra upp barnet ur sängen och släpa med henne till gymmet. Därför tänkte jag att jag borde träna idag före jobbet, om utifall morgondagens träning uteblir pga bristande motivation och dåligt morgonhumör.

Å andra sidan måste jag städa lite här hemma också. Bläh, nu blev allt bara jobbigt. Och tråkigt. Nu suger livet. Nää hahahaha, inte då. Tjo och tjim, det är ju ändå fredag, och jag är ledig i 4 dagar!
Det jag allra helst skulle vilja göra nu är att lägga mig i soffan och kolla på mitt senaste hemladdade Grey´s Anatomy avsnitt. Man måste ju hänga med i USA-takt, annars är man ju helt ute.

För er som inte känner mig så väl, eller som inte förstår, så fullkomligt dryper det här inlägget av sarkasm idag. Bäst att sluta innan jag går över gränsen!

TILLBAKA TILL FRAMTIDEN

2008-05-22, 23:31:51 / Kategori: Allmänt
Visste ni att man kan YouTube:a sig in i framtiden? Det har jag nyss gjort, eftersom jag var så fjolligt nyfiken på hur det gick i American Idol finalen. Ni vet ju redan att min loverboy var med där. Och nu när jag reste framåt i tiden (eftersom den finalen inte har visats i Sverige än) så fick jag reda på att han hade vunnit! YAY!

 






 MUMS!

FORZA PERELLI!

2008-05-22, 23:04:50 / Kategori: Allmänt
Ja nu har man suttit här som en svennebanan och kollat på semifinalen i ESC. Tindra skulle också kolla, men däckade efter halvlek. Jag får rapportera imorgon att Charlotte Perelli gick vidare. Skulle bara fattats annat.
Dessutom är ju hela Norden med om jag inte har helt fel? Norge är med, likaså Island, Finland, Sverige och Danmark. FANTASTICO! Har nog en liten smygfavorit, och det är Danmark. Antagligen ingen låt som kommer vinna, men jag gillade den. En läcker kille med karisma och utstrålning.
Mmmm, det blir definitivt en helkväll på lördag!

John Blund var här för längesen och kastade sömn i ögonen på fröknarna Karlsson. Den minsta föll offer omedelbart, och nu är det dags för den äldsta att ge vika också. Guten nacht!

FRISKT VÅGAT - ALLT VUNNET?

2008-05-21, 21:25:12 / Kategori: Allmänt
Har den senaste tiden gått och funderat mycket på fenomenet "öppna eget". Och ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag. Men samtidigt så blir man ju lite skraj, för det är en stor grej att starta eget företag. Dock lockar tanken på att vara sin egen mer och mer.
Nu har jag fått nys om en affärsöverlåtelse, eller rättare sagt en restaurangöverlåtelse. Visst, jag har inga pengar att köpa den för, men sånt kan man väl alltid ordna eller? Förutsättningarna för restaurangen är ypperliga, den är redan etablerad, vansinnigt låg hyra, bra område som gör att man kan jobba humana tider. Naturligtvis är det inom samma arbetsområde som jag befinner mig i i dag, sushi. Jag kan allt. Jag vet däremot inte nånting om bokföring mm mm. Men är det anledningar nog att stjälpa en liten dröm som har vaknat till liv? Personligen tycker jag inte det.
Så nu ska jag maila säljaren och kolla av läget lite. Man måste våga, annars lever man inte!

FJORTISVARNING

2008-05-21, 20:58:30 / Kategori: Allmänt
Nu när man plötsligt har överraskat sin kropp med lite träning och sundare kosthållning, så svarar den med... Dålig hy! Men va´ fasiken?! Är det en av belöningarna man åker på?? Att man plötsligt ser ut som en 14-åring i ansiktet. Ska det vara så så vete katten alltså. Då kanske jag hellre vill vara fet med fin hy? Hmm....

Äh skämt åsido. Fattar att det är en massa skit som ska ur kroppen nu när man har bytt livsstil. Vet att det har blivit så tidigare ibland när jag har börjat träna. Det märks med en gång i ansiktet. Förhoppningsvis så är det bara en tillfällig period, nu i början. Eller?
Idag har för övrigt inte varit någon bra dag, matmässigt sett. Har inte alls ätit sunt. Men det var liksom som om kroppen behövde det. Kanske har jag varit för hård med kolhydraterna senaste tiden, vad vet jag. Så idag har jag käkat en massa pannkakor, med både grädde och sylt. Lite dåligt samvete har jag, men å andra sidan... Jag går ju inte ner 1 kg varje gång jag tränar, och inte heller går jag upp 1 kg de gånger som jag spårar ur lite och äter dåligt. Så länge det inte sker varje dag, och det gör det ju inte. Lägger denna dagen bakom mig och blickar framåt. Spinning imorgon igen, nya tag!!



MIN LANDSMAN SJUNGER EN TRUDELUTT

2008-05-20, 21:25:53 / Kategori: Allmänt

HIHI

2008-05-20, 21:19:53 / Kategori: Allmänt

Jag tror jag skrattar ihjäl mig. Ugly fuck!





SKOLMÖTE

2008-05-20, 21:10:26 / Kategori: Allmänt
Då var Tindras första skolmöte avklarat. Inte så där asseriöst möte kanske, iom att hon "bara" börjar nollan. Men det var ändå kul att se lokalerna och få höra hur det fungerar.
Förskolefröken var verkligen jätterar, och verkade himla käck. Fritidsfröken däremot väljer jag att inte kommentera. Ville helst inte se henne alls, eftersom hon är en av två personer som för några år sedan gjorde min älskade lillasyster något så fruktansvärt illa. I mina ögon är hon inte vatten värd. Helst av allt ville jag bara smälta in bland 6-åringarna och bete mig därefter, och skrika lite lagom högt när hon pratade. Kanske tom spotta lite på henne (även om barn inte brukar göra sånt) och kanske måla med lite tusch på hennes fiiiina kläder. Den lilla haggan.

Nu ska jag gå och pyssla ihop en liten vodoo-docka, och sedan börja utöva mina svarta krafter. Moahahahaha!!!!

PSYKBRYT

2008-05-20, 13:06:47 / Kategori: Allmänt
Nästa gång min sambo kommer hem måste jag fråga honom hur i hela friden han pallar att mecka rör hela dagarna långa. Nu har jag nämligen tillbringat ca en timme med röret under handfatet i badrummet. Vattnet rann inte ner, så det skulle åtgärdas. En bra kvinna reder sig själv.
Så här i efterhand så vete fan alltså. Men en sak är säker, jag kommer aldrig sadla om till röris i alla fall. Heder åt sambon, men det där är inget för mig. Höll på att spy av allt det där vidriga som man hittar i avloppsrör. Även om det är mina egna hårstrån, så är det så vansinnigt äckligt!! I mitt rör låg det dessutom jättemycket hår (eftersom jag slarvar och sköljer ner dem i handfatet om de har hamnat där. Fyfy!)
Jag är övertygad om att man lätt kunde ha gjort en asiatisk skräckfilm med det håret jag hittade. UÄHH!!!

En jävla timme tog det innan alla rör var tillbaka på plats igen, och innan alla packningar behagade hålla tätt. Fick skruva om säkert 15 gånger för att det droppade. Blev argare och argare. Blev tom lite smygarg på darlingen för att han inte är hemma och hjälper mig stackars menlösa kvinna med sånt här mansgöra.
När allt var på plats så droppade det lite försiktigt från ett ställe lik förbannat. Men då hade jag fått nog, så jag låtsades bara att jag inte såg det. Det var yttepytte lite vatten som droppade, så det är nog ingen fara. Nog...

Och nu, som en äkta röris sitter jag och äter knäckemacka och dricker kaffe. Sedan är det dags att sadla om till inredningsarkitekt. Divanen på soffan ska flyttas och lite annat smått och gott. Ingen rast, ingen ro! Det är jag och Askungen som sliter tills vi kryper på knäna.






PYTTIPANNA I SKALLEN

2008-05-20, 10:14:54 / Kategori: Allmänt
Nu fick jag plötsligt så himla mycket i huvudet som jag ville göra. Måste nog skriva upp en lista på allt jag ska kolla upp så att jag inte glömmer det. Känner redan att bara under de här meningarna så har jag glömt hälften.
Åderbråck och dåligt minne?? Kan det bli mer tant??

2 DO LIST
- Kolla tatuerare (vill ha innan sommaren så den är läkt ordentligt)
- Kolla när det blir dagstur till London för hysterisk shopping
- Kolla erbjudandet om att åka RIB-båt i Göteborg


Se där! Nu blev inte listan lång alls. Hade hur mycket mer i skallen som helst. Får väl börja med det jag kom ihåg då. Först London! Som om jag inte hade shoppat loss tillräckligt på div postorder-sidor... Tralalala...



OOPSIE DAISY...

2008-05-19, 23:42:05 / Kategori: Allmänt
Som det kan gå när man inte håller i hatten! Seglade in på HM´s online shopping, och vips så stapplade jag ut igen med mina elektroniska shoppingpåsar fyllda på råge.
Tack Gud för delbetalning :)

Om man skulle lägga sig. Kollade nyss Friskis hemsida, och det var ingen munter syn. Insåg efter 3 sekunder att jag knappt kommer kunna träna där i sommar. Inte på pass i alla fall. De kör typ 2 pass i veckan, både spinning och aerobic. Det får bli tråkgym i brist på annat.  Hur ska jag nu komma i min nya bikini?! Får väl leva på skorpor och vatten som folk gjorde förr i tiden. Då var de ju så magra och ynkliga.

THAT´S AMORE

2008-05-19, 21:45:17 / Kategori: Allmänt
Ikväll har jag varit och ätit alldeles ljuvlig italiensk mat på en nyöppnad restaurang som heter That´s Amore i Linnéstaden, Göteborg. Helt underbart gott, och fantastiskt fin lokal. Man bara översköljdes av äkta italiensk romantik så fort man klev in genom dörrarna. En italiensk donna hälsade oss välkomna på mycket bruten svenska.
Vi åt så vi höll på att spricka. OCH! Deras panna cotta är värd att dö för. Detta kommer nog definitivt bli en av mina favoritrestauranger.

Gjorde en skräckupptäckt idag. Såg att jag plötsligt fått en hel massa fula, osmakliga ytliga blodkärl på mina ben. Mest på låren, men även en del på vadernas baksida. What the fuck är nu detta?! Kärringben i en ålder av 30?? NEEEJ!! Helt hysteriskt paranoid som jag blev så googlade jag fram att ytliga blodkärl ofta utvecklas till.... åderbråck!
Herregud, min sista stund på jorden är kommen. Ännu en fobi har utvecklats hos mig, och det är alltså åderbråckfobin. Jag vill verkligen inte ha åderbråck, det är så obehagligt. Kanske inte när man heter Ulla-Stina och är och sniffar på sitt hundrade levnadsår. Men jag är ju bara barnet, inte ska jag få åderbråck?!
Nu ska det ske förändringar minsann. Ska hamstra upp ett helt lager med stödstrumpor som sedan flitigt ska användas på jobbet, eftersom det är grogrunden till bråcken. Gå och stå konstant i X antal timmar om dagen gör ju sitt för benen. Sitter inte mer än när man är på toaletten.
Annars får jag sadla om och bli kontorsråtta. Eller så kan jag börja samla på frimärken. Eller fågelskådare, då sitter man väl mycket??

Nu ska jag i alla fall tröstshoppa på HM online. Paketen från Ellos och LaRedoute räcker inte till för en sån här personlig katastrof...

ÖKEN

2008-05-18, 21:37:37 / Kategori: Allmänt
Ibland tappar jag stinget här, och skriver inget underhållande på flera dagar. Detta brukar som regel inträffa under helgerna, då sambon är hemma. Man måste njuta av kvalitetstiden tillsammans, och inte kan jag sitta och blogga då ;)

Jaha, sammanfattning av helgen då. Men eftersom jag lider av guldfiskminne så kommer jag inte riktigt ihåg vad jag har gjort... I fredags åkte vi runt och shoppade träningskläder och lite andra saker. Detsamma i lördags. Sedan blev det hemmakväll med plockmat som vi glatt tryckte i oss tills det sprutade ur öronen. Minst två av dödssynderna kunde vi bocka av, girighet och frosseri.


INGA MÖRA FILÉER

2008-05-16, 14:51:39 / Kategori: Allmänt
Lätt och ledigt skuttade jag upp ur sängen imorse, utan minsta antydan till träningsvärk. Trodde jag skulle vara helt mör i benen idag, men där misstog jag mig allt. Jag hyser en slags hatkärlek till träningsvärk. När man har ont så känner man ju att man har jobbat hårt och fått lite utdelning. Jag vet att jag fick utdelning igår också i form av en fet konditionsträning. Men på nåt sätt känns det som att jag har fuskat, fastän det inte är så. Det var ju verkligen asjobbigt.
Så imorgon kl 10 är det dags för ännu ett pass.

Är det bara jag som tycker det låter lustigt när instruktören säger "Och så upp i tvåan."? Genast associerar jag detta till något snuskigt som inte alls hör hemma på spinning...

SVETTEN LACKADE

2008-05-15, 21:42:59 / Kategori: Allmänt
Årets underdrift kan man väl säga. Efter att första spinningpasset var avklarat kände jag mig som en dränkt katt. Eller som hundarnas favoritlyktstolpe. Jag var totalt genomsur, och håret la sig så där vått och gött i nacken.
Ja avr trött redan efter uppvärmningen. Anade att det skulle bli 40 långa konditionsminuter. Men tiden gick ändå ganska snabbt.
Fast det är klart, om jag säger att det var lätt som en plätt så ljuger jag ju. Gôrajobbi´t vad det, men ack så nyttigt.
Om benen tillåter så blir det ännu ett baspass på lördag förmiddag. Skönt att starta upp dagen med lite träning.

Nu fasen ta mig är jag igång på allvar. Bye bye ful-kilon!



HOLD YOUR HORSES!

2008-05-14, 21:46:20 / Kategori: Allmänt
Jag är verkligen inte feminist eller något alls åt det hållet. Men! I vissa fall kan även jag höja på ögonbrynen och tycka att vissa saker är märkliga.
Som en annons i Härrydaposten idag (lokaltidning) En svinschysst villa till salu. I den beskrivande texten står det "Nyrenoverat kök 2004 som är varje kvinnas dröm".

Wooow!! Stopp lite här nu. Spola tillbaka lite. Varje kvinnas dröm?! Undertexten i denna mening skriker ju ut att det är kvinnan som ska stå vid spisen medans mannen gör nåt annat macho. För han ska minsann inte koka makaroner eller baka bröd. Näädå, det fiiiina köket är till kvinnan i familjen.
Scheisse säger jag bara. Där sket mäklarna allt i det blå skåpet när de skrev den annonsen!

NERVÖS SÅ JAG KISSAR PÅ MIG

2008-05-14, 21:19:48 / Kategori: Allmänt
Nää hahaha. Inte nervös, men lite lagom. Ska spinna imorgon för första gången på ca 10 år. Sist gick jag på ett intropass, och höll på att dö efter 10 min. Dessutom hade jag ont i arslet i en vecka efteråt.
Hoppas att jag är lite mer vältränad nu än jag var då i alla fall. Vill gärna tro det i alla fall. Men fasiken vad gött det ska bli att komma igång nu på allvar! Nu ska de sk graviditetskilona bort (jag gillar att kalla dem så trots att jag fick barn för snart 6 år sedan moahahaha!!!)

Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa i min läskiga bok. Hinner aldrig läsa så långt, för jag lägger mig för sent och då är jag redan jättetrött. Men ikväll så!

LIVLIG FANTASI

2008-05-14, 08:16:18 / Kategori: Allmänt
Ni vet, när man lägger sig på kvällen så ligger man ju och funderar på olika saker. Jag har en sak som jag fantiserar om ibland, som gör att jag blir jätterädd.
Plötsligt kan jag tänka; Tänk om någon kommer och ringer på dörren inatt. Jag vaknar av att det ringer hysteriskt på dörrklockan. Då vågar jag ju inte gå upp och öppna. Och tänk om personen därute (eller vad det nu kan vara, man vet aldrig) sedan börjar öppna brevinkastet och kika in där för att se om vi är där. Och sedan kanske det börjar rycka och slita i dörren, för att galningen där ute vet att vi är här inne, och ska komma in och... ha ihjäl oss?!

Genast kickar överlevnadsinstinkten in, och jag kommer på mig själv med att ligga och tänka ut en flyktplan. Var ska jag och Tindra ta vägen? Ska vi låsa in oss i badrummet? Löjligt, för om galningen tar sig in genom en ytterdörr så är ju en tunn badrumsdörr en piece of cake.
Ska vi springa till balkongen och hoppa ner? Mitt i natten. Tänk om vi gör oss illa då? Hur ska Tindra kunna ta sig ner där? Ska jag ha henne på ryggen?

Jamen, ni hör ju. Jag kan ju inte vara frisk. Jag jagar ju upp mig själv så jag knappt vågar somna. Som grädde på moset läser jag sen en deckare för att skrämma upp mig själv ännu mer. Det är motvilligt som jag sedan släcker lampan kan jag lova!

HELT GRYM IDAG!

2008-05-13, 21:10:21 / Kategori: Allmänt
Tidigare när jag lirade Gh så var jag bara helt grym!! Rockade fett! Ska spela en liten stund nu innan jag lägger mig. Vissa dagar är man verkligen värsta Guitar heron. Andra dagar suger man.




JISSENADA

2008-05-13, 20:35:42 / Kategori: Allmänt
Nu är jag baskemej helt slut. Vilken hysteriskt motionerande dag jag har haft. Först min morgonträning med löpning och powerwalk, och nu på kvällen ännu en powerwalk med Tindras pappa. Och han gick ju som en jäkla galning. Skulle nästan kunna tro att han hade betalt för att pinna på. Jag var ju bra mör i benen efter morgonens strapats. Vill inte ens tänka på hur det blir imorgon när jag ska upp ur min sköna säng.

Vi var i alla fall inne på Friskis en sväng för att köpa träningskort. Maj månad så är det gratis träning för alla. Jippie sa jag, snål som man är. Men nästa månad blir det väl kort då antar jag, eftersom Lusekoftan (alltså Tindras pappa) verkar vara bra på hugget. Och jag kan ju inte vara sämre. Behöver ju nån som peppar mig.

Imorgon är det jobb igen. 10 timmars härligt sushiproducerande. Spritter liksom av glädje i hela kroppen på mig. Njae... Det är nog snarare dödsspasmer.
Om någon skulle ge mig ett alternativ - ät daggmask så slipper du jobba mer. Då hade valet varit enkelt. Daggmask har ju ingen dött av.

ENSAM OCH UTTRÅKAD

2008-05-13, 14:30:27 / Kategori: Allmänt
Ja det är precis vad jag är! Skulle hämta Tindra halv 3, men så ringde en mamma och frågade om Tindra fick följa med hem till dem och leka. Så nu sitter jag här, ensam och glor.
Om man skulle lägga sig och sova middag? Nää... Men det kanske blir lite GH en stund. Väntar bara på att kaffet ska bli klart.

Seriöst alltså. Det är helt galet hur mycket jag längtar till semestern. 79 dagar kvar, det är ju en hel evighet. Visst, det är kul att ha något att se fram emot, men just det här känns som om det är en halv livstid kvar. Tur att jag har en semestervecka redan vecka 29.

KAFFETAJM!

CHECK!

2008-05-13, 10:49:46 / Kategori: Allmänt
Gårdagens träningslista inför idag kan nu avbockas! Var inte alls sugen när jag vaknade, hittade på den ena bra ursäkten efter den andra. Men efter en stund gick jag inte längre på mina egna ursäkter, så jag drog iväg efter att jag lämnat Tindra hos dagmamman.

Men fan alltså... Jag är ingen löpare, det kan jag konstatera. Det är så jävla tråkigt! Eller så är det så att jag tycker det suger bara för att jag är i så dålig form. Så kan det ju absolut vara. Jobbigt = tråkigt. Låter iofs helt rimligt i mina öron. Får väl fortsätta karva i spåren ett tag till och se om det släpper.
Ikväll ska jag i alla fall ut och powerwalka igen. Tindras pappa hänger på, och det är alltid trevligt med lite sällskap. Dessutom tänkte jag köra skiten ur honom moahahaha!! Jag tar nog med stavarna, så får han skämmas riktigt ordentligt!

Har drabbats av någon hysterisk postorder shopping sjukdom. Nu har jag beställt kläder och skor lite varstans ifrån. Både till mig och Tindrisen så klart. Idag blev det lite grejer från Ellos, och tidigare har jag slängt iväg två rejäla beställningar till LaRedoute. Lite solcremer och sånt väntas också från Yves Rocher.
Ojojoj... Tur att jag kan bikta mig här. Min sambo är nog ännu lyckligt ovetandes. Tihi...

IMORGON KÖR JAG IGEN SÅ DET RYKER

2008-05-12, 23:12:55 / Kategori: Allmänt
Eftersom Tindras pappa ikväll har hasplat ur sig en utmaning (som jag under tillfällig sinnesförvirring antog) så måste jag genast sätta igång med hårdträning. Och då menar jag hårdträning!
Göteborgsvarvet 2009... Ehmmm... Å andra sidan så klargjordes inte på vilket sätt man skulle ta sig runt. Man får väl gå då antar jag? Eller, det kanske man inte hinner. De kanske stänger etapperna innan man når fram. Snullet.

Närå, det är ändå dags att sätta igång på allvar nu. Visst, har loosat 5 kg, men det är ju många kvar som ska väck. Och det helst innan Side-resan. Vägrar att se ut som en uppblåst badleksak i år.
Så imorgon är det inplanerat följande träning:
- Powerwalk upp till elljusspåren
- Löprunda i korta spåret
- Powerwalk i långa spåret
- Lite långsammare promenad hem

Med Hammerfall på högsta volym i mp3spelaren, så funkar allt!

EN SKÖN UPPTÄCKT

2008-05-12, 20:55:07 / Kategori: Allmänt
Ta i trä, ta i trä, ta i trä...
Men i år verkar det som om min sol / värmeeksem inte behagar dyka upp som ett brev på posten. Inga tecken än så länge i alla fall, och det är bra! Så fort jag har vistats ute i solen de senaste 2 åren, så har det genast ploppat upp röda utslag på halsen och bröstkorgen. Skitfula.
Men i år, niente. Än så länge. Min hud kanske behövde förra årets regniga katastrofsommar...

SMART BARNGREJ

2008-05-12, 19:40:18 / Kategori: Allmänt
Har precis beställt såna här käcka små band.

image94
Det är sk infoband, som man sätter på handleden på barn. Man fyller i kontaktuppgifter på bandet, tex tel nr eller namn, och så har barnet på sig det när man är ute på platser där det är mycket folk tex. Kommer barnet bort så finns tel nr på bandet. Supersmart! Nu slipper vi kludda ner Tindras hand med kladdigt bläck.
Dessa blir perfekta till semestern, vid poolen eller på stranden tex. Och bara 25 kr st. Ett riktigt kap tycker jag! Köpte en hel drös jag. De finns i en massa olika utföranden.

För er som har småknattar hemma så finns de att köpa här.

SÅ JÄKLA NICE...

2008-05-12, 15:45:25 / Kategori: Allmänt
... har det blivit på min balkong nu. Eller, min och min. Vår balkong får jag väl säga. Jag sitter väl inte på någon ensamrätt på den.
Har röjt undan allt som inte behövs därute, planterat alla våra nya blommor, möblerat om och fixat och donat. Synd bara att det blåser halv storm idag, för jag skulle gärna sitta där ute hela eftermiddagen. Kanske imorgon...



YNKLIGA MÅNDAG

2008-05-12, 09:54:29 / Kategori: Allmänt
image88

GUTEN MORGEN

2008-05-12, 09:53:01 / Kategori: Allmänt
Sol idag också, fast här blåser det rejält idag. Hade det inte gjort det, så hade vi haft ännu en högsommardag.

Idag fick jag sovmorgon. Tindra gick upp helt ensam vid halv 8, och jag hörde hur hon satte på TV:n och barnprogrammen. Sen sprang hon snabbt till mitt sovrum och stängde dörren så att jag inte skulle vakna av ljudet. Hur gulligt är inte det då??
Först kl 9 kom hon och väckte mig och pussade mig på näsan. Gud, vilken morgon! Man kan inte bli väckt på ett bättre sätt!

Idag ska jag iväg och handla grejer till balkongen. Nya balkonglådor, blommor och div plantor. Det ska bli så finfint på balkongen nu när vi har fixat golvet. Vill ha en sån där supermysig balkong som alla typ vill sova på när de kommer hit.

SAME SAME, BUT DIFFERENT?

2008-05-11, 22:47:02 / Kategori: Allmänt
image87

SVENNEBANAN-BRÄNNA OCH SOCKERVADD

2008-05-11, 19:53:08 / Kategori: Allmänt
Vilken helg!! Snacka om att få en riktig försmak på sommaren. Försmak som gav mersmak, men nu vankas det tydligen kyligare klimat igen. Typiskt!

Igår hade vi picknick på förmiddagen. Vi åkte iväg och handlade frukt, wienerbröd, donuts och en massa dricka och tidningar. Sen la vi oss längst ut på bryggan på en badplats, och låg där och njöt hela förmiddagen. Efter det hann vi med en glass innan det var dags för mig att gå till jobbet.
Både jag och darlingen fick varsin svenne-bränna. Jag var röd som en cocktailtomat på axlarna, och sambon såg ut som en ketchupflaska på ryggen :)

Idag var jag ledig hela dagen. En heldag på Liseberg stod på dagordningen. Och det blev en jättemysig familjedag, med allt vad det innebär när man går på Liseberg. Karuseller, Flume ride, glass, sockervadd mm mm. Och ännu mer svenne-bränna. Men det är schysst att få lite färg på den vinterbleka huden. Nu ser man inte längre ut som en genomskinlig fryspåse...


image86
Tindra fick en rejäl sockeröverdos efter att ha glufsat i sig denna på 3 min.





DAGENS MODERNA KVINNA

2008-05-09, 12:11:01 / Kategori: Allmänt
Vi håller på att lägga trägolv på balkongen här hemma. Igår var vi och köpte brädor som skulle kapas till passande längd.
Detta har jag precis roat mig med. Fram med sticksågen vi lånade av pappa, och sen var det bara att tuta och köra. 10 plankor som skulle kapas på två ställen. Jobbigare än jag trodde, fick alldeles ont i handlederna. Men nu är det gjort!
Älsklingen vet inte om att jag har gjort det. Han tror att han ska kapa dem när han kommer hem, och sedan börja skruva ihop dem. Tänk, vilken älskvärd flickvän han har :)

När jag var färdig med sågandet borstade jag av mig dammet och satte mig och plockade ögonbrynen. Nu ska jag måla tånaglarna. Snacka om multifunktionell. Som värsta schweiziska armékniven.

BAK OCH FRAMPÅ VÄRLD

2008-05-09, 11:04:33 / Kategori: Allmänt
Måste ha varit trött imorse när jag gick upp och drog på mig träningskläderna. För när jag kom upp till spåret och skulle stoppa mp3-spelaren i fickan gjorde jag en märklig upptäckt. Jag hade träningsbyxorna bak och fram! Fickan där spelaren skulle ligga var liksom bak. Som tur var hade jag en längre t-shirt på mig, så det syntes nog inte. Det är vad jag i alla fall hoppas på.
Och det funkade alldeles utmärkt att ha mp3-spelaren i framfickan bak.
Tog mig runt spåret och därmed var löpträningen igång också. Får nog träningsvärk, det känns fortfarande så där obehagligt i den stora muskeln som går från yttersida lår till rumpan. Halta Lotta imorgon kanske...


Imorgon ska Englas begravning direktsändas på TV. Något som jag finner så totalt osmakligt som det bara kan bli. Nu får ni bli hur arga ni vill därute på mig, detta är bara min åsikt.
För mig är det helt oförståeligt varför föräldrarna gör detta. I mina ögon har det bara blivit en enda stor, jävla mediacirkus av det. Varför vill man ha ett kamerateam i kyrkan då man tar farväl av sitt barn?!
Visst, öppen begravning dit alla är välkomna, det köper jag. För jag kan förstå att folk i byn är illa berörda av det. Även folk i hela landet är illa berörda av det, men det måste inte betyda att det plötsligt ska förstoras upp till helt vansinniga proportioner! Ska människor sitta hemma i stugan och gråta?? Människor som inte kände Engla och som aldrig har träffat henne?!
Nää, i mina öron skriker detta lite väl mycket "tyck synd om oss" från föräldrarnas sida, och jag skulle inte ens för pengar bänka mig framför TV:n och titta på det.

SUMMERTIME, AND THE LIVING IS EASY...

2008-05-09, 09:28:08 / Kategori: Allmänt
Det har bannemej blivit sommar ute. 15 grader varmt nu på morgonen, och på dagen igår var det en bra bit över 20 skulle jag tippa på. Inte en vit prick på himlen, utan en sån där knallblå juli-himmel.
I helgen spås det mellan 20-25 grader varmt. YES!

Synd att jag måste jobba bara. Ska jobba kväll idag och imorgon. Även om jag inte börjar förrän 15 imorgon, så blir dagen liksom förstörd. Bättre att jobba tidigt i så fall, så slipper man ha en tid att passa på eftermiddagen. Men men, gilla läget...

Skulle gärna vilja åka ut till Marstrand, men som sagt så får vi väl se om tiden räcker till. Annars blir det nog Lisebergsinvigning med Tindra. Kul i år, för nu är hon så stor att hon får åka jättemånga roliga "vuxensaker".


image85

RÄTT ELLER FEL?

2008-05-08, 07:20:56 / Kategori: Allmänt
De senaste två dagarna har det fallit två ganska tunga domar i två olika fall. Jag tänker på Rödeby-fallet och Riccardo-fallet.
Först föll domarna mot killarna som kallsinnat sparkade ihjäl en liggande Riccardo. SKANDAL!! Sänkta straff, en går tom friad. Sverige är pinsamt. PINSAMT!
Igår föll domen mot pappan i Rödeby, som i desperat försvar för att skydda sin familj sköt ihjäl en kille. Pappan blev friad.

I grund och botten kan jag tycka det är fel. Trots allt sköt han ihjäl en ung kille på mycket nära avstånd. Detta kan tyckas lika kallsinnat som killarna som sparkade ihjäl Riccardo.
Dock anser jag att "rätt ska vara rätt". Ska svinen i Riccardo-fallet gå fria så ska Rödeby-pappan gå fri. Han handlade åtminstone i nödvärn.

En människas liv är inte mycket värt i Sverige. Straffet för eko-brott är högre än om du har ihjäl någon. Rätt eller fel?!

HAR MAN TUR KANSKE?

2008-05-07, 10:31:04 / Kategori: Allmänt
Brukar aldrig ha tur i tävlingar och liknande. Ska försöka i alla fall. Mizca har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 500 riksdaler från den roliga webbutiken http://www.iob-butiken.se/shop/.
Håll tummarna nu!

VA?!

2008-05-07, 10:04:52 / Kategori: Allmänt
Igår hade jag fått det här inlägget på min blogg:

"Hej jag heter Rosi Hellqvist och jobbar på tv-produktionsbolaget Titan Television. jag hittade din blogg eftersom jag är på jakt efter personer som lever med en fobi. Vi ska göra en dokumentär som handlar om detta och jag vill hitta personer som kan tänka sig att på ett öppet och ärligt sätt vara med och berätta om sitt liv och fobi.
Skulle bli jätteglad om du ville maila mig och berätta lite mer om vem du är.
/ Rosi"

Va?!?! "Jag hittade din blogg eftersom jag är på jakt efter personer som lever med en fobi...???" Vadå, lever jag med en fobi?? Har jag nån gång gett uttryck för detta på min blogg? Att jag lider av någon extrem fobi? Nonono!

Förvisso så har jag ju slängar av småfobier, som fotfobi och fågelfobi. Den senare är väl iofs ganska obehaglig, jag tycker verkligen det är otrevligt med fåglar av olika slag. Men något säger mig att den inte är riktigt så intensiv att jag skulle vilja sätta mig på kanal 5 och berätta öppenhjärtat om den.
Det är ju inte så att jag inte kan gå ut av rädsla att stöta på en sparv, eller att jag börjar grina när jag ser en uggla i tidningen. Så jag tror inte jag kvalificerar i ett fobiprogram.

Undrar vad som fick människan att tro det?!


image80
Åh fy faaan säger jag bara! Denna måste ha ramlat ner från fulträdet!


image81
Barnfötter funkar. Vuxenfötter är FULA!



TOTALT OBEGRIPLIGT

2008-05-06, 12:41:16 / Kategori: Allmänt
En sak jag absolut inte har fattat med folk som bloggar är varför man lägger ut "dagens outfit". VARFÖR??
För mig är det totalt, vansinnigt ointressant vad okända människor har på sig. Och det ska gärna redovisas från topp till tå, färg på nagellack, underkläder och minsta lilla örhänge. Vissa går tom så långt att storlek skrivs ut. Jeeeez!

Det är en annan sak att visa bilder på kläder man shoppat, eller något man tycker är snyggt. Men det intresserar mig på ett ställe där solen aldrig skiner vad folk där ute i bloggdjungeln har på sig!

Så! Nu var det sagt. Nu riskerar man väl att få en hel hög upprörda modebloggare på nacken... HUA!

NY LAST

2008-05-06, 09:25:32 / Kategori: Allmänt
Jag har blivit helt galen i nyponsoppa! Det drack man ju alltid när man var liten, och ibland fick man det på tallrik med vaniljglass i.
Nu har jag fastnat i nyponträsket igen. Dricker det till frukost jätteofta, och det är sååå gott! Men inte så himla nyttigt kanske...


image79

Nu blir det äggmacka och nyponsoppa till frukost efter en 5 km morgonpromenad.

EN HEL VETENSKAP!

2008-05-05, 23:09:22 / Kategori: Allmänt
Nu har jag suttit här i flera timmar och nästan slitit mitt hår, för att jag vill ändra utseende lite på min blogg. Men himmel vad svårt det är! Vet inte hur många gånger jag har gjort fel... Nu får den nog se ut så här för alltid. Om ingen vänlig själ förbarmar sig över mitt lidande...

JA ELLER NEJ

2008-05-05, 21:30:19 / Kategori: Allmänt
Blev idag plötsligt lite sugen på att börja plugga igen. Göra något av mitt liv. Skaffa några fler vuxenpoäng och till på köpet en utbildning.
Har kollat runt lite ikväll, och ska fylla i några ansökningar och skicka iväg dem snarast. Det hade varit kul faktiskt. Ångrar jag mig under sommaren så är det ju bara att tacka nej om man kommer in. Jag menar - om drömjobbet skulle ramla ner i huvudet på mig en vacker dag :)








SÅDÄR JA!

2008-05-05, 07:19:45 / Kategori: Allmänt
Handpenningen på resan till Side är nu betald, nu finns det ingen återvändo! Gött att det är klart och att min semester gick igenom. Längtar till sista juli nu, bara att börja nedräkningen!


image78
En bild från en del av poolområdet på vårt hotell. NICE!

SÖT SOM SOCKER - OCH RÅ!

2008-05-02, 23:49:59 / Kategori: Allmänt
Men kolla in den här lille sötsnubben!
Hur ball är inte han då??




SEMESTERN GODKÄND?!

2008-05-02, 22:51:02 / Kategori: Allmänt
Nu ser dte i alla fall ut som att det har ordnat sig på jobbet med min önskade semester. PUH! Var nästan inställd på att det inte skulle bli någon resa av. Men nu är det 99.9 % säkert att jag får ledigt. GÖTT!
Väntar bara på slutgiltigt besked, sedan ska handpenningen betalas in. Då finns det ingen återvändo.

Hmmm.... Hade något himla lustigt att blogga om, men nu verkar det vara som bortblåst... Äh. Får komma tillbaka någon annan gång och se om jag kommer ihåg det då. Nu ska jag nog gå och lägga mig.


image77



BARN TILL SALU

2008-05-01, 10:51:44 / Kategori: Allmänt
Liten hetsig 5-åring säljes till högstbjudande. Humöret skiftar, men oftast i ganska bra balans. Hur kul som helst när den andan faller på, men kan även uppfattas som enerverande och påfrestande i vissa lägen.  Kan cykla och är rumsren.
Säljes med div tillbehör så som kläder, skor, håraccessoarer mm.

Omedelbar levererans. Hemleverans går att ordna!

Hälsningar
Nervsvaga mamman...


image76