SOL VIND OCH VATTEN

2009-05-30, 20:03:49 / Kategori: Allmänt
Vilket väder vi har, jissenada! Varmt som attan, vår termometer visade 49.3 grader i solen mot väggen. Det är ju rena Turkiettemperaturer :)

Jocke, Elliot och jag begav oss i förmiddags ut i den Göteborgska skärgården. Tindra var hos sin pappa, så därför var hon inte med. Vi tog båten ut till Öckerö först och åkte runt lite där. Vi var även nere vid vattnet och gick lite.


Mina två ♥-an på båten ut till Öckerö


Utsikt från färjan

 











Efter en liten promenad på Öckerö styrde vi kosan mot Hönö.



Elliot sov i värmen


Vi åt en supergod lunch i solen. Nybakad Hönökaka med köttbullar, rödbetor mm och en latte. Supergott!


Elliot var inte alls nöjd med värmen efter ett tag, så vi fick åka hem... Lilla rufset...

 
Jag fick till lite shopping även idag :) Den randiga bodysuiten är från Kappahl, och den med alla djuren köpte vi på Hönö. Vi köpte även en liten matchande solhatt :)


En kjol till mig från Kappahl


Nu ska vi äta jordgubbar och kolla på Robinsonfinalen. Hela familjen är samlad nu, Tindra har kommit hem från sin pappa. Ha en skön kväll allihop!


 

MATCHDEBUT

2009-05-29, 09:57:25 / Kategori: Allmänt
Gårdagens matchdebut för Tindra blev sådär resultatmässigt sett. De fick stryk av Sävedalen med 4-2. Men vad gjorde det när de kämpade på som små lejon. Jättekul att se, och jag kände att jag tog ännu ett steg mot att bli en ivrigt påhejande, gapande fotbollsmamma.

En stund in i andra halvlek fick Tindra ställa sig i mål. Detta med blandat resultat. Hon gjorde några räddningar, men släppte in tre mål. Men hon var lika glad för det, och har redan börjat planera hur hon ska slänga sig för att rädda bollen sen när hon blir lite större :)




Tindra precis före matchstart

Jocke var lite förundrad efter matchen över att de inte lär tjejerna att inte alla ska rusa efter bollen samtidigt. Det var även några andra grejer som han tyckte att tränarna borde lära dem. När jag påpekade att de är små och att all information kanske inte alltid fastnar så tyckte han att - det är viktiga saker, då får de säga det om och om igen. Jo, sa jag, men att städa hemma och plocka undan efter sig är också viktiga saker, och det har jag försökt nöta in i dig i 4 år nu, men har det gett nåt resultat? Då blev han tyst!

Nu ska jag sätta fart och baka en hel sockerkaksbuffé. Två kompisar kommer på fredagsfika med sina små bebisar. Med andra ord så har inte mitt sunda liv trätt i kraft än som ni märker...



FORZA TINDRA

2009-05-28, 10:49:59 / Kategori: Allmänt
Ikväll gäller det, då är det dags för Tindras första fotbollsmatch! Drabbningen går mot Sävedalen, och det ska bli jättekul att se hennes fotbollsdebut. Gissa om vi ska ladda med kameror i alla möjliga former. Kanske kan vi filma och så kan jag dela med mig av härligheten här sen :)

Natten som gått har varit bra, en normal natt skulle jag nog säga. Amning vid ett, fyra och sex. Sen sov vi till kl nio, då blev Elliot rastlös och började sprattla som en stolle i sängen. Han låg bredvid mig då efter sista amningen, så jag fick ingen sovro heller.
Nu ligger han i sin babysitter igen och har lekt sig till sömns.

Och imorgon börjar helgen igen. Vad händer då? Det ska ju bli kanonväder vad jag har förstått. Då måste man hitta på nåt kul ute. Kanske tar jag med stockholmaren ut till öarna, han har aldrig varit i den Göteborgska skärgården :) Eller en picknick i Botaniska. Inser nu att det är många platser han aldrig har varit på, trots att han bott här i två år.

Det blåser fortfarande ganska kraftigt här idag, men jag tänkte ändå ta med kidsen på en promenad till centrum. Tindra ville ha såna där asfaltskritor. Ska hämta henne om en timme ungefär, så jag får väl sätta fart nu.

TRÖTTA MÄN

2009-05-27, 19:35:02 / Kategori: Allmänt



Är det en docka i Tindras säng??


Nej det var en liten boxare...

HÅLL I HATTEN!

2009-05-27, 12:47:17 / Kategori: Allmänt
Som det blåser! Helt galet, jag är övertygad om att det är ganska farligt att befinna sig utomhus idag. Därför har jag inte varit ute, och tänkte inte heller gå ut. Men sen slog det mig att Tindra måste ju hämtas i skolan. Vågar inte låta henne gå ensam hem heller, ifall det skulle komma ett tak flygandes eller nåt...

Lillen sover gott i sin nybäddade säng. Efter att han åt i morse spydde han ner sig lite, så det fick bli ett bad direkt på morgonen. Nu älskar han att bada och är så nöjd när han sitter där i skummet. Efter badet var det lekdags i babysittern, och plötsligt hade han somnat där. Då fick jag tid att både duscha och äta frukost i lugn och ro. Skönt!


Bäst att tjuvkika med ett öga när man sover så inte mamma hittar på nåt fanskap...


Trötter...


Nu sover han så gott i sin säng.

För er som undrar om han inte gör nåt annat än att sova så kan jag säga - nej. Typ inte. Leker lite, flinar åt sin mamma, äter och sen dags att sova igen.

När barnet sover så passar jag på att nätshoppa lite. Hittade lite grejer på HM som jag beställde hem.

  

  

T-shirt och skjorta till mig, även de vita skorna. Byxorna är till Tindrisen. Några av grejerna var på rea, så det blev knappt 400 kr för alltihop. Tycker jag var helt ok.

Nej, dags att fortsätta göra lite nytta medans Elliot sover. Och kanske dricka en kopp kaffe. Hej så länge!

SER MAN PÅ!

2009-05-26, 22:22:03 / Kategori: Allmänt
Har haft en jättetrevlig dag tillsammans med min kompis Linda och hennes lille Felix. Vi var på Allum och sprang runt i affärer, och varvade detta med amning och byte av bajsblöjor.  Vi hann även med både lunch och fika :)
Jag shoppade nästan ingenting, bara två par strumpor till Elliot och två par leggings till mig. Insåg snabbt i provrummen att det är en hel del kvar att förändra på min fd gravidkropp. Ingenting sitter snyggt nu. BLÄH!

Nu ikväll när vi var och storhandlade sprang jag på både ett och två miffon. Det första går jag inte in på några detaljer vem det var, men kan säga att det var en person som inte står så väldigt högt i kurs hos mig. Någon som gjort bort sig både en och två gånger för mycket. Men det är ju mest synd om personen i fråga!
När vi sedan kom till Maxi så såg jag självaste porr-Göran där, om ni vet vem han är? En fd hobbypolitiker som vid sidan om politiken hade ett intresse i att spela in porrfilmer. Och det roliga i kråksången är att han en gång i tiden, för mycket längesen ska tilläggas, var mammas chef. Hahaha... Ja vad ska man säga. Att storhandla en tisdag kan uppenbarligen vara mycket mer intressant än man tippat på i förväg!

Gick min 5 km runda i morse också. Hann knappt hem innan regnet smög sig på. Hoppas det är ok väder imorgon så att jag kan gå då också. Annars får det bli en hel innedag med Elliot och en massa mys i sängen. Han är bara så himla skön nu för tiden. Nu kan man skoja med honom så att han skrattar ibland. Det är så roligt när man får lite gensvar och reaktioner. Han "pratar" även mer och mer, och hela kroppen vrider sig när han försöker få fram ljud. Till sist kommer det ett litet "öööhh", och man bara smälter ♥
Han verkar även fått in en bra dygnsrytm, och nattsömnen är betydligt djupare än dagssömnen nu. Han äter nån gång mellan 1-2 på natten, och nästa mål är runt 5 tiden. Efter att han ätit så somnar han om innan jag hinner lägga tillbaka honom i spjälsängen. När han vaknar på natten ligger han där och ler när man tittar ner på honom.

Ska surfa vidare lite innan det är sovdags. Hej så länge!

VI HÄNGER

2009-05-25, 20:51:03 / Kategori: Allmänt
Dagens tandläkarbesök var en ganska spännande upplevelse. Jag var inte ens nervös när jag kom dit, för jag vet att min nya tandläkare är grymt duktig, och jag gillar honom verkligen! Han la en monsterbedövning innan han satte igång. Dock visade sig tanden sitta fast betydligt hårdare än han trott, och trots att han borrat sönder den i tre delar så fick han jobba och slita och dra så svetten rann på honom. Men ut kom den. Jag fick åka hem med en sån där äcklig tuss i munnen för att stoppa blödningen.
Vågade inte äta nåt på hela dagen, det är ju så äckligt med det stora hålet där tanden satt. Åt pyttelite middag, men nu är jag hyfsat hungrig igen! Får kanske inta lite flytande föda. Eller glass, det smälter ju och rinner lätt ner i magen :)

Nu sitter jag med Elliot på magen i vår nya bärsjal som jag fick hem på posten idag. Är så himla nöjd, för den är verkligen bekväm, till skillnad från bärselen. Elliot verkar också trivas i den, han har hängt här och sovit i ett par timmar nu. Ser ut som ett litet afrikanskt barn, och jag kan samtidigt pyssla med andra saker utan att behöva ha honom på armen.




Här hänger han gott!



LEKDAGS

2009-05-24, 21:15:27 / Kategori: Allmänt
Idag köpte vi babygymet till Elliot. Kul att han har sovit hela dagen och knappt lekt där i. Vilken liten slappis till son man har fått :) Men en kort stund hann vi med nu på kvällen.


Så här förvånad kan man bli över sin nya fina leksak!




Sen blev man allt lite glad i alla fall ♥



DRAMA QUEEN!

2009-05-24, 21:09:54 / Kategori: Allmänt
Tindra är en sån drama queen alltså... Herregud.
Nån gång medans jag var gravid så råkade jag i förbifarten säga att när Elliot blir större så måste vi flytta, för då vill ni ha varsitt rum. I denna mening plockade hon ut det hon ville höra, och detta blev i hennes värld att vi skulle flytta snart. Eller rättare sagt typ nu när som helst. Efter ett tag frågade hennes klassfröken om vi skulle flytta, för det hade Tindra sagt i skolan. Jag fick förklara för henne att det var ett missförstånd, och vi skrattade gott åt det.
För ett par veckor sedan frågade en pappa till en klasskompis till Tindra detsamma. Han blev lättad å sin dotters vägnar när jag än en gång förklarade missförståndet.

Förra veckan hade Tindra en kompis hemma. När hennes mamma kom och lämnade henne frågade även hon om vi skulle flytta. Även hon drog en lättnadens suck när hon fick höra att det var falska rykten.
Idag var Tindra hos samma tjej och lekte. Då berättade hennes mamma att den tjejen hade fått ett bryt hemma för att Tindra skulle flytta. Hon hade varit hur ledsen som helst och bara gråtit och gråtit för att hennes bästa kompis skulle flytta.

Herregud...  Tindra har verkligen gjort en höna av en fjäder!

VÅR LÖRDAG

2009-05-24, 15:00:15 / Kategori: Allmänt

Utsikt från däck på Danmarksfärjan

Igår morse packade vi ihop kidsen och styrde kosan mot Danmarksterminalen. Vi hade inte sagt till Tindra var vi skulle, utan bara att vi skulle åka på en utflykt. När vi närmade oss terminalen kände hon igen sig och frågade om vi skulle åka med båten. Men vi sa att vi bara skulle gå in samma väg, och sen vidare till en fiskaffär som låg där inne.
Även när vi ställde oss i kö och fick vår biljett så trodde  hon fortfarande att vi skulle till fiskaffären. När vi gick på båten sa Jocke att affären hade flyttat och låg ombord på båten nu, och att vi fick skynda oss så att båten inte åkte när vi var på.

Vi fortsatte upp mot restaurangerna, och beställde och betalade frukostbuffén. Jag sa att vi lika gärna kunde äta, men att vi fick springa av om vi kände att båten började åka. Då började Tindra se lite fundersam och nervös ut, så jag var tvungen att avslöja hemligheten. Men det var kul i alla fall att hon köpte det länge :)


Tindra med en minimuffins från den goda frukostbuffén


♥ Darlingen med en kaffe efter frukosten

  
Tindra bränner pengar på spelautomaterna


Blått så långt ögat ser...



  
Jocke och Tindra spelade bordhockey eller vad det heter...


Tindrisen i Fredrikshamn


Elliot sov, åt och låg och lekte med Bamse och hans kompisar i vagnen

Nu blev det nästan bara bilder, ingen text. Hände inte så himla mycket. Vi var bara i land i Danmark en snabbis, eftersom båten bara ligger inne i 1.5 tim. Tindra åt en glass och vi kollade lite i ett par affärer.

När vi kom hem var alla ganska sega, så det blev en lugn kväll med middag från Burger King och lite godis framför Robinson. Sen var det sängdags.






LÅNG DAG...

2009-05-23, 21:57:12 / Kategori: Allmänt
Är jättetrött... Hur man nu kan bli  det av att bara sitta på Danmarksbåten hela dagen typ. Men vi har haft en jättemysig dag hela familjen. Berättar mer imorgon och lägger in några bilder. Nu ska jag slappa framför TV:n innan jag somnar.

God natt ♥

FREDAG ELLER LÖRDAG?

2009-05-22, 22:28:52 / Kategori: Allmänt
Man blir totalt bortkollrad när det kommer röda dagar så där mitt i veckan. Jag är nog inte ensam om att ha haft lördagskänsla hela dagen idag. Och så är det två hela lediga dagar kvar för familjen. Härligt!
Imorgon styr vi kosan mot Danmark. Det blir trevligt med en liten familjeutflykt, särskilt eftersom vädret är helt kass här hemma. Så slipper vi sitta hemma hela dagen och gå varandra på nerverna. Med Enjoyhäftet och Stena lines "gratis barn" rabatt så blev det bara 375 kr för hela familjen ToR.

Idag åkte vi iväg för att handla lite smått och gott. Skulle ju kolla på ny kaffebryggare, men vi kom hem utan. Men istället hade jag handlat på mig lite andra viktiga saker :)


Ny skjorta till Elliot. Nästan precis likadan som pappa har. Pappas kille :)


Nya skor till mig.

Köpte även en ny fin röd vårjacka på Intersport. Men den gick det inte att ta bilder på, den såg inte klok ut på kort. Men snygg var den i alla fall!
Kaffebryggaren ska Jocke åka och köpa på söndag, och då ska vi även köpa ett babygym till Elliot. Han har verkligen börjat gilla att leka nu med sina mobiler, så det blir nog jättekul för honom.



Nej dags att hoppa i säng så man orkar upp imorgon och hinner med båten. Vi hörs imorgon!


DET TOG SIG

2009-05-22, 11:03:41 / Kategori: Allmänt
Gårdagen tog sig under eftermiddagen, och mitt sura humör försvann. Jag fick hastigt och lustigt gå på fotbollsderby, och det var faktiskt mycket roligare än jag trodde det skulle vara.
Tindras pappa hade vunnit biljetter till IFK-GAIS, och Tindra skulle egentligen gått med. Men i sista sekunden ändrade hon sig, och då erbjöd jag mitt excellenta sällskap :) Om inte annat så skulle det vara skönt att komma iväg lite.

Blev faktiskt positivt överraskad över hur roligt jag tyckte det var. Har aldrig varit en fotbollstjej, jag gillar hockey mer. Men nu kanske det blir ändring på det. Om inte annat så har fotbollsspelare bra schyssta ben att titta på :)
GAIS-klacken var som en flock pitbulls. De skanderade den ena ramsan efter den andra, och det högt som f*n. Samtidigt som jag tyckte det var lite häftigt så var det en aning obehagligt, för det känns som en sån hetsk stämning. IFK-klacken var pytteliten och lät mer som små lamm som bäade. Detta för att klacken bojkottat matchen i protest mot de höga biljettpriserna.

Men det var kul, och IFK vann. Kanske blir det nån mer allsvensk match framöver. Tindras pappa är ju en fena på att vinna biljetter :) Eller så satsar vi på landskampen i juni, det hade också varit roligt!

När jag kom hem var Jocke lite lätt trött och skärrad. Elliot hade minsann visat var skåpet ska stå när mamma är borta, och skrikit konstant nästan hela tiden :) Trots mat och torr blöja så var han inte nöjd. Inte förrän han fick mat från den gamla vanliga restaurangen så var livet ok igen.
Vi käkade pizza och sen tog vi det lugnt resten av kvällen. Stupade i säng runt 22.30 och somnade som en sten.

Idag ska vi iväg och kolla på ny kaffebryggare, och jag ska köpa ett par nya skor. Kanske kan jag fjäska till Elliot ett babygym.

Vi hörs senare!

PS! En gåta som Tindra hittade på. Vad är det som är som en halv bulle som är böjd, fast den är rak??




Svar:
En regnbåge :) Hahahaha... Hur enkelt som helst!

PASSA ER!

2009-05-21, 14:51:28 / Kategori: Allmänt
Idag är jag ingen glitterpinne. Är riktigt sur faktiskt, ända ut i fingerspetsarna. Har legat och surat hela dagen i sängen med gosegrisen Elliot bredvid mig. Varför? För att ingenting blev som jag hade tänkt mig idag. Inte för att vi hade några stora planer, men ändå.
Nu har Jocke tagit med sig Elliot ut på en promenad och lämnat sura mig ensam. Tröstade mig med lite glass, vi får väl se om det hjälper. Ikväll vankas det pizza och rabarberpaj. Det borde väl få den suraste på gott humör?!

Vad händer under långledigheten då? Ingen aning... Vädret är ju så himla ostabilt, så man kan inte riktigt planera nåt i förväg. Om vädret är fint i helgen kanske det blir Borås djurpark. Är det sämre så tar vi en tur till Danmark. Man kan lika gärna sitta ombord på en båt i dåligt väder som att sitta hemma. Vi får se som de blinda säger till de döva...

DIMMA...

2009-05-20, 22:25:13 / Kategori: Allmänt
Så trött som jag varit i natt och idag har jag inte varit sedan jag fick Elliot. Helt brutalt... Höll tom på att försova mig och Tindra i morse, och det händer aldrig annars. Hela dagen har det känts som om jag har gått omkring i en dimma. Som om ögonen liksom hänger utanför huvudet.

Men idag har Elliot varit en helt annan bebis. Så himla gó och snäll. Nu har han sovit gott i flera timmar utan att gråta. De tre senaste kvällarna har ju varit fyllda av gråt. Däremot är han lite täppt i näsan fortfarande, men inget han lider av. Vi droppade precis saltlösning i näsan på honom utan att han vaknade. Räknar med att han ska äta om nån timme, och sedan håller jag tummarna för en god natts sömn.

Var och lunchade med två kompisar och deras bebisar idag. Mycket trevligt, och en väldans massa bebisprat blev det igen. Men inte mig emot, det är ju den världen man lever i för tillfället. Elliot är både minst och yngst i gänget, han ser ut som en liten ärta jämfört med de andra två :)

Nu ska vi nog bege oss mot sovrummet alla tre. Kanske blir det lite slötittande på TV innan man somnar. Vet inte vad vi ska hitta på imorgon, inga planer alls. Ska i alla fall bli skönt att slippa stressa upp på morgonen med kidsen.

Ha en skön kväll allesamman!

KRAMP!!!

2009-05-19, 12:01:34 / Kategori: Allmänt
Jag får kramp i armen av att bära Elliot hela tiden. Han blir bara lugn när han ligger hos mig. Då kan han sova stenhårt, men så fort jag lägger honom ifrån mig så sover han oroligt och vaknar och är ledsen. Här blir ju inget städande, man kan inte göra nåt med en 4 kilos människa på vänster arm...

MORGONPROMENAD

2009-05-19, 10:32:15 / Kategori: Allmänt
Ganska nyss hemkommen från en 5 km lång morgonpromenad med Elliot. Laddade MP3-spelaren och satte fart efter att jag lämnat Tindra i skolan. Vädret är kanon, och det var verkligen jätteskönt att röra på sig. 5 kg kvar till vikten jag hade innan jag blev gravid. Sen satsar jag på 5 kg till, men hoppas att de ska gå lite lättare eftersom jag vill komma igång med träningen sen igen. De 5 gravidkilona som är kvar är nog sånt jag har lagt på mig av mat... Svåra att bli av med med andra ord.


Elliot lekte lite i morse innan vi gick.


Några bilder från den soliga promenaden.






Vissa har det bra ;)


Idag står det städning och tvätt på dagordningen. Mitt hem ser ut som ett krigsfält, och jag mår fysiskt dåligt av att se allt stök. Bläh!! Dags att sätta igång med nåt innan Elliot (snart även kallad plåstret) vaknar igen. Då får man inte mycket gjort. Svårt med en bebis på armen. Har köpt en bärsjal, så jag hoppas att det kommer funka med den. Måste bara hämta den också :)

GRÄDDE I TUTTARNA?

2009-05-18, 15:43:53 / Kategori: Allmänt
Man kan undra om jag har grädde i brösten. Och riktigt fet sådan. För så som Elliot går upp i vikt så kan det väl inte bara vara mjölk han äter?
Vi var alltså på BVC idag igen, och som vanligt tickade siffrorna på vågen iväg. Sedan förra besöket för 11 dagar sedan så hade han denna gången gått upp 630 gram! Fattar ingenting... Ser ju att han har blivit rund och gó, men rund? Nu är han verkligen mammas lille gosegris.

Datum       Vikt       Längd
090408     2950 gr     47 cm
090410     2700 gr
090412     2710 gr
090414     2845 gr    
090417     2880 gr
090422     3030 gr     49.5 cm
090427     3240 gr     49.5 cm
090507     3745 gr     51.5 cm
090518     4375 gr     53.5 cm



Kort vecka, skönt! De betyder att redan på onsdag har hela familjen helg. Förhoppningsvis, vet inte än om Jocke ska jobba på fredag. Hoppas inte det. Hade varit trevligt att hitta på nåt kul tillsammans, en liten utflykt. Inte till husvagnen denna gången tror jag ;) Men kanske satsar vi på en dagstur till Danmark, eller picknick eller nåt sånt.

Vad ska ni hitta på under ledigheten?


♥ SYSKONKÄRLEK ♥

2009-05-18, 15:31:00 / Kategori: Allmänt
I morse var Elliot vaken när jag skulle väcka Tindra, så jag stoppade ner honom hos henne i hennes säng igen. Båda två verkligen älskar det. Elliot blir på så himla gott humör, och Tindra också.


Elliot la av värsta asgarvet :)


När syrran sover så ser Elliot så här full i fan ut :)

JAG SKA GÅ!!

2009-05-17, 21:46:38 / Kategori: Allmänt
Såg på en affisch i stan idag att Cirque du soleil kommer till Göteborg i november! Men hallå, hur häftigt är inte det då?! Jag ska gå, så är det bara, även om biljetterna är ganska dyra. Men det lär det vara värt!

FULL FART!

2009-05-17, 21:26:32 / Kategori: Allmänt
Det känns som om vi inte varit hemma på hela helgen. Det har vi knappt i och för sig. Flängt fram och tillbaka både igår och idag.
Gårdagens tandläkarbesök var över på ett nafs. Jag var där i ungefär 5 minuter, men ska tillbaka om en vecka. Tanden ska dras ut, så han ville ha lite längre tid på sig. Skönt att få det gjort, men lite läskigt samtidigt.
Efter tandläkaren så åkte vi till mina föräldrar i husvagnen. Vi var sugna på att göra en utflykt, men hade inte så många andra förslag, så det blev husvagnen som vanligt. Mormor och morfar blev glada över lite Elliotbesök. Dessvärre var han  inte på sitt allra charmigaste humör. Efter lite grillning begav vi oss hemåt igen för att kolla på Melodifestivalen. Jag somnade efter knappt hälften av röstningen, men utgången var ju ganska solklar redan från start. GRATTIS NORGE!

Idag var det dags för Tindra att springa "Happy mil" i Slottskogen. En minivariant av Göteborgsvarvet för barn. Kanske en sträcka på 100 meter :) Tindra sprang järnet redan från start, så vi hann knappt ens få upp kamerorna innan hon susat förbi. Tvåa i mål, men etta bland tjejerna.
Efter hennes löparsuccé styrde vi kosan mot Liseberg, Tindra, hennes pappa, Jocke, Elliot och jag. Där blev det lite spel och lite åkning för Tindras del. För min del blev det mest amning, eftersom Elliot fått ätstörningar igen. Men vi hade en jättetrevlig dag!


Tindrisen före start!


Full fart!


Som en gasell flög hon fram :)


Stolt tjej med sitt diplom efter loppet


Brorsan var inte riktigt lika aktiv som syrran :)

MORGONPIGG

2009-05-15, 14:23:06 / Kategori: Allmänt
Har insett att Elliot är en morgonpigg liten krabat. Till min stora förskräckelse! När han vaknar för morgonamningen runt fem, sex på morgonen, så är han vaken ganska länge efter det. Och pigg som en mört, och framför allt väldans glad. Då ska det ligga och flinas och "pratas" som bara sjutton. Jag är naturligtvis vansinnigt trött, men man kan ju inte somna ifrån en sån liten ljuvlig människa ♥ Så då ligger man där och kommer på sig själv med att le fånigt samtidigt som man tittar in i de stora, mörka ögonen.

Bara älskar alla framsteg Elliot gör nu. Att man kan få ögonkontakt på ett helt annat sätt, och man kan framkalla leenden genom att busa med honom tex. Nu ler han ofta mot mig när han ser mig.
Däremot är han lite som ett plåster på mig ibland. Han vill liksom vara helt inpå mig hela tiden helst, och ligga med ena örat mot min bröstkorg. Det är jättemysigt, men det är ganska tungt att kånka runt på honom hela tiden. Och det är svårt att få nåt vettigt gjort framför allt.
Har kommit på att han vill upp så fort han ser mig. Det funkar bra om han ligger ensam i sin säng, eller sitter ensam och leker i sin babysitter. Men i samma ögonblick som jag visar mig så börjar han gnälla eller gråta. Får helt enkelt hålla mig undan :)

Idag har jag varit och fikat med en kompis och hennes lille kille. Trevligt med vuxensällskap, och att få prata lite bebis mm. Alltid kul att bolla med nån som inte blir uttråkad, eller som har tips och idéer att dela med sig av.

Tänkte börja kolla lite semesteraktiviteter nu. Ska kolla paketpriser på Kolmården och Skara sommarland bla. Hög tid att börja boka in saker i kalendern snart.

BAKA BAKA = ÄTA ÄTA

2009-05-14, 21:13:45 / Kategori: Allmänt
  

Idag bakade Tindra och jag muffins. Vi skulle gjort en tigerkaka, men ändrade om lite i planerna och gjorde tigermuffins istället. Det går mycket snabbare för små muffins att bli färdiga, och jag var sugen på nybakat :)
Tindra stog för vispandet, men lämnade över det efter en stund när hon fick ont i armen.

Lillebrorsan var så oengagerad man kunde vara. Han låg på golvet och tittade på Nicke Nyfiken istället.








Snart är det helg igen. Jag hinner inte med. Och på lördag ska jag till tandläkaren tidigt på morgonen. Mår illa av bara tanken redan nu. Bläh... Fast jag kom på att den tanden jag trodde jag hade ont i kan det inte vara, för den är provisoriskt rotfylld. Man kan ju inte ha ont i "döda" ting.
Och så får man ju ångest över alla pesetas som man måste betala till tandläkaren också. Skamligt!

Nu ska jag i alla fall heja på Norge i semifinalen i ESC.

LURAD!

2009-05-14, 12:00:30 / Kategori: Allmänt
De senaste nätterna har jag drömt en himla massa, och blivit jätteglad. För att sedan vakna på morgonen och inom några sekunder inse att allt bara var en bluff! Bla har jag drömt att jag vann 200 000 kr. Jag blev naturligtvis jätteglad, och framför allt lättad, för då var körkortet fixat. Bara att sätta igång och köra. Jo tjena... Så vaknar man till några futtiga hundralappar i plånboken. Snacka om att bli blåst!

Igår var vi på Familjerätten för att skriva på faderskapspapprena. Det började med att vi fick vänta i över 20 minuter, för hon hade glömt av oss. Men sen gick det ganska fort när vi väl kom in. Det roliga var att hon inte kunde uttala Elliots namn. Hon sa EJLIOT eller nåt i den stilen. Kunde knappt hålla mig för skratt. Tom Tindra undrade när vi gick ut varför hon hade sagt hans namn så konstigt.

Nu är det visst dags att amma, är tillbaka senare!

MÅSTE SES!

2009-05-13, 10:06:24 / Kategori: Allmänt
Har helt glömt av att rekommendera en film vi såg härom veckan. Clint Eastwoods Gran Torino. Oj oj oj, vilken film. Jag blev alldeles lycklig inombords, för den var så bra. Det var längesen vi såg en så bra film, så därför kändes det extra bra att den verkligen var en fullpott! SE DEN!


NYA KÖKSMÖBLER

2009-05-12, 20:54:10 / Kategori: Allmänt
Ikväll var vi iväg och köpte nya köksmöbler. Det blev den här gruppen. Vi ska hämta dem imorgon. Ska bli så himla skönt med större matplats!



Hinner inte blogga mer nu, ska kolla semifinalen i ESC. HEJA NORGE!



VANEMÄNNISKA

2009-05-12, 11:42:12 / Kategori: Allmänt
Det är skrämmande ibland när man märker hur mycket vanemänniska man egentligen är. Hjärnan är så programmerad till vissa saker att det blir helt tajcon ibland.
Min hjärna har tex inte ställt om sig från gravid till icke gravid. Jag kommer ofta på mig själv med att fortfarande göra saker på samma sätt som jag gjorde när jag var höggravid. Som att ta på mig skorna tex. Ibland står jag i div olika konstiga ställningar, när det plötsligt slår mig att just det, jag har ju ingen tjock mage längre och inte heller foglossning. Samma sak när jag tar på mig strumporna. Jag är ofta på väg att sätta mig ner på sängkanten och lägga upp det ena benet på det andra.
En sak som är vansinngt skönt att slippa är att springa på toaletten 14 gånger i timmen. Även om man kan känna sig kissenödig så känns det aldrig längre så akut som det gjorde under 7 månader. Då trodde man ju att man skulle kissa på sig hela tiden.


Så här skulle det se ut 24 timmar om dygnet om Elliot fick bestämma...

TRÖTT... IGEN

2009-05-12, 10:35:50 / Kategori: Allmänt
Idag är jag ganska trött igen. Elliot körde en sån där underbar vakna varannan timme natt. Inte för att äta, men han sov väldigt oroligt. Vissa gånger kändes det totalt omöjligt för mig att ens kunna öppna ögonen. Nu har han dessutom börjat med att gallskrika så fort han vaknar. Inte smågny en stund som han gjorde förr, utan nu är det skrik för fulla muggar medetsamma... Hua! Hoppas att natten som kommer blir bättre.

Fortsätter att försöka vänja honom vid spjälsängen. Nu la jag honom i den vaken och satte på speldosan. Han somnade efter en stund. Men på kvällen är det värre med det. Då ska han sova i min armhåla eller mellan mina tuttar. Men skam den som ger sig, en vacker dag ska vi väl lyckas.

Nu ändrar Elliot sig från dag till dag. Han är så mycket mer medveten nu, han följer med blicken och han försöker prata. Det kommer små ljud från honom, och det är så gulligt! Idag låg han i soffan och sprattlade som bara han kan. Helt plötsligt hade han sprattlat runt sig från rygg till mage! Jag vände tillbaka honom, och då gjorde han det igen. Benen gick hej vilt på honom och han såg jätteglad ut. Men när han hamnade på mage visste han inte riktigt vad han skulle göra, utan såg mest ut som en ihoprullad igelkott.

Idag är det fint väder igen. Väntar på att Tindra ska komma hem från skolan, sen ska vi gå ut. Kanske går vi ner till centrum en sväng.
Ikväll ska vi kanske åka och kolla på köksmöbler. Vi får väl se hur vi känner oss i eftermiddag. Nu ska jag göra mig en kanna kaffe så jag vaknar till liv. Och så hör jag att det piper i spjälsängen...

UTMANING!

2009-05-12, 10:19:09 / Kategori: Allmänt
Längesen sist jag antog en utmaning! Blev utmanad av Linda för ett tag sen, men glömde av det. Nu har jag fått samma utmaning av Steffen, så nu är det bara att ta tjuren vid hornen.

Utmaningen går ut på att jag ska skriva ner 5 saker jag ska göra under år 2009 samt 5 personer som jag vill utmana.

1. Gå ner resterande gravidkilon plus några till
2. Börja träna igen!
3. Ha en riktigt schysst sommar tillsammans med familj och vänner
4. Bli världens ballaste moster!
5. Vårda mitt förhållande ömt ♥

Sådär ja! Då var det gjort. Vet inte varför texten är fet, men det går inte att ändra. Jag utmanar de som vill anta utmaningen.



BLOGGDESIGN??

2009-05-11, 12:05:08 / Kategori: Allmänt
Förresten, jag är sugen på en ny bloggdesign. Någon som är bra på detta eller kan rekommendera någon annan? Själv är jag född i farstun när det gäller sånt...

FOOTBALLER?

2009-05-11, 12:03:02 / Kategori: Allmänt
Igår bevittnade vi något intressant. Tindras första fotbollsträning. Hon tyckte det var jättekul och ville gärna fortsätta. Själv tyckte jag det var lika kul att se på. Engagemanget är det inget fel på hos de små tjejerna. Koncentrationen däremot, det vete katten hur det är med den.
I slutet av träningen så skulle de spela "match" mot varandra. Efter en avblåsning och avspark igen så var inte Tindra och hennes kompis riktigt med på noterna. När de andra små började hetsjaga bollen igen så stog Tindra kvar med sin klasskompis och gjorde klapplekar :) Hur underbart som helst! Tänk er Zlatan och Fredrik Ljungberg göra klapplekar mitt i en landslagsmatch :)

Idag väckte jag och Elliot Tindra tillsammans. Vi vaknade ganska tidigt, så han hann både äta och få på sig kläder innan vi väckte storasyrran. Annars brukar han ju åka i pyamas i vagnen när vi lämnar Tindra i skolan.
Hon blev jätteglad när jag la Elliot bredvid henne i sängen, och sen låg de där och myste medans jag gjorde frukost. Han stortrivdes också, och sa inte ett pip, utan tittade bara storögt på sin syster.






Så här skönt kan man ha det i syrrans stora saccosäck...

SILVER

2009-05-09, 21:09:13 / Kategori: Allmänt
Igår hände det. Jag hittade silver. I mitt hår! Neeej, ångesten infann sig i samma ögonblick som jag hittade det vita hårstrået. Ett enda silvervitt hårstrå, och jag kände mig gammal som gatan. Usch... Hädanefter är det jakt på gråa hår varje dag som gäller. De ska utrotas!

Igår kväll blev vi hastigt och lustigt bortbjudna på middag till några vänner. Vi fick supergod mat, och hade en jättetrevlig kväll. Tack igen Linda & Fredrik! Och tack för den fina presenten.
Det var även kul att få se deras lille kille som är exakt en månad äldre än Elliot.  Vilken skillnad det var. Det händer verkligen mycket på en månad. Elliot var ju som ett litet nyfött pyre som bara sov. Felix var mycket mer vaken och med på noterna.

Idag bar det iväg till Skene och Visko för att köpa skor till Tindra. Tre par fick hon med sig hem. Jag kollade också lite, men det enda jag hittade var ett par nya fårskinnstofflor. Lite konstigt kanske att köpa såna nu när sommaren är i antågande, men jag älskar mina fårtofflor! Och de gamla var så slitna så de fick åka i soppåsen.

När vi kom hem hade en klasskompis till Tindra ringt, och Tindra ringde tillbaka. Sen stack hon ner till henne för att leka. Nu för nån timme sedan ringde de och frågade om Tindra kunde få sova över. Gissa om hon blev glad när vi sa ja. Det är första gången hon sover hos en kompis, så jag hoppas det går bra. Men det blir nog inga problem, hon hade så kul nu när vi var där och lämnade hennes saker inför natten.
Tjejen hon sover över hos är hon som miste sin mamma för någon månad sedan. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av pappan. Trots det som hänt så verkar han verkligen låta livet gå vidare. Man måste väl det när man har barn, men att även orka ha en massa andra barn hemma, det är starkt. Som sagt, jag är imponerad över hur stark han verkar vara, även om han säkert har sina svåra, jobbiga stunder också.

Nu ska jag äta upp mitt lördagsgodis! Imorgon ska vi ut och kolla efter nya köksmöbler, och sen är det dags för Tindra att börja i fotbollsskola. Spännande!

MMM...

2009-05-08, 12:23:31 / Kategori: Allmänt
Fan vad gött det är att titta ut och se hur regnet piskar vågrätt i backen... Och ännu skönare att veta att det förmodligen fortfarande kommer göra det om 40 minuter när jag ska hämta Tindra i skolan. Det regnar så där mycket och jobbigt så det är nästan helt meningslöst att ens försöka skydda sig på nåt sätt. Man skulle i princip lika gärna kunna gå ut utan kläder, det hade varit det mest praktiska. Men också det mest grymma, med tanke på att omvärlden skulle få se min underbara "efter-graviditets-kropp".

Sitter just nu och letar febrilt efter regnkläder till mig på nätet. Skulle gärna vilja ha en fin, lång regnkappa. Man får tänka praktiskt före snyggt nu när man är tvåbarnsmor :)

HEJ VAD TIDEN GÅR!

2009-05-08, 12:06:33 / Kategori: Allmänt
Fattar ingenting... Idag för en månad sedan föddes Elliot. Hallå, en hel månad sedan?! Vad har hänt, var tog tiden vägen? Det känns nästan som om jag har legat i koma och vaknat upp nu och fattar ingenting... Det känns ju som det var igår som vi packade väskan och åkte till Mölndals BB tidigt på morgonen. Lille killen redan en månad gammal. Oj oj oj! Snart är han 18 och springer ute på stan, medans jag sitter hemma och är livrädd.

Natten som gick kunde jag varit utan. Började bra med att Elliot somnade fort i vår säng. Han vaknade efter några timmar, runt tvåtiden och ville ha mat. Efter det gick det bara utför. det verkade nästan som om jag hade speed i bröstmjölken, för han blev helt galen. Inte arg eller så, men han kunde inte ligga still. Armar och ben fäktade som om han hade betalt för det. Och så varvades det med lite hicka, för att sedan fortsätta sprattla. Blöjbytena avlöste varandra, och han lyckades även kissa ner sig och hela pyamasen när han låg på skötbordet.
När Elliot väl lugnade ner sig så hade Jocke börjat snarka som en timmermaskin. Hur jag än försökte så gick det inte att få honom att sluta. Jag la en kudde över hans ansikte, det hjälpte inte. Jag sparkade på honom, ryckte bort kudden under hans huvud, drog i hans arm osv osv. Till sist började jag nästan gråta när jag såg att klockan var 4 på morgonen. Då tog jag kudden, täcket och lille Elliot under armen och stampade ut till soffan där jag la mig. Där somnade vi båda två på studs. Men jag kan ju inte påstå att jag var pigg och alert när klockan ringde sju i morse...

Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och försöker vakna till liv. Ska hämta Tindra om en timme, och sen ska vi slappa framför Disney channel i sängen. Mysigt!

Imorgon var planen att vi skulle åka till en av Arlas gårdar och titta på koutsläppet. Men som vädret ser ut nu så skiter vi nog i det. Orkar inte stå ute i regn och blåst för att kolla på galna kor. Det ska vara sol och varmt, annars försvinner liksom hela poängen. Vem vill äta kanelbulle och dricka mjölk i regn??
Plan B var en dagstur till Danmark, men vi får väl se hur det blir. Nåt kul måste vi ju hitta på. Några tips?


En månad sen ♥


Två veckor gammal. Måste varit en dålig film han kollade på eftersom han somnade med fjärrkontrollen i handen ;)


Slappar med pappa i soffan ♥
♥ Kärlek ♥



ELLIOT = SUMO!

2009-05-07, 17:12:09 / Kategori: Allmänt
Fortsätter det i den här takten kan vi nog snart i vår familj skatta oss lyckliga med en sumobrottare som familjemedlem! Kanske kan han brottas och tjäna en himla massa pengar till oss :)
Var på BVC idag för vägning och mätning. Det första barnmorskan sa när hon såg Elliot var -Åh jag ser att du lägger på dig i alla fall. Mmm, konstigt om han inte hade gjort det med tanke på hans matvanor den senaste tiden.
Upp på vågen och den tickade iväg. Dryga 500 gram hade han gått upp sen sist, för 10 dagar sedan! Inte kosntigt att han ser ut som en rund och trind liten pepparkaksgubbe. 2 cm på längden hade han knatat iväg också. Tur att det rör sig även på den skalan, annars hade han snart rullat fram. Nu har han snart kommit ikapp normalkurvan, som han låg en del under redan vid födseln.





Var i Mölndal och köpte en ny babysitter idag. En sån som vippar när bebisen rör på sig. Elliot verkade ganska nöjd där han satt. Tyvärr var lekbågen slut i affären, annars hade det nog varit kul för honom att ha nåt att se på när han sitter där.
Babysittern var på rea och kostade bara 179 kr. Hittade densamma på nätet nu för 429 kr. Ett kap med andra ord!

Vilken skillnad det är från dag till dag nu. Nu följer han med blicken, och är mycket mer vaken. Han skrattar också oftare, och det är helt fantastiskt underbart att se det där lilla tandlösa flinet ♥

ÖVERMÄKTIGT ♥

2009-05-06, 19:26:18 / Kategori: Allmänt

♥ ♥ ♥
Det finns inga ord som räcker till för att beskriva hur mycket jag älskar de här två små varelserna.


Natten till igår var lite mardrömslik. Hela dagen igår likaså. Elliot var bara allmänt missnöjd med livet, och uttryckte detta på det enda sätt han kan - genom att gråta och gnälla. Eller tröstäta. Varannan timme hela natten igenom skulle han äta. Mina ögon gick i kors...
Hela dagen gick åt att bära på honom, då detta var det enda som gjorde den lille herrn nöjd. Misstänker att det var magen som spökade på honom. Idag har han fått Minifomdroppar före varje mål, och han har varit ett helt annat barn. Han sov även jättebra inatt, så idag har jag känt mig hyfsat utvilad. Ska ge honom lite ersättning vid sista målet även ikväll, och se om han står sig lite bättre på det.



Imorgon är det BVC besök igen. Man springer där ganska ofta nu i början måste jag säga. Men det är väl bra att de små hålls under uppsikt antar jag. Spännande att se hur mycket han har gått upp denna gången. Nu ser man att han börjar bli ganska rund och trind :) Ser inte direkt att han har växt på längden, däremot på bredden :)

Hoppas finvädret kommer tillbaka så att man kan ge sig ut på långpromenader igen. Idag regnade det hela förmiddagen. Tog en kortare promenad med mamma innan jag skulle hämta Tindra i skolan. Den nollställdes dock när jag på hemvägen gick in i affären och köpte wienerbröd. Antar att självdisciplinen är lika borta som gravidmagen...








SÅNT ÄR LIVET...

2009-05-04, 14:08:07 / Kategori: Allmänt
Märkte precis att jag typ har bebiskräk i håret... Eller kräk och kräk. Elliot kräks ju inte, men ibland har han liksom mjölk kvar i munnen efter att han har slutat äta. Vet inte om han sparar lite där ifall det skulle dyka upp en svältperiod.  Antar att han har spottat ut det i håret på mig i natt när han sov på mig.

Jaha, sånt är livet som småbarnsmor :)

SKÖN HELG

2009-05-04, 13:58:52 / Kategori: Allmänt
Vi har haft en skön, långledig helg tillsammans. Och vilket väder! Verkligen grädden på moset. Nu idag är det fint men kallare. Hoppas att värmen kommer tillbaka snart så man kan vara ute i solen och gotta sig.

I fredags åkte vi upp till mina föräldrar i deras husvagn och sov över till lördagen. Vi grillade och njöt av det fina vädret. I lördags åkte vi till Lager 157, eftersom jag befinner mig i en mindre klädkris. Hittade inte så mycket, köpte två klänningar och två linnen och lite kläder till Tindra.
Tindra och hennes pappa kom också upp till husvagnen och hälsade på. Vi tre tog en minigolfmatch. Tindra körde nog stadiga maxantalet sju slag per bana rakt igenom nästan :) Själv fick jag se mig slagen av norrbaggen med några ynka slag... Inte bra, det är bäddat för revanschmatch!




 
Kolla in stilen! Ser mer ut som slagskott i hockey :)


Det går bättre och bättre med Tindra och Elliot nu. Antar att man bara får ge det lite tid. Nu är hon mycket mer engagerad och tycker det är kul med lille pluttbrorsan. Hon är nog ganska stolt innerst inne.
Hon vill gärna hålla honom nu, och även bära honom. Det sistnämnda kan vara lite läskigt, då hon inte riktigt har koll på hans lilla huvud som sticker ut. Igår fick han en liten duns i skallen i garderobsdörren, och idag hann jag precis köra min hand mellan huvudet och köksdörren :)




Mina två skatter ♥


Amningen funkar kanon nu förresten. Elliot har äntligen fattat galoppen hur man gör utan amningsnapparna, så nu äter han som man ska göra direkt från bröstet :) Märkte att han måste sköta det helt själv, annars funkar det inte. Om jag trycker honom till bröstet som alla barnmorskor på BB gjorde, så slutar det med att han spjärnar emot och sprattlar hej vilt. Om jag däremot bara lägger honom till rätta så får han leta upp bröstet själv och ta tag. Nemas problemas!

Han äter fortfarande sjukt ofta tycker jag. På dagarna går det väl an, men att amma varannan timme på natten är ganska kämpigt. Man hinner precis somna, sen är det dags igen. Har man dessutom "tur" så hinns det med ett par bajsblöjor mellan amningarna också :)

Nu försöker jag vänja honom vid att ligga i spjälsängen, med blandat resultat. I detta ögonblick ligger han där och sover så gott. På natten är det värre, då funkar det inte alls. Man får väl försöka vara riktigt envis och inte ge sig. Men det är svårt när man är trött och ögonen går i kors...




GILLA LÄGET

2009-05-01, 13:29:42 / Kategori: Allmänt
Jag tänker fan inte gilla läget!!! Varje dag när jag ska ta på mig kläder så får jag ett psykbryt. Mammakläderna är för stora, naturligtvis. Men även om jag gått ner en del kilon så passar mina vanliga kläder fortfarande inte. Så det är dödläge med andra ord. Jag befinner mig i ett ingenmansland... Vill ju inte heller lägga en massa pengar på kläder som jag bara kan ha en kort period nu, men jag får bita i det sura äpplet och investera i några plagg i alla fall. Ska kolla efter några klänningar eller tunikor som kan funka sen också.