TRAGISKT MEN SANT

2008-07-18, 23:00:36 / Kategori: Allmänt
Ikväll kom vi hem från Norge. Hemresan blev en trevlig avslutning på en skön vecka. Vi stannade i Lillehammer, Hamar och till slut i Oslo där vi åt "norsk" kebab innan vi åkte vidare hemåt.
Som sagt, det har varit en jätteskön vecka, utan måsten och stress. Att komma ut så på landet är ovant, men så snart man har vant sig vid lugnet så känns stadslivet plötsligt vansinnigt avlägset.

Under veckan som varit har jag dock gjort tre obehagliga upptäckter. Till min stora förskräckelse har följande uppdagats:


  • Jag verkar lida av restless legs, även kallat myrkrypningar i benen. Har haft det från och till den senaste tiden, vid olika tidpunkter. Märkte av det vid flera tillfällen under veckan, både på kvällarna när jag skulle sova, men även i bilen bla. Mycket obehagligt, och faktiskt lite lätt psykiskt stressande måste jag säga. Hoppas att det bara är tillfälligt, för det här obehaget vill jag inte lida av resten av mitt liv.
  • Jag har definitivt drabbats av åksjuka så här på äldre dar. De norska slingriga bergsvägarna var inte längre en njutning för ögat, utan snarare en plåga för magen. Herregud, jag trodde verkligen jag skulle behöva en brun spypåse där jag satt i baksätet. Uscha mig!
  • Ett nytt fenomen som jag vill kalla "semesteracne". Plötsligt så drabbades jag av acne i ansiktet. Finnar poppade upp lite här och där, på hakan, mitt på kinden tex. Jag har aldrig varit besvärad av acne på de områdena, men nu förvandlades jag ofrivilligt till en salami. Och jag erinrade mig plötsligt att varje gång jag har varit utomlands på semester så har min hy i ansiktet blivit mycket orenare. Varför då? Då vet man vad man har att vänta om två veckor när vi är i Turkiet i 14 dagar. Salami de luxe.

Detta var de tre upptäckterna. Banala kan tyckas, och det finns ju alltid de som har det värre. Men det gör inte mina problem mindre för mig. De två sistnämnda kan jag leva med, men det första är riktigt jobbigt, och jag hoppas som sagt att det är en tillfällighet.

Nu ska jag och darlingen gå och lägga oss i vår egna säng. Borta bra men hemma bäst! Se där, en tantvarning utfärdas härmed för kloka och klämkäcka ordspråk!
Imorgon lägger jag ut bilder från det otroligt vackra och mäktiga nord Norge. Natta så länge!




» NAMN
» E-POST
» URL
Tyck till!: