EN HEL VETENSKAP

2008-03-29, 19:09:20 / Kategori: Allmänt
En ständigt återkommande fråga.
Hur kommer det sig att killar är totalt oförmögna att sätta den nya toapappersrullen i hållaren? Den tas utan problem fram, men den ställs på någon märklig plats som tex uppe på toaletten, där man spolar. Eller på handfatet. Eller på möbeln under handfatet. Men aldrig i hållaren.
Varför?

image36

KANSKE, KANSKE INTE...

2008-03-28, 22:51:31 / Kategori: Allmänt
Jag funderar också på om jag skulle lägga ut en liten tävling här på min blogg, för att boosta antalet unika besökare... Måste bara komma på en kul tävling, och kanske tom ett litet pris!Har haft en halvtråkig kväll. Tindra har varit lite magsjuk och spytt några gånger idag, så det blev en lugn hemmakväll i soffan. Hoppas hon är bättre imorgon så man kan hitta på nåt kul. Man vill ju passa på när hela familjen är hemma och jag inte jobbar helhelg som jag brukade göra.Igår var jag nästan lite barnslig, gick och la mig kl 20.30 ungefär. Var så trött efter att ha börjat kl 7 på morgonen. Så tidigt har jag inte gått upp på flera veckor. Och så skulle jag ju börja 7 imorse också. Och det var välbehövliga dryga 9 sovtimmar. Sällan jag sover så många timmar per natt, även om det skulle behövas. Man är ju oftast som ett klubbat köttstycke på morgnarna.


image35

Zzzzzzz


TYVÄRR...

2008-03-28, 22:20:04 / Kategori: Allmänt
Jag, Herr Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:

* Jag utför kroppsarbete.

* Jag arbetar på stora djup.

* Jag störtar - med huvudet först - in i mitt arbete.

* Jag har aldrig ledigt på helger.

* Jag arbetar i en fuktig omgivning.

* Jag får inte betalt för övertid.

* Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation.

* Jag arbetar i höga temperaturer.

* Mitt arbete utsätter mig för höga smittorisker.


Käre herr Penis!
Efter noggrant övervägande av er begäran har förvaltningen kommit till slutsatsen att avslå densamma av följande grunder:


* Ni arbetar inte 8 timmar i ett sträck

* Ni somnar redan efter kortvarigt arbete.

* Ni följer inte alltid ledningens anvisningar.

* Ni arbetar inte alltid på er - av ledningen - anvisade plats, utan
uppehåller er oftast på andra platser.

* Ni tar inget eget initiativ, utan måste sättas under press och bli
vänligt behandlad innan ni överhuvudtaget börjar arbeta.

* Er arbetsplats är tämligen smutsig när ni lämnar den.

* Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifterna, t ex användandet av skyddskläder.

* Ni går i pension långt före 65.

* Ni tar aldrig några dubbelskift.

* Ni lämnar ibland er anvisade plats utan att ha slutfört ert arbete.

* Och som om det inte vore nog: Vi har ständigt sett er lämna
arbetsplatsen bärandes två säckar med misstänkt utseende.


JIPPI!!!

2008-03-28, 14:33:18 / Kategori: Allmänt
Detta är, och kommer aldrig att bli en modeblogg, med en massa kläder och tips och liknande. Även om jag tycker det är roligt med kläder och accesoarer, så är det inget som ska ta upp den här sidan avsevärt. Däremot kommer jag kanske då och då lägga in en liten bild på grejer jag köpt.
Som tex idag. Jag är sååå glad, för jag har köpt världens finaste klänning!


image34

Är den inte underbar?! Miss Sixty, i världens skönaste tyg. Kan knappt vänta till sommaren då jag får ta på mig den!
Kom dessutom över den till ett skamlligt bra pris. Hur säger jag inte ;)

NJAEE DEL 2

2008-03-27, 15:33:26 / Kategori: Allmänt
Efter So you think you can dance igår bytte jag kanal till SVT1. En kanal som jag tittar på ca 3-5 ggr om året. Men nu ville jag så hemskt gärna utsätta mig för div skräckscener i den nya dokuserien Barnmorskorna.
Alltså... Nää, jag finner inga ord direkt. Trodde kanske att jag skulle bli botad från min förlossningsfobi. Att jag hade blivit såpass vuxen nu att tanken på att föda barn kändes som ett "måste" som en kvinna gärna vill gå igenom.

Nä hahaha, fy faan säger jag bara!! Det kommer inte komma några barn ur min kropp den vägen, no way! Ni får säga vad ni vill gott folk, att jag är feg, att jag är löjlig. Men det kommer alltid rinna av mig som vatten på en oljad gås.

Och den pappan som glatt stack ner mellan benen på sin sambo, för att kika lite när huvudet på bebisen tittade fram under en värk. Hallå?! Hade Jocke ställt sig 3 dm från mitt skrev när jag låg med benen i vädret och en unge halvvägs ute så hade jag gett honom en riktigt fet spark i nyllet. Dessutom hade jag krävt att han skulle utvisas från förlossningssalen, kanske även från sjukhuset.

image33

NJAEE

2008-03-27, 07:16:16 / Kategori: Allmänt
Igår bänkade jag mig framför TV:n för ovanlighetens skull. Först kollade jag på So you think you can dance. Snacka om att kastas som i en bergodalbana av känslor. När man tittar på de här personerna som går på audition, så kan ibland hoppets för mänskligheten kännas far far away. Man vill skratta och gråta och skämmas, allt på en gång. Fast kanske mest skämmas och gråta. Och så blir man lite arg.

Igår var det bla en tjej, lät som hon bröt på ryska, som utförde nån hemmagjord porr/strippdans. Hon var lustig redan med en gång när hon kom in på scen, och det blev inte bättre när hon började dansa. Vilket juryn lät henne veta, med nuller och bång.
Men det är ju inte över där. När hon kommer ut från scenen och pratar med kameran, så fattar hon ingenting. Nada, zip, niente. Hon tyckte ju själv att hon var väldigt duktig. Suck...
Eller han den store lufsen som gjorde en också hemmagjord dans, en blandning av dirty dancing, disco och Gud vet vad.
Jag menar, visst, alla har kanske inte en sund verklighetsuppfattning. Men finns det verkligen ingen annan i deras närvaro, kompisar, familj, arbetskollegor, som kan drämma till dem i huvudet så de vaknar? Hur kan man låta en person man älskar/bryr sig om gå och skämma ut sig totalt på en audition?? Och bli ett nationellt skämt, vilket ofta händer.

Nej Gud bevare mig väl! Jag hoppas verkligen att min familj skulle låsa in min om jag plötsligt ville gå på dansaudition eller något liknande.

image32

NÅGON MED MIG SKÄMTA APRILO?

2008-03-26, 12:36:06 / Kategori: Allmänt
Så fort jag kom ut på nätet idag såg jag på Aftonbladets hemsida att man kan gå in och deklarera elektroniskt, trots att man inte fått sina papper hem än. Alla uppgifter finns där också, och om man har e-legitimation så går det bra.
Eftersom jag är ett nyfiket as som inte kan vänta, så kastade jag mig över Skatteverkets hemsida och loggade in så fort fingrarna fömådde.
Först var det som vanligt, jag kollar, ser en massa siffror, men fattar ingenting. Och i sedvanlig ordning letar jag hysteriskt vidare efter meningen "belopp att få tillbaka" eller "belopp att betala". Den sistnämnda vill man ju inte se, så det är med skräckblandad förtjusning man stirrar längst ner på sidan.

När jag väl hittade det blev jag lite... paff. På ett bra sätt, men det kändes samtidigt lite konstigt, och jag är lite skeptisk till om det verkligen stämmer. Å andra sidan, varför skulle de lägga ut felaktiga uppgifter på nätet till folk? Bara för att luras, göra dumspån som mig glada, för att sedan trycka ner dem i skorna igen när pappersdeklarationen kommer. Kanske.
Belopp att få tillbaka stog det i alla fall. Och beloppet var femsiffrigt. Jag tittade flera gånger, om utifall att jag hade blivit tillfälligt synskadad och sett fel på en siffra. Näää, fortfarande femsiffrigt. SKUMT! Fattar ingenting, men hoppas innerligt att det stämmer!
I så fall är det bara att sätta sig och boka 2 veckorssemestern inför sommaren!


image31

RÄDDNINGSPROJEKT

2008-03-25, 20:55:07 / Kategori: Allmänt
Min pappa ringde nyss från mobilen. Han sitter fast ca 500 m hemifrån, men kommer ingenstans med bilen pga snön! Och där har han suttit i över 1.5 tim!! Det var det värsta...
Tydligen en buss och en sandbil som hade åkt in i varandra och orsakat värsta kaoset i backen upp hit där vi bor. Massa bilar som står i kö och väntar, precis som min pappa. Men även massa bilar tydligen som folk har parkerat och sedan gett sig av till fots istället. Tror jag det, alla har väl inte det dundertålamodet som lilla pappsen har.
Själv hade jag nog krupit ur skinnet efter 10 min, och sedan slängt mig handlöst ut i snöovädret för att traska de futtiga metrarna hem.
Men inte pappa. Han hade det ganska bra i Volvon. Satt och drack kaffe från jobbtermosen, och knaprade lite på en brödlimpa som han hade handlat tidigare idag. Han var vid gott mod trots eländet.Sjukt att det blir så här VARJE år här i Göteborg. Snön faller och hela stan blir lamslagen och allt slutar att fungera.
Hmm... Undrar om folk blir så skraja nu att de stannar hemma. Det skulle kanske betyda att jag inte behöver gå till jobbet imorgon. För vem vågar livet för lite sushi???


image30

Lilla pappisen

HULIGAN

2008-03-25, 18:58:57 / Kategori: Allmänt
Har suttit hela dagen och försökt mig på bloggdesign igen. Går inget vidare. Vill hemskt gärna också ha en sån där flashig blogg och header och allt vad det heter. Kan inte ens alla termer, vad är jag för en b-bloggare?!
Har dock insett mina begränsningar, och under dagen har jag nog förstört mer än gjort nytta. Så nu låter jag det vara.
Självklart, om någon vilsen, vänlig själ ramlar in och känner empati för mig och min hobbyblogg, så är det fritt fram att erbjuda sina tjänster. Jag är inte den som är den.


image29

DAGENS HEMMAFRUGÖRA

2008-03-25, 13:05:48 / Kategori: Allmänt
Herregud, är helt slut. Har precis blivit färdig med storstädning i sovrummet, vilket tog ca... 2.5 svettiga timmar. Vårt sovrum har den senaste tiden sett ut som ett bombat horhus. Rummet är halvfärdigmålat, och det står en soffa och en fåtölj där inne som ska ut på Blocket.
Soffan har fungerat som en preliminär garderob för mig. Jättekäckt att bara slänga kläderna där.
Men idag kände jag att det var förenat med fara att träda in i sovrummet. När man öppnade dörren hörde man damm-monstret vråla och tugga fradga. Och där inne sover vi! Dessutom är det ett sånt damm-monster som stökar ner så fort man vänder ryggen till.

Men nu är det röjt. Kände mig som en liten Duracellkanin med en raket i arslet. Det är ju fortfarande inte färdigmålat, men det får jag och min karl ta tag i tillsammans nån dag.Nu är det lunchdags och sen bara slappa tills det är dags att hämta Tindra igen. Snön som kom i morse håller på att töa bort för fullt. Vad är det för mening att det öser ner snö om det sen bara ska slaska några timmar senare?

image27

KRAFTIG NEDERBÖRD

2008-03-25, 09:00:58 / Kategori: Allmänt
Alltså, jag måste ha sovit när de senaste väderleksrapporterna meddelades. Nää hahaha, jag tittade inte ens. Men man brukar ju höra folk prata om vädret, och vilket väder det ska bli. Särskilt om det är extrema förändringar, vilket jag nog skulle vilja påstå att det är nu.
Snön verkligen bara piskar ner i backen. Gick och lämnade Tindra hos dagmamman, var borta ca 10 min, och på vägen hem fanns inte ett spår kvar av oss eller pulkan. Ploggubben körde runt här på gården som en stolle, nu en halvtimme senare ser det ut som om han har haft sovmorgon och aldrig varit här.
Stackars mitt lilla barn, hon har Mulleaktivitet idag. Invigning och ihjälfrysning. I värsta fall blir hon väl som sin moster, ett djupfryst torskblock, som vid minsta kyla blir alldeles vit och förfryst om div extremiteter.

image24
Bäst att det här vädret försvinner innan nästa helg när vi ska till London. Tänker då inte sätta mig på ett flygplan i snöstorm. Särskilt inte när majoriteten av personalen är öststatare som knappt kan prata engelska. Hur fan skulle det gå vid nödfall? Jag kan inte ett ord russki. Jo, Babushka, men det känns som ett överflödigt ord om olyckan skulle vara framme...

image25
I-LANDSPROBLEMET LÖST

2008-03-24, 21:51:25 / Kategori: Allmänt
Och jag är 12 kronor och ett hårspänne rikare! För det var vad som låg tvättmaskinens lilla hemliga lucka, och gjorde att den helt enkelt bara kastade in handduken. Hahaha, vilken ordvits. Ibland är jag fan för rolig alltså.
Så nu centrifugerar den glatt igen, och alla är lyckliga.

Glömde förresten att berätta något storslaget. Igår när jag och darlingen var på bio, så vem tror ni kom in och skulle se samma film som vi?? Ni kan aldrig gissa!
Självaste Fisherman! Jo det är sant! Han som har halstabletterna ni vet.
Jocke sa lite försynt att det antagligen bara var en liten gubbe som såg exakt ur som Fishermannen. Detta påstående vägrar jag å det grövsta att ta åt mig. Klart det var självaste Fiskarmannen själv.
Dessutom sa de i reklamen före filmen att den var sponsrad av Fishermans friend. Ännu ett bevis på att det var han, han får ju gratisbiljetter då :)

SKA DET VA´ SÅ HÄR? SKA DET DET??

2008-03-24, 21:17:00 / Kategori: Allmänt
Måndag from hell.

image20Så här såg det ut efter en stund...
image21


image22


Till råga på allt, så har tvättmaskinen gått sönder. Började morra suspekt när jag körde första maskinen, men jag slog dövörat till. Maskin nummer 2 däremot blev inte så lyckad. Centrifugeringen har kollapsat, så nu står dummaskinen där, full med tvätt och lite vatten. Luckan bara vägrar att öppna sig, eftersom det fortfarande står vatten i maskinen. Och vattnet åker ju ingenstans eftersom centrifugeringen är paj.
Och utanför står jag, förtvivlad och maktlös. Mina stackars kläder... Vill inte alls att de ska ligga där hela natten. Minst. Måste ringa servicesnubbarna imorgon och meddela att det är ett nödfall. Uäh, kläderna kommer mögla, och sen kommer hela min familj att lukta gammal uteliggare...

image23


Ännu ett bevis på att måndagar suger!
Förbannad vare den som uppfann måndagen.SNÄLLA, SNÄLLA HAITIER

2008-03-24, 19:21:46 / Kategori: Allmänt
Har fortfarande brutala men efter att ha sett den där osmakliga filmen med djuren... Önskar inget hellre än att jag ska drabbas av tillfällig minnesförlust, och bara glömma vad jag sett.
Eller ännu enklare, att haitiern från Heroes ärar mig med ett besök. Han lägger sin hand på min panna, och vips är alla minnen raderade. Sudda, sudda...

image19

Jag vet att jag låter helt überdramatisk, och jag har en tendens att vara en dramaqueen ibland. Men inte nu! Jag är verkligen så upprörd som jag låter. Jag vill inte älta det, men det var fasen det värsta jag har sett i hela mitt liv. Och jag anser inte mig själv vara en blödig liten mjukis, jag brukar vara ganska tålig och är inte äckelmagad. Men detta tog bannemej priset.
Att människan kan vara så brutalt grym. Tragiskt...


FY FAAAN I HELVETE!!!

2008-03-24, 11:08:08 / Kategori: Allmänt
Dumma, dumma, dumma jag. Och vilka dumma, jävla idioter till människor det finns!!
Hittade en länk till en sida där de visar hur det går till på en kinesisk (?) pälsfarm. Och så jävla dum i huvudet som jag var så började jag titta på ett filmklipp som fanns på sidan. Nu sitter jag här och lipar och vill spy, samtidigt som jag skulle vilja åka dit och totalt kallsinnigt begå massmord på alla människor som jobbar där.

Kan inte ens förmå mig att lägga ut den där jävla länken till er så att ni själva kan se hur vidrigt det var. Önskar att jag själv aldrig hade öppnat den, och vill inte utsätta fler människor för denna vidrighet. Känslan av total maktlöshet infann sig genast, och det är jobbigt som fan att veta att man inte direkt kan göra nåt för att stoppa det. Även om omvärlden protesterar så kommer det säkert fortsätta ändå. Fy faaan säger jag!

De små djuren flås levande, medans de hänger i bakben eller svans. De sprattlar och kämpar för sina liv, samtidigt som ett jävla pucko flår dem med en slö kniv. De små flådda kropparna slängs sedan på en hög, och inte ens då är djuren döda! Ett djur lyfter på huvudet och tittar in i kameran, ögonen blinkar förtvivlat.

Måste snart gå och spy tror jag. Och så måste jag leta mig tillbaka till sidan för att se vad man kan göra för att bidra med motstånd, för detta måste fan ta mig stoppas!!!

VARNING UTFÄRDAS

2008-03-23, 21:12:32 / Kategori: Allmänt
Varning nr 1
aldrig och se Angel på bio, den nya Colin Nutleyfilmen. Inte bra, inte bra. Dålig handling och ett ytterst förutsägbart slut. Pengarna tillbaka!

Varning nr 2
Köp aldrig Guitar Hero, om du vill fortsätta ditt liv som en fullt fungerande social människa! Risken är överhängande att du (som jag) blir totalt hjärntvättad. Så fort någon ber dig hänga av dig den lilla röda gitarren så väser du fram ett - rör mig inte! Lämna mig ifred, jag spelar!!!
Synd att man inte kan tjäna pengar på att lira röd plastgura...Har precis kommit hem från en underbar kväll med Jocke. Först var vi ute och åt. Brände av ännu en kupong i Enjoyhäftet, och denna gången blev det på Golden Days.
Där har jag nog inte satt min fot sedan jag var 16, och snek mig in med falskleg och grejer.
Maten var i alla fall kanon, servicen likaså, om inte bättre. Vi käkade Black & White, och till förrätt blev det en sån där liten nyttig korg med olika friterade saker. Lökringar, kycklingbitar, ost & jalapeno mm. GÖTT!

Efter det var det dags för bio. Vi hade bokat biljetter till 10 000 BC, utan några större förväntningar på att det skulle vara en höjdarrulle.
image18

Fel, fel, fel. Jag älskade den, fick gåshud flera gånger om och var alldeles lyrisk när vi gick ut från Bergakungen. Om man gillar den typen av filmer kan jag verkligen rekommendera den!
Så, en helkväll med darlingen, kan det bli bättre?Nu ska jag dra av några feta solon på gitarren. Börjar få lite abstinens känner jag ;) Rock on people!

FRÄLSNINGSARMÉN ELLER ROCKER?

2008-03-22, 18:42:17 / Kategori: Allmänt
Guitar Hero är härmed invigt, å det grövsta! Här har det spelats och spelats, till armar, fingrar, händer och ben krampar och domnar bort. Men släng er i väggen vad roligt det är! Beroendeframkallande de luxe. Jag håller redan på att framarbeta en ursäkt som kan få mig att stanna hemma från jobbet nästa vecka. Måste, måste, måste spela!! Moahahaha!!!

Har observerat en mycket lustig sak med Jocke (min sambo för er som inte vet, trots att jag tror att ni 6 som läser här varje dag vet vem Jocke är.)
När han spelar så ser han ut som en blandning mellan en scoutledare vid lägerbrasan, en trubadur på Stenabåten och en liten gubbe som spelar gitarr för Frälsningsarmén. Han gungar lite sådär lätt autistiskt åt både höger och vänster. Den där rockimagen som han innerst inne vill uppnå är sååå långt borta :) Man väntar bara på att pärleporten ska öppnas...För övrigt är Påskmiddagen avklarad. Ägg i sedvanlig ordning, lite sill, crustader med lax och pepparrotsvisp, avocadohalvor med en röra på svart kaviar, rödlök och cremé fraiche. Små läbbiga prinskorvar och så världens godaste små köttbullar. Nån ny smak från Scan, ost och skinka eller vad det var. Pyttesmå köttbullar, men helt hysteriskt goda!
Denna gourmetmiddag sköljdes ner med en halv Mariestad och sen Påskmust.
Nu väntar skålen med Påskgodiset, mer öl och en kväll full med gitarrsolon och rockposer :)

Trevlig helg mina vänner!

JAG ÄR KÄR

2008-03-22, 11:09:26 / Kategori: Allmänt
Läste nyss en artikel om Brangelina på Aftonbladets hemsida. Och jag blev så glad så här i Påsktider. Det står att paret tjänar snuskigt mycket pengar, men att de även skänker bort enorma summor till välgörenhet som tex Läkare utan gränser, Röda korset. Förra året hade paret skänkt bort ca 1 miljon kr i veckan till välgörenhet. En miljon i veckan!
Fler kändisar borde följa i deras fotspår. Om man sitter med x antal miljarder på kontot, och är ekonomiskt oberoende i ca 150 livslängder, då har man mer än väl råd att skänka en liten summa till något välgörande ändamål. Finns ju inte en chans i helvete att man hinner bränna alla sina pesetas medans man lever, och inte heller att efterkommande arvingar hinner spendera upp alla pengar under sin livstid.
Näähää, mer pengar åt folket!!! Eller... Just det, välgörenhet var det ju... Hmm...Nu hinner jag inte skriva mer. Sambon står och stampar otåligt vid min axel och frustar och pustar. Vi ska åka iväg och handla lite Påskmust och även hämta Guitar Hero på Siba. Sen är vi laddade inför en helkväll ;)


ÄGG, HARAR, FJÄDRAR OCH SNÖ

2008-03-21, 12:26:43 / Kategori: Allmänt
Så jäkla aptråkigt att var tvunget att komma mer snö! Fick genast lust att bege mig ut med ett stort plakat på gården och demonstrera. Bort med snön, jag vill ha vår! Gaahhh...

Vad står på to do listan idag då? Nu på dagen ska jag och darlingen åka och handla inför Påskhelgen. Bäst att bunkra upp med proviant, om utifall att det skulle bli ännu värre snöstorm, och vi blir helt insnöade hela helgen.
Vad kan behövas i ett nödläge som det?
  • Litervis med Påskmust
  • Värmeljus
  • Massa godsaker från Anthon Berg
Ja det var väl i stort sett det hela. Det borde vi klara oss på hela helgen :) Kanske borde även ett Guitar Hero spel inhandlas... Älsklingen kommer få fett med spö, men det kan ju vara kul ändå. Så är det ju att vara på topp, man möter inte så stort motstånd.
Blygsamhet är en av mina bättre egenskaper.

Ikväll blir det i alla fall biografbesök med lilla Barbara från jobbet. Om du läser det här fröken B så ska det bli mycket trevligt! Vet inte om du har hittat hit, och det är därför som du numera går omkring och kallar mig vid alla mina mellannamn på jobbet. Även mina koreanska namn brukar ju nämnas.
Går också under täcknamnet "chinezo", detta från Barbaras söta pappa. Observera att det ska uttalas med italiensk brytning :)
Filmen som ska beskådas är Angel, det nya Colin Nutley verket. Tror den kan vara bra, Helena Bergström och Rolf Lassgård. Två klippor inom svensk film.

Är ledig ända till onsdag, hur skönt som helst. Massor av tid att hitta på sattyg :) Skulle ju kunna ta tag i sovrummet och måla färdigt där. Det har stått halvmålat det senaste halvåret. Men det har liksom vuxit och blivit ett sånt där stort och övermäktigt projekt nu. Hua mig...

Nu ska vi spänna hundspannet vid släden och ge oss av mot affären. So long friends!


FARBROR BOSSE

2008-03-20, 15:05:38 / Kategori: Allmänt
När jag gick i gymnasiet var jag, tro det eller ej, cheerleader i en amerikansk fotbollsklubb här i Göteborg. Många år sedan med andra ord (och antagligen lika många kilo sedan också för den delen...)
However... Efter ett tag blev vi ju lite polare med killarna i laget, och vi var ett gäng som festade mycket ihop på helgerna. Nu till saken. I gänget fanns en kille som vi kan kalla B, helt enkelt för att han hette ett namn som började på B. Denne B var ett stycke äldre än oss, men en hyvens kille som var jättetrevlig. Men han var väl ca 15 år äldre än oss, vilket skulle betyda att vi var runt 18 och han var 33.

Vi var ofta hemma hos B på helgerna och festade. Det var alltid förfest hos honom, med en massa folk och lika mycket alkohol. Vi hade askalasroligt helt enkelt.
Men... Alltså... Mina föräldrar (och de andra tjejernas föräldrar också) måste väl för Guds skull ha undrat vem denne B var? En äldre kille/man, singel, som gladeligen bjöd hem oss 18-åriga fnissiga tjejer var och varannan helg. Det var ju överhuvudtaget inget suspekt med denne B, men så här i efterhand kan jag tycka att det låter lite märkligt.
Jag skulle personligen inte hoppa höga glädjeskutt och tjoa och tjimma, om min dotter kom hem när hon var 18 och hade supit sig full hos en farbror B. Jag hade nog flippat över. Ja, det hade jag. Och sen hade jag ringt till farbror B och läxat upp honom. Så det så!

Äh, så farligt var det ju inte. Men nu i vuxen ålder kan jag förstå att mina föräldrar suckade och himlade med ögonen, för det hade jag också gjort!

image16


FAAN DÅ

2008-03-19, 21:01:35 / Kategori: Allmänt
Satt precis och skrev ett långt inlägg om påsken akitiviteter och div andra saker. Eftersom jag tycks ha drabbats av skriftlig afasi tog det mig ca en halvtimme att knåpa ihop den lilla texten. Särskrivningar och andra fenomen tycks ha intagit min kropp och min hjärna.
Och så när jag trycker på den där "spara och publicera" knappen, så som genom ett trollslag loggades jag ut från bloggen. Och natürlich så var texten borta när jag hysteriskt lyckades logga in igen. Scheisse säger jag bara!!
Orkar inte skriva om allt heller. Inte för att jag kommer ihåg vad jag skrev för den delen...

KÄNNER NI KEN LEE?

2008-03-19, 17:03:53 / Kategori: Allmänt
http://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI&feature=related

VAD HÄNDER SEN DÅ?

2008-03-18, 22:15:10 / Kategori: Allmänt
Ibland, oftast vid de allra märkligaste tidpunkter, kan jag plötsligt sköljas över av enormt djupa livsfrågor. Eller, i det senaste fallet inte livsfrågor utan döden.
Vet inte var jag befann mig någonstans, eller varför jag ens började tänka på det. Men frågan som ploppade upp i skallen på mig var - undrar exakt hur man känner i den sekund man dör?
En aning naivt utgick jag ifrån att jag låg på dödsbädden i en ålder av en sisådär 112 år, omringad av min familj. Inga vänner naturligtvis, eftersom jag överlevt dem allihop. En sån där "skön" död, där man bara är gammal och blir tröttare och tröttare. Till sist känner man bara hur de sista livskrafterna tryter... Vill bestämt undanbe mig en brutal eller oväntad död.
Men, det är just det där ögonblicket jag funderar över. Hur känns det då liksom? Tänk om man verkligen inte vill dö just då, man kanske vill säga något tex. Men så bara rinner krafterna ur en? Man kan ju inte direkt trycka på pausknappen väl?

Iofs... Om jag ska bli 112 år, så har de antagligen uppfunnit en pausknapp tills dess. Det är ju ändå... 92 år kvar *harkel harkel*

Och vad fasen händer sen då? Är det den där tunneln med ljuset och allt? Eller var ska man gå?
Tycker det är skit att det inte finns någon man kan fråga...

DET VAR BÄTTRE FÖRR... ELLER?

2008-03-18, 20:29:05 / Kategori: Allmänt
Häromdagen satt Tindra och tittade på film, My little Pony. En riktigt gammal version, på ett gammalt hederligt VHS-band.
Handlingen behöver vi inte gå närmare in på, eftersom det inte är några världsproblem som löses i filmen. Men däremot hakade jag upp mig på en grej. Vet att jag reagerade vid ett tidigare tillfälle, och tänkte att jag ev skulle gömma undan filmen, men har helt glömt bort det.

I en scen håller hästarna på att klä ut sig till prinsessor, eller något liknande. En av dem tar en liten tårtbit och börjar glatt mumsa i sig. I nästa sekund "oohhh:ar" och "nej:ar" resten av skaran. En av ponnisarna (eller va fan det heter i plural) kastar sig fram och säger : Du ska inte äta sånt, för du ska vara smal!

Tindra är för liten för att reflektera över detta, som tur är. Men jag kan tycka att det är lite i osmakligaste laget att bli påprackad dietråd från en My little pony. I synnerhet i en film som har en publik med en genomsnittsålder på typ 4 år. Är det konstigt att barn får ärstörningar när de är 10 år?

Låt de jäkla ponnisarna äta vad fasen de vill! Havre, gräs eller ett helt lastbilsflak med prinsesstårtor! *FNYS*

image15
Intensivbantarkurs med Starlight, Twinkle och Pinki Pie?

HUMOR GOTT FOLK

2008-03-17, 23:09:31 / Kategori: Allmänt
http://www.youtube.com/watch?v=IBxaREcqe14&NR=1

Björn Gustavsson blev definitivt satt till denna värld för att tillfredsställa min excellenta humor!

SÅ DET SÅ...

2008-03-17, 18:36:42 / Kategori: Allmänt
image14

HUR TÄNKER BARN???

2008-03-16, 21:25:06 / Kategori: Allmänt
Hela familjen satt bänkad framför TV:n igår för att se Melodifestivalen. Helkväll med andra ord. Tindra blev dock rastlös efter 5 min och började springa fram och tillbaka.
När juryns röster från Stockholm skulle läsas upp, sprang hon på toaletten. Jag ropade till henne att hon skulle skynda sig tillbaka, eftersom det var Yankho som läste upp poängen.
För er som inte har barn är Yankho en programledare på barnkanalen.

När hon kom springande tillbaka för att se Yankho var det tyvärr för sent. Poängen var redovisade, och Yankho var borta.
- Åh neeeej, sa Tindra. Mamma, hur såg han ut, hur såg han ut???
- Va? svarade jag. Han såg ut som han alltid gör... ( Jag förstår inte ens frågan... )
- Jaha.... Var han lika brun som han brukar vara?

Ehhh... Come again? Pardon??
"Var han lika brun som har brukar vara???"
Yankho är ju mörkhyad for crying out loud, varför skulle han plötsligt vara typ ljusbrun???!!! Vad menar hon?! Att han plötsligt skulle blivit lite beige eller??

Hur tänker barn egentligen?

image13

Yankho

VEM ÄR VEM???

2008-03-13, 21:31:59 / Kategori: Allmänt
Igår toppade jag antalet besökare på min underhållande blogg, med hela nio pers. Kan ni fatta?! Nio olika mänskliga varelser tog sig tid att slänga ett getöga på mitt pladder här.
Sjukligt nyfiken som jag är, så vill jag ju genast veta vilka nio det är! Jag vet ju bara om mamma och syrran än så länge. Så! Hädanefter uppmanar jag alla som tittar in ibland att anmäla sin närvaro. Ett endaste litet hej räcker gott och väl för att jag ska slippa spricka av nyfikenhet.

Nio pers. Känner jag ens så många?!

image12

PRYLBÖG? JAVISST!!

2008-03-13, 19:44:40 / Kategori: Allmänt
Jag har kommit till insikt med en sak. Eller rättare sagt, jag har vetat om det i flera år, men levt i total förnekelse. Det är väl så när man har "problem" antar jag...
Är i alla fall helt euforiskt glad över min nya stavmixer. Stavmix... Mixerstav... Va´fan heter det egentligen?! Skit samma, inte så noga, det är en ny pryl i mitt kök. Så nu kan jag göra släta soppor och en massa goa smofis (som syrran och mamma envisas med att uttala det, när de innerst inne menar smooooothies!)
En liten visp fick man med. Även en liten vispbytta eller vad man ska kalla det. Och! Det bästa nästan, en liten typ mixerskål med kniv. Funkar som en liten matberedare ungefär.
Kunde knappt bärga mig tills jag kom hem från affären och kunde slita upp lådan och prova allt. Helst ville jag packa upp den direkt i affären och klappa på min fina rostfria grej.


Herregud förresten... Läste ni om den lilla duktiga delfinen som räddade valarna i Nya Zeeland? Helt otroligt, man blir ju nästan rörd till tårar. Sicken liten firre.
För er som inte vet vad jag pratar om, så låg det till så här. Två dvärgkaskelotter, mor och son, hade irrat sig in mot land. Just när människorna började ge upp hoppet plaskade den lilla delfinen in mot de strandade valarna, och började... Vad säger man? Pipa? Prata? Ja ja, valarna fattade vinken och simmade efter den lilla modiga, duktiga delfinen, tills de var ute på säkert vatten igen. Hipp hurra!! Dagens goda gärning.
Jag som människa blir i alla fall väldans glad av såna här små solskenshistorier! ♥LIVET I EN ROSA BUBBLA

2008-03-12, 11:13:56 / Kategori: Allmänt
Ett litet inlägg till.
Hamnade av en slump på Big Brother Elitas blogg igår. Ni vet, hon lilla blondinen med tuttar i samma size som hennes egna huvud, som sjåkade med Klas från Värmland. Anyway...
Hon hade fått massa frågor om hur hon tränar, och om hennes personliga tränare. Hon skrev att hon ofta ringer till sin PT för att kolla vad som är ok att äta och inte. So far so good.
Sen skriver hon att något som hon absolut aldrig skulle röra är röd Cola. Vilket också låter helt normalt och ok i mina öron om man tränar mycket och tänker på vad man stoppar/häller i sig.

Men! Håll i er, för i nästa mening beskriver hon hur vansinnigt apberusad hon hade varit i helgen, vilket hade resulterat i att hon tappade bort sin mobil.
Hold your horses nu va... Absolut inte dricka Coca Cola, men litervis med alkohol är tydligen ok? Sist jag kollade så fanns det i alla fall en hel del kalorier att hämta i även alkohol.

Hur ska den lilla flicksnärtan ha det egentligen?! Jag antar att hon bara är lyckligt ovetandes i sin lilla rosa bubbla.

DAGENS FYND

2008-03-12, 10:52:20 / Kategori: Allmänt
Har precis avverkat morgongröten, och så fort den har lagt sig lite så är det dags att träna. Efter det är det dags att samla ännu några vuxenpoäng och gå till sitt arbete. Skulle mycket hellre vara hemma hela dagen och surfa runt på nätet. Märkligt vad arbetsskygg man kan bli bara efter att ha varit ledig i 3 dagar.

Har i alla fall redan hunnit spendera lite pengar så här på morgonkvisten. Satt och surfade runt på den tokroliga sidan bluebox.se
Där finns det verkligen hur mycket prylar som helst! Till allt och alla. Mycket bra sida anser jag. Så jag tillät mig själv att släppa ett par hundringar, och detta blev resultatet.

                  En liten svart portmonä med dragkedja. Fanns i miljarders olika utfärdanden, så jag drabbades en stund av kraftig beslutsångest. Sen tog mitt förnuft över och sa att den svarta är tåligast och blir inte smutsig så fort.
Det andra är ett litet resekit, som jag tänkte ha till London i april. Vi reser med handbagage bara, och då är det ju sjukt hårda regler för vad som får medföras och i vilken mängd.  Det här lilla kittet innehåller i alla fall 2 små flaskor och 2 små burkar. Sen är det bara att fylla dem med vad man vill. Njae... Kanske inte tändvätska och kokain, men... Och sen stoppar man dem i den lilla medföljande necessären. Allt är godkänt av Luftfartsverket - kan ju inte bli bättre!


ÖVERKURS DE LUXE

2008-03-11, 21:52:57 / Kategori: Allmänt

Sitter och surfar runt och försöker hotta upp min blogg lite. men... Ja, ni ser ju hur långt jag kom. Bakgrundsfärgen ändrade jag till brunt, och sen tröt mitt förstånd. Är för rädd att jag ska fucka upp hela datorn, så jag vågar inte chansa mer och klicka hit och dit och ladda hem massa olika program.
Min blogg får helt enkelt se ut som om det vore en 5-åring som har designat den.

Kvalitét eller kvantitet mina vänner?

KVÄLLSSUDD...

2008-03-11, 21:03:11 / Kategori: Allmänt
Dagens humör: Glad
Dagens låt: Takida - Curly Sue
Dagens vill ha: 2 veckorssemester i Turkiet
Dagens köp: Hmm... Inga dollar spenderade idag...
Dagens måste: Städa i lilltjejens rum
Dagens tråkigaste: Regnet
Dagens roligaste: Singstar med Tindra
Dagens kärlek: Tindra
Längtan: Torsdag - då kommer darlingen hem över helgen
Dryck: Kaffe & te
Insikt: Jag behöver ett nytt jobb!
Klädsel: Grå joggingbralls och en svart t-shirt
Avsaknad av egenskap: Arbetsglädje inför morgondagen
Smink: Nada, zip, niente idag

SLÄNGA, SLÄNGA, SLÄNGA!!!

2008-03-11, 14:27:54 / Kategori: Allmänt
Håller på att storstäda i Tindras rum. Det var väl på tiden eftersom.... hmmm... julgardinerna fortfarande hängde uppe :) Inga tomtegardiner alltså, utan röda med små tunna, vita hjärtan. Men ändå... Va´fan är man för morsa egentligen?!

Passar på att röja järnet nu när hon är hos dagmamman. Annars blir det inget gjort, hon ska spara på ALLT! Allt, allt, allt, såsom små snören, små pinnar och träbitar som hon hittar ute. Igår började vi städa lite ihop, men jag fick avbryta projektet. Det var som att ha en hök flaxande över sig - du slänger väl inte det snöret?! Du slänger väl inte den lilla pappersbiten som jag har klippt ut?! Du slänger väl inte...
HERREGUD! Hur fasiken ska det se ut i hennes lägenhet den dagen hon flyttar hemifrån? Kanske lika bra att hon flyttar direkt till en loppmarknad, det skulle väl vara som en vindsvåning i N.Y för henne...
SYSTRARNA KARLSSON PÅ NYA ÄVENTYR!

2008-03-11, 12:37:35 / Kategori: Allmänt
image7


Om en sisådär 25 dagar så är det dags för systrarna Karlsson att bege sig ut i vida världen tillsammans igen. Destination - London! Ser verkligen fram emot resan, av flera olika anledningar.
Vi gör alldeles för lite sisterstuff, så det ska bli toktrevligt att hitta på något med lillsyrran. Ska även bli kul att åka tillbaka till London utan barn denna gången. Räknar med ett helt annat tempo, så nu kan vi beta av pub efter pub, nattklubb efter nattklubb och affär efter affär. PUH! Blir lite andfådd bara jag tänker på det...Sist vi var utomlands tillsammans, bara Lena och jag, utspelade sig en scen som vi sent ska glömma. Jag påminner henne gärna om det lite då och då, och jag kan så här 9 år senare fortfarande tycka att det är helt vansinnigt hilarious!!!

Det som hände var att vi åkte till Alanya mitt i högsäsongen. Varmt som satan var det.
Någonstans i mitten av veckan ungefär, traskade vi som vanliga svennebananer ner till stranden på morgonen. Redan då var det scheissevarmt, men det är ju ändå alltid gött att ligga på playan och slappa. Trodde jag...
Efter en liten stund började Lena klaga på att det var så varmt. Först slog jag bara dövörat till och hmm:ade lite lätt då och då. Hennes tjat fortsatte, och då började min irritation växa.

- Drick vatten för fan, sa jag till henne. Ät en frukt eller vad som helst.
- Nää, jag vill gå hem säger hon.
-Hem?!
- Ja jag mår inte riktigt bra, det är för varmt.
- HEM?! Ja då får du allt gå hem ensam, jag ska minsann stanna här hela dagen och sola!!
- Jag mår lite illa, jag måste gå hem...

Varpå jag får ett mindre psykbryt, morrar, fräser och svär och börjar packa ihop våra saker. Lena har redan börjat stappla hem mot hotellet. När vi kommer fram dit tvingar jag med henne in i affären för att köpa lunch. Medans jag springer runt och plockar på mig bröd och dricka, sitter Lena på huk framför kassan och hyperventilerar lite lätt. Vi betalar och Lena envisas med att hon ska bära barkisen under armen (måste ha varit den tillfälliga sinnesförvirringen.)

Väl inne på hotellet går jag fram till receptionen för att hämta nyckeln. Och vad händer då??
I ögonvrån ser jag att Lena har satt sig i trappan, fortfarande krampaktigt hållandes i barkisen. Plötsligt, som genom ett trollslag blir hon spökvit i ansiktet. Själv står jag bara och tittar på, och vet inte riktigt om jag ska skratta eller bli rädd.
Härefter svimmar unga fröken Karlsson, i trappan, med en barkis under armen. Hennes huvud faller sakta men säkert ner mot marmortrappan. Det går i slow motion, så det var aldrig någon påtaglig fara för spräckt pannben eller hjärnskakning. Och även om det hade gått lite snabbare så hade nog den där barkisen dämpat krocken.

Efter några sekunder vaknar hon till liv igen, men är då så sinnesjukt svag att hon inte orkar gå. Så - först där överlämnar hon den förbannade barkisen i mitt ansvar, och kryper upp för trappan. Krypandet fortsätter in i hissen, där hon lägger sig på golvet och flämtar som en gammal hund. När vi kommer upp, kryper hon ur hissen igen, och har lämnat en stor svettpöl på hissgolvet. Kryp, kryp, kryp in på vårt rum, och kryp, kryp, kryp in i duschen. Där inne lägger hon sig på duschgolvet, och sätter på iskallt vatten. Och börjar sakta men säkert återvända till människovärlden igen...

Resten av semestern präglades av mitt ständiga frågande om hon "måste svimma" igen. Men det hände aldrig igen.
Så vi får se vilka tokigheter denna resa har att erbjuda. Ser med spännning fram emot fortsättningen...


JA NU HAR JAG VÄL ATT GÖRA EN STUND...

2008-03-10, 20:09:39 / Kategori: Allmänt
Kanske tom måste säga upp mig från jobbet om jag ska hinna. För det känns som om tiden kan bli knapp annars.
Jag pratar naturligtvis om min nya Bibel. Om jag ska hinna plöja igenom den innan jag kolar så får jag sätta fart. Visst, jag hinner säkert om jag inte gör något annat på dagarna. Men det är väl tveksamt till hur det mottages av omvärlden, i synnerhet av min familj.


image2


Fick den idag, och den har redan fått en hedersplats på hyllan över TV:n. Där står den, stolt och stark!
Så nu är det väl bara att börja beta av listan. För personer som mig, som har lättare anlag för att utveckla tvångstankar och även tvångsmässigt beteende kan denna bok ställa till med problem...
  • Självklart ska filmerna betas av i tur och ordning, från början till slut.
  • Lika självklart är att man inte får hoppa över någon film, även om man har sett den 300 ggr, eller för den delen bara en gång, men om filmen var skit. Den ska i så fall genomlidas en gång till innan den får lov att bockas av från listan.

Ska kolla vilken film det är som har äran att inviga den här vansinnigt långa ritualen... Ett öjneblink...

Jaha... Oj då... Där ser man. Resan till månen är den första filmen ut. En stumfilm från 1902, på 14 minuter, med ett manus efter en roman av Jules Verne.
Ser även att de typ 30 efterföljande filmerna även de är stumfilmer. Intressant. Detta mina vänner ska bli ett sant äventyr!


Så kan det gå - nu är man gräsänka...

2008-03-09, 22:42:45 / Kategori: Allmänt
Särbo i veckorna, sambo på helgerna. Märkligt tillstånd alltså...
Jocke packade sin sopsäck denna regniga söndageftermiddag och styrde kosan mot sina hemtrakter igen. Inte för gott, Gud bevare mig väl. Tillfälligt jobb på östkusten i ca 2 månaders tid.

Känns lite som i gamla dagar, då vi bodde var och en på sitt håll. Jag på framsidan, han på baksidan :) Skillnaden nu mot då är att nu kommer vi ses varje vecka eftersom han kommer hem på torsdagarna och stannar till söndag. Förr gick det ju ungefär 3 veckor mellan varje gång vi sågs. Nu hinner man ju knappt vinka av honom förrän han är hemma igen...

Jaha... Har visst inte blivit varm i kläderna än med det här bloggandet. Idétorka redan nu, under det andra inlägget. Bådar inte gott för framtiden.
Fortsätter det så här så kommer inte besöksbarometern stå i topp många gånger. Får förlita mig på syrran och mamma ( och smygpappa, som ALDRIG läser syrrans blogg men som ändå alltid vet vad som står där... ) Intressant. Kan det vara så att Herr Karlsson är synsk? Tankeläsare kanske? Kanske var han en liten zigenarspådam i sitt tidigare liv, därav denna förkärlek till husvagnar? :)


image1Bienvenue, willkommen, welcome!

2008-03-09, 19:29:52 / Kategori: Allmänt
*Fanfarer, champagne, konfetti och fyrverkerier*

Gott folk, håll i hatten och fäll upp kragen, för nu är det invigning av den Karlssonska bloggen numero 2.  Äldsta syrran ska väl inte vara sämre än den yngre, som tydligen skördar stooor succé med sitt bloggande. Släkt och vänner, unga som gamla, bekanta och obekanta människor samlas tydligen runt sina datorer i tid och otid för att läsa om div äventyr och tankar.
Hoppas att någon vilsen själ hittar hit, och även att jag håller blogglågan vid liv, så ni har något att hämta när ni väl kikar in.

Så... Här är jag. Bättre sent än aldrig. Fint folk kommer alltid sist som det heter.

HÅLL TILLGODO MINA DAMER OCH HERRAR!