HYGGLO!

2009-12-30, 15:52:42 / Kategori: Allmänt
Beställde för ett tag sen lite varor från Vistaprint. De gör almanackor, visitkort, tryck på muggar, kläder osv. När jag höll på där så råkade jag klicka fel, så det blev dubletter av en kalender. Insåg inte mitt misstag förrän ordern var genomförd.

Mailade kundservice och frågade om de kunde ta bort en av kalendrarna från min beställning. Igår fick jag ett mail där de svarade att de tyvärr inte kan ändra i ordrarna, eftersom det mesta sköts elektroniskt. Däremot var de vänliga nog att ge mig pengar tillbaka, trots att jag redan fått mina beställda varor! 90 kr ska betalas tillbaka till mitt konto. Detta för att de beklagade att mitt önskemål inte gick att genomföra.

Det tycker i alla fall jag var himla hygglo!

JAHA?!

2009-12-30, 15:48:05 / Kategori: Allmänt
Det är väl inte den här synen man förväntar sig när man har lagt sitt barn för att sova middag?? Inte heller när man vaknar av stånk och stön kl 6 på morgonen. När man yrvaket vänder sig om står det en liten rufsig sak och stirrar på en. Som en japansk skräckfilm. Fattas bara att han jamar också...


MAMMAFIKA

2009-12-29, 23:28:07 / Kategori: Allmänt
Idag var jag och Elliot och mamma-bebisfikade i stan. Jättemysigt om man bortser från alla hyenor till reashoppande människor...
Jag vet att folk inte gillar mammor med barnvagnar nåt vidare, men måste de bete sig som om de inte ens ser barnvagnen överhuvudtaget?? Ibland har man nästan en handfull vuxna människor ner i vagnen... Suck...
Nä, ska det bli nåt mer reashoppande på mig så är det i enbart mitt eget sällskap. Inte schysst mot kidsen att ta med dem ut i det kaoset.

Men mammafikan var kanontrevlig i alla fall. Vi hamnade på Åhléns, fem st mammor och blandade bebisar.

Fick världens plan innan, men den går nog i stöpet. Tänkte att vi kunde åka in till Heden hela familjen på Nyårsaftons förmiddag och åka skridskor på utebanan som de har där över vintern. Mysig start på dagen, och sen kunde man åka hem och värma sig med varm choklad och annat gott.
Fast när jag tittade på SMHI:s hemsida försvann liksom suget lite när jag såg att det skulle bli -10 grader ca. Usch... Så skridskoåkningen får nog vänta.

Nu är det dags att hoppa i säng! I natt vaknade jag kl 4 av att det satt en liten människa i mitten av vår säng och tittade storögt på mig i mörkret. När han såg att jag vaknade började han genast klättra på mig och blåsa och göra andra knäppa ljud... Mina försök att ignorera honom resulterade i att han kastade sig över Jocke istället och började "prata" och tjoa.
Då sprang jag upp och gjorde en flaska till honom. Den glufsade han snabbt i sig och sen somnade han om och vaknade vid 9. GÖTT MOS lillkillen! Hoppas på en favorit i repris imorgon!

TVÅ SMÅ APOR...

2009-12-29, 23:17:52 / Kategori: Allmänt
Igår satt det två små apor i soffan och delade kärleksfullt på en morot... Det var så mammahjärat svämmade över ♥

Gapa brorsan!

 

Så där ja!

 

Tugga!

 


BORTA BRA, HEMMA BÄST. ALLTID!

2009-12-28, 23:24:42 / Kategori: Allmänt
Idag kom äntligen min lilla Tindra hem igen ♥ Lite försenad, och lite sliten efter en lång hemresa med mycket strul, men äntligen hemma. Och det tog inte många minuter innan hon och Elliot var i full färd med att busa och tjoa och tjimma :)
Visst har veckan gått fort ändå, med jul och allt, men det är ändå så skönt att ha henne hemma igen!

På kvällen blev det middag med mina föräldrar och Tindras pappa, och julklappsutdelning för Tindra. Hon hann knappt börja tugga på köttet innan hon ville sätta igång med paketen :)
Hon fick en massa fint, pengar, skridskor, en hög med Pet shops, ett couronnespel (eller hur det stavas...) Det sistnämnda väckte en himla massa minnen till liv, och det var en nostalgitripp utan dess like. Hur kul som helst!

Imorgon är det mammafika på stan som står på dagordningen. Ska bli kul, men samtidigt lite jobbigt med alla shoppinggalna människor. Men vi klarar oss nog :)

Nyår närmar sig med stora steg. Vi har noll planer, som vanligt. Blir nog en hemmakväll med familjen, med god mat och sånt mys.
* Vad ska ni hitta på på Nyår? *


Förresten höll Elliot på att skrämma skiten ur mig tidigare. Han hade lagt sig (och somnat trodde vi.) Jag skulle smyga in och hämta en sak i mörkret i sovrummet. Tassade in superförsiktigt som värsta indianen, och vad får jag se då?! En liten unge som står upp i sin säng och gungar och hoppar!

Vi sa senast igår att vi måste sänka botten till det lägsta hålet nu när han kan ställa sig upp själv. Gissa om det blev fart på oss nu! Han hade kunnat ramla ut om han hade lutat sig lite för mycket över kanten. Och en bebis vet ju uppenbarligen inte vad för mycket är, så det var bara tur att jag kom in när jag gjorde. Han hade inte sagt ett pip, vi trodde ju att han sov. Han var säkert asnöjd med det han hade åstadkommit, för han flinade nästan ihjäl sig under nappen när jag kom in.

Nu måste jag gå in och avlägsna honom från Tindras rum. Där busas det för fulla muggar nu. Inte lämpligt så här dags kan jag tycka... För nu vill jag själv sova!
* God natt! *

FORTSATT JULMYS OCH SPRING I BENEN...

2009-12-26, 22:29:40 / Kategori: Allmänt
Idag har vi varit hos min lilla mormor och ätit en massa god ris a la malta bla. Träffade kusinerna och moster och morbror också. Jättetrevligt!

Elliot och gamlemormor ♥

 

Elliot och lilla kusinen Isabelle. Strax innan Elliot ryckte mössan ner i ögonen på Isabelle och bitchslappade henne i ansiktet...


 

Nu är det bara ställa sig upp som är kul. Jäkla unge... Han lärde ju sig nyss krypa för sjutton! Kan han inte krypa runt till han blir 5 år eller nåt liknande.

Jag satt vid datorn och såg i ögonvrån hur han ställde sig upp mot sin gåstol. Sen ser jag hur han börjar skjuta den framför sig  och går små steg efter den. Som en liten gubbe med rullator :) Sen körde han in i soffan och kom inte längre, men han fortsatte stå upp och leka.

Ja ja, det är klart att man blir stolt och att han är duktig. Han blir själv väldigt mallig, det syns på honom. Han ler med hela ansiktet :)

 


ÅRETS MYSDAG NR1?

2009-12-25, 18:23:29 / Kategori: Allmänt
Varje år så tänker jag att jag nog egentligen innerst inne tycker mer om juldagen än självaste julafton. Klart att julafton är supermysig också, men juldagen känns så mycket mer avslappnad och chill :) Man bara myser och pillar lite på sina julklappar, äter mer god mat och tar det allmänt lugnt.

Kände imorse att detta är nog den enda dagen på året då jag inte känner det minsta stress, utan jag känner att jag kan slappa hela dagen och bara ta dte lugnt. Inte städa och plocka, inte tvätta... Bara ren och skär kvalitetstid med familjen ♥ Underbart!

Vi fick en massa bra klappar igår, tack allihop! Är så himla nöjd. Det blev pengar, presentkort på Stadium, Apoliva schampo & balsam (hoppas inte jag kommer se ut som Apoliva-tjejen snart bara hahaha!) Den bästa klappen måste jag nog ändå säga kom från Tindras pappa. En helkväll - ett presentkort på restaurang och biocheckar! Och även ett erbjudande om barnvakt till Elliot den kvällen. Så himla superbra julklapp alltså, jag blev verkligen jättenöjd och överraskad. Kanske tom lite rörd... :)

Imorgon bär det av till lilla mormor för släktträff och ris a la malta. Ska bli kul att träffa allihop! Vi måste även fixa de sista julklapparna till Tindra som hon ska få på måndag när hon äntligen kommer hem! Har saknat henne så, trots att tiden har gått väldigt fort.

Nu ska jag fortsätta slappa med familjen. Hoppas ni andra njuter lika mycket av julen som vi ♥

JULDAGS BILDBOMB!

2009-12-25, 12:40:44 / Kategori: Allmänt
Vi hade en kanondag igår, ohyggligt mycket god mat, trevligt sällskap och massa fina julklappar. Och alla dessa underbara ögonblick med barnen... Bjuder på lite bilder så här dagen efter :)




Tomtens näsa blev snabbt intryckt av Elliot :)


*** GOD JUL ***

2009-12-24, 10:15:35 / Kategori: Allmänt
GOD JUL MINA VÄNNER!



TILL TINDRA ♥

2009-12-23, 19:35:49 / Kategori: Allmänt
Lovade älskade Tindra lite bilder hemifrån nu när hon är långt upp i norra Norge. Här kommer de...




TÄVLAR IGEN!

2009-12-23, 13:45:40 / Kategori: Allmänt
Nu tävlar jag hos Carolina igen :) Denna gången om ett supergulligt Babushka-halsband som skulle göra Tindrisen riktigt glad!


VAMPIRE-KID

2009-12-23, 13:40:41 / Kategori: Allmänt
När jag busade med Elliot på golvet nyss såg jag till min fasa att han håller på att bli vampyr! I övre tandraden är det visst fyra tänder på gång samtidigt som det ser ut. Men det verkar inte vara de två stora i mitten som vinner spricka igenom tävlingen, utan de vid sidan om. Där var det alldeles vitt, och såg ut nästan som en blåsa först, men jag grävde in fingret i munnen på lilleman och det kändes hårt och tandaktigt.

Hmm... Vad snygg han kommer bli. Inte. Tur att han ska vara hemma i jul och inte ut och ragga tjejer.

DÅLIG FÖREBILD

2009-12-22, 22:47:22 / Kategori: Allmänt
Idag i stan skulle jag gå över vägen. Det var grön gubbe (of course!) när jag började gå, men när jag var mitt i gatan slog det om till röd. Det brukar ju alltid vara lite extra tid innan bilarna släpps på från de andra filerna, men nu måste rödljusen ha varit inställda på julstress, för i samma sekund som den röda gubben ploppade fram så började bilarna köra.

Jag skyndade mig så fort jag kunde med barnvagnen, men en liten subba i nån SUV aktig bil kom gasande i full fart. Hon la sig på tutan och pekade ilsket mot den röda gubben.

Vet ni vilken min spontana reaktion var?! Att dra av mig vanten och peka finger åt henne! Men jag insåg samtidigt att det kunde uppfattas som ganska olämpligt av en mamma med en bebis, så istället var jag svennig och höjde bara armarna i ett "kom igen!" Helst hade jag velat repa hennes fina bil...

KISSA PÅ SIG-VARNING :)

2009-12-22, 22:37:05 / Kategori: Allmänt
Idag har jag skrattat så att tårarna sprutade, och så att jag nästan kissade i byxorna :) Bara för att jag har helt menlös, torr humor.

Ni vet den där nummerupplysningen eller vad det är, där man kan fråga preciiiis vad man vill. 11811 är numret dit. Jag provade att fråga "Vem är Maria Karlzon i ........." Observera att detta gjorde jag på bussen hem från stan, i hopp om att förtränga spylukten eftersom någon hade spytt ner halva bussen :(

Det tog en stund, sen kom svaret. Håll i er nu!

" 118100 tror att Maria Karlzon är en positiv och snäll tjej som har ett bra självförtroende och är populär bland killarna."


So far so good, det där kunde ju stämma ganska bra i alla fall.

"Vi tror att Maria tycker om att umgås med sin vän Kajsa, och sina andra vänner."


Kajsa?! Vem fan är Kajsa??!! Börjar ana att det är på väg att spåra ur...

"Hon gillar också att spela TV-spel och att se på isdans. Ha en trevlig helg!"

TV-spel, javisst. Men isdans?! Var f*n fick de det ifrån? Hahaha!! Jo men 118100 känns som en mycket pålitlig källa! Satt och småfnissade lite för mig själv på bussen :)


När vi skulle åka till Maxi och köpa gran ikväll fick jag för mig att fråga vem Jocke är. Formulerade frågan på samma sätt, med efternamn och var han bor.
Gode himmel säger jag bara... Jag höll på att kissa på mig i bilen, och jag kunde inte sluta garva. Skulle läsa upp sms:et högt för Jocke, men jag bara stakade mig och skrattade så att tårarna sprutade :)

"118100 tror att Joakim Eliasson i ...... är en snäll, glad  och rolig kille som älskar att leka i klätterställningar. Hans största passion i livet är skördetröskor."

Ja dra mig baklänges i en liten vagn... Jag garvar lika mycket nu som innan! Älskar att leka i klätterställningar?! Var får de allt ifrån? De måste vara pårökta hela högen hahaha!!!

JULTÄVLING HOS CAROLINA

2009-12-22, 10:39:02 / Kategori: Allmänt

 

Jag tävlar hos Carolina. Gör det du med :)


BLÅST...

2009-12-21, 22:53:27 / Kategori: Allmänt
Jag känner mig blåst på konfekten... Har inte fått nån julgran än. Eller fått och fått. Vem får man julgranar av? :) Men vi har inte skaffat nån än :( Jag som ville njuta riktigt länge av Elliots första jul... Imorgon kanske...

KATASTROF!!

2009-12-21, 22:41:12 / Kategori: Allmänt
Ojoj, ikväll blir det bloggbombning märker jag :) Mycket jag vill få ur mig nu!

Idag var ju golvläggarna här och la vårt nya köksgolv. Jag och Ellioten flydde till mamma och pappa för att slippa sitta här hemma som två spån och titta på dem.
Var såklart jättespänd när jag sen gick hem för att se hur golvet blev. Det var inte så mycket att vara varken glad eller spänd över kan jag säga...

  1. Vi fick inte nya lister, som vi fått i alla de andra rummen när vi har bytt golv. Istället har de spikat/limmat fast såna där små blanka, tunna trekantslister utanpå den gamla trälisten. Spikarna sticker ut på vissa ställen och är jättevassa, inte så käckt när man har små barn som kryper runt och pillar på allt. En list satt så löst att den lossnat lite från väggen, och jag kunde med typ lillfingret pilla loss den helt.
  2. Det rutmönstrade golvet ligger inte rakt. Rutorna ligger alltså inte hörn mot hörn, utan på vissa ställen har de hamnat omlott liksom, med ca 0.5 cm överlappning. Alltså, den ljusare grå rutan ligger 0.5 cm in i den mörka. Detta syns ganska tydligt...
  3. Många av plattorna ligger heller inte helt ihoplimmade, utan det är en spricka mellan plattorna. En spricka så stor att vi kunde få ner ett VISA kort utan problem. Detta känns inte så bra med tanke på vatten och sånt när man tvättar golvet.
Katastrof!! Vi har ringt hyresvärden och kommer kräva att de kommer hit och tittar på golvet. Detta är trots allt ett tillval som vi kommer betala för varje månad, då ska det f*n ta mig vara bra gjort!!!

Inte kan vi heller bekosta nya lister själva, för de har lagt det nya golvet på det gamla, och skurit hej vilt runt den gamla listen, utan att ens skruva bort den. Tar vi bort trekantslisten är det några mm mellan golvet och listen.

Mia Madre säger jag bara... Att det går an?!

VAD I H-VETE VAR DET?! *äckelvarning*

2009-12-21, 22:25:39 / Kategori: Allmänt
Igår när jag skulle pensla mina lussekatter innan de åkte in i ugnen så hände det nåt vansinnigt äckligt... Får kräkkväljningar nu igen när jag tänker på det...

Knäckte ett ägg i ett litet glas, och skulle just ta bort navelsträngen (ni vet den där slemmiga tråden som sitter fast i gulan...) Då ploppar det fram en liten vit... klump... Den var kanske ca 2 cm lång, och formad som ett litet, litet ägg. Jag fick nästan panik och ville helst kräkas där jag stog.

Efter att ha haft rysningar i en kvart ungefär och kväljningar utan dess like, så skulle jag spola ner ägget i diskhon. Alla som har försökt det nån gång vet att det liksom inte vill slinka ner av sig själv, utan ibland får man hjälpa det lite på traven ner genom hålen.
Jag tar en kniv, och av någon bisarr anledning får jag för mig att peta på klumpen och se vilken konsistens den har. Hmm... Ingen bra idé! Den var typ hård och slemmig. Usch, nu vill jag kräkas igen...

Måste sluta skriva om det här, det var alldeles för osmakligt! Men vad sjutton var det?! En tvilling? HUÄÄ!!!

SMÅ HIMMELSKA BITAR

2009-12-21, 22:18:44 / Kategori: Allmänt
Sådär! Då var det klart, det gick snabbt och smidigt att göra Rocky road. De står nu på "stelning" över natten, så först imorgon kanske  jag kan få ett litet, litet smakprov :)


30 Bitar

Rocky Road
200g Mjölkchoklad
200g Mörk Choklad
2 nävar Dumlekolor
2 nävar Minimarshmallows
1 näve Salta Jordnötter
1 liten näve Pistagenötter

Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Blanda i dumlekolorna, marshmallowsen, jordnötterna
och pistagenötterna. Häll smeten i en klädd liten form.
3. Låt stelna i rumstemperatur över natten.
Skär till sist i stora munsbitar!

GODISFABRIKEN HAR KVÄLLSÖPPET!

2009-12-21, 21:21:56 / Kategori: Allmänt
Och idag står Rocky road på receptet! Lägger ut receptet sen :)

DEN LILLA KANINEN

2009-12-20, 12:02:01 / Kategori: Allmänt
Ni är några som undrar var jag hittade den lilla bunnydräkten. På Lindex finns den. Var egentligen ute efter en liknande som såg ut som en drake, men den fanns inte. Så då fick det bli den här sötnosen istället :)

Hittade även den här tunikan som jag skrev om tidigare. Tänkte köpa den igår, men då var den inte på rea :( Kostade 249 kr kostade den. Så det blev raka vägen hem och så beställde jag den på nätet istället för 129 kr!

 

Ska ut den 8:e januari med ett gäng mammor, då planerar jag att inviga den. Dock var den inte så lång som jag trodde, så enbart strumpbyxor skulle nog vara olämpligt :) Men kanske ett par såna där blanka leggings.

 

Måste gå, ska banka skiten ur darlingen i TP på Wii :)


ÄR DET INTE EN... PÅSKHARE...???

2009-12-20, 00:10:58 / Kategori: Allmänt
Idag var jag ute på en liten shoppingrunda tillsammans med Josephine. Skulle väl egentligen inte ha nåt speciellt, men som vanligt så är man bra duktig på att hitta saker ändå :)
Innan jag åkte hemifrån sa jag till mina killar att jag skulle försöka kolla efter en mysig, skön heldräkt till Elliot nu när det har blivit så vansinnigt kallt. Han sitter ju mestadels på golvet på dagarna, då kan det vara skönt att ha nåt varmt och gosigt på sig.

Vad kom jag då hem med? Jo se här :)

 

Så nu kryper det runt en liten kanin här hemma :) Hur roligt som helst!


DEN HÄR VILL JAG HA :)

2009-12-18, 08:58:48 / Kategori: Allmänt
Rea på Lindex 129 kr! Skulle vara snygg tillsammans med blanka strumpbyxor och höga stövlar :) Måste nog köpa en sån...



VÄRK FRÅN HELVETESSKAPET...

2009-12-18, 00:05:39 / Kategori: Allmänt
Sitter här med jordens mensvärk :( Varför har den liksom fördubblats sen jag fick Elliot? Vad är det frågan om?! Skulle nog kunna tänka mig att hamna i klimakteriet nu och slippa det här eländet...

Träningen gick bra idag, båda passen. Afron är så kul att jag aldrig vill att det ska ta slut! Mer, mer, mer!!! Love it! Skaka rumpa, det är min grej helt enkelt :)
En sak som jag inte alls är nöjd med dock är mina vrister, som mer och mer börjar göra sig påminda i form av smärta. Särskilt efter afropasset, då man är barfota. Verkar som om de inte pallar belastningen utan skor. Får även ont efter step:en. Måste skaffa såna där ankelstödgrejer (tror inte att de heter så på fackspråk hahaha)

På lördag åker Tindra till Norge över jul, och blir borta i 9 lååånga dagar :( Blähh... Men denna gången åker de tåg upp, och inte bil. Känns som att en stor sten föll från bröstet redan där, då slipper man vara tokorolig att det ska hända nåt på de isiga vägarna i norra Norge.

Dags att tackla kudden! Imorgon ska Tindra få gå på julavslutningen i skolan. De ska fika, se på julspel och film. Hon ska få med sig tre små presenter till fröknarna också, lite hemmagjort julgodis och varsin liten tomtetrasa. Visar bilder imorgon på hur presenterna ser ut.

*God natt*

HERREJÄVLAR! URSÄKTA SPRÅKET...

2009-12-16, 23:23:23 / Kategori: Allmänt
Men jag hade ju världens nyhet att berätta! Idag är dagen D, eller rättare sagt dagen K! Elliot har äntligen lärt sig krypa :) Han är så söt, för han kryper inte som andra små barn, han ser ut som om han har nåt fel på benen :) Han skjuter ifrån med höger ben, samtidigt som hans vänstra liksom bara hasar med på nåt sätt. Mycket underhållande att se, och han ser väldigt stolt och glad ut själv. Måste vara världens befrielse att äntligen kunna ta sig runt :)

Jag däremot insåg efter 3 minuter att nu blir det ingen ro i huset längre... Nu kryps det ju fram till allt och pillas och rycks och slits... Härmed är skohorn-i-lådorna invigt!

Borde verkligen försöka få honom att sova nu. Han vaknade innan och ville under inga omständigheter somna om. Så för att Jocke skulle få lite sovro så tog jag med honom ut i vardagsrummet. Och nu är det lek för hela slanten. Inte bra så här dags...

UPPDATERING

2009-12-16, 23:12:55 / Kategori: Träning
Ett tag sedan nu jag uppdaterade mina siffror från min flashiga våg :) Så här kommer en färsk rapport!

26 nov 2009

Fettprocent 29.8
Muskelprocent 49.1
Vattenprocent 48.6
Vikt 65.2 kg


16 dec 2009
Fettprocent 26.1
Muskelprocent 53.1
Vattenprocent 52.7
Vikt 66.3 kg


Har ju skett en del förändringar, till det positiva måste jag säga :) Förutom vikten då, men den struntar jag i nu ett tag framöver.
Muskelprocenten har ökat med 4 %, vilket jag är supernöjd med, och fettprocenten har minskat med 3 %! Vattenprocenten är ju hög nu, men det förmodar jag hänger samman med nästa veckas Falu rödfärgintåg :)

Härligt! Kul att se att träningen ger lite resultat nu. Kom på häromdagen att jag mest kör träning som stärker benen, dvs step och spinning. Efter jul tänkte jag därför börja köra både core och nån form av skivstång. Antingen skivstång/spinning eller skivstång/puls.

Imorgon är det dags för dubbelpass igen. Step och efter det afrodans :)

Trotsade kyla och snö innan och gav mig ut på 5 km rundan. Kunde kanske ha kvittat, för jag kunde inte hålla nåt högt tempo alls pga halkan. Var på väg att ramla flera gånger, så jag fick liksom trippa försiktigt fram. Fick inget tryck i stegen, så jag var inte det minsta trött när jag kom hem... Men men, skönt att komma ut i alla fall!

VILKEN RUSNING :)

2009-12-15, 21:22:32 / Kategori: Allmänt
Hmm... Kanske borde haft lite längre tid på den lilla utlottningen, för nu var det bara två som var med :) Eller så var det så att det var bara två som tyckte att mina små trasor var fina. Hahaha, det blev ingen megaegotripp direkt i så fall.

Kanske kommer det ut fler om ett tag, efter jul, med andra teman :)

Vinnaren blev i alla fall Karin.
GRATTIS!
♥ ♥ ♥

Maila din adress till mig ([email protected]) så lägger jag dem på lådan så fort jag kan!


Nu skulle jag lagt in en bild på slumpvalsgeneratorn här, men det funkar inte. Så jag hoppas istället att ni litar på mig att jag inte fuskat :)



BER SÅ MYCKET OM URSÄKT!!!

2009-12-15, 14:30:59 / Kategori: Allmänt
Igår lovade jag ju att lägga ut ett litet lotteri här. Men tji fick ni, för jag hann liksom inte med det. Eller, jag hann inte göra någon trasa igår, därför kunde jag heller inte lägga ut en bild på den :)

Så därför blir det en extra trasa som någon får! Gjorde två idag, så en kan man ju ge bort i julklapp eller nåt om man vill :)

Tänkte dra lott ikväll, ska vi säga runt 21? Så fram till dess kan ni som är intresserade lämna en kommentar till detta inlägget. Sen får slumpen avgöra vem som vinner.



KLIAR DET I MUNNEN TRO?

2009-12-15, 13:57:44 / Kategori: Allmänt

 

Man tager vad man haver att sätta tänderna i :)


NY DESIGN

2009-12-14, 14:38:36 / Kategori: Allmänt
Som jag fick gratis :) Finfint!

FÖRRESTEN!!

2009-12-14, 11:01:42 / Kategori: Allmänt
Jag tänkte lotta ut en liten sak här senare. Inget märkvärdigt, så ni behöver inte bli alldeles till er i trasorna där hemma :) Och apropå trasor så är det just en sån jag ska ge bort, som en liten tidig julklapp.

Ska måla en liten jultrasa och fota den, sen får ni bestämma om ni vill vara med i lotteriet eller inte. Vill inte kalla det för tävling, det känns så pretentiöst. Kanske inte ens nån som vill vara med överhuvudtaget :) Jag har ju trots allt inte hundratals läsare här på bloggen...

Ja ja, senare idag kommer en bild på jultrasan!

BAKA BAKA LITEN KAKA

2009-12-14, 10:57:12 / Kategori: Allmänt
Igår bakades det hela eftermiddagen. Det tog ju ganska lång tid att baka två olika sorters matbröd, det är en himla massa jäsningstid. Men det gick bra, och nu är vår dvärgfrys fylld med bondbröd och lantbröd.
Vill ha en stooor frys, eller frysbox, så man kan lagra en massa gottigheter där i.

Tindra är hemma idag också. Nu har väl influensan försvunnit, men nu hostar hon som en gnu istället. Och nyss när hon skulle säga nåt så hade hon nästan tappat rösten... Får se hur hostan utvecklar sig, är hon inte bättre på ons så tar jag nog med henne till farbror doktorn en sväng. Kanske behövs det lite penicillin.

Idag ska jag göra stora pepparkakshjärtan som sedan ska pyntas med barnens namn och lite sånt. Kanske slänger jag även ihop en lussebulledeg. Men vet som sagt inte om det finns mer plats i frysen...

Ikväll är det dags för spinning igen. Kan behövas efter denna helgen kan jag säga. Kolhydrater i överdos! Bläh... Godis, bullar, ris, bröd osv osv... Men det är bara att blicka framåt igen. Ska köra noll kolhydratsintag igen och se om det får fart på saker och ting. Så idag blev det två kokta ägg och en kopp kaffe till frukost. Rena rama fängelsefrukosten :) Eller... I de svenska fängelserna (?) så serveras det kanske buffé till frukost, lunch och middag.
Märkligt det där. Brottslingarna har det bättre än vissa andra människor i vårt land.

Nu ska jag peta lite i pepparkaksdegen och se om den är redo för utbak :)

EN LITEN, LITEN GUBBE

2009-12-13, 15:38:44 / Kategori: Allmänt

 

Elliot har lärt sig att sitta på sin lilla leopardstol (med viss övervakning såklart!)

Han ser ut som en liten, liten gubbe.

Den lustiga kepsen vann jag i somras på Tradera, och nu är den för liten. Men jag gillar att skoja med den lilla, lilla gubben, så jag sätter på den lilla, lilla kepan i alla fall. Och han protesterar inte :)

 

Fick förresten ett brev från Tindra igår. Hur underbart är inte sånt här då? Man ler lite i smyg åt det, men det är ju så löjligt rart ♥

 


MIN NYA ÄLSKADE VÄN ♥

2009-12-13, 15:32:37 / Kategori: Allmänt
Igår fyllde ju darlingen år. Detta firade vi med att jag fick en jättefin present :) Helt omvänt, jag vet! Men han fick faktiskt tofflor, choklad och badskum. Och jag fick en hushållsassistent för typ 2000 kr. Rättvist så det ryker om det!

Å andra sidan kommer ju denna dyra gåva till mig inbringa hembakt bröd, och kanske även bullar till darlingen. Så det är inte bara jag som har glädje av den minsann!

Vilken skönhet ;)


VA FAN?!

2009-12-13, 15:28:33 / Kategori: Allmänt

Vad är det här för en liten huligan?!

Måste vara en sån där värsting, det ser man på hans klädsel ;) Och se, vilken oreda han har ställt till med. Förstört och vandaliserat. Är det sånt här mina skattepengar går till? ;)


KÄRA TOMTEN...

2009-12-13, 11:24:47 / Kategori: Allmänt
Jag önskar mig de här två i julklapp!



Jäskorgar från Lyckas med mat

INGEN MER SÅN LÖRDAGSACTION TACK!

2009-12-12, 23:37:12 / Kategori: Allmänt
Jisses... Vilken kväll det blev. Vilken avslutning på älsklingens födelsedag. Hela familjen blev alldeles skakis :(

Elliot hade somnat, men vaknade efter en stund och var hysterisk och bara grät. Det gick liksom inte att få kontakt med honom. Han grät i... tja en halvtimme säkert. Sån där jobbig, hysterisk, panisk gråt. Jag kunde inte avgöra om han var rädd pga nån mardröm, eller om han hade jätteont nånstans.

Tog det säkra före det osäkra och skulle hiva i honom lite flytande alvedon. Det var då porten till helvetet öppnade sig.
Antar att han fick det i luftvägarna, för det tog en sekund, sen började han hosta och spy som en gris. Han spydde och spydde, det stod som kaskader ut genom både näsa och mun. Samtidigt så rosslade det obehagligt mycket i bröstet på honom, och jag var väldigt osäker på om han fick luft. Jag kunde inte avgöra om han kunde andas inåt, det verkade inte så, och samtidigt blev han alldeles tokröd i ansiktet.

Trots att vi höll honom upprätt och framåtlutad hela tiden så blev jag jävligt orolig att han höll på att kvävas av sina egna spyor :( Jag kunde verkligen för mitt inre se hur allt bara gick åt pipan...

Till slut så fick jag lugnat ner honom, och då satt han i mitt knä, totalt nerspydd och bara hulkade och snyftade. Tala om att det gjorde ont i hjärtat att se honom sån!

Mitt i all uppståndelse ringde Jocke mina föräldrar, eftersom vi var redo att kasta oss in i bilen och sticka till akuten. De kom, men då hade Elliot lugnat sig lite, och skrattade tom till lite när hans älsklingsmoffa kom :)

Puh...


Och lilla Tindra blev superledsen. Hon kom in i badrummet och grät, och var alldeles ifrån sig för hon var rädd att Elliot skulle dö. Och att det var hon som hade smittat honom nu när hon var sjuk. Det kanske är jag som har smittat honom mamma, jag har lekt jättemycket med honom idag, och varit jättenära...
Lilla gumman... Började nästan gråta själv när jag såg hur orolig hon var :(

Ja ja, nu är allt back to normal. Alla sover förutom jag. Ska väl hoppa i säng snart jag med... Imorgon blir det adventsmys med familjen ♥

SLÄNG DIG I VÄGGEN OBAMA!

2009-12-12, 00:22:44 / Kategori: Allmänt
För jag har minsann fått ett Nobelpris jag med. Fast min inbjudan till festen i Oslo måste ha kommit bort i posten. Antar att den norska postgången inte är att lita på ;)

 

Den här underbara presenten fick jag av rara Carolina!

 

Tycker alltid det är roligt när man får lite cred som mamma! För det är bannemej inte alltid en dans på rosor. Ibland vill man bara gå och gräva ner sig i skogen. Men det övervägs naturligtvis av alla underbara ögonblick man får dela med sina barn ♥

 

Jag är stolt över mina barn, härifrån till evigheten ♥

Jag är stolt över att se vilken underbar tjej Tindra har blivit, och det är ju trots allt jag som mamma (och hennes pappa mfl såklart!) som har format henne till den hon är idag.

 

Jag är också övertygad om att lille Elliot kommer bli en gó kille med ett stort hjärta. Jag ska göra allt som står i min makt för att hjälpa honom på vägen.

 

♥ Älskar Er mina godisar, Tindra & Elliot ♥


NO PAIN NO GAIN!

2009-12-11, 15:49:06 / Kategori: Allmänt
Jag lever, men har inte bloggat på några dagar nu. Anledning - vi har bott hemma hos päronen två nätter, jag och kidsen. Anledningen till det - nytt golv i hallen. Och eftersom ingen i familjen kan flyga så fick vi packa några påsar och flytta.

Träningsvärk idag efter att ha kört dubbla pass igår. Först step och sen afrodans för första gången. Det var sååå kul!! Jag ville aldrig att det skulle ta slut :)

Måste sticka nu, men jag återkommer senare med mer utförlig rapport från träning och mitt liv! :)

SHIT POMMES FRITES!

2009-12-08, 11:07:27 / Kategori: Allmänt
Igår var det dags att fixa till tatueringen. Shit alltså... Det var ganska oskönt det mesta av tiden. Att skugga är fasen inte det skönaste man kan göra. Det var en sån ettrig smärta, och ibland fick jag nästan bita mig i tungan för att inte skälla på A som gjorde tatueringen :) En ren reflex, för han kan ju inte hjälpa att det gör ont.

Lovade ju bilder, men jag avvaktar ett par dagar tills den har fixat till sig lite, och den värsta svullnaden har lagt sig. Nu är den tjock och röd och inte så superfin att visa upp på bild. Sviiider gör det med. Men det är ju självförvållat.

Ikväll tänkte jag ev prova på att träna core. Det är sannerligen nåt som behövs. Rygg och mage är väl ett av krisområdena på min kropp hahaha :) Får väl köra det jag orkar, sen kan man ju vila när man själv vill ;)
På tor är jag sugen på att äntligen prova på afrodansen också, så jag funderar på att köra dubbelpass, först step och sen afro. Lätt att vara tuff nu, det kan ju vara så att det blir för jobbigt med två pass på raken. Vi får se...

Vikten står still. Eller nej, nu ljög jag. Vikten har ökat (!) med knappt ett kilo. Fast enligt min flashiga våg så har fettprocenten minskat med nästan 3 % tror jag om jag inte minns helt fel siffror. Så man får väl försöka låta bli att stirra på vikten. Det är ju måtten som räknas, och minskar dessutom fettprocenten så är det ju kanon!

Nu måste jag beställa lite kort på nätet. Ha en fortsatt skön dag!

HÄRLIG HELG, DÅLIG AVSLUTNING... :(

2009-12-06, 20:46:16 / Kategori: Allmänt
Att en liten 7-åring kan frammana så mycket ilska och frustration, det är inte illa... Har haft världens storbråk med lilla fröken Tindra ikväll. Snacka om att hon fick sig ett tuppjuck! Det gapades hej vilt, den ena styggelsen efter den andra. När allt var över var jag alldeles skakis och matt...
Men nu verkar hon ha somnat, så vi hoppas på en bättre dag imorgon!

Igår var vi hemma hos en jobbarkompis till Jocke. Jättetrevligt, och god mat och gott sällskap! De hade en liten kille som var dryga månaden äldre än Elliot. Elliot gjorde kanske inte världens bästa första intryck genom att slå lille Vincent i huvudet med en av Vincents egna leksaker... Men vi skyller på dålig finmotorik :)

Idag var dagen D då Jocke för tredje gången i sitt liv skulle åka till Ullared. När vi kom fram fick jag lite lätt panik, för det var fullt med bilar på parkeringen! Överallt! Jag såg framför mig hur det var totalt kaos där inne, galna tanter som kapar hälsenor med sina kundvagnar, skrikande barn, män som svettas och himlar med ögonen...
Men vi blev nog jätteförvånade båda två, för det var helt ok när vi väl kom in.

Tyvärr var det väldigt utplockat bland leksakerna, så det blev inte så många julklappar till kidsen som vi hade planerat. Men några grejer fick vi med oss hem.

Imorgon är det en fullspäckad dag! BVC på förmiddagen, det ska bli spännande att se hur stor Herr Klumpus är nu :) På kvällen blir det träning, och sen är det bara hem, duscha snabbt som attans och iväg och fixa färdigt tatueringen! GÖTT! Kommer självklart lägga ut bilder på den så snart jag kan. Tror den kommer bli hur fin som helst när skuggorna är på plats.

Dags att runda av, vi höres imorgon!

MOZARTKULOR OCH LITE AV VARJE :)

2009-12-04, 15:11:52 / Kategori: Allmänt
Nu är första omgången av årets julgodisproduktion överstökad. Blev inte så mycket idag som jag trodde, men det är ju ett tag kvar till jul som tur är.
Jag gjorde Mozartkulor, och Tindra gjorde lite olika marsipanfigurer. Dock tröttnade hon ganska snabbt, så jag fick avsluta hennes projekt.

 

Marsipankulor

 

 

Snart ska nougaten i!

 

 

 

Silverkulor till pyntningen

 

 

Ellioten var lika glad som vanligt, trots att han inte fick vara med och göra godis. Med majskrokar i ansiktet verkar livet vara helt ok ändå!

 

 

Snart färdig!

 

Tadaaa!! Mumsigt värre :)

 

En bricka lastad med Tindras olika kreationer :) Vet inte riktigt vad allt är faktiskt...




AGG!

2009-12-04, 14:28:58 / Kategori: Allmänt
Igår på träningen kom jag på att jag kan hysa agg till vissa människor som jag inte ens känner. Skrämmande kanske, var är världen på väg ;)

Just igår var objektet för min irritation en kvinna i 40-årsåldern. Först kom hon jättesent, så passet hade redan hållt på i en kvart ca. Man blir lite distraherad när det kommer in en hysterisk människa som börjar fippla med sin stepbräda, och som springer fram och tillbaka för att byta om osv osv. Jag fick tom stanna upp för att hon skulle komma förbi! Redan där var jag alltså irriterad på henne.

När jag tränar pass så vill jag ha bra musik med tryck i som gör att motivationen kommer på topp. Gärna på hyfsat hög volym så att man får lite feeling.
Plötsligt så frågade instruktören om det var lagom högt. Nääää, bräkte den försenade 40-taggaren (som för övrigt borde ha fråntagits sin rätt att tala iom att hon kom så sent och störde.) Det är alldeles för högt för min del!

Jaha? Var har du dina öronproppar då tänkte jag, för jag har sett henne peta in såna där små skumgummiproppar förr. Så då sänkte instruktören musiken till lite lagom bakgrundsnivå. Åhhh fy bubblan vad kul det var att träna efter det! Inte.

På spinningen i tisdags irriterade jag mig på en annan sak som jag tänkt på flera gånger när jag har varit där. På vissa spinningpass finns det ibland nån som liksom kör sitt egna pass. De står upp när vi andra sitter, och vice versa. Varför går man då på ett pass? Då kan man lika gärna sitta i gymet och trampa på en cykel i vilken takt man vill.

Oj vad bitter och otrevlig jag låter nu! Vilka bagateller att irritera sig på kan tyckas... Ja ja, alla stör vi oss på olika saker.

Vad gör dig riktigt irriterad??

ÖVERRASKNING

2009-12-03, 23:17:51 / Kategori: Allmänt
Nu fick jag plötsligt världens idé. De verkar komma till mig ganska ofta nu för tiden :) Anyway...
Imorgon har ju Tindra en kort dag i skolan, hon slutar redan kl 12. Funderar på att möta upp henne när hon slutar och sen åka in till stan och kolla på NK:s julskyltning! Det hade varit supermysigt! Och Elliot får så klart också följa med på ett hörn.

Gud vilken himla bra och rolig mamma jag är :)

Fast nu slog det mig... att jag lovade henne att vi skulle göra julgodis imorgon... Hmm... Nu tror jag minsann att min brillianta idé åkte ner i dass lika fort som den kom till mig. Attans...

ROCK ´N´ROLL ´TIL DEATH!

2009-12-03, 15:55:26 / Kategori: Allmänt
Jag vägrar ge upp, om jag så ska spela...



... med munnen!

JAG FICK EN AWARD...

2009-12-03, 10:49:36 / Kategori: Allmänt
... för ganska längesen av Carolina. Men har helt glömt av den, tills det slog mig alldeles nyss.

 

 

För att "få ta del" av denna award så ska jag berätta 10 saker om mig själv... Misstänker att det då helst ska vara några smaskiga hemligheter som ni läsare kan gotta er i :) Vi får väl se vad jag kan komma på...

 

 

♥ Jag har fågel- och fjärilsfobi. Tycker det är äckligt med saker som flaxar och håller på...

♥ Jag är perfektionist, självkritisk och pedantisk. Mycket jobbig kombination som ni kanske förstår.

♥ Kan ha väldigt kort stubin och tända till på alla tio, men det går lika snabbt över. Oftast. Eller ibland.

♥ Drömmer om att flytta till solen...

♥ Har inget körkort! Hahaha :)

♥ Blev tillsammans med syrran blåsta på alla våra fickpengar på en Turkietsemester för många år sedan, redan efter typ halva veckan!

♥ Har aldrig legat på sjukhus, förutom när kidsen föddes såklart.

♥ Vill gärna göra coverups på mina två gamla tatueringar!

♥ Skulle vilja vinna snuskigt mycket pengar så att jag aldrig mer behövde jobba. Japp, så lat är jag!

♥ Är väldigt kluven i barnfrågan. Vill jag ha ett barn till? Eller inte? Eller? Kanske... Njae...

 

Haha, så mycket smaskigt blev det inte. Har väl ett alldeles för tråkigt liv helt enkelt :)


I ♥ DECEMBER

2009-12-02, 10:37:31 / Kategori: Allmänt
Idag är det en minst lika fin dag som igår, solen fullkomligt spyr ut allt den har hållt tillbaka under november månad! Jag blir sååå glad :) Måste gå ut och gå en promenad idag också, trots att det är 4 minusgrader. Och man får nog trippa försiktigt så man inte halkar med barnvagn och allt...

Har nyss käkat ägg och baconfrukost, och sitter nu och dricker det nya kaffet jag köpte igår - wienermelange. Hur gott som helst, smakar inte så mycket kaffe... När alla matrutiner är överstökade så ska jag ut och hämta tomtelådor och allt vad det är.

Igår ringde förresten golvläggaren och frågade om jag ville ha mitt nya köksgolv innan jul. Nej tack sa jag. Inte. Klart att jag vill ha det innan jul! Så den 21 kommer han och röjer om i köket. Ska bli riktigt spännande att se hur det där rutiga golvet gör sig. Tänk om jag hatar det när det väl är på plats? Jobbigt läge... Hela julen förstörd för att man har ett rutigt golv i köket...
Hallen ska ju också bli färdig innan jul, så här blir nog kanonfint!

Nu sitter lilleman och drar sig i öronen, vilket brukar betyda att han är trött... Tycker dock han borde låta bli att dra i de öronen, det är ju inte direkt så att de behöver böjas framåt mer :) Lille godisen ♥ Idag fick jag sovmorgon till kl 9, det var inte alls dumt.

Förresten... Har ni smeknamn på era barn? Alltså, inte på era barns namn, utan nåt annat smeknamn som nu typ har hittat på själva? Vi har ett jättekonstigt, och jag vet inte ens var det kom ifrån. Men vi har kallat Elliot för Bissebassen ända sedan han var liten :) Konstigt, jag vet...
Nä dags att rycka ut innan öronen åker av!

REKORD!

2009-12-01, 21:13:07 / Kategori: Allmänt
Första dagen i december bjöd väl på nästan lika många soltimmar som hela november gjorde! Heja december!! November borde inte finnas...
Vilken underbar dag det har varit, man fick allt lite ny energi när solen kom fram. Var ute och gick en sväng på förmiddagen, och det var kallt men friskt och skönt.

Var på spinningen också som planerat. Så jäkla trist pass, men man får väl bita ihop. På torsdag blir det step igen, det är kul som attans! Gick både till och från spinningen, så idag har jag nog fått min del av träning :) Är allt lite mör i benen nu, så imorgon blir det en vilodag. Såna måste man ha också ibland.

Ska plocka fram resten av julsakerna imorgon tänkte jag. Eller resten och resten... Det enda som är framme är ju adventssakerna. Tomtar och sånt ska letas fram imorgon.

Hoppas på en sovmorgon också, gärna till 9.30 hugget som förra veckan! Det hade varit kanoners :)

Om man skulle ta en sista kopp kaffe... Köpte två sorters bönor idag och två julteer. Har stuckit näsan i påsarna säkert 10 ggr. Det ena kaffet hette Wienermelange (himla tjusigt...) och luktar som wienernougat. Äckligt... ;)

God kväll på er!

GODIS FÖR ÖRONEN!

2009-12-01, 20:58:28 / Kategori: Allmänt


1:E DECEMBER

2009-12-01, 10:40:01 / Kategori: Allmänt
23 dagar kvar till julafton :)

Idag är det en riktigt underbar vinterdag ute. Fast ingen snö då, som vanligt. Men kallt och soligt! Vad gör ni idag? Själv är jag lite i valet och kvalet vad jag ska hitta på. Långpromenad? Har planerat in spinning ikväll också, så jag kanske borde "spara" benen till det? Var så jäkla mör i benen igår på spinningen, redan efter 10 min. Men längre in i passet släppte det, fast det är jobbigt innan man kommer dit.

Borde putsa fönstret i vardagsrummet, men det låter vansinnigt tråkigt! Och så borde jag gå och köpa lite julblommor... Och så borde jag göra julgodis..

Imorgon bär det av mot Ullared igen! Kuuul! Hoppas bara inte att Jocke tappar tålamodet redan ute på parkeringen som han brukar hahaha. Man blir liksom så stressad inne i affären då om man vet att han håller på att avlida.

Har inget vettigt att skriva nu ändå, så jag återkommer! Ha en skön dag i solen!