TREVLIG VALBORG FOLKET!!

2008-04-30, 07:26:35 / Kategori: Allmänt
Själv ska Valborgsmässoafton firas på jobbet med ett härligt 12 timmarspass och en jäkla massa sushi. Upptäckte igår när jag åt lunch på jobbet att det inte var så gott längre. Ibland hamnar jag i perioder då jag har ätit alldeles för mycket sushi, och då är det bara att tagga ner lite. Sen efter ett tag går det bra igen. Så idag får det bli nån annan mat än sushi.

Ta´t lugnt ikväll gott folk! På återseende efter kl 20 ikväll... Suck...


image75

MIN LILLE VÄN

2008-04-29, 18:34:53 / Kategori: Allmänt
Dagen shopppingtur resulterade bla i en ny MP3spelare. Den andra jag hade ska jag bara kasta svinhårt i asfalten, och sedan stampa på den. Den har orsakat mig både hörselskador och hjärtinfakter. Den har liksom levt ett eget liv, volymen har höjts och sänkts hipp som happ. Ibland är det jättelågt i lurarna, då höjer jag naturligtvis för att höra. Men så, som genom ett trollslag, så höjer den volymen av sig själv, och då är det ju verkligen aphögt. Så högt att jag får ont i trumhinnorna, och hjärat har för en millisekund stannat.

Så idag köpte jag en ny, fin liten vän.


image74
Detta är nästan exakt verklig storlek.


Superliten och smidig. Och väldigt snygg om jag får säga vad jag tycker. Och det får jag ju. I alla fall i vissa lägen...
Så nu är den laddad med Madonnas nya platta, Hard candy, som bara är så jävla grym att jag nästan blir tårögd!

SHOPPING IDAG ELLER...?

2008-04-29, 09:56:17 / Kategori: Allmänt
Tänkte åka och shoppa idag. Men så vet jag inte om jag orkar... GUD!!! Jag måste vara gravt skadad! Inte orkar shoppa, det kan inte vara sant... Snyft.... Nu går det bara utför med mig.

Sitter och mumsar frulle efter morgonpromenaden. Morgonpromenaden som förstördes av att min chef ringde och sa att min semester ev inte beviljas, för hon ville ha semester då. Ibland är jag bara för tacksam för mitt jobb. Verkligen.

Nu kan man tro att sommaren har kommit. Vi vaknade till sol och 15 grader varmt kl 7 imorse. Nu måste det vara en bit över 20 grader ute. LOVELY! Men man ska väl inte ropa hej. Kommer ihåg en gång när jag bodde i Norge. Då snöade det den 10 maj, på min kompis födelsedag... En vecka innan 17 maj, då det var sol och varmt igen. Märkligt.


image73
Aha, en krypskytt. Undrar om han ska skjuta min chef i baken...

SMÄRTA OCH CHICKFLICK

2008-04-28, 22:31:00 / Kategori: Allmänt
De här jäkla visdomständerna, en av de mest menlösa tingen här i världen. Jag har inte fått en enda. En kom upp halvvägs, men den snodde min tandläkare så fort han fick tillfälle. En annan är på väg, men är bara halvvägs uppe. Men den tredje lilla fuckern... Jag skojar inte när jag säger att det spränger i hela huvudet på mig!!! Vad fan är dealen med de här tänderna? Det känns som om jag har tandvärk i varenda tand i munnen bara pga visdomstanden som ligger och spränger i tandköttet. Mina kommer dessutom helt fel, helt på sniskan, och därför inbillar jag mig att det gör extra ont. Iprenöverdos innan jag lägger mig får det bli.

image72



Har kollat på 27 dresses ikväll. Tyckte den var helt ok, varken bu eller bä. En lättsam liten tjejrulle, utan vare sig budskap eller någon plats för eftertanke. Men en må bra film kanske man kan kalla den... Eller jag vet inte. Vid närmare eftertanke så var den kanske inte så bra.







VÄRSTA STOLTA MORSAN

2008-04-28, 18:57:57 / Kategori: Allmänt
För idag har lilla Tindrisen lärt sig att cykla!! Jippie! Är nog nästan lika glad som hon själv är.
Hon var ju tokfeg i början, och absolut livrädd. Idag var det tredje dagen vi gick ut för att öva, och plötsligt så bara släppte det. Jag släppte taget och hon cyklade vidare, helt hysteriskt fnittrande :)
Nu är hon ute på gården och trampar runt. Mallig som en groda!


image71

HJÄLP SÖKES!!

2008-04-28, 14:37:05 / Kategori: Allmänt
Vill så hemskt gärna ha lite hjälp med bloggdesign, kanske främst en ny och flashig header. Tycker idag att min blogg ser helt B ut, som om min 5-åriga dotter har designat den...

Anyone?

VÄLDIGT INTELLIGENT SAGT...

2008-04-28, 14:05:53 / Kategori: Allmänt
image70

FLICKAN OCH VARGEN

2008-04-28, 11:28:38 / Kategori: Allmänt
Hmm, ja ungefär så börjar jag känna mig. Ni vet den där fabeln om vallpojken som hade tråkigt och som hela tiden ropade "vargen kommer, vargen kommer". När vargen kom på riktigt var det ingen som trodde honom.

Ungefär så känner jag mig med vår Turkietsemester. Nu har jag flaggat för både Alanya och sen Marmaris. Bokat hit och bokat dit.
Igår hittade jag ett jätteschysst hotell i.... Side. Hahaha, nu har jag snart gått igenom hela Turkiet. Nä men skämt åsido, jag tror det får bli detta. Det är verkligen barnvänligt, jättestort poolområde, strandbuss som kör fram och tillbaka från hotellet till stranden hela dagen, och barnvänlig strand. Dessutom googlade jag lite, och hittade bara bra kommentarer om betyg från folk som redan hade varit där.

Jobbigt att vara kontrollfreak. Tror hela tiden att jag ska hitta något bättre, billigare. Måste släppa taget nu känner jag hahaha. Bara boka och sedan längta och börja nedräkningen.

HAHAHA!!

2008-04-28, 00:49:45 / Kategori: Allmänt
image69

PENGAKÅTA SVENSKAR

2008-04-27, 22:47:15 / Kategori: Allmänt
Har ni sett Sanningens ögonblick?? Såg det för första gången i kväll, och jag blev helt stum och förstenad av chock. Jo det är sant!!
Hur faan kan man hänga ut sig själv och sin familj och vänner på det sättet de gör där, bara för att vinna pengar??? Det bara skriker desperation, och kosta vad det kosta vill, jag är så sugen på de där 500 000 kr så jag skiter i om jag förnedrar folk jag känner, och framförallt mig själv.

Kom igen folket, 500 000 spänn, är det verkligen värt det??? Kanske om det var några mille, men 500 000?! Aldrig i livet.

SKÖNA SÖNDAG

2008-04-27, 22:31:38 / Kategori: Allmänt
Verkligen alltså, vilken härlig söndag vi har haft! Inte ofta man kan säga så tycker jag. Varje söndag brukar jag nämligen annars drabbas av snart-är-det-måndag-ångest. Det känns som om livet är slut och man ser bara mörker.
Men inte idag.

Vi var först på Egg& Milk i Linnéstan. Underbart litet ställe med en himla massa godsaker. Vi åt amerikanska pannkakor, ni vet de där som är lite tjockare. Jag valde lönnsirap på mina, och det är ju bara så himmelskt gott!! Och nyttigt.... INTE! Men ibland måste man fan unna sig lite. Dessa sköljdes ner med en stooor jordgubbsmilkshake.
Efter det begav vi oss mot Heden, där vi skulle träffa en Cirkus Skratt-biljett hallick. Vi fick biljetterna till halva priset mot vad de kostade i kassan. Vilket kap! Tindra hade ingen aning om att vi skulle gå på cirkus, så hon blev så glad att hon höll på att krypa ur skinnet.

Cirkusen var riktigt rolig, även om den var ganska liten jämfört med vad jag hade föreställt mig i mitt huvud. Kanske för att jag jämför den med den enda gången jag var på cirkus när jag var barn, och det var i Scandinavium med pappa och syrran. Elefanter och grejer.
Här var det också djur med, men i mindre format. Katter och hästar. Det fanns även clowner - of course - och eldslukare och knivkastare och lindansare mfl.
Man blev på riktigt skönt humör, för det var en rolig föreställning. Popcorn och ballonger och hela konkarongen.

Så, summan av kardemumman, helgen har varit helt underbar! Två dagars ledighet kvar också - YAY!


image68

FRUKTANSVÄRT!

2008-04-27, 00:17:01 / Kategori: Allmänt
Gjorde nyss den fasansfulla upptäckten att jag inte längre tycker det är så gott med Coca Cola. Jag menar.... Gode Gud, vad har hänt med mig?! Jag som var totalt Colaberoende innan. Kunde nästan få lite abstinensbesvär ibland. Nu sitter jag här och dricker det, men kommer på mig själv med att tänka - njaee...

Vart är världen på väg egentligen?!

TJEJDAG ALL DAY LONG

2008-04-26, 23:09:37 / Kategori: Allmänt
Idag har det verkligen varit en mamma-dotterdag. Först dansuppvisningen som var sååå spännande, och sååå rolig att se på. Lilla gumman var jättepirrig innan hon skulle upp, men väl uppe på golvet gick det.... som en dans! Hahahaha!! Det är ju för roligt när man kan dra till med såna glimrande ordvitsar!
Efter det var det skoshopping. Sedan hem och en liten cykelövningstur. Nu gick det mycket bättre, det lossnar nog snart. Inte blev jag arg denna gången heller puh...

Hemmagjorda hamburgare till middag, som följdes av filmkväll. Jag somnade i sedvanlig ordning 5 min in i filmen, men vaknade efter en stund och började bulimiäta Plopp för att hålla mig vaken.
Efter filmen var det dags för en sväng Singstar. Sen ritade Tindra lite medans jag lirade GH en stund. Nu har hon däckat med en Bamsetidning i ansiktet.

Imorgon tänkte jag ev överraska henne med cirkus. Hon hade fullkomligt älskat det, så jag tror det får bli så. Hoppas inte det kommer en massa obehagliga clowner bara. Har nog lite fobi för clowner när jag tänker efter. Inte så konstigt iofs, för jag gillar ju inte de där fulkaninerna på Liseberg heller. De som det finns människor inuti. Vill bara lägga krokben för dem och sno deras stora huvud när de har ramlat.


image67
Scary fuck!!

SNART ÄR DET HELG

2008-04-25, 10:57:26 / Kategori: Allmänt
Och då är jag ledig 4 dagar i sträck. Känns helt overkligt :) Men man ska väl inte ropa hej... Kanske blir jag inringd för jobb ändå. Men då ska jag nog säga nej tack på ett vänligt men bestämt sätt. Behöver lite ledigtid, särskilt eftersom jag är så trött på mitt jobb nu för tillfället så jag vill bara spy kaskadspyor så fort jag sätter min fot där.
Vill bara fräsa åt kunder som kommer in och gör jobbiga, egenpåhittade beställningar. Fräsa med en sån där ljuvlig Smeagolröst - Lämna mig ifred, åk och köp pizza istället era nötter!!!!
Tja, nu när jag tänker efter så skulle det nästan vara värt ett försök.

Igår ringde darlingen från Sthlm. Han var alldeles fnissig som en nykär tonårstjej. Det visade sig att när han skulle raka sig med maskinen så var den felinställd. Så hans älskade skägg hade fått sätta livet till, och numera ser han tydligen ut som en barnrumpa i fejset. Inte ens ett litet James Hetfield skägg hade gått att spara...
Och med tanke på att han är rakad på huvudet så kan jag tänka mig att han ser ut som ett vandrande... hmmm... Kan nog inte skriva så fula ord här, mamma läser ju min blogg. Det börjar i allafall på k**huvud... Ahhh, lurigt va?!

HUMORLÖSA STACKARE

2008-04-24, 18:48:31 / Kategori: Allmänt
Idag hände nåt märkligt på jobbet. Eller lustigt. Eller jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det.
20 min innan vi öppnar kommer det in två killar i 25-årsåldern i blåställ. De kollar menyn och gör sig redo att beställa. Då säger min ena chef - med en sådan skämtsam ton att det inte går att ta miste på att hon skojade - Killar, när ska ni lära er att vi inte öppnar förrän 11? Ni kommer ju alltid hit innan vi har öppnat.
Den ena killen säger - Ja men ha inte dörren öppen då!
- Jaså, skojar min chef vidare. Har du ensamrätt på syret eller? Hahaha... Varpå alla skrattar, tom den andre killen som var med. Men då har den förste killen flippat över och fräser i en sur ton - Nähä, då går vi väl någon annanstans då!!
Och så gick de... Men liksom...?? Den grabben hade inte ett enda humoristiskt ben i kroppen. Sicken jäkla torrboll. Måste vara jobbigt att vara så lättstött, lille pojken.

FATTAR INTE ALLS

2008-04-23, 22:12:53 / Kategori: Allmänt
En sak jag har funderat över ibland när jag sett det på TV är - vad faaan är Mardi Gras egentligen?! Är det i grund och botten en sorts pridefestival? Visst, det köper jag. Men alltså, den här grejen med att visa boobsen och få ett halsband (eller balshals som Tindra skulle sagt för 3 år sedan) Jag fattar verkligen inte poängen.
Är jag helt dum som inte förstår, eller kan det vara så att hela den där grejen bara är helt sjuk och har spårat ur?? Ja jag vet inte...

Vet inte ens varför jag tänkte på detta nu...

DAGENS FINASTE

2008-04-23, 12:50:57 / Kategori: Allmänt
Lilla Connie Talbot 6 år, som var med i Britain´s got talent. Vad heter det nu på svenska då...? Ja ja, ni fattar nog vad jag menar. Snacka om schysst pipa redan som 6-åring! Får gåshud när jag hör henne sjunga. Njut!


ÅNGRADE MIG

2008-04-22, 23:25:21 / Kategori: Allmänt
Hade ju bokat en resa till Alanya i augusti, men den var inte betald och så. Hittade en annan resa ikväll nämligen, till Marmaris istället. Kostade lika många pickadoller, så jag bokade den istället.
Alanya är schysst, men kanske mer som ett partyställe dit man åker utan små kaxiga 5-åringar. Och jag har länge velat dra till Marmaris, så det passar ju som fot i sko.


image65

KAN MAN HA ROLIGARE?!

2008-04-22, 21:58:51 / Kategori: Allmänt
Hittade den här gamla dängan på nätet. Helt underbar, om man har lite humor vill säga ;)
Hatten är din

ÖVERKLASSKÄRRINGAR

2008-04-22, 18:33:56 / Kategori: Allmänt
Tänk att en liten överklasskärring kan förstöra hela ens dag, med bara ett par få meningar. För detta var precis vad som hände mig idag på jobbet. Var på tämligen gott humör, särskilt eftersom vädret var precis lika glimrande idag som i går.
Men så plötsligt ramlade det in en sån där liten rikemansslyna som tror att hon vet så himla, jävla mycket. Och så började hon domdera och berätta för mig hur jag ska göra mitt jobb. Woowoowoo, hold your horses - är det DU eller jag som jobbar här???
Bara för att hon svansar in i sina dyra designerkläder så betyder ju inte det att hon bossar över världen. Eller?!

Och andra dumma kommentarer från kunder. 1.5 tim innan vi öppnade idag stack en morsa in huvudet och frågade om vi hade öppet.
Till saken hör att ALLA stolar i restaurangen hängde uppochner vända på borden, sådär som man gjorde i skolan ni vet. Eh... Vänta lite jag måste tänka... Har vi öppet eller inte?? Brukar man sitta på uppochner vända stolar när man går på restaurang?

SKÄRPNING GOTT FOLK!!!

VECKANS COOK

2008-04-21, 22:39:43 / Kategori: Allmänt

TEBAX IGEN

2008-04-21, 19:44:28 / Kategori: Allmänt
Blir ju inte så mycket bloggande över helgen när darlingen är hemma från Stockholm. Måste ju passa på att umgås lite då. Spela GH tex, så att fingrarna blöder och armarna fullkomligt vrider sig i krampaktiga spasmer. Då har man kul!

Annars då... Inget nytt. Glad över mina nya, balla Cheap Monday skor som jag fyndade på Åhléns för 99 pesetas. Tänkte lägga in en bild, men vill inte göra er avundsjuka ;)

Ikväll är det American Idol igen. Måste ju kolla då, eftersom min kille är med och sjunger där. Yeah right, I wish! Men jag ska i alla fall unna mig lite ögongodis en solig måndag som denna.

KÖNSBESTÄMNING AV FÖREMÅL

2008-04-18, 10:30:16 / Kategori: Allmänt
  1. FRYSPÅSAR - Manliga eftersom de håller inne med allting men går att se rakt igenom.
  2. KOPIERINGSMASKINER - Kvinnliga, eftersom de när de väl stängts av, tar en stund att värma upp igen. De är effektiva reproduktionsapparater om man trycker på rätt knappar. Om man inte gör det kan helvetet braka löst.
  3. DÄCK - Manliga eftersom de ofta tappar greppet när de blir gamla, och ofta är för uppblåsta.
  4. LUFTBALLONGER - Manliga eftersom du måste sätta en blåslampa under den för att det ska bli nån fart på den. Sen är det förstås det där med varmluft...
  5. TVÄTTSVAMPAR - Kvinnliga eftersom de är mjuka och kramvänliga och lätt binder en massa vatten.
  6. WEBBSIDOR - Kvinnliga eftersom de får så många träffar.
  7. TUNNELBANAN - Manlig eftersom den använder samma gamla ställen att plocka upp folk på.
  8. TIMGLAS - Kvinnliga eftersom vikten med tiden hamnar i nedre delen.
  9. HAMMARE - Manlig eftersom den inte har utvecklats mycket de senaste 5000 åren, men den är händig att ha hemma.
  10. FJÄRRKONTROLL - Kvinnlig. HA! Du trodde säkert att den skulle vara manlig. Men tänk på att den skänker mannen glädje, han skulle vara helt "lost" utan den, och trots att han inte alltid vet vilka knappar han ska trycka på så fortsätter han försöka!

CHARMING

2008-04-16, 22:49:10 / Kategori: Allmänt
Ännu ett litet inlägg innan det är dags att sova. Tycker nog allt att Orup är lite foxy, trots sin ålder. Å andra sidan är han "bara" 50, och det är ju ingen ålder.
Eller så är det min svaga ådra för gitarrspelande karlar som pulserar :)


image64

LILLA PATTEKLAPPARDAGEN OCH RÖJ PÅ RONDO

2008-04-16, 22:32:58 / Kategori: Allmänt
Patteklappardagen... Kan det vara någon annan än Gert Fylking som använder det ordet?

Nyss hemkommen från Rondo och Orup & Lenas show. Måste säga att jag är mycket nöjd. Det var riktigt, riktigt bra. En himla massa gamla goingar som man hade glömt av. Och däremellan små lustiga skämt som absolut gick hem. Något av det bästa var de tre små japanerna som skötte karaokedelen, där hela Rondo stämde in i allsång. Hur roliga som helst
OCH!
De lärde mig ett nytt uttryck, och framför allt ett mycket användbart ord när jag står på jobbet och gör sushi. SUSHI PUSH...
Fy fan vad roligt, skrattar bara jag tänker på det! Med sushi push menas "rå lax i tvåan". Något som man kan bli utsatt för om man inte deltar i karaoketävlingar bla. Ja jävlar som pappa skulle ha sagt. Ska genast börja hota kunderna med det på jobbet imorgon.

Näpp. Dags att lägga hövvet på kudden. Imorgon är det ännu en dag närmare helgen. GÖTT E´RE!



REGN HOS MIG

2008-04-16, 14:45:06 / Kategori: Allmänt
Är den enda Orup-låten jag kan komma på just nu... Tänkte jag kanske kunde ladda inför kvällens Orup & Lena show med att lyssna på några låtar. Men jag kommer inte på någon.
JO! Åk till Magaluf... Fast den gillar jag inte, så den behöver han inte spela ikväll.
Undrar vad Lena Ph ska göra. Varken jag eller polaren gillar ju henne, så om hon ska klippa några poäng måste hon allt överraska oss med nåt riktigt tokroligt.

Tänkte ta en liten powernap innan jag ska iväg, men insåg att det bara är dumt. Kommer bara vilja sova mer när det är dags att gå upp, och så blir jag sur för att det inte går. Och så känner jag inte för att gå, och så blir jag ännu surare för att jag måste. Så blev det när jag skulle på Hammerfallkonserten förra året. Skällde på sambon för att jag var tvungen att gå, men sen var det asball när jag väl var där.

Nähä. Skumbad kanske? Japp, så får det bli!

SÅ SANT

2008-04-15, 22:13:28 / Kategori: Allmänt
image63

SEMESTERN KIRRAD

2008-04-15, 22:01:32 / Kategori: Allmänt
Japp, årets sommarsemester är i box. Bokade två veckor i Turkland idag. Ska bli kul att vara borta två veckor, har inte chartrat så länge nån gång tidigare. En vecka går ju för fort...
Hade kunnat tänka mig att variera mig, eftersom de senaste årens resor har varit till just Alanya. Men, det är fortfarande billigt där, och detta var den billigast resan jag hittade. Kollade Bulgarien också, men det var mucho dyrare.
Tre månader kvar... Ganska länge faktiskt. Och när vi åker börjar ju sommaren ta slut.

Annars då... Inte mycket nytt. Kommer alltid på en himla massa skoj att skriva om när jag inte sitter vid datorn. Men när jag väl bänkar mig här så är det som bortblåst. Så då blir det bara en massa såna här torra inlägg. Lika bra att gå och lägga sig ju...

NOSTALGITRIPP

2008-04-15, 15:22:21 / Kategori: Allmänt
När jag hämtade Tindrisen hos dagmamman översköljdes jag av vårkänslor. Solen skiner, gårdarna sopas rena från grus - då är det vår!
Bestämde oss för att traska iväg och köpa glass. Köpte Lakritspuck som nu är tillbaka efter många års frånvaro. Det var en av mina favoritglassar när jag var yngre. Och den smakade precis som den gjorde förr. Tycker nog fortfarande att den är ganska mumsig...

Här är en bild från dagens morgonpromenad. Fint va?


image62
Massetjärn, Mölnlycke

FJORTISVARNING

2008-04-15, 09:56:07 / Kategori: Allmänt
Insåg i efterhand att mitt inlägg från igår bara skrek "FJORTIS"! Men vet ni vad? Det skiter jag i! Är i alla fall hemligt förälskad i den där karln ;)


SWEET LORD

2008-04-14, 23:36:38 / Kategori: Allmänt
Ikväll har jag hjärntvättat mig själv genom att stirra på det här klippet en sisådär 356 ggr. Ståpälsvarning varje gång. Han är så jävla grym! Och snygg! Och grym! Och snygg! Killar med skills är jävligt sexigt...


TÄND ETT LJUS

2008-04-14, 21:28:52 / Kategori: Allmänt
Idag blev jag om möjligt ännu mer illa berörd av allt det här med Engla. Vet inte varför, men idag känns det jättejobbigt att tänka på det. Har i den mån det gått försökt att undvika det, men det har varit svårt, eftersom man pratat om det på radion hela dagen.

Jag vill inte tänka på det. Men detta betyder inte att jag inte bryr mig, eller att det inte berör mig. Tvärtom - det berör mig för mycket idag. Det blir jobbigt. Och då väljer jag att försöka på annat.
Har i alla fall tänt ett ljus i fönstret. Inte för att det hjälper någon, eller för att det ändrar något. Men mest för att jag tycker det är en fin gest.

Ikväll när jag lägger mig ska jag hålla Tindras lilla hand, pussa henne på kinden och lova henne att alltid göra mitt yttersta för att ingenting ska hända henne...


image61




UÄHH...

2008-04-14, 19:29:16 / Kategori: Allmänt
Sitter här och hittar på den ena ursäkten efter den andra för att slippa träna... Samtidigt som min andra personlighet inte godkänner en enda. Visst, det är alltid skönt efteråt, men... Ja ja, jag får väl invida mina nya träningspjucks då´rå.


Såg förresten på Aftonbladet att en engelsk barnprogramledare hade hittats död på Paddington Station i London. Han hade visst hängt sig där i någon avkrok. Efter att ha varit borta i 6 dagar hittade man honom där. 6 dagar... Jag var ju för fan i London då. Och vi var på Paddington Station den dagen han försvann. Undrar om han hängde där någonstans medans vi var där... Scary shit.

VAD FAN SKA MAN SÄGA...

2008-04-13, 20:55:51 / Kategori: Allmänt
Lilla Engla är hittad mördad. Det finns inga ord för vad man känner, mer än fy faan! Fy fan för den man som tog hennes liv och förstörde livet för hennes familj och vänner.
Jag ska inte hålla på och älta och tycka synd om alla hit och dit, eftersom man inte har någon personlig anknytning till fallet. Däremot, som förälder kan man i ett sånt här läge inte låta bli att slås av tanken att "tänk om det hade varit mitt barn".
Jag mår fan dåligt av bara tanken, och det kan nästan få mig att börja gråta. Bara för att tanken på att det kunde varit min dotter som blev bortrövad och mördad, känns helt övermäktig. Tanken på hur rädd hon var, lilla Engla, om hon plågades, hade hon ont, vad for genom hennes lilla huvud de sista minuterna i livet?

Tanken på att man som förälder inte har kunnat finnas där för sitt barn, och trösta och rädda. Att ens dotter inte har velat något hellre än att mamma eller pappa ska komma och rädda henne, men ingen hjälp kommer. Fy faan!
Jag hade aldrig klarat det. Jag hade fått ett sånt fenomenalt psykbryt, så det hade inte varit sant.

Nu slås man ju av tanken om man ska bli helt överbeskyddande, och inte låta lilla Tindra vara ute ensam tex. Inte låta henne gå ensam de 2 min bort till dagmamman, även om jag oftast har telefonkontakt med antingen mamma eller dagmamman under tiden, så att någon av oss hela tiden ser henne. För jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände henne något.
Samtidigt kan man inte tänka så, varken för sin egen skull eller sina barns. För i så fall kommer det sluta med att man blir totalt socialt handikappad, och inte vågar sig utanför dörren.
Que sera sera, det som sker det sker. Vi kan inte styra över ödet, så är det bara. Och kanske måste man försöka intala sig själv att allt händer av en anledning... Även om det ofta kan vara svårt att se saker på det sättet...

NÄMEN TJO VA´ KUL!

2008-04-13, 13:38:20 / Kategori: Allmänt
På onsdag bär det av till... Uhm... Vete fan, men jag ska i alla fall kolla på Orup & Lena.  Lisebergshallen tror jag kanske det är.
Fick följa med heeeelt gratis, eftersom min ena chef hade fått gratisbiljetter, och så snällt frågade om jag ville hänga på. Klart jag ville! Trots att jag inte är något stort fan av varken Orup eller Lena. Framförallt inte Lena... Men det kan nog bli toktrevligt ändå, kanske får man höra någon gammal go´dänga.

Nu är det glasstajm och snart jobbdags. Kräk...


image60

SLAPP SOM EN DÖD TORSK

2008-04-13, 12:00:01 / Kategori: Allmänt
Nu har jag helt tappat stinget med det här bloggandet. Inte skrivit på några dagar, och idag har jag ingen direkt fantasi heller... Vet inte vad jag ska skriva om, så då känns det bättre att vara tyst.

Sitter och surfar runt lite och letar resor till sommarsemestern. Blir nog Turkiet, billigast resor dit än så länge. Hade velat prova Bulgarien, men vi hittar ingen direkt prismässigt ok resa dit. Tycker det är för mycket med 14000 kr för en vecka, när vi kan få två veckor i Turkland för samma pris.

Jobb i eftermiddag, tråkigt. Darlingen åker tillbaka till 08-land, tråkigt. Måndag imorgon, tråkigt.

OSKYLDIG TILLS MOTSATSEN ÄR BEVISAD?

2008-04-10, 15:00:09 / Kategori: Allmänt
Vad hände med det gamla påståendet? Verkar inte vara många som lever efter det i dessa dagar. Senast idag fick jag ett exempel på detta.
Vi pratade om den lilla försvunna 10-åringen, Engla. På nyheterna sa de att den 42-årige misstänkte mannen skulle häktas idag.
Min chef sa då; Ja men det är klart som fan att det är han som har gjort det!

Missförstå mig inte nu, jag kan också tycka att det är väl mycket som pekar emot honom. Och med tanke på hans historia så sitter han nog lite risigt till för tillfället. Men jag kan ändå tycka att det är jävligt fel att hänga ut personer totalt innan det finns fällande bevis.
Se bara på Arboga-fallet. Plötsligt smällde media upp stora uppslag om att det var pappan som hade mördat de två små barnen. Usch och fy, hur kunde det gå så illa? Han fick sitta i förhör och pressas, tills det plötsligt kom fram att han var totalt oskyldig. Hoppsansa, vi tog visst fel snubbe sa polisen. Jo jo, den mänskliga faktorn hit och dit... Men pappan fick ju fan inte ens tid att sörja sina barn de närmsta dagarna efter att det hade hänt. Istället fick han sitta och försvara sig! Fy faan!

Media suger, så är det bara. Och folk bara hänger på och tror minsann på allt de läser i tidningarna eller hör på TV och radio.
Det borde snarare heta " Skyldig tills motsatsen är bevisad". Det är ju så det fungerar ändå.

DET FINNS EN GUD

2008-04-09, 10:16:55 / Kategori: Allmänt
Ja då var man hemma igen efter en långhelg i Londontown. Tiden gick alldeles för fort, när man kom hem kändes det inte som om man varit borta alls. Men det var alldeles utomordentligt trevligt och skojsigt!
Vaknade till snöstorm i söndags morgon, och det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. I min värld var det 15 grader varmt och sol i London, och man satt på uteserveringar dagarna i ända och drack öl och åt lunch. Yeah right... Vi höll fan på att frysa ballarna av oss i söndags, rent ut sagt.

image53


Vi trotsade vädret och drog iväg till Picadilly Circus bla. På vägen dit hann vi även slinka in på H&M och shoppa lite. Det gäller att shoppa på lite udda ställen som inte finns här hemma... Hmm... Men det var i alla fall billigare på H&M på Regents Street än hemma i 5an.

image55


Vi promenerade vidare till Chinatown. Detta var verkligen en intressant upplevelse och iakttagelse. Inte så stort, men det var väldigt fint och mysigt. Men frågan vi ställde oss var - varför alla asiatiska turister var så begeistrade? De var helt saliga, och knäppte åt höger och vänster med sina kameror. Är det inte så det ser ut i deras hemland? Det kändes ungefär som att vi skulle bli helt crazy banana om vi gick in på IKEA i England. Eller...?

image54


Färden fortsatte ner mot Trafalgar Square, då jag hade tutat i syrran att det är fullt med duvor där. Inte en duva i sikte när vi kom dit, men väl en hel hög med kineser :) Senare på eftermiddagen fattade vi varför, det hela hade ju med OS att göra.
Å andra sidan, vad skulle jag dit och göra om det nu hade varit fullt med duvor där? Jag lider ju av extrem fågelfobi...

image56



Kusin Vitamin kom från Bath, och kvällen spenderades på div pubar. Vad som skulle bli en rejäl pubrunda, blev istället mer en långpromenad i jakt på dessa pubar. I engelsk snålblåst och kyla. Summan av kardemumman blev endast tre (!) öl och avslutning på MC Donalds som låg alldeles nedanför vårt hotell.

image57


Måndagen inleddes med det obligatoriska kaffet på Starbucks, och ett upplägg inför dagens aktiviteter. Först på dagordningen stog PRIMARK.
Alltså... Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Och jag kan inte bestämma mig för om det var roligt eller om jag var rädd. Lite Ullaredssyndrom upplevde jag i alla fall när jag knuffades och tacklades fram och tillbaka av lätt hysteriska kvinnor med sina stora shoppingkorgar på armen.
Men jag var kanske inte sämre själv, jag shoppade loss rejält där inne. Helt galet, jävla billigt!!! Plockade på mig en salig blandning av trosor, T-shirts, barnkläder, herrkläder, sminktillbehör, you name it. Och alltihop till ett vrakpris!
Har redan börjat planera en ren shoppingresa, med kanske bara en övernattning och en tom resväska. För det var väskan som begränsade mina fortsatta hysteriska shoppingaktiviteter.

image58
För mig som är en total budgetshoppare som skiter lite lätt i designermärken och sånt, så var Primark himmelen på jorden!


Tisdag var hemresedag, och utcheckning redan kl 10. Vi drog med oss våra överdoserade väskor och begav oss mot Big Ben och områdena där omkring. Vädret började ordna till sig, så det var helt ok att gå runt i stan lite längre sträckor och fota som den turist man var.

image59




Efter att ha suttit på Stansted i ca 4 tim, och efter att jag spenderade lite mer pengar där på parfym och whisky, så bar det äntligen iväg hemåt igen. Borta bra men hemma bäst! Och det var vansinnigt gott att få en välkommen hem kram från lilla Tindra som stod på flygplatsen och väntade ♥


Hello to you

2008-04-07, 11:41:01 / Kategori: Allmänt

Hittade ett internetcafe' alldeles runt hornet dar vi bor, sa jag tankte passa pa att blogga lite fran den engelska hufvudstaden.
Vadret har sugit sedan vi kom hit. Igar vaknade vi till sno som holl i sig hela dagen fran och till. Blaste kallt gjorde det ocksa, sa det kandes som om man var hemma pa vastkusten igen :)
Idag ar det helt ok, solen tittar fram lite da och da. Kanske hinner vi fa ett smakprov pa den engelska varen i alla fal linnan det ar dags att dra hem imorgon kvall.

Hotellet.... Vad ska man saga. Det racker kanske med att beratta att vi bytte till ett annat, lite dyrare rum efter forsta natten. Men aven det rum vi har nu ar langt under normal standard. Men wtf, vi sitter ju inte dar hela dagarna, vi sover ju i princip bara dar.

Vet att det ar jobbigt att lasa text nar det fattas punkter over bokstaverna, sa jag ska inte bli langrandig ( som rektorna alltid sa i skolan .) Kommer med en utforligare rapport om resan nar jag kommit hem.

Idag vantar shopping all day long, ska bli tokroligt. Borjar fa lite angest bara att vaskan inte ska racka till...
SO LONG!




OFF WE GO!

2008-04-05, 08:12:27 / Kategori: Allmänt
Ska snart åka till jobbet och göra lite sånt här

image49

Och sen är det dags att göra lite så här

image50

Väl framme blir det nog en del såna här

image51

Och lite sånt här

image52


Så, ha en underbar helg alla sköna!




USCH DÅ

2008-04-05, 00:51:37 / Kategori: Allmänt
Eftersom vi har bönder i släkten måste jag nog korrigera ett uttalande i mitt förra inlägg. Man vill ju inte göra sig ovän med tjocka släkten :)
Korna går väl inte och idisslar, de ligger väl ner när de håller på med den märkliga aktiviteten? Dum stadsunge som man är... Ber om ursäkt för mitt okunnande!

PÅ ÅTERSEENDE

2008-04-05, 00:47:40 / Kategori: Allmänt
Imorgon jobbar jag 10-14. Jag kommer därefter kasta mig in i duschen på jobbet, för att sedan direkt åka till den stora internationella flygplatsen - SÄVE.
Hahaha, för er som inte vet, så ligger Säve flygplats, eller Göteborg City Airport som de gärna vill kalla sig, mitt ute på en åker typ. Joho du, det är sant! Man kör och kör, eller åker och åker tills man är på en åker moahahaha! Korna går typ runt knuten och idisslar.

Eftersom jag tillhör 70-talisterna, vilket har visat sig vara ganska gammalt i vissa lägen, så kommer bloggen stå stilla de dagarna när jag är borta. Jag har keine anung om hur man gör när man mobilbloggar. Ska inte ens försöka, utan låta er slippa de missöden som förmodligen skulle inträffa om jag gjorde det. Skulle nog bara bli en massa jidder och osammanhängande meningar.
Så folket - eller rättare sagt mina trogna 7 läsare - vi skrivs på tisdag kväll igen när jag är tillbaka. So long!


image48
Bye bye!

LUSTIGKURRE

2008-04-04, 21:06:49 / Kategori: Allmänt
Nyss hemkommen från jobbet, sådär lite lagom trött. Sitter och mumsar lite rostbiff faktiskt här i min ensamhet.
Sista kunden idag var Tomas Ravelli. Han är en lustig prick som är inne och köper mat lite då och då. Idag kom han springandes i sista sekunden.
- Åh, vad snälla ni är! Jag är hungrig som en dvärg!
Pardon?! Hungrig som en dvärg?? Nää hahahaha.... De är väl inte speciellt hungriga? Så små som de är.


image47

NO COMPRENDE

2008-04-04, 12:22:13 / Kategori: Allmänt
En av sakerna som jag allra mest ser fram emot iom Londonresan är... STARBUCKS! Lite märkligt kanske men så är det.
Förra resan, i december blev det bara en kaffe från Starbucks. Denna gången satsar jag stenhårt på att ta betydligt större del av deras sortiment. Minns dock att när jag kom in där förra gången så blev det nästan jobbigt. Sådär jobbigt att man nästan bara vill ge upp. Hur sjutton ska man kunna välja?? Jag som är en sucker på allt som heter typ caramel, chocolate, hazelnut, vanilla osv osv.

Vad jag inte fattar är varför det inte öppnas något Starbucks i Sverige. Eller i Göteborg rättare sagt, jag vill ju inte åka till Stockholm varje gång jag blir sugen på kaffe. Det finns ju så mycket annan amerikansk skit här, snabbmatskedjor och sånt. Är dte ingen som har tänkt på att smälla upp Starbucks här i Svea, eller får man inte eller vad?? I denna fråga är jag totalt oförstående och IQbefriad.


image46
Mumsibabblan!

FREAKWEEK

2008-04-03, 18:57:26 / Kategori: Allmänt
Åhh vad jobbigt det är att PMS monstret har intagit min kropp och själ!
Är alldeles svart i både själ och sinne, och får hysteriska utbrott över småsaker. Som för 3 min sedan, när dammsugaren fastnade i hallmattan, som korvade ihop sig under dammsugaren! Men vad i h*lvete?! Fick god lust att bara dra dammsugarröret stenhårt i själva maskinen så att hela fanskapet sprack.

Underbart att vara jag idag...


image44

STOPP I LAGENS NAMN!

2008-04-03, 07:10:53 / Kategori: Allmänt
På söndag när vi är i London kommer vår kusin ner från Bath för att hälsa på. Ska bli superlattjo, eftersom vi annars bara ses en gång varje sommar. Skamligt!
I alla fall, igår skickade hon ett sms och undrade om jag kunde ta med svensk grillkrydda till henne. Eftersom vi åker med handbagage bara, så frågade jag henne om hon trodde det var ok att ta med sig det ombord. Jag har ju noll koll på vad man får medbringa och inte, det är så märkliga regler.

Hon svarade att i princip trodde hon att man inte får ta med någon mat alls. Men! Och nu kommer det roliga! För längesen när hennes föräldrar hade varit och hälsat på henne, så hade de haft med sig en falukorv i handbagaget! Oh my God alltså jag tror jag döööör!!! Jag kan fan inte sluta garva när jag tänker på det...
Ser en ny version av Sällskapsresan framför mig. Istället för att Stig H fastnar i metalldetektorn med sina hålfotsinlägg av stål, så fastnar faster & farbror Karlsson i genomlysningsapparaten, pga att de har ett suspekt föremål i väskan. De får kliva åt sidan och en barsk man packar upp deras väska, för att hitta en falukorv!!!

Det kan ju inte bli bättre!
Så jodå, kan faster & farbror smyggla en falukorv så ska jag allt försöka med lite grillkrydda.


image42

TRÖTT I MÖSSAN

2008-04-02, 20:49:48 / Kategori: Allmänt
Är superseg nu efter att ha jobbat kväll. Beror väl på vädret antar jag. Regn precis hela dagen. Solen som ärade oss med ett besök igår gjorde ingen repris idag.
Håller på att koka ägg till frukosten imorgon, sen ska jag lägga mig. Lägga mig och sura och undra varför inte min darling ringer ikväll... Hrmpf....

ÅGREN

2008-04-02, 10:16:20 / Kategori: Allmänt
Den ångest och panik jag har känt den senaste halvtimmen kan knappt beskrivas i ord. Eller rättare sagt, den kan inte beskrivas i ord.
Skulle använda mig av den där moderna tjänsten att checka in online inför vår Londonresa på lördag. Igår fyllde jag i alla våra uppgifter från passen och liknande. Idag, nu för en stund sedan skulle jag bara gå in och skriva ut boardingkorten.
VAAA????!!!! Jag min dumma, jävla ärthjärna har fyllt i fel passuppgifter på mig själv!! PANIK!!!!
Mitt pass är utfärdat på svenska ambassaden i Norge. Och då fick jag total hjärnblockering och hade fyllt i att mitt pass är norskt! Men va´faan....

Snacka om att hela resan flashade förbi mig som en film innanför ögonlocken. Och så blev jag så nervös att jag nästan började gråta. Visste inte hur jag skulle bära mig åt, eftersom man i efterhand inte kan gå tillbaka och ändra uppgifterna.
Först fick jag springa och kissa i ren och skär nervositet. Sen började jag fullkomligt hysterisk leta upp tel nr för att ringa och ta reda på hur detta skulle lösa sig. Jag kollade även möjligheten att boka en ny biljett, men den skulle gått på 800 kr enkel väg.
Pratade med en subba på Ryanairs kundservice. De sitter i Frankrike typ hela högen, och är så jävla dåliga på engelska så man vill bara skrika MERDE i örat på dem. Hon fattade inte vad jag ville.

Fick via Säve flygplats hemsida tag på ett tel nr till Landvetters gränspolis, dit jag ringde i vild panik och hasplade ur mig mitt ärende. Mannen jag pratade med var lugn som en filbunke, och förklarde hur de jobbar. Enligt honom ska det inte vara några problem alls. Han måste ha hört att jag var ett nervtrassel, för han lugnade ner mig och sa att det kommer inte bli några problem. Då blev jag så glad att jag bara ville krama honom genom luren.

För att bara vara helt på den säkra sidan ringde jag runt till Säve, och de kopplade mig hit och dit. Tjejen jag fick prata med till sist lugnade också ner mig och sa att så länge de andra uppgifterna stämmer, dvs passnr och namn och giltighet, så är det inga problem. De skiter praktiskt taget i om jag är svensk, finne eller norsk.
PUUUUUHHHHH...

Nu när paniken släppte blev jag helt matt och darrig i kroppen. Detta måste vara världsrekord i hur snabbt en människa kan få magkatarr!
London, here we come!


image41

SICKA NYMODIGHETER

2008-04-01, 22:30:40 / Kategori: Allmänt
Herregud... Nu känner jag mig gammal av flera anledningar.

Visste ni att man numera erbjuds en tjänst när man ska ut och flyga, som gör att man kan checka in online? Man behöver alltså inte stå i den där långa, svettiga kön med sin överpackade väska. Man loggar in, fyller i några passuppgifter, skriver ut sitt eget boardingcard och sen är det i princip bara att åka ut till flygplatsen en halvtimme innan take off och ställa sig i boardingkön istället. Helt fantastiskt!            

Visst, det finns ju några om och men. Inte alla flygbolag gör så här. Och man får bara ta med sig handbagage.  Men om man klarar kraven så är det ju helt otroligt. Tänk vad världen går framåt. Så här var det minsann inte
när jag var liten. Vilket gör detta till gammalvarning nr 1.


En annan sak jag uppmärksammade. I alla sammanhang där man måste fylla i sitt födelseår, så har det nu blivit som följer. Jag har blivit så gammal att jag måste scrolla ner jättelångt i födelseårlistan. Jag menar herregud, finns det verkligen folk som är födda på 90-talet? Det låter helt bisarrt. Och att jag då är född -77 låter ju antikt... Detta var gammalvarning nr 2.


Gammalvarning nr 3.
När jag tittar på So you think you can dance, så kommer jag på mig själv med att sitta och skaka på huvudet och sucka över vad deltagarna har på sig och hur de ser ut. För enligt mig ser 9 av 10 ut som om de har rymt från något gruppboende.
Hur tant låter inte detta då?!
DAMN IT!

BOKA LITE SOL KANSKE

2008-04-01, 21:39:07 / Kategori: Allmänt
Sommarsemesterplaneringen är redan i full gång. Det gäller att ha en morot att se fram emot, annars skulle man ju fan gå under. Jobba, jobba, jobba...
Det blir nog Marmaris, Turkiet 2 veckor i augusti. Ska surfa runt lite nu, kolla billigaste researrangören och sedan boka. NICE!


image40

OH MY GOD

2008-04-01, 10:09:06 / Kategori: Allmänt
Detta satt jag och såg på igår. Och jag lipade som en stor sill... Snacka om att man har blivit blödig på äldre dar.
Tjejens pappa dog ett par dagar före detta, och hon sjunger till honom.

American Idol 2008


MORGONSTUND HAR GULD I MUN

2008-04-01, 09:41:32 / Kategori: Allmänt
Sitter och äter frulle efter en skön morgonpromenad. När jag först tittade ut imorse tänkte jag stanna inne, men jag ångrade mig och drog ut på en 45 min promenad i dimman. Skönt när man kommer hem igen!


Några sköna bilder från tjärnet jag gick runt
image37

image38

image39

In i dimman...