PSSST...

2010-01-25, 21:58:16 / Kategori: Allmänt
Ja jag lever, men har hamnat i en sån där bloggsvacka igen. Är i valet och kvalet om jag ska fortsätta blogga eller inte. Därav den dåliga uppdateringen...

Återkommer när det känns kul igen. Det kan ta en dag eller åtta. Vem vet... Och även om jag bestämmer mig för att lägga ner bloggandet så återkommer jag och meddelar detta. Jag kommer alltså inte försvinna spårlöst ;)

JAG ÄR EN BESTÄMD TYP

2010-01-23, 00:07:39 / Kategori: Allmänt
Jag är en sån där människa som är väldigt bestämd. Eller åtminstone vill jag få det att verka som att det är så :) I själva verket finns det nog inte så många som är så obeslutsamma som jag är.

Dagens exempel: Vi har ju redan bokat en liten lägenhet i ett hus på Gotland i augusti. Bokat, men inte betalat än. Därför så känns det inte helt spikat till 100 %, så jag har lite då och då kollat runt efter annat boende, mest för skojs skull.
Och idag, som en liten gåva från himlen hittade jag det här underbara huset!

Klickbara!

 

Bilder lånade från annons på Blocket

 

Är det inte fint så säg?! Jag är alldeles kär ♥ En liten kalkstensflygel med blommande trädgårdsrum, uteplats med rosor, lavendel och jasmin, ett växthus med sittplatser i, cyklar att låna och ca 5 km till de kilometer långa sandstränderna. Avskild trädgård som är flera hundra kvm stor, och gungor för barnen.

 

Så nu lutar det åt att jag kommer avboka det andra och boka detta istället. Det skiljer bara 200 kr, plus att de som äger det här bor rakt över gatan, ca 100 m bort. Skulle man behöva hjälp med något så finns de där. På det andra stället bodde ägaren i Visby, ca 3 mil bort från semesterhuset.

 

Detta ser dessutom betydligt modernare ut. Fördelen med det andra var väl avståndet till närmsta strand, som var 300m. Men det var tydligen en liten strand som brukar vara välbesökt.

 

Min magkänsla säger mig att jag skulle tokälska det här stället. Det ser så vackert ut att jag vill åka idag!



TILLBAKA TILL STENÅLDERN...

2010-01-22, 11:48:54 / Kategori: Allmänt
Imorse när Jocke skulle upp och gå till jobbet vaknade Elliot i ungefär samma veva. Skulle gå upp och göra en flaska till honom, och då märkte jag hur Jocke velade runt ute i hallen i totalt mörker.
Vi hade ingen ström, allt var bäcksvart. Knappt någon värme i elementen heller, och när vi tittade ut var det kolsvart på hela gården.

Och hjälp vad handikappad man blir med en gång! Kunde inte värma något vatten till Elliots flaska, så jag fick ta ljummet direkt från kranen (äckelpäckel...) Fick famla runt i blindo innan jag hittade tändaren så jag kunde tända några ljus.
Efter en stund började larmet på frysen att tjuta, så det låg vi och lyssnade på i en kvart eller nåt sånt. Himla mysig morgon. Som tur var kom strömmen tillbaka, så vi kunde utan problem göra iordning Tindra innan hon skulle till skolan.



Var på vårdcentralen tidigare med Elliot och hans hosta. Ringde sjukvårdsupplysningen igår, och de sa att vi kunde åka och bara kolla så att det inte sätter sig på lungorna. Men det var ingen fara med honom, trots att han hostar ibland så han nästan spyr.
Men vi fick recept på Bricanyl så vi har hemma, om det plötsligt skulle bli ännu värre.


Vann nyss de här på Tradera. Två nya PoP t-shirts till Elliot, för bara 75 kr inkl frakt!






Dags att packa badväskan, snart ska vi iväg till simskolan! Ikväll hoppas jag att vi kan få tummen ur och se på Flickan som lekte med elden!

Vad har ni för fredagsmys?


 


SNORSKALLE

2010-01-21, 20:56:25 / Kategori: Allmänt
Igår efter mamma/bebisträffen började jag plötsligt känna mig lite hängig. Och när jag kollade så hade jag lite feber. Nu idag så rinner näsan som sjutton, och jag känner mig alldeles tjock i skallen... Har fortfarande lite feber :( Vill inte bli sjuk nu, skulle ju komma igång med träningen! TYPISKT!



Mamma/bebisträffen var verkligen supertrevlig. Tror vi var 12 mammor och 13 barn i blandade åldrar. Lika mycket som den var trevlig så var den kaotisk, på ett skönt, roligt sätt. Det var verkligen barn högt och lågt, mammor överallt och leksakerna låg som en matta över hela lägenheten.
För vissa av de minsta så blev det kanske lite för mycket stoj och stim, så det blev en del gråt.

Jag tyckte i alla fall det var jättekul, och hoppas att det snart blir en repris. Det är dock lite svårt att slappna av när man har så mycket folk hemma. Man springer runt och plockar och torkar och vill att alla ska ha det bra osv osv. Hann knappt prata med hälften av alla morsor (vilket jag vet att ni har förståelse för!)

Blir kanonskönt ut på vårkanten när man kan köra såna monsterträffar ute, på en filt i det gröna! Ungarna kan springa omkring och greja :)



Nu ska jag nog slänga mig i soffan! Imorgon ska jag följa med Tindra på simskolan, så jag hoppas att jag inte är sämre. Måste kanske även kolla upp Elliotens hosta som har hållt i sig i en vecka ungefär nu. Jobbigt när man inte kan ge honom något som lindrar :(

Som sagt, längtar till våren nu!

OSMAKLIGT!

2010-01-20, 11:24:01 / Kategori: Allmänt
Att det alltid ska finnas nötskallar som utnyttjar andras elände för att vända det till sin egen vinning... Igår kom det fram att insamligsgruppen på Facebook till förmån för offren i Haiti bara var en bluff. Bakom insamlingen låg något som kallades för Svenska nekrofilföreningen.

200 000 människor hade tyligen bidragit med den önskade summan på 2 kr. Dvs att 400 000 kr har ramlat in till världens bluff! 

Må vissa människor brinna i helvetet!

ÖVERMODIG

2010-01-20, 11:05:58 / Kategori: Allmänt
Då var det dags... Nu har Elliot börjat klättra på saker, så nu kan väl förvänta sig 50 gånger fler vurpor om dagen. Redan nu på förmiddagen har han stått på näsan två gånger, huvudstupa, så där så att huvudet är neråt och fötterna liksom åker i en båge över huvudet. Hmm... Ja ni som har barn fattar nog.

Första gången skulle han klättra ner i sin boklåda, som är ca 35x25 cm. Gick inte så bra :) Nyss skulle han klättra upp på den istället. Gick inte heller så bra, det blev en saltomortal (eller vad det heter, jag kan inga facktermer inom cirkusbranschen)

Nu står han och tallar på TV:n...

Operation sova i egen säng har börjat också. Vi kan ju inte ha honom hos oss för att vi tycker det är gosigt :) Igår på dagen sov han middag två gånger i sin egen säng. Målet är också att kunna lägga honom och gå ut, så han lär sig somna själv. Det gick helt ok, efter ett tag slutade han dansa och skaka galler och la sig ner :)

I natt har han också sovit där. Dock vaknade han vid halv tre och höll på att stånka och böka. Han fick mat i min säng, och så trodde jag han skulle somna om där. Men han bökade runt och gnällde, så till sist tappade jag tålamodet. La tillbaka honom i hans säng, och efter en stund blev det tyst, och när jag kikade ner så hade han somnat. Duktiga killen ♥
Har flyttat sängen ner till vår fotände också, så nu kan jag inte sticka in armen till honom om han vaknar. Men målet är som sagt att han ska kunna somna själv, även om han vaknar på natten.




Nu sitter vi och väntar på alla mammor och bebisar som kommer om en timme ca. Allt är förberett, leksakerna är putsade, lekmattan är utrullad och mamman är taggad. Det ska bli grymt kul! Återkommer ikväll med rapport.

BARA GLÖM DET!!!

2010-01-19, 19:05:10 / Kategori: Allmänt
Idag känns det som om mina lårmuskler är max 2 cm långa. Har träningsvärk som inte är av denna värld, och jag kan under inga omständigheter sätta mig på ett normalt sätt. Det känns som att låren ska sprängas då :)
Rumpan har också fått sig en omgång, känns som man fått stryk...

Skulle ju på spinning imorgon, men vete katten alltså... Hur sjuttsingen ska jag kunna sätta mig på en smal cykelsadel?! Än mindre använda lårens för tillfället obefintliga styrka?? Nja vi får se hur det blir med detta. Annars får jag väl vila imorgon också och köra dubbelt på torsdag.

Imorgon smäller det minsann. Då invaderas mitt hem av en hel hög mammor och deras kids. Tror det är 12 st som kommer :) Det blir high life minsann. Som tur är så är barnen i lite blandade åldrar. Tänk om det hade varit 12-13 st som kröp omkring här i vår lilla lägenhet. Hade varit bebisar på både väggar och tak i så fall.

Dags att ta fram snabeldraken! Sen blir det nog film med darlingen. Kanske dags att se Flickan som lekte med elden, bara en sisådär 6 mån efter att alla andra såg den :)

VILKEN UPPFINNING!

2010-01-19, 11:30:26 / Kategori: Allmänt
Jisses vad mycket bra-att-saker det finns! Som nu när jag surfade runt på Blocket, så hittade jag den här fantastiska uppfinningen.

Bild lånad från Blocket, Nids4kids

 

Det är en handvärmare för barnvagnen. Som en liten muff, fast den sitter fast på barnvagnshandtaget. Så himla käckt, en sån måste jag ha! Inte. Det finns ju nåt som heter vantar...


JAG ÖVERLEVDE!

2010-01-18, 22:11:34 / Kategori: Träning
Jag överlevde mitt första skivstångspass. Konstigt vore väl annars iofs, med tanke på hur lite vikt jag hade på :) Bäst att ta det lugnt i början tänkte jag och körde på en totalvikt på ynka 2.5 kg. Bättre att lägga på än att ta av.

Visst, det kändes kanske lite väl lätt i vissa övningar, men efteråt var jag ändå alldeles mör i kroppen, så det var nog bra att gå ut mjukt :) Det känns i benen nu.
Men det är ju helt grym träning, hela kroppen får sig en rejäl omgång. Kommer definitivt bli fler skivstångspass. Synd bara att det bara finns en gång i veckan...

Imorgon blir det vila och sedan blir det spinning på ons och tor.

MÅNDAGMORGON

2010-01-18, 09:08:29 / Kategori: Allmänt
Har just ätit min havregrynsgröt, och nu ska Elliotens gröt alldeles strax tillredas. Väntar bara på att vattnet ska kylas av lite.
Elliot är högt och lågt som vanligt. Det blir verkligen framsteg från dag till dag när det gäller hans stående. Nu kan han ställa sig upp mot tex väggar och skåp. Innan var det ju mest om han hade något att dra sig upp i. Han har även börjat släppa en hand åt gången och ta något enstaka steg längs med möblerna.

Imorse vaknade han vid halv 6. Han satte sig upp mellan oss i sängen, och tittade på oss. När han såg mig tog han ut nappen och lutade sig fram och så fick jag en "puss". Sedan vände han sig mot Jocke, satt och tittade en stund och började sedan viska "pappa, pappa". Sååå söt ♥

Lustigt det där. Han kan säga "baba" högt, men när han säger "pappa" så viskar han alltid.

Dags för bebisgröt, sen ska vi göra oss iordning. Elliot ska till mamma och pappa när jag är på träningen.

Vad gör ni denna måndag?

OENSE

2010-01-17, 22:02:32 / Kategori: Allmänt
Jag och min plånbok är för tillfället vansinnigt oense!! Jag anser att det är dags att börja nåla (tatuera alltså, inte punda...) i armen igen. Plånboken håller inte med. Surt!

BILJETTER TILL GUTELAND - CHECK!

2010-01-17, 21:57:58 / Kategori: Allmänt
Satt som en stissig hök vid datorn i fredags när det var den 15:e. Ville boka båtbiljetten till Gotland så fort de släpptes, innan de blir för dyra.
Så nu är det bokat och klart! Inte betalt, för det kan man tydligen göra ända fram till 4 veckor före avresa. Skönt det, då hinner man kanske spara ihop 40 kr eller nåt :)

Dryga 1400 kr gick det på för hela familjen, ToR inkl bilen. Inte så illa pinkat tycker jag. Ska bli kalas det här :)

RÖJARSÖNDAG

2010-01-17, 16:09:30 / Kategori: Allmänt
Söndagen började med att mamman i familjen vaknade på helt fel sida. Att vakna till ett himla kuckeliku av två små barn var inte alls populärt. Därför var det allra första som kom ur hennes mun denna dag: Nu är det bannemej dags att ni båda sover borta en natt snart! Inte så charmigt eller snällt kanske, men ärligt :)

Med lite frukost i magen så blev humöret betydligt bättre!

Idag har vi röjt lite här hemma. Jag började i Tindras rum, men är inte färdig där än. Känns nästan som ett livslångt projekt. Det är grejer överallt, och framförallt en massa små papperskreationer som hon har producerat. Alla är kanske inte riktigt lika nogrannt utförda :)

Elliot är lite förkyld och snorig här, så han är inte helt på topp. Han har krupit efter mig nästintill hela dagen och sagt/gnällt mamamamamamamamamamamamamama!!!! Jisses, har snart sår i öronen. Nu sover han en stund, skönt det.

Ska bli skönt ikväll när båda kidsen har lagt sig och man kan sjunka ner i soffan framför TV:n...

Har förresten bokat in mig på ett skivstångpass imorgon. Känner mig redan livrädd, för jag är inte direkt superstark i armarna. Inte helt omöjligt att jag kommer tappa skivstången på någons fötter :) Den som lever får se, rapport utfärdas naturligtvis imorgon!

GRÄNSLÖS KÄRLEK!

2010-01-16, 23:36:08 / Kategori: Allmänt

Det finns inget finare... ♥

Sent på kvällen, lilleman är trött. Det ser man på hans ena ögonlock som hänger...


LITE ONT

2010-01-15, 10:46:00 / Kategori: Allmänt
Kroppen hade nog vant sig vid att lata nu under träningsuppehållet. För idag har jag jätteont på vissa ställen, värsta träningsvärken. Allra värst är det i vaderna tror jag... Kanske gick ut lite för hårt genom att chocka musklerna med att köra dubbelpass igår :)

Äh, vill man bli fin får man lida pin.

Idag är det första gången på simskolan för Tindra. Kan inte riktigt komma över att det är så förbannat dyrt, för det är ju en viktig sak att kunna. Eller själva simskolan är väl inte så dyr, men jag som förälder var tvungen att lösa ett entrékort på 425 kr. Idiotiskt!

Nu har snart Lilleman magen full av barnbok. Han tuggar frenetiskt på en pekbok. Dags att rycka in!

GUMMIMANNEN

2010-01-14, 22:59:36 / Kategori: Allmänt
En bebis som håller på att lära sig att stå upp får plötsligt väldigt långa, stretchiga armar... Når allt! Hur jobbigt som helst. Vårt hem kommer se helt knas ut när allt är bortplockat på 50 cm höjd :)

 

 

Elliot står inte högt i kurs hos sin kusin Isabelle :) Han har skrämt skiten ur henne flera gånger med sina hårda grabbtag. Nu blir hon alldeles orolig i själen bara hon ser honom. Så kan vi ju inte ha det!

 

Här tog han Isabelles napp, och hon är inte säker på hur hon ska få tillbaka den...

 

Så här ser det oftast ut när kusinerna träffas :)

Stackars Isabelle är helt stel av skräck....

 


PASSA DIG, ILLBATTING!

2010-01-14, 22:38:09 / Kategori: Allmänt

Hahaha!! Om man inte är snäll så kommer Knatte, Fnatte & Tjatte och tar dig!

Så kul bild, ser ut som om Elliot hukar sig av rädsla...


UTAN TVEKAN...

2010-01-13, 22:14:33 / Kategori: Allmänt
Läste nyss ett inlägg på Carolinas blogg om lilla Iris som gick bort i leukemi bara 1 år och 10 mån liten. Fick så ont i hjärtat, och man känner sig så trasig och maktlös när man läser om sånt här.
Fan alltså, tänk om man själv står där en dag, och har överlevt sina barn. Livet skulle inte vara värt att leva en sekund till...

Så kan man ju inte gå runt och tänka, för då kommer man snart må dåligt!

Gör en riktigt hjärtlig gärning, skänk ett bidrag till Barncancerfonden. Vill du ge ett bidrag till Iris minnesfond gör du det här.

Jag gav ett bidrag till Iris minnesfond. Jag beställde även nallen Tryggve till Elliot. Nallen kostar 175 kr, och av de går 125 kr till Barncancerfonden. Inget att diskutera...

 

Pussa era barn en extra gång ikväll och tänk på hur lyckligt lottade ni är!


INTE ELLIOTS DAG :(

2010-01-13, 21:53:33 / Kategori: Allmänt
Idag har det varit lite av en otursdag för Ellioten :( Lille killen... Först ramlade han på köksgolvet. Han hade satt sig på en klädhög som låg där, och det blev väl ojämnt under rumpan, för plötsligt stöp han handlöst framåt. Rakt på lilla näsan landade han, så han fick näsblod. Sen hade han även bitit sig i överläppen med undertänderna, så där blödde det också. Som grädde på moset fick han en liten fläskläpp :(

Ikväll var vi hos Tindras pappa på kaffe. Elliot stod vid bordet och sträckte sig efter saker som vanligt. Bom pladask så tappade han balansen igen och föll raklång som en fura (en kort sådan.) Återigen blev det stora krokodiltårar...

Inte lätt att vara liten ibland. Nu sover han gott i vår säng. Ska strax gå in och sniffa på honom ♥

BÄST ATT VARA PÅ SIN VAKT!

2010-01-13, 13:29:50 / Kategori: Allmänt
Om man inte passar sig så kan man bli inlåst i sitt eget hem. Av en 9-månaders bebis dessutom. Inte så himla häftigt...

Detta hände mig innan. Inte så att jag satt inlåst i flera timmar utan mat och vatten, men ändå. Jag gick in i sovrummet med tvätt, och Elliot kröp efter. Tjong sa det så hade han stängt dörren om mig. Och det gick inte att komma ut, för han satt precis utanför dörren som så klart öppnas utåt från sovrummet :)

Han satt där ute och gapade stygga slagord till sin mor som var på insidan och inte kunde komma ut och ta honom i örat :) Inte helt lätt heller att få en liten illbatting på 9 mån att fatta att han ska flytta sig.

Till slut kom jag ut. Men man lär av sina misstag, hädanefter ska han alltid följa med in i sovrummet :)

TRIST ATTITYD... TUMMEN NER!!

2010-01-13, 11:38:08 / Kategori: Allmänt
Igår var jag på en mega-mamma-bebisfika i stan. Vi skulle träffas på Dahls i Arkaden. 11 st mammor med vagnar tågade i karavan ditåt.
Vi försökte på ett bra sätt arrangera så att alla kunde sitta vid samma bord. Snabbt som attans var en av tjejerna som jobbade där framme och sa att egentligen får ni inte flytta runt borden! Det var tydligen fyfy...
Sedan fick vi stränga banningar om hur vagnarna skulle stå! Man kunde tro att folk stod på kö för att komma in på kafét, men det var nästintill tomt.

Dessutom hade de bara en barnstol, och den var upptagen. Bra tänkt Dahls... Inte.

Jag tycker det är förbannat tråkigt rent ut sagt med den här tråkiga, svenska attutyden mot småbarn och småbarnsföräldrar. Som om man skulle vara en jävla (ursäkta svordomen) belastning som bara kommer och förstör och är allmänt jobbig.

Vi störde ingen, och vi tog inte upp en massa plats för någon annan heller. What´s the fucking problem?!

När 11 pers kommer och fikar så är det ändå en hel del pengar de drar in. Men det verkar inte spela någon roll. På vissa ställen är det taggarna utåt så fort de ser en barnvagn.
Synd att det finns så dåligt utbud med barnvänliga ställen.

Hmm... Blev ett surt inlägg, men jag tycker det är kass! DISS DISS, DISS!!!

REPEAT

2010-01-13, 11:23:33 / Kategori: Allmänt
Här hemma på dagarna så känns det numera som om jag är en gammal raspig LP-skiva som har fått ett rejält jack i sig, och bara står och maler samma sak om och om igen...
Mitt ordförråd nu för tiden består mestadels av NEJ! JAJA! INTE RÖRA! Mycket intellektuellt hög nivå :)

Men den där nedrans lilla rackarungen är ju precis överallt och pillar och grejar. 10 sekunder max på samma ställe, sen kryps det iväg i full fart mot nästa station. Puh...
Att han dessutom ska stå upp överallt gör inte heller saken bättre, för vissa saker är ju direkt olämpliga att hålla sig i. Det kan ju gå åt pipsvängen tex om man försöker resa sig upp på klinkergolvet i hallen, och ta hjälp av en tom ICA påse. Inte helt stabilt.

Nu har i alla fall alla fyra tänder där uppe äntligen spruckit igenom! Måste vara skönt för honom att det är över. Nu hoppas vi att munnen får vila lite till innan det är dags för nästa omgång.

Sitter och njuter av en kopp wienernougatkaffe. Man får passa på! Vet inte hur många koppar som blivit kalla bara för att man måste flänga runt som en hök och kolla Busen :)

NEDRÄKNING!!

2010-01-11, 22:42:37 / Kategori: Allmänt
Nu startar nedräkningen till årets sommarsemester!! Nähaha, klart den inte gör. Det är ju evigheter till sommaren.
Men vi har i alla fall en plan, och en riktigt bra sådan!

Vi har bokat lägenhet på Gotland i augusti! Jihoo! Ska bli så kul, jag verkligen längtar. Vi hittade en som verkade jättebra med tanke på barnen och så.
Ca 3 mil från Visby, lägenhet i villa med alla behövligheter som kök, badrum, trädgård med lekstuga och gunga för barnen, uteplats med grill och bara 300 m till stranden. Najs!

Det ska bli himla roligt, har alltid velat åka till Raukön. Det ser vansinnigt vackert ut där, och jag fantiserar redan om alla fina stränder man kommer hitta, och alla fina stenar man kan plocka.

Ja det är ju bara typ 30 veckor kvar. Bäst att man börja packa...

SWEAT ´TIL YOU BLEED...

2010-01-11, 22:31:51 / Kategori: Träning
Då var årets första träningspass avklarat, spinning. Herreminje vad fort man tappar formen och konditionen! Skrämmande faktiskt. Idag var det som om jag var tillbaka på ruta ett igen, flåsade som en gammal hund.

Men skönt att jag kom iväg, jag var ju inte helt motiverad imorse. Kanske var därför det var extra jobbigt iofs, att jag är lite förkyld. Man kan ju låtsas i alla fall ;)

Imorgon blir det core. Nu ska det bli ordning på torpet!

JAHA?

2010-01-11, 11:29:53 / Kategori: Allmänt
Sitter i valet och kvalet hur det blir med träningen ikväll... Vaknade med halvt om halvt nackspärr. Första anledningen till att inte kunna träna ikväll. Sen är jag fortfarande förkyld. Jag hör typ ingenting och är rosslig och slemmig i halsen. Andra anledningen till att inte kunna träna. Jag har hört att folk har dött när de har tränat med virus i kroppen...

Äh... Jag ska nog försöka bota mig själv så pass att det blir ett spinningpass ikväll. Måste komma igång igen! Får väl ta nån Voltaren för nacken och en överdos med halstabletter, så kanske det löser sig :)

Elliot har utvecklat sovskräck... Han blir helt hysterisk på kvällarna och vill inte sova. Ändå verkar han inte helt vaken heller, så jag fattar inte riktigt. Varför vill man inte sova?? Jag skulle bli överlycklig om nån tvingade mig att sova flera ggr om dagen :) Men det är ju jag det.
Nu ligger han i alla fall och sover i soffan, och jag passar på att toksurfa för att hinna med alla mina favoritsidor innan han vaknar.

Så hej så länge!

LUGN LÖRDAG

2010-01-09, 21:14:40 / Kategori: Allmänt
Det får bli en lugn kväll i soffan. Börjar bli riktigt förkyld, näsan kliar, jag nyser och huvudet känns som det ska sprängas. Vi hade ju pratat om bio ikväll, men det hade nog inte blivit särskilt trevligt...
Istället blir det hemmakväll, kanske en film och en rabarberpaj som nu står i ugnen. Kunde vara värre ;)

Nu drar snart träningen igång också efter juluppehållet. Ska bli skönt att komma igång igen, men nu har det varit paus så länge att det minsann tar emot en aaaning vid bara tanken på att gå till Friskis. Men det tar väl nån vecka sen är man fast i träningsträsket igen :)
På måndag vankas det spinning, ska bli gött att svettas ut all julmat och annat gott jag har stoppat i mig. Vågen har tickat uppåt, men det har det varit värt!

Nu ska jag gå och nysa i nåt hörn, sen ska jag glufsa i mig paj. Det ligger även tre Delicatobollar på köksbänken, men mitt samvete säger att de borde ligga kvar där till imorgon... Vi får se vem som vinner, den goda eller den onda sidan ;)


Lille Herr Dregglo ;)

 

Två små marsipanfötter...


EH... JAG VET INTE...?

2010-01-09, 16:39:52 / Kategori: Allmänt
Ett mail jag fick ang en annons jag hade ute på Blocket om en bilbarnstol som jag ville sälja.

"hej !
jag har intressera att köpa babyskydden men jag undrar om stolen stanna
kvar"


Ehh... Hmm... Jag är inte säker på att jag förstår frågan...

I TUR & ORDNING

2010-01-08, 17:57:48 / Kategori: Allmänt
Nu finns det en massa filmer på bio som jag vill se. I tur och ordning kommer de här:

Avatar som alla hissar!

 

Sherlock Holmes. Kanske mest för att titta på Watson ;)

 

 

Och The Imaginarium of Dr Parnassus, där man får se Heath Ledger.


GOLVET KOM TILLBAKA....

2010-01-08, 15:56:16 / Kategori: Allmänt
... och bet golvläggaren i arslet!!

En fullspäckad dag med besiktningar av köksgolvet från både höger och vänster. Ringde till hyresvärden och klagade än en gång och bad dem komma upp och titta. Han kom nästan direkt och kunde efter en snabb kik konstatera att det inte var bra gjort! Han sa tom själv att han hade stört ihjäl sig på hur fult det var.

Vi blev direkt lovade nytt golv plus nya lister! Gött mos :) Han skulle även ringa golvläggaren själv och säga att de inte heller var nöjda med jobbet.
Efter en kort stund ringde han tillbaka och sa att chefen på golvfirman ville komma upp och kolla också. Tjena tänkte vi, han kommer naturligtvis också säga att det är sånt som händer och att det blir så för att blablablabla...

Nu var de nyss här och kröp omkring och pillade och ojjade sig och suckade. Inte heller de var nöjda med resultatet, och de fattade mer än väl att vi inte var nöjda.

Så jäkla skönt att vi fick rätt, och att allt har löst sig! Nu får vi vänta en månad ca på det nya golvet, men det är skit samma. Bara jag vet att det eländet som ligger nu ska bort inom snar framtid.

ERA HALA ÅLAR!!!!!

2010-01-08, 11:51:32 / Kategori: Allmänt
Förbannade golvläggare!! Han kom imorse och skulle beskåda sitt misstag. Men inte f*n att han höll med om att det var dåligt gjort, nej nej. Han skulle nog hellre dö än att erkänna det. Alla fel berodde enligt honom på att golvet är ojämnt. Därför har plattorna hamnat på sniskan, och därför är det skarvar mellan plattorna. Listerna som ser bedrövliga ut hade han liksom inget svar på, utan ska sätta upp nya.

Jag vill inte ha nya fula lister!! Jag vill ha helt andra lister, vanliga fotlister, vita tack! Och ett golv som inte ser ut som att jag själv har lagt det på fyllan!

PEPP, PEPP, PEPP!

2010-01-07, 21:26:31 / Kategori: Allmänt
Försöker att peppa mig själv mentalt inför morgondagens möte med golvläggarna. De ringde från firman idag och frågade vad det var jag var missnöjd med. Jag rabblade allt, och på vissa punkter försökte de slingra sig med undanflykter. Jag hörde dessutom på tonfallet att han mest tyckte jag var en gnällig jävel...

Bläh, jag har en sån där ond föraning om att detta kan bli en utdragen historia. Golvläggaren sa att de bara gör vad de får på sina papper från Förbo. Visst, det köper jag. Förbo i sin tur hänvisar till golvläggarna och att våra klagomål ska framföras dit.
Golvläggaren kommer väl aldrig erkänna att han gjort ett kass jobb?! Hmm, undrar var detta slutar. Som det är i dagsläget så tänker vi i alla fall inte betala för golvet som det ser ut idag!

Vi får se hur utgången blir imorgon...

PÅ BEGÄRAN :)

2010-01-07, 19:03:16 / Kategori: Allmänt
Det kom en fråga häromdagen hur min tatuering blev, och om man inte kunde få se den på bild. Klart man kan! Den är inte färdig, jag vill göra lite mer på den som tex att skugga under de där kringelikrokarna, och ev kanske sätta dit en fjäril och en trollslända.
Problemet är bara att jag bara hittar äckliga trollsländor när jag Googlar. Jag vill liksom ha en mer åt det söta, fina hållet, typ en sagoslända. Inte en med äckliga vingar och lurvig kropp :)

Ber om ursäkt över min vinterbleka hud också. Vet att man liksom blir aningen bländad... Sorry!


HEJ MITT VINTERLAND

2010-01-06, 21:47:39 / Kategori: Allmänt
Så här mycket snö har jag inte sett sen jag var barn. Jo när jag var i fjällen på gymnasiet så klart, men det räknar jag inte. Jag menar här hemma.
Härligt, men det är ju så attans kallt så man kan knappt vara ute ändå och leka med barnen. Elliot dör nästan i pulkan när det blåser i ansiktet på honom.

Men det är mysigt ändå med snö, hoppas det ligger ett tag nu.

Lägger in lite bilder, har inget speciellt att skriva om idag.

Hjälper mamma med disken :)

 

 

Schnyggt med vampyrtanden som kikar fram :)

 

Tindra lekte affär, och Elliot ville naturligtvis handla där!

 


INSNÖAD

2010-01-05, 21:27:53 / Kategori: Allmänt
Tänk om vi skulle bli insnöade imorgon... Inte särskilt troligt eftersom vi bor på andra våningen. Men det hade varit häftigt om det hade hänt :) Det blåser och snöar i alla fall för fulla muggar ute nu.

Vi var och hämtade en ny sängram idag. Ny och ny, vi köpte den på Blocket. Fick prutat ner priset till en ynka femhundring, det tyckte jag var bra. Stommen var i aningen sämre skick än tjejen uppgav, så jag hade inte betalat det pris hon gick ut med först. Det var lite småmärken här och där, enligt henne fanns det bara två som man knappt såg. Men som sagt, den kändes helt ok för en 500-lapp. En sån här blev det. Nu ska vi bara skaffa sängbord till också.
Skönt, nu kan inte Elliot ramla ner i mitten av huvudgaveln. Han vill gärna dit och sticka ner huvudet...

 

Vi sökte förresten en fyra strax före jul. Som vi anat fick vi inget erbjudande på den, men vi blev nyfikna på hur vi låg till i konkurrensen. Hmm... Det var lite lätt skrattretande när vi fick höra hur landet låg :)

- Det var 300 sökande på den lägenheten.

- De som fick erbjudande om att kolla på den hade runt 3000 poäng

- Vi har ca 980 poäng...

 

Åhh det var nära!!! Inte. Känns inte som att man behöver försöka ens på sisådär 48 år. Trist! Vi kommer ju behöva större inom snar framtid, och köpa är inte ens på tapeten. Vi har ett problem...


NYÅRSLÖFTE 2010 - JAG SKA INTE...

2010-01-05, 00:26:49 / Kategori: Allmänt
Har de senaste dagarna grubblat på ett Nyårslöfte inför 2010... Svårt det där, för man vill ju ändå hålla det lite längre än en vecka :)

Och nu tror jag att jag har kommit på det sundaste, bästa Nyårslöfte jag någonsin avgett.

Jag lovar att:

- Jag inte ska hänga upp mig på min vikt!
- Jag ska träna för välmåendets skull!
- Jag inte ska köra en massa skumma dieter som fuckar upp hjärnan totalt så man nästintill blir hjärntvättad...

Jag ska alltså inte vara så viktfixerad som jag varit den andra halvan av 2009, efter att Elliot föddes. Jag ska äta gott, träna och må bra helt enkelt.
Man lever för fasen bara en gång, och jag vill inte ligga på dödsbädden och se tillbaka på ett liv som till största delen handlade om att få den perfekta kroppen tex, eller att gå ner en massa kilon i veckan.

Jag är övertygad att om jag lever efter detta så kommer välmåendet komma automatiskt. Både den psykiska och den fysiska hälsan.

Så där! Det känns redan som ett bra år som jag har framför mig!

UTOMLANDS I SVERIGE...

2010-01-02, 21:10:28 / Kategori: Allmänt
Har börjat spåna lite på nästa sommars semester. Det lutar starkt åt Gotland faktiskt! Vi har tidigare pratat om Öland, men har nu fått så himla många rekommendationer om att Gotland är som att åka utomlands i Sverige. Det låter ju inte helt fel, och jag har ju alltid velat åka dit. Det ser så sjukt vackert ut där.

Nu ska man bara ta sig igenom djungeln av boende och sen hitta bra datum och pris på båtresan över. Sen kanske man kan boka snart och ha nåt att se fram emot.

Någon som har varit på Gotland som kan berätta lite?


Nu är det bebisdags som gäller. Kryps i full fart runt hela lägenheten nu, så man får vara på sin vakt. Granen har vält en gång, gladpacken har rivits i småbitar och småstenar utifrån som ligger i hallen har hamnat i munnen X antal gånger.... Puh...

SE DEN!

2010-01-02, 21:03:40 / Kategori: Allmänt
Idag var jag och Tindrisen på bio. Efter mycket om och men bestämde hon sig igår för att vi skulle se på Upp, Pixars nya film. Vi hade sett trailern på den och den såg rolig ut, plus att den har fått en massa bra kritik!

Åh, jag vill verkligen rekommendera den här filmen till er som har barn!! Och kanske även till er som inte har barn, men som har barnasinnet kvar. Den var så himla bra!
Den hade liksom allt, den var rolig, sorgsen, spännande... Tom jag, vuxna människan blev nästan lite tårögd av ett par scener. Tycker den var alldeles underbar, och jag tror att barn får med sig mycket nyttiga tankar från den! Vänskap och att ställa upp för varandra i vått och torrt var två starka budskap i den.

Så, se den om ni har möjlighet!

Nu sitter vi och väntar på att vår goda Gino ska bli färdig i ugnen, sen ska den avnjutas med vaniljglass. En film till detta hade varit pricken över i:et, men nu behagar båda barnen att vara vakna, så det blir nog inget med det... En annan gång!



PS!!!!!

2010-01-02, 20:50:37 / Kategori: Allmänt
När jag gjorde min Nyårskavalkad á la demens, så glömde jag naturligtvis en sak. Och detta borde jag genast straffas med 10 piskrapp för, för jag glömde helt av att skriva att jag blev moster till lilla söta Isabelle!

Nu måste jag genast börja slingra mig... För jag skrev en massa andra saker också först som jag tog bort. Medans jag gjorde detta tänkte jag på Isabelle, men sen när jag raderade allt det andra så försvann även detta ur minnet :( Fy skäms på mig, måste vara den sämsta mostern i historien...

Den lilla, lilla gumman med de små, små ögonen :)


ÅRET SOM GICK... 2009

2010-01-01, 15:58:39 / Kategori: Allmänt
Jag skulle också vilja göra nån sån där flashig Nyårskavalkad som många andra gör på sin blogg. Men hur skulle det vara genomförbart när jag knappt ens kommer ihåg vad jag gjorde i förra veckan? :)

Självklart har det mesta detta året kretsat runt barnen, och Elliots födelse bla. Nu när jag ser tillbaka, så har det här året fullkomligt skenat iväg ifrån mig känns det som. Jag skulle vilja vrida tiden tillbaka och njuta av varje minut igen.
Detta är en tid som fullständigt obetalbar, det finns inget i världen jag skulle byta mot det här. Att få vara hemma med mina barn, se dem växa upp och utvecklas och att få hjälpa dem på vägen.



*************************************


2009 var året då min stora tjej äntligen började skolan "på riktigt". I april föddes även hennes älskade lillebror som vi alla längtat efter coh väntat på!

Vi hade en fin, men varm sommar. Hela familjen, förutom Elliot insjuknade i en rejäl (svin?) influensa i juli månad, vilket resulterade i penicillin för alla tre.

2009 var också ett år då många stora kändisar gick bort, jag tänker självklart först och främst på Michael Jackson och Patrick Swayze.
Alldeles nyligen gick även Brittany Murphy hastigt bort i en ålder av 32 år.


***************************************

Det här var väl ungefär det jag kom ihåg av 2009 :) Nä, skämt åsido, det är såklart många fler minnen man har med sig från förra året. Men jag varken orkar eller vill rabbla allt här. Vissa minnen kan vara totalt ointressanta för er läsare, medan de för mig är helt ovärderliga.

Jag vill önska er alla ett riktigt bra kommande år! Jag önskar er allt gott, och hoppas att det nya året har en massa bra och roligt att erbjuda!