CHOKLADBISKVIER
♥ Bottnar ♥
300 gr mandelmassa
1 äggvita
♥ Fyllning ♥
100 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao
♥ Glasyr ♥
125 gr mörk blockchoklad
1 msk smör
♥ ♥ ♥
♥ Sätt ugnen på 175 grader.
♥ Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.
♥ Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
♥ Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
♥ Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.
♥ Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
♥ Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.
♥ Blanda smör och smält blockchoklad.
♥ Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
♥ Ställ kakorna kallt (eller ät upp dem...)